💠 تشخیص بهتر سرطان سینه با استفاده از یک داروی پر مصرف

🔹متفورمین دارویی است که برای کنترل دیابت نوع۲ در حد وسیعی استفاده می‌شود. اما اخیرا محققان دریافتند که این دارو ویژگی‌های ضدسرطان هم دارد

🔹محققان دانشگاه هلسینکی فنلاند در بررسی‌های خود دریافتند که سلول‌های سیستم ایمنی بدن، به‌ویژه سلول‌های دندریتیک، پس از مصرف متفورمین فعال می‌شوند

🔹این تاثیر متفورمین باعث شده است که سیستم ایمنی بدن سلول‌های سرطانی، به‌ویژه سرطان سینه را به‌عنوان موجودات خارجی دیده و آن‌ها را به‌خوبی شناسایی کند

🔹به گفته محققان، متفورمین موجب فعالیت بیشتر و بهبود متابولیسم سلول‌های دندریتیک می‌شود که به‌نوبه خود به سلول‌های سرطانی به‌سرعت واکنش نشان می‌دهد

🔹تشخیص این موضوع به متخصصان کمک می‌کند با کمک ترکیبی از داروی متفورمین و مکانیسم‌هایی که سیستم ایمنی را فعال می‌کنند، روش‌های درمانی جدید علیه سرطان ایجاد کنند

🔹بررسی اثر متفورمین روی نمونه بافت سرطانی سینه در انسان بررسی نشان داد که در این روش درمانی آزمایشی، سلول‌های سیستم ایمنی بدن به‌راحتی سلول‌های زنده سرطانی را تشخیص داده و آنها را از باقی سلول‌ها متمایز می‌کند

🆔@Fanaavard
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#فناوری

🎥 هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدیو Vidu معرفی شد؛ رقیب چینی Sora

🔹شرکت فناوری چینی ShengShu-AI با همکاری محققان «دانشگاه چینهوا»، از اولین مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدیو چین، با نام Vidu رونمایی کرد. این مدل که پیشرفت سریع این کشور درزمینه توسعه هوش مصنوعی را نشان می‌دهد، با Sora از OpenAI رقابت خواهد کرد.

🔹هوش مصنوعی Vidu می‌تواند با یک کلیک و دستور متنی ساده، کلیپ ویدیویی ١۶ ثانیه‌ای با وضوح 1080p تولید کند.

🔹هوش مصنوعی Vidu می‌تواند محیط و اجسام دنیا را به‌صورت واقعی شبیه‌سازی کرده و صحنه‌هایی با جزئیات پیچیده و مطابق با قوانین فیزیک، همراه با افکت‌های نور و سایه تولید کند.

🆔@Fanaavard
#اینفوگرافی

💢 عادت‌های شبانه برای کاهش فشار خون

🆔@Fanaavard
💠 هوش مصنوعی زمان استعفای کارمندان را مشخص می‌کند

🔹محققان ژاپنی اپلیکیشنی را تولید کرده‌اند که به شرکت‌ها اجازه می‌دهد زمان استعفای کارمندان خود را پیش‌بینی و در صورت لزوم به آنها برای تغییر نظرشان کمک کنند.

🔹این اپلیکیشن که توسط یکی از اساتید دانشگاه توکیو سیتی با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان تولید شده، با تحلیل داده‌های کارمندان از میانگین حضور آنها در سر کار تا اطلاعات شخصی همچون عمر و جنسیت آنها، نتیجه‌گیری‌‌هایی در این رابطه انجام می‌دهد.

🔹این اپلیکیشن قادر به تحلیل داده‌های مربوط به کارمندان سابقی که در شرکت حضور داشتند هم هست.

🔹پرفسوری که صاحب این‌‌ ایده است عقیده دارد، داده‌های ارائه‌شده توسط این اپلیکیشن می‌تواند میانگین احتمالی استعفای کارمندان جدید را در یک چارچوب درصدی اعلام کند و در حال حاضر ما در مرحله آزمایش این ابزار در شرکت‌های مختلف هستیم.

🆔@Fanaavard
⚠️ مصرف زیاد غذاهای ناسالم می‌تواند باعث آسیب دائمی به مغز شود

🔹نتایج تحقیقات تازه نشان داده است که خوردن دراز مدت وعده‌های غذایی پرچرب و شیرین می‌تواند منجر به بروز اختلالات پایدار در حافظه شود.

🔹در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی داشتن رژیم غذایی ناسالم و مصرف غذاهای فرآوری‌شده را با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افراد در سنین بالاتر مرتبط دانسته‌اند.

🔹یکی از یافته‌های مطالعات این بود که این نوع غذاها اغلب بر حافظه تأثیر می‌گذارند، حتی اگر تنها گهگاهی مصرف شوند.

🔹در آزمایش‌های حافظه مشخص شد موش‌هایی که رژیم غذایی ناسالم داشتند، نمی‌توانستند اشیاء جدید را در صحنه‌ای که چند روز قبل کاوش کرده بودند شناسایی کنند. حتی اگر یک شیء آشنا کمی از جای خود تکان خورده بود.

🔹این در حالی بود که گروه دیگر موش‌ها، که از غذای سالم تغذیه کرده بودند، در شناسایی محیط جدید خود مشکلی نداشتند.

🔹مشکلات حافظه برای موش‌های گروه اول حتی زمانی که به مدت ۳۰ روز به غذای سالم روی آوردند (یعنی مدت معادل دوره بزرگسالی در انسان‌ها)، ادامه داشت. تطابق کامل نتایج این آزمایش با انسان‌ها دشوار است و باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

🆔@Fanaavard
#علمی
#فناوری

💠 هوش مصنوعی و یک آزمایش خون جدید می‌توان آرتروز را ٨ سال زودتر پیش‌بینی کرد

🔹استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

🔹محققان دانشگاه دوک (Duke) آمریکا با یک آزمایش خون جدید و با کمک هوش مصنوعی توانستند تا هشت سال زودتر از تشخیص آسیب ساختاری توسط اشعه ایکس، تعیین کنند که آیا فرد به آرتروز زانو مبتلا می‌شود یا خیر. محققان دقت این آزمایش را حدود ٧٧ درصد محاسبه کردند.

🔹محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد تحت آزمایش شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آن‌ها مشاهده شده بود.

🆔@Fanaavard
#اینفوگرافی

📊 مقایسه رشد پیش‌بینی‌‌شده تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو بریکس و جی ۷ براساس آمار صندوق بین‌المللی پول

🔹در میان کشورهای جی ۷، ژاپن، فرانسه و ایتالیا تولیدناخالص داخلی کمتری در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳ خواهند داشت.

🔹براساس پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول، ایران در سال ۲۰۲۴، به میزان ۳.۳ درصد، تولید ناخالص داخلی بیشتری نسبت به سال ۲۰۲۳ تجربه خواهد کرد.

🆔@Fanaavard
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 استفاده اورانگوتان وحشی از گیاه دارویی برای درمان زخمش دانشمندان را شگفت‌زده کرد

🔹
این گیاه که «آکار کونینگ» نام دارد، دارای خواص ضدباکتریایی است و توسط مردم محلی در جنوب شرقی آسیا برای درمان درد و کاهش التهاب استفاده می‌شود. با این حال این برای اولین بار در حیات وحش است که دیده می‌شود یک حیوان از گیاه جهت معالجه خود استفاده می‌کند.

🔹تحقیقات قبلی چندین گونه از میمون‌های بزرگ را ثبت کرده‌اند که در جنگل‌ها برای درمان خود به دنبال دارو می‌گردند، اما دانشمندان هنوز ندیده بودند که حیوانی با خود به این شکل رفتار کند.

🔹محققان دقیقا نمی‌دانند که این اورانگوتان چگونه از خواص دارویی گیاه اطلاع داشته است. کارولین شوپلی، پژوهشگر در موسسه ماکس پلانک، گفت که ممکن است راکوس (اورانگوتان در ویدیو) این تکنیک را از سایر اورانگوتان‌هایی که در خارج از پارک و دور از چشم دانشمندان زندگی می‌کنند یاد گرفته باشد.

🔹نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «Scientific Reports» منتشر شده است.

🆔@Fanaavard
🚀 پرتاب نخستین کاوشگر برای نمونه‌برداری از ماه

🔹چین امروز با موفقیت کاوشگر Chang'e-۶ را به فضا پرتاب کرد و مأموریتی جسورانه را برای جمع‌آوری حدود ۲ کیلوگرم نمونه از سمت دور ماه نسبت به زمین آغاز کرد.

🔹این اولین بار در تاریخ است که یک کشور تلاش می‌کند از این منطقه مرموز، نمونه جمع‌آوری کند. ماموریت Chang'e-۶ گامی مهم در اکتشاف ماه توسط چین است.

🔹جمع‌آوری نمونه از سمت دور ماه یک چالش فنی پیچیده است زیرا این منطقه از دید مستقیم زمین پنهان است. برای غلبه بر این مشکل، Chang'e-6 از یک ماهواره رله برای برقراری ارتباط با زمین استفاده خواهد کرد.

🔹این کشور در سال ۲۰۲۰ با ماموریت Chang'e-۵ از سمت نزدیک ماه نمونه‌برداری کرد و اکنون قصد دارد با رسیدن به سمت دور ماه به اکتشافات خود ادامه دهد.

🆔@Fanaavard
⚠️ خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست

🔹استان اصفهان از دو منظر به خطرناک‌ترین استان کشور در «فرونشست» تبدیل شده است.

🔹مطالعات زمین‌شناسی نشان می‌دهد، اگرچه استان خراسان‌رضوی به لحاظ بیشترین پهنه درگیر فرونشست، اول است، اما بیشترین شهرهای در معرض فرونشست، در استان اصفهان است.

🔹ضمن آنکه باتوجه به تراکم جمعیت در شهرهای اصفهان، این استان در این زمینه حادترین استان کشور در مساله فرونشست به حساب می‌آید.

🔹اصفهان در دوراهی مهار فرونشست یا بروز تبعات ۴گانه این پدیده قرار دارد.

🔹مهار فرونشست از طریق کنترل کشاورزی‌های آب‌بر و پایان دعوای استانی برسر زاینده‌رو‌د امکان‌پذیر است.

🔹درغیر اینصورت افت ارزش ملک یکی از ۴ پیامد منفی فرونشست خواهد بود.

🆔@Fanaavard
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مغز انسان بزرگ‌تر می‌شود!

🔹دانشمندان در تحقیقات خود به الگویی رسیده‌اند که نشان می‌دهد، حجم داخل جمجمه به‌ صورت آرام و پیوسته با گذشت زمان افزایش پیدا می‌کند.

🔹این پژوهش که توسط دانشمندان دانشگاه یوسی دیویس هلت (UC Davis Health) انجام شد، نشان داد که حجم مغز افرادی که در دهه ۱۹۷۰ متولد شده‌اند، از مغز افرادی که در دهه ۱۹۳۰ به دنیا آمده‌اند، ۶.۶ درصد بیشتر و مساحت آن ۱۵ درصد بزرگ‌تر است.

🆔@Fanaavard
#علمی

💠 پژوهشی جدید نشان می‌دهد که زنان با ورزش در میانسالی می‌توانند سال‌های بدون فعالیت خود را جبران کنند

🔹پژوهشگران استرالیایی با بررسی وضعیت ۱۱ هزار زن می‌گویند که زنان می‌توانند با شروع ورزش در دهه ۴۰ یا ۵۰ زندگی، زمان را به عقب بازگردانند!

🔹زنانی که در این مطالعه برنامه حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش هفتگی را برای ۱۵ سال حفظ کردند، از زنانی که چنین نکردند نمرات سلامتی بالاتری داشتند.

🔹آخرین بررسی شرکت‌کنندگان نشان داد که زنانی که پیش از دهه ۵۰ ورزش نمی‌کردند، در آزمون‌های فیزیکی عملکرد تقریباً مشابهی با گروهی که پیش از میانسالی نیز مرتب ورزش می‌کردند داشتند. آن‌ها توانستند سلامت فیزیکی خود را به‌خوبی تا ۷۰ سالگی حفظ کنند.

🔹این یافته‌ها تأیید می‌کنند که می‌توان با تغییرات سبک زندگی، مانند فعالیت فیزیکی، «زمان را برگرداند.» مطالعات بیشتری در آینده لازم است تا فواید ورزش در مردان میانسال نیز مشخص شود، اما می‌توانیم حدس بزنیم که این آثار در آن‌ها نیز مشابه زنان است.

🆔@Fanaavard
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#علمی

🎥 کودکانی که کتاب می‌خوانند، سلامت روان بهتری خواهند داشت

🔹اگر کودک شما بین سنین ۲ تا ۹ سالگی، به عنوان یک تفریح کتاب بخواند، در نوجوانی و بزرگسالی سلامت روان بهتری خواهد داشت.

🔹کتاب خواندن در سنین کم، می‌تواند بازه توجه، رشد شناختی، حافظه، هوش، توانایی مغز، خلاقیت و همدلی را بهبود بخشد و احتمال بروز استرس و افسردگی را در افراد کاهش دهد.

🔹تشویق بچه‌ها به کتاب خواندن می‌تواند از ضررهای تریلیون دلاری به اقتصاد جهانی نیز جلوگیری کند!

🆔@Fanaavard
#فناوری

💠 تبدیل صفحه‌نمایش‌های لمسی به نابودگر باکتری با استفاده از پوششی جدید از جنس مس

🔹محققان مؤسسه تحقیقاتی و مطالعات پیشرفته کاتالونیا (ICREA)، مؤسسه علوم فوتونی (ICFO) و شرکت کورنینگ اسپانیا، سطح مسی نانوساختاری شفاف (TANCS) را توسعه داده‌اند که می‌تواند ۹۹.۹ درصد از باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس را ظرف دو ساعت از بین ببرد.

🔹این صفحه نمایش با قرار دادن یک لایه مس به ضخامت ۳.۵ نانومتر روی زیرلایه شیشه گوریلا کورنینگ و سپس گرم کردن آن تا دمای ۳۹۰ درجه سانتیگراد (۷۳۴ درجه فارنهایت) به مدت ۱۰ دقیقه ساخته می‌شود که باعث می‌شود لایه به انبوهی از نانوذرات مس با فاصله‌ای یکنواخت تبدیل شود. لایه تغییر یافته حاصل، خاصیت ضدباکتری مس را حفظ می‌کند اما شفاف، بی‌رنگ و از نظر الکتریکی غیررسانا می‌شود.

🔹در نهایت لایه‌هایی از دی‌اکسید سیلیسیوم و فلوئورسیلان‌ها (مواد شیمیایی دفع‌کننده آب و روغن) برای دوام بیشتر و محافظت محیطی روی این لایه اضافه شدند.

🔹محققان بر این باورند که این یک گام مثبت به سمت امکان‌پذیر کردن صفحه‌نمایش‌های لمسی ضد میکروب برای نمایشگرهای عمومی یا شخصی است.

#اختصاصی

🆔@Fanaavard
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#علمی

🎥 تفاوت ورزش ۱۵ دقیقه‌ای با ورزش ۳۰ دقیقه‌ای روی بدن

🆔@Fanaavard
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ابتکار در مراسم حج؛ تولید تسبیح ضدعفونی‌کننده برای تامین بهداشت در این مراسم

🆔@Fanaavard
#علمی

💠 محافظت و بازسازی سلول‌های عصبی نخاع با استفاده از نور قرمز!

🔹تحریک نوری با نور قرمز، که با نام فتوبیومدولاسیون (PBM) نیز شناخته می‌شود، نشان‌دهنده امیدواری‌هایی برای محافظت و بازسازی سلول‌های عصبی آسیب‌دیده در نخاع است.

🔹در همین راستا، محققان دانشگاه بیرمنگام انگلستان، دوز بهینه تحریک نوری با نور قرمز را برای بازیابی عملکرد و تحریک رشد سلول‌های عصبی در نخاع آسیب دیده تعیین کردند.

🔹جزئیات کامل را در پست زیر بخوانید. 👇🏻👇🏻

#اختصاصی
#با_فناورد_بروز_باشید

🆔@Fanaavard
مجله "فناورد" شریف
Photo
#علمی

💠 محافظت و بازسازی سلول‌های عصبی نخاع با استفاده از نور قرمز!

🔹تحریک نوری با نور قرمز، که با نام فتوبیومدولاسیون (PBM) نیز شناخته می‌شود، نشان‌دهنده امیدواری‌هایی برای محافظت و بازسازی سلول‌های عصبی آسیب‌دیده در نخاع است.

🔹در تحریک نوری با نور قرمز یا PBM، از نور قرمز و نزدیک به فروسرخ با شدت کم برای تحریک بهبودی، کاهش درد و التهاب استفاده می شود. مطالعات نشان داده‌اند که PBM در سطح میتوکندری (سلول‌های تولیدکننده انرژی) عمل می‌کند و مسیرهایی را فعال می‌کند که مرگ سلول‌های مغزی، آسیب سلول‌های عصبی و التهاب عصبی را کاهش داده و همزمان باعث بازسازی عصب می‌شود.

🔹محققان دانشگاه بیرمنگام انگلستان، دوز بهینه تحریک نوری با نور قرمز را برای بازیابی عملکرد و تحریک رشد سلول‌های عصبی در نخاع آسیب دیده تعیین کردند. آنها دریافتند که تاباندن روزانه یک دقیقه نور قرمز با طول موج ۶۶۰ نانومتر (nm) توسط LED، تعداد سلول های زنده را ۴۵ درصد افزایش داده و باعث افزایش قابل توجهی در طول رشد رشته‌های عصبی در سلول‌های عصبی بالغ موش صحرایی شده است.

🔹آزمایشات روی موش‌های صحرایی زنده با نخاع له شده نشان داد که تاباندن PBM به‌صورت تهاجمی و غیرتهاجمی، هر دو باعث افزایش فعال شدن پروتئین مرتبط با بازسازی و بازسازی آکسون (محافظ نورون) شدند که در نهایت منجر به بهبود قابل توجهی در عملکرد حرکتی و حسی موش‌های صحرایی در شش هفته پس از آسیب شد.

🔹این اولین بار است که تاباندن PBM به صورت تهاجمی و غیرتهاجمی در آسیب نخاعی مقایسه شده است و محققان قصد دارند یک دستگاه قابل کاشت برای انسان‌های مبتلا به ضایعه نخاعی تروماتیک (آسیب ناشی از ضربه) توسعه دهند، زیرا در حال حاضر هیچ درمانی برای حفظ نورون‌ها یا بهبود عملکرد عصبی وجود ندارد.

🔹محققان اذعان دارند که از نظر آناتومیکی میان موش‌های صحرایی و انسان‌ها تفاوت وجود دارد و برای تاباندن نور به بافت آسیب دیده و دستیابی به دقت و دوز استاندارد در انسان، به یک دستگاه قابل کاشت نیاز است.

#اختصاصی
#با_فناورد_بروز_باشید

🆔@Fanaavard
#علمی

💠 آزمایش اولین «داروی رشد مجدد دندان» در دنیا از ماه سپتامبر امسال توسط ژاپنی‌ها

🔹این دارو پس از دریافت تایید ایمنی، به بیمارانی که به طور مادرزادی فاقد مجموعه کامل دندان هستند داده خواهد شد تا اثربخشی آن بررسی شود. محققان امیدوارند فروش این دارو را در سال ۲۰۳۰ آغاز کنند.

🔹همه انسان‌ها به طور معمول ۳۲ دندان دارند، اعتقاد بر این است که حدود ۱ درصد از جمعیت جهان از یک بیماری مادرزادی به نام «آژنزی دندانی» رنج می‌برند که باعث عدم رشد یک یا چند دندان می‌شود.

🔹این بیماری نه تنها غذا خوردن بلکه روند تکلم و بلع بیمار را نیز دچار مشکل می‌کند. در این میان فقدان شش دندان یا بیشتر، وضعیتی که به نام «الیگودونشیا» شناخته می شود، ارثی است و گفته می‌شود که حدود ۰.۱ درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار داه است

🔹دارو در ابتدا برای تایید اثربخشی به صورت وریدی به ۳۰ داوطلب سالم بین ۳۰ تا ۶۴ سال تزریق می‌شود. این افراد باید حداقل یک دندان پشتی نداشته باشند تا در صورت اثرگذاری دارو و شروع رشد دندان مشکلی برایشان پیش نیاید. هرچند در مطالعات حیوانی تا به امروز این دارو بی‌خطر بوده است.

🆔@Fanaavard
2024/05/08 20:18:32
Back to Top
HTML Embed Code: