Telegram Group Search
بازدید دکتر رنجبرزاده نماینده محترم مجلس شورای اسلامی و دکتر طهماسبی مدیرکل محترم امور حقوقی سازمان نظام پزشکی و هیئت همراه از آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز

🔹سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
🔰رازهای ذهن انسان در دستان هوش مصنوعی

🔸پژوهشگران با استفاده از هوش مصنوعی تولیدکننده (Generative AI)، مدل پیشگامانه‌ای به نام «مدل زبان مغز» (BrainLM) را برای نقشه‌برداری از فعالیت مغز و تأثیر آن بر رفتار و بیماری‌ها توسعه داده‌اند. BrainLM با بهره‌گیری از ۸۰ هزار اسکن مغزی متعلق به ۴۰ هزار فرد، یک مدل بنیادی ایجاد می‌کند که بدون نیاز به داده‌های خاص مربوط به بیماری، دینامیک فعالیت مغز را ثبت می‌کند.

🔹این مدل به طور قابل توجهی هزینه و حجم داده‌های مورد نیاز برای مطالعات سنتی مغز را کاهش می‌دهد و چارچوبی قدرتمند ارائه می‌کند که می‌تواند شرایطی مانند افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه را با کارآیی بیشتری نسبت به ابزارهای دیگر پیش‌بینی کند. BrainLM کاربرد مؤثری را در آزمایش‌های بالینی نشان می‌دهد و با شناسایی بیمارانی که بیشترین بهره را از درمان‌های جدید می‌برند، به طور بالقوه هزینه‌ها را نصف می‌کند.

📌منبع
#brainnews
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔰ارتباط بین کاهش ضخامت ماده خاکستری مغز و اختلال عملکردهای شناختی پس از ابتلا به کووید ۱۹

🔻 *پسا کرونا و اختلالات شناختی*. آیا کرونا می‌تواند باعث اختلالات شناختی در افراد شود؟

🔸تا کنون مطالعات بسیار کمی در زمینه اثرات بلند مدت کرونا بر دستگاه عصبی مرکزی و اختلالات شناختی صورت گرفته است. اما نتایج یک تحقیق در کشور اسپانیا بر روی ۵۳ نفر، پس از حدود ۱ سال ونیم که از ابتلای آنها به کرونا میگذشت نشان می‌دهد که بیش از نیمی از آنها دچار اختلال در توجه بوده و حدود ۴۰ درصد از این افراد دارای نقص در حافظه شده‌اند.همچنین این افراد شواهدی از کاهش ضخامت ماده خاکستری مغز در نواحی مثل شکنج پاراهیپوکامپ و لوب فرونتال نشان دادند.

🔹 نتایج این تحقیق که در مجله آمریکایی نورورادیولوژی (AJNR) به چاپ رسیده نشان می‌دهد که اختلالات شناختی در پسا کرونا می‌تواند با تغییرات ساختاری و بافت شناختی مغز در ارتباط باشد.

#brainarticle
🔰 آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز
برگزار می‌کند:

💠 آنالیز غیر خطی حرکت انسان:
پیشینه نظری و روش شناسی💠

سخنران:
مهندس علیرضا رضایی زنگنه
کارشناسی ارشد بیومکانیک، کارشناس آزمایشگاه نوروبایو مکانیک

🕔 زمان:
شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۳
ساعت ۱۳:۳۰ الی ۱۵

شرکت در ژورنال کلاب برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

🌐 برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

☎️ تماس با ما: 02186093155
🔰هوش مصنوعی: تشخیص تومور مغزی در یک چشم به هم زدن!

🔸پژوهشگران هوش مصنوعی ابزاری به نام DEPLOY ساخته‌اند که می‌تواند تومورهای مغزی را با دقت ۹۵ درصد به ۱۰ زیرمجموعه اصلی طبقه‌بندی کند. این ابزار تصاویر میکروسکوپی بافت تومور را تجزیه و تحلیل می‌کند و جایگزینی سریع‌تر و در دسترس‌تر برای پروفایل‌سازی مبتنی بر متیل‌دار شدن DNA ارائه می‌دهد. DEPLOY همچنین می‌تواند به طور بالقوه برای طبقه‌بندی سایر سرطان‌ها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

🔺این پیشرفت می‌تواند انقلابی در تشخیص و درمان سرطان ایجاد کند. DEPLOY می‌تواند به پزشکان کمک کند تا تومورها را سریع‌تر و دقیق‌تر تشخیص دهند،و منجر به درمان‌های مؤثرتر و نجات جان انسان‌ها شود.

منبع
#brainarticle
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رئیس جمهوری اسلامی ایران، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، به شهادت رسید.

🔺بالگرد حامل رئیس جمهور ـ که برای افتتاح سد خدا آفرین به منطقه مرزی رفته بود ـ در مسیر بازگشت به تبریز، دچار سانحه شد. این بالگرد علاوه بر رئیس جمهور، حامل وزیر امور خارجه، امام جمعه تبریز و استاندار آذربایجان شرقی بود.

#ایران_تسلیت
گیرنده مزه شیرین می‌تواند برای درمان دیابت استفاده شود

🔸تحقیقات جدید نشان می‌دهد که گیرنده مزه شیرین در دهان نقشی کلیدی در تنظیم قند خون دارد. تحریک این گیرنده با شیرین کننده های مصنوعی مانند سوکرالوز باعث آزاد شدن سریعتر انسولین و کاهش قند خون می شود. در مقابل، مسدود کردن این گیرنده با برخی مواد مانند لاکتسول، آزاد شدن انسولین را کند می کند و می تواند منجر به افزایش قند خون شود.

🔹این یافته ها نشان می دهد که هدف قرار دادن این گیرنده مزه شیرین می تواند راهکارهای درمانی جدیدی را برای دیابت و سایر اختلالات متابولیکی ارائه دهد. دانشمندان در حال مطالعه داروهایی هستند که می توانند این گیرنده را تحریک یا مسدود کند و امیدوارند که این داروها بتوانند به افراد مبتلا به دیابت در کنترل قند خون خود کمک کنند.
منبع
#brainarticle
🔰 آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز
برگزار می‌کند:

💠چهارچوب مفهومی برای وزوز گوش:
یک مدل شناختی در عمل💠

سخنران:
دکتر ایمان قدرتی
استاد و پژوهشگر علوم اعصاب در دانشگاه سائوپائولو برزیل

🕔زمان:
     شنبه ۱۲ خرداد  ۱۴۰۳
     ساعت ۱۳:۳۰ الی ۱۵

شرکت در ژورنال کلاب برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

🌐برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

☎️ تماس با ما:
02186093155
مغز قوی، روحیه قوی در دوران پاندمی!

دانشمندان با بررسی اسکن‌های مغزی نوجوانان قبل از شیوع کرونا، به کشف جالبی دست یافتند: ساختار مغز در آن زمان، می‌توانست پیش‌بینی کننده‌ی سلامت روان آن‌ها در طول پاندمی باشد.
جوانانی که در شبکه‌ی "توجه" مغزشان (که مسئول پردازش احساسات و پاداش می باشد) ارتباطات قوی‌تری داشتند، در برابر استرس و احساسات منفی مقاوم‌تر بودند. به عبارتی، هر چه اتصالات در قشر پیشانی و دیگر مناطق مرتبط با احساسات قوی‌تر بود، احتمال استرس و افسردگی کمتر بود.
این یافته‌ها نشان می‌دهد که شناخت تفاوت‌های فردی در ساختار مغز، کلید پیش‌بینی و مقابله با آسیب‌های سلامت روان در دوران‌های سخت است. به این ترتیب، می‌توان با هدف‌گیری درمان‌های رفتاری بر روی عملکردهای مغزی که بیشتر تحت تأثیر قرار گرفته‌اند، به افراد در مقابله با چالش‌ها کمک کرد.

منبع
#brainnews
ابزار جدید برای انتقال ژن درمانی به مغز

محققان یک وسیله انتقال ژن درمانی را مهندسی کرده اند که به طور موثر از سد خونی مغزی در موش ها عبور می کند. این دستاورد از یک پروتئین انسانی برای انتقال ژن‌های درمانی به مغز استفاده می‌کند، که به طور بالقوه راه را برای درمان‌های ایمن‌تر و مؤثرتر برای بیماری‌های مختلف مغز، از جمله اختلالات عصبی تکاملی و نورودزنراتیو هموار می‌کند. در یک گام مهم در درمان‌های ژنتیکی مؤثرتر برای بیماری‌های مغزی، محققان مؤسسه MIT و دانشگاه هاروارد یک ناقل انتقال ژنی را مهندسی کرده‌اند که از یک پروتئین انسانی برای عبور مؤثر از سد خونی مغزی استفاده می کند. در چنین روشی این پروتئین  می تواند  ژن مرتبط با بیماری را به انسان منتقل کند. در این مطالعه نشان داده شده است که  حیوان مورد آزمایش قادر به ساخت پروتئین انسانی در بدن خود می باشد.
ژن درمانی یک روش نویدبخش در درمان طیف وسیعی از اختلالات ژنتیکی مغزی است که در حال حاضر هیچ درمان قطعی یا گزینه‌های درمانی محدودی برای آنها وجود دارد. با این حال، چالش های  بزرگی در این مسیر وجود داردکه از جمله آن¬ها عبور از سد خونی مغزی می¬باشد.
سد خونی مغزی، لایه‌ای محافظ است که به صورت انتخابی مانع از ورود بسیاری از مواد به مغز می شود. از سوی دیگر  این سد، مانع عبور برخی از داروها نیز می‌شود.
مشکل اینجاست که ویروس‌های مرتبط با آدنو (AAV) که رایج‌ترین ابزار انتقال ژن به سلول‌های هدف در ژن درمانی هستند، به طور کامل قادر به عبور از این سد   نیستند. در نتیجه، ژن‌های درمانی به اندازه کافی به مغز نمی‌رسند و تاثیر کامل خود را نمی‌گذارند.

منبع
تجمع پروتئین، عامل پیری و آلزایمر؟

دانشمندان در مطالعه‌ای جدید، مجموعه‌ای از پروتئین‌های  نامحلول در آب را کشف کرده‌اند که با افزایش سن در سلول های مغز انسان تجمع پیدا کرده  و به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهند.
این پروتئین‌ها که در طول فرآیند پیری طبیعی به وجود می‌آیند، توسط بتا-آمیلوئید، یکی از نشانه‌های اصلی بیماری آلزایمر، تشدید می‌شوند. با این حال، تحقیقات نشان می‌دهد که تقویت سلامت میتوکندری، ( به عنوان منبع انرژی سلول) ، با استفاده از یک ترکیب طبیعی می‌تواند اثرات سمی تجمع پروتئین را خنثی کرده و به عنوان یک راهکار امیدوارکننده برای مبارزه با بیماری‌های مرتبط با سن عمل کند.

منبع
#BrainNews
نقش میوه انار در کاهش  علائم اختلالات شناختی و زوال عقل

در سال‌های اخیر مطالعات بسیاری در رابطه با نقش انار در پیشگری از بیماری های مختلف از جمله بیماری‌های نورودژنراتیو صورت گرفته است. میوه انار و همچنین روغن دانه آن به دلیل محتوای بالای اسیدهای چرب و فنول دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی می¬باشد. نتایج یک مطالعه که بر روی ۸۰ فرد مبتلا به اختلالات شناختی خفیف (MCI) انجام شده نشان می‌دهد که مصرف روزانه این میوه می‌تواند باعث بهبود حافظه اپیزودیک کلامی، عملکردهای پردازشی و اجرایی در مبتلایان به اختلالات شناختی گردد. در گذشته از این میوه برای درمان بسیاری از بیماری ها مثل بیماری های گوارشی، تنفسی، درمان زخم و همچنین بیماری های میکروبی استفاده شده است.

منبع ۱

منبع ۲

#brainarticle
تغییرات مولکولی و ژنتیکی در اختلال استرس پس از سانحه و اختلال افسردگی شدید

🔸پژوهشی جدید، تغییرات مولکولی مشترک و متفاوتی را در مغز و خون افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه(PTSD اختلالی که پس از مشاهده، تجربه‌ی مستقیم یا شنیدن یک عامل استرس‌زا و ترومای شدید اتفاق می‌افتد) واختلال افسردگی شدید (MDD) کشف کرده است. این تحقیق نشان می‌دهد که چگونه این اختلالات بر سلول های نواحی مختلف مغز مثل آمیگدال، ناحیه پیش پیشانی و شکنج دندانه ای هیپوکامپ و الگوی بیان برخی ژن­ها تأثیر می‌گذارند و بر مسیرهای سلولی مولکولی کلیدی و بیومارکرهای (نشانگرهای زیستی) احتمالی تغییر می­دهد.

🔸یافته‌های این مطالعه، دیدگاه‌هایی جدید در مورد توسعه درمان‌های هدفمند و روش‌های تشخیصی مبتنی بر خون و قابل انجام در زمان واقعی ارائه می‌دهد. این رویکرد جامع می‌تواند منجر به درمان‌های جدید برای اختلالات مرتبط با استرس شود.

🔸علاوه بر این، این یافته‌ها می‌توانند به درک بهتر سایر اختلالات مرتبط با استرس، مانند اختلال اضطراب و اختلال وسواس فکری-اجباری کمک کنند.

منبع
#brainnews
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/06/01 17:42:54
Back to Top
HTML Embed Code: