تغییرات مولکولی و ژنتیکی در اختلال استرس پس از سانحه و اختلال افسردگی شدید

🔸پژوهشی جدید، تغییرات مولکولی مشترک و متفاوتی را در مغز و خون افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه(PTSD اختلالی که پس از مشاهده، تجربه‌ی مستقیم یا شنیدن یک عامل استرس‌زا و ترومای شدید اتفاق می‌افتد) واختلال افسردگی شدید (MDD) کشف کرده است. این تحقیق نشان می‌دهد که چگونه این اختلالات بر سلول های نواحی مختلف مغز مثل آمیگدال، ناحیه پیش پیشانی و شکنج دندانه ای هیپوکامپ و الگوی بیان برخی ژن­ها تأثیر می‌گذارند و بر مسیرهای سلولی مولکولی کلیدی و بیومارکرهای (نشانگرهای زیستی) احتمالی تغییر می­دهد.

🔸یافته‌های این مطالعه، دیدگاه‌هایی جدید در مورد توسعه درمان‌های هدفمند و روش‌های تشخیصی مبتنی بر خون و قابل انجام در زمان واقعی ارائه می‌دهد. این رویکرد جامع می‌تواند منجر به درمان‌های جدید برای اختلالات مرتبط با استرس شود.

🔸علاوه بر این، این یافته‌ها می‌توانند به درک بهتر سایر اختلالات مرتبط با استرس، مانند اختلال اضطراب و اختلال وسواس فکری-اجباری کمک کنند.

منبع
#brainnews
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔰 آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز
برگزار می‌کند:

💠ادغام همزمان تصور حرکتی و توجه فضایی برای کنترل EEG-BCI💠

سخنران:
مهندس علی رضایی لعل
کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی، کارشناس آزمایشگاه واقعیت مجازی

🕔زمان:
     شنبه ۱۹ خرداد  ۱۴۰۳
     ساعت ۱۳:۳۰ الی ۱۵

شرکت در ژورنال کلاب برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

🌐برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

☎️ تماس با ما: 02186093155
🔰 آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز برگزار می‌کند:

💠بیست و هشتمین کارگاه ثبت، پردازش و تحلیل سیگنالهای EEG💠

🟢 مدرسین:
☑️دكتر علی مطيع نصرآبادی
☑️دكتر محمد ميكائيلی

🕑زمان: چهارشنبه،پنجشنبه و جمعه
۱۳ الی ۱۵ تیر ۱۴۰۳

‼️ظرفیت محدود ‼️

🌐برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

☎️ تماس با ما: 02186093155
🔰الگوهای مغزی خطر ابتلا به اوتیسم را در نوزادان پیش‌بینی می‌کنند

🔺مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که الگوهای ارتباطی مغز در نوزادان ۶ هفته‌ای می‌تواند خطر ابتلا به اوتیسم را در آنها پیش‌بینی کند. این یافته‌ها می‌توانند به درک بهتر چگونگی شکل‌گیری اوتیسم و توسعه روش‌های تشخیصی زودهنگام کمک کنند.

🔹محققان در این مطالعه، فعالیت مغز ۱۰۰ نوزاد ۶ هفته‌ای را که در معرض خطر ابتلا به اوتیسم بودند، با استفاده از روش آنسفالوگرافی مغناطیسی (MEG) بررسی کردند. آنها دریافتند که الگوی اتصالات مغزی در نوزادانی که در نهایت به اوتیسم مبتلا شدند، با نوزادانی که به این اختلال مبتلا نشدند، متفاوت بود.

🔻محققان معتقدند که این اتصالات ضعیف‌تر ممکن است منجر به مشکلات در پردازش اطلاعات حسی و اجتماعی در نوزادان مبتلا به اوتیسم شود. این مشکلات می‌توانند علائم اولیه اوتیسم، مانند حساسیت مفرط به صدا یا نور و عدم تمایل به برقراری ارتباط چشمی، را توضیح دهند.

منبع
#brainarticle
ژنتیک و اوتیسم

🔸پژوهشی پیشگامانه، دقیق‌ترین نمای کلی تا به امروز را از مکانیزم‌های زیستی زمینه‌ساز اوتیسم ارائه کرده است. این مطالعه، ریسک ژنتیکی را به فعالیت سلولی و ژنتیکی در مغز مرتبط می‌کند.

🔹محققان با استفاده از آزمایش‌های تک‌سلولی، بیش از ۸۰۰،۰۰۰ هسته سلولی را از بافت مغزی پس از مرگ افراد مبتلا به اوتیسم و افراد بدون اختلال عصبی (گروه کنترل) مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

🔻این مطالعه، انواع اصلی سلول‌های قشر مغز که تحت تأثیر اوتیسم قرار می‌گیرند و همچنین شبکه‌های خاص «فاکتورهای رونویسی» که هدایت‌گر این تغییرات هستند را شناسایی کرد. یافته‌های این پژوهش، چارچوبی را برای درک تغییرات مولکولی در اوتیسم فراهم می‌کند و می‌تواند به رویکردهای درمانی جدیدی منجر شود.

منبع
#brainnews
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💠کارگاه برنامه نویسی متلب برای دانشجویان غیر مهندسی 💠

🕑مدت دوره: ۳۳ ساعت آموزش حضوری

🗓 سه شنبه ها
( ۱۲ تیر لغایت ۲۷ شهریور)

🔆حضوری

📍مکان: آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز

مدرس:
مهندس آرش حامد غلام شاهی،
دانشجوی دکتری تصویر برداری عصبی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

♦️سطح دوره: مقدماتی♦️


‼️ ظرفیت محدود ‼️

🌐 برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

☎️ تماس با ما: 02186093155

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
🔰نقش ژن ها در بیماری اسکیزوفرنی و ارتباط آن با برخی از سلول های اختصاصی مغز

🔸 محققان با بررسی دقیق ژن‌ها و سلول‌های مغزی،یافته های جدیدی درباره اسکیزوفرنی به دست آورده‌اند. آن‌ها با نقشه‌برداری از عوامل خطر ژنتیکی روی سلول‌های مغزی خاص، به ساز و کارهای پیچیده‌ای که در پس این بیماری نهفته است پی برده‌اند.

🔺در این مطالعه، دانشمندان از روش‌های مختلف تجزیه و تحلیل ژنتیکی و سلولی استفاده کردند تا ببینند این ژن‌ها چگونه بر انواع مختلف سلول در قشر پیشانی مغز تاثیر می‌گذارند. نتایج این مطالعه نشان می­دهد که نورون‌های تحریکی، که نقش مهمی در انتقال پیام‌های عصبی دارند، بیشترین تاثیر را از این ژن‌ها می‌پذیرند.

🔸این یافته‌ها ارتباط تازه ای بین اسکیزوفرنی و اختلالات تکاملی دستگاه عصبی و ارتباطات سیناپس‌ها (نقاط اتصال بین سلول‌های عصبی) را بیان می‌کند. همچنین می توان گفت که درمان­ های مبتنی بر نقشه های ژنی راه را برای درمان های هدفمند و شخصی برای افراد مبتلا به اسکیزوفرنی هموار می کند. 

منبع
#brainarticle

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
🔰نور درمانی امید جدیدی برای بهبود آسیب مغزی

🔸مطالعات جدید نشان می‌دهد که نور درمانی با استفاده از نور مادون قرمز می‌تواند به بهبود ساختارهای مغز در افراد مبتلا به ضربه مغزی متوسط (mTBI) کمک کند. در این مطالعه، محققان از کلاه‌هایی استفاده کردند که نور مادون قرمز را ساطع می‌کردند و بیماران را تحت درمان قرار دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که دو هفته پس از شروع درمان، اتصالات مغزی در این بیماران به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

🔹در حالی که اثرات بلندمدت این روش درمانی هنوز مشخص نیست، اما نتایج این مطالعه نشان‌دهنده پتانسیل خوب روش نور درمانی به عنوان یک رویکرد درمانی غیرتهاجمی برای انواع بیماری‌های عصبی است. این یافته‌ها می‌توانند راه را برای روش‌های درمانی جدید و امیدوارکننده‌ای در مبتلایان به آسیب مغزی و سایر بیماری‌های عصبی هموار کند.

منبع
#brainnews
کشف شبکه مغزی مشترک مرتبط با لکنت زبان

🔺محققان در یک مطالعه‌ جدید، شبکه‌ای مشترک در مغز را شناسایی کرده‌اند که مسئول لکنت زبان است، فارغ از علت آن. این یافته نشان می‌دهد که چه لکنت ناشی از سکته مغزی باشد و چه مادرزادی، هر دو بر نواحی مشابهی از مغز تأثیر می‌گذارند.

🔻این کشف می‌تواند درهای جدیدی را به روی درمان‌های هدفمند لکنت زبان بگشاید. تحریک مغزی به عنوان روشی درمانی می‌تواند با تمرکز بر این شبکه مغزی مشترک، به افراد مبتلا به لکنت زبان کمک کند.

🔺علاوه بر این، مطالعه مذکور بر نقش کلیدی برخی مناطق مغزی مرتبط با عملکرد حرکتی و تنظیم احساسات تأکید می‌کند. درک عمیق‌تر از این مناطق مغزی می‌تواند به درک بهتر مکانیسم‌های لکنت زبان و ارائه روش‌های درمانی مؤثرتر برای این اختلال کمک کند.

منبع
#brainarticle

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌐شاخص‌ها و استانداردهای لازم برای فعالیت علمی در علوم اعصاب

سخنرانی دکتر حامد اختیاری در مراسم اختتامیه سمپوزیوم دو روزه مدرسه ایبرو (IBRO School)- اردیبهشت ۱۴۰۳

◀️ این رویداد علمی توسط سازمان بین‌المللی مطالعات مغز (IBRO)، و با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، انجمن علوم اعصاب ایران و آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز در قالب سخنرانی‌ها، جلسات عملی و برپایی کارگاه‌ها با تمرکز بر تکنیک‌های آموزشی برگزار شد.

سخنرانی با نگاهی به آمار اوردوز ناشی از مصرف مواد بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۱ در آمریکا آغاز شد و سوال اصلی مطرح شد که 《چرا با وجود پروتکل‌های درمانی متعدد، این آمار افزایش داشته و پروتکل‌های درمانی ناموفق بوده‌اند؟》و در پاسخ به این سوال شاخص‌ها و استانداردهای لازم برای ارائه یک پروتکل درمانی موثر که در طی مطالعات مختلفی بررسی شده‌اند را تبیین کردند.

در طی این ارائه دکتر اختیاری تجربیات خود در مورد توسعه همکاری‌ها و شبکه‌سازی را به اشتراک گذاشتند.

📌برای مشاهده جزئیات تکمیلی و ویدئو کامل، کلیک کنید.

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
🔰کشفی جدید برای مقابله با آلزایمر: هدف‌گیری پروتئین پلکسین-B1

🔸خبری خوب برای بیماران مبتلا به آلزایمر، محققان روش جدیدی برای کند کردن یا حتی توقف پیشرفت بیماری آلزایمر با هدف قرار دادن یک پروتئین به نام پلکسین-B1 کشف کرده‌اند.

🔺مطالعه‌ی این محققان نشان می‌دهد که سلول‌های گلیال فعال شده( astrocytes(reactive و پروتئین پلکسین-B1 نقش مهمی در پاکسازی پلاک‌های آمیلوئید (یکی از نشانه‌های کلیدی بیماری آلزایمر می باشد) دارند.

🔹این کشف مسیرهای جدیدی را برای درمان آلزایمر باز می‌کند و بر اهمیت برهم‌کنش سلول‌های مختلف در مغز برای حفظ سلامت آن تأکید می‌کند. با درک بهتر این تعاملات سلولی، می‌توانیم به توسعه داروهای مؤثرتر برای مقابله با این بیماری پیش‌رونده امیدوار باشیم.

منبع
#brainnews

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
💠کارگاه برنامه نویسی متلب برای دانشجویان غیر مهندسی 💠

🕑مدت دوره: ۳۳ ساعت آموزش حضوری/آنلاین

🗓 سه شنبه ها
( ۱۲ تیر لغایت ۲۷ شهریور)

🔆حضوری/آنلاین

📍مکان: آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز

مدرس:
مهندس آرش حامد غلام شاهی،
دانشجوی دکتری تصویر برداری عصبی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

♦️سطح دوره: مقدماتی♦️


‼️ ظرفیت محدود ‼️

🌐 برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

☎️ تماس با ما: 02186093155

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
کشف ناحیه مغزی مسئول رفتارهای کمک‌رسانی

🔸محققان در مطالعه‌ای جدید، دریافتند که ناحیه‌ای از مغز به نام بخش میانی شکمی (vmPFC) قشر پیشانی نقشی اساسی در رفتارهای کمک‌رسانی ایفا می‌کند. این مطالعه نشان می‌دهد که آسیب به vmPFC می‌تواند تمایل به کمک به دیگران را کاهش دهد.

🔺در این پژوهش، محققان به بررسی فعالیت مغز در بیمارانی که دچار آسیب مغزی شده بودند، پرداختند. نتایج نشان داد که در بیمارانی که vmPFC آن‌ها آسیب دیده بود، تمایل به مشارکت در رفتارهای کمک‌رسانی مانند اهدای پول به خیریه یا کمک به افراد غریبه به طور قابل‌توجهی کمتر بود.

🔹این یافته‌ها می‌تواند گامی مهم در درک و درمان اختلالات تعامل اجتماعی باشد. با درک بهتر نحوه عملکرد vmPFC در رفتارهای کمک‌رسانی، می‌توان روش‌های درمانی جدیدی را برای افراد مبتلا به این اختلالات توسعه داد.

منبع
#brainarticle

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔰خواب مصنوعی با نور

🔸محققان موفق به ساخت دارویی حساس به نور شده‌اند که فعالیت آدنوزین را در مغز تقویت می‌کند و می‌تواند بدون نیاز به اصلاح ژنتیکی در حیوانات آزمایشگاهی باعث القا خواب شود.. این دستاورد جدید، محدودیت‌های داروهای حساس به نور مرسوم را برطرف کرده و امکان کنترل دقیق خواب و امحرک را از طریق گیرنده‌های آدنوزین موسوم به A2A در مغز فراهم می‌کند.

🔹این مطالعه، پتانسیل بالای (اپتوشیمی (Optochemistry را در زمینه‌ی هدف‌گذاری داروهای خاص برای بخش‌های مختلف مغز به نمایش می‌گذارد. اپتوشیمی شاخه‌ای از علم است که با استفاده از نور، به کنترل فعالیت سلول‌ها و مولکول‌ها در بافت‌های زنده می‌پردازد.

منبع
#brainnews

💠Telegram
💠Instagram
💠LinkedIn
🌐Website
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅

عید قربان پاک‌ترین عیدها، برآمدن انسانی نو از خاکسترهای خویشتن خویش است. عید قربان عید نزدیک شدن دل‌هایی است که به قرب الهی رسیده‌اند، عید قربان از آن رو عید نامیده شده است که بندگان را از تعلقات رهانیده و مهیای عروج می‌سازد.

🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅

عید قربان بر همگان مبارک.

🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
2024/06/17 10:02:53
Back to Top
HTML Embed Code: