tg-me.com/ieinstitute/1111
Last Update:
📌 تحلیل کسب و کار (Business Analysis) چیست؟
بنابر تعریف استاندارد پیکرده دانش تحلیل کسب و کار (BABOK®)، تحلیل کسب و کار عبارت است از “انجام فعالیت-های مورد نیاز در شناسایی، مدیریت، برنامه ریزی، تحلیل و اعتبارسنجی نیازمندی¬های یک سازمان و ارائه راه¬حل مناسب جهت دستیابی سازمان به اهدف تعیین شده” به عبارت ساده تر تحلیل کسب و کار را میتوان علم تشریح فرآیندها، مکانیزمها، جریانهای اطلاعاتی، اهداف و استراتژیها در دنیای کسب و کار دانست که می تواند شامل راه حل های مکانیزه و یا غیر مکانیزه باشد. نیازمندیهایی که براثر انجام فرآیندهای یک کسب و کار ارضاء میگردند، در این تجزیه و تحلیل مشخص میگردند. امروزه تحلیل کسب و کار نقش به سزایی را در برنامهریزی استراتژیک، شناخت ریسکها و تبین روشها و راهکارهای نوین در سازمان¬ها بازی میکند.
📌 تحلیلگر کسب و کار (Business Analyst) كيست؟
تحلیلگر کسب و کار فردی است که مسئول شناسایی نیازهای كسب و كار مشتریان و ذینفعان بوده و با هدف اینکه راهکارهای لازم برای رفع این نیازها و مشکلات موجود در كسب و كار تعیین گردد، فعاليت مي¬نمايد. لذا تمامی متخصصین، علاقمندان و فعالان در نقش تحلیلگر سیستم، تحلیلگر کسب و کار، تحلیلگر داده، تحلیلگر فرآیند،معمار کسب و کار، مدیر و مشاور کسب و کار در حوزه تحلیل کسب و کار قرار گرفته و در دنیای حرفه ای به عنوان تحلیلگر کسب و کار شناخته می گردند.
تحلیلگر کسب و کار مسئول تعریف، مدیریت، استخراج، تحلیل، تایید و مستندسازی نیازمندی¬های کسب و کار، سازمان و یا یک فرآیند سازمانی و ارائه راه حل مناسب در جهت پاسخگویی به نیارمندی ها و دستیابی سازمان به اهداف تعیین شده آن می¬باشد. تحلیلگر کسب و کار در بدو عمل؛ راهکار از پیش تعیین شده ای را ارائه نمی دهد. اما منحصراً بر اساس نیازمندی¬های روشن و مدون است که راهکاری ارائه می گردد.
تحلیلگران کسب و کار، نقش کلیدی را به عنوان پل ارتباطی میان مشتریان، ذینفعان و تیم ارائه راهکار در سازمان¬ها ايفا مي¬كنند. تحلیل کسب و کار به صورت متمایزی در حیطه¬های تحلیل مالی، مدیریت پروژه، تضمین کیفیت، توسعه سازمانی، تست، آموزش و توليد و توسعه مستندات کاربرد دارد. گرچه، با توجه به ابعاد و نوع عملكرد سازمان، یک تحلیلگر کسب و کار میتواند در یک یا چند تا از موارد فوق فعالیت نماید.
⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
BY دانشکده مهندسی صنایع
Warning: Undefined variable $i in /var/www/tg-me/post.php on line 283
Share with your friend now:
tg-me.com/ieinstitute/1111