tg-me.com/ieinstitute/1195
Last Update:
📌 حلقه های کیفیت
یکی از موضوعاتی که در صنایع دنیا به آن اهمیت بسیاری داده میشود حلقه های کیفیت است و به نظر بسیاری از محققین از زمانی که حلقه های کیفیت در ژاپن کشف و شروع به فعالیت کرد صنعت دنیا دچار دگرگونی شد.
حلقه های کیفی، درسال 1962 تحت سرپرستی دانشمندان و مهندسان ژاپنی فعالیت خود را برای ایجاد فضای شاد و هدفمند آغاز نمود. هدف اولیه از تشکیل این حلقه ها افزایش بهره وری و کنترل کیفیت نبود. بلکه کارکنان به میل خود اقدام به تشکیل این هسته ها نمودند تا کارشان با هدف و ارزشمند دیده شود. به مرور زمان با بهبود ساختار این حلقه ها، هم از لحاظ کیفی هم از لحاظ کمی ، پیشرفت داشتند و باعث پیشرفت سازمان خود شدند.از سال 1970 صحنه رقابت ها تغییر کرد و از آن به بعد ژاپن توانست اطمینان بازارهای جهانی را به خاطر کیفیت مطلوب کالاهایش جلب کند و بازارهای جهانی را به دست گیرد.
به واسطه موفقیت های فوق العاده ای که شرکت های ژاپنی در به کارگیری این گروه ها در زمینه کنترل کیفیت محصولات و بهره وری به دست آوردند، سایر کشورها از جمله کشورهای آمریکایی، اروپایی وآسیایی درمورد به کارگیری این گروه ها در شرکت خود ترغیب شدند، به طوری که در آمریکا از سال 1973 تا سال 1982 بیش از 5000 سازمان، دوایر کنترل کیفی را به کار گرفتند.
⭕️ فرضیات:
فرضیه یک: بیشتر اشخاص توانایی آن را دارند که مقدار زیادی از مسائل کاری سازمان خود را با روش های خلاق و ابتکاری حل کنند.
فرضیه دو: فقط بخشی از توانایی های افراد مورد استفاده قرار می گیرد یعنی، بسیاری از شرکت ها طوری با کارمندان خود رفتار می کنند که تنها از دست و پای آن ها استفاده می شود، بنابراین، باید فرصتی به آن ها داده شود تا توانایی های ذهنی خود را در جهات مثبت به نمایش بگذارند.
فرضیه سه: اگر به هر فرد فرصت داده شود تا برای حل مسائل کاری، از استعدادهای خود استفاده کند، بعدها، برای ارائه راه حل، تمایل بیشتری نشان می دهد.
فرضیه چهار: اگر دوایر کیفیت به درستی آموزش ببینند، قادر خواهند بود با سازماندهی دقیق، وقت خود را به طور مطلوب تنظیم کنند و دیگر نیازی نخواهد بود تا بیرون از دایره به آن ها بگویند که چه کاری باید انجام دهند.
فرضیه پنج: این فرضیه، که فرضیه اساسی نیز می باشد، بهترین افراد را برای حل مسائل محل کار، افرادی معرفی می کند که با مسائل درگیرند و بیشتر تمایل دارند که مسائل، توسط خود آن ها حل شود. حال اگر این افراد از دانش، تجربه و توانایی لازم برخوردار باشند، بهتر می توانند مسائل کاری خود را حل نمایند.
⭕️ حلقه های کیفیت چیست؟
حلقه های کیفیت نتیجه تعامل بین روش کنترل کیفیت آماری آمریکایی و تجربیات سازمانی ژاپنی است .ژاپنی ها مفهوم کنترل کیفیت را از آمریکایی ها گرفتند و آن را به طور عملی و در قالب دوایر کنترل کیفیت توسعه دادند.
برای درک مفهوم حلقه کنترل کیفیت لازم است با مفهوم سه کلمه تشکیل دهنده آن آشنا شویم :
حلقه(Circle=A ring) : به گروهی از افراد اطلاق می شود که به سبب علایق مشترک گرد هم می آیند . بعضی این لغت را دایره و برخی چرخه نیز ترجمه کرده اند .
کنترل((Control =A check : به معنی وارسی ،نظارت ، رسیدگی، ممیزی به منظور اطمینان از صحت و سقم کار است .
کیفیت(Quality): به معنای ارتقا و بهبود دائمی کیفیت کالا یا خدمات به منظور جلب اعتماد مشتری می باشد .
بنابراین دایره شامل تعدادی افراد هستند که به صورت داوطلبانه در قسمت های مختلف واحدهای تولیدی یا خدماتی با حضور فعال سرپرست یا مدیر آن قسمت برای حل مسائل از طریق خلق ایده هایی نو گردهمایی تشکیل می دهند و فعالیت های مربوط به کیفیت را از طریق شناسایی و تعریف مسئله بررسی کرده و در ارتباط با مشکلات با استفاده از روش های تحلیلی راه حل های مناسب را ارائه میکنند.
⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
BY دانشکده مهندسی صنایع
Warning: Undefined variable $i in /var/www/tg-me/post.php on line 283
Share with your friend now:
tg-me.com/ieinstitute/1195