tg-me.com/ieinstitute/1452
Last Update:
📌 نفوذ چت جیپیتی به دنیای پژوهش
از زمانی که اواخر سال گذشته روباتچتی به نام چت جیپیتی منتشر شد، آشکار شد که این نوع فناوری هوش مصنوعی پیامدهای زیادی برای روش کار محققان خواهد داشت. چت جیپیتی نوعی مدل زبان وسیع (LLM) و سیستم یادگیری ماشینی است که بهطور مستقل از دادهها یاد میگیرد و میتواند پس از آموزش روی مجموعه دادهای عظیم از متن، نوشته پیچیده و بهظاهر هوشمندانه تولید کند. این جدیدترین مدل از یکسری از این مدلهاست که توسط OpenAI، شرکت هوش مصنوعی در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا و سایر شرکتها منتشر شده است.
محققان و دیگران قبلا از جیپیتی و دیگر مدلهای زبانی بزرگ برای نوشتن مقالات و گفتوگوها، خلاصهکردن ادبیات، پیشنویس و بهبود مقالات و همچنین شناسایی شکافهای تحقیقاتی و نوشتن کدهای رایانهای، از جمله تحلیلهای آماری، استفاده کردهاند. بهزودی این فناوری تا حدی تکامل خواهد یافت که میتواند آزمایشها را طراحی کند، دستنوشتهها را بنویسد و تکمیل کند، بررسیهای همتا انجام دهد و مانند یک سردبیر در پذیرش یا رد یک متن عمل کند.
هوش مصنوعی محاورهای احتمالا شیوههای پژوهشی و انتشار را متحول و فرصتها و نگرانیهایی ایجاد میکند. ممکن است روند نوآوری را تسریع بخشد، زمان انتشار را کوتاه کند و با کمک به مردم برای نوشتن روان، علم را عادلانهتر کند و تنوع دیدگاههای علمی را افزایش دهد. با این حال، میتواند کیفیت و شفافیت تحقیق را نیز کاهش داده و استقلال ما را بهعنوان محقق انسانی تغییر دهد. چت جیپیتی و سایر مدلهای زبان وسیع متنی قانعکنندهاند، اما اغلب اشتباه میکنند، بنابراین استفاده از آنها میتواند حقایق علمی را تحریف و اطلاعات نادرست را منتشر کند. فکر میکنیم که استفاده از این فناوری اجتنابناپذیر است، بنابراین ممنوعیت آن کارساز نخواهد بود. ضروری است که جامعه پژوهشی در مورد پیامدهای این فناوری مخرب بالقوه وارد بحث شود.
با افزایش حجم کار و رقابت در دانشگاه، فشار برای استفاده از هوش مصنوعی محاورهای نیز افزایش مییابد. روباتچتها فرصتهایی برای تکمیل سریع وظایف فراهم میکنند، از دانشجویان دکترا که در تلاش برای نهایی کردن پایاننامه خود هستند تا محققانی که برای پیشنهاد کمک مالی خود به بررسی سریع ادبیات نیاز دارند یا داورانی که تحت فشار زمان برای ارائه تحلیل خود هستند. اگر روباتچتهای هوش مصنوعی بتوانند به این وظایف کمک کنند، نتایج میتواند سریعتر منتشر شود و دانشگاهیان میتوانند روی طرحهای آزمایشی جدید تمرکز کنند. این امر میتواند بهطور قابلتوجهی نوآوری را تسریع کند و بهطور بالقوه سبب پیشرفت در بسیاری از رشتهها شود.
⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
BY دانشکده مهندسی صنایع
Warning: Undefined variable $i in /var/www/tg-me/post.php on line 283
Share with your friend now:
tg-me.com/ieinstitute/1452