tg-me.com/ieinstitute/930
Last Update:
📌 فرایندهای زنجیره تأمین: طبقه بندی و دیدگاه ها
یکی از موضوعات مهم در مدیریت زنجیره تأمین، نگاه فرایندی به زنجیره تأمین است. فرایندهای زنجیره تأمین از دیدگاه های مختلفی بررسی شده است. زنجیره تأمین مجموعه ای از فرایندها و جریانهاست که درون و بین سطوح مختلف به وجود میآیند و در کنار یکدیگر نیاز مشتری را برآورده میکنند. در ادامه به برخی از این موارد می پردازیم.
تمام فرایندهای زنجیره تأمین میتواند در یکی از سه دسته فرایندهای کلان زیر قرار گیرد:
۱ – مدیریت روابط با مشتری (Customer Relationship Management):
تمام فرایندهایی که بر مواجهه میان مشتری و شرکت تمرکز دارد. فرایندهای مدیریت روابط با مشتری (CRM) به دنبال افزایش هر چه بیشتر تقاضای مشتریان و تسهیل وقوع و دریافت یا پیگیری سفارش مشتریان میباشد. CRM فرایندهایی مانند بازاریابی، فروش و مدیریت سفارشات را در بر میگیرد (چوپرا و میندل، ۲۰۰۱).
۲ – مدیریت زنجیره تأمین داخلی (Inter Supply Chain Management Management)
مام فرآیندهایی که برای شرکت درونی محسوب میشوند. فرایندهای مدیریت زنجیره تأمین داخلی (ISCM) به دنبال تأمین سفارشات ایجاد شده در فرایندهایCRM با کمترین هزینه و در زمان مقرر میباشند. فرایندهایی مانند برنامه ریزی تولید، برنامه ریزی ظرفیت تولید و انبارها، آماده سازی برنامههای سفارش مواد اولیه، مدیریت موجودی و …. از جمله این فرایندها هستند (چوپرا و میندل، ۲۰۰۱).
۳- مدیریت روابط با تأمین کنندگان (Supplier Relationship Management)
تمام فرایندهایی که بر مواجهه میان شرکت و تأمین کنندگانش تمرکز دارد. فرایندهای مدیریت روابط با تأمین کنندگان (SRM) به دنبال سازماندهی و مدیریت منابع تأمین قطعات و مواد اولیه و یا خدمات مورد نیاز شرکت میباشد. فرآیندهایی مانند ارزیابی و انتخاب تأمین کننده مناسب، مدیریت قراردادهای تأمین و مدیریت تدارکات و خرید نیز از جمله این فرایندها هستند (چوپرا و میندل، ۲۰۰۱).
⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
BY دانشکده مهندسی صنایع
Warning: Undefined variable $i in /var/www/tg-me/post.php on line 283
Share with your friend now:
tg-me.com/ieinstitute/930