Telegram Group Search
#معرفی_آزمایشگاه #شماره_پنجم
🖋#امیررضا_ارباب‌صادقی

آزمایشگاه مکانیک آماری

در آخرین طبقه دانشکده شیمی و در گوشه غربی آن، آزمایشگاهی را می‌بینیم که رنگ و بوی دیگر آزمایشگاه‌های تحقیقاتی را ندارد و خبری از مواد و ظروف و دستگاه‌های یک آزمایشگاه شیمی در آن نیست. این آزمایشگاه که آزمایشگاه مکانیک آماری نام دارد در سال‌های نه چندان دور آزمایشگاه تحقیقاتی دکتر پارسافر بوده که با بازنشستگی‌اش و ورود دکتر نسیمی به دانشکده به وی تحویل داده شده است.
ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

🔸@entropymag🔸
#پرونده #شماره_پنجم
🖋#سروش_فدایی‌تهرانی

درس‌هایی با استادِ ثابت!

یکی
از نگرانی‌هایی که همواره هم مسیر دانشجویان دانشکده بوده، درس‌هایی است که برای چندین ترم متوالی توسط یک استاد ارائه می‌شود. این موضوع گاهی تا آنجا پیش می‌رود که می‌توان سند واحدی خاص را به نام یک استاد زد. اگر چه شاید در نگاه اول چندان مشکل مهمی به نظر نرسد اما با نگاهی عمیق‌تر می‌توان به معضلاتش پی برد.

همان طور که می‌دانید آموزش و یادگیری امری سلیقه‌ای است که هر انسان بسته به عوامل مختلفی مثل ضریب هوشی و استعدادهایش به گونه متفاوتی به استقبال آن می‌رود. به همین دلیل نمی‌توان نسخه واحدی برای همه پیچید. بارها اساتیدی را دیده‌ایم که در تدریس زبانزد و در رزومه علمی بی‌نظیرند اماکلاس‌هایشان برای بعضی دانشجویان از بازدهی برخوردار نیست. پس مشخص است تفاوت دانشجویان مختلف در یادگیری کاملاً بدیهی بوده و اگر در یادگیری از فلان استاد ناتوان‌اند، لزوماً به معنای ضعف آن استاد نیست.

از سوی دیگر تأمین نیازهای به خصوص و اجرای روش مطلوب هر فرد با توجه به تعداد محدود اساتید و شیوه نامه‌های ابلاغی وزارت علوم کار آسان نبوده و تقریباً غیر ممکن است. با این حال اگر دست دانشجوها برای انتخاب یک واحد باز بوده و به عبارتی بتواند استادی که روش‌هایش بیشترین هماهنگی را با خودش دارد برگزیند که در نتیجه تا حدود زیادی این معضل برای او حل خواهد شد.

اتفاقی که البته در دانشکده شیمی به این راحتی‌ها نمی‌توان انتظار اجرایش را داشت چرا که تعداد اساتید آن نسبت به سایر دانشکده‌ها کمتر است و همین باعث شده تا ارائه دروس به این شکل عملی نشود. با این وجود شاید مهم‌ترین چالش بسیاری از دانشجویان شیمی برنامه‌ریزی یک درس با چند استاد در طول یک ترم تحصیلی نیست بلکه دغدغه‌شان بیشتر واحدهایی است که چند ترم پشت سر هم و حتی سال‌ها است با نام استادی خاص عجین شده است.

در واقع این دانشجویان شیمی باید خواه یا ناخواه به این انتخاب‌های تعیین شده از سوی آموزش تن دهند و عملاً هیچ راه گریزی از آن ندارند. حالا در نظر بگیرید دانشجویی نتواند با مدل تدریسی استادی ارتباط بر قرار کند و یا به هر دلیل گذراندن ترمی با آن استاد برایش دلپذیر نباشد، چه باید بکند؟ بهتر است پرسید چه می‌تواند بکند؟

به گزارش آنتروپی، کلید حل این مشکل اما آن قدرها هم عجیب و غریب نیست. با چرخشی کردن منظم اساتید ارائه دهنده یک درس در طول ترم‌های مختلف می‌توان علاوه بر ایجاد تنوع در سبک و سیاق آن درس، آموزش را برای اساتید و یادگیری را برای دانشجویان آسان‌تر از شرایط فعلی کرد.

🔸@entropymag🔸
#علم‌و‌تکنولوژی #شماره_پنجم
🖋#پریناز_ناصحی #صابر_اسلامی

شیمی در دل جنگل‌های آمازون

دی
متیل تریپتامین که به اختصار به آن DMT می‌گویند یک ماده توهم‌زا با تأثیر بالا به شمار می‌آید و قدرتش تا حدی است که به آن قوی‌ترین ماده توهم‌زای دنیا گفته می‌شود. این ماده هزاران سال است که میان بومیان آمازون به مصرف می‌رسد. فرمول مولکولی این ماده تا حد زیادی مشابه با LSD است. فرضیه‌ای درباره DMT می‌گوید این ماده در بدن هر موجود زنده‌ای حتی انسان وجود دارد که در زمان مرگ آن شخص در بدنش ترشح می‌شود.
ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

🔸@entropymag🔸
📣 #شماره_ششم، سال نخست
💫 بی نظمی یک نظم کشف نشده است!

شنبه بیست و دوم آذرماه ۱۳۹۹
منتظر شماره جدید آنتروپی باشید.

🔸@entropymag🔸
دوهفته‌نامه آنتروپی-شماره ششم.pdf
680.1 KB
آنچه در #شماره_ششم میخوانیم:

#سرمقاله
✍🏻 آنتروپی ارزشیابی می‌کند

#یادداشت
🗒 یلدای خاطرات!

#پرونده
📂 مجازاتِ مجازی!

#علم‌و‌تکنولوژی
🏅آشنایی با باکتری‌های هوشمند!

#اخبار
🗞 گزارش؛ نشست صمیمانه هیئت رئیسه دانشکده با دانشجویان
معرفی برنامه؛ آموزش دروس پایه ویژه نودانشجویان
معرفی برنامه؛ عصرانه شیمی

🔸@entropymag🔸
#یادداشت #شماره_ششم
🖋#محمد_نوروزی

یلدای خاطرات!

قطار پاییز هم با تمام فراز و نشیب‌هایش به ایستگاه پایانی رسید. پاییزی که سایه شیوع کرونا در کشور، آن را نسبت به پاییزهای گذشته متمایز کرده بود و آموزش مجازی و عدم حضور دانشجویان در دانشکده شیمی، برای دومین سال متوالی توفیق گردهمایی در شب به یادماندنی یلدای دانشکده از آنان سلب کرد.

واژه یلدا ریشه‌ای سریانی دارد و در لغت به معنای ولادت آمده است. ایرانیان باستان به سبب فزونی یافتن پرتوی نور ایزدی و افزایش طول روز در فصل زمستان، شب یلدا را شب زایش مهر و خورشید می‌پنداشتند.

فلسفه شب‌نشینی‌ها و دورهمی‌های این شب خاطره‌انگیز ریشه در یک فرهنگ دیرینه دارد. ایرانیان که یلدا را طولانی و تاریک‌ترین شب سال می‌دانستند، تا سپیده‌دم در کنار یکدیگر به شور و پای‌کوبی می‌پرداختند تا اندوه غیبت خورشید را فراموش کرده و تاریکی و سردی روحیه آنان را تضعیف نکند.

حکایت یلدای شیمی اما حکایت یک دورهمی عادی نیست. بسیاری از دانشجویانی که تجربه حضور در چنین مراسمی را داشتند از آن به عنوان خاطره‌انگیزترین اسمی که با شنیدن نام دانشکده شیمی در گوشه ذهنشان خطور می‌کند یاد می‌کنند. در چنین شبی که با حضور تمامی اعضای خانواده شیمی برگزار می‌گردد، اساتید و دانشجویان در محل آکواریوم دانشکده گرد هم آمده و شب را با حافظ‌خوانی، سرگرمی، گپ و گفت صمیمانه با یکدیگر و صرف پذیرایی و تهیه عکس یادگاری سپری می‌کنند. به علاوه دانشجویان از صبح برنامه با حضور در کنار هم و همیاری یکدیگر، به فراهم نمودن مقدمات جشن و دانه‌کردن انار و تهیه بسته‌های پذیرایی پرداخته تا سفره یلدای دانشکده را رنگین‌تر از هر سفره‌ای گردانند.

حالا اما ترم مجازی فرصت حضور در کنار یکدیگر را از ما سلب کرده ولی پیوند قلب‌هایمان فراتر از یک دنیای مجازی است. آری، یلدا بهانه‌ای برای زایش پرتوی مهر و محبت در قلب‌هایمان است؛ یلدایتان مبارک!
 
🔸@entropymag🔸
#پرونده #شماره_ششم
🖋#سروش_فدایی‌تهرانی

مجازاتِ مجازی!

افزایش
تعداد امتحانات و کوییزها در طول ترم از یک طرف و بالا رفتن محسوس حجم تکالیف و فعالیت‌ها نشان می‌دهد ترم مجازی جاری حسابی عرصه را بر دانشجویان تنگ کرده است. این در حالی است که با شروع کرونا در اسفند سال گذشته تصور می‌شد فشار درسی تا حد زیادی از دانشجویان کاسته و حتی تا آستانه دور کردن آنها از فضا تحصیلی پیش خواهد رفت.
هر چند این استدلال ترم گذشته در برخی دروس صدق می‌کرد اما با آغاز نیم سال دوم تحصیلی ۹۹ ورق به طور کامل برگشته است. با پیشنهاد وزارت علوم بسیاری از اساتید تصمیم گرفته‌اند نمره درس‌ها را میان آیتم‌های متفاوتی تقسیم کرده تا به این ترتیب علاوه بر آنکه دانشجویان را وادار به تلاش مستمر کنند، به گفته خودشان نگرانی از دست دادن یکجا نمره در پایان ترم را از آنها بر دارند.
ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

🔸@entropymag🔸
📣 #شماره_هفتم، سال نخست
💫 بی نظمی یک نظم کشف نشده است!

یک‌شنبه هفتم دی‌ماه ۱۳۹۹
منتظر شماره جدید آنتروپی باشید.

🔸@entropymag🔸
دوهفته‌نامه آنتروپی-شماره هفتم.pdf
2.2 MB
آنچه در #شماره_هفتم میخوانیم:

#سرمقاله
✍🏻 خدانگهدار تا ترم آینده!

#یادداشت
🗒 آموزش؛ کلاف سردرگم!

#مصاحبه
🗣 دکتر پرستار در گفت‌وگو با آنتروپی؛
مدرسه زمستانی کمومتریکس و رونمایی از شرایط ویژه مدرسه زمستانی امسال

#معرفی_آزمایشگاه
🔬آزمایشگاه ساختار و عملکرد پروتئین‌ها

#علم‌و‌تکنولوژی
🏅داستان آنتروپی و پیکان زمان

#اخبار
🗞 پژوهشگران برتر دانشکده معرفی شدند

🔸@entropymag🔸
#مصاحبه #شماره_هفتم
🖋#سروش_فدایی‌تهرانی

گفت و گو با دکتر پرستار به بهانه سومین مدرسه زمستانی کمومتریکس:
ما شیمیست‌ها معمولا خودمان را به خواب می‌زنیم!

مدرسه زمستانی کمومتریکس که حالا در آستانه ورود به سومین ایستگاه خود قرار دارد، یکی از مهم‌ترین رویدادهای دانشکده شیمی و به طور کلی شیمی تجزیه در سراسر کشور است که هر ساله در فصل زمستان با حضور اساتید تراز اول ایران و جهان در دانشکده برگزار می‌شود. به همین منظور با دکتر هادی پرستار، استاد شیمی تجزیه و مسئول کمیته کمومتریکس ایران پایه‌گذار مدرسه زمستانی کمومتریکس هم صحبت شدیم تا از زبان او با این حوزه جدید و پرطرفدار در شیمی آشنا شده و با برنامه‌های سومین دوره مدرسه آشنا شویم. این گفت و گو جذاب و مفصل را در ادامه می‌خوانیم
ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

🔸@entropymag🔸
📣 #شماره_هشتم، سال نخست
💫 بی نظمی یک نظم کشف نشده است!

شنبه نهم اسفندماه ۱۳۹۹
منتظر شماره جدید آنتروپی باشید.

🔸@entropymag🔸
دوهفته نامه آنتروپی-شماره هشتم.pdf
1.6 MB
آنچه در #شماره_هشتم میخوانیم:

#سرمقاله
✍🏻 مجازی یا حضوری؛ عمری که در گذر است!

#یادداشت
🗒 افزایش سطح آگاهی؛ مهم‌ترین راه مقابله با سرطان

#پرونده
📂 بررسی چارت رشته شیمی

#علم‌و‌تکنولوژی
🏅شناسایی سرطان با درگیری نخستین سلول

#اخبار
🗞 رونمایی از طرح اینترنت دانشجویی رایگان
دانشراه کاوش برگزار شد

🔸@entropymag🔸
📣فراخوان بزرگ دوهفته‌نامه آنتروپی

بدین‌وسیله از تمامی دانشجویان علاقه‌مند به همکاری در هریک از بخش‌های؛

پرونده، علم‌وتکنولوژی، معرفی آزمایشگاه، مصاحبه، اخبار و روابط عمومی

دعوت به عمل می‌آید تا در صورت تمایل به فعالیت به‌عنوان خبرنگار، مترجم، نویسنده، ویراستار، عکاس و گرافیست با روابط عمومی نشریه آنتروپی در ارتباط باشند.

آنتروپی|خبرنامه مستقل دانشکده شیمی
بی‌نظمی یک نظم کشف‌نشده است!

🔸@entropymag🔸
📊شیمی و QS 2021!

🔹رتبه بندی جدید QS منتشر شد و رتبه دانشگاه صنعتی شریف در حوزه شیمی بدون تغییر نسبت به سال گذشته در جایگاه 501-550 دنیا قرار گرفت.

🔹رتبه دانشگاه در این حوزه در ایران هم بدون تغییر ماند تا دانشگاه شریف در حوزه شیمی همچنان پشت سر دانشگاه تهران( رتبه 401-450 جهانی) بماند.

🔹بهترین دانشگاه های دنیا در زمینه شیمی طبق رتبه بندی جدید:
1- MIT (US)
2- Stanford (US)
3- Harvard (US)
4- Cambridge (UK)
5- Berkeley (US)
6- Oxford (UK)
7- NUS (Singapore)
8- NTU (Singapore)
9- ETH (Switzerland)
10- EPFL (Switzerland)

🔸@entropymag🔸
«آنتروپی در آنتروپی!»

🔹امروز شنبه ۲۳ اسفندماه موعد انتشار نهمین شماره از دوهفته‌نامه آنتروپی بود که تدارک ویژه‌نامه‌ای پر زرق و برق با حال و هوای سال جدید ما را بر آن داشت تا اندکی آنتروپی را چاشنی کارمان کرده و بازگشت باشکوهی را در شنبه آینده داشته باشیم.

🔸@entropymag🔸
دوهفته‌نامه آنتروپی
«آنتروپی در آنتروپی!» 🔹امروز شنبه ۲۳ اسفندماه موعد انتشار نهمین شماره از دوهفته‌نامه آنتروپی بود که تدارک ویژه‌نامه‌ای پر زرق و برق با حال و هوای سال جدید ما را بر آن داشت تا اندکی آنتروپی را چاشنی کارمان کرده و بازگشت باشکوهی را در شنبه آینده داشته باشیم.…
«هر چه می‌خواهد دل تنگت بگو!»

🔹در ویژه‌نامه سال جدید آنتروپی بخش‌های متنوعی را در نظر گرفته‌ایم که شاید جذاب‌ترین آن، بخشی است که به قلم شما همراهان همیشگی نوشته خواهد شد.

🔹 در این بخش شما می‌توانید یادداشت، دل‌نوشته، پیام تبریک، خاطرات، پیشنهادات، انتقادات و هر آنچه که در دل تنگتان می‌گذرد و آنتروپی را راهی برای بیان آن می‌دانید به صورت کوتاه عنوان کنید تا با نام خود یا به صورت ناشناس منتشر شود.

🔹بدون شک بازنشستگی آقای ممانی، کارمند دوست‌داشتنی دانشکده شیمی می‌تواند یکی از بخش‌هایی باشد که شما می‌توانید با ارسال خاطرات خود، ویژه‌نامه عیدمان را مزین‌تر از شماره های گذشته کنید.

برای ارسال پیام های خود با روابط عمومی آنتروپی در ارتباط باشید.

🔸@entropymag🔸
دوهفته‌نامه آنتروپی
دوهفته نامه آنتروپی-شماره هشتم.pdf
#یادداشت #شماره_هشتم
🖋#محمد_نوروزی

افزایش سطح آگاهی؛ مهم‌ترین راه مقابله با سرطان

بیش از یک‌سال از همه‌گیری کووید-19 در کشور می‌گذرد و شیوع گسترده این ویروس، تمـام آمار و ارقام و چشم‌ها را به خود دوخته است. در همین حوالی با فرارسیدن روز جهانی سرطان، توجه‌مان به دومیـن عامل مرگ و میر در جهـان جلب می‌شـود که در سـال 2020 حدود 19.3 میلیون نفر از مردم دنیا را درگیـر خود کرده و با رشد باورنکردنی آن پیش‌بینی می‌شود که در سال 2040 این مقدار به عدد 30.2 میلیون نفر مبتلا در سال برسد.
با نگاهی به آمار منتشـر شده از سوی سازمان جهـانی بهـداشت (WHO)،در خواهیم یافت که سالانـه حدود 110 هـزار نفر در ایـران به این بیمـاری مبتلا می‌شوند کـه از این میان حدود 60 هزار نفر جان خود را در اثر ابتـلا به سرطان از دست خواهنـد داد.
اگر چه هنوز راه‌های درمانی سرطان چندان قطعی نیستند، با این حال افزایش سطح آگـاهی، دانش عمومی و شناخت راهکارهای پیش‌گیرانه و روش‌های غربال‌گری بـرای تشخیـص زودهنـگام، مهم‌تـریـن راه برای مقابـلـه با سرطان است. به طـوری‌که یـک تشخیص زودهنگام می‌تواند تا 90 درصد در روند درمان سرطان موثـر واقع شود.
با توسعـه تحقیقات و فنـاوری، پیشرفت‌هـای چشم‌گیـری در تشخیـص زود هنـگام سرطان پدیـدار شده است. تشخیـص به موقـع از اهمیـت به‌سـزایی برخـوردار اسـت چرا که درمـان سرطان در مراحل اولیه معمولاً از درمان‌های مرحله پیشرفته آسوده و موثرتر است. بیمارانـی که به موقـع تشخیـص داده می‌شونـد اغلب عـوارض جانـبـی کمتـری را تجـربـه کرده و درمان راحت‌تری را می‌گذرانند. علاوه بر این، درمان های مرحله اولیه ممکن است سرعت سرطان را کم یا بطور کامل متوقف کنند.
کارگروه سلامت شورای صنفی دانشکده شیمی با همکاری آنتروپی افزون بر مطالعه و بررسی آسیب‌ها و فعالیت‌های موثر در حوزه سلامت روان، تلاش خود را در راستای افزایش سطح آگاهی در حوزه سلامت جسم انجام خواهد داد. در شماره‌های آینده همراه ما باشید!


🔸@entropymag🔸
📣 #ویژه‌نامه نوروز ۱۴۰۰
💫 بی نظمی یک نظم کشف نشده است!

ساعاتی پس از تحویل سال
منتظر ویژه‌نامه نوروزی آنتروپی باشید.

🔸@entropymag🔸
دوهفته‌نامه_آنتروپی_ویژه‌نامه_نوروز_۱۴۰۰.pdf
2.4 MB
آنچه در #ویژه‌نامه نوروزی آنتروپی میخوانیم:

#سرمقاله
✍🏻 پیش به سوی سال جدید

#یادداشت
🗒 شش شین شیمی در آستانه زایش طبیعت

#پرونده
📂 هفت خوان اپلای به زبان ساده!

#مصاحبه
🗣 گفت و گو با مدیرعامل شریفی ماسترفوده (تولید کننده آدامس بایودنت)؛
خوب و عمیق درس بخوانید، اما فقط درس نخوانید!

#مصاحبه
🗣 گپ وگفت صمیمی با هوشنگ ممانی پس از بازنشستگی

#شیمی‌وصنعت
🏭 معرفی استارت‌آپ‌های شیمی؛ شیمی و تصفیه آب

#اخبار
🗞 گزارش؛ کارگاه آشنایی با دوره فرعی و دورشته‌ای

و در انتها #صدای_دانشجو

🔸@entropymag🔸
2024/03/29 12:20:03
Back to Top
HTML Embed Code: