Telegram Group Search
Forwarded from HR
بحران سلامت روان در جامعه پزشکی:
تراژدی دکتر پرستو بخشی

روزنامه هگمتانه ۱۶ فروردین۱۴۰۲
حمید رنجبران، روانشناس بالینی

در جهان معاصر که پزشکی در آن به اوج فناوری و دانش می‌بالد، شاید انتظار می‌رفت که جامعه پزشکی در امان از چنگال مسائلی مانند فرسودگی شغلی و اختلالات روانی باشد. اما خودکشی دلخراش دکتر پرستو بخشی، متخصص جوان قلب و عروق، ما را با واقعیتی تلخ روبرو ساخت که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.
متاسفانه، فرهنگ حاکم بر جامعه پزشکی گاه به سکوت ناروا و پذیرش غیرمنطقی وضعیت موجود سوق داده می‌شود. مرگ دکتر بخشی، بیش از آنکه دردی مشترک باشد، نقطه عطفی است که می‌بایست ما را به تأمل وادارد: چرا پزشکان، که باید به‌عنوان نماد سلامت باشند، در دام افسردگی و خودکشی گرفتار می‌شوند؟
از دید روانشناسی، این پدیده را می‌توان نتیجه‌ی احساس بی‌ثمری و ناکامی دانست. مهاجرت و خودکشی دو روی یک سکه‌اند که هر دو نشان از ناامیدی عمیق از وضعیت فعلی و نگرانی از عدم بهبود در آینده دارند - احساساتی که به‌طور فزاینده‌ای در جامعه رو به افزایش هستند.

تصویرسازی غلط از جامعه پزشکی:
در عصری که تصویر رسانه‌ای از پزشکان بیش از پیش در معرض دید قرار می‌گیرد، ما شاهد شکل‌گیری یک تصویرسازی نادرست و گمراه‌کننده از حرفه پزشکی هستیم. این تصویرسازی، که غالباً از طریق سریال‌های تلویزیونی، فیلم‌ها و گزارش‌های خبری صورت می‌پذیرد، پزشکان را در نقش‌هایی قهرمان‌مآبانه، با قدرت‌های تقریباً فوق‌بشری و در حالی که از زندگی‌های شخصی بسیار موفق و بدون دغدغه‌ای برخوردارند، به تصویر می‌کشد.
در این بین، تصویر رسانه‌ای گاهی اوقات حتی پزشکان جوان را به‌عنوان افرادی ثروتمند و موفق نشان می‌دهد که در مطب‌های شیک و مدرن خود، با روزهای پر از عمل‌های جراحی موفقیت‌آمیز و مشتریانی راضی سپری می‌کنند. این نمایش‌ها، بدون شک، بخشی از واقعیت را پوشش می‌دهند، اما تنها بخشی از یک داستان بسیار پیچیده‌تر هستند.

ادامه در لینک زیر:
https://www.hegmataneh-news.ir/sl/59204
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کلیپ آموزشی پیشگیری از خودکشی
(قسمت اول)
کارشناس: دکتر اردشیر بهرامی

کانال تخصصی پیشگیری از خودکشی
@Ardeshir3bahrami
دیدگاه دکتر اردشیر بهرامی جامعه شناس
در باره خودکشی دکتر پرستو بخشی

@sociology_1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کلیپ آموزشی پیشگیری از خودکشی
(قسمت دوم)
کارشناس: دکتر اردشیر بهرامی

کانال تخصصی پیشگیری از خودکشی
@Ardeshir3bahrami
خودکشی‌های رو به رشد ایران

دکتر اردشیر بهرامی؛
در مصاحبه با روزنامه شرق

جامعه امروز ایران تغییرات اجتماعی و فرهنگی گسترده‌ای را تجربه کرده است. پیامدهای این تغییرات جامعه لزوما خوش‌یمن نبوده است. جامعه ایران طی چند دهه اخیر با مسائل بغرنج اقتصادی (رشد گرانی، تورم و بی‌کاری) دست به گریبان بوده و در کنار لاینحل‌ماندن مسائل اقتصادی، مسائل و آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد، خشونت، خودکشی و... گسترش یافته است. واقعیت تلخ این است که نه تنها این آسیب‌ها و مسائل اجتماعی و روانی مدیریت، کنترل و پیشگیری نشده، بلکه شاهد تنوع و تکثر آن در سطح جامعه و خانواده هستیم. تجربه بدفرجام بیماری کرونا طی سه سال اخیر موجب مرگ جمعیت کثیری از مردم ایران و جهان شد و مسائل گسترده و پایدار اقتصادی، اجتماعی و روانی به وجود آورد.

پدیدارشدن بحران‌های مالی و اقتصادی از جمله تعطیلی کسب‌و‌کارها و مشاغل، آموزش، اوقات فراغت، شادی و نشاط اجتماعی جامعه، همه‌گیرشدن فضای نامناسب روانی و اجتماعی، ازبین‌رفتن ارتباطات و مناسبات اجتماعی و آیین‌های سوگواری در جامعه موجب شکل‌گیری غم و اندوه، خشم و پرخاشگری شد، از این منظر شاهد شیوع افکار خودکشی، اقدام به خودکشی و خودکشی کامل در جامعه هستیم.

https://www.sharghdaily.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-100/876383-%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%B4%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D8%B4%D8%AF-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کلیپ آموزشی را ببینید🖕🖕
پیشگیری از خودکشی (قسمت سوم)

کارشناس: دکتر اردشیر بهرامی جامعه شناس

لطفا برای آکاهی بخشی به جامعه کلیپ را به دوستان خود معرفی کنید
@Ardeshir3bahrami

#اردشیر_بهرامی
#پیشگیری_از_خودکشی
#اورژانس_اجتماعی
#خودکشی
#کانال_پیشگیری_از_خودکشی
#کلیپ_آموزشی_پیشگیری_از_خودکشی
داستان مرگهای اعلام شده‌..!!
زهرا نجاتی

تابوت جوانان خیلی سنگین است چون کلی آرزو باخود به خاک می برند..
گاهی اوقات فقدان ارتباطات اجتماعی و روابط شخصی سبب آشکار شدن ناامیدی شخصی می‌شود. خودکشی علائم پایانی یک تجربه ناخوشایند است که می‌توان آن را بعنوان داستان یک مرگ اعلام شده در نظر گرفت.

چرا فکرهای ناشيانه می کنند؟ چرا لبخند نمی زنند؟
دنبال طناب می گردند.. دنبال چیزهای می گردند که بوسیله آنها می‌خواهند خودشان را رها کنند و به این خستگی ها پایان دهند.. وقتی به دقايق و لحظات قبل از خودکشی چنین افرادی فکر می‌کنم ،اشک می ریزم.. شما میگوید چه کسی دلشان را شکسته است؟؟
کاش در آن لحظات تصميم ،لبخند می زدند.. کاش کسی زنگی می زد..
تن های که خسته شده بودند و خواستند خودشان را رها کنند رها از چه و از چی؟
جوانانی که که تصمیم برای مرگ خودشان می گیرند..
نور خورشید کجاست تا به دستگیره در بتابد و تا پنجره‌ باز شود.. مغزشان درد گرفته از بس با خودشان حرف زده اند..

حس آرامش ،احساس درونی و ساکت بودن یا دوره ای از آرامش پس از یک دوره ی اضطراب می تواند نشانه خطر جدی یک خودکشی باشد. به این که اختلاف بین تمایل به زندگی و تمایل به مرگ به نفع مورد دوم حل شده است یعنی آرامش قبل از طوفان.

همچنین این افراد، گاهی برای انجام خودکشی فعالیت های به صورت پنهانی انجام می‌دهد، که لازم است به آنها مشکوک شد مثل نگهداری قرص های کشنده، ماده سمی یا طناب ،رفتن به مکانهای که قبلا به آنجا نمی رفتند و ...‌
تمامی این رفتارها را می تواند توجه اطرافیان را جلب کند که فرد قصد انجام آن را دارد. یا گاهی فرد مشغول به نوشتن یادداشت خداحافظی، وصیت نامه و بخشیدن اشیاء قیمتی خود را دارد..

تاثیرات مخرب اجتماعی خودکشی بر خانواده و جامعه قابل محاسبه نیست. به طور میانگین، به دنبال هر خودکشی ، صدها نفر تحت تاثیر قرار می گیرد..

خودکشی یک اقدام فردی است، اما همه می دانیم در دل شرایط اجتماعی رخ می دهد و یک آسیب جدی است..
بیکاری، فقر، محرومیت اجتماعی، خشونت خانگی، ناامیدی ، سرپناه نامناسب، فقدان حمایت اجتماعی، و انتظارات برآورده نشده، که
می توانند خطر خودکشی را افزایش دهند.

خودکشی، فریاد زدن ناامیدی و درخواست کمک است و این معادل با جلب توجه نیست‌.
خودکشی پدیده ای است که حاصل‌ تعامل عوامل مختلف زیستی، روانی، اجتماعی‌ و فرهنگی و معنوی است‌ خودکشی حاکی از تجربه دردی عمیق، نومیدی و یاس بوده و غلبه درد، ترس و ناامیدی را بر امید نشان میدهد.

زمانی که افکار خودکشی به ذهنتان هجوم می‌آورد، سعی کنید کار دیگری انجام دهید و توجه خود را کاملا روی کاری که انجام میدهید تمرکز کنید. برخی کارهایی که میتوانید انجام دهید، مثل قدم زدن، دویدن، انجام کارهای خانه و یا باغبانی انجام سایر کارهای مورد علاقه مثل مطالعه، رفتن به طبیعت، آشپزی، دیدار از دوستان انجام یک کار خلاقانه مثل نقاشی، نواختن موسیقی، نوشتن ، کمک به دیگران مانند دادن غذا به پرندگان و انجام کارهای داوطلبانه..

آیا فعالان حوزه بهداشتِ روان و آسیب شناسان اجتماعی، دراین خصوص چاره ای اندیشیده اند و مهارت لازم را در حیطه مقابله با خودکشی دارند ؟ تا خودکشی با این وسعت وعمومیت صورت نگیرد.

ما بعنوان انسان بایستی یاد بگیریم که دست یابی به آسایش، راحتی و شادی درحین رنج کشیدن امکان پذیر است...

۸ تیرماه ۱۴۰۲

@sociology_1
قدردانی ناتمام!
به قلم: حمید رنجبران
روانشناس بالینی

خبر تلخ خودکشی یک پرستار جوان در کرمانشاه که پس از عدم تمدید قرارداد کاری‌اش در سکوتی خاموش از دست رفت همچون سلسله اخبار روی برگرداندن زندگی دیگر اهالی نظام سلامت سخت تکان دهنده بود. اما این  تنها یکی از داستان‌های ناتمام کسانی است که روزهای سخت اپیدمی کرونا را با ایثار و خودگذشتگی پشت سر گذاشتند و اینک در تنگناهای متعدد گرفتارند و می‌بینم و می‌شنویم که یا در گوشه ای از کشور نسبت به عدم دریافت مطالبات خود به تجمع و اعتراض پرداخته ‌اند و یا تلختر با بی انگیزگی و  اندوه در سکوت سعی در تاب آوردن و دم فروبستن دارند.

پرستاران، این ایثارگران بی‌ادعا، در دورانی که هر سایه‌ای مظنون به حمل ویروس بود، بدون لحظه‌ای درنگ به میدان آمدند تا حیات را به بیماران بازگردانند. اما اکنون، همین قهرمانان، با ناامنی‌های شغلی و دغدغه‌های معیشتی دست به گریبان‌اند؛ درست در لحظاتی که تورم و افزایش شدید قیمت‌ها، زندگی را برای همه دشوار ساخته است.

این نه فقط یک مشکل فردی، بلکه نشان‌دهنده‌ی یک معضل اجتماعی است که نیازمند پاسخ‌گویی و برنامه‌ریزی‌های راهبردی از جانب متولیان حوزه سلامت است. متولیانی که وظیفه دارند با تضمین امنیت شغلی و فراهم‌آوردن حمایت‌های رفاهی، پاسخگوی نیازهای پرستاران در برابر مشکلات اقتصادی باشند.

وظیفه مدیران سلامت و دیگر تصمیم گیران فرادستی در نهادهای کلان کشور  تنها به تحسین کلامی ایثار پرستاران ختم نمی‌شود، بلکه باید با اقدامات عینی و ملموس حمایت‌های خود را به نمایش گذاریم. این شامل شناخت نیازهای اساسی‌شان، از بیمه‌های درمانی گسترده گرفته تا تأمین مسکن، و پرداخت حقوق و دستمزدی منصفانه است که بتواند تضمین‌کننده‌ی زندگی شایسته باشد.

این واقعه تلخ باید به‌مثابه‌ی زنگ خطری باشد برای ما، تا بدانیم که زمان اتخاذ تدابیری جدی و عاجل برای تقویت بنیان‌های حمایت از کادر درمان فرا رسیده است. تردیدی نیست که اکنون باید با همتی مضاعف و همکاری‌های مردمی و دولتی، موجبات تقویت روحیه و سلامت کسانی که برای حفظ سلامتی جامعه می‌کوشند را فراهم آوریم، چرا که فردا بسیار دیر است و خسران بیشتر!


https://www.tg-me.com/جامعهشناسیخودکشی/com.ardeshir3bahrami
ا💢طلاعیه💢

قابل توجه روانشناسان، مشاوران، مددکاران اجتماعی، روانپزشکان
پیشگیری از خودکشی مسئولیت حرفه‌ای و اجتماعی ماست.
به پیوست فایل دوره های آموزشی برگزارشده توسط جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران به صورت رایگان و با هدف مسئولیت اجتماعی منتشر می‌شود.
#جمعیت_علمی_پیشگیری_از_خودکشی_ایران  #پیشگیری_از_خودکشی
#جوانان #نوجوانان #دانش_آموزان #دانسجویان #عوامل_محافظت_کننده_از_خودکشی #افکار_خودکشی #اقدام_به_خودکشی
#با_اقدام_امید_بسازیم🌱

🎬وبینار کاربرد برنامه جهانی بتا (QPR) در پیشگیری از خودکشی جناب آقای حمید پیروی و دکتر حمید یعقوبی بخش اول:
https://aparat.com/v/4aScJ
🎬بخش دوم:
https://aparat.com/v/SUMto

وبینار برنامه مداخله کوتاه مدت در  اقدام به خودکشی (ASSIP) دکتر فرهاد طارمیان؛
🎬جلسه اول: https://aparat.com/v/6wmYG
🎬جلسه دوم/ بخش اول: https://aparat.com/v/Q2TBO
🎬جلسه دوم/ بخش دوم: https://aparat.com/v/fXD4w

🎬فیلم وبینارمداخله مختصر در  دارندگان افكار خودکشی دکتر الناز حاجتی جلسه اول:
https://aparat.com/v/2Qh0V
🎬جلسه دوم:
https://aparat.com/v/623Lj

🎬فیلم وبینار تشخیص احتمال خودکشی در فرد آسیب دیده دکتر امیرحسین جلالی ندوشن:
https://aparat.com/v/A8ren

🎬فیلم وبینار نگاهی به خودکشی با رویکرد داینامیک دکتر شبنم نوحه سرا:
https://aparat.com/v/TlzSU

🎬فیلم وبینار سخن گفتن درباره خودکشی، باید ها و نبایدها دکتر مهرنوش صفوی فر:
https://aparat.com/v/9JqkH

🎬فیلم وبینار اپیدمیولوژی خودکشی،مروری بر برنامه های پیشگیری از خودکشی دکتر محسن رضائیان:
https://aparat.com/v/vj2wa

🎬فیلم وبینار ارزیابی خطر خودکشی و اجرای برنامه مراقبت از خود دکتر احمد حاجبی:
https://aparat.com/v/6hcyv

🎬فیلم وبینار پیگیری مراقبتی تلفنی دکتر کاظم ملکوتی:
https://www.aparat.com/v/iVxFT

کانال تخصصی پیشگیری از خودکشی
دکتر اردشیر بهرامی

https://www.tg-me.com/جامعهشناسیخودکشی/com.ardeshir3bahrami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دشت زیبای مغان

یکی از زیباترین مناظر طبیعی ایران را در بهار ببینم،

@suicide_prevention_drbahrami
🔴انجمن علمی مددکاری اجتماعی باهمکاری انجمن جامعه شناسی و انجمن روان شناسی مثبت نگر دانشگاه خوارزمی برگزار میکند:

📌نشست علمی«تحلیل خودکشی»

🎤 سخنران ها:
دکتر سید حسن موسوی چلک

دکتر اردشیر بهرامی

دکتر ولی الله رمضانی

✍️دبیر نشست: دکتر اعظم پیله وری

📆 زمان: دوشنبه؛ ۲۷فروردین، ساعت ۱٠

📍مکان: پردیس کرج، دانشکده ادبیات، سالن شماره دو

کانال تخصصی پیشگیری از خودکشی
@Ardeshir3bahrami
Forwarded from گاهنامه مدیر (مهدی صانعی)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شادکامی، لذت، دیگردوستی مؤثر، خشونت و تجربه بهتر انسان بودن

👤دکتر محمد فاضلی: جامعه شناس
----------
 گاهنامه مدیر = گاهواره دانایی
----------
👩‍💻تلگرام گاهنامه مدیر
https://www.tg-me.com/gahname_modir
🧑‍💻تلگرام راهنامه مدیر
https://www.tg-me.com/rahname_modir
👩‍💻سایت
http://gahnamemodir.ir/
🧑‍💻اینستاگرام
www.instagram.com/gahname_modir
_
🟨🟩🟦🟪🟫🟥🟧
Voice 002-1
<unknown>
🔴 دانشگاه خوارزمی برگزار کرد:

«دلایل و زمینه های خودکشی جوانان»
دکتر اردشیر بهرامی
(فایل صوتی را بشنوید🖕🖕)


"کانال تخصصی پیشگیری از خودکشی"
را به دوستان خود معرفی کنید

@Ardeshir3bahrami

#اردشیر_بهرامی
#اورژانس_اجتماعی
#خودکشی
#پیشگیری_از_خودکشی
#پیشگیری
#خودکشی_جوانان
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گفت‌و‌گویی شبکه شرق با مقصود فراستخواه

🔺️امید در ایران مناقشه برانگیز شده است

فراستخواه: «شاخصی به نام" نیکبختی اجتماعی" وجود دارد؛ یعنی این که هر یک از ملت‌ها چقدر خوشبختند. از سه دهه گذشته این شاخص را مدام پیگیری می‌کنم که ایران در کجا قرار دارد؟ در سالهای  2000و  2001 در شاخص نیکبختی اجتماعی از میان صد کشور، پنجاه و چهارمین کشور بودیم و هم اکنون به هفتادمین کشور جهان  رسیدیم.»

گفت وگو کامل را اینجا ببینید

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-926800

پیچ تخصصی پیشگیری از خودکشی
دکتر اردشیر بهرامی

@Ardeshir3bahrami
حاشیه‌نشینی، نابرابری مضاعف و خودکشی جوانان استان تهران

اردشیر بهرامی جامعه شناس و پژوهشگر در نشست تحلیلی دانشگاه خوارزمی عنوان کرد: 


در شهر‌هایی مانند ورامین، پاکدشت، قرچک و پیشوا که بالاترین نرخ رشد حاشیه‌نشینی را دارند؛ پدیده‌ای به اسم نابرابری‌ زایا و حاشیه‌نشینی نامضاعف شکل گرفته است.

این نابرابری‌ها‌ و احساس تبعیض زیربنای تفکر خودکشی است. تبعیض و بی عدالتی کشنده است.
در شرایط زندگی خانوادگی و اجتماعی این نابرابری‌ها در یک فرد دیده می‌شود، تاب و تحمل فرد از بین می رود و این فرد در برابر مشکلات روزمره خود از پا در می‌آید.

ساخت اجتماعی شهرهای حاشیه‌ تهران ناهمگن و نا متجانس است با توجه به مهاجرت زیاد طی سال‌های طولانی در این شهر شده است. طرد شده و یک گروه قومی تشکیل داده و تا امروز در این شهر مانده‌اند. ما در شهر‌های تهران یک ساختار موزاییکی داریم ...

متن کامل سخنان
دکتر اردشیر بهرامی
دکتر موسوی چلک
دکتر رمضان زاده
را در لینک زیر بخوانید 👇👇👇

https://www.faraz.ir/000Il5

https://www.faraz.ir/000Il5
حاشیه‌نشینی، نابرابری مضاعف و خودکشی جوانان استان تهران

اردشیر بهرامی جامعه شناس و پژوهشگر در نشست تحلیلی دانشگاه خوارزمی عنوان کرد: 


در شهر‌هایی مانند ورامین، پاکدشت، قرچک و پیشوا که بالاترین نرخ رشد حاشیه‌نشینی را دارند؛ پدیده‌ای به اسم نابرابری‌ زایا و حاشیه‌نشینی نامضاعف شکل گرفته است.

در حاشیه شهرها نابرابری‌ و تبعیض و طرد اجتماعی زیربنای تفکر خودکشی است. تبعیض و بی عدالتی کشنده است.
در شرایط زندگی خانوادگی و اجتماعی این نابرابری‌ها، تاب و تحمل فرد از بین می رود و این فرد در برابر مشکلات روزمره خود از پا در می آید..

متن کامل سخنان
دکتر اردشیر بهرامی (جامعه شناس)
دکتر موسوی چلک (مددکار اجتماعی)
دکتر رمضان زاده (روانشناس )

را در لینک زیر بخوانید 👇👇👇

پیچ تخصصی پیشگیری از خودکشی
@Ardeshir3bahrami

https://www.faraz.ir/000Il5
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مناظره شیخ و زن


پیج تخصصی پیشگیری از خودکشی
@Ardeshir3bahrami
2024/04/20 05:06:19
Back to Top
HTML Embed Code: