Telegram Group Search
جلوگیری از گسترش سرطان سینه با پروتئین داینئین

🧬چند روز پیش یک خبر در دنیای علم زیست‌شناسی همه‌ی توجه‌ها را به خود گرفت. محققان در دانشگاه کالیفرنیا، سنتا باربارا، با بررسی پروتئین داینئین موفق به کشف راهکار جدیدی برای جلوگیری از گسترش سرطان شده‌اند. این پروتئین به‌عنوان یک مهارکننده مهم برای گسترش سرطان شناخته شده است. با استفاده از تکنیک‌های جدید ژنتیکی، محققان توانستند عملکرد داینئین در سلول‌های سرطانی را بهبود بخشند و باعث کاهش رشد سلول‌های سرطانی شوند. این روش به‌عنوان یک راه‌حل جدید برای کاهش خطر گسترش سرطان و درمان آن در آینده مورداستفاده قرار خواهد گرفت.

🚗متاستاز مانند سفر سرطان به قسمت‌های مختلف بدن است. سلول‌های سرطانی را به‌عنوان مسافرانی تصور کنید که خانه خود (تومور اولیه) را ترک می‌کنند و به سفر می‌روند. آن‌ها در بدن حرکت می‌کنند و مکان‌های جدیدی برای استقرار و تشکیل تومورهای ثانویه پیدا می‌کنند.

🦠دانشمندان کشف کردند که در داخل سلول‌های ما، ساختارهای کوچکی به نام میکروتوبول‌ها، مانند بزرگراه‌ها، و پروتئین‌های خاصی به نام موتورهای داینئین و میوزین وجود دارد که مانند محرک سلول‌ها در این بزرگراه‌ها عمل می‌کنند. در این مطالعه، دانشمندان دریافتند که وقتی فرایند انقباض اکتومیوزین که به حرکت سلول‌ها کمک می‌کند مسدود شود، سلول‌های سرطانی همچنان راهی برای سفر پیدا می‌کنند. هنگامی که این پروتئین‌ها برهم‌کنش می‌کنند، کمپلکس اکتومیوزین را تشکیل می‌دهند و سلول‌ها را قادر می‌سازند منقبض شوند و عملکردهای اساسی را انجام دهند. هنگامی که انقباض اکتومیوزین مسدود می‌شود، سلول‌های سرطانی راه‌های جایگزینی را برای حرکت با استفاده از پروتئین‌های حرکتی دیگر مانند دینئین و میوزین پیدا می‌کنند، مانند یافتن مسیرهای جایگزین در طول یک راه.

▪️جالب اینجاست که در محیط‌های
مختلف بدن، مانند فضاهای باز و فضاهای محدودتر، سلول‌های سرطانی از این موتورها استفاده متفاوتی می‌کنند.

▫️کلاژن پروتئینی است که چارچوب ساختاری بافت‌ها را تشکیل می‌دهد. سلول‌های سرطانی، به‌ویژه نوعی به نام سلول‌های سرطانی مزانشیمی، توانایی مهاجرت از طریق این بافت‌های غنی از کلاژن را دارند.

🩻برای تقلید از این شرایط در محیط آزمایشگاه، دانشمندان از مدل‌های کلاژن مصنوعی، به‌ویژه شبکه‌های دوبعدی و داربست‌های سه‌بعدی برای مشاهده نحوه رفتار سلول‌های سرطانی استفاده کردند. در آزمایش‌های دو بعدی، محققان شبکه‌های کلاژن مصنوعی با الگوهای خاص برای تقلید از ساختارهای کلاژن طبیعی ایجاد کردند. آنها تعامل بین اجزای مختلف داخل سلول‌ها، یعنی اکتومیوزین و میکروتوبول‌ها را بررسی کردند. هدف این بود که آیا این اجزا به تنهایی برای هدایت مؤثر سلول‌های سرطانی از طریق ماتریس‌های کلاژن پیچیده کافی هستند یا خیر.

🔹آن‌ها دریافتند که داینئین، یک پروتئین حرکتی، نقش مهمی در این فرایند ایفا می‌کند. هنگامی که عملکرد داینئین مسدود شد، سلول‌های سرطانی نمی‌توانستند به درستی حرکت کنند و از سطح جدا شدند که نشان‌دهنده اهمیت آن در هدایت سلول‌های سرطانی در محیط‌های غنی از کلاژن است.

🩸در فضاهای باز مانند جریان خون یا فضاهای بافت بزرگتر که سلول‌های سرطانی آزادی نسبتاً بیشتری برای حرکت دارند، موتورهای داینئین یا میوزین می‌توانند هر کدام به حرکت آن‌ها کمک کنند. اما در فضاهای تنگ و محدود که مسیر موجود برای حرکت سلول تنگ و باریک است، هر دو موتور پروتئینی باید با همکار کنند تا سلول‌ها به حرکت خود ادامه دهند.

🔬محققان مشاهده کردند که هم داینئین و هم میوزین برای حرکت مؤثر سلول‌های سرطانی در این محیط‌های سه بعدی ضروری هستند. مسدود کردن هر یک از این اجزا، حرکت سلول‌های سرطانی را در داخل داربست‌ها محدود می‌کرد.


کاری از گروه بیوتک پزشکی

👥گرد آورندگان: فاطمه چهارلنگ، آراز نصیری زاده، حوریه تاجیکی
🖋ویراستار: ریحانه ایرانی


📚منابع: ۱

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
🌧 یک روز بارانی

آیا تا به حال حس کردین که در روزهای ابری یا بارانی، انرژی کمتری برای انجام کار‌ها و حتی کوچک‌ترین فعالیت‌های روزانه‌ دارین؟
آیا واقعا ممکنه که وضعیت آب و هوا، روی این موضوع تاثیرگذار باشه؟

🧨 جواب مثبته!
داشتن احساسات بد و ناراحت بودن هنگام بارش باران، فقط مربوط به تصورات و تخیلات ما نیست.
آب و هوای بد واقعا میتونه تاثیر منفی بر احساسات ما داشته باشه.
📚 بر اساس یک مطالعه، تقریبا ٪۹ مردم از باران متنفرن. این گروه در روزهای بارانی عصبانی‌تر هستن و احساس شادی کمتری رو تجربه می‌کنن.
حتی مطالعه دیگه‌ای نشون داده که بارندگی و وضعیت آب و هوا می‌تونه تعداد پست‌های منفی منتشر شده در فیس‌بوک رو افزایش بده!

🖋 یک روانشناس بالینی به نام تیشا اوانز که مطبش در شهر سانفرانسیسکو قرار داره، یعنی شهری که به‌طور متوسط ۶۷ روز سال بارانیه؛ میگه:"وقتی که هوا تاریک و دلگیرتر میشه، قطعا بعضی افراد، بیشتر مستعد داشتن احساس تنهایی یا پایین بودن انرژی هستن. این تغییرات احساس مثل داشتن حس غم و اندوه و یا حتی کاهش عزت‌نفس زمانی که هوای بیرون از خانه بارانی هست، معمول‌تره."

حالا اگر با این هوای بارانی متوجه تغییری در خلق و خوی خودمون شدیم، چه کاری می‌تونیم انجام بدیم؟
اوانز در ادامه میگه:" اگر وسوسه شدین که چراغ‌های خونه رو خاموش کنین و داخل رختخوابتون دراز بکشین، این کار رو نکنین و در عوض چراغ‌ها رو روشن کنین! چون نور می‌‌تونه میزان ترشح سروتونین که به عنوان هورمونِ "جاری کننده احساس خوب" هم شناخته می‌شه رو بالا ببره و حالتون رو بهتر کنه."

اوانز پیشنهاد می‌کنه که اگر تصمیم گرفتین داخل خونه بمونین، باز هم فعالیت‌های لذت بخشی که احساس خوبی رو در شما به وجود میاره مثلِ تماشای فیلم‌های کمدی، بازی کردن و انجام کارهای هنری یا کتاب خوندن رو دنبال کنین.

📎 جولیا سامتون، یک عصب‌ روانپزشک که از روش نور درمانی بر روی بیمارانش استفاده می‌کنه، این توصیه رو کامل‌تر کرده و در تایید این پیشنهاد که مردم بهتره در روزهای بارانی به فضای بیرون رفته و پیاده‌روی کنن؛ میگه:" اگر چه هوا تاریک و بی‌نور به نظر می‌رسه، اما اگر بیرون برین همچنان می‌تونین در معرض اشعه ماورای بنفش که به تنظیم ریتم شبانه‌روزی بدن و تقویت خلق و خو کمک می‌کنه، قرار بگیرین."

از فعالیت‌های دیگه‌ای که می‌تونه در تغییر حال بد نقش داشته باشه، ورزش کردن هست که باعث افزایش میزان ترشح اندورفین، که جز هورمون‌های آرامش‌بخش در بدن هست، میشه و تاثیر مثبتی بر خلق و خو داره.

اوانز نکته پایانی در این مورد رو اینطوری بیان می‌کنه:" در هوای بارانی، سعی کنین خودتون رو منزوی و تنها نکنین. وقتی مردم تنها هستن، ممکنه اوضاع رو سخت‌تر و بدتر از چیزی که واقعا هست، حس کنن."
پس به جای فرار از باران و در خانه موندن، سعی کنین با دیگران ارتباط برقرار کنین تا علی رغم هوای تاریک و غم‌‌ افزا، حال شما آفتابی و خوب باقی بمونه!🌞🌻

کاری از گروه سبک زندگی
نویسنده: فاطمه فیاض
ویراستار: غزل ارجمند کرمانی


منبع: ۱

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
تغییرات روانشناختی دوران بلوغ

💡مطالعه جدیدی که حدود سه هفته پیش در Nature Communications منتشر شد، شواهد تعیین کننده‌ای ارائه می‌کند که نشان می‌دهد عملکرد اجرایی- مجموعه‌ مهارت های شناختی شامل توانایی برنامه ریزی، جا به جا شدن بین کار‌های ذهنی به صورت یکپارچه، مقاومت در برابر حواس پرتی‌های وسوسه کننده و تمرکز روی کار ذهنی در حال انجام- معمولا در حدود ۱۸ سالگی بالغ می‌شود.

🩺 دکتر Beatriz Luna استاد روانپزشکی دانشگاه پیتزبرگ می‌گوید: «زمانی که با والدین صحبت می‌کنم، بسیاری از آنها می‌گویند که امکان ندارد فرزند هجده ساله شان یک بزرگسال کاملا بالغ باشد.»
دیگر فاکتور‌های رفتاری مهم که عملکرد اجرایی را تکمیل می‌کنند مثل توانایی شخص برای کنترل کردن احساسات خویش، می‌توانند با بالارفتن سن تغییر کنند.

📌 توانایی استفاده از عملکرد اجرایی به طور متناسب با بالارفتن سن بهبود پیدا می‌کند و حداقل در محیط آزمایشگاهی، در سن ۱۸ سالگی بالغ می‌شوند.
برخلاف نقاط عطف دوران کودکی که به طرز ریزبینانه‌ای مشخص و ترسیم شده اند، دوران بلوغ کمتر به طور رسمی تعریف شده است که دلیل اصلی آن پیچیدگی پروسه‌های تکوینی در حال انجام در دوران بلوغ است.

📊 گوناگونی قابل توجه میان افراد و همچنین نبود ابزار‌های تحلیل مجموعه دادگان پیچیده باعث محدود شدن اطمینان‌بخشی تلاش‌های قبلی برای ترسیم نموداری از روند تکوین معز در نوجوانان شده است.

🧮 این مطالعه ۲۳ مقیاس متفاوت از عملکرد اجرایی بیش از ۱۰,۰۰۰ نفر از سنین ۸ تا ۳۵ سال جمع آوری کرده است. محققان سپس این مقیاس‌ها را با رهگیری تغییرات آنها در طول زمان و بررسب کردند و این فرضیه را نیز آزمودند مه ایا تغییرات از یک خط سیر واحد که از نظر ریاضی معنی دار باشد پیروی می‌کند یا خیر.

🖇 نتایج تحلیل‌ها یک روند متداول در بلوغ برای توانایی‌ اجرایی را در هر دو جنس نشان داد: یک رشد انفجاری در تکوین توانایی اجرایی در اواخر دوره کودکی تا اواسط دوره بلوغ (۱۰ تا ۱۵ سالگی) که با میزان کم اما قابل توجهی از رشد در دوره میانی بلوغ (۱۵ تا ۱۸ سالگی) است؛ انجام می‌شود و در اواخر دوره بلوغ (۱۸ تا ۲۰ سالگی) در سطح عملکرد اجرایی بزرگسال تثبیت می‌شود.

🧩 با ارائه شدن نمودار‌های رشد قابل تکرار با داده‌ها، این نقشه راه می‌تواند به محققان امکان دهد تا روند تاثیرگذاری مداخلات درمانی و دارویی روی نقاط عطف تکوین ذهن را مورد بررسی قرار دهند. به عنوان مثال، بلوغ دوره‌ای است که بسیاری از بیماری‌های روان که همچنین همراه با اختلالات عملکرد اجرایی هستند، مثل شیزوفرنی پدیدار می‌شوند.

🧠 ترسیم کردن مراحل مشترک تکوین مغز می‌تواند کمک شایانی به محققانی کنند که در تلاش برای تشخیص زودهنگام انحرافات معنی دار از حالت نرمال هستند.

کاری از گروه نوروساینس
نویسنده: آرمان پارسایی
ویراستار: صبا صحرایی

📚منابع: 1 و 2


پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
🎓با افتخار و احترام به تمام دانشجویان عزیز که با پشتکار و اراده‌ی بی حد و اندازه‌ی خود به دنبال دستیابی به دانش، مهارت و اهدافشان هستند؛ امروز را تبریک می‌گوییم.

📚 هر روز یک فرصت جدید است تا یاد بگیریم و پیشرفت کنیم. در این مسیر پر از چالش‌ها و مسائل، همیشه به خودتان ایمان داشته باشید و هیچ وقت از تلاش و کوشش غافل نشوید.

⌛️ سعی کنید از زمانی که در اختیار دارید استفاده کرده و از زندگی لذت ببرید.

با بهترین آرزوها؛
روز دانشجو مبارک


پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
پرایمر | Primer
#مصاحبه با مقام پنجم المپیاد سلول‌های بنیادی 🏆📚 • سلام خودتون رو معرفی کنید. فروزان جلالی، دانشجوی سال اخر زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه شهید بهشتی • دلیل انتخابتون بین المپیاد زیست شناسی و سلول های بنیادی چی بود؟ دانشگاه ما برای انتخاب کردن المپیاد…
#مصاحبه با مقام دهم المپیاد زیست‌شناسی 🏆📚

1⃣ خودتون رو معرفی کنید.

📝 سلام سارا لاهیجی هستم دانشجوی سال آخر رشته بیوتکنولوژی از دانشگاه یزد. البته افتخار عضویت در خانواده پرایمر رو هم دارم.


2⃣ دلیل انتخابتون بین المپیاد زیست شناسی و سلول های بنیادی چی بود؟

📝 در وهله اول خیلی از تفاوت هاشون آگاه نبودم ولی خب با کمی تحقیق در اون برهه زمانی متوجه شدم که زیست شناسی برام مناسب تره.


3⃣ محدودیت های دانشجوهای زیست شناسی در شرکت در المپیادها چگونه است؟

📝 دانشجویان سال سوم و چهارم که تعداد مشخصی واحد رو پاس کرده باشند میتونند از دو طریق متمرکز و غیرمتمرکز در این المپیاد ها شرکت کنند.


4⃣ چه مدت برای المپیاد مطالعه کرده بودید؟

📝 واقعا بسته به این داره که شما چقدر پایه قوی ای داشته باشید. شاید یک نفر نیاز نداشته باشه روی مطالب پایه ژنتیک یا میکروبیولوژی وقت بذاره و از سمت دیگه مثلا در یکی دو مبحث از بیوشیمی به وقت بیشتری نیاز داشته باشه. این رو در نظر بگیرید که هرچه شما زودتر شروع کنید و منتظر تدریس استاد و چارت رشته و... نباشید، میتونید به تسلط بهتری برسید. البته ساعت مطالعه به کند خوانی - تند خوانی و... هم بستگی داره. در کل خیلی دنبال ساعت مطالعه نباشید. بیشتر سعی کنید مطالب رو عمیق و در حداقل زمان یاد بگیرید.

5⃣ از چه منابعی برای مطالعه استفاده کردید؟

📝 شما میتونید از هر منبعی که برای کنکور تهیه کردید، استفاده کنید. چون در شیوه متمرکز شما از طریق کنکور به مرحله نهایی راه پیدا میکنید که مستلزم کسب رتبه خوبی در اون هست. هرچند سبک و سیاق این دو آزمون با هم متفاوته و در المپیاد تشریحی شما باید مفهموم مطالب رو متوجه شده باشید و بتونید کانکشن خوبی بین دانسته هاتون برقرار کنید.


6⃣ شرایط آزمون و ثبت نام چگونه بود؟

📝 همون طور که قبلاً اشاره کردم المپیاد دانشجویی متمرکز همزمان با کنکور کارشناسی ارشد و المپیاد دانشجویی غیر متمرکز در مناطق ۱۰ گانه که هر کدام شامل چند استان است، برگزار می‌شود. داوطلبان برای شرکت در المپیاد دانشجویی متمرکز باید از طریق شرکت در آزمون کارشناسی ارشد، گزینه علاقه‌مندی به شرکت در المپیاد دانشجویی را در آخر فرم تایید کنند. متقاضیان شرکت در المپیاد باید حداقل ۷۰ واحد درسی را گذرانده باشند. مواد امتحانی رشته‌های المپیاد همانند مواد امتحانی آزمون کارشناسی ارشد است. متقاضیان با توجه به بالاترین نمره علمی و بدون احتساب معدل انتخاب می‌شوند. متقاضیان شرکت در المپیاد دانشجویی متمرکز و غیر متمرکز باید در زمان شرکت در آزمون المپیاد (در نیمه دوم سال تحصیلی) دانشجو باشند. فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی نمی‌توانند در المپیاد دانشجویی شرکت کنند.
در مورد خود آزمون هم اینکه ساعت هشت صبح شروع شد، در دو دفترچه اختصاصی (که میتونستید بین سه رشته سلولی و مولکولی - گیاهی - جانوری یکی رو انتخاب کنید ) و سپس استراحت یک ساعت و نیمه ای داشت و با دفترچه عمومی (ژنتیک سلولی مولکولی بیوشیمی میکروبیولوژی زیست شناسی گیاهی و جانوری ) به پایان رسید.

7️⃣ و راهنمایی آخر برای دانشجوها

📝 سخن آخر اینکه از ریسک کردن نترسید. اگر بخواید برای شرایط ایده آل منتظر بمونید یا با خودتون بگید من هنوز آماده نیستم، هیچ وقت قرار نیست به قدر کافی آماده باشید یا بدون شروع کردن به جایی برسید.
کمال گرایی رو کنار بذارید، همین امروز برنامه ریزی کنید، اشتباهات گذشته تون رو آنالیز و سپس اصلاح کنید تا هر روز به ورژن بهتر خودتون برسید.
المپیاد صرفا یک مسابقه علمی نیست بلکه یک مسیر در جهت پیدا کردن یک mindset بهتره و در این بین میتونید کلی نکته جدید درمورد رشته تون یاد بگیرید، مطالبی که از درس های مختلف خوندید رو تسبیط کنید و چه بسا مثل من دوست های باارزش و فوق‌العاده ای پیدا کنید😉

باتشکر فراوان از خانم سارا لاهیجی

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
🍁 پاییز هزار رنگ می‌رود 🍁
❄️ و زمستان سپید رنگ از راه می‌رسد ❄️
و در این میان شبی است بلند
به بلندای یک فرهنگ
آئینی رنگارنگ به سان پاییز
و درون مایه‌ای سپید به رنگ زمستان

شب یلدا، شب کنار هم بودن‌ها بر شما مبارک🍉

انجمن علمی علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهيدبهشتى
@sbubiosociety
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
نانو پیام رسان ها، رویکردی جدید در مبارزه با انواع ویروس ها

🔬سیستم‌های دارورسانی در محل هدف به دلیل مزایای بزرگی مانند ظرفیت دوز دارو بالاتر و دسترسی زیستی بهتر، در زمینه داروسازی مورد توجه قرار گرفته‌اند. با این حال، برخی از مشکلات موجود باید برطرف شود. به عنوان مثال یکی از این مشکلات، تعامل بین پروتئین‌های خون و سیستم‌های دارورسانی است.
یک مثال برای نزدیک شدن به مشکل ذکر شده، بر اساس اصلاحات سطح پلی اتیلن گلیکول (PEG) است. این پلیمر، به عنوان محافظی در برابر فعل و انفعالات احتمالی خارجی با سایر ترکیبات عمل می‌کند و تحویل هدفمند را ممکن می‌سازد. مواردی مانند سرطان، دیابت، هموفیلی و درمان درد می‌توانند از این سیستم‌های جدید بهره‌مند شوند.

💊گاوراو ساهای و همکارانش در OSU و موسسه‌ی تحقیقات بیومدیکال تگزاس، در یک مدل موش نشان دادند که می‌توان تولید پروتئینی را تحریک کرد که می‌تواند انواع مختلفی از ویروس SARS-CoV-2 را از ورود به سلول‌ها و ایجاد بیماری‌های تنفسی مسدود کند. این تحقیق نشان می‌دهد که به جای RNA پیام رسان به عنوان یک واکسن، mRNA می‌تواند به عنوان یک درمان جهانی علیه ویروس های مختلف کروناویروس استفاده شود.
طبق گفته ساهای، گام‌های بعدی، شامل نشان دادن این است که این پروتئین از عفونت در موش‌ها جلوگیری می‌کند. وی همچنین افزود که درمان mRNA احتمالا "چند سال" از دسترسی به بیماران انسانی فاصله دارد.

🦠تنفس ویروس، راه اصلی ابتلا به کووید-۱۹ است که از زمان شروع همه‌گیری در اواخر سال ۲۰۱۹، عامل مرگ ۶ میلیون نفر در سراسر جهان شده‌است. پوشش ویروس از پروتئین‌های سنبله‌ای پوشیده شده‌است که به آنزیمی که توسط سلول‌های ریه تولید می‌شود، متصل می‌شود. با استفاده از RNA پیام‌رسان بسته بندی شده در نانوذرات لیپیدی، دانشمندان در مدل موش نشان دادند که سلول‌های میزبان می‌توانند یک آنزیم «فریبنده» تولید کنند که به پروتئین‌های اسپایک کروناویروس متصل می‌شود. به این معنی که ویروس قادر به اتصال به سلول‌های راه هوایی میزبان و شروع روند عفونت نخواهد بود.

🧬پروتئین‌ها، مولکول‌های بزرگ و پیچیده‌ای هستند که به عنوان اسب‌های کاری سلول‌ها عمل می‌کنند و تمام عملکردهای بیولوژیکی را در یک سلول امکان پذیر می‌کنند. DNA نقشه‌هایی را که پروتئین‌ها از آن ساخته می‌شوند، پس از اینکه کد برای اولین بار به RNA پیام رسان منتقل می‌شود، نگه می‌دارد.
آنزیم، نوعی پروتئین است که به عنوان کاتالیزور واکنش های بیوشیمیایی عمل می‌کند. HACE2 مخفف آنزیم ۲ تبدیل کننده آنژیوتنسین انسانی آنزیمی از سلول‌های راه هوایی است. همچنین در قلب، کلیه و روده بیان می‌شود و در بسیاری از عملکردهای فیزیولوژیکی دست دارد.

💉دادن hACE2 به تنهایی، به بیمار مبتلا به کووید-۱۹، اثربخشی محدودی در درمان بیماری خواهد داشت؛ زیرا شکل محلول آنزیم (نوعی که می‌تواند در سراسر بدن گردش کند)، نیمه عمر کوتاهی دارد (کمتر از دو ساعت). در نتیجه، مدت زیادی در سیستم یک فرد باقی نمی‌ماند.
اما نانوذرات لیپید، که اغلب به LNP اختصار می‌شوند، حاوی mRNA هستند که دستور تولید آنزیم را می‌دهند و می‌توانند به غلبه بر این مشکل کمک کنند.
در این مطالعه، محققان mRNA مصنوعی را برای رمزگذاری یک شکل محلول آنزیم مهندسی کردند. mRNA را به نانوذرات لیپید بسته بندی کردند و آن را با یک IV به سلول های کبد تحویل دادند. در عرض دو ساعت، آنزیم در جریان خون موش‌ها بود و برای چند روز در آن‌جا ماند.

همچنین محققان LNP بارگذاری شده را از طریق استنشاق تحویل دادند که باعث شد سلول‌های اپیتلیال در ریه‌ها hACE2 محلول را ترشح کنند.

کیم جئون وانگ محقق فوق دکتری OSU گفت: آنزیم محلول، به طور موثر SARS-CoV-2 زنده را از آلوده کردن سلول‌های میزبان مهار کرد.

🧪سنتز mRNA، سریع، مقرون به صرفه و مقیاس پذیر است و mRNA تحویل داده شده توسط LNP می‌تواند در صورت لزوم برای حفظ تولید پروتئین تا زمانی که عفونت کاهش یابد، تکرار شود. هنگامی که درمان متوقف می‌شود، hace2 محلول دیگر مورد نیاز سیستم را در عرض چند روز پاک می‌کند.

📚منبع

کاری از گروه نانوبیوتکنولوژی
🖋ویراستار: مائده ذوالفقاری

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
اعلام می‌کنیم که نشریه پر افتخار پرايمر که سابقا انجمن علمی بیوتکنولوژی صاحب امتیاز آن بود، پس از ادغام دو انجمن بیوتکنولوژی و زیست شناسى، تحت نظر انجمن علمی علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی به فعالیت درخشان خود ادامه خواهد داد

شما می‌توانید آخرین اخبار و مقالات علمی را از طریق دنبال‌کردن این نشریه دریافت و به روز بمانید.

📌به زودي فراخوان عضويت اعلام ميشود و افرادى كه در گذشته عضو بوده اند نياز به ثبت نام مجدد ندارند و انتقال اعضا از مديرمسيول و سردبير منتخب سال گذشته به افراد كنونى انجام خواهد شد.

لينك كانال تلگرام:
https://www.tg-me.com/نشریهعلمیپرایمر/com.Primer_Journal

صفحه اينستاگرام:
https://www.instagram.com/primer_journal?igsh=MzRlODBiNWFlZA==

صفحه لینکدین:
https://www.linkedin.com/company/primer-journal/


#نشريه_پرايمر
#نشريه_سيناپس

┏━━━━━━━━
 @sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
primer7.pdf
2.4 MB
شماره هفتم گاهنامه علمی پرایمر منتشر شد!

⭕️صاحب‌امتیاز: انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه شهیدبهشتی

مدیرمسئول: علیرضا صمدی
سردبیر: سیده زهرا افکانه
بهار ۱۴۰۲

📖 در این شماره به نامیرایی آرزوی همیشگی بشر و تلاش‌های انسان جهت دستیابی به آن پرداخته‌ایم.
با تشکر از همه کسانی که در این شماره ما را همراهی کردند. امیدواریم از مطالعه این گاهنامه لذت ببرید.


با تشکر از همراهی همیشگی شما🙏🏻

پرایمر ؛ برای شما | @Primer_Journal ☘️💡
به توان سلول 13.pdf
11.4 MB
🔔سیزدهمین شماره از نشریه "به توان سلول" منتشر شد.
🧬🔬🧫🧪

🔅صاحب امتیاز: انجمن سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه الزهرا (س) تهران

🔅سال چهارم، شماره سیزدهم، پاییز ۱۴۰۲

🔅مدیرمسئول و سردبیر:
     الهام ریاضی

•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•

🔰در این شماره خواهید خواند:

🌀زیست فناوری پزشکی، در خدمت انسان

🌀توالی‌یابی ژنوم با روش ایلومینا

🌀روش‌های جادویی چاپ سه بعدی، ساخت رگ‌های خونی مصنوعی

🌀زیست نگار

🧬📚
⬅️ در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام با ما همراه باشید.

📚نشریه دانشجویی به توان سلول
📚@Btavancell_AUT
جای شما در تیم ما خالیست‼️

💢فراخوان عضویت در نشریه پرایمر💢

جهت همکاری در سال تحصیلی پیش رو در بخش های مختلف نشریه، پرسشنامه را پر کرده و حوزه ای که به آن علاقه‌مند و یا در آن حرفه ای هستید را انتخاب کنید.


یادگیری و ترویج علم با شما افتخار ماست

💡🍀 پرایمر؛ برای شما | @Primer_Journal
Forwarded from سیناپس | Synapse
Synapse 32 (1).pdf
29.7 MB
🔔 با افتخار سی و دومین #فصلنامه نشریه علمی سیناپس منتشر شد.

❄️زمستان ۱۴۰۲❄️


مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
سردبیر: آناهیتا قادری
صفحه آرا و گرافیست: ملیحه ترابی
سرکارگروه ها: آرزو ساعی، صبا مددی، زهرا ضیایی
کارگروه ها: #نانوبیوتکنولوژی ، #نوروساینس ، #بیوتکنولوژی_پزشکی ، #هوش_مصنوعی


°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°

🔎 در این شماره خواهید خواند 🧐 :

Cognitive Neuroscience

معرفی دکتری علوم اعصاب شناختی

مغز انسان چگونه یاد می گیرد

علوم اعصاب اجتماعی و رفتاری

اوتیسم منزوی یا اجتماعی ؟

و چندین و چند موضوع جذاب دیگر ...🤩

°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°

📌مشتاقانه منتظر انتقادات و پیشنهادات سازنده شما هستیم.
[email protected]
@Synapse_Journal_admin

__

📍صاحب امتیاز: انجمن علمی علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی

-نشریه علمی سیناپس

Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
ما در رسانه ی علمی پرایمر ضمن تبریک نوروز، برای شما در سال جدید موفقیت و سلامتی آرزو میکنیم

@primer_journal
به توان سلول 14.pdf
6.8 MB
🔔چهاردهمین شماره از نشریه "به توان سلول" منتشر شد.
🧬🔬🧫🧪

🔅صاحب امتیاز: انجمن سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه الزهرا (س) تهران

🔅سال چهارم، شماره چهاردهم، زمستان ۱۴۰۲

🔅مدیرمسئول و سردبیر:
     الهام ریاضی

•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•

🔰در این شماره خواهید خواند:

🌀سفری به دنیای اپی‌ژنتیک

🌀پروتوتراپی می‌تواند باعث آرام شدن درد‌ها شود؟

🌀کریسپر و خوشمزجات

🌀زیست نگار:
▫️ژن درمانی، مسیری اعجاب‌انگیز برای نجات کودکان ناشنوا
▫️دریا، دارویی برای چشم‌ها
▫️بازسازی میلین، نوید‌بخش آینده‌ی روشن بیماری‌های مغزی

🧬📚
⬅️ در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام با ما همراه باشید.

📚نشریه دانشجویی به توان سلول
📚@Btavancell_AUT
در روزگاری که به قیمت عمرمان به ما آموزش می دهد، آموزگار تنها فداکاریست که به قیمت عمرش به ما آموزش می دهد.

🌺 روز معلم مبارک 🌺


💡🍀 پرایمر؛ برای شما | @Primer_Journal
📍در یک رویداد نوآورانه و جالب، دانشمندان در اندونزی شاهد یک ارانگوتان نر سوماترایی به نام "راکوس" بوده‌اند که زخم روی صورت خود را با استفاده از یک گیاه دارویی درمان کرده است. این برای نخستین بار است که این نوع از خوددرمانی در یک ارانگوتان مشاهده شده است. به گفته دانشمندان، راکوس زخم صورت خود را با جویدن برگ های گیاهی به نام "اکار کونینگ" و استفاده از مالیدن مکرر عصاره آن روی زخم، درمان کرده است.

این مشاهدات جدید در مقاله‌ای با عنوان "Active self-treatment of a facial wound with a biologically active plant by a male Sumatran orangutan" که توسط Isabelle B. Laumer، Arif Rahman و Caroline Schuppli در گزارش‌های علمی منتشر شده است ثبت شده و این تحقیق نه‌ تنها این اتفاق جالب را ثبت کرده، بلکه نشان می‌دهد که ارانگوتان‌ها ممکن است از گیاهان دارویی برای درمان زخم‌های خود استفاده کنند. این رفتاری است که تاکنون در این حیوانات مشاهده نشده است.

📚 منبع

کاری از گروه اخبار

✍️🏻 نویسندگان: فاطمه روزبهانی، سارا ابراهیم زاده
✍️🏻 ویراستار: شایان جمالی مهر

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
و اما لوپوس🫣

🔬یک بیماری خودایمنی مزمن و ناتوان‌کننده‌ می‌باشد که افراد بسیاری را در سراسر دنیا مبتلا کرده است. این بیماری منجر به فعال‌شدن بیش از حد سیستم ایمنی بدن تا مرحله تولید آنتی‌بادی‌هایی برای حمله به سلول‌های سالم می‌شود.

🧫 لوپوس سیستمیک رایج‌ترین نوع لوپوس است​.
انواع مختلفی از لوپوس وجود دارد اما لوپوس سیستمیک در ۷۰ درصد افراد مبتلا مشاهده می‌شود که کمی شدیدتر بوده و بر روی کلیه یا قلب اثرگذار است.

🔹علائم لوپوس​:
ازجمله علائم بارز این بیماری شامل تب، خستگی، افزایش زخم‌های دهانی، مشکلات کلیه و مفاصل، ریزش مژه‌ها، تورم غدد لنفاوی و ابتلا به آرتروز می‌شود.

🔹تشخیص اصلی لوپوس بر اساس علائم و آزمایش هاست​:
آزمایش‌های مختلف از جمله آزمایش خون ، اشعه ایکس و بایوپسی در کنار مشاهده علائم و مدنظر قراردادن آن‌ها به شکل دقیق، همگی باعث ایجاد تشخیص دقیق پزشک خواهد شد.

💊دارو نمی‌تواند لوپوس را درمان کند اما از مشکلات بعدی آن جلوگیری می‌کند، سیستم ایمنی را سرکوب کرده، پادتنِ عامل ایجاد این بیماری را دور نگه می‌دارد و التهاب را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.

🎉در همین راستا برای ایجاد آگاهی بیشتر در مورد این بیماری، روز جهانی لوپوس در تاریخ 10 May معادل 21 اردیبهشت، هر ساله جشن گرفته می‌‌شود.

📚منبع

کاری از گروه تکامل

✍🏻نویسنده: راضیه سجادیان
🖋ویراستار: محدثه صدوقی

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
2024/05/18 00:19:39
Back to Top
HTML Embed Code: