Telegram Group Search
🔸پاسخ دبیرکل جدید نهضت آزادی ایران به پیام تبریک آقای اردشیر امیرارجمند

@nehzatazadiiran

🔹متن پیام به شرح زیر است:

به‌نام آفریدگار مهربان

برادر گرامی، جناب آقای اردشیر امیرارجمند

از پیام تبریک و حسن نظرتان نسبت به نهضت آزادی ایران سپاسگزارم.

همان‌طور که در ‌پیام‌تان اظهار داشته‌اید مبارزه علیه استبداد و تلاش برای آزادی از ویژگی های هویتی نهضت آزادی و میراث گران‌قدر بنیان‌گزاران آن بویژه زنده‌یاد مهندس مهدی بازرگان بوده و هم‌اکنون نیز راهبرد اصلی نهضت است که ‌‌در قامت«اصلاحات جامعه محور» با هدف تقویت جامعه مدنی وبسط آزادی های اساسی و مردم‌سالاری، با یاری و توکل به‌خداوند دنبال می‌‌شود.

از حسن نظر و دعای خیر جنابعالی در پیا‌م‌تان برای برادر ارجمندمان جناب آقای مهندس محمد توسلی تشکر می‌کنم.
برای یاران، آزادی و سلامت و برای جنابعالی توفیق بیش از پیش در راه آزادی و استقلال و خدمت به جامعه ایران از خداوند خواستارم.

محمد حسین بنی‌ اسدی
دبیرکل ‌نهضت آزادی ایران
٢۴ خرداد١۴٠٣

@nehzatazadiiran
🔸پاسخ دبیرکل جدید نهضت آزادی ایران به پیام تبریک اعضا و علاقه‌مندان نهضت آزادی ایران در اروپا

@nehzatazadiiran

🔹متن پیام به شرح زیر است:

به‌نام آفریدگار مهربان

اعضای گران‌قدر و‌ علاقه‌مندان‌ عزیز نهضت آزادی ایران در اروپا

با سلام و تحیت

از پیام قدردانی و تشکر آن دوستان گرامی، از خدمات و مجاهدت های برادر بزرگوار و ارجمندمان جناب آقای مهندس محمد توسلی طی هفت سال رهبری و مدیریت نهضت آزادی ایران بسیار خوشحال و سپاسگزارم. اما خوشبختانه پایان رسمی دوران مسوولیت ایشان، به معنای پایان حضور فعالشان در نهضت و صحنه سیاسی ایران نیست، زیرا آمیختگی روح و اندیشه و زندگی‌ آن برادر گران‌قدر طی بیش از شصت سال همکاری فعال در نهضت چنان عمیق و ناگسستنی است که این تغییر رسمی خللی در ارتباط، خدمات، راهنمایی و اثرگذاری راهبردی ایشان بر ادامه راه نهضت نخواهد داشت. امید است نهضت و اعضای آن، بویژه اعضای جوان بیش از پیش برخوردار و قدردان از حضور و راهنمایی های مدبرانه و خیرخواهانه این برادر عزیز مان باشند.
در ضمن از حسن ظن و دعای خیر خواهانه شما عزیزان برای توفیق اینجانب سپاسگزارم و با یاری و توکل به‌خداوند وهمکاری اعضای عزیز در راه تحقق آرمان ها و اهداف نهضت خواهم کوشید.

محمدحسین بنی‌اسدی
دبیرکل نهضت آزادی ایران
٢۴خرداد ١۴٠٣

@nehzatazadiiran
🔸پاسخ دبیرکل جدید نهضت آزادی ایران به پیام تبریک نشریه ایران فردا

@nehzatazadiiran

به‌نام آفریدگار مهربان

دوستان عزیز، اعضای شریف هیأت تحریریه نشریه ایران فردا

با سلام و تحیت

از پیام تبریک و دعای خیرتان سپاسگزارم.

همان‌طور که به‌خوبی می‌دانید یکی از آموزه ها وتوصیه های مؤکد پایه‌گذاران نهضت آزادی: مرحومان دکتر سحابی، آیت الله طالقانی و مهندس بازرگان عبارت بود از ضرورت کار جمعی، اجتماعی، سازمانی و رعایت اخلاق تشکیلاتی.

با عنایت به این اعتقاد مشترک امیدوارم در شرایط سخت وبحرانی حاضر شاهد همکاری های بیش از پیش و پایدار با هدف وفاق ملی و همچنین رفع موانع فعالیت های آن نشریه آگاهی‌بخش باشیم.

اینجانب نیز از خدمات طولانی وارزشمند برادر عزیزمان آقای محمد توسلی قدردان و سپاسگزارم و از امتناع ایشان از ادامه دبیر کلی نهضت متاسفم، هرچند این امتناع به دلیل باور‌شان به اصل ‌دموکراتیک و سازمانی مهم یعنی ضرورت «گردش مسؤلین »
در سازمان بود.

از خداوند رحمان برای هیأت تحریریه ایران فردا و اعضای فداکار آن موفقیت و همچنین همکاری بیش از پیش فی‌مابین را خواهانم.

محمد حسین بنی‌اسدی
دبیرکل نهضت آزادی ایران
٢۶خرداد١۴٠٣

@nehzatazadiiran
🔸مباحثه‌ای انتخاباتی با حضور تقی آزاد ارمکی، بیژن عبدالکریمی، سیدجواد میری، احمد زیدآبادی وکیومرث اشتریان/ابهام و آشفتگی یک انتخاب

🔹
منبع:روزنامه هم میهن ٢٣خرداد١۴٠٣

@nehzatazadiiran

📌
کیومرث اشتریان: قرار شده سلسه‌ نشست‌هایی در ارتباط با انتخابات و وضعیت سیاسی و اجتماعی روز ما باشد. انتخابات همچنان که می‌دانیم، کم و بیش تبدیل به یک مراسم و مناسکی در زندگی ایرانیان شده است و یک جنب و جوش و حرکتی را در جامعه ایجاد می‌کند.

📌بیژن عبدالکریمی: مباحثم را در دو ساحت «نظری و عملی» پی‌خواهم گرفت و در این بخش درباره ساحت‌نظر خواهم گفت.

📌احمد زیدآبادی: یک انباشت عظیمی از مشکل در همه حوزه‌ها وجود دارد که مثل کلاف سردرگم شده است. تصورم این است که ما دچار یک نوع افسردگی عقل شده‌ایم.

📌تقی آزاد ارمکی: من تصور می‌کنم که نگاه خیال‌پردازانه فیلسوفانه به جامعه و حوزه اندیشه برای ما دردسر درست کرده است.

📌سیدجواد میری: مالکوم ایکس در آمریکا می‌گوید ما برای حل مسائل سیاسی و اجتماعی خودمان دو راه داریم؛ یا باید صندوق رای را انتخاب کنیم، یا به سمت خشونت برویم.

@nehzatazadiiran

📎متن کامل مباحثه را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-06-15
🔸پیام تبریک اعضا و علاقه مندان نهضت آزادی ایران در امریکا و کانادا به مناسبت انتخاب دبیر کل جدید نهضت آزادی ایران

@nehzatazadiiran

🔹متن پیام به شرح زیر است:

برادر بزرگوار 
جناب اقای دکتر محمد حسین بنی اسدی 

با سلام 
انتخاب جنابعالی به سمت دبیرکل نهضت آزادی ایران را تبریک گفته و از خداوند منان توفيق شما در تداوم راه و اندیشه بنیان گذاران نهضت آزادی ایران را خواستاریم. 

امید است سوابق طولانی شما در فعالیت های نهضت، دانش علمی مدیریت و همچنین روحیه مداراجویانه شما در کار جمعی، به پیشبرد هرچه بیشتر اهداف تشکیلاتی، برنامه ها و فعالیتهای فرهنگی- سیاسی - اجتماعي نهضت، بینجامد. در این مسولیت پر خطیر، دست شما را به گرمی می فشاریم و در کنار و همدل و همراه شما خواهیم بود.

همچنین از اقدامات و تلاشهای خستگی ناپذیر جناب آقای مهندس محمد توسلی که مسولیت دبیرکلی نهضت آزادی را در شرایط تاریخی پرتنش، و خطیر هفت سال گذشته به عهده داشتند، صمیمانه قدردانی و سپاسگزاری می نماییم. ایشان در تمام این دوران پر تنش کشور و علیرغم مشکلات جاری و فشارهای فزاینده امنیتی، گفتمان "اصلاحات جامعه محور" را با همراهی و همکاری سایر احزاب و نیروهای سیاسی فعال در جامعه به پیش بردند و سابقه ای پر بار در کارنامه درخشان فعاليت های سیاسی - اجتماعی خود بر جای نهادند.

بدیهی است وجود ایشان و تجارب گرانقدرشان در یاری رساندن به اهداف و برنامه های نهضت آزادی همچنان لازم بوده، و امید و انتظار داریم  همچنان در کنار اعضای نهضت آزادی به وظایف ملی و میهنی خود عمل نمایند.
 
با دعای خیر برای شما و همه اعضای نهضت آزادی ایران 

اعضا و علاقه مندان نهضت آزادی ایران در امریکا و کانادا

@nehzatazadiiran
🔸پیام تبریک سازمان عدالت و آزادی
به مناسبت انتخاب دبیرکل جدید نهضت آزادی ایران

@nehzatazadiiran

بسم الله الرحمن الرحیم

برادر ارجمند
جناب آقای مهندس محمدحسین بنی‌اسدی

باسلام و احترام
هم‌اکنون که کتاب پربرگ‌وبار نهضت آزادی ایران، ورقی دیگر خورده است و جناب‌عالی به عنوان دبیرکل این تشکل دیرپا و پرافتخار انتخاب شده‌اید، بر خود لازم می‌دانم این انتخاب شایسته را شادباش بگویم.

نهضت آزادی در همه سال‌های فعالیت خود و علی‌رغم همه محدودیت‌ها و بی‌مهری‌ها، نشان داده است که همواره دل در گرو سربلندی و آبادی و آزادی ایران و ایرانی داشته است و منافع ملی را قربانی خواست‌های گروهی و حزبی نکرده است.

به روان تابناک شخصیت‌های برجسته‌ای نظیر مهندس مهدی بازرگان، آیت‌الله سید محمود طالقانی، دکتر یدالله سحابی و دکتر ابراهیم یزدی درود می‌فرستم و از تلاش‌های مدبرانه و خردمندانه جناب آقای مهندس محمد توسلی در زمان تصدی دبیرکلی نهضت آزادی قدردانی کرده، کامیابی جناب‌عالی و همه اعضای محترم را در دستیابی به اهداف بلند و آزادی‌خواهانه نهضت از خداوند بزرگ خواستارم.

امیر طاهری
دبیرکل سازمان عدالت و آزادی
خردادماه ۱۴۰۳

@nehzatazadiiran
🔸حمایت از حقوق انسانی مردم فلسطین

🔹بیانیه نهضت آزادی ایران

@nehzatazadiiran

📌حمله ۷ اکتبر حماس به شهرک نشینان غاصب پس از حصر چندین دهه‌ای در بزرگترین زندان روباز جهان، هرچند که دفاع مظلوم از عزت، آزادی و استقلال به شمار می‌رود، اما گروگان ‌گرفتن غیر نظامیان با سنت پیامبر اسلام در جنگ‌های دوران رسالت و توصیه‌های موکد آن پیامبر سازگار و قابل دفاع نمی‌باشد.

📌پیشنهاد صلح سه مرحله‌ای اسراییل، که رییس جمهوری آمریکا می‌کوشد ابتکار آن را در آستانه انتخابات برای جلب آرای مردم در رقابت تنگاتنگ با ترامپ به دست گیرد، با طرحی که دولت نتانیاهو عرضه کرده است، جز تسلیم و خودکشی حماس حاصلی ندارد. هرگونه توافق قبل از آتش بس کامل و تضمین تداوم آن و خروج اسرائیل از نوار غزه موجب ذلت پذیری مردم فلسطین خواهد شد.

📌تغییرات اساسی مناسبات دو دولت‌ ایران و اسراییل پیش و پس از انقلاب بر کمتر کسی پوشیده است. اما آنچه پرسش برانگیز به نظر می‌رسد، تغییر نگاه اکثریت ملت ایران نسبت به فلسطین است.

📌مشکل اشغال فلسطین در این زمان، نسبت به دوران پیش از انقلاب، با نسل کشی ٨ ماه گذشته اسراییل در غزه به مراتب پیچیده تر شده و توجه افکار عمومی ملت‌های آزاده جهان به سرنوشت فلسطینیان افزایش چشمگیری یافته است. سئوال این است که چرا داوری اکثریت مردم ایران خلاف این روند است؟

📌اینک، نبض آزادگان جهان در غزه می‌زند، در حالی که از استادان و دانشجویان معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا تا سازمان‌های حقوق بشری، مقامات سیاسی در سازمان ملل، یهودیان آزاده و عدالت طلب در آمریکا و اروپا ، نمایندگان ۱۴۳ کشور جهان در سازمان ملل متحد و شخصیت های برجسته به این نسل کشی اعتراض کرده‌اند، چرا در شرایط کنونی و به‌رغم سوابق تاریخی، بسیاری از هموطنان جوان ما از مردم مظلوم فلسطین حمایت نمی‌کنند؟

📌نهضت آزادی ایران، ضمن حمایت از حقوق انسانی مردم مظلوم فلسطین و ابراز همدردی با خانواده های داغدیده آنان، سیاست های نسل‌کشی و نقض حقوق بشر دولت آپارتاید اسرائیل و دولت های حامی آن، به ویژه آمریکا، را محکوم دانسته و امیدوار است که با حمایت افکار عمومی در جهان به ویژه روشنفکران در آمریکا و دولت های دیگر حامی اسرائیل و نهادهای بین المللی ذی‌ربط، رسالت انسانی خود را در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و جلوگیری از سیاست های ضد انسانی دولت اسرائیل و برقراری صلح و آرامش در منطقه به انجام رساند.

@nehzatazadiiran

📎متن کامل بیانیه را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-06-16-3
🔸جامعه پیامبرپسند مبتنی بر آزادی، عقلانیت و عدالت است

🔹محمدتقی فاضل میبدی

@nehzatazadiiran

اگر در جامعه‌ای، عقل‌ها خفته باشد، در آن جامعه رحمت و هدایت وجود ندارد. به همین دلیل روایتی از پیامبر(ص) داریم که می‌فرمایند: «بنیاد دین، عقل است». یعنی اگر بشر عقل خودش را به کار نگیرد، دین هم به کار او نمی‌آید، به همین دلیل تعقل‌ورزیدن، تدبر ورزیدن و تفکر ورزیدن از سفارش‌های موکد قرآن و از تعالیم پیامبر(ص) است.

اگر در جامعه‌ای عقل سرکوب، استبداد فکری حاکم شود، انسان‌ها از جهت خردورزی و اظهار عقیده و بیان آزاد نباشند، قطعاً چنین جامعه‌ای جامعه پیامبرپسند نیست. متقابلاً اگر در جامعه‌ای داوری با عقل باشد، «رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ» بودن نصیب آن جامعه می‌شود. ولی اگر در جامعه داوری با زور و ترس همراه باشد، آن جامعه جامعه پیامبرپسند نیست. در جامعه‌ای عقلانی و اخلاقی، عدالت اجتماعی پیاده می‌شود.

متأسفانه اکنون می‌بینیم برخی در تلویزیون سخنانی درباره اسلام و دین می‌گویند که جز خرافات چیز دیگری نیست. اگر خرافات را در جامعه و رسانه مطرح کنیم و به پیامبر(ص) نسبت‌های ناروا بدهیم، قطعاً چنین کاری باعث گریز نسل جوان از دین می‌شود که متأسفانه امروز چنین اتفاقی افتاده است.

من نمی‌دانم چرا برخی بزرگان در قبال برخی از بدعت‌ها ساکت هستند؟ در واقع چرا کسانی که فحشا را فقط بی‌حجابی، به ورزشگاه رفتن و دوچرخه‌سواری بانوان می‌دانند، چرا نسبت به دیگر بدعت‌ها در جامعه ساکت می‌شوند؟ آن هم بدعت‌هایی که باعث می‌شود آبروی اسلام از بین برود.

در جامعه‌ای که به تعبیر قرآن در آن «قول زور» یعنی سخنان بیجا گفته شود و «وَأَكْلِهِمُ السُّحْتَ»، یعنی اموال بیجا خورده شود، رانت‌خواری و سوءاستفاده مالی وجود داشته باشد، آن جامعه پیامبرپسند نیست.

ناامنی فقط به این معنا نیست که داعش وارد کشور شود، این یک مصداق ناامنی است، ولی اگر کسی در اظهار فکر و عقیده خود بترسد و یا اگر کسی نگران آینده خودش باشد، این نگرانی‌ها در روح و روان مردم، نوعی ناامنی ایجاد می‌کند.

به نظر من یکی از دلایل افزایش تعداد آمار مبتلایان به  سرطان در جامعه، به این دلیل است که روح مردم، روح شاد و فرحناکی نیست. اگر روح مردم شاد و فرحناک نباشد، سیستم ایمنی بدن ضعیف می‌شود، وقتی ایمنی بدن هم کم شود، بدن مستعد هر نوع ویروس و آسیب خواهد شد.

نمی‌شود به مردم بگوییم نماز بخوانید، ولی نسبت به آسایش و رفاه آن‌ها بی‌توجه باشیم، یا بگوییم جامعه حجاب داشته باشد، ولی رزق آن‌ها‌ آن‌طور که باید و شاید فراهم نباشد، طوری نیست؛ نه این طور حرف زدن درست نیست و مردم چنین چیزی را نمی‌پسندند. اگر معیشت و امنیت جامعه در معرض آسیب قرار گرفت، نباید از آن جامعه انتظار ایمان داشت، بلکه به تعبیر قرآن در آن جامعه کفر ایجاد می‌شود.

امروز باید ببینیم جای کدام یک از پیام‌های پیامبر(ص) در جامعه خالی است. یعنی باید ببینیم آیا «لیقوم الناس بالقسط» مورد نظر خدا و پیامبر که همه مردم باید عادلانه در جامعه زندگی کنند، در جامعه امروز برقرار است یا نه؟ آیا «يَأْتِيهَا رِزْقُهَا رَغَدًا مِنْ كُلِّ مَكَانٍ»، یعنی رزق مردم در همه جا فراهم باشد،  است؟ آیا «كَانَتْ آمِنَةً مُطْمَئِنَّةً» یعنی اطمینان نسبت به یکدیگر و آینده وجود دارد؟ اگر همه این‌ها باشد، یعنی ما پیرو پیامبر(ص) هستیم و پیام پیامبر(ص) زنده است، اما اگر این‌ها ‌نباشد، ما غفلت کرده‌ایم.

امروز در کشورهای اسلامی، فقط اسم پیامبر(ص) آن هم موقع گفتن اذان وجود دارد، اما رسم پیامبر(ص) در جامعه امروز برقرار نیست. امروز در جوامع اسلامی همه به‌دنبال جنگ قدرت و یا مسابقه تسلیحاتی هستند.

وجود اسلحه در کشورهای اسلامی هیچ افتخار نیست، بلکه وجود رحمت، عدالت، اعتماد، امنیت و معیشت باعث افتخار است. یعنی اگر در کشورهای اسلامی هزاران انبار  سلاح و موشک باشد، ولی بین مردم آن کشورها، امنیت و معیشت وجود نداشته نباشد، به درد نمی‌خورد و ارزشی ندارد. پیامبر اسلام(ص) با اسلحه، پیام خود را پیاده نکرد، بلکه پیام خود را با اخلاق، سعه صدر، گشادگی روح، لطافت در بیان، نرمی در سخن در مکه پیاده و دل‌ها را به خود نزدیک کردند. امروز در کشورهای اسلام هم حاکمان و هم عالمان آن کشورها از پیام و تعالیم پیامبر(ص) فاصله گرفته‌اند.

اگر جامعه اسلامی بخواهد به پیام پیامبر(ص) نزدیک شود، باید از جوامع اسلامی جهل‌زدایی شود، یعنی مردم آگاهی پیدا کرده و تعقل بورزند. امروز اگر در کشورهای اسلامی عامه مردم در آسایش، امنیت، رفاه و عدالت باشد، مهم و باعث افتخار است، در واقع مهم این است که زیربنای جوامع اسلامی یعنی عقل، عدالت و اخلاق محکم و استوار باشد.

@nehzatazadiiran
🔸«تغییر برای توسعه یا توسعه برای تغییر»

🔹
گفت و گو با مقصود فراستخواه

🔹منبع: وب سایت خبرآنلاین

@nehzatazadiiran

📌تغییر برای توسعه، در چارچوب تقسیم کار اجتماعی و تفکیک اجتماعی دنبال می شود که از روشی تدریجی و بدون خشونت تبعیت می کند. اما تغییر برای توسعه، علیرغم خواست اش مبنی بر حرکت بدون خشونت، میدان را متشنج می کند و زمینه برای ظهور آن خشم های فروخورده فراهم شده و در قالب نیروهایی فعال می شود که از آن به هر علتی می خواهند استفاده بکنند؛ از این رو این استفاده از احساسات، فاقد تخریب خلاق خواهد بود.

📌در حال حاضر فرماسیون قدرت، منافع، رانت ها، اساسا ایدئولوژی های رادیکالیستی تولید می کند. ویژگی اصلی ایدئولوژی های رادیکالیستی، وجه غیریت‌ساز آن ها است. با ایجاد و تعریف دشمن، به نوعی به بازنمایی دشمن می پردازند، طرد اجتماعی نیز سازوکار و مکانیزم آن است.

📌پایه‌‎ای ترین سطح عمل اخلاقی دارای نبوغ بقاء، در قالب اعتصاب ها، اعتراض ها، مطالبات و حتی نافرمانی مدنی بدون خشونت، با سبک زندگی متفاوت در جامعه، به نوعی در مقابل وضع موجود ایستاده اند، بدون آن که متعلق به ایدئولوژی های رادیکالیستی بشوند. بلکه می خواهند زندگی بکنند.

📌راهبرد تغییر برای توسعه، بسیج اجتماعی است؛ در انتخابات شرکت نکن، فردا یک دعوت دیگر و... در حالی که توسعه برای تغییر در صدد جلب مشارکت عملی است و هر نیرو با توجه به نوع تخصص اش و نه فقط در حوزه سیاسی، دعوت به مشارکت می شود مانند مشارکت در گردهمایی های همسایگی برای حل مشکلات محله، یا ایجاد سازوکارهایی برای اعمال شفافیت و درجریان قرار گرفتن مردم در باره آیین نامه ها، لوایح و طرح‌ها یی که در کمیسیون های مختلف مجلس و یا دولت بررسی می شود تا از این طریق دولت و مجلس همه دیدگاه ها را بگیرند و سیاستگزاری ها را با مشارکت همگانی جامعه پیش ببرند. به عبارت دیگر توسعه برای تغییر دنبال جلب مشارکت عمومی و تغییر برای توسعه، دنبال بسیج اجتماعی است.

📌کیستی مردم، در تغییر برای توسعه، یک واژه و نگاهی زبانشناختی است. دمکراسی بر مردم تاکید دارد. اما در توسعه برای تغییر، هستی اجتماعی مردم دارای اهمیت است. به این معنا مردمی که قرار است آزاد باشند، تا چه اندازه، از سازمان اجتماعی ، توانایی و مهارت برخوردارند تا بتوانند با هم گفت و گو و یا توافق، در اختلاف یکدیگر را تحمل و یا با مهارت خود مسایل را حل بکنند؟ یعنی به هستی مردم و نه واژه مردم توجه می کند. در توسعه برای تغییر، ثبات مهم بوده و به عبارت دیگر آزادی را اجرایی می کنند.

@nehzatazadiiran

📎متن کامل گفتگو را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-06-15-2
🔸بدون دمکراسی تفاوتی نمی‌کند که دولت با نفت اداره شود یامالیات

🔹
مهران ارژنگ

🔹منبع: هفته‌نامه صدا، شماره ۱۸۹ مورخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۳

@nehzatazadiiran

📌درمقاطعی که حاکمی با تز "دیکتاتوری مصلحانه" بصورت اراده گرایانه و بدون اتکا به ظرفیت‌های اساسی کوشیده سکان امور را به سمتی بچرخاند که خیر و صلاح کشور را در آن می‌دیده، نفت  دستمایه‌ای ‌بوده که روند نیل به هدف را تسهیل می‌کرده. رضا شاه آنگاه که متوجه شد کمپانی دارسی  دفاتر‌حسابهایش در لندن است‌ و با هماهنگی دولت انگلستان تغییراتی در نحوه محاسبه سود داده که  سهم درآمد ایران را به یک سوم مالیات پرداختی به دولت ملکه کاهش دهد چنان عصبانی شد که قرار داد را در آتش انداخت و سوزاند.

📌پهلوی دوم نیز که میدانست دودمانش با کودتا بر سریر قدرت نشسته و با کودتا برقرار مانده‌، ارتش را ستون فقرات حاکمیت قرار داد. کمبود بودجه و درآمد که مانع تحقق چنین هدفی بود با افزایش درآمد ارزی پس از نخستین شوک نفتی رفع شد و محمدرضاشاه، که از درآمد سرشاری بهره‌مند شده بود، کوشید با گشاده‌دستی بیشتری به گسترش و تقویت ارتش همّت گمارد؛به‌طوری‌که قبل از افزایش قیمت نفت در سال ١٣۴٩، بودجه نظامی ایران ٨٨٠ هزار دلار بود، اما در ١٣۵٢ به یک میلیون و ۵٠٠ هزار دلار رسید.

📌در چهل سال پس از انقلاب ۵٧ نیز دولت‌های متفاوت همزمان با انتشار پول پر قدرت به عنوان موتور مولد تورم ‌کوشیده‌اند با فروش دلارهای حاصل از صادرات نفت به زیر قیمت بازار، تورم را  کنترل کنند در حالیکه عملا با اینکار تنها بروز تورم را اندکی به تعویق می‌انداختند و رانت و ویژه‌خواری  اقتصادی ایجاد می‌کردند.

📌پس از انقلاب نظریه‌ای که نفت را مانع اصلی قوام دمکراسی در منطقهمیدانست و اتکا به اقتصاد غیر نفتی را تجویز می‌کرد به تدریج غلبه گفتمانی یافت. با افزایش تحریم‌های بین‌المللی و عدم امکان صدور نفت خام، اتکای دولت به درآمد ناشی از مالیات و حذف سوبسیدها جایگزین اتکا به درآمد نفتی شد. مفروض اولیه پیشنهاد دهندگان این نظریه که حتی قبل از شدت گرفتن تحریم‌های بین‌المللی  نیز مطرح می‌شد؛ شیفت اقتصاد به سمت مالیات بود تا بصورت ناخواسته باعث عدم تمرکز قدرت در دولت نیز بشود.

@nehzatazadiiran

📎متن کامل یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-06-15-3
🔸انتخابات در جمهوری اسلامی هم می‌تواند به دموکراسی‌سازی کمک کند؟

🔹مجید شیعه‌علی

🔹منبع: کانال تلگرام صدای نوین خراسان

@nehzatazadiiran


ابتدا باید ببینم اقتدارگرایی موجود در دسته‌بندی‌های سیاسی کجا قرار می‌گیرد؟
در چند دهه اخیر حکومت‌های استبدادی که انتخابات برگزار می‌کنند افزایش یافته‌اند. این نوع خاص از استبداد را در سال ۲۰۰۶ لویتسکی و وی به عنوان «اقتدارگرایی انتخاباتی» معرفی کردند.

با طرح «اقتدارگرایی انتخاباتی» یک دسته‌بندی سه‌گانه از انواع اقتدارگرایی ایجاد شد؛

۱) اقتدارگرایی بسته: به کلی فاقد انتخابات هستند یا انتخابات‌ها برای یک پارلمان یا قوه مجریه در سطح ملی نیست. در کشورهایی مانند چین و عربستان انتخابات‌های ملی وجود ندارد.

۲) اقتدارگرایی انتخاباتی هژمونیک: انتخابات در سطح ملی دارند اما یا تک کاندیدایی است و به صورت رفراندومی برای تایید دیکتاتور موجود انجام می‌شود، یا تمامی کاندیداها از یک حزب یا جریان سیاسی است و رقابتی وجود ندارد، یا به تعریفی دیگر بیش از ۷۵٪ ترکیب پارلمان از یک حزب سیاسی است و مخالفان درون حکومت بنا بر ساختارهای موجود شانسی برای کسب رای بیش از یک چهارم ندارند.

۳) اقتدارگرایی انتخاباتی رقابتی: هر چند انتخابات در این حکومت‌ها آزاد نیست، ساختارها و قواعد انتخاباتی زمین بازی را به یک سمت شیب کرده است، سلامت انتخابات تهدید می‌شود اما دست‌کم از دو یا چند حزب یا جریان سیاسی کاندیداهایی برای رقابت در یک انتخابات ملی حضور دارند.

جمهوری اسلامی در طول تاریخ ۴۰ساله خود در میان اقتدارگرایی هژمونیک و رقابتی در رفت‌وآمد بوده است. تاریخ جمهوری اسلامی را می‌شود به سه بازه تقسیم کرد:

۱.
اقتدارگرایی هژمونیک اولیه (خرداد ۶۰ تا خرداد ۷۶)

۲.
اقتدارگرایی رقابتی (خرداد ۷۶ تا دی ماه ۹۶)؛ با وجود بحران‌ها و سرکوب‌های متعدد دوره مذکور اقتدارگرایی رقابتی بود.

۳.
اقتدارگرایی هژمونیک دوم (دی ۹۶ تا اردیبهشت۱۴۰۳)؛ در این دوره حاکمیت تصمیم گرفت رقابت در انتخابات را کنار بگذارد.

و‌ به نظر می‌رسد حال به دلایل گوناگون دوباره به اقتدارگرایی رقابتی بازگشته است.

اما جمهوری اسلامی صفت دیگری نیز دارد که آن را از اقتدارگرایی‌های انتخاباتی دیگر متمایز می‌کند. روحانیون در ساختار جمهوری اسلامی حق وتو یافته‌اند و بر نهادهای انتخاباتی اولویت دارند. لویتسکی و وی حکومت‌هایی را که در آن بخش‌های انتخاباتی تحت سیطره نظامیان یا روحانیون قرار می‌گیرند را «دموکراسی هدایت‌شده» می‌نامد.
بر این اساس شرایط امروز جمهوری اسلامی را می‌شود به صورت یک «اقتدارگرایی انتخاباتی رقابتی هدایت‌شده» معرفی کرد.

حال سوال ما مشخص‌تر است:

آیا انتخابات می‌تواند یک «اقتدارگرایی انتخاباتی رقابتی هدایت‌شده» را به سمت دموکراسی ببرد؟

جواب بله است!

هر چند بسیاری از اقتدارگرایی‌های رقابتی به عقب رفته‌اند و به اقتدارگرایی هژمونیک یا بسته بدل شده‌اند و برخی دیگر به صورت پایداری اقتدارگرایی رقابتی مانده‌اند اما برخی از آن‌ها گام به پیش گذاشته‌اند و به دموکراسی‌های رقابتی تبدیل شده‌اند.

بسیاری از پژوهش‌ها تایید می‌کنند که شانس اقتدارگرایی‌های رقابتی از اقتدارگرایی هژمونیک و اقتدارگرایی هژمونیک از اقتدارگرایی بسته برای دموکراسی‌سازی بیشتر است. این مولفه نشان دهنده تاثیر انتخابات‌های غیردموکراتیک بر دموکراسی‌سازی است.

دو مثال: حکومت ترکیه و مکزیک با وجود تفاوت‌های بسیار با جمهوری اسلامی هر دو اقتدارگرایی‌های هژمونیکی بودند که ابتدا به اقتدارگرایی رقابتی هدایت‌شده بدل شدند و در گام بعدی تبدیل به دموکراسی‌های رقابتی شدند. البته دموکراسی‌سازی در این کشورها مسیر طولانی برای کامل‌تر شدن دارد و هنوز آزادی‌های سیاسی و مدنی با تهدیدهایی روبه‌رو هست اما تجربه آن‌ها نشان می‌دهد که ظرفیت انتخابات غیرآزاد، ناسالم، غیرمنصفانه و صرفا تا حدی رقابتی و تحت سیطره بخش‌های غیردموکراتیک (نظامیان یا روحانیون) می‌تواند مسیر دموکراسی را باز کند

@nehzatazadiirab
🔸منتشر شده در توئیتر محمد توسلی

@nehzatazadiiran

خبر ابتلای جناب آقای دکتر ⁧#صادق_زیبا_کلام⁩ استاد دانشگاه و منتقد حاکمیت به بیماری سرطان موجب تاسف و نگرانی است.
‏انتظار می رود هرچه زودتر دکتر زیبا کلام آزاد شود تا به موقع معالجه ایشان امکان پذیر گردد.‏جای منتقد حاکمیت، زندان و حصر نیست.
🔸پیام تبریک جلال جلالی زاده به مناسبت انتخاب دبیر کل جدید نهضت آزادی ایران

@nehzatazadiiran

🔹متن پیام به شرح زیر است:

به نام خداوند مهربان
برادر ارجمند جناب آقای دکتر محمد حسین بنی اسدی

انتخاب جنابعالی را به سمت دبیر کل حزب پرافتخار نهضت آزادی تبریک گفته ،ضمن آرزوی سلامتی و موفقیت برای جنابعالی در ادامه مسیر پر دشوار دفاع از حقوق ملت ،عدالت و آزادی همانند پیشگامان نهضت و سپاس از زحمات و تلاش های جناب آقای مهندس توسلی در حضور پرشور خودشان در چندین سال گذشته ،امید است همچنان جنابعالی و همراهانتان در دفاع از حقوق همه ی ایرانیان با هر قومیت و کیش و آئینی همچون گذشته مصمم و جازم باشید. سربلندی و سرفرازی جنابعالی و همراهانتان را در فروزان نگه داشتن شعله ی آزادی خواهی و عدالت طلبی از پروردگار بزرگ خواستارم

جلال جلالی‌زاده
دبیر اصلاح طلبان کرد
٢۴خرداد١۴٠٣

@nehzatazadiiran
🔸از امکان تا امتناع دموکراسی

🔹ا
حسان شریف‌ثانوی

🔹منبع»نشریه ایران فردا

@nehzatazadiiran


📌در سال‌های پس از جنگ سرد، ما با طیفی از حکومت‌ها طرفیم که کاملا در میانه دموکراسی و اقتدارگرایی به ثبات رسیده‌اند و دیگر مطالعه این کشورها با نظریاتِ گذار به دموکراسی ممکن نیست. حاکمیت‌هایی که در کنار وجوه اقتداگرایانه دارای نهاد انتخابات و سایر نهادهای مدنی هم هستند. سه مسیر اصلی شکل‌گیری این نظام‌های دوگانه(hybried) را پژوهش‌گران علوم سیاسی به این شکل دسته بندی می‌نمایند:

۱.زوال یک حکومت اقتدارگرا
۲.سقوط یک حکومت اقتدارگرا
۳.زوال یک دموکراسی

📌کشورهای دارای نظام هیبریدی عمدتا کشورهای درگیر در موج سوم دموکراتیزاسیون هستند. آن‌ها بر خلاف کشورهای موج اول دموکراسی‌سازی که ساخت دولتی قوی و کشورهای موجِ‌دوم دموکراسی‌سازی پس از جنگ جهانی دوم که دارای اقتصاد پایدار بودند، فاقد دولتی قوی و دارای اقتصادی ضعیف و ناپایدار بوده‌اند. پژوهش‌ها نشان داده است که هیچ دموکراسی در جهان با تولید ناخالص داخلی سرانه ۶۰۵۵ دلار دچار فروپاشی و بازگشت از دموکراسی نشده‌است.

📌اصل زمینه مهم‌ترین مساله‌ای است که با آن می‌توان انتخابات و کارکردهای متفاوتش در نظام‌های هیبریدی بررسی کرد. بدون فهم دقیقی از زمینه و ساختار نظم سیاسی و ساختار اجتماعی گزاره‌های در باب انتخابات کلی گویی‌های نامشخص و نامعلوم است.

📌در شرایطی که مساله کارکرد انتخابات در این نظام‌ها عمدتا به‌دلایل حیثیتی و تقابل‌های بی‌اساس واضح و روشن نیست. خوب است نگاهی به پژوهش‌هایی دقیق در بابِ‌کارکرد انتخابات در این ساختارها بیندازیم.

@nehzatazadiiran

📎متن کامل یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-06-18
🔸دیدار دبیرکل جدید نهضت آزادی و جمعی از اعضا ارشد شورای مرکزی و برخی اعضاء جوان با محمد توسلی

🔹پاسداشت بیش از ۶ دهه استقامت و پایمردی

🔹گزارش تصویری

@nehzatazadiiran

روز دوشنبه ٢٧خرداد١۴٠٣ جمعی از اعضا نهضت آزادی ایران از جمله دبیرکل جدید نهضت با آقای محمد توسلی دیدار کردند.

در این دیدار ابتدا آقای رضایی ضمن تشکر و قدردانی از آقای توسلی به بیش از ۶دهه مجاهدت و استقامت ایشان بویژه در زمان تصدی دبیرکلی نهضت آزادی اشاره نمودند.

همچنین در ادامه برخی جوانان نهضت از جمله آقای عماد بهاور و ماجد غروی به نمایندگی از جوانان نهضت سخنان کوتاهی را در تقدیر از آقای توسلی ارائه دادند.

در آخر جناب آقای بنی اسدی دبیرکل جدید نهضت آزادی با بیان صبر و استقامت ستودنی آقای توسلی، از وی و خانواده، بخصوص همسر ایشان سرکار خانم یزدی تشکر ویژه کرده و در آخر به رسم یادبود لوح تقدیر از طرف اعضا نهضت آزادی ایران تقدیم ایشان گردید.

@nehzatazadiiran
🔸بررسی سناریوهای انتخابات ریاست جمهوری با حضور علی قلهکی و عماد بهاور

🔹رسانه حرف نو

@nehzatazadiiran

📌قهلکی:

هدف انتخابات ۱۴۰۰ یک دست سازی قدرت بود تا بتوانند اهداف مد نظر را بهتر پیش ببرند‌.

عملکرد ضعیف دولت آقای رئیسی نشان داد که پروژه یک دست سازی کار نمی کند. لذا اگر ایشان به شهادت نمی رسیدند، در انتخابات ۱۴۰۴ با مشارکت بالا مردم، شکست می خوردند.

در دولت آقای رئیسی بحران تصمیم گیری نیز وجود داشت.

براورد من این است که در مشارکت ۴۰ درصد و کمتر از آن اقای جلیلی پیروز انتخابات است. در مشارکت ۵۰ درصد اقای قالیباف و در مشارکت ۵۵ تا ۶۰ درصد نیز پزشکیان رئیس جمهور خواهد شد. شور در فضای مجازی زیاد است اما در کف جامعه من شوری نمی بینم.

📌بهاور:

بدون توسعه سیاسی، نمی توان بحران ها و مسائل اقتصادی را به صورت دائمی و قطعی حل کرد.

حداقل اینکه این دو ( توسعه سیاسی و حل بحران های اقتصادی) باید باهم موازی پیش بروند. ریشه مشکلات اقتصادی بحران های حل نشده سیاسی است.

نمی توان گفت تایید صلاحیت دکتر پزشکیان لطف شورای نگهبان به اصلاح طلب ها بوده است. مسئله اصلی این است که چرا شورای نگهبان بر خلاف قانون اساسی عمل و انتخابات را دو مرحله ای کرده است. به این معنی که ابتدا از بین ثبت نام کننده ها چند کاندیدا را انتخاب (مرحله اول) و سپس (مرحله دوم) نظر مردم را می پرسد‌‌.

انتخابات این دوره در ایران با سایر دوره ها متفاوت است، زیرا اینبار قبل از انتخابات آمریکا رییس جمهور ایران مشخص می شود‌. لذا با توجه به احتمال ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا، آقای پزشکیان می تواند گزینه بهتری برای دفاع از منافع ملی ایران باشد.

@nehzatazadiiran

📎فیلم کامل این ویدیو را در لینک زیر مشاهده فرمایید:
https://youtu.be/uMhyNdkan7Q
🔸رای اعتراضی به نام دکتر مسعود پزشکیان برای پیگیری مطالبات ملی:«آزادی و حاکمیت ملت»

🔹بیانیه نهضت آزادی ایران

@Nehzatazadiiran

📌ملت شریف و آزاده ایران؛ مردم ایران برای پیمودن گام به گام راه دشوار آزادی، جان‌فشانی‌ها کرده‌اند و هزینه‌های زیادی متقبل شده‌اند؛ پاسخ حکومت نیز درمقابل اعتراضات و مطالبات، چیزی جز خشونت و سرکوب بی‌پروا نبوده‌ است. به نظر می‌رسد برای خروج از چرخه خشونت و پرهیز از افزایش آسیب‌های ملی، باید از چنین فرصت انتخاباتی در راستای راهبرد اصلاحات جامعه محور بهره گرفت، برای تغییر و اصلاح شرایط کنونی، راهی کم‌هزینه‌تر و مطمئن‌تر از برگزاری انتخابات آزاد و سالم وجود ندارد. حکومت نیز برای دوام و ثبات خویش، راهی جز برگزاری انتخابات آزاد و انجام اصلاحات در ساختار حقیقی و حقوقی خود ندارد. با این حال، همچنان شاهد رفتار غیرقانونی شورای نگهبان در ردصلاحیت بسیاری از افراد شایسته در انتخابات حاضر هستیم و لذا لازم می‌دانیم تا هرگونه تصمیم و اقدام خود در این انتخابات را با اعتراض به این رفتارهای غیردموکراتیک همراه کنیم.

📌 نهضت آزادی ایران طی چند دهه فعالیت خود، همواره بر حفظ و احیای نهاد انتخابات تاکید داشته و بر این باور بوده است که راهبرد اصلاح­‌طلبی در نهایت باید به برگزاری انتخابات آزاد، سالم و رقابتی منجر شود. آنچه این روزها در حال برگزاری است، اگرچه با یک انتخابات استاندارد فاصله دارد اما می‌توان به آن از زاویه یک امکان و فرصت برای جایگزینی نیروهای توسعه‌گرا، توانمند و صاحب دانش در دستگاه دولت نگاه کرد. بنابراین؛ نهضت آزادی ایران وظیفه ملی و دینی خود می‌داند تا از این فرصت هرچند محدود، در جهت استقرار یک دولت کارامد و قابل قبول و تحصیل هرچه بیشتر خیرعمومی در راستای منافع ملی و منافع ملت بهره جوید.

📌نهضت آزادی ایران ضمن تحلیل شرایط حاکم بر کشور و بررسی کاندیداهای حاضر در صحنه، به این نتیجه رسید که دکتر مسعود پزشکیان، کاندیدایی قابل قبول و مناسب بوده و شهرت ایشان در سلامت و پاکدستی و اعتقادشان به مبارزه با فساد و تبعیض، حائز اهمیت است؛ لذا دادن رای به ایشان، هم می‌تواند به عنوان یک رای معنادار اعتراضی به عملکرد حاکمیت انحصاری و رد­صلاحیت گسترده کاندیداها و هم در جهت حرکت به سوی دموکراسی و استقرار یک دولت مردمی و تقویت حاکمیت قانون تلقی شود.


📌نهضت آزادی ایران ضمن اعلام حمایت از دکتر پزشکیان در این انتخابات، انتظارات خود را از ایشان در صورت موفقیت به شرح زیر اعلام می‌دارد:
۱- تلاش در جهت تحقق اصول مغفول مانده قانون اساسی به ویژه مفاد فصول سوم (حقوق ملت) و پنجم (حاکمیت ملت) برای دستیابی هرچه بیشتر شهروندان به آزادی‌های مدنی و سیاسی.
۲- تلاش درجهت رفع فساد و تبعیض در تمام عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی.
۳- تلاش درجهت تحقق حاکمیت قانون و احیای جایگاه نهادهای انتخابی در قانونگذاری و سیاستگذاری‌های عمومی.
۴- تلاش در جهت حفظ یکپارچگی سرزمینی و تمامیت ارضی و کاهش شکاف و تبعیض میان اقوام و گروه‌های اجتماعی مختلف به منظور وحدت ملی.

@Nehzatazadiiran

📎متن کامل بیانیه را در لینک زیر مطالعه فرمایید:

https://telegra.ph/NAI-06-22-3
2024/06/24 07:45:54
Back to Top
HTML Embed Code: