Telegram Group Search
▪️بایزید بسطامی را یکی پرسید: اسم اعظم کدام است؟

▪️گفت: از غیر حق دل فارغ کن، آن‌گاه به هر نامی خواهی برخوان.

#بایزید_بسطامی

@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️همت کن و سحرها بیدار شو. اگر حال هم نداری نماز نخوان، چای بخور. به بیداری شب عادت کن داداش جون.

▪️وقتی بنده‌اى در دل شب تاریک با خدای خود خلوت می‌کند، پروردگار قلب او را نورانى می‌کند.

▪️تا از شب زنده داری وارد نشوی، ناممکن است بتوانی سیر الی الله بکنی ، آقا جان ! باید این قسمت را داشته باشی. همه اولياء و علما، اهل شب زنده داری بوده‌اند.

#آیت‌الله_حق‌شناس

@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️به نقل مرحوم «سید بن طاووس»:

▪️روزی حضرت‌ موسی بن جعفر علیهماالسلام به یکی از اصحابشان به نام «عیسی»، فرمودند: وقتی که نزدیک شهادت رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله شد، آن حضرت، انصار را فراخواندند و فرمودند:

...یا مَعَاشِرَ الْأَنْصَارِ أَلَا فَاسْمَعُوا وَ مَنْ حَضَرَ أَلَا إِنَّ فَاطِمَةَ بَابُهَا بَابِی وَ بَیْتُهَا بَیْتِی

▪️ای گروه انصار و هرکسی که حاضر است! آگاه باشید و خوب گوش فرا دهید؛ آگاه باشید که در خانه فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها، در خانه‌ من است؛ خانه‌اش خانه من است.

فَمَنْ هَتَکَهُ فَقَدْ هَتَکَ حِجَابَ اللهِ

▪️هر کس حرمت آن خانه را حفظ نکند، حجاب خدا را دریده است.

▪️«عیسی» گوید:

فَبَکَی أَبُوالْحَسَنِ علیه‌السلام طَوِیلًا وَ قَطَعَ بَقِیَّةَ حَدیثِهِ وَ أکثَرَ البُکاء.

▪️حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام پس از بیان این حدیث، گریه سختی کردند به گونه‌ای که از سخن بازماندند.

▪️پس از آنکه کمی آرام شدند فرمودند:

هُتِکَ وَاللهِ حِجَابُ اللهِ
هُتِکَ وَاللهِ حِجَابُ اللهِ
هُتِکَ وَاللهِ حِجَابُ اللهِ

به خدا سوگند حجاب خدا دریده شد.
به خدا سوگند حجاب خدا دریده شد.
به خدا سوگند حجاب خدا دریده شد.

یَا أُمَّهْ یَا أُمَّهْ! صَلَوَاتُ اللهِ عَلَیْهَا

▪️آه ای مادرجان! ای مادرجان! صلوات و درود خدا بر او‌‌ باد.

☑️طُرفٌ من الأنباء و المناقب،ص۱۱۵
☑️بحار الأنوار، ج٢٢ ص۴٧٧

@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️شیخ [ابولقاسم گرگانی] مرا [ابوسعید ابوالخیر] گفت: ای پسر! خواهی که سخن خدای گویی؟ گفتم: خواهم. گفت: در خلوت این می‌گوی:

من بی‌تو دمی قرار نتوانم کرد
احسان تو را شمار نتوانم کرد
گر بر تن من زبان شود هر مویی
یک شکر تو از هزار نتوانم کرد

▪️همه روز این بیت می‌گفتم تا به برکت این بیت در کودکی، راه حق بر من گشاده شد.

#عطار_نیشابوری
(تذکرة الاولیاء)

@mohamad_hosein_tabatabaei
سالروز میلاد یار حضرت صاحب الزمان ارواحنا فداه، حضرت مسیح عیسی بن مریم علیٰ نبینا و آله و علیه السلام مبارک و فرخنده باد.

عیسی علیه السلام فرموده است:

نگویید علم در آسمان است و باید بالا رفت تا به آن دست یافت و یا در قعر زمین است و باید پایین رفت تا بدان نایل شد؛ بلکه علم در قلوب شماست. در پیشگاه الهی، مؤدب به آداب روحانیان و متخلق به اخلاق صدیقان شوید تا علم در قلوبتان ظاهر شود در حدی که شما را فرا بگیرد.

علامه حسن زاده آملی
#رساله_لقاء_الله، ص ۱۹۲

@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️کسی‌که عقلش به‌راستی به واقعیت‌های جاویدان متوجه است هرگز مجال آن‌را ندارد که چشمانش را به پایین بدوزد و در کارهای روزانه آدمیان کنجکاو شود و با آنان ستیزه کند و روحش را از دشمنی و حسد آکنده سازد

▪️بل‌که او همه اوقاتش را صرف این می‌کند که نخست به عالمی بنگرد که نظامی ابدی در آن حکم فرماست و سپس می‌کوشد تا آن‌جا که مقدور است به آن‌ها تشبه ورزد.

#افلاطون
◾️(دوره آثار، ج۲، ص۱۰۳۷)◾️

@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️مجلسی که ما برای هر معصومی می‌گیریم چه حضرت زهرا (سلام الله علیها) باشد و چه پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و چه حضرت بقیة الله (علیه السلام)، هر مجلسی که گرفتیم، جشنی گرفتیم یا مجلس عزایی گرفتیم برای این است که از عصمت آن‌ها استفاده کنیم و معصوم بشویم.

▪️عصمت عملی که همان ملکۀ عدالت است را همه می‌توانند دارا شوند.

◾️ #استاد_محمود_امامی
(پناهگاه فاطمی، ص۹۲)◾️

@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️از نماز جز ایستادگی تن، و از روزه جز گرسنگی ندیدم. آن‌چه مراست از فضل اوست، نه از فعل من.

#عطار_نیشابوری
◾️(تذکره الاولیاء، ذکر #بایزید_بسطامی)◾️


@mohamad_hosein_tabatabaei
                      
▪️اگر انتظار کامل و محبت به حد کمال برسد، طوری می شود که امامش را ببیند یا نبیند در یقین او اثر ندارد. بلکه همه وقت با قلب خود مشاهده می کند.

▪️مثل پیامبر اکرم و اویس قَرَن که به ظاهر اصلا یکدیگر را ندیده اند اما هرگز از هم جدا نبودند. امام سجاد می فرماید منتظرین واقعی در زمان غیبت، آن قدر فهم پیدا کرده اند که غیبت و شهود برای آنها فرق نمی کند.

@mohamad_hosein_tabatabaei
#زیارت_ششم

▪️عارف واصل حضرت آیت الله سید عبدالکریم کشمیری رحمة الله عليه در توسل و زیارت امیرالمؤمنین علیه السلام، زیارت ششم را سفارش می کردند و می فرمودند: 

▪️مرحوم سید علی آقا قاضی به این زیارت تأکید داشتند.

▪️درباره توسل به امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: هر مشکل که برایم در نجف پیش می آمد، می رفتم صحن امیرالمؤمنین (علیه السلام) و هفت بار «نادعلی » می خواندم و مشکلم حل می شد . اذکار اهل ولایت، ذکر «ناد علی » است که در کتاب ها به صورت های مختلف نقل شده است . استاد این ذکر «نادعلی » را چنین می خواند:

«ناد علیا مظهر العجائب، تجده عونا لک فی النوائب، کل هم و غم سینجلی، بولایتک یا علی یا علی یا علی، یا ابا الغوث اغثنی، یا ولی الله ادرکنی، بلطفک الخفی، لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین »

▪️آن بزرگوار می فرمود: «اگر یا علی در این ذکر صد بار گفته شود، خوب است . من از ناد علی خیر زیادی دیدم .

◾️روح و ریحان ؛ استاد سید علی اکبر صداقت◾️

@mohamad_hosein_tabatabaei
#مژده_دلدار

◾️شرح احوالات استاد سیدعبدالکریم کشمیری ره◾️

#وقایع_رحلت_و_دفن

▪️گفت:"کنار قبر علامه طباطبایی یک قبر خالی هست". من به کسی که قبر می کند، گفتم:"این جا را بکن!ما همین جا را برای آقا می خواهیم".

▪️قبرکن گفت:"این جا قبر نیست".گفتم:"این کاری که می گویم، انجام بده والا می روم شکایتت را می کنم".

▪️قبرکن ترسید و شروع به کار کرد.سنگ را که برداشتیم،دیدیم آن جا یک قبر آماده و ساخته شده است.

▪️پس از غسل در قبرستان بقیع،جنازه را تشییع کردند و به حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها آوردند.حضرت آیةالله بهجت برجنازه ایشان نماز خواند.

▪️جمعیت خیلی زیاد بود.جنازه را به سختی بردیم و داخل قبر گذاشتیم.هنگامی که آمدیم خاک ها را روی قبر بریزیم یک دفعه دیدیم آیة الله حسن زاده آملی آمد و فرمود:"من می خواهم در قبر با آیة الله کشمیری وداع کنم".

▪️ایشان داخل قبر رفت و لباس ها و عمامه شان را به خاک قبر آغشته نمود؛ پس از آن روی قبر را پوشاندیم.


◾️ #مژده_دلدار
#استادسیدعلی_اکبرصداقت(ره)◾️

@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴 #نکته_ناب 🏴

#قسمت_اول

🏴 بسمه تعالی 🏴

▪️علامه حسن زاده آملی در نکته ۲۴۴ هزار و یک نکته از کتاب ناسخ التواریخ نقل می‌کند که در رحلت پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله گوید: به روایتی چون علی علیه السلام آن جسد مطهر را در لحد جای داد گفت: «اللّهم هذا أولُ العددِ و صاحبُ الأبد، نُورُكَ الذی قَهَرتَ به غَواسقَ الظُّلم و بَواسقَ العدمِ و جعلتَهُ بك و منك و الیك و علیك دالاً دلیلاً، رُوحُهُ نسخةُ الأحديةِ فى اللاهوتِ و جَسَدُهُ صورةُ معانىِ المُلكِ و الملكوتِ وقلبُهُ خزانةُ الحىِّ الذى لايموتُ طاوُوسُ الكبرياء و حَمامُ الجبروت»

▪️این فقرات عرشی، مفاتیح اتصال به قلب ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله است و چون خطاب ولی الله الاعظم امیرالمؤمنین علیه السلام حضرت ذات احدیت راست پس از غُرر و دُرر معانی آن غافل مشو و مغتنم بشمار که حکمت کلید فتح رحمت غیبی است.

▪️حضرت می‌فرماید: «اللهم هذا اول العدد و صاحب الأبد»؛ فرمود هذا که اشاره به نزدیک است تا شدت قرب خود با رسول الله را بیان فرماید.

▪️آن جناب اول العدد است چون تعین اول است که مرتبه‌ی فوق خلافت کبرای الهیه است. یعنی نفس ختمی در این مقام از همه‌ی حدود نوری فراتر می‌رود و صاحب وحدت حقیقیه می‌شود که حق تبارک و تعالی بدان می‌نگرد و در این وحدت حقیقیه تمام کمالات اندماجی خود را مشاهده می‌کند و این علم ذات به وحدت حقیقیه‌ی محمدیه صلی الله علیه و آله سبب بسط رحمت الهی می‌گردد که مبین اکملیت و آکندگی اوست یعنی چون به وحدت خویش که نفس محمدی در قوس عروج صاحب آن گردید می‌نگرد و کمالات ذاتی خود را در آن مضمحل می‌بیند، به سبب غلبه‌ی رحمت بر غضب و کمال اسمایی و صمدانیتش از سماء احدیت بر زمین واحدیت به تفصیل علمی ظهور می‌کند و از آن موطن در صورت خلایق خود را در عین خارجی حقیقی آشکار می‌کند که اول خلق از ناحیه حضرت واحدیت جناب عقل کل است که نور همه‌ی خلائق است و جمله‌ی خلائق به حضور بسیط جمعی در او حاضرند.

▪️پس سینه‌ی سینای احمدی تنها منظر ذات احدی است. ذات غیبیه و هویت مطلقه‌ی مقسمی جز به این سینه به هیچ خلقی نظر نکرده و نخواهد کرد بلکه به او هر چه را دیده و می‌بیند. این دُرّ ذی قیمت را دریاب که بابی است عظیم در معرفت ولایت.

▪️و شاید اول عدد مراد اول خلق باشد که گفته شد بدین معنا که اعداد روح حروفند و واحد عدد نیست بلکه عدد ساز است و هرگز شمرده نمی‌شود. روح الف یک است و روح باء دو. و چون‌ دو عدد اول است که از تکرار یک حاصل شده است و اولین تعین واحد می‌باشد لذا جناب ختمی مآب صلی الله علیه و آله را به سبب اینکه در قوس صعود نفس او با عقل بسیط اتحاد وجودی پیدا کرده است او را عدد اول نامید.

▪️عقل اول سبب خلقت خلائق است؛ «اذا کان العقل کان الاشیاء». به باء خلقت آغاز شد کما اینکه قرآن تدوینی هم بدو آغاز شد چون متن هر چیزی است اعنی چه قرآن تدوینی و چه قرآن تکوینی مندرج در نقطه‌ی باء بسم الله هستند و از او جاری و ساری در عیون حقایق خارجی می‌شوند.

▪️فرمود: «لِیْ مَعَ اللّهِ وَقْتٌ لَا یَسَعُنِیْ فِیْهِ نَبِیٌّ مُرْسَلٌ وَلَا مَلَکٌ مُقَرَّبٌ». این وقت همان عدد اول است که حضرت احدیت است و ملائکه مقرب و انبیاء مرسل بدو نمی‌رسند چون معرفت آنجا راه ندارد. نبی نکره در سیاق نفی است یعنی حتی خود آن جناب نیز به حیث نبوتش به آن موطن اعظم راه ندارند.

▪️ملائک مقرب، ملائک مهیمند و عالین موجوداتی هستند که نه از خود خبر دارند و نه از دیگری. این همان اسماء حضرت الوهیت هستند که فقط علماً موجودند نه حقیقی خارجی تا خود و یا دیگران هم عرض خود را بشناسند. آنجا همه چیز در ذات مندک است و غیر او وجود ندارد. وجود صرف مال اوست و این ملائکه و اسماء تعینات علمی در مرتبه‌ی واحدی ذات هستند. هر موجود ازلی ابدی هم می‌باشد. به عدد اول ازلی است و چون محیط به هر چیزی از جمله زمان و دهر می‌باشد پس مصاحب ابد است؛ تو بگو ازل ابد است و ابد ازل...

▪️آنجا که فرمود «نورك الذی قهرت به غواسق الظلم و بواسق العدم»، همان است که گفته شد. یعنی ذات حق چون به وحدت حقیقیه و اطلاقی خویش نگریست و کمالات خویش را در آن مندرج بدید خواست آنها را ظهور دهد غیری نیافت و چون خواست غضب آید و در کمون بماند عشق و رحمت غلبه کرد و طالب ظهور شد و چون غیر عبارت از ظلمت و نابودی بود غواسق ظلمت و بواسق عدم را درید و به نور اول همه‌ی تعینات خارج از ذات را آشکار فرمود و نور وجود او در تعینات خلقی پدیدار گردید...


#ح_م
کیش مهر «درمحضرعلامه سید محمد حسین طباطبایی»
🏴 #نکته_ناب 🏴 #قسمت_اول 🏴 بسمه تعالی 🏴 ▪️علامه حسن زاده آملی در نکته ۲۴۴ هزار و یک نکته از کتاب ناسخ التواریخ نقل می‌کند که در رحلت پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله گوید: به روایتی چون علی علیه السلام آن جسد مطهر را در لحد جای داد گفت: «اللّهم هذا أولُ العددِ…
🏴 #نکته_ناب 🏴

#قسمت_دوم

▪️و آنکه فرمود: «وجعلته بك و منك و الیك و علیك دالاً دلیلاً»؛ بدان اول دلیل بر ذات اول عدد و تعین اول است. هر موجودی بسته به ظرفیت و سعه‌ی وجودیش دلالت بر مافوق و رب خود دارد. اسماء جزئی دلیل اسماء کلی هستند و اسماء کلی دال و دلیل بر اسم جامع هستند و اسم جامع ادل دلایل بر حضرت احدیت است و تعین اول بالاترین دلیل بر ذات است.

▪️و بدان هر اسم کلی اسم اعظم است مر اسماء جزئی خود را که خدمه و سدنه‌ی او هستند. فلذا اسماء کلی اسماء اعظمند و اسم جامع اسم اعظم است نسبت به اسماء کلی و حضرت تعین اول که حقیقت محمدیه صلی الله علیه و آله است اسم اعظم است مر اسم جامع را. یعنی اول عدد اسم اعظم اعظم اعظم است کما اینکه در ادعیه وارد شد باسمك الاعظم الاعظم الاعظم. و بدان هر چه دلیل به مدلول نزدیکتر باشد با وضوح و روشنایی فزونتری از مدلول خبر می‌دهد و به او دلالت می‌نماید و چون حقیقت محمدیه صلی الله علیه و آله اقرب التعینات به ذات غیبی است، روشن ترین دلیل ذات محسوب می‌شود که هیچ حقیقتی در هستی چون او علم اجمالی به ذات ندارد و چون تعین اول ذات است دلالت او به رب خود دلالت ذاتی است که برای این دلالت احتیاج به غیر ندارد اما دیگرانی که به حضرت أو أدنی راه نیافته‌اند به او به ذات اقدس هاهوتی دلالت می‌نمایند.

▪️و آنجا که فرمود: «روحه نسخة الأحدية فى اللاهوت»، مشیر به همان تعین اول است که گفته شد. اما بدان لاهوت عالم امر را گویند که فوق عالم عقل کل و جبروت است و آن عالم احدیت و واحدیت است. روح انسانی به سبب بساطتش نسخه‌ای از مرتبه احدیت است که تمام حقایق و کلمات وجودی به نحو جمعی در او نوشته شده است. لذا از تعبیر نسخه استفاده کرد چون نسخه هم کتابی است که بر آن می‌نویسند و هم عکس و رونوشتی است که از روی نوشته‌ی دیگر استنساخ می‌کنند. چون آدم به صورت حق آفریده شده است و روح او نسخه‌ای از احدیت لاهوتی است لذا می‌تواند در قوس صعود تا صادر نخستین بالا رود و روحش احدیت لاهوتی شود.

▪️و آنکه فرمود: «جسده صورة المعانى الملك و الملكوت»، چون صورت هر چیز ظهور و تنزل آن چیز است. یعنی جبروت، صورت لاهوت است و ملکوت، صورت جبروت و عالم ملک و ناسوت صورت ملکوت. جسد انسان کامل صورت همه‌ی حقایق عالم ناسوت و ملکوت است. صورت معانی ملک و ناسوت است چون جسد امام به سبب تروحش اشرف موجودات در عالم طبیعت می‌باشد و اگر معانی تمام کمالات عالم ناسوت را عصاری کنیم سید و امامش جسد انسان کامل می‌شود. و البته معانی ملک همان ملکوت است چون ملکوت مبالغه‌ی در مالکیت است و عالم ملکوت مرتبه‌ای است که مالکیت دارد بر تمام عالم ناسوت؛ «بِيَدِهِ مَلَكُوتُ كُلِّ شَيْءٍ». پس معانی عالم ملک حقایق ملکوتیه است و جسد امام صورت اتم همه‌ی حقایق ملکوتیه می‌باشد.

▪️و آنکه فرمود: «قلبه خزانة الحى الذى لا يموت»، قلب انسان کامل خزینه‌ی همه‌ی کمالات اسمائی است و مفتاح غیبی است که تمام مفاتیح در او مندمجند و تمام مراتب غیب که حیات تفور و محض است و هیچ موتی در آن راه ندارد به دست او گشوده می‌شود و حیات در مراتب مادون جاری می‌گردد.

▪️و فرمود: «طاووس الکبریاء و حمام الجبروت»؛ بدان کبریائی از اسماء جلالی الهی است اما در متن جلال جمال منطوی است و در متن جمال جلال. چون او اول و آخر و ظاهر باطن است و بطون جلال است و ظهور جمال و چون همان که ظاهر است همو باطن می‌باشد پس همو که جلال است جمیل است. امام طاووس کبریاء است یعنی برای کبریایی حق که جلال اوست، ظهوری است که آن ظهور حقیقت امام است. کبریایی حق طالب خفاست اما غلبه‌ی عشق و رحمت سبب می‌شود از متن کبریایی ذات، طاووس جمال بالهای خلقت و تعیناتش را بگستراند و بساط زیبای کثرت پهن شود.

▪️نفس ناطقه را به ورقاء و کبوتر و حمام تشبیه کرده‌اند. بدان نفس نفیس ختمی اصل جبروت است اعنی عقل قدسی او در سیر عروجی با عقل اول اتحاد وجودی پیدا کرده است پس عقل او عقل کل و خیال متصل او خیال منفصل و جسد او جسم کل است کما اینکه روح انورش لاهوت احدی است پس او کون جامع است و چون او را دیده باشی همه را دیده‌ای و چون سخن او را بشنوی سخن همه را شنیده‌ای از اینرو فرمود «مَنْ رآنی فَقَد رَأَی الحَقَّ»

اللهم‌ صلی علی محمد و آل محمد.

#ح_م
شب جمعه مصادف با شب ۲۸ صفر سالروز شهادت حضرت محمد مصطفی و امام حسن مجتبی صلوات الله علیهما ۱۴۴۲ ه ق
۲۴ مهر ۱۳۹۹ ه ش
اسلامشهر

 
◾️زیارت، تغییر اردوگاه؛ از اردوگاه #جهل به اردوگاه #عقل◾️

▪️زیارت، در واقع تغییر اردوگاه است؛ از اردوگاه جهل به اردوگاه عقل.

▪️زائر با تشرّف به محضر مزور، از اردوگاه جهل که سرداران و رزمندگان آن، شهوت و غضب، هوای نفس و دنیاطلبی و رذائل اخلاقی است، جدا می‌شود؛ صف جدا می‌کند و ملحق می‌شود به سپاه عقل.

▪️سرداران و رزمندگان سپاه عقل هم ایمان، یقین، تسلیم، رضا، اخلاص، تقوا و فضائل اخلاقی است.

▪️زیارت یک تغییر اردوگاه اینچنینی است. این نکته را در خیمه‌گاه برای عزیزان گفتم که ما الان به خیمۀ اباعبدالله الحسین علیه السّلام ملحق شده‌ایم. می‌دانید که شب عاشورا ۳۵ نفر از لشکریان عمرسعد، جدا شدند و به سپاه اباعبدالله الحسین علیه السّلام ملحق شدند و فردای آن روز هم به شهادت رسیدند و به آن مرتبۀ عظیم دست پیدا کردند. خوب این نماد بیرونی است.

▪️یک نماد درونی هم دارد؛ یعنی امام حسین علیه السّلام در درون ما همان حقیقت عقل است و عمرسعد همان حقیقت جهل.

▪️این رویارویی در کربلای زمین و ارض وجود ما و عاشورای درون ما، بین جنود عقل و جهل برقرار است. حال اگر کسی از جنود جهل جدا شود و به جنود عقل ملحق شود، در واقع همان اتّفاق افتاده است؛ اینکه «کُلُّ یَومٍ عاشوراء وَ کُلُّ اَرضٍ کَربَلاء» حقیقتش همین است.

▪️ما تا دیروز در دنیا غرق بودیم؛ الان آمدیم به لشکر امام حسین علیه السّلام ملحق شدیم؛ از لشکر عمرسعدِ درونمان جدا شدیم و به لشکر امام حسین باطنمان ملحق شدیم و ان‌شاءالله طوری باشد که دوباره پشیمان نشویم و برنگردیم.

▪️یعنی این حرکت ظاهری که به صورت زیارت مقرّر و وضع شده، آن حقیقت باطنی را می‌رساند؛ اینکه انسان از خانه و زندگی و شغل و عنوان و همه چیز خودش می‌بُرد و به مزور ملحق می‌شود، در واقع همان جدا شدن از آن ویژگی‌ها و خصلت‌های منفی است؛ از آن دنیاطلبی‌ها و هواپرستی‌ها و خودخواهی‌ها و خودبینی‌ها و رذائل، و ملحق شدن به لشکر فضائل.

▪️بنابراین زیارت یک نوع تغییر اردوگاه است. یعنی فرد قطع رابطه می‌کند؛ مثل حرّ بن یزید ریاحی دیدید که چطور بُرید؛ از همۀ مقاماتش، فرماندهی‌اش، عنوانش، سلامتش و جانش... از همه چیز بُرید و آمد به لشکر امام حسین علیه السّلام ملحق شد. زیارت یک چنین حقیقتی است.

▪️ان‌شاءالله انسان در زیارت این‌گونه قصد کند؛ چون می‌رود که به لشکر و سپاه مزور ملحق شود.....

◾️استاد مهدی طیّب، ۸۸/۰۷/۰۲◾️

@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️قرآن سوزی آشکار کنندۀ چهرۀ راستین دنیای غرب - ۱◾️

بِسم اللّهِ الرّحمنِ الرَّحِیمِ
إِنّا للهِ وَ إِنّا إِلَيْهِ راجِعُونَ

▪️تسلیت عرض می‎کنم خدمت حضرت بقیّة الله ارواحنا لتراب‌ مقدمه الفداء؛ هم ایّام شهادت جدّ غریب و مظلومشان، حضرت اباعبدالله‌الحسین علیه‌السّلام و یاران باوفا و جان‌ برکف آن حضرت را، و هم جساراتی را که در این ایّام از طرف دشمنان دین، به محضر قرآن کریم روا داشته شد؛ از طرف کسانی که سالیان درازی در دنیا، از خودشان چهره‌ی انسان‌های آزاداندیش و اهل سِلم و مدارا و به‌اصطلاح خودشان، اهل تولرانس و انعطاف، نشان داده بودند؛ و در این ایّام، پرده از چهره‌ی کثیف و پلیدشان کنار زده شد و حقیقت آنها آشکارتر گردید.

▪️حدوداً پنجاه سال پیش، زمانی که ما دوران دبیرستان و بعد دانشگاه را طی می‌کردیم، در دنیا دو نماد بزرگ وجود داشت؛ یکی مارکسیسم و کمونیسم که نماد روشنفکری، انقلابی‌گری، مبارزه و مصاف با مظالم سرمایه‌داری بود. این جریان در دنیا روایت‌های مختلفی داشت؛ در چین، کوبا، البانی و ... . در ایران هم گروه‌های مختلفی بر همین مبنا شکل گرفته بود. گروهی توده‌‌ای و تحت‌نفوذ شوروی آن روز بودند، عدّه‌ای مائوئیست و تحت‌نفوذ چین، و دسته‌ای پیرو انور خوجه و تحت‌نفوذ البانی بودند؛ و لذا جوانانی که عِرق مبارزه با زور و ستم و اجحافات نظام سرمایه‌داری داشتند، جذب این گروه‌ها می‌شدند. در برابر این گروه‌ها، جریانات غرب‌گرا قرار داشت؛ جریاناتی که به لیبرالیسم غربی گرایش داشت که آن روزها خود را مظهر انعطاف، صلح، لبخند، سِلم و ... معرّفی می‌کرد و بسیار آزاداندیش و بدون تعصب نشان می‌داد.

▪️خدای متعال پرده از چهره‌ی هر دو جریان افکند. نظام مارکسیستی، ابتدا در اداره‌ی اتّحاد جماهیر شوروی و سپس در اداره‌ی کشورهای اروپای شرقی به بن‌بست رسید و همگان فروپاشی مارکسیسم را به چشم دیدند. بسیاری از جریانات، این اتّفاق را باور نمی‌کردند؛ تحت‌تأثیر تفکر دترمنیسم و جبر تاریخی، معتقد بودند که مارکسیسم بر دنیا حاکم خواهد شد و نظام سرمایه‌داری و کاپیتالیسم را از پای در خواهد آورد. امّا عملاً دیدیم اتّحاد جماهیر شوروی با همه‌ی اقتدارش فروپاشید و بعد هم اروپای شرقی، کشوربه‌کشور، مارکسیسم را ترک کردند. حتّی کشورهایی که هنوز هم مدّعی باور به مارکسیسم هستند، می‌بینیم که انعطاف‌های غیرقابل جمع با تفکّر مارکسیستی در آنها اتّفاق افتاده است؛ از جمله مسالمت با جریان سرمایه‌داری و گرایش به سرمایه‌داری خصوصی.

▪️در مقابل، دنیای غرب که بسیار ادّعای آزاداندیشی، آزادفکری، صلح‌طلبی و داشتن آغوشی باز در برابر هر نوع جریان فکری را داشت و مارکسیسم را به خشونت و دیکتاتوریِ به‌اصطلاح پرولتاریا نسبت می‌داد؛ و معتقد بود که خودش آزاد و لیبرال است؛ تعصّبی نسبت به هیچ‌چیز ندارد؛ خدا پرده از چهره‌ی آن هم انداخت. با آن تصویری که پنجاه سال پیش، در دوران جوانی ما در دانشگاه، از لیبرالیسم غربی عرضه می‎شد و روشن فکرهای زیادی مروج آن بودند. خیلی از اساتید دانشگاه، تحصیل‌کردگان غرب بودند و مروجان غرب‎زدگی در بین جوانان ما در دانشگاه‌های ما، این صحنه‌هایی که ما این روزها در دنیا می‎بینیم، اصلا باورمان نمی‏شد یک چنین چیزهایی ممکن است در فرهنگ غربی رخ بدهد.

▪️به کسانی که قائل به خدایی و الهی بودن قرآن نیستند! در نگاه آنها، قرآن کتابی است مثل کتاب‌های دیگر، می‌گوییم این چه رذالتی است؟ این چه خباثتی است؟ شما که مسلمان‌ها را متّهم می‌کردید که در فتح ایران و بعضی از کشورهای دیگر، کتاب‌سوزی کردند، چنین و چنان کردند، این چه کاری است که خودتان می‌کنید؟! با مبانی تفکر لیبرالیستی چگونه قابل توجیه است که تحمّل نمی‌کنید کتابی مورد احترام یک گروه باشد؟ چطور وقتی جریاناتی مثل طالبان ـ که البتّه ما آنها را هم قبول نداریم ـ در افغانستان بت‌های سنگی را که بودیست‌ها از بودا در کوه‌ها تراشیده بودند، خراب می‌کردند، آن‌همه سر و صدا بر پا می‌شد که: این بت‌ها در دنیا مورد اعتقاد یک گروه است؛ چرا به آنها توهین و جسارت می‌شود؟! [امّا در برابر سوزانده شدن قرآن، سکوت می‌کنید؟] یک کتاب با شما چه می‌کند که این‌قدر بی‌تحمّل هستید؟ و این‌قدر در حقّ آن خباثت می‌ورزید؟ این هم یک کتاب است! سوزاندن یک کتاب یعنی چه؟!

ادامه دارد ‌....


◾️استاد مهدی طیّب، ۱۴۰۲/۰۵/۰۳◾️

@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر «درمحضرعلامه سید محمد حسین طباطبایی»
◾️قرآن سوزی آشکار کنندۀ چهرۀ راستین دنیای غرب - ۱◾️ بِسم اللّهِ الرّحمنِ الرَّحِیمِ إِنّا للهِ وَ إِنّا إِلَيْهِ راجِعُونَ ▪️تسلیت عرض می‎کنم خدمت حضرت بقیّة الله ارواحنا لتراب‌ مقدمه الفداء؛ هم ایّام شهادت جدّ غریب و مظلومشان، حضرت اباعبدالله‌الحسین علیه‌السّلام…
◾️قرآن سوزی آشکار کننده چهرۀ راستین دنیای غرب - ۲◾️

▪️آن‌ها می‌گویند آزادی بیان! ما می‌گوییم یک شاخه از آزادی بیان، آزادی اندیشه است؛ یعنی شما به هر کسی اجازه می‌دهید که فکرش به هر نقطه‌ای رسید، به همان چیز باورمند شود. حال در دنیا، یک جمعیّت حدّاقل دو میلیاردی و قطعاً بیشتر، معتقد به این کتاب هستند و برای آن احترام قائلند؛ همانطور که مسیحی‌ها برای انجیل، و یهودی‌ها برای تورات احترام قائلند. یهودی‌ها عهد قدیم را محترم می‌شمارند و مسیحی‌ها، عهد قدیم و عهد جدید هر دو را در قالب بایبل و کتاب مقدّس محترم می‌دانند. بی‌حرمتی کردن به چیزی که مورد احترام یک شخص است، قطعاً با مبانی اخلاق لیبرالیستی هم قابل جمع نیست. این چه خباثت و رذالتی است که دنیای غرب دارد از خودش نشان می‌دهد؟!

▪️این همان امری است که قبل از ظهور قرار است اتّفاق بیفتد؛ یعنی پرده‌ی نفاق از چهره‌ی همه‌ی نظام‌های غیرالهی فرو خواهد افتاد. پس این چیز عجیب و غیرمنتظره‌ای نیست. این اقتضای جریان شیطان‌پرستی است که با ساز و کار صهیونیسم و با اقتدار نظام‌های حکومتی غرب در دنیا عمل می‌کند. حادثه‌ی غیرمنتظره و پیش‌بینی‌نشده‌ای نیست. آنها باید همین‌گونه در همه‌ی عالم رسوا شوند.

▪️به لطف الهی شاهد این بوده‌ایم که هر بار جسارتی به محضر رسول‌الله صلّی‌ الله‌ علیه‌ و‌ آله‌ و سلّم کردند، گرایش به اسلام چقدر بیشتر شد. پس از آن جسارت‌ها چقدر روی آوردن و مسلمان شدن همان غربی‌ها که در کشورشان تحت‌عنوان آزادی بیان چنین جسارت‌هایی به پیامبر اسلام می‌شود، بیشتر شده است. خودشان آمار می‌دهند که هرچه آنها بیشتر جسارت کردند، تعداد مسلمان‌ها در غرب دارد بیشتر می‌شود و پیش‌بینی می‌کنند تا چند دهه‌ی دیگر، اسلام دنیای غرب را بگیرد؛ یعنی اکثریت غربی‌ها مسلمان شوند. من مکرر کسانی از غربی‌ها را که مسلمان شده‌اند، دیده‌ام که می‌گویند اتفاقاً چون این قرآن را سوزاندند، ما رفتیم ببینیم در این قرآن چیست که آن را می‌سوزانند و وقتی خواندیم، دیدیم چه حقایق متعالی‌یی، چه آموزه‌های اخلاقی بلندی و چه تعالیم مستحکم اعتقادی‌یی در این کتاب هست! همان کتاب‌سوزی سبب شد که ما به قرآن روی بیاوریم و از قرآن به اسلام راهنمایی شویم و مسلمان شویم.

▪️کار این‌ها چنین اثری دارد؛ و‌الاّ چند برگ کاغذ را سوزاندن که از نظر ما چیزی نیست! با این سوزاندن، حقیقت قرآن زنده می‌شود؛ همانطور که حقیقت اباعبدالله‌ الحسین علیه‌السّلام با به شهادت رساندنشان، بیشتر زنده و جاودانه شد. این موج عظیم گرایش به حضرت اباعبدالله علیه‌السّلام، میوه‌ی شهادت مظلومانه‌ی آن حضرت در گودی قتلگاه است. سوزاندن قرآن هم همین‌گونه است. یادم هست بچه که بودیم، یکی از نوحه‌هایی که می‌خواندند و ناظر بر صحنه‌ی جسارت یزید علیه‌اللّعنة به سر مطهر اباعبدالله علیه‌السّلام بود، این بود که: با کلام‌الله بازی می‌کنی؟

▪️قرآن و امام دو نماد و نمود، و دو جلوه از یک حقیقتند. امام زمان علیه‌السّلام شریک‌القرآن هستند. امام، قرآن مجسّم است و قرآن امام مکتوب. یک حقیقتند در دو جلوه و دو ظهور. بنابراین آنچه با حضرت اباعبدالله علیه‌السّلام کردند، نتیجه‌اش هرچه شد، اینکه با کتاب شریف و عظیم قرآن می‌کنند، نتیجه‌اش همان است.

▪️آنها هرچه خباثت می‌کنند، اوّلاً علی‌رغم آن ظاهر بزک‌کرده‌ای که از خود نشان می‌دادند، باطن کثیف خود را آشکارتر می‌کنند و ثانیاً، نفرت نسبت به خود را در قلوب غیرمسلمان‌ها نیز افزون می‌سازند. هر انسان آزاداندیش و متفکّری، وقتی می‌بیند نسبت به یک کتاب این‌گونه کینه‌ورزی می‌شود و این‌گونه به آتش کشیده می‌شود، این کار را نفی می‌کند؛ و این سبب اقبال به آن کتاب می‌گردد. همانطور که به شهادت رساندن امام حسین علیه‌السّلام سبب اقبال دنیای امروز به امام حسین علیه‌السّلام شده است، به آتش کشیدن قرآن نیز سبب اقبال دنیا به کتاب شریف قرآن می‌گردد. این‌ها چیزهایی است که به ما وعده داده شده است. از این روست که می‌گویم برای ما چندان غیرمنتظره نیست و یکّه نمی‌خوریم که چرا این کارها را می‌کنند؟! برای ما طبیعی است.

ادامه دارد.....


◾️استاد مهدی طیّب،۱۴۰۲/۰۵/۰۳◾️

@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر «درمحضرعلامه سید محمد حسین طباطبایی»
◾️قرآن سوزی آشکار کننده چهرۀ راستین دنیای غرب - ۲◾️ ▪️آن‌ها می‌گویند آزادی بیان! ما می‌گوییم یک شاخه از آزادی بیان، آزادی اندیشه است؛ یعنی شما به هر کسی اجازه می‌دهید که فکرش به هر نقطه‌ای رسید، به همان چیز باورمند شود. حال در دنیا، یک جمعیّت حدّاقل دو میلیاردی…
◾️قرآن سوزی آشکار کنندۀ چهرۀ راستین دنیای غرب - ۳◾️

▪️روز بعد از انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری، که آیت‌ الله دکتر بهشتی و تعداد زیادی از عناصر مؤثر و مفید انقلاب در دولت، قوّه‌ی قضائیّه و مجلس، در آن حادثه به شهادت رسیدند، مردم سینه‌زنان و اشک‌ریزان با لباس مشکی به جماران، خدمت حضرت امام رفتند. آن‌طور که در خاطرم مانده، امام رضوان‌ الله‌ تعالی‌ علیه صحبتشان را این‌گونه شروع کردند: بسم الله الرحمن الرحیم إِنّا للهِ وَ إِنّا إِلَیْهِ راجِعُون. این حادثه‌ی منتظره! بعد شروع کردند توضیح دادن که این چیز غیرمنتظره‌ای نبود. دکتر بهشتی که در راه اسلام و مبارزه با دشمنان اسلام، انقلاب و ایران، این‌گونه سینه سپر کرد، طبیعی بود که او را به شهادت برسانند. چیز عجیبی نبود.

▪️بعد امام فرمود: چیزی که من بیشتر برای آن غصه‌دار هستم، شهادت دکتر بهشتی نیست؛ مظلومیت این سیّد است؛ که جریانات سیاسی مخالف، چقدر ناجوانمردانه علیه او کار کردند؛ و این سیّد مظلوم چقدر بزرگوارانه دم بر نیاورد!

▪️حال، می‌خواهم عرض کنم به آتش کشیدن قرآن هم چیز غیرمنتظره‌ای نیست؛ فرو افتادن پرده از چهره‌ی کریه و شیطانی دنیای غرب است. مقصودمان هم از دنیای غرب، تفکّر غربی است. من معتقدم شرق و غرب یکی هستند؛ یعنی این‌گونه نیست که امریکا، فرانسه، آلمان، سوئد، دانمارک و ...، دنیای غرب باشند؛ و روسیه و چین و ... دنیای شرق. در واقع، هر دوی اینها مبتنی بر تفکّر اومانیستی، ضدّ خدا و الحادی شکل گرفته‌اند.

▪️در واقع جریانات حاکم بر دنیای امروز، در ریشه یکی هستند؛ لیکن شعارهایشان و ظاهرشان با هم متفاوت است. امام می‌گفتند: "امریکا از انگلیس بدتر، انگلیس از امریکا بدتر، شوروی از هر دو بدتر. همه از هم بدتر؛ همه از هم پلیدتر..." یعنی همه یکی هستند. الکُفرُ مِلَّةٌ واحِدَةٌ: کفر یک ملت واحده است؛ یک جریان واحد است. این‌گونه نیست که ما از مثلا امریکا خیلی دل‌چرکین باشیم و از روسیه خیلی دل‌شاد. خیر! روس‌ها هم در باطن همین هستند.

▪️ما باید حقیقت را بشناسیم و در این دنیایی که غربت اسلام و مکتب اهل‌بیت علیهم‌السّلام به این روشنی خود را نشان می‌دهد، بازی نخوریم. اینکه دنیا پر از ظلم و جور می‌شود و پس از آن، امام عصر ارواحنا فداه دنیا را پر از عدل و داد می‌کنند، اینها ظهورات پر از ظلم و جور شدن است.

▪️یک‌وقت ظلم و جور این است که سر کسی را می‌بُرند، یا کسی را مورد تعرّض قرار می‌دهند. یک‌وقت هم این است که به مقدّس‌ترین کتاب عالم جسارت می‌کنند. این هم ظهور ظلم و جور است. ما منتظر جز این نیستیم.

▪️اگر روایت‌های ناظر بر حوادث دوره‌ی قبل از ظهور را بخوانیم، بعضی از ما قالب تهی می‌کنیم؛ خیلی تکان‌دهنده هستند. اینها تازه مقدّمات است. لذا خودمان را نبازیم. چندان هم برایمان غیرمنتظره نباشد. فقط غیرت و حمیّت خود را حفظ کنیم؛ تماشاچی منفعل صحنه‌ی این خباثت‌ها و جنایت‌ها نباشیم. امیدوارم ما از بقیّه‌ی مسلمانان عقب نمانیم.

▪️در عراق، عدّه‌ای از شیعیان به غیرت آمدند و به سفارت سوئد حمله کردند. سفیر سوئد به سفارت‌ خانه‌ی امریکا گریخت و عوامل سفارت‌ خانه‌ی سوئد همگی عراق را ترک کردند. عراق هم سفیر خود را از سوئد فراخواند. نمی‌خواهم توصیه کنم ما هم به سفارت سوئد حمله کنیم؛ ولی خودمان را نبازیم. فکر نکنیم اگر ما حرکتی انجام دهیم، دنیای غرب با ما چه می‌کند. طبیعی است. دنیای غرب خباثتش را نسبت به ما اعمال خواهد کرد؛ چه ما سکوت کنیم و چه فریاد بکشیم.

▪️امیدواریم هرچه آنها خباثت کنند، ما غیرت و حمیّت‌مان بیشتر شود؛ انرژی و نیرویمان برای رویارویی با این جریان کفر که در عصر قبل از ظهور می‌خواهد میدان‌دار شود، بیشتر گردد. تماشا نکنیم و بگوییم کردند دیگر! کاش نمی‌کردند. همین؟!

▪️در یکی از سخنرانی‌های سال‌های گذشته، گفتم از عصر عاشورا، شام غریبان شروع شد و این شام تا ظهور حجّت خدا ارواحنا فداه ادامه دارد. شام غریبان تمام نشده است. الآن شام غریبان عالم است و امیدواریم با ظهور حجت خدا ارواحنا فداه، این شام به صبح عدالت، دیانت، معنویت، امنیت، فضیلت، اخلاق و کرامت مبدل گردد.

▪️به هر تقدیر، قطعا این عمل، صرف نظر از مسلمانی و عقیده به دین هم عملی زشت، پلید، کثیف و غیرقابل دفاع است. هیچ‌کس در هیچ جای دنیا نمی‌تواند کتاب‌سوزی را تجلیل و توجیه کند؛ بخصوص اگر یک حکومت و نظام سیاسی، آن را حمایت کند و پلیس‌های خود را مأمور کند که از کتاب‌ سوزها محافظت کند که به آنها تعرّضی نشود.

ادامه دارد ‌....

◾️استاد مهدی طیّب،۱۴۰۲/۰۵/۰۳◾️

@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر «درمحضرعلامه سید محمد حسین طباطبایی»
◾️قرآن سوزی آشکار کنندۀ چهرۀ راستین دنیای غرب - ۳◾️ ▪️روز بعد از انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری، که آیت‌ الله دکتر بهشتی و تعداد زیادی از عناصر مؤثر و مفید انقلاب در دولت، قوّه‌ی قضائیّه و مجلس، در آن حادثه به شهادت رسیدند، مردم سینه‌زنان و اشک‌ریزان با لباس…
◾️قرآن سوزی آشکار کنندۀ چهرۀ راستین دنیای غرب - ۴◾️

▪️امیدوارم حکومت ما در برابر این اتّفاق، غیرت بیشتری از خود نشان دهد. اینکه آقای وزیر امور خارجه گفتند ما از رئیس سازمان ملل انتظار داریم که این حادثه را محکوم کند، این همه‌ی کار نیست! این حرف را هم بزنند؛ امّا این انتهای کار نباشد. غیرت هم خوب چیزی است! امیدواریم غیرت مسلمان‌ها جرأت این خباثت‌ها را از دشمنان ما بگیرد و بفهمند که اگر چنین کارهایی بکنند، چه هزینه‌های سنگینی را باید در قبال آن بپردازند و این به یک عامل بازدارنده تبدیل شود.

▪️قرآن فرمود: وَ أَعِدُّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَ مِن رِباطِ الخَيلِ تُرهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّكُم. هدف این است که جرأت تعرّض از دشمن گرفته شود. اگر سلاح، مرکب جنگی، یا هر چیز دیگری داریم، اینها باید نیروی بازدارنده شود که جرأت چنین کارهایی را از دشمن بگیرد.

▪️امیدواریم با الهام از انقلاب و حماسه‌ی عاشورا، بیاموزیم که چگونه می‌شود غیرت ورزید و یک تاریخ را تحت‌تأثیر قرار داد. در نامه‌ای که حضرت اباعبدالله‌الحسین علیه‌السّلام در روز دوم ماه محرّم برای سلیمان‌ بن‌ صرد خزاعی و اشراف کوفه نوشتند، فرمودند: اگر کسی سلطان جائری را ببیند که حلال خدا را حرام، و حرام خدا را حلال می‌کند، ظلم می‌کند و چنین و چنان می‌کند؛ اگر کسی این صحنه را ببیند؛ ولی به غیرت نیاید و برای تغییر این حاکمیت ظلم و جور اقدام نکند، بر خداست که روز قیامت، این تماشاچی منفعل بی‌عمل را در همان محلّی از دوزخ جا دهد که آن امام جائر و آن فرمانده و سلطان جائر را جای می‌دهد.

▪️یعنی عاملی که ما را از صف جنایت‌کاران، کفّار، مشرکین و شیطان‌پرست‌ها جدا می‌کند، غیرت ورزیدن و در صدد تغییر برآمدن است. اگر قرار باشد ما غیرت نورزیم و چیزی از ما ظهور نکند، با دو تا سینه زدن و دو تا قطره اشک ریختن، کجا حسینی می‌شویم؟!

▪️حضرت فرمودند: فَلَکُمْ فِیَّ اُسْوَةٌ، در وجود من حسین برای شما اسوه است. باید ببینیم امام حسین علیه‌السّلام چه کار کردند و ما به ایشان تأسی کنیم. آیا نشستند و تماشا کردند؟ یا قیام کردند و به پا خاستند؟

▪️امروز فایل یک به‌اصطلاح روحانی را برایم فرستاده بودند که ظاهراً کرونا فرصت عمر را از او گرفته است. او در این فایل می‌گفت اصلا کربلا برای صلح است. هدف امام حسین علیه‌السّلام هم صلح بود. کسانی که می‌گویند امام حسین علیه‌السّلام مبارزه کرد، دروغ می‌گویند و ماجرا را تحریف می‌کنند.

▪️چقدر وقاحت! با این‌ همه سخنان صریح حضرت اباعبدالله علیه‌السّلام چگونه می‌توان چنین تحلیل‌هایی کرد؟! همین نامه‌ای که از آن یاد کردیم، یک نمونه است. سخنرانی امام حسین علیه‌السّلام در زمان معاویه، نمونه‌ی دیگری است. هنوز معاویه به درک واصل نشده بود و یزید به حکومت نرسیده بود که امام حسین علیه‌السّلام آن سخنرانی را در منا ایراد کردند. سال‌های پیش آن نامه و این سخنرانی را در جلسه خواندیم و فایل صوتی و متنی همه‌ی اینها در سایت اهل‌ولاء موجود و قابل مراجعه است. آیا این سخنان برجا مانده نشان می‌دهد که اباعبدالله‌ الحسین علیه‌السّلام درصدد صلح با معاویه بودند؟ معاویه بود که طالب صلح بود.

▪️امام حسین علیه‌السّلام ایستادند و افشاء کردند و آنگونه به آخوندهای وابسته به دستگاه ظلم حمله‌ور شدند و آنها را به‌خاطر سکوتشان در برابر ظلم دستگاه حکومتی بنی‌امیّه، مورد نقد انقلابی قرار دادند. با وجود این سخنان، امام حسین علیه‌السّلام، منادی صلح بودند؟! می‌خواستند با یزید صلح کنند؟! پناه می‌بریم به خدا! تحریف عاشورا به اشکال گوناگونی صورت می‌گیرد. این هم شکل تحریف در دوران ماست که از کتاب شهید جاوید صالحی نجف‌آبادی شروع شد و همین‌گونه ادامه پیدا کرد، تا با نظریه‌ی تولرانس غربی و نظریه‌ی نسبیّت فکری که مروّج آن غربی‌ها بودند، جمع شد.

▪️نسبیّت می‌گوید اساساً حقّ مطلقی وجود ندارد. هرکس در حدّ خودش حقّ است؛ حقّ من، حقّ تو. یزید هم در حدّ خودش حقّ است. امام حسین هم در حدّ خودش حقّ است. هیچ‌یک حقّ مطلق نیست و در مقابل، هیچ‌یک باطل مطلق نیست. نسبیّت از این دست اراجیف است که امثال سروش و پیروان او در میان اصلاح‌طلب‌ها، مروّج آن هستند.

ادامه دارد ‌....

◾️استاد مهدی طیّب،۱۴۰۲/۰۵/۰۳◾️

@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴 #زیارت_اربعین 🏴

▪️از امیرالمؤمنین علیه السلام در مورد عالَم عِلوی که عالم معنی است سوال کردند، حضرت فرمود: صُورٌ عارِيَةٌ عنِ المَوادِّ، عالِيَةٌ عنِ القُوَّةِ و الاسْتِعدادِ... یعنی عالم معنی از ماده عریان است و فعلیت محض بوده و دارای قوه و استعداد نیست چون قوه و استعداد جایی مطرح است که ماده و استکمال مطرح باشد درحالیکه معنی فعلیت محضه و کمال صرف است. هر چیزی که مجرد از ماده باشد صورت علمیه است. پس معنی صورت علمیه است. صور علمیه در صقع ذات ربوبی هستند. نفس ناطقه‌ی انسانی نیز چون مجرد است صورت علمیه و معنی است لذا نفس ناطقه و معانی در صقع ذات ربوبی اند؛ إِنَّ رُوحَ الْمُؤْمِنِ لَأَشَدُّ اتِّصَالًا بِرُوحِ اللَّهِ مِنِ اتِّصَالِ شُعَاعِ الشَّمْسِ بِهَا.

▪️نفس ناطقه اباعبدالله الحسین علیه السلام محل تجمیع صور علمی و معانی بی منتهای الهی است و او بر جمیع ممکنات ربوبیت دارد. ببین جان تو بر کدامین پرده آویخته شده است و مربوب که هستی، بر در او باش. زیارت اتحاد زائر با مزور است و این اتحاد، اتحاد اندکاکی است یعنی این همانی و هم مکانی!! زائر کسی است که با مزور یکی شود نه اینکه امام اش را در مکان و زمان و جهات زیارت کند. امام حقیقتی است که نفوس، اشراقات نفس کلی اویند. پس حجابِ تن و تعلقات آن را کنار بزن تا آفتاب عالم تاب امام را در جان خود بیابی که او از رگ گردن به تو نزدیکتراست.

گــر صـــورت بی صـورت معشـوق ببینید
هم خانه و هم خواجه و هم کعبه شمایید

▪️وهب نصرانی وقتی که به خدمت امام رسید حضرت از او سوال کرد، مَا إسمُك یا شَاب؟ اسمت چیست ای جوان؟ وهب عرض کرد؛ ألآن حسین. یعنی فنای زائر در مزور.
اگر زیارت اربعین نشانه ایمان است دلیل اش این است که نفس در چهل سالگی به کمال می رسد البته به شرطی که در مسیر الهی باشد. اگر در این اربعین جان انسان با جان امام یکی شد یعنی اتحاد بین زائر و مزور برقرار شد، چنین زائری مؤمن است. به همین خاطر طلیعه زیارت اربعین با سلام بر مقام ولایتی امام شروع شده است: السلام علیک یا ولی الله.‌‌.. مؤمن کسی است که ولایت امام حسین علیه السلام را داشته باشد. ولایت چسبندگی اعتقادی و رفتاری بین ولی و عبد می باشد.

سالـها دل طلب جـام جم از ما می کرد
آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد

▪️زیارت زدودن غبار حجاب تن و تعلقات آن از چهره دل آرای نفس ناطقه است. نفس انسان شعبه و شعاعی از نفس کلی امام است و اگر این حجاب دریده شود اسقاط اضافات صورت پذیرد و غبار ره فرو نشیند، نفس امام ظاهر می شود و انانیت فرد را مضمحل می کند، عین اضمحلال سایه توسط خورشید.
مستی دهد زیارت خاک جم ای عجب
گویی هنــوز، زیر لحد جــام می کشد

امام‌ را درخودت دریاب بلکه خودت را در امام پیدا کن...

#ح_م
بسمه تعالی شانه

لطیفه ای در شهادت حضرت محسن بن علی علیهماالسلام.

امام صادق علیه‌السّلام در توضیح آیه‌ی شریفه: «و إذَا المَوؤُدَةُ سُئِلَت بِأیِّ ذَنبٍ قُتِلَت»، به مُفَضَّل فرمودند:

يَا مُفَضَّلُ وَ «الْمَوؤُدَةُ» وَاللهِ مُحْسِنٌ، لِأنَّهُ مِنَّا لا غَيْرَ، فَمَنْ قَالَ غَيْرَ هَذا فَكَذَّبُوهُ.

ای مفضّل! به خدا سوگند مقصود از «موؤدة» #محسن علیه‌السلام است. زیرا او از دودمان ماست؛ هر کس چیزی جز این گفت او را تکذیب کنید!


لطایف و حقایق کلام کشاف حقایق حضرت امام جعفر بن محمد الصادق اجمالا این است که شأن جناب محسن بن علی علیهماالسلام شأن قیامتی است.


«اذا» در آیات ابتدایی سوره تکویر ظرف ظهور قیامت است که در آن مرتبه، خورشید بی فروغ می‌شود و ستارگان فرو می‌ریزند و کوه‌ها متلاشی می‌شوند و وحوش محشور شوند و دریاها آتش بگیرند در این موطن و مقام از «موؤدة» سوال می‌شود که به چه گناهی کشته شد؟

کما اینکه در قیامت از نعیم سوال می‌شود و آن به تعبیر روایات وارده از معصوم علیهم السلام ولایت است که همه‌ی خلائق باید مورد سوال و بازخواست قرار گیرند که نسبت به ولایت الهیه که اُس و اساس هر چیزی من جمله انسان است چگونه عمل کردند؟ آیا شکر نعمت ولایت را که نعمت وجود و کمالات آن است بجا آوردند یا دچار غفلت از آن شدند؟!

قیامت موطن اضمحلال حدود و ظهور و غلبه نور حق است لذا به سبب مالکیت واحد قهار و استیلای وحدت حقیقی، حد خورشیدی بی‌فروغ می‌شود و نور وجود آشکار می‌گردد و شاهد در خورشید اله می‌بیند و در جبال اله. در نجوم اله می‌بیند و در بحار اله. چون در واقع «هو فی الشمس اله و فی الجبال اله». همانگونه که حق در قرآن خود را چنین معرفی کرد: «وَ هُوَ الَّذِی فِی السَّماءِ إِلهٌ وَ فِی الْأَرْضِ إِلهٌ»

مراد از این شمس و نجوم و جبال و بحار چه معنای ظاهری باشد چه معنای باطنی از قبیل مراتب نفس انسانی چون روح و حواس ظاهری و اعضا و جوارح و قوای حیوانی جملگی بر اثر ظهور آفتاب قیامت منکدر می‌شوند و نور حق آشکار می‌شود و مکر الهی برملا می‌گردد. حق تبارک و تعالی در این ساحت از عصمت حضرت محسن پرده بر می‌دارد که کشته شدن او به کدامین گناه بوده است؟!

پس بدان و آگاه باش که بحکم «الوَلَدُ سرُّ أَبیه و أُمِه»، آنجناب دارای عصمت مأخوذ از معدن آن یعنی حضرت فاطمه سلام الله علیها و امیرالمؤمنین علیه السلام بود و آنانکه او را شهید کردند، عصمت و طهارت محضه را شهید کردند؛ چنین کسانی معصوم کش هستند. شهادت حضرت محسن بن علی ماهیت ظلمانی فوق ظلمانی قاتلینش را رسوا کرد تا عالم و آدم بدانند که آنها دشمنان فطرت و عصمت حقه‌ی الهیه هستند. لذا آیه به حکم فرمایش امام صادق علیه‌السّلام استأثاری حضرت محسن علیه‌السّلام است و دیگر کودکانی را که در رحم مادر کشته شدند شامل نمی‌شود و اگر آن کودکان نیز به ناحق کشته شده باشند موطن انتقامشان همین عالم ماده یا نهایت برزخ خواهد بود اما به سبب منزلت اولین شهید راه ولایت و اینکه آن جناب به سبب قرب به عصمت کبرای الهی و بر اساس روایات بهترین جنین است و جنین مشیر به پوشیدگی و بطون است در باطنی ترین لایه‌ی هستی از سبب شهادت او سوال خواهد شد. کما اینکه از نعیم ولایت که کمون و بطون است در قیامت سوال می‌شود.

اکمام رضا علیه السلام در تفسیر آیه‌ی «وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْؤُلُونَ» همین مطلب را می‌فرماید که قیامت که موقف، موقف است در هر موقفی از مواقف از ولایت سوال می‌شود.

در عیون اخبار الرضا علیه السلام از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله روایت می‌کند: «قَالَ النَّبِیُّ: أَوَّلُ مَا یُسْأَلُ عَنْهُ الْعَبْدُ حُبُّنَا أَهْلَ الْبَیْت»؛ فرمود: اولین چیزی که مورد پرسش قرار می‌گیرد، دوستی ما اهل‌بیت است.

و در آیه مودت فرمود که آن دوستی فرزندان فاطمه سلام الله علیها است.

ولایت امر ساری در هر چیزی است که حیات و قوام آن چیز به او بستگی دارد لذا هر کمالی که در بین موجودات پخش شده است به سبب ولایت است از این‌رو در معاد فقط از این نعیم عظیم اعظم سوال خواهد شد که آیا بر مدار محبت و اطاعت و عبودیت ولایت بوده‌اید یا خیر؟ این سوال قاسم بهشت و جهنم خواهد بود چون ولی مظهر اسم جامع است و بر اساس پاسخ هر عینی به سوال مذکور، درخواست او را اجابت خواهد کرد و حق او را از بهشت با مراتبش و جهنم با درکاتش ادا خواهد کرد.

پس محسن که برترین جنین است در ردیف بهترین افراد در روز قيامت قرار دارد و از او سوال خواهد شد کما اینکه از نعیم سوال خواهد شد.

جنین مقام اجمال و بطون است و آن شأن غیبی و باطنی ولایت است و محب محسنی در پاسخ سوال، طالب مراتب غیبی ولایت خواهد بود و منکر او در درکات عمیق جهنم مسکن خواهد گزید. یک نکته از این معنی گفتیم و همین باشد...

پنجشنبه ۵ ربیع الاول ۱۴۴۵ قمری ۳۰ شهریور ۱۴۰۲
#ح_م
2024/09/20 17:43:08
Back to Top
HTML Embed Code: