Telegram Group Search
اطلاع‌رسانی گفت‌وگوی زنده

*موضوع: «رَجُل سیاسی»؛ اسم رمز ِ ۴۵سال انواع حذف

*مهمان: لیلی پورزند، کارشناس برابری جنسیتی و حقوق زنان
*میزبان: ماهمنیر رحیمی، روزنامه‌نگار

*زمان: یکشنبه ۱۶ جون/ژوئن ۲۰۲۴
۲۷خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۲۱ (به وقت ایران)

*محل: صفحه‌ی اینستاگرام توانا

*محور‌ها:

-عبارت «رجال مذهبی و سیاسی» از کجا آمد؟
-چه‌ فکری پشت آن بوده/هست؟

-این شرط (در قوانین جمهوری اسلامی) نه تنها نام بیشتر جمعیت ایران را از فهرست «انتخاب‌شونده»ها (لیست ِ داوطلبان برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری) خط زده است، بلکه فقط جمعی خاص از «انتخاب‌کننده‌»ها را نگه داشت. چرا؟

-کدام «مردان» «مذهبی» و «سیاسی»؟

-هر شکلی از «تبعیض»، یعنی نقض منشور جهانی حقوق بشر. چرا قانون‌گذاران جمهوری اسلامی، از زیر پا گذاشتن معاهدات بین‌المللی، ترسی نداشته‌اند؟

-آیا «رجل سیاسی» ِ این ۴۵سال حاکمیت اسلامی، از روی کار آمدن ِ زنان (یا از پیروان مذاهب و ادیان دیگر، یا از خداناباوران)، می‌ترسند؟ چرا؟

*شما نیز دعوتید تا تحلیل، تجربه یا نظر خود را، مکتوب، صوتی یا تصویری، به آموزشکده‌ی جامعه‌ی مدنی توانا بفرستید.
T.me/Tavaana_Admin
‌‌
حکومت جمهوری اسلامی خداناباوران، دین‌ناباوران و باورمندان به ادیان دیگر را با تبعیض مواجه می‌کند و آن‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد به دلایل مختلفی که عمدتاً ریشه در ایدئولوژی سیاسی و مذهبی این حکومت دارد.

جمهوری اسلامی بر اساس اصول و آموزه‌های شیعه اثنی‌عشری بنا شده است، این ایدئولوژی مذهبی، که در قانون اساسی و ساختارهای حکومتی منعکس شده، تأکید بر اولویت مذهب رسمی کشور دارد. از این رو، افرادی که به این مذهب معتقد نیستند، با تبعیض و محدودیت‌های مختلفی مواجه می‌شوند.

از آنجاکه حکومت ایران به دنبال حفظ انسجام و کنترل قدرت سیاسی خود است، افراد یا گروه‌هایی که به باورهای مذهبی یا عقیدتی متفاوت معتقدند، را به عنوان تهدیدی برای انسجام ایدئولوژیک و ثبات سیاسی حکومت تلقی می‌کند، بنابراین، تبعیض و فشار بر این افراد را برای کنترل و کاهش این تهدیدات بکار می‌برد.

ادامه مطلب

#خداناباور #دین_ناباور #حکومت_مذهبی
@Dialogue1402

پیام قابل تامل همراه گرامی صفحه گفت‌وشنود دارای نکته مهمِ لزوم آموزش غیر عقیدتی به کودکان و نوجوانان و تاثیر کادر آموزشی غیر مذهبی در سرنوشت و آینده کودکان است.

فرآیند آموزش، انتخاب کادر آموزشی و مطالب درسی در جمهوری اسلامی با هدف تربیت ایدئولوژیک تنظیم می‌شود و این مساله در شکل‌گیری شخصیت و آینده کودکان و نوجوانان نقش خواهد داشت.

شما چه تجربه‌ای از آموزش و برخورد مذهبی و عقیدتی در محیط آموزشی دارید؟
آیا آموزش‌های مذهبی و آموزگاران مذهبی را مناسب می‌دانید یا ترجیح می‌دهید فرزندانتان در یک محیط علمی و مستقل از مذهب تحصیل کنند؟

#حکومت_مذهبی #آموزش_ایدولوژیک #باورمندان #خداناباوران

@Dialogue1402

دوگانه‌های رفتاری جمهوری اسلامی درمقابل جامعه و خواص همیشه جای پرسش و تامل بوده است.

در حالی که استفاده از اینترنت و فضای مجازی برای عموم مردم در ایران روزبه‌روز با محدودیت بیشتر مواجه می‌شود، در خبرها آمده است که: «مدرسه مجازی امام حسین»، وابسته به ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعه اعلام کرد که «از افراد متقاضی فراگیری دوره‌های عمومی دانش حوزوی در این مدرسه ثبت نام می‌کند» و عموم مردم می‌توانند «امکان تحصیل در این حوزه علمیه مجازی» را داشته باشند.

حال پرسش مهم اینجاست علاوه بر نادیده گرفتن جامعه متکثر با باورهای مختلف اعم از باورمندان و ناباورمندان، در برخورداری از امکانات برابر و مناسب، چرا جمهوری اسلامی از منابع و ثروت‌های عمومی برای ترویج و گسترش عده و مذهبی خاص بهره می‌برد؟

#فرقه_گری #خداناباوران #باورمندان #شیعه_گری

@Dialogue1402
افراط‌ گرایی مذهبی؛ زمینه‌ساز تضعیف مشارکت شهروندان در فرایند تصمیم‌گیری

اعتماد ملی یکی از بزرگترین شاخصه‌های یک نظام دموکراتیک و پیشرفته است.

بر این اساس است که برخی نویسندگان اعتماد ملی را مرتبط با رشد اقتصادی کشور نیز می‌دانند. به عنوان نمونه داریوش همایون گفته بود: «اعتماد در زندگی ملی نقش اساسی دارد. اگر کمترینه‌ای از اعتماد در جامعه نباشد نهادهای سیاسی و مدنی لازم برای دمکراسی به قدرت کافی نمی‌رسد و رشد اقتصاد کند می‌شود».

در چنین وضعیتی است که ترویج افراط گرایی مذهبی می‌تواند دقیقا در جهت عکس عمل کند و موجب تضعیف نظام دموکراتیک و مشارکت شهروندان در فرایند تصمیم‌گیری شود: «به این دلیل که بسیاری از افراد از هراس از خشم نیروهای افراطی است که از بیان عقاید خود به صورت آزادانه پرهیز می‌کنند».

آیا نمی‌توان یکی از دلایل کم‌شور بودن انتخابات ریاست جمهوری کنونی در ایران را افراط گرایی مذهبی جمهوری اسلامی دانست؟

نظر شما چیست؟

#گفتگو_توانا #افراط_گرایی #تعصب_مذهبی #انتخابات_ریاست_جمهوری

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
از ساسانیان تا سکولاریسم
اپیزود دهم
دیگری‌نامه

… ریچارد پین ضمن تاکید بر اینکه این نوع رواداری دینی و عقیدتی از شاهان ساسانی دیده شده است، بر مبنای یک گزارش می‌گوید که نه فقط یکتاپرستان، بلکه حتی باورمندان به نظام چندخدایی هم در دربار ایران اجازه‌ سخن گفتن داشتند. او می‌نویسد: 

‏«کتاب «سرگذشت مار قره‌داغ»، با پیش‌کشیدن تناقض‌های موجود بین فلسفه‌ رومی و دین زرتشتی، پاسخی از برخی جهات بی‌سابقه در ادبیات سُریانی شرق به تلاش‌های دربار ساسانی برای جذب علوم جهان ارائه کرد. باوجود این، آنچه این متن با دربار در میان گذاشت، این پیش‌فرض بود که مخالفان مذهبی می‌توانند نظام‌های عقیدتی خود را با هم مقایسه کنند و مذاهب خود را به‌عنوان گونه‌های متفاوت از لحاظ فکری قابل‌مقایسه‌ یک سنخ از اندیشه و تجربه‌ بشری بدانند. این احتمالی‌ست که دولت روم در جریان مسیحی‌شدن خود مانع از آن شده بود. 

‏از منظر رومی، مناظره‌های انتقادی درباره‌ حقایق دینی به مشخصه‌ فرهنگ سیاسی ایران تبدیل شد. براساس گزارشی موسوم به مناظره‌ای مذهبی در دربار ساسانی که متنی یونانی‌ست که در قرن شش میلادی در سوریه‌ روم تالیف شده است، دربار ایران میزبان مناظره‌ای آزاد بین مسیحیان، یهودیان و چندخداباوران شد که طیف وسیعی از متون و عقاید را شامل می‌شد که دربار وقت روم آن‌ها را شرک‌آمیز و لذا، غیرقانونی می‌دانست.»

‏برای مطالعه‌ی متن این اپیزود رجوع کنید به:

https://dialog.tavaana.org/podcast_others_10/

‏برای شنیدن نسخه‌ی کامل در یوتیوب به:

https://youtu.be/YPoCvpe5J9A?si=3KgN6CSDtViciqCJ

‏برای شنیدن نسخه‌ی کامل در کست‌باکس به:

‏⁦ castbox.fm/vb/653021894

‏و برای شنیدن نسخه‌ی کامل در ساند کلود به:

‏⁦ on.soundcloud.com/Y7FFm

‏رجوع کنید.

‏⁧ #دیگری_نامه⁩ ⁧ #ساسانیان⁩ ⁧ #رواداری⁩ ⁧ #آزادی_دینی⁩ ⁧ #مسیحیت⁩ ⁧ #زرتشتی⁩ ⁧ #بهدینی⁩ ⁧ #گفتگو

‏⁦ @Dialogue1402

‏یک مقام ارشد پلیس جمهوری اسلامی بار دیگر کاربران فضای مجازی را تهدید کرد و از «جرم» بودن «بازنشر و انتشار نظرسنجی‌ها» که از «مجاری غیر رسمی انعکاس پیدا می‌کند و مبدا آن مشخص نمی‌باشد» خبر داد.

پیش از این رسانه‌های حکومتی به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه با انتشار خبر تشکیل پرونده علیه برخی از وب‌سایت‌ها و روزنامه‌ها از آغاز دور تازه‌ای از جرم‌انگاری و کنترل پوشش اخبار در ایام «انتخابات» در جمهوری اسلامی برای تصدی پست «ریاست جمهوری» خبر داده بود.⁣

جمهوری اسلامی همواره برای ارائه آزاد آرا و نظر توسط گروه‌هایی مثل خداناباوران، ناباورمندان به دین و باورمندان به ادیان و مذاهب دیگر مانع تراشیده و انها را از مشارکت در امور اجتماعی و سیاسی محروم ساخته.
هرچند قوانین سخت‌گیرانه و نظارت های مستمر بر نحوه انتخابات به صورت عمومی اعمال می‌شود، اما اظهار نظر توسط گروهایی که نظام سیاسی تلاش در نادیده گرفتن آنها دارد، همواره شدیدتر و این افراد بیشتر تحت نظارت قرار گرفته‌اند.

⁣به نظر شما چرا جمهوری اسلامی از ارائه آزاد رای و نظر مردم هراس دارد؟

#خداناباوران #دین_ناباوران #ندانم‌گرا #فرقه_گری #حکومت_مذهبی
@Dialogue1402

طهورا نوروزی، مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب، با بیان اینکه «مهدکودک ها‌ نیاز به حمایت گروه‌هایی دارند که متخصص، انقلابی و متدین هستند»، گفت: «روی مهدکودک ها خوب کار کنیم و مهد تراز داشته باشیم، خروجی اینها در سال های بعد، نوجوان‌های تراز خواهد بود.»

اساسا یک‌دست‌سازی جامعه از منظر باورها و گرایشات فکری و مذهبی پدیده‌ای مختص حکومت‌های تمامیت‌خواه و فرقه‌ای است و چنین پدیده‌ای با روح دموکراسی و آزادی در تضاد است.

به نظر شما نوجوان و جوان تراز چگونه تعریف می‌شود؟
آیا از نظر شما تعاریف خاص حکومتی از جوانان تراز بصورت عمومی و واقعی جامعه را دربرمی‌گیرد؟ و جایگاه افرادی که دین‌باور و مذهبی نیستند در این میان کجاست؟

#خداناباور #دین_ناباوران #حکومت_مذهبی #فرقه_گرایی

@Dialogue1402
محسن مهدویان، مدیرعامل روزنامه‌همشهری، که پیشتر معاون خبر در خبرگزاری فارس - وابسته به سپاه پاسداران - بوده، پیش از این گفته بود که حجاب در جمهوری اسلامی، برآمده از اراده مردم است.

سوال این جاست که چرا اینهمه هزینه برای گشت ارشاد و ستاد امر به معروف و سازمان تبلیغات و ... می‌شود؟

چکمه‌هایتان را از پشت مردم بردارید تا اراده مردم مشخص شود!

طرح از مانا نیستانی

- برگرفته از توانا

#نه_به_حجاب_اجباری #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یکی از همراهان با ارسال این ویدئو نوشت:

«سلام وقت بخیر و خسته نباشید و با تشکر و قدردانی از تمامی زحمات برای توانمند سازی و آگاهی بخشی به مردم ایران.

سخنان این روحانی عراقی برام هم جالب و هم تعجب برانگیز بود...

به واقع شاید بتوان گفت تنها آخوندیست که به جای انواع دروغ و اشاعه باورهای خرافی واقعیت رو به زبان آورد (لااقل تنها آخوند در محدوده دیده ها و شنیده های من).

پیشنهاد میکنم توی کانال بزارید ، حتما برای مخاطبان هم جالب هست»

- نظر شما درباره دلیل‌آوری این روحانی علیه ایده حکومت دینی چیست؟

#گفتگو_توانا #آگاهی_بخشی #روحانیت_شیعه #حکومت_دینی

@Dialogue1402

چگونه می‌توان چنین ریاکاری و دورویی را از حکومتی مدعی دین‌داری دید و از قضا برای حفظ آبروی دین‌داری به آن معترض نبود؟

در دی‌ماه ۱۴۰۲ بود که هادی طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد بی‌حجاب‌ها هم حق رای دارند و گفته بود:

««حق رای در هیچ قانون و از سوی دادگاه نیز سلب شدنی نیست و نباید موضوع حجاب باعث دو قطبی شدن در انتخابات شود»

این در حالی بود که در فروردین همان سال، احمد وحیدی، وزیر کشور از پایان ارائه خدمات به زنان بی‌حجاب گفته بود:

«بعد از تذکر پیامکی، در صورت اصرار فرد بر عدم رعایت حجاب در مراکز خدمات عمومی، به این قبیل افراد خدمتی ارائه داده نمی‌شود و در صورت اصرار افراد به عدم رعایت حجاب پس از این مرحله موضوع برای بررسی بیشتر به قوه‌قضائیه ارسال خواهد شد».

از مخاطبان محترم مذهبی دگرباره می‌پرسیم که چگونه می‌توان چنین ریاکاری و دورویی را از حکومتی مدعی دین‌داری دید و از قضا برای حفظ آبروی دین‌داری به آن معترض نبود؟

#گفتگو_توانا #حجاب_اجباری #حکومت_دینی #انتخابات_ریاست_جمهوری
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پاشیدن آب مقدس توسط کشیش روسی روی تانکها برای حفاظت از آنها

آیا چنین اقداماتی برای شما قابل درک است؟

این ویدئو سال گذشته و در اوج جنگ روسیه علیه اوکراین منتشرشد. علاوه بر این، مراسم آب‌پاشی روی یک پل هم توسط کشیش‌ها انجام شد که البته آن پل مدتی بعد توسط ارتش اوکراین منهدم شد.

آیا عده‌ای هنوز به کارکرد واقعی اینگونه امور باور دارند؟ فرق آنها با معمم‌های ایران و سایر کشورهای مسلمان در چیست؟

#مذهب #باور #خرافات #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سالروز اعدام محمد ثلاث
‏درویش مظلوم گنابادی

‏۳۰ بهمن ۱۳۹۶ وقتی درویشان برای آزادی یکی از همکیشان خود مقابل پاسگاه ۱۰۲ خیابان پاسداران تهران تجمع کرده بودند، ماموران اطلاعات سپاه به همراهی نیروهای انتظامی به آنها حمله‌ور شده و اقدام به شلیک کردند. در حین درگیری‌ها، اتوبوسی حرکت کرد و خود را به محل تجمع چند نفر دژخیم رسانیده و سه نفر از آنها را کشت.

‏ماموران اطلاعات سپاه، درویشی به نام محمد ثلاث را به اتهام قتل سه مأمور بازداشت کرده و در بازداشتگاه بدون د سترسی به وکیل، زیر شکنجه‌های جسمی گرفتند. این درویش که در آن زمان ۵۰ ساله و پدر دو فرزند بود، ابتدا اتهام وارد شده را پذیرفت؛ و سپس موکداً اعلام کرد که زیر شکنجه وادار به این کار شده است.

‏حکومت جمهوری اسلامی، بی توجه به اعتراضات جهانی به سرکوب درویشان و بی‌توجه به اشکالات عدیده‌ی حقوقی وارد به پرونده، در ۲۸ خردادماه ۱۳۹۷، محمد ثلاث را اعدام کرد. خبر اعدام این درویش مظلوم، موجی از خشم در داخل و خارج ایران به وجود آورد.

‏ سرکوب تنوع دینی، آن هم به شکل خشن، روش همیشگی حکومت اسلامی از زمان تصدی قدرت در ایران بوده است. در کتابچه‌ی «ناباورمندان» در بخش «علل تعقیب و سرکوب دینی در ایران» ضمن گزارش مختصر این سرکوب سیستماتیک، به تعلیل و تبیین آن پرداخته شده و از جمله آمده است:

‏«سرکوب دینی پس از ۵۷ در ایران شدت گرفت و به یک برنامه‌ حکومتی سیستماتیک تبدیل شد. بهاییان پیش از ۵۷ هم گاهی مورد آزار و اذیت قرار می‌گرفتند؛ اما این برنامه‌ای از ناحیه‌ حکومت وقت نبود. به‌ همین ترتیب می‌توان دید که رهبران بسیاری از فرقه‌های صوفیه، به‌ علت قتل‌های مشکوکی که رخ داد، پس از ۵۷ ایران را ترک کردند و از میان آنها تنها مشایخ صوفیه‌ گنابادی اصرار به ماندن در ایران نشان دادند. کم‌ترین علتی که برای تشدید سرکوب‌های دینی پس از ۵۷ به ذهن متبادر می‌شود، حاکمیت ذهنیت جزمیت‌اندیش روحانیت شیعه است؛ ذهنیتی که خود را حقیقت مطلق می‌داند و مدعیان رقیب را تحمل نمی‌کند.»

‏برای دسترسی به این گزارش رجوع کنید به:

‏⁦ dialog.tavaana.org/nonbelievers-5/

‏⁧ #ناباورمندان⁩ ⁧ #ادیان_غیررسمی⁩ ⁧ #درویش⁩ ⁧ #درویش_گنابادی⁩ ⁧ #تصوف⁩ ⁧ #صوفی⁩ ⁧ #محمد_ثلاث⁩ ⁧ #نه_به_اعدام

https://www.tg-me.com/majzooban_org
‏⁦ @Dialogue1402
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خواهر امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو در کانال رسمی یوتیوب او: آهنگ تتلو درباره حضرت علی به زودی منتشر می‌شود!

به نظر شما چرا حکومت در موارد مشابه دیگر به اعدام متوسل‌شد؟ چرا اردیبهشت سال گذشته دو کارگر بیگناه را به خاطر اعتقادات و بیان این اعتقادات در شبکه‌های اجتماعی به دار آویخت؟

اگر چه حکم اعدام و اعمال هر مجازاتی به خاطر اعتقاد و دیدگاه درباره هر فردی محکوم و غیرقابل قبول است اما تتلو علاوه بر آنچه که «توهین به ائمه و مقدسات» نامیده می‌شود، در موارد دیگری از جمله اغفال دختران و … نیز متهم بود.

#تتلو #سب_النبی #ارتداد #مدارا #گفتگو_توانا

@Dialogue1402

بررسی‌های آماری و گزارش‌ها نشان می‌دهد، دین‌گریزی و دین‌ناباوری در ایران افزایش داشته و این روند در سال‌های اخیر رشد چشم‌گیرتری را تجربه کرده است.

اکنون سوالی که مطرح می‌شود این است که، چرا برخلاف حجم وسیع از تبلیغات و هزینه‌های هنگفت برای ساخت و تجهیز مساجد، حوزه‌های علمیه، هیات‌ها و انواع مراکز مذهبی، در جامعه ایران خصوصا در میان جوانان دین‌گریزی افزایش داشته است؟

#دین_ناباوران #دین_گریزی #خداناباوران #حکومت_مذهبی

@Dialogue1402
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چرا سکولاریسم؟

‏در فرهنگ سیاسی متأخر سیاره، اصطلاح سکولاریسم (secularism) به وضعیتی اطلاق می‌شود که دو نهاد کهنسال بشری، یعنی نهاد دین و نهاد حکمرانی، از یکدیگر جدا نگه داشته شوند؛ به‌طوری که دولت یا همان نهاد حکمرانی – دست بالا را در اداره جامعه، وضع قانون و اجرای آن داشته باشد. 

‏از منظر تاریخی، سکولاریسم پدیده‌ای متعلق به جهان مدرن نیست. سوابق دولت‌های سکولار به دولت‌شهرهای یونان باستان بازمی‌گردد. در دولت‌شهرهای یونان باستان، اگرچه دین در عرصه‌ی عمومی حضوری قوی داشت، اما دولت‌ها بر مبنای ایدئولوژی دینی اداره نمی‌شدند. دولت‌ها در حقیقت، تنها ادیان را مراعات می‌کردند.

‏در تاریخ میانه‌ی ایران و آسیا، دوران امپراطوری مغول نیز دست‌کم در اوایل کار خود به صورت سکولار عمل می‌کرد. چنگیز خان، بنیان‌گذار امپراطوری مغول، خود مذهبی شَمَنی داشت؛ اما این مذهب را به مردمان سرزمین‌هایی که فتح می‌کرد تحمیل نکرد. او دستور تاسیس نهادی را داد که…

‏برای تماشای ویدئوی کامل در یوتیوب به:

‏⁦ https://youtu.be/43f9qWvueXY?si=1OKpCGzJz3MUqm3E

‏برای مطالعه‌ی ادامه‌ی یادداشت به صفحه‌ی گفت‌وشنود مراجعه کنید:

‏⁦ dialog.tavaana.org/why-secularism/

‏و برای شنیدن نسخه‌ی کامل در ساندکلود به:

‏⁦ https://on.soundcloud.com/29iKu5x39MCPBbsk7

‏و برای شنیدن نسخه‌ی کامل در کست‌باکس به:

‏⁦ castbox.fm/vb/710840778

‏رجوع کنید.

‏⁧ #سکولاریسم⁩ ⁧ #آزادی_ادیان⁩ ⁧ #رواداری⁩ ⁧ #تکثرگرایی⁩ ⁧ #گفتگو⁩ ⁧ #دین⁩ ⁧ #دولت

‏⁦ @Dialogue1402

یاسین موسوی، نوکیش مسیحی توسط دادگاه انقلاب اهواز به پانزده سال حبس محکوم شد.

چرا یک حکومت باید به اعتقادات شخصی شهروندان ورود کرده و حتی بسیاری را به خاطر عقیده و مذهب به زندان محکوم‌کند؟

#نوکیشان_مسیحی #دین_ناباوران #ناباورمندان #حکومت_مذهبی
@Dialogue1402
*اطلاع‌رسانی بگو-بشنو ۶۲

*موضوع: آیا توهین به مقدسات، غیر اخلاقی ست؟

*با حضور ِ آرمین نوابی‌، مسلمان پیشین و بانی سایت «جمهوری بی‌خدایان»
و آلبرت بوته‌ساز، مدافع حقوق یهودیان و تحلیل‌گر مسایل ایران

*زمان: چهارشنبه ۱۹ جون/ژوئن ۲۰۲۴
۳۰ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۲۱ (به وقت ایران)

*محل: کلاب‌هاوس توانا

*محور‌ها:

-مرز «توهین» و «آزادی بیان» کجاست؟

-کارکرد «اخلاق» در این میان چیست؟

-جان و کرامت و آزادی آدم (حقوق بشر) مهم‌تر است یا ایمان و اعتقاد و خدا و «مقدسات»؟

-خداناباوران چه‌طور می‌توانند با مومنان مذهبی مسلمان، یا دین‌داران دیگر، گفت‌وگو کنند؟

*شما نیز دعوتید تا تحلیل، تجربه یا نظر خود را مکتوب، صوتی یا تصویری، به آموزشکده‌ی جامعه‌ی مدنی توانا بفرستید.
T.me/Tavaana_Admin

#بگو_بشنو (رشته‌پنل‌های کلابهاوسی گروه #گفت‌_و_شنود #توانا ) #مکالمه است به قصد #مفاهمه بین #خداناباور ، #خداپرست #دین‌ـدار ،ِ #مومن ، #مداراگر و مدافع #حقوق‌_بشر ؛ برای گسترش ارزش‌های #آزادی ، #رواداری ، #سکولاریسم ، #پلورالیسم و #دموکراسی ، با نگاه به #ایران ِ آینده‌ و گذار سالم به بازسازی جامعه.

#گفتگو_توانا
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پرسش از باورمندان اسلام،
اگر شما مذهبی و مقید به احکام دینی هستید، آیا چنین رفتاری در این قالب برای شما پذیرفتنی است؟

هر روز تصاویر زیادی از برخورد خشن پلیس در قالب طرح نور و به بهانه امر به معروف و نهی از منکر در مواجهه با زنان و دخترانی که با حجاب و پوشش اختیاری تردد می‌کنند مشاهده و برخی نیز در شبکه‌های مجازی بازنشر می‌شوند.

اینکه مجوز فقهی امر به معروف و نهی از منکر چگونه است خود جای بحث فراوان دارد، اما اگر شما باورمند به دین اسلام هستید، این برخوردها را می‌پذیرید؟

#حجاب_اختیاری #باورمندان #خداناباوران #امربه_معروف_ونهی_از_منکر

@Dialogue1402
اینروزها سالگرد اعدام «مونا محمودنژاد» همراه با ۹ دختر بهایی، در ۲۸ خرداد ۱۳۶۲ است. این دختر ۱۷ ساله‌ را  به جرم تدریس به کودکان بهایی، در‌‌ شهر شیراز اعدام کردند.

مونا در روز اعدام تنها نبود، گرچه جوان‌ترین عضو این اعدام گروهی بود. در آن روز ۹ زن جوان و میانسال به خاطر اعتقادشان به آیین بهاییت بالای دار فرستاده شدند. رویا اشراقی (۲۳ ساله)، سیمین صابری (۲۴ ساله)، اختر ثابت (۲۵ ساله)، شیرین دالوند( ۲۷ ساله)،  مهشید  نیرومند (۲۸ ساله)، زرین مقیمی‌ابیانه (۲۹ ساله)، نصرت غفرانی (۵۶ ساله)، طاهره ارجمند و عزت اشراقی همگی در گروهی بودند که همراه مونا اعدام شدند.

آیا باور به دین یا مذهبی متفاوت از مذهب رسمی و یا ناباورمندی به دین و خداناباوری از نظر شما مستوجب مجازات است؟
نظر خود را در این‌باره با ما در میان بگذارید.

#اعدام_بهاییان #ناباورمندان #خداناباوران #حکومت_مذهبی #فرقه_گری

@Dialogue1402
2024/06/19 00:55:58
Back to Top
HTML Embed Code: