Telegram Group Search
Forwarded from Dr. AliBeitollahi (Ali Beitollahi)
- گزارش شهرداری- متروپل.pdf
15.2 MB
گزارش ساختمان متروپل آبادان، بکوشش مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران
www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
باز نشر تعدادی از پست های کانال بمناسبت سالگرد حادثه #متروپل آبادان
Forwarded from Ndri Pr
۵۶امین از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار می‌گردد.

🔰 عوامل موثر بر فرونشست زمین در ایران

‼️ زمان: چهارشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰

🔻 سخنرانان:
▫️دکتر علی بیت‌اللهی رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
▫️دکتر محمدجواد بلورچی متخصص و فعال در حـوزه مخاطرات زمین‌شناختی
▫️دکتر امیر شمشکی معاون مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور
▫️دکتر معصومه آمیغ پی رئیس اداره ترازیابی دقیق و تداخل سنجی راداری سازمان نقشه‌برداری کشور

🔸 شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.

🌐 کسب اطلاعات بیشتر:
https://ndri.ac.ir/unesco-chair-meetings-56

🌐ثبت‌نام:
https://eseminar.tv/wb138893
نهمین فروریزش زمین از اول امسال در شهر #اصفهان !!!
توجه مسئولین محترم استان و شهر اصفهان را به این نکته مهم کارشناسی جلب می کنم که فروریزش های سریالی اصفهان به هر دلیلی مانند آبشستگی ناشی از گسیختگی لوله های آب و یا فرسایش های تونلی و ... بوده باشد، بدون تردید عامل اصلی و اولیه آنها فرونشست زمین و بویژه وجود گرادیان بالای فرونشست زمین در کل محدوده اصفهان است. فرونشست زمین و مهمتر از آن فرونشست نامتقارن زمین موجب وارد آمدن تنش به زیرساخت ها نظیر لوله های آب شده و موجب انحنا و در نهایت گسیختگی آنها می شود، در نهایت آبشستگی ناشی از گسیختگی های لوله ها که خود ناشی از فرونشست گسترده زمین در کلانشهر اصفهان است، منجر به فروریزش های سانحه زا و خطرناک در اصفهان می گردد. انتظار می رود کماکان و در آینده شاهد فروریزش های دیگری نیز در اصفهان باشیم. توجه به تغییر فرم موضعی زمین بویژه در سطح معابر و خیابان ها، دقت در بروز شکاف های طولی و یا دایروی و مواردی از این قبیل قبل از وقوع فروریزش بسیار مهم است.
www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
گزارش سیل مشهد، ارزیابی علل وقوع و عوامل تشدید کننده آن
انتشار این گزارش بنا به دلایلی با تاخیر انجام شد. در تهیه گزارش حاضر سرکار خانم مهندس مینا نیکزاد همکاری ارزنده ای داشتند.
امید است که سیلاب شهری ناگهانی ساعت 14:30 روز چهارشنبه 26 اردیبهشت ماه 1403 کلانشهر مشهد، هنوز فراموش نشده باشد و درس آموخته های آن بکار گرفته شود. انتظار می رود که شاهد رخداد حوادثی مشابه در شهرهای مختلف کشور لاجرم خواهیم بود و ضرورت دارد در جهت کاهش خطرات سیلاب های شهری اقدام جدی بعمل آورد. سیل 26 اردیبهشت ماه 1403 بیگمان یادآور سیل 5 فروردین 1398 شیراز است.
www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
گزارش_سیل_مشهد_دکتر_علی_بیت_اللهی_مهندس_مینا_نیکزاد_.pdf
2.4 MB
گزارش سیل مشهد، ارزیابی علل وقوع و عوامل تشدید کننده آن
انتشار این گزارش بنا به دلایلی با تاخیر انجام شد. در تهیه گزارش حاضر سرکار خانم مهندس مینا نیکزاد همکاری ارزنده ای داشتند.
امید است که سیلاب شهری ناگهانی ساعت 14:30 روز چهارشنبه 26 اردیبهشت ماه 1403 کلانشهر مشهد، هنوز فراموش نشده باشد و درس آموخته های آن بکار گرفته شود. انتظار می رود که شاهد رخداد حوادثی مشابه در شهرهای مختلف کشور لاجرم خواهیم بود و ضرورت دارد در جهت کاهش خطرات سیلاب های شهری اقدام جدی بعمل آورد. سیل 26 اردیبهشت ماه 1403 بیگمان یادآور سیل 5 فروردین 1398 شیراز است.
www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
این جدول گویایی است!
www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۳-۱۵، دانشگاه شریف، دانشکده عمران،طبقه ۲، اتاق ۲۰۲
www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
Dr. AliBeitollahi
Photo
قله تفتان بلند ترین قله استان سیستان و بلوچستان است. تفتان در صد کیلومتری جنوب زاهدان و نزدیک به شهر خاش می یاشد. از دهانه این کوه همیشه خروج گاز گوگرد قابل مشاهده است.
مهمترین قله کوهستان تفتان، مادر کوه با ارتفاع 3920 متر است.دهانه های آتشفشانی خروج گاز گوگرد در محدوده این قله هستند.
اخیرا در خصوص افزایش گازهای متصاعده از قله های تفتان گزارشاتی ارائه شده است.
لازم بذکر است که آتشفشان تفتان، جزء آتشفشان های فعال محسوب می شود. شدت گازهای خروجی از آن نسبت به زمان و فصول مختلف سال متغیر و طبیعی است که نوساناتی در میزان خروج گاز مشاهده شود. اما اگر سوال و ابهام این است که پدیده انفجارات و فعالیت های ناگهانی و گسترده آتشفشانی قریب الوقوع محتمل است یا خیر؟، بدیهی است که عملیات پایش پدیده آتشفشان باید در منطقه صورت بگیرد تا بر اساس داده های نگاشت شده، داده های اندازه گیری شده و مواد و گازهای تجزیه شده اظهار نظر کرد. بنظر اینجانب یکی از کم هزینه ترین سامانه پایش، راه اندازی شبکه محلی محاطی و متراکم لرزه نگاری در اطراف محدوده خروجی گازهاست. ثبت خرد لرزه ها و مکانیابی دقیق آنها می تواند تلاطمات احتمالی زیر سطحی را نشان دهد. مسئولین استانی جهت راه اندازی شبکه محلی نگاشت لرزه ای، می توانند با پژوهشگاه زلزله یا موسسه ژئوفیزیک مذاکره کنند. به جز استقرار شبکه های پایش و نمونه گیری ها و آنالیز نمونه ها و داده ها، اظهار نظر ها کلی و فاقد کاربرد خواهند بود.
www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
دکتر مارکار گریگوریان در گذشت (۱۳۱۹-۱۴۰۳).
پروفسور دکتر مارکار گریگوریان دانش آموخته دانشگاه منچستر و آکسفورد مشغول و از موسسان دانشکده مهندسی سازه دانشگاه صنعتی شریف بود.
ایشان دانشجویان زیادی را تربیت و یکی از فعالترین چهره های علمی کشور در حیطه مهندسی سازه بودند.
متخصصی فعال، صادق و صمیمی را جامعه فنی کشور از دست داد که ناباورانه بود. یادشان همیشه گرامی خواهد بود.
www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
امکان حضور بصورت مجازی از طریق لینک زیر فراهم شد:
http://vc.sharif.edu/ch/civil-seminar

www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
وبینار تخصصی هوش مصنوعی پیشران پایداری و تحول در شهرها

🕑 زمان 13 تیرماه ساعت ۱۴ الی ۱۶

همراه با معرفی چند ابزار کاربردی هوش مصنوعی

دوره رایگان و حضور برای عموم آزاد می باشد.

به سایت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مراجعه شود
LMS.bhrc.ac.ir
Forwarded from دوستداران محیط‌زیست (حیدر ( رامین ) نجارلو)
تداوم‌ کوهزایی در زاگرس بعد از زلزله ویرانگر سر پل ذهاب در سال ۱۳۹۶ (۲۰۱۷)

◾️مطالعات جدید بر اساس آنالیز تصاویر ماهواره ای نشان می‌دهد در طی مدت  چهار سال بعد از زلزله نوامبر ۲۰۱۷  (۱۳۹۶) در سر پل ذهاب، ارتفاعات مناطق اطراف قصر شیرین تا حدود ماکزیمم ۲۰ سانتی متر باز هم افزایش یافته.

▪️این افزایش ارتفاع بخشی از تداوم فرآیند کوهزایی در زاگرس هست که نه تنها در موقع زلزله بلکه در  سالهای بعد از زلزله هم ادامه داشته است و توپوگرافی منطقه را تغییر داده.


◾️نتایج این مطالعات در مجله Seismological Research Letters به چاپ رسیده است

@mahdi_motagh

لینک مقاله:
https://pubs.geoscienceworld.org/ssa/srl/article/doi/10.1785/0220230425/644725/Ramp-Flat-and-Splay-Faulting-Illuminated-by
زلزله بزرگای 5 کاشمر، رخداد 29 - 03 - 1403 روز سه شنبه، ساعت 13:24:46
www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
Dr. AliBeitollahi
زلزله بزرگای 5 کاشمر، رخداد 29 - 03 - 1403 روز سه شنبه، ساعت 13:24:46 www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
کلیاتی از زلزله 5 کاشمر، استان خراسان رضوی
دکتر علی بیت اللهی، 29 – 03 - 1403
به گزارش مرکز لرزه‌نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران (IRSC) زلزله 5 کاشمر، استان خراسان رضوی، مورخ 1403/03/29 ساعت 13:24:46 در عمق 6.0 کیلومتری و بفاصله 6 کيلومتري کاشمر ( خراسان رضوي )، 11 کيلومتري خليل آباد ( خراسان رضوي ) و 23 کيلومتري ريوش ( خراسان رضوي ) و در فاصله مستقیم 637 کیلومتری تهران رخ داد.
با توجه به بزرگی زلزله و فاصله مراکز جمعیتی اطراف از آن، تعداد 8 شهر با جمعیتی معادل 179042 نفر و 148 آبادی با جمعیتی در حدود 152739 نفر (آمار 1395) "تحت تاثیر" این زمین‌لرزه قرارگرفته‌اند.
شدت احتمالی زلزله 5 کاشمر، استان خراسان رضوی
برای زلزله 5 کاشمر، استان خراسان رضوی، براساس روابط تجربی، شدت محسوس 6 در حوالی رومرکز و بشعاع 0.3 کیلومتری اطراف آن، شدت 5 تا شعاع 22.7 کیلومتری و شدت 4 تا شعاع 53.9 کیلومتری از زلزله محاسبه شده است.
در محدوده شدت 5، تعداد 120720 نفر جمعیت شهری ساکن هستند.
در محدوده شدت 5، تعداد 63348 نفر جمعیت روستائی ساکن هستند.
تعداد کل جمعیت ساکن (شهری و روستائی)، در محدوده شدت 5 برابر 184068 نفر و در محدوده شدت 4 برابر 147713 نفر برآورد شده است.
خسارت احتمالی زلزله 5 کاشمر، استان خراسان رضوی
برای این زمین لرزه براساس روابط آماری-تجربی خسارتی برآورد نشده است. احتمال خسارت خفیف در محدوده های نزدیک به رومرکز زلزله وجود دارد( متذکر می گردد که این برآوردها بر اساس روابط آماری است و با بازدیدهای میدانی باید تدقیق شود).
مراکز جمعیتی اطراف رومرکز زلزله 5 کاشمر، استان خراسان رضوی
شهرها
تعداد 9 شهر تا شعاع حدود 55 کیلومتری اطراف رومرکز زلزله قرار گرفته‌اند که نزدیکترین شهرها عبارت است از:
- کاشمر با جمعیت 102282 نفر و با تعداد 30726 واحد مسکونی (20425 واحد مسکونی فاقد اسکلت) در فاصله 6 کیلومتری از رومرکز زلزله.
- خليل آباد با جمعیت 12751 نفر و با تعداد 4016 واحد مسکونی (2776 واحد مسکونی فاقد اسکلت) در فاصله 11 کیلومتری از رومرکز زلزله.
- ريوش با جمعیت 5687 نفر و با تعداد 1659 واحد مسکونی (1275 واحد فاقد اسکلت) در فاصله 23 کیلومتری از رومرکز زلزله.
تعداد کل جمعیت مراکز جمعیتی شهری واقع در شعاع نیم درجه (حدود 55 کیلومتری)، 182761 نفر، تعداد کل واحدهای مسکونی 55069 واحد، تعداد کل واحدهای مسکونی فاقد اسکلت 38575 واحد می‌باشد.
پرجمعیت‌ترین شهر در این محدوده کاشمر با جمعیت 102282 نفر است.
آبادی‌ها
تعداد 156 آبادی تا شعاع نیم درجه (حدود 55 کیلومتری) اطراف رومرکز زلزله قرار گرفته‌اند که نزدیکترین آبادی‌ها عبارت است از:
- کسرينه با جمعیت 2105 نفر و با تعداد 664 واحد مسکونی (516 واحد مسکونی فاقد اسکلت) در فاصله 1 کیلومتری از رومرکز زلزله.
- حاجي اباد با جمعیت 654 نفر و با تعداد 205 واحد مسکونی (179 واحد مسکونی فاقد اسکلت) در فاصله 2 کیلومتری از رومرکز زلزله.
- زنده جان با جمعیت 1786 نفر و با تعداد 550 واحد مسکونی (480 واحد فاقد اسکلت) در فاصله 2 کیلومتری از رومرکز زلزله.
تعداد کل جمعیت مراکز جمعیتی روستائی واقع در شعاع نیم درجه (شعاع 50 تا 60 کیلومتری)، 158323 نفر، تعداد کل واحدهای مسکونی 49336 واحد، تعداد کل واحدهای مسکونی فاقد اسکلت 41552 واحد می‌باشد. پرجمعیت‌ترین آبادی در این محدوده عبدل اباد با جمعیت 5618 نفر است.
جمع کل جمعیت شهری و آبادی‌های در شعاع نیم درجه (حدود 55 کیلومتری) 341084 نفر و تعداد کل واحدهای مسکونی 104405 واحد بوده که از میان این تعداد از واحدهای مسکونی تعداد 80127 واحد فاقد اسکلت می‌باشد.
گسل مسبب زلزله 5 کاشمر، استان خراسان رضوی
1رومرکز زلزله 5 کاشمر، استان خراسان رضوی بر روی نقشه گسله‌های ایران برهم‌نهی گردید و بر این اساس گسل احتمالی مسبب زلزله حدس زده شده است. برآورد گردید که سگمنت‌هائی از گسل درونه در مجاورت رومرکز زلزله امتداد دارد و احتمالا جنبائی آن قطعه گسلی موجب رخداد زلزله 5 کاشمر، استان خراسان رضوی شده است.
گسل درونه با طول تقریبی 800 کیلومتر دومین گسل طویل ایرانزمین(بعد از گسل اصلی زاگرس) می باشد. سازوکار گسل درونه از امتداد لغز چپ گرد با مولفه راندگی است که سمت شرقی آن وارد خاک افغانستان و سمت غربی آن تا انارک در ایران مرکز گسترش دارد.
پسلرزه های زلزله 5 کاشمر، استان خراسان رضوی
از زمان وقوع زلزله تا زمان تدوین این خبر، تعداد 1پسلرزه در محدوده رومرکز زلزله رخ داده است که بزرگی آن 2.7 می باشد. عدم رخداد پسلرزه ها پس از گذشت 3 ساعت از وقوع زلزله، با توجه به توان بالای لرزه زائی گسل درونه می تواند نگران کننده باشد.
لرزه‌خیزی محدوده رومرکز زلزله 5 کاشمر، استان خراسان رضوی
Dr. AliBeitollahi
زلزله بزرگای 5 کاشمر، رخداد 29 - 03 - 1403 روز سه شنبه، ساعت 13:24:46 www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
براساس داده‌های نوین لرزه‌خیزی ایران از اوایل سال 1385 و در شعاع 1 درجه از رومرکز زلزله، زمین‌لرزه‌های 18 سال اخیر جمع آوری شده است که معرف لرزه خیزی گستره رومرکز زلزله هستند. بر اساس داده های جمع آوری شده در این مدت:
تعداد 413 زلزله با بزرگی 2.5 و بالاتر در گستره اطراف رومرکز از سال 2006 میلادی تا زمان وقوع زلزله 5 کاشمر، استان خراسان رضوی (مدت 18 ساله) ثبت شده است. از این تعداد 4 زمین‌لرزه با بزرگی 5 و بالاتر و 19 زلزله با بزرگی 4 تا 5 و بقیه زمین‌لرزه‌ها کوچکتر از بزرگی 4 در اطراف رومرکز گسترده شده‌اند.
Dr. AliBeitollahi
زلزله بزرگای 5 کاشمر، رخداد 29 - 03 - 1403 روز سه شنبه، ساعت 13:24:46 www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
زلزله بزرگای 5 کاشمر، رخداد 29 - 03 - 1403 روز سه شنبه، ساعت 13:24:46
#گسل_درونه، مسبب زلزله با بزرگی 5 کاشمر، دومین گسل طویل ایران( بعد از گسلی رورانده اصلی زاگرس) ، مار خفته کویر و فلات مرکزی ایران، از سوی هرات افغانستان تا انارک یزد در ایران مرکزی، گسل امتداد لغز چپ بر ، این گسله از جنوب تایباد، شمال رشتخوار، جنوب تربت حیدریه، شمال کاشمر، شمال خلیل آباد، شمال بردسکن، شمال روستای درونه( وجه تسمیه گسل) ، شمال جندق، شمال انارک عبور می کند و بسمت زواره امتداد دارد.
رخداد زلزله 29 خرداد 1403 کاشمر نشان داد که این گسله جنبا و تحت تنش و با توجه به طول آن توان لرزه زائی بالائی دارد.
انتظار رخداد چندین پسلرزه بعد از این زمین لرزه می رفت که عدم رخداد متوالی پسلرزه ها، می تواند نگران کننده باشد.
با توجه به شرایط آب و هوایی به مردم عزیز کاشمر و روستاهای اطراف توصیه می نماید هوشیاری کامل داشته باشند و تا حد امکان در ساعات آینده در محیط های کم خطر حضور داشته باشند. امیدواریم تا حادثه خطرزائی در منطقه رخ ندهد.
www.tg-me.com/telegram/com.Dr_AliBeitollahi
دوستان گرامی، سلام؛
اینجانب با شنیدن نکات طرح شده توسط کاندیداهای محترم ریاست جمهوری و مقایسه تفاوت ها در اهداف، سیاست ها و روش ها و با توجه به نگاه واقع گرایانه و واقع بینانه به شرایط کنونی کشور و ظرفیت های خودمان، به این جمعبندی رسیده ام که ضروری است در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۳ شرکت نمایم.
از شما دوستان گرامی هم دعوت می کنم در این انتخابات شرکت و به کاندیدای مطلوب مد نظر خود رای دهید. بنظرم با توجه به شرایط موجود، مشارکت فعال ما می تواند آینده نسبتا بهتری را برای کشورمان رقم بزند.

با احترام، دکتر علی بیت اللهی
۱۴۰۳ - ۰۴ - ۰۳
@alibeitollahi
2024/06/24 09:05:21
Back to Top
HTML Embed Code: