Telegram Group Search
جانم امیرالمومنین مفسر سوره حمد

#تفسیر
قُوتِ الْقُلُوبِ قَالَ عَلِيٌّ صلوات الله علیه لَوْ شِئْتُ لَأَوْقَرْتُ سَبْعِينَ بَعِيراً فِي تَفْسِيرِ فَاتِحَةِ الْكِتَابِ.

🔸در كتاب «قوّة القلوب» از على عليه السلام نقل كرده است كه فرمود: اگر بخواهم هفتاد شتر در تفسير سوره حمد بار مى كنم.

مناقب آل أبي طالب - ط علامه جلد 2 صفحه 43
بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث جلد 89 صفحه 93
القطره جلد 1 صفحه 173

#جزء1
عظمت الهی

#توحید
از امام صادق (صلوات الله علیه) نقل شده زینب عطر فروش لوچ به سوی زنان و دختران رسول خدا (صلی الله علیه و آله) آمد و کارش این بود که عطر به ایشان میفروخت پس رسول خدا داخل شد و زینب در نزد زنان بود حضرت به او فرمود که چون تو به نزد ما بیائی خانه های ما خوشبو شود زینب عرض کرد که خانه های تو یا رسول اللَّه به بوی تو خوشبوتر است حضرت فرمود که چون بفروشی نیکی کن و خیانت مکن زیرا که آن پرهیزگاریش بیشتر و مال را باقی گذارنده تر است زینب عرض کرد که در باب چیزی از فروختنم نیامده ام و جز این نیست که به خدمتت آمده ام که تو را از عظمت خدا سؤال کنم حضرت فرمود جل جلال اللَّه به زودی تو را حدیث می کنم از مقداری از آن. سپس فرمود: این زمین از هر که و هر چه بر روی آن است در نزد طبقه زمینی که در زیر آن است چون حلقه ای است که در بیابان چولی (بیابان بی آب و علف) افتاده باشد و این دو طبقه زمین و هر که در اینها و هر که بر روی اینها است در نزد طبقه زیرین (زمین سوم) که در زیر اینها است چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد و طبقه سوم تا آنکه به طبقه هفتم منتهی شد بعد از آن این آیه را خواند:
خَلَقَ سَبْعَ سَماواتٍ وَ مِنَ الْأَرْضِ مِثْلَهُنَّ (طلاق 12)
یعنی: هفت آسمان و نیز مثل آنها (هفت) زمین را آفرید.
و هفت طبقه زمین و هر که در آنها و هر که بر روی آنها است بر پشت خروس چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد و برای خروس دو بال است؛ بالی در مشرق و بالی در مغرب است و پاهایش در تخوم (حد فاصل زمین) و هفت طبقه زمین و خروس با هر که در آن و هر که بر روی آن است بر روی سنگ چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد و هفت طبقه زمین و خروس و سنگ با هر که در آن و هر که بر روی آن است بر پشت ماهی چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد و هفت طبقه زمین و خروس و سنگ و ماهی در نزد دریای تاریک چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد و هفت طبقه زمین و خروس و سنگ و ماهی و دریای تاریک در نزد هواء چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد و هفت طبقه زمین و خروس و سنگ و ماهی و دریای تاریک و هواء در نزد ثری چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد سپس این آیه را خواند:
لَهُ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الْأَرْضِ وَ ما بَیْنَهُما وَ ما تَحْتَ الثَّری (طه 6)
یعنی: برای اوست آنچه در آسمانها و آنچه در زمین و آنچه در میان آن دو و آنچه در زیر ثری است
و سپس خبر منقطع و بریده شده (یعنی ظاهرا کلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله تمام شد و از این به بعد کلام امام ششم است)
هفت طبقه زمین و خروس و سنگ و ماهی و دریای تاریک و هواء و ثری با هر که در آن و هر که بر روی آن ست در نزد آسمان چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد و این (آنچه مذکور شد) و آسمان دنیا با هر که در آن و هر که بر روی آن است در نزد آسمان که بالای آن است چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد و این (آنچه ذکر شد) و این دو آسمان در نزد آسمان سوم چون حلقه ای ست که در بیابان چولی باشد و این آسمان سوم و هر که درون آن و بر روی آن است در نزد آسمان چهارم چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد تا آنکه به آسمان هفتم منتهی شد و این هفت آسمان و هر که درون آنها و بر روی آنهاست در نزد دریای مکفوف که آن را از اهل زمین باز داشته اند چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد و هفت آسمان و دریای مکفوف در نزد کوههای تگرگ چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد سپس این آیه را خواند:
وَ یُنَزِّلُ مِنَ السَّماءِ مِنْ جِبالٍ فِیها مِنْ بَرَدٍ (نور 43)
یعنی و خدا فرو میفرستد از آسمان از کوهی چند که در آن ست از تگرگ
و این هفت آسمان و دریای مکفوف و کوههای تگرگ در نزد حجابهای نور چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد و آن هفتاد هزار حجاب است که نور آنها دیده ها را میبرد (کور میگرداند) و این هفت آسمان و دریای مکفوف و کوههای تگرگ و حجابها در نزد هوائی که دلها در آن حیران می شود چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد و هفت آسمان و دریای مکفوف و کوههای تگرگ و حجابها و هواء نسبت به کرسی چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد پس این آیه را خواند:
وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ لا یَؤُدُهُ حِفْظُهُما وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ (بقره 255)
کرسی او (تخت سلطنت) آسمان ها و زمین را فرا گرفته و نگهداری آن دو بر او گران و مشقت آور نیست؛ و او بلند مرتبه و بزرگ است.
و هفت آسمان و دریای مکفوف و کوههای تگرگ و حجابها و هواء و کرسی در نزد عرش چون حلقه ای است که در بیابان چولی باشد پس این آیه را خواند:
الرَّحْمنُ عَلَی الْعَرْشِ اسْتَوی (طه 5)
یعنی: خداى رحمان كه بر عرش استيلا يافته است.
و فرشتگان عرش را بر نمیدارند مگر به گفتن لا اله الا الله و لا حول و لا قوة الا بالله

توحید صدوق باب 38 ذکر عظمة الله جل جلاله

#جزء3 #جزء16 #جزء18 #جزء28
حدیث (۳)


در فضیلت قرآن، و ثواب تلاوت آن 🌙



🔹عَلِیُّ بْنُ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِیهِ عَنِ النَّوْفَلِیِّ عَنِ السَّکُونِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (ع) أَنَّ النَّبِیَّ صلی الله علیه و آله صَلَّی عَلَی سَعْدِ بْنِ مُعَاذٍ فَقَالَ لَقَدْ وَافَی مِنَ الْمَلَائِکَةِ سَبْعُونَ أَلْفاً وَ فِیهِمْ جَبْرَئِیلُ (علیه السلام) یُصَلُّونَ عَلَیْهِ فَقُلْتُ لَهُ یَا جَبْرَئِیلُ بِمَا یَسْتَحِقُّ صَلَاتَکُمْ عَلَیْهِ فَقَالَ بِقِرَاءَتِهِ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ قَائِماً وَ قَاعِداً وَ رَاکِباً وَ مَاشِیاً وَ ذَاهِباً وَ جَائِیاً.


🔸سكونى، از امام جعفر صادق عليه السلام روايت كرده است كه فرمود: «پيغمبر صلى الله عليه و آله بر سعد بن معاذ نماز كرد. پس فرمود: هر آينه به حقيقت كه هفتاد هزار نفر از فرشتگان آمدند، و جبرئيل عليه السلام در ميان ايشان بود كه بر او نماز مى كردند. پس من به جبرئيل گفتم كه: اى جبرئيل! سعد به چه چيز سزاوار اين شده بود كه شما بر او نماز كنيد؟ گفت: به سبب اينكه سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» مى خواند، در حالى كه ايستاده و نشسته و سواره و پياده بود، و در حالى كه مى رفت و مى آمد».


📚 اصول کافی جلد ۲ صفحه ۶۲۲.


#در_فضیلت_قرآن_و_ثواب_تلاوت_آن


🆔 @Abdo_Zahra_Hussaini

#جزء30
صراحت قرآن کریم در بیان برخی مسائل

گاهی لازم است بی پرده و صریح و واضح صحبت کرد.
1️⃣مثلا بین زن و شوهر هیچ حجاب و پرده ای نیست و جواز دارند صریح حرف بزنند
2️⃣مثلا در برخی احادیث به طور صریح اسامی آلت انسان برده می شود و توضیحاتی داده می شود؛ باید هم اینطور باشد زیرا اسلام دین کاملی است و برای تمام مباحث ولو مباحث خجالت آور، حرف دارد
3️⃣سب و فحش به دشمنان اهل یبت لعنهم الله
کلی حدیث صریح و واضح در مبحث فحش به آن ملاعین موجود است و جز بیسواد و یا مغرض کسی منکر نمی شود.

وَالَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهَا مِن رُّوحِنَا وَجَعَلْنَاهَا وَابْنَهَا آيَةً لِّلْعَالَمِينَ ‎﴿سورة الأنبياء ٩١﴾‏
و آن [زن را یاد کن] که دامن خود را پاک نگه داشت، پس ما از روح خود در او دمیدیم و او و پسرش را نشانه ای [بزرگ از قدرت خود] برای جهانیان قرار دادیم.

وَمَرْيَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ الَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهِ مِن رُّوحِنَا وَصَدَّقَتْ بِكَلِمَاتِ رَبِّهَا وَكُتُبِهِ وَكَانَتْ مِنَ الْقَانِتِينَ ‎﴿سورة التحريم ١٢﴾‏
و [نیز] مریم دختر عمران [را مثل زده است] که دامان خود را پاک نگه داشت و در نتیجه از روح خود در او دمیدیم و کلمات پروردگارش و کتاب های او را تصدیق کرد و از اطاعت کنندگان [فرمان های خدا] بود.

گرچه مترجمین در دو آیه فوق #فرج را به دامان ترجمه کردند لکن حقیقت امر این است که فرج اسم صریحی است که معنای آن مشخص است.

#جزء17 #جزء28
عذاب جهنمی ها پوستشان را بریان می کند و از بین می برد

#اسلام_رحمانی
كَلَّا ۖ إِنَّهَا لَظَىٰ ﴿١٥﴾ نَزَّاعَةً لِّلشَّوَىٰ ﴿سورة المعارج ١٦﴾
نه چنين است. [آتش‌] زبانه مى‌كشد، (۱۵) پوست سر و اندام را بركننده است. (۱۶)

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِآيَاتِنَا سَوْفَ نُصْلِيهِمْ نَارًا كُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُم بَدَّلْنَاهُمْ جُلُودًا غَيْرَهَا لِيَذُوقُوا الْعَذَابَ ۗ إِنَّ اللَّـهَ كَانَ عَزِيزًا حَكِيمًا ﴿سورة النساء ٥٦﴾
به زودى كسانى را كه به آيات ما كفر ورزيده اند، در آتشى [سوزان‌] درآوريم؛ كه هر چه پوستشان بريان گردد، پوستهاى ديگرى بر جايش نهيم تا عذاب را بچشند. آرى، خداوند تواناى حكيم است.

#جزء5 #جزء29
راضی به رضای الهی باشیم

#حکمتهای_علوی #تسلیم #راضی #مطیع
وقال عليه السلام: لَايَقُولَنَّ أَحَدُكُمْ: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ‌ مِنَ‌ الْفِتْنَةِ» لِأَنَّهُ لَيْسَ‌أَحَدٌإِلَّا وَهُوَ مُشْتَمِلٌ عَلَى فِتْنَةٍ، وَلكِنْ مَنِ‌ اسْتَعَاذَ فَلْيَسْتَعِذْ مِنْ مُضِلَّاتِ‌ الْفِتَنِ، فَإِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ يَقُولُ: «وَاعْلَمُوا أَنَّما أَمْوَالُكُمْ وَأَوْلَادُكُمْ فِتْنَةٌ» وَ مَعْنَى ذلِكَ أَنَّهُ يَخْتَبِرُهُمْ بِالْأَمْوَالِ وَ الْأَوْلَادِ لِيَتَبَيَّنَ السَّاخِطَ لِرِزْقِهِ، وَ الرَّاضِيَ بِقِسْمِهِ. وَ إِنْ كَانَ سُبْحَانَهُ أَعْلَمَ بِهِمْ مِنْ أَنْفُسِهِمْ، وَ لكِنْ لِتَظْهَرَ الْأَفْعَالُ الَّتي بِهَا يُسْتَحَقُّ الثَّوَابُ وَالْعِقَابُ؛ لِأَنَّ بَعْضَهُمْ يُحِبُّ الذُّكُورَ وَ يَكْرَهُ الْإِنَاثَ، وَ بَعْضَهُمْ يُحِبُّ تَثْمِيرَالْمَالِ وَ يَكْرَهُ انْثِلَامَ الْحَالِ.

🔸امیرالمومنین صلوات الله علیه: هيچ يك از شما نگويد «خداوندا! به تو پناه مى‌برم از فتنه و امتحان شدن»، زيرا هيچ كس نيست مگر اين كه امتحانى دارد، ولى كسى كه مى‌خواهد به خدا پناه ببرد از امتحانات گمراه كننده به خدا پناه برد، زيرا خداوند سبحان مى‌گويد: «بدانيد كه اموال و اولاد شما مايه امتحان شما هستند». [انفال 28] و معناى اين سخن آن است كه خداوند مردم را به اموال و اولادشان آزمايش مى‌كند؛ تا آن كس كه از روزيش خشمگين است از آن كس كه شاكر و راضى است شناخته شود؛ هرچند خداوند سبحان از مردم به خودشان آگاهتر است، ولى اين به خاطر آن است كه افعالى كه با آن استحقاق ثواب و عقاب پيدا مى‌كنند ظاهر گردد؛ زيرا بعضى از مردم (مثلًا) پسر را دوست دارند و فرزندان دختر را ناخوش دارند و بعضى افزايش مال را مى‌خواهند و از نقصان مال ناراحتند.

نهج البلاغه حکمت 93

#جزء9
درس تورات و انجیل ، ولایت است

وَلَوْ أَنَّهُمْ أَقَامُوا التَّوْرَاةَ وَالْإِنجِيلَ وَمَا أُنزِلَ إِلَيْهِم مِّن رَّبِّهِمْ ﴿سورة المائدة ٦٦﴾
و اگر آنان به تورات و انجيل و آنچه از جانب پروردگارشان به سويشان نازل شده است، عمل مى‌كردند.


عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ، عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (صلوات الله عَلَيْهِ) فِي قَوْلِ اللَّهِ: وَ لَوْ أَنَّهُمْ أَقٰامُوا التَّوْرٰاةَ وَ الْإِنْجِيلَ وَ مٰا أُنْزِلَ إِلَيْهِمْ مِنْ رَبِّهِمْ ،قَالَ:«الْوَلاَيَةَ».

🔸حضرت آقا امام باقر صلوات الله علیه درباره کلام خداوند: و اگر آنان به تورات و انجيل و آنچه از جانب پروردگارشان به سويشان نازل شده است، عمل مى‌كردند. (مائده 66)
می فرماید ولایت است

تفسیر البرهان جلد 2 صفحه 332
تأويل الآيات صفحه 160
الكافي- ط الاسلامية جلد 1 صفحه 413 حدیث 5
تفسیر العیاشی جلد 1 صفحه 330 حدیث 149
تفسیر کنز الدقائق جلد 4 صفحه 165

#جزء6
نماز دو رکعتی مخصوص شب های قدر

●عنِ النَّبِيِّ صلّی الله علیه وآله قَالَ: مَنْ صَلَّى رَكْعَتَيْنِ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ فَيَقْرَأُ فِي كُلِّ رَكْعَةٍ فَاتِحَةَ الْكِتَابِ مَرَّةً وَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ سَبْعَ‏ مَرَّاتٍ، فَإذَا فَرَغَ يَسْتَغْفِرُ سَبْعِينَ مَرَّةً (يَقُولُ: «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ») فَمَا دَامَ لَا يَقُومُ مِنْ مَقَامِهِ حَتَّى يَغْفِرَ اللَّهُ لَهُ وَ لِأَبَوَيْهِ، وَ بَعَثَ اللَّهُ مَلَائِكَةً يَكْتُبُونَ لَهُ الْحَسَنَاتِ إلَى سَنَةٍ أُخْرَى، وَ بَعَثَ اللَّهُ مَلَائِكَةً إلَى الْجِنَانِ يَغْرِسُونَ لَهُ الْأَشْجَارَ وَ يَبْنُونَ لَهُ الْقُصُورَ وَ يُجْرُونَ لَهُ الْأَنْهَارَ، وَ لَا يَخْرُجُ مِنَ الدُّنْيَا حَتَّى يَرَى ذَلِكَ كُلَّهُ.

●رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمود: هرکس در شب قدر دو رکعت نماز بخواند، در هر رکعت یک بار فاتحة الکتاب (سوره حمد) و هفت بار سوره توحید (قل هو الله احد)، و بعد از نماز هفتاد بار استغفار نماید (بگوید «أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ وَأَتُوبُ إِلَیْهِ»)، بعد از نماز از جایش تکان نمی خورد، مگر آنکه خداوند او و پدر و مادرش را می آمرزد، و خداوند ملائکه ای را مبعوث می کند که تا سال بعد برای وی حسنات می نویسند، و ملائکه ای را سوی بهشت می فرستد تا برای او درختان کاشته، و برای او قصرها بنا کرده، و برای او رودها جاری سازند. و این فرد از دنیا نمی رود تا آنکه همه این موارد را خواهد دید.

إقبال الأعمال - ط القديمة جلد 1 صفحه 186
زاد المعاد (مجلسی) صفحه 125
بحارالأنوار جلد 98 صفحه 144
مفاتیح الجنان اعمال مشترک شب‌های قدر

#جزء1 #جزء30
مباهات خداوند بر ملائکه بخاطر فداکاری امیرالمومنین در لیلة المبيت

در کتاب تفسیر البرهان آمده است:

«جَمَاعَةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا ،نَحْوُ:اِبْنِ بَابَوَيْهِ،وَ ابْنِ شَاذَانَ،وَ الْكُلَيْنِيِّ،وَ الطُّوسِيِّ،وَ ابْنِ عُقْدَةَ،وَ الْبَرْقِيِّ،وَ ابْنِ فَيَّاضٍ،وَ الْعَبْدَكِيِّ،وَ الصَّفْوَانِيِّ،وَ الثَّقَفِيِّ،بِأَسَانِيدِهِمْ عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ،وَ أَبِي رَافِعٍ،وَ هِنْدِ بْنِ أَبِي هَالَةَ:أَنَّهُ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ): «أَوْحَى اللَّهُ إِلَى جَبْرَئِيلَ وَ مِيكَائِيلَ:أَنِّي آخَيْتُ بَيْنَكُمَا،وَ جَعَلْتُ عُمُرَ أَحَدِكُمَا أَطْوَلَ مِنْ عُمُرِ صَاحِبِهِ،فَأَيُّكُمَا يُؤْثِرُ أَخَاهُ؟فَكِلاَهُمَا كَرِهَا الْمَوْتَ.فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَيْهِمَا:أَ لاَ كُنْتُمَا مِثْلَ وَلِيِّي عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ،آخَيْتُ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ مُحَمَّدٍ نَبِيِّي،فَآثَرَهُ بِالْحَيَاةِ عَلَى نَفْسِهِ،ثُمَّ ظَلَّ رَاقِداً عَلَى فِرَاشِهِ،يَقِيهِ بِمُهْجَتِهِ،اهْبِطَا إِلَى الْأَرْضِ جَمِيعاً وَ احْفَظَاه مِنْ عَدُوِّهِ.فَهَبَطَ جَبْرَئِيلُ فَجَلَسَ عِنْدَ رَأْسِهِ،وَ مِيكَائِيلُ عِنْدَ رِجْلَيْهِ،وَ جَعَلَ جَبْرَئِيلُ يَقُولُ:بَخْ بَخْ،مَنْ مِثْلُكَ يَا ابْنَ أَبِي طَالِبٍ،وَ اللَّهُ يُبَاهِي بِكَ الْمَلاَئِكَةَ!فَأَنْزَلَ اللَّهُ: وَ مِنَ النّٰاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ »الْآيَةَ.


ترجمه:

خداوند به جبرئیل و میکائیل وحی نمود که من بین شما پیوند برادری ایجاد نمودم و عمر یکی از شما را طولانی تر از عمر دیگری قرار دادم. پس کدام یک از شما برادرش را بر خود ترجیح می‌دهد. هر دو آن‌ها از مرگ بیزار بودند و زندگی را ترجیح دادند.
پس خداوند به آن دو وحی نمود: آیا نمی خواهید مثل ولی من علی بن ابی طالب باشید؟! میان او و محمد، پیامبرم عقد اخوت بستم و علی، جان پیامبر را بر خود ترجیح داد و در بستر او خوابید تا با فدا کردن جان خود، از جان پیامبر صلی الله علیه و آله محافظت کند. هر دو به زمین فرود آیید و از او در مقابل دشمنش محافظت کنید.
جبرئیل فرود آمده و در کنار سر حضرت نشست و میکائیل در کنار پاهای حضرت قرار گرفت و جبرئیل شروع به تکرار این جمله کرد:

خوشا بحال تو ای پسر ابیطالب ! هیچکس مانند تو نیست. و خداوند به تو بر فرشتگان مباهات می‌کنند!

پس خداوند این آیه را نازل فرمود:
«وَمِنَ النَّاسِ مَن یشْرِی نَفْسَه ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّه وَاللّه رَؤُوفٌ بِالْعِبَادِ» [بقره / ۲۰۷]

{و از میان مردم کسی است که جان خود را برای طلب خشنودی خدا فدا میکند، و خدا نسبت به بندگان مهربان است. }




📘البرهان في تفسير القرآن جلد 1  صفحه 444
📘الأمالي للشيخ الطوسي- ط دار الثقافة جلد1  صفحه469
📘مجمع النورين  جلد1  صفحه184
📘بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث جلد36  صفحه43

📕أسد الغابة ط العلمية نویسنده : ابن الأثير   جلد4  صفحه87
📕ينابيع المودة لذوالقربى  نویسنده : القندوزي  جلد1 صفحه274
📕شواهد التنزيل للحسكاني 1/96 حديث 133
📕نور الأبصار للشبلنجيّ: 77 (باختصار) .
📕تفسير الرازي جلد : 5  صفحه : 350

#جزء2
کیفیت عمل امام صادق صلوات الله علیه در شب قدر و نماز صبح ایشان و دعای پس از نماز...

●وروي عَن حماد بن عثمان قالَ : دخلت عَلى الصادق عليه السلام لَيلَة احدى وعَشرين مِن شَهر رَمَضان فقالَ لي : يا حماد اغتسلت؟ فقلت : نعم جَعَلتَ فداك ، فدعا بحصير. ثم قالَ إلى لزقي فصّل فَلَمْ يزل يصلي وانا أصلّي إلى لزقه حتى فرغنا مِن جميع صلواتنا ثم أخذ يدعو وأنا أؤمِّن عَلى دعائه إلى أن اعترض الفَجر فأذن وأقامَ ودعا بعض غلمانه فقمنا خلفه فتقدم فصلّى بنا الغداة فقرأ بفاتحة الكتاب و (إنّا أَنزَلناهُ في لَيلَة القَدر) في الأوّلى وفي الركعة الثّانِيَة بفاتحة الكتاب و (قُلْ هُوَ الله أحد) فلمّا فرغنا مِن التسبيح والتحميد والتقديس والثناء عَلى الله تَعالى والصلاة عَلى رسول الله صلی الله علیه و آله والدُّعاء لجميع المؤمنين والمُؤمِنات والمسلمين والمسلمات خرَّ ساجداً لا أسمع مِنهُ إِلاّ النّفس ساعة طويلة ثم سمعته يَقول : لا إِلهَ إِلاّ أَنْتَ مُقَلِّبَ القُلُوبِ وَالاَبْصارِ ... إلى آخر الدُّعاء المروي في الاقبال*

●روایت شده: که حماد بن عثمان در شب بیست‌ویکم به زیارت امام صادق (علیه السلام) آمد، حضرت پرسید: غسل کرده ای؟ عرض کرد: آری، فدایت شوم؛ پس حضرت حصیری خواست و حمّاد را به نزدیک خود طلبید و مشغول نماز شد و پیوسته نماز خواند و حمّاد هم در کنار حضرت نماز می‌خواند تا از نمازهای خود فارغ شدند؛ آنگاه امام صادق (علیه السلام) دعا کرد و حمّاد آمین گفت تا سپیده دمید؛
سپس آن حضرت اذان و اقامه گفت و بعضی از خدمتکاران خود را خواست و جلو ایستاد و نماز صبح خواند؛ در رکعت اول پس از سوره «حمد»، سوره «قدر» و در رکعت دوم بعد از سوره «حمد»، سوره «توحید» را خواند و پس از نماز مشغول تسبیح و تحمید و تقدیس و ثنای حق و صلوات بر پیامبر و دعا برای مردان و زنان مؤمن و مسلمان شد؛ سپس سر به سجده گذاشت و به اندازه یک ساعت به جز صدای تنفس صدایی از آن حضرت شنیده نشد، پس از آن این دعا را خواند: «لا إِلهَ إِلّا أَنْتَ مُقَلِّبَ القُلُوبِ وَ الأَبْصارِ» تا آخر دعا که در کتاب «اقبال» آمده است.

إقبال الأعمال - ط القديمة جلد 1 صفحه 200 فصل فيما يختص باليوم الحادي و العشرين‌
مفاتیح الجنان اعمال شب بیست و یکم ماه رمضان

#جزء1 #جزء30
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وَ اَلْإِنْكَارُ لِفَضَائِلِهِمْ هُوَ اَلْكُفْرُ.

رائفی پور یهودی ملعون منکر فضیلت #لیلة_المبیت می شود و با ادله واهی و سخیف سعی در کمرنگ کردن این فضیلت امیرالمومنین علی صلوات الله علیه دارد و حال آنکه کور خوانده:

يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ ‎﴿الصف: ٨﴾‏
مى‌خواهند نور خدا را با دهان خود خاموش كنند و حال آنكه خدا -گر چه كافران را ناخوش افتد- نور خود را كامل خواهد گردانيد.

#جزء2 #جزء28
جوابیه رائفی پور ملعون منکر فضیلت #لیلة_المبیت

1️⃣احمق جان قیاس با اهل بیت صلوات الله علیهم به شدت نهی شده و در احادیث مقایسه غیر معصوم با معصوم کفر قلمداد شده

2️⃣توی ملعون احمق ضعیف حقیر می خواهی به الله جل جلاله درس بدهی؟ خداوند عز و جل از ضمیر و قلب و باطن اشخاص آگاه است و فقط و فقط برای آقا علی بن ابی طالب صلوات الله علیه آیه نازل کرده ، حتما فضیلت خاص و مهمی بوده که آیه در شان این کار و این شخص والا نازل شده؛ پس لطفا شما ببند...

3️⃣لیله المبیت یکی از فضائل آقا امیرالمومنین علی بن ابی طالب صلوات الله علیه به اعتراف خاصه و عامه است و طبق احادیث انکار فضائل اهل بیت صلوات الله علیهم کفر است

وَ اَلْإِنْكَارُ لِفَضَائِلِهِمْ هُوَ اَلْكُفْرُ. (بحار الأنوار جلد 25 صفحه 366)

4️⃣رائفی پور قبلا با معاویه ملعون در مبحث مجوسی دانستن حضرت ابولولو علیه السلام همصدا و همسو شده بود (نعوذ بالله) و بار دیگر این یهودی ملعون به سیره امامش معاویه متمسک شده و سعی در کمرنگ کردن این فضیلت اختصاصی امیرالمومنین صلوات الله علیه دارد کما اینکه تاریخ گواهی داده معاویه ملعون سعی داشت فضیلت لیلة المبیت را محو کند.

5️⃣احمق! ملعون! جاهل! بیسواد! ممکن است چند میلیون نفر به حج بروند ولی اکثرش مردود باشد و از عده قلیلی پذیرفته شود؛ تمام اعمال همینگونه است و اینطور نیست که درجات اشخاص و شدت اخلاص آنها یکی باشد
امیرالمومنین صلوات الله علیه دو رکعت نماز خوانده که مادر نزاییده مثل مولا چنین نمازی بخواند به این می گویند #اخلاص محض به این گویند خالی بودن از هرگونه غل و غش، همان چیزی که تمام مخلوقات عاجز و درمانده هستند از آن.

6️⃣یک بازدیدی از بنیاد شهید بکنید بد نیست؛ ببینید چطور در سر و کله همدیگر می زنند برای حقوق، برای گرفتن مزایا، برای بالا بردن درصد جانبازی، برای گرفتن بُن خرید، برای گرفتن وام و...
حتی فرزندان شهدا و جانبازان نیز سوگلی می شوند و در کنکور و انتخاب شغل و سایر جاها از فعل پدرانشان استفاده می کنند ولی آیا سیره امیرالمومنین صلوات الله علیه این بود که به خانواده شهدا و جانبازان امتیازهای خاص و ویژه بدهد؟ شایسته سالاری و اخلاص کجا؟ پارتی بازی و دنبال پوئن بودن کجا؟ پس لطفا ساکت شو و غیر معصوم و کردارشان را با معصوم مقایسه نکن.

7️⃣اطاعت مهم است نه عبادت، ما اگر خودمان را به سختی بیندازیم و حتی بکشیم ولی طبق #سنت و ماخوذ از اوامر معصومین صلوات الله علیهم نباشد اجری نداریم و مصداق #هلک_المستعجلون هستیم؛ پس ما در مبحث #جهاد سرسپرده معصوم هستیم و اینکه کسی جانش را فدا کند ابتدا باید اصل کارش بررسی شود؛ بقیه اش که بماند...

امان از روزی که بفهمیم شخصی که دائم بر علیه یهود سخنرانی میکرده خودش نفوذی یهود است...

#جزء2
ساداتِ شیطانیِ کفار

إِنَّ اللَّهَ لَعَنَ الْكَافِرِينَ وَأَعَدَّ لَهُمْ سَعِيرًا ‎﴿٦٤﴾‏ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ۖ لَّا يَجِدُونَ وَلِيًّا وَلَا نَصِيرًا ‎﴿٦٥﴾‏ يَوْمَ تُقَلَّبُ وُجُوهُهُمْ فِي النَّارِ يَقُولُونَ يَا لَيْتَنَا أَطَعْنَا اللَّهَ وَأَطَعْنَا الرَّسُولَا ‎﴿٦٦﴾‏ وَقَالُوا رَبَّنَا إِنَّا أَطَعْنَا سَادَتَنَا وَكُبَرَاءَنَا فَأَضَلُّونَا السَّبِيلَا ‎﴿احزاب ٦٧﴾‏
همانا خدا کافران را لعنت کرده، و آتشی افروخته برای آنان آماده کرده است. (۶۴) همیشه در آن جاودانه اند، و سرپرست و یاوری [که آنان را نجات دهد] نیابند. (۶۵) روزی که چهره هایشان را در آتش از سویی به سویی می گردانند، [و] می گویند: ای کاش ما [در دنیا] از خدا و پیامبر اطاعت کرده بودیم، (۶۶) و می گویند: پروردگارا! همانا ما از فرمانروایان و بزرگانمان اطاعت کردیم، در نتیجه گمراهمان کردند. (۶۷)

#جزء22
خیانت چشم ها از دید او پنهان نیست...

يَعْلَمُ خَائِنَةَ الْأَعْيُنِ وَمَا تُخْفِي الصُّدُورُ ‎﴿غافر ١٩﴾
[او] چشم هایی را که به خیانت [به نامحرمان] می نگرد و آنچه را سینه ها پنهان می دارند، می داند.


وَ يَا مَنْ يَعْلَمُ خَائِنَةَ الْأَعْيُنِ وَمَا تُخْفِي الصُّدُورُ

🔸ای آن‌که خیانت چشم‌ها و آنچه را سینه‌ها پنهان کنند می‌داند

دعای علقمه منقول از امام صادق صلوات الله علیه

#جزء24
🔶 اثر #صدقه با دستان #کودک 🔶


۱۰- عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عُمَرَ بْنِ يَزِيدَ قَالَ: أَخْبَرْتُ أَبَا الْحَسَنِ الرِّضَا ع أَنِّي أُصِبْتُ بِابْنَيْنِ وَ بَقِيَ لِي بُنَيٌّ صَغِيرٌ فَقَالَ تَصَدَّقْ عَنْهُ ثُمَّ قَالَ حِينَ حَضَرَ قِيَامِي مُرِ الصَّبِيَّ فَلْيَتَصَدَّقْ بِيَدِهِ بِالْكِسْرَةِ وَ الْقَبْضَةِ وَ الشَّيْ‏ءِ وَ إِنْ قَلَّ فَإِنَّ كُلَّ شَيْ‏ءٍ يُرَادُ بِهِ اللَّهُ وَ إِنْ قَلَّ بَعْدَ أَنْ تَصْدُقَ النِّيَّةُ فِيهِ عَظِيمٌ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ- فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ وَ مَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ وَ قَالَ فَلَا اقْتَحَمَ الْعَقَبَةَ وَ ما أَدْراكَ مَا الْعَقَبَةُ فَكُّ رَقَبَةٍ أَوْ إِطْعامٌ فِي يَوْمٍ ذِي مَسْغَبَةٍ يَتِيماً ذا مَقْرَبَةٍ أَوْ مِسْكِيناً ذا مَتْرَبَةٍ عَلِمَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ أَنَّ كُلَّ أَحَدٍ لَا يَقْدِرُ عَلَى فَكِّ رَقَبَةٍ فَجَعَلَ إِطْعَامَ الْيَتِيمِ وَ الْمِسْكِينِ مِثْلَ ذَلِكَ تَصَدَّقْ عَنْهُ.

از #محمد_بن_عمر_بن_یزید نقل شده که به #امام_رضا علیه‌السلام عرض کرد:
دو پسر (از سه پسری) که داشتم فوت کردند و یک پسر کوچک دیگر برایم باقی مانده است،
#حضرت_رضا علیه‌السلام فرمودند: از طرف او #صدقه بده؛
راوی می‌گوید زمانی که خواستم بروم حضرت فرمودند: به فرزندت بگو به دست خودش صدقه بدهد با شکستن و در دست گرفتن (یک تکه نان یا یک مشت گندم) هرچند کم باشد زیرا هر چیزی در راه خدا، هرچند کم و با نیت صادق باشد، (در نزد خداوند) عظیم و بزرگ است؛
خدواند در قرآن می‌فرماید:
«پس هرکه به اندازه ذره‌ای خوبی انجام دهد آن را می‌بیند؛ و هرکه به اندازه ذره‌ای بدی انجام دهد، آن را می‌بیند» ( سوره زلزال آیات۷ و ۸)
و همچنین می‌فرماید:
«پس به عبور از گردنه اقدام نکرد، و چه چیزی آگاهت کرد که گردنه چیست؟ گشودن گردنی [از یوق بندگی] ، یا طعام دادنی در روز قحطی، به یتیمی از خویشاوندان، یا مسکینی زمین‌گیر» (سوره بلد آیات ۱۱ تا ۱۶)
خداوند عز و جل می‌دانست که هرکسی توانایی آزاد کردن برده را ندارد، پس اطعام به #یتیم و #مسکین را مثل آن قرار داد.

📚 كافی (ط - الإسلامية) ج‏۴ ص۴

#جزء30
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#روایت #روایات_اخلاقی #روایات_صدقه
#روایات_رضوی #امام_رئوف #حضرت_رئوف
#حضرت_امام_رضا #حضرت_علی_بن_موسی_الرضا
#سلطان_جن_و_انس #حضرت_سلطان #حضرت_رضا
.
حدیث (۲۱)

در فضیلت حج بیت الله و عمره و ثواب آنها ♥️ ...

به سوی خداوند عزّ و جلّ حج و آهنگ کنید ...

🔹عَنْ أَبِی اَلْجَارُودِ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: «فَفِرُّوا إِلَی اَللّٰهِ إِنِّی لَکُمْ مِنْهُ نَذِیرٌ مُبِینٌ »، - قَالَ حُجُّوا إِلَی اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.

🔸 ابو جارود گوید: امام باقر علیه السّلام دربارۀ آیه شریفه که می‌فرماید: «پس به سوی خدا بگریزید به راستی که من از سوی او برای شما بیم دهنده ای آشکارم». فرمود: به سوی خداوند عزّ و جلّ حج و آهنگ کنید.


📚 الکافی , جلد ۴ , صفحه ۲۵۶.

#در_فضیلت_حج_بیت_الله_و_عمره_و_ثواب_آنها

🆔 @Abdo_Zahra_Hussaini

#جزء27
منظور از تکذیب تمام #آیات ، تکذیب تمام اوصیاء است.

كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا كُلِّهَا فَأَخَذْنَاهُمْ أَخْذَ عَزِيزٍ مُّقْتَدِرٍ ‎﴿قمر ٤٢﴾
[آنان] همه معجزات و آیات ما را تکذیب کردند؛ در نتیجه آنان را [به عذابی سخت] گرفتیم، گرفتن توانایی شکست ناپذیر و نیرومند.

عَنْ أَبِی حَمْزَةَ قَالَ: سَمِعْتُهُ یَقُولُ كَذَّبُوا بِآیاتِنا كُلِّها فِی بَطْنِ الْقُرْآنِ أَنْ كَذَّبُوا بِالْأَوْصِیَاءِ كُلِّهِمْ (2).

🔸ابوحمزه می‌گوید: من از آن حضرت (امام باقر صلوات الله علیه) شنیدم که فرمود: در بطن قرآن همه آیات ما را تکذیب کردند، یعنی همه اوصیا (ائمه هدی و سایر اوصیاء قبل علیهم السلام) را تکذیب کردند.

تفسير القمي جلد 1 صفحه 199
تفسیر البرهان جلد 2 صفحه 418
تفسير نور الثقلين جلد 1 صفحه 717
تفسیر کنز الدقائق و بحر الغرائب جلد 4 صفحه 326
بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار جلد 23 صفحه 206 باب 11 أنهم علیهم السلام آیات اللّٰه و بیناته و كتابه حدیث 1

#جزء27
Forwarded from حجامت حزیران
بحث زمان مناسب حجامت و دفع نحوست ها و شومی ها با قرائت آیة الکرسی

●«76»- عَنِ الصَّادِقِ علیه السلام قَالَ: اقْرَأْ آیَةَ الْكُرْسِیِّ وَ احْتَجِمْ أَیَّ وَقْتٍ شِئْتَ (4).

●از امام صادق علیه السّلام نقل شده است که آیه الکرسی بخوان و هر گاه خواهی حجامت کن.

بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار جلد 59 صفحه 126

در بحث تعیین روز حجامت روایات مختلفی داریم که کدام روز از هفته خوب است کدام روز بد، و یا کدام روز از ماه برای حجامت مناسب است.
گاهی حتی بحث تعارض اخبار و تقیه و ... نیز پیش می آید.
گاهی وضعیت جسمانی طرف مقابل مهم است که در چه وضعی قرار دارد.
گاهی قمر در عقرب و سایر وضعیت های فلکی تاثیر می گذارد.
اما معصوم می فرماید با قرائت آیة الکرسی تمام وسواس ها را از ذهن خارج کنید و هر روزی که نیاز داشتید حجامت کنید.
اینکه این روایت برای شرایط خاص و اضطراری است یا برای همیشه نمی دانیم، علی ای حال توجه به سایر احادیث در باب تعیین روز مناسب حجامت نیز اهمیت دارد، ولی قطعا شخصی که مریض است یا به هر دلیلی نیاز به حجامت دارد، طبق حدیث امام معصوم باکی نداشته باشد و یقین کند که آیة الکرسی تمام انرژی های بد و منفی را دفع می کند.


#جزء3
🔹امام #محمد_باقر علیه السلام درباره آیه «وَاصْبِرْ نَفْسَکَ مَعَ الَّذِینَ یَدْعُونَ رَبَّهُم بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِیِّ یُرِیدُونَ وَجْهَهُ وَلَا تَعْدُ عَیْنَاکَ عَنْهُمْ تُرِیدُ زِینَةَ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا»
{و با کسانی که پروردگارشان را صبح و شام می‌خوانند (و) خشنودی او را می‌خواهند شکیبایی پیشه کن و دو دیده ات را از آنها بر مگیر که زیور زندگی دنیا را بخواهی.} فرمودند:

💥این آیه در مورد #سلمان_فارسی نازل شده است. سلمان فارسی جامه ای داشت که غذایش را در آن می‌گذاشت. آن جامه لحاف و عبایش نیز بود و از جنس پشم بود.
روزی عیینة بن حصن بر پیامبر صلی الله علیه و آله وارد شد در حالی که سلمان نزد پیامبر نشسته بود. عیینة از بوی جامه سلمان اذیت شد. روز بسیار گرمی بود و سلمان در آن لباس عرق کرده بود. عیینة به رسول خدا گفت: هرگاه ما بر تو وارد می‌شویم او را از اینجا بیرون ببر و از خودت دور کن. هرگاه ما بیرون رفتیم هر کس که می‌خواهی به اینجا وارد کن.

📔پس خداوند این آیه را نازل کرد: «وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَن ذِکْرِنَا»
{و از آن کس که قلبش را از یاد خود غافل ساخته ایم اطاعت مکن} منظور از او عیینة بن حصن بن حذیفه بن بدر فزاری است.

💎[ تفسیر القمی] فِی رِوَایَةِ أَبِی الْجَارُودِ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام فِی قَوْلِهِ تَعَالَی وَ اصْبِرْ نَفْسَکَ مَعَ الَّذِینَ یَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَداةِ وَ الْعَشِیِّ یُرِیدُونَ وَجْهَهُ وَ لا تَعْدُ عَیْناکَ عَنْهُمْ تُرِیدُ زِینَةَ الْحَیاةِ الدُّنْیا [۱] فَهَذِهِ نَزَلَتْ فِی سَلْمَانَ الْفَارِسِیِّ کَانَ عَلَیْهِ کِسَاءٌ فِیهِ یَکُونُ طَعَامُهُ وَ هُوَ دِثَارُهُ وَ رِدَاؤُهُ وَ کَانَ کِسَاؤُهُ مِنْ صُوفٍ فَدَخَلَ عُیَیْنَةُ بْنُ حِصْنٍ عَلَی النَّبِیِّ صلی الله علیه و آله وَ سَلْمَانُ عِنْدَهُ فَتَأَذَّی عُیَیْنَةُ بِرِیحِ کِسَاءِ سَلْمَانَ وَ قَدْ کَانَ عَرِقَ وَ کَانَ یَوْمٌ شَدِیدُ الْحَرِّ فَعَرِقَ فِی الْکِسَاءِ فَقَالَ یَا رَسُولَ اللَّهِ إِذَا نَحْنُ دَخَلْنَا عَلَیْکَ فَأَخْرِجْ هَذَا وَ اصْرِفْهُ مِنْ عِنْدِکَ فَإِذَا نَحْنُ خَرَجْنَا فَأَدْخِلْ مَنْ شِئْتَ فَأَنْزَلَ اللَّهُ وَ لا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنا قَلْبَهُ عَنْ ذِکْرِنا [۲] وَ هُوَ عُیَیْنَةُ بْنُ حِصْنِ بْنِ حُذَیْفَةَ بْنِ بَدْرٍ الْفَزَارِیُّ [۳] .

📖[۱]سوره الکهف،آیه۲۸
📖[۲]سوره الکهف،آیه ۲۸
📖[۳]تفسیر القمّیّ،ص۳۹۵ و ۳۹۶
📖بحارالانوار، ج۲۲،ص۳۲۲،ح۱۳

| سایت | تلگرام | ایتا | اینستگرام | رادیو مرجعیت |

عضويت:👇👇
@duzduzani_ir

#جزء15
2024/06/24 07:40:34
Back to Top
HTML Embed Code: