Telegram Group Search
✔️ پایه سنوات
✔️ حق تاهل

🔺مشمول بیمه می باشد .

@accounting_professional
🟠صورت جریان وجوه نقد به زبان ساده چیست؟
صورت جریان وجوه نقد به زبان ساده، گزارشی است که میزان افزایش یا کاهش وجه نقد ورودی به شرکت یا خروجی از آن را که در نتیجه معامله با سایر اشخاص حقیقی و حقوقی و یا سایر رویدادها به وجود آمده را نمایش می‌دهد.
🟣جریان نقد عملیاتی چیست؟
جریان نقد عملیاتی یا درآمد نقد حاصل از عملیات، میزان ورودی یا خروجی نقدینگی شرکت که از محل فعالیت اصلی آن به وجود آمده را نشان می‌دهد. این مقدار با استفاده از مواردی همچون استهلاک، سودهای پرداختی و ... تعدیل می‌شود.
🔵هدف صورت جریان وجوه نقد چیست؟
هدف از ارائه صورت جریان وجوه نقد آگاهی از میزان و محل ورود یا خروج جریان‌های نقد به شرکت است. در نهایت کیفیت سودآوری سهام شرکت با استفاده از تحلیل ۳ طبقه‌ی موجود در این صورت (عملیاتی، سرمایه گذاری و تامین مالی) تعیین می‌شود.
🔴 حالت ایده آل صورت جریان وجوه نقد چیست؟
به طور کلی حالت ایده آل صورت جریان وجوه نقد، مثبت شدن طبقه درآمدهای عملیاتی و منفی شدن فعالیت‌های سرمایه گذاری و تامین مالی است. چرا که نشان از ورود نقدینگی از محل فعالیت شرکت دارد. علاوه بر این، در چنین شرایطی شرکت در حال سرمایه گذاری و بازپرداخت تسهیلات دریافتی است.

@accounting_professional
🔴مبلغ حق اولاد در سال 1403 چقدر است؟

حق اولاد و عائله‌مندی کارمندان در سال 1403
 اگر کارگری، دارای یک فرزند باشند، حداقل مزد روزانه کارگر یعنی مبلغ 2,388,728 ریال را در عدد 3 ضرب کرده که در این صورت حق اولاد مبلغ 7,166,184 ریال، معادل 716 هزار و 618 تومان خواهد بود. هم چنین، برای اولین بار، در سال جاری، به هر کارگر (اعم از زن و مرد) مبلغ 500 هزار تومان، به عنوان حق عائله‌مندی یا همان حق همسر، پرداخت خواهد شد. در ضمن کمک هزینه حق فرزند طبق قانون خدمات کشوری 400 هزار تومان و کمک هزینه عائله‌مندی مطابق با قانون خدمات کشوری 900 هزار تومان درنظر گرفته شده است.

آیا حق اولاد مشمول بیمه است؟
مزایای مانند بن کارگری، بن مسکن، حق اولاد جز مزایای شاغل بودن است و ارتباطی با شغل ندارد ولی در بخشنامه مالیاتی اشاره‌ای به مشمول مالیات نشدن موارد مذکور وجود ندارد. با بررسی قوانین مالیات حقوق  به این نتیجه می‌رسیم که حق اولاد و عائله‌مندی مشمول مالیات می‌شوند. در مقابل اما حق اولاد جزو موارد معاف از بیمه است و شامل بیمه نمی‌شود.

آیا پرداخت حق اولاد در کارگاه‌های صنفی نیز الزامی است؟
کارگری که به مدت 720 روز سابقه پرداخت حق بیمه به صندوق تامین اجتماعی داشته باشد و مشمول قانون کار نیز باشد، می‌تواند از حق عائله‌مندی استفاده نماید. میزان هزینه آن به ازای هر فرزند، حداقل حقوق سه روز فرد در آن سال خواهد بود. همچنین فرزندان باید یا زیر 18 سال باشد  و یا محصل و اگر هم مشغول به تحصیل نبود باید شاغل نباشد. علت شاغل نبودن فرد هم فقط و فقط در این صورت است که فرزند بیمار یا نقص عضو باشد و این مورد هم باید حتما به تایید سازمان تامین اجتماعی برسد.

در صورت عدم پرداخت حق اولاد توسط کارفرما چه باید کرد؟
همان‌طور که گفته شد، حق
عائله‌مندی یا حق اولاد یکی از مزایای جانبی حقوق و دستمزد شاغلان مشمول قانون کار است. پرداخت حق اولاد بر عهدهٔ کارفرما است و باید هنگام پرداخت حقوق، برای کارمند واریز شود.این مبلغ هرساله بیشتر می‌شود و برابر با 3 برابر حداقل مزد روزانه کارگر برای هر فرزند در ماه است.مطابق با تبصره ماده 87 قانون تامین اجتماعی، در صورت بروز هرگونه اختلاف با کارفرما و عدم پرداخت حق اولاد توسط وی، می‌توانید به شورای مراجع حل اختلاف اداره کار رجوع کرده و مشکل را حل کنید.

معایب حق اولاد چیست؟
از مهم‌ترین ترین معایب حق اولاد آن است که کارگر باید برای دریافت این حق، 720 روز سابقه داشته باشد. یعنی کارگران باید تقریباً 2 سال صبر کنند تا بتوانند حق اولاد را از کارفرما دریافت کنند. از دیگر معایب حق اولاد آن است که بسیاری از کارگران نیز به دلیل ترس از دست دادن کار، از کارفرما بابت عدم دریافت حق اولاد شکایت نمی‌کنند. مطابق ماده 68 قانون تامین اجتماعی، یکی از شرایط پرداخت حق اولاد آن است که بیمه‌شده حداقل سابقه پرداخت حق بیمه به مدت 720 روز کاری را داشته باشد. البته چیزی که به گوش می‌رسد این است که در تصمیمات جدید شورای عالی کار قرار است این شرط حذف شود.

@accounting_professional
💎انواع معافیت های حقوق و دستمزد:
معافیت های حقوق و دستمزد، به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:
🔺معافیت های عمومی: این معافیت‌ها، برای همه افراد مشمول مالیات، به طور یکسان اعمال می‌شوند.
🔺معافیت های خاص: این معافیت‌ها، برای گروه‌های خاصی از افراد مشمول مالیات، مانند جانبازان، معلولان و … اعمال می‌شوند.
در سال ۱۴۰۳، تنها معافیت عمومی حقوق و دستمزد، سقف معافیت سالانه ۱۲۰ میلیون تومان است. سایر معافیت های حقوق و دستمزد، معافیت های خاص محسوب می‌شوند.

🌐نحوه محاسبه معافیت های حقوق و دستمزد
برای محاسبه معافیت های حقوق و دستمزد، ابتدا باید مجموع حقوق و دستمزد دریافتی فرد در طول سال را محاسبه کنیم. سپس، این مبلغ را از سقف معافیت سالانه کسر می‌کنیم.
به عنوان مثال، اگر یک فرد در طول سال ۱۴۰۳، مجموعاً ۲۰۰ میلیون تومان حقوق و دستمزد دریافت کرده باشد، ۸۰ میلیون تومان از این مبلغ، مشمول مالیات خواهد بود.

نحوه اعمال معافیت های حقوق و دستمزد در حسابداری
معافیت های حقوق و دستمزد، باید در حسابداري  به طور صحیح اعمال شوند. برای اعمال این معافیت‌ها، می‌توان از روش‌های زیر استفاده کرد:

🔸روش کسر مستقیم: در این روش، معافیت های حقوق و دستمزد، به طور مستقیم از حقوق و دستمزد پرداختی کسر می‌شوند.
🔹روش تعدیل مالیات: در این روش، معافیت های حقوق و دستمزد، در هنگام محاسبه مالیات سالانه، اعمال می‌شوند.
در سال ۱۴۰۳، کارفرمایان باید معافیت های حقوق و دستمزد را به طور مستقیم از حقوق و دستمزد پرداختی کسر کنند.

@accounting_professional
💢اوراق قرضه چیست؟

👌اوراق قرضه قراردادی است که در آن سرمایه‌گذار به شرکت یا ارگانی خاص پولی را قرض می‌دهد و به‌صورت دوره‌ای سود آن را دریافت می‌کند.

👌اوراق قرضه، که در زبان انگلیسی (Bonds) نامیده می‌شود، نوعی قرارداد است که برطبق آن سرمایه‌گذار پولی را به شرکت یا ارگانی خاص قرض می‌دهد.

👌در این قرارداد، شرکت یا ارگانِ سرمایه‌پذیر تعهد می‌دهد که سودِ پولِ سرمایه‌گذاری‌شده را به‌صورت دوره‌ای به سرمایه‌گذاران پرداخت کند. میزان سود و تاریخ‌های پرداخت همگی از قبل مشخص می‌شوند.


@accounting_professional
تفاوت بین روش ثبت ادواری و دائمی

از آنجا که در اغلب بنگاههای اقتصادی بخش عمده دارائیها را موجودی کالا تشکیل میدهد بسیار حائز اهمیت است که کنترل موجودیها چه از لحاظ ریالی و چه از لحاظ عددی از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد و مدیران ارشد بنگاههای اقتصادی را الزام به روشی کارآمد برای این امر مهم نماید. لذا علم حسابداری نیز سعی نموده نیاز آنها را به روشهای مختلف برآورده سازد به همین دلیل علم حسابداری دو روش برای نگهداری موجودی به بنگاههای اقتصادی معرفی نموده است:
🔻روش ثبت ادواری روش ثبت دائمی

▪️روش ثبت ادواری:

در این روش در هنگام خرید و فروش از حساب موجودی کالا استفاده نمیشود بلکه در هنگام خرید حساب خرید بدهکار و در هنگام فروش حساب فروش بستانکار میشود، در انتهای دوره مالی (یا میان دوره) با استفاده از حساب خرید و فروش و موجودی ابتدای دوره، حساب موجودی کالا را محاسبه مینمایند.

در گذشته از روش ادواری در بنگاههای تجاریی که اجناس با قیمت پایین ولی با گردش بالا دارند از قبیل سوپر مارکتها، خرازی و… استفاده میشده ولی امروزه با توجه به وجود سیستم های مکانیزه حسابداری در اکثر بنگاههای تجاری از روش دائمی استفاده میگردد.

🔻مزایا و معایب روش ادواری:

چون در ثبت سندهای حسابداری، حساب موجودی کالا استفاده نمیشود به ناچار در روش ادواری امکان گزارش لحظه ای موجودی کالاها وجود ندارد و با توجه به نیاز مدیران کسب و کار، حتی کسب و کارهای با قیمت پایین و تراکنش بالا از قبیل سوپر مارکت، خرازی و… به گزارش کاردکس کالا (گردش کالا) و گزارش موجودی تک تک کالاها، روش ثبت دائمی روشی مناسبتر برای همه می باشد.

▪️روش ثبت دائمی:

در روش ثبت داثمی خرید و فروش کالا همواره در حسابی به نام موجودی کالا ثبت می شود و دیگر از حسابهایی به نام حساب خرید و فروش استفاده نمی گردد. بصورتیکه در هنگام خرید حساب موجودی کالا به میزان فاکتور خرید بدهکار و در هنگام فروش، حساب موجودی کالا به میزان بهای تمام شده کالای فروش رفته بستانکار میگردد.

▪️روش ثبت سند دائمی:

در هنگام خرید کالا:

حساب موجودی کالا: بدهکار

حساب صندوق/بانک/تنخواه/اسناد پرداختنی/حساب پرداختنی: بستانکار

در هنگام فروش کالا:

حساب صندوق/بانک/تنخواه/اسناد دریافتنی/حساب دریافتنی: بدهکار

حساب فروش: بستانکار

حساب بهای تمام شده کالای فروش رفته: بدهکار

حساب موجودي كالا: بستانكار


@accounting_professional
💎 کنترل های تعدیلات سنواتی (سود و زیان انباشته)
 
1️⃣ کنترل عدم ثبت سود سهام، پاداش هیات مدیره و پاداشهای مصوب سال جاری مرتبط با سال قبل در حساب تعدیلات سنواتی بند 10و 11 استاندارد 5 (در سود و زیان انباشته شود)
 
2️⃣ کنترل ثبت مالیات های عملکرد، حقوق، تکلیفی و جرائم سنوات قبل آنها در حساب تعدیلات سنواتی
 
3️⃣ احتساب اقلام بستانکار مندرج در تعدیلات سنواتی که مالیات آنها قبلاً پرداخت نشده در محاسبه سود مشمول مالیات دوره مورد رسیدگی
 
4️⃣ ثبت هزینه های برگشتی مرتبط با سرفصل دارائیها و موجودیها و .. در بستانکار تعدیلات سنواتی و عدم احتساب مبالغ آنها در درآمد مشمول مالیات دوره مورد رسیدگی (مالیات آنها قبلاً پرداخت شده)
 
5️⃣ کسر اقلام بدهکار مورد قبول سرفصل تعدیلات سنواتی از درآمد مشمول مالیات دوره مورد رسیدگی (اقلام بدهکار غیر قابل قبول در تعیین مالیات بی تاثیر است)
 
6️⃣ کنترل اقلام ثبت شده در تعدیلات سنواتی با استانداردهای حسابداری (بند 37 الی 43 استاندارد 6)
 
7️⃣ کنترل ارائه مجدد اقلام مرتبط با تعدیلات (یادداشت توضیحی)
 
8️⃣ کنترل و تفکیک تعدیلات سنواتی مربوط به سال قبل و سنوات گذشته به طور جداگانه در گردش حساب تعدیلات سنواتی جهت انتقال تعدیلات سنواتی جهت انتقال تعدیلات سال قبل در طبقات مربوطه ستون سال قبل صورت سود و زیان (صورتهای مالی) و اعمال تعدیلات سنواتی سالهای قبل در مانده تعدیلات سنواتی سال قبل مندرج در صورت سود و زیان انباشته (صورتهای مالی)
@accounting_professional
⭕️ ثبت اشانتیون

در بسیاری از شرکت ها برای جلب مشتری معمولا برروی فروش های خود تعدادی کالا نیز به صورت رایگان (اشانتیون) به مشتریان ارائه می شود. ثبت حسابداری اشانتیون دریافتی کار پیچیده ای نیست و در زیر آن را توضیح می دهم.

▪️ فرض کنید شرکت آلفا تعداد 100 عدد بخاری به مبلغ هریک 2,000,000 ریال را به شرکت بتا می فروشد. از این 1000 عدد 5 عدد بخاری به صورت اشانتیون به شرکت بتا ارائه می شود. بنابراین و بر اساس اصول و استاندارد های حسابداری شرکت الفا باید در فاکتور فروش خود این 5 عدد بخاری را به عنوان تخفیفات فروش ثبت کند. اما ثبت حسابداری آن برای شرکت بتا به صورت زیر است:

خرید 100*2000000=200,000,000

تخفیفات خرید 5*2000000=10000000

وجوه نقد/بانک 190,000,000

▪️ در مثال فوق ما 5 عدد بخاری دریافتی را به عنوان تخفیفات خرید ثبت کردیم.م. البته می توانید ثبت تخفیفات خرید را حذف و به صورت زیر عمل کنید.

خرید 95*2000000=190,000,000

وجوه نقد/بانک 190,000,000

در واقع ما در این ثبت مبلغ خاص خرید (بعد از کسر تخفیف) را ثبت کردیم.

▪️ نکته: دقت کنید فروشنده باید و حتما مقدار تخفیف را در فاکتور فروش خود قید کند. همچنین باید کل تعداد کالا (در اینجا 100 عدد) را نیز در ستون تعداد کالا درج کند تا مقدار ثبت شده در ستون تخفیفات هماهنگ با تعداد کل فروش باشد.

▪️ اکنون فرض کنید شرکت بتا قصد فروش 50 عدد بخاری را به مبلغ هریک 2200000 ریال به شرکت سیگما دارد که از این 50 عدد 5 عدد بخاری به صورت اشانتیون است و ثبت فروش آن به شرح زیر است:

وجوه نقد/بانک/حساب های دریافتنی 45*2200000=99,000,000

تخفیفات فروش 5*2200000=11,000,000

فروش 50*2,200,000=110,000,000

📌 دقت کنید ما تخفیف را با همان قیمت فروش محاسبه کردیم چراکه این مبلغ تخفیف در دل مبلغ فروش کلی است و بعدا در محاسبات سود و زیان با هم تهاتر می شوند.

▪️ ممکن است فکر کنید چون 5 عدد قبلا رایگان دریافت کردیم الان نیز باید تخفیف را به بهای تمام شده محاسبه کنیم که این یک اشتباه بزرگ است چرا که اگر تخفیف را به بهای تمام شده ثبت کنید خریدار باید مبلغ بیشتری را بیش از مبلغ واقعی پرداخت کند. به ثبت حسابداری زیر توجه کنید:

وجوه نقد/بانک/حساب های دریافتنی 100,000,000

تخفیفات فروش 5*2000000=10,000,000

فروش 50*2200000=110,000,000

📌توجه کنید؛ در ثبت حسابداری فوق مشتری به جای مبلغ واقعی 99000000 ریال باید 100,000,000 ریال بپردازد چون که ما تخفیفات فروش را به بهای تمام شده ثبت کردیم (همانطور که گفته شد، این یک اشتباه بزرگ است)


@accounting_professional
⭕️ مروری کوتاه بر قانون بودجه  سال ۱۴۰۳ 

🔹مبلغ تبصره ۱۰۰ برای اشخاص حقیقی ۱۸ میلیارد تومان

🔺معافیت معیشتی موضوع ماده ۱۰۱ ق .م.م ۱۰۰ میلیون تومان

🔹معافیت معیشتی در صورت استفاده از پایانه فروشگاهی با امکان درج مشخصات کالا و خریدار  ۱۴۴ میلیون تومان

🔺معافیت مالیات بر درآمد حقوق سالانه ۱۴۴ میلیون تومان

🔹معافیت موضوع ماده ۵۷( مستغلات) ۷۵ میلیون تومان

🔺معافیت بند (ل) ماده۱۳۹ ( فعالیتهای فرهنگی،هنری) ۵۷۶ میلیون تومان

🔹معافیت خودروی لوکس ۳ میلیاردو ۵۰۰ میلیون تومان

🔺سقف معافیت نرخ صفر اشخاص حقوقی ۵۰۰ میلیارد تومان

🔹سقف معافیت نرخ صفر اشخاص حقیقی ۵۰ میلیارد تومان

@accounting_professional
🔷🔶 درآمدهای عملیاتی:
مجموعه درآمدهایی هستند که از فعالیتهای اصلی و مستمر واحد تجاری حاصل می گردند و مؤسسه برای دستیابی درآمد عملیاتی معمولا بر اساس توافق طرفین معامله تعیین می شود. این درآمد به ارزش منصفانه ما به ازای دریافتی یا دریافتنی پس از کسر تخفیفات تجاری و توافقی، اندازه گیری و ثبت می شود.

🔶🔷 درآمدهای غیر عملیاتی
🔘درآمدی است که ارتباط با فعالیت های اصلی مؤسسه ندارد و به عنوان درآمد فرعی شناخته می شود.
🔹برای تشخیص درآمدهای غیر عملیاتی از عملیاتی باید حوزه فعالیت اصلی مؤسسه را ملاک قرار داد .
🔺🔻فروش کالا
✔️مهمترین عامل کسب درآمد در مؤسسات بازرگانی است.
◾️ درآمد عملیاتی حاصل از فروش کالا زمانی شناسایی می شود که واحد تجاری خطرات و مزایای عمده مالکیت کالای مورد معامله را به خریدار منتقل کرده باشد و بتواند مبلغ درآمد عملیاتی و مخارج مرتبط با بهای تمام شده کالای فروش رفته را به گونه ای اتکاپدیر اندازه گیری نماید
▪️ چنانچه فروش کالا به شرط نصب باشد، درآمد فروش پس از نصب کالا شناسایی می شود وجوهی را که موسسه های خدماتی در ازای ارائه خدمات به مشتریان خود دریافت می کنند و یا در آینده نزدیک دریافت خواهند کرد را درآمد خدمات می گویند این خدمات در ارتباط با فعالیت اصلی این مؤسسه ها است.
🔹🔸درآمد خدمات (نقد يا نسیه) باعث افزایش دارایی ها و سرمایه یک مؤسسه می شود درآمد ناشی از استفاده دیگران از داراییهای واحد تجاری تنها زمانی درآمد عملیاتی تلقی می شود که ناشی از فعالیت های اصلی و مستمر واحد تجاری باشد مانند درآمد حق امتیاز، سود تضمین شده، سود سهام باشد .
✔️هزینه عبارت است :از بهای اشیا یا خدماتی که برای اداره امور مؤسسه و کسب درآمد پرداخت، تعهد شده یا به مصرف می رسند.
🔴هزینه حمل کالای فروش رفته رابطه مستقیم با درآمد دارد.
🔴 هزینه استهلاک در دوره های زمانی مختلف تقسیم می شوند، هزینه آب و باعث کاهش سرمایه می گردد.

🟢هزینه برق در زمان وقوع به عنوان هزینه شناسایی می شوند.

💠💠هزینه های یک واحد اقتصادی با توجه به نوع فعالیت آن به هزینه های عملیاتی و هزینه های غیر عملیاتی طبقه بندی می کنند.

🌐هزینه های عملیاتی :
هزینه های عملیاتی عبارت است از هزینه هایی که مرتبط با فعالیت های اصلی و مستمر واحد تجاری است.
🌐هزینه های غیر عملیاتی
هزینه های غیر عملیاتی، مخارج غیرجاری هستند که با فعالیتهای مستمر و جاری مؤسسه ارتباط ندارند.
🔰🔰 در واقع کلیه هزینه هایی که به صورت مستقیم و دائم در ارائه خدمات، فروش کالا یا تولید نقش دارند، جزءهزینه های عملیاتی هستند و مابقی به عنوان هزینه های غیر عملیاتی محسوب می شوند.

🔷🔶در موسســـات، علاوه بر درآمدها و هزینه های عملیاتی که ارتباط مستقیم یا فعالیتهای مؤسسه دارد، امکان دارد درآمدها و هزینه های عملیاتی دیگری نیز وجود داشته باشند که مه آنها را به عنوان «سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی» در صورت سود و زیان ارائه نماید.


🟣 برخی از سایر درآمدهای عملیاتی
سود حاصل از فروش ضایعات، اضافی انبار، اضافی صندوق

🟣برخی از سایر هزینه های عملیاتی
هزینه کاهش ارزش موجودی کالا، کسری انبار، کسری صندوق

✔️✔️سود (زیان) ناخالص: اختلاف درآمد فروش یا درآمد حاصل از ارائه خدمات با بهای تمام شده کالای فروش رفته یا خدمات ارائه شده را سود(زیان) ناخالص می گویند.

@accounting_professional
چند نکته در مورد داراییهای ثابت نامشهود

🔹درمورد داراییهای نامشهود باید گفت که در زمان ثبت انقضاء (استهلاک) آن، به جای استهلاک انباشته، خود حساب دارایی بستانکار می شود و دیگر اینکه ارزش اسقاط داراییهای نامشهود در اغلب موارد صفر می باشد.

🔹حق امتیاز حقوقی است که به دارنده اجازه تولید و فروش محصول خاصی را می دهد. حداکثر عمر حق امتیاز 17 سال می باشد.

🔹حق نشر (حق چاپ یا حق تالیف) عبارتست از حق انحصار نشر و فروش کتاب، تصنیف موسیقی، فیلم و سایر محصولات هنری، حق نشر، نرم افزارهای کامپیوتری را نیز در بر می گیرد. حداکثر عمر حق نشر 50 سال می باشد.

🔹بهای تمام شده تحصیل حق تالیف از دولت معمولآ پایین و ارزان است اما اگر از مالک آن خریداری شود، معمولآ گران قیمت می باشد.مطلب از کانال تلگرام خانه حسابداری میباشد. از آنجا که عمر مفید حق نشر معمولآ از دو یا سه سال تجاوز نمی کند، مبلغ انقضاء (استهلاک) این دارایی نامشهود هر دوره بخش زیادی از بهای تمام شده آن را در بر می گیرد.

👈 نکته : قانون حمایت مولفان و مصنفان و هنرمندان حق تالیف را اینگونه تالیف کرده است : حق تالیف عبارتست از حق انحصاری نشر، پخش، عرضه و اجرای اثر هنری یا نوشته ای که به مدت عمر پدید آورنده و سی سال بعد از فوت شخص پدیدآوردنده به وارث او اعطا می شود.

🔹علائم تجاری و نامهای تجاری مشخصه های ممتاز محصولات و خدمات می باشند. ماده 1 قانون ثبت علایم و اختراعات، علامت تجاری را اینگونه تعریف کرده است : هر قسم علامتی اعم از نقش، تصویر، رقم، حرف، عبارت، مهر، لفاف و غیر آن که برای امتیاز و تشخیص محصول صنعتی یا تجاری یا فلاحتی اختیار شود.

🔹بهای تمام شده علائم تجاری و نامهای تجاری باید در طول عمر مفید خود که حداکثر 40 سال می باشد، مستهلک شود. مخارجی که صرف تبلیغ و ترویج علائم تجاری می شود، نباید به عنوان بخشی از بهای تمام شده دارایی مطرح شود بلکه باید تحت هزینه تبلیغات به عنوان هزینه جاری ثبت شود.

🔹در انحصار فروش (فرانشیز) فروشنده حق امتیاز، علائم تجاری و ... طی قراردادی خدمات، دستورالعمل و کمکهای فنی را در یک دوره معین در اختیار خریداران می گذارد. بهای تمام شده انحصار فروش باید در دوره ای که حداکثر 40 سال به طول می انجامد، منقضی شود.

🔹اجاره های بلند مدت عبارتست از موافقتنامه ای که بر اساس آن اجاره دهنده حق استفاده از یک دارایی را در برابر اجاره و برای مدت مورد توافق به اجاره کننده واگذار می کند. این نوع قراردادهای اجاره بر دو نوعند : اجاره عملیاتی و اجاره سرمایه ای. در قراردادهای اجاره عملیاتی، منافع و مخاطرات ناشی از مالکیت اموال به مستاجر انتقال می یابد و او متعهد است که مورد اجاره را در انقضای مدت اجاره به مالک مسترد کند.

در قراردادهای اجاره ی سرمایه ای، چنانچه مستاجر طی مدت اجاره، مخارجی برای ایجاد تعمیرات و بهسازی مورد اجاره به قصد انتفاع بیشتر به عمل آورد، این مخارج، با توجه به اینکه مورد اجاره سرانجام به مالک مسترد خواهد شد، نوعی دارایی نامشهود برای مستاجر ایجاد می کند که باید با عنوان مناسبی نظیر مخارج بهسازی اموال استیجاری به صورت دارایی ثبت و طی مدت اجاره یا عمر مفید بهسازی انجام شده، هر کدام که کوتاهتر است، مستهلک شود.

🔹سرقفلی در حسابداری به مازاد بهای تمام شده خرید یک واحد تجاری بر مجموع ارزش بازار خالص داراییهای آن (داراییها منهای بدهیها) تعریف شده است. 

در مورد سرقفلی باید به دو نکته مهم توجه داشت : 

1⃣ سرقفلی فقط در زمان خرید یک واحد تجاری دیگر ثبت می شود. حتی اگر واحد تجاری از نظر جغرافیایی در منطقه ممتاز قرار داشته باشد، یک محصول بی نظیر تولید نماید، و یا واحد تجاری از شهرت و اعتبار برخوردار شود، سرقفلی نباید شناسایی و ثبت گردد.

2⃣ مطابق اصول پذیرفته شده حسابداری، سرقفلی در دوره ای که نباید از 40 سال تجاور کند، مستهلک شود. هر چند که در دنیای واقعی، ارزش سرقفلی لحظه به لحظه در حال افزایش است اما هیات استانداردهای حسابداری واحدهای تجاری را ملزم ساخته است که بهای تمام شده کلیه داراییهای نامشهود را مستهلک نمایند.

@accounting_professional
⭕️ ثبت حسابداری عملیات مربوط به اعتبارات اسنادی

🔹واریز بابت سپرده ثبت سفارش:  
 ودایع دریافتی  بد *    وجه نقد   بس

🔸واریز پیش پرداخت ثبت سفارش: 
اعتبارات اسنادی  بد   وجه نقد بس****

🔹پرداخت بابت کارمزد ثبت سفارش: 
اعتبارات اسنادی   بد    وجه نقد    بس

🔸پرداخت بابت کارمزد گشایش اعتبار:
اعتبارات اسنادی   بد    وجه نقد    بس

🔹پرداخت بابت هزینه های پستی و تلگراف:
اعتبارات اسنادی  بد    وجه نقد  بس

🔸پرداخت بابت بیمه کالا :
اعتبارات اسنادی   بد    وجه نقد   بس

🔹واریز اعتبار پس از کسر پیش پرداخت:  
اعتبارات اسنادی   بد    وجه نقد  بس

🔸برگشت بابت سپرده ثبت سفارش: 
وجه نقد    بد***     ودایع دریافتنی بس

🔹برگشت بابت قسمتی از سفارش انجام نشده:
وجه نقد  بد*  اعتبارات اسنادی    بس

🔸ترخیص کالا از گمرک(بستن حساب):
خرید کالا     بد    اعتبارات اسنادی بس **



@accounting_professional
🔺مطابق با ماده ۱۰۰ ق.م.م  صاحبان مشاغل ،مکلفند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت‌های شغلی خود را در یک سال مالیاتی برای هر واحد شغلی یا برای هر محل جداگانه طبق نمونه‌ای که به وسیله سازمان امور مالیاتی کشور تهیه خواهد شد تنظیم و تا آخر خرداد ماه سال بعد به اداره امور مالیاتی محل شغل خود تسلیم و مالیات متعلق را به نرخ مذکور در ماده (131) این قانون پرداخت نمایند.

🔺سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند برخی از مشاغل یا گروه‌هایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آن‌ها را مطابق حد نصاب مشخص شده در قانون و یا بودجه سنواتی  از انجام بخشی از تکالیف از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند و مالیات مؤدیان مذکور را به صورت مقطوع تعیین و وصول نماید.

@accounting_professional
⭕️ نکاتی درباره موجودی مواد و کالا:

▪️ افت (Shrinkage): کاهش حجم یا وزن مواد بکار رفته در اثر فرایند ساخت و فرآوری محصول را اُفت گویند. بهاي موادي که در اثر اُفت ناپدید می شود، در محاسبات حسابداری لحاظ نمی شود و بهاي آن به طور خودکار روي مواد باقیمانده سرشکن می شود. اُفت در نهایت بطور محتوایی سبب افزایش نرخ مواد می گردد. ویژگی خاص اُفت این است که اثري از آن باقی نمی ماند و ماهیت فیزیکی و عینی خود را از دست می دهد.

▪️ زائدات (Scrap): زائدات نیز همانند اُفت، از نوع محصول نیست. زائدات آن بخش از مواد اولیه است که در فرایند تولید به محصول تبدیل نمی شود بلکه به عنوان مواد باقیمانده یا پس مانده هاي تولید به جاي می ماند. زائدات معمولاً داراي ارزش فروش ناچیز و یا حتی ارزش منفی است. دو موضوع در حسابداري زائدات مطرح است:
۱) زمان شناسایی (زمان ایجاد یا فروش)
۲) محل انعکاس (درآمد یا کاهنده بهاي ساخت)

▪️ حسابداري زائدات:
۱) شناسایی در زمان فروش: در مواردی که زائدات از اهمیت نسبی کمی برخوردار است، در زمان فروش شناسایی می شود. یعنی در زمان ایجاد ثبتی انجام نشده و فقط به منظور کنترل، از لحاظ مقداري در کاردکس انبار ثبت می شود. حاصل فروش زائدات می تواند صرف کاهش بهاي ساخت شده و یا به عنوان درآمد مدنظر قرار گیرد.
۲) شناسایی در زمان ایجاد: اگر حاصل فروش زائدات داراي اهمیت نسبی باشد، در زمان ایجاد در دفاتر حسابداري ثبت و منعکس می شود.

▪️ کالاهاي معیوب (Defective): کالاهاي معیوب، محصولاتی هستند که ویژگی محصولات سالم را به طور کامل ندارند. برحسب برطرف شدن عیب و نقص کالا یا عدم امکان آن، این محصولات به دو نوع تقسیم می شوند:
۱) محصولات ضایع شده (ضایعات)
۲) محصولات قابل دوباره کاری

▪️ ضایعات (Spoilage): ضایعات برخلاف زائدات، از نوع مواد نیست بلکه از نوع محصول است. ضایعات محصولاتی هستند که ویژگی محصولات سالم را ندارند و با انجام کار مجدد روي آنها، به محصول سالم تبدیل نمی شوند. یعنی غیرقابل برگشت به فرایند تولید هستند. ضایعات برحسب دلیل بروز آن به دو نوع تقسیم می شوند که عبارتنداز:
۱) ضایعات عادی
۲) ضایعات غیرعادی

▪️ ضایعات عادي (Normal Spoilage): ضایعات عادي محصولاتی هستند که ویژگی محصولات سالم را ندارند و دلیل این ناسالمی، عواملی است که غیر قابل کنترل بوده و در شرایط کاراي عملیاتی ایجاد نمی شوند. ضایعات عادي قابل پیش بینی و برآورد هستند و به طور معمول داراي ارزش افزوده هستند. ضایعات عادي یا به سفارش و محصول خاصی مربوط می شوند و یا اینکه جنبه عمومی و مشترك دارند.

▪️ ضایعات غیرعادي (Abnormal Spoilage): ضایعات غیرعادي محصولاتی هستند که ویژگی محصولات سالم را ندارند و با انجام دوباره کاري به محصول سالم تبدیل نمی شوند. دلیل این ناسالمی، عواملی است که قابل کنترل بوده و در شرایط کاراي عملیاتی رخ نمی دهد. ضایعات غیرعادي قابل پیشگیري بوده اما قابل پیش بینی نیستند. این ضایعات نیز داراي ارزش فروش هستند. ضایعات غیر عادي نیز یا به سفارش و محصول خاصی مربوط می شوند و یا اینکه جنبه عمومی و مشترك دارند.

▪️ آحاد قابل دوباره کاري (Rework): محصولاتی هستند که همانند ضایعات، معیوب و ناسالم هستند ولی با برگشت به خط تولید و انجام دوباره کاري و یا مصرف مجدد مواد به محصول سالم تبدیل می شوند. آحاد قابل دوباره کاري نیز همانند آحاد ضایع شده (ضایعات)، ممکن است عادي یا غیرعادي باشند.




@accounting_professional
⭕️ثبت های مربوط به شناسایی بهای تمام شده مواد مصرفی و موجودی پایان دوره در سیستم ادواری:


پیوست یامستندات این سند چیست؟ و رقم بهای تمام شده فروش رفته در اظهارنامه در کدام جدول ها قرار می گیرد.


👈  پاسخ :
هنگام خرید:

خرید    بدهکار

      حسابهای پرداختنی   بستانکار

هنگام فروش یا مصرف👈 ثبتی ندارد

در پایان سال بر اساس لیست انبار گردانی موجودی پایان سال بدست آمده و قیمت گذاری می شود:

موجودی اول دوره
+خرید طی دوره
=آماده برای فروش یا مصرف
-موجودی پایان دوره
=بهای تمام شده فروش رفته یا مصرف شده

ثبت سند حسابداری:

موجودی پایان دوره     بدهکار
بهای تمام شده فروش رفته  بدهکار

            خرید                           بستانکار
            موجودی اول دوره            بستانکار
بابت انقتال به عملکرد و سود و زیان


🔸رقم بهای تمام شده کالای فروش رفته در جدول 20 اظهارنامه منعکس می شود. مستندات این سند میتواند برگه مربوط به انبارگردانی شرکت باشد..


@accounting_professional
شش نکته کاربردی حقوقی که کارگران باید زمان عقد قرارداد کاردقت کنند

1️⃣ از امضا و اثر انگشت زدن هرگونه چک و سفته سفید امضاء(یعنی هیچ مطلبی درون آن نوشته نشده شدیداً خودداری کنید.)

2️⃣ حتما حتما تاریخ را در سفته ذکر نمایید و تاریخ وصول را نهایتاً تا تاریخ پایان قرارداد یا برای بر طرف شدن اطمنیان کارفرما تا یک  ماه پس از آن ذکر کنید.

3️⃣ حتما نام دریافت کننده سفته را نام صاحب شرکت بنویسید شاید این کار به نظر شما بیهوده برسد اما به این کار ظهرنویسی می گویند و باعث می شود صاحب شرکت نتواند سفته را در اختیار دیگری قرار دهد.

4️⃣ حتما پشت سفته پشت نویسی کنید و بنویسید: این سفته بموجب قرارداد استخدامی.در شرکت فلان به جهت حسن نیت و ضمانت تحویل داده شده است و فاقد هرگونه اعتبار کیفری و حقوقی است.

5️⃣ در دو برگ قرارداد با خودکار ذکر کنید که در مبلغ فلان ریال سفته به شماره: فلان تحویل شرکت داده شده است.

6️⃣ حتما یک برگ از قرارداد کاری خود را از کارفرما تحویل بگیرید؛ قرارداد باید حداقل در دو برگ و برای دو نفر نوشته شود و چیزی به نام قرارداد یکطرفه و یک برگه ای نداریم.




@accounting_professional
🌐توابع کاربردی اکسل در حسابداری
از بین توابع نرم‌افزار اکسل، تعدادی از آن‌ها برای انجام امور حسابداری پرکاربردتر هستند. تعدادی از این توابع، توابع محاسباتی و مثلثاتی و تعدادی از آن‌ها توابع مالی هستند که محاسبات مالی را برای حسابداران ساده و آسان می‌کنند. در زیر این توابع را معرفی و تشریح می‌کنیم:

🔺SUM:
 این تابع ساده‌ترین تابع محاسباتی در اکسل است که مقادیر دو یا چند سلول را با هم جمع و در سلول هدف ذخیره می‌کند.

🔺SUMIF: 
از این تابع زمانی استفاده می‌شود که بین دو یا چند سلول ارتباطی مشخص برقرار باشد. با استفاده از این تابع می‌توان مقادیر آن سلول‌ها را با هم جمع کرد.

🔺VLOOKUP:
 
این تابع برای جستجوی ستونی استفاده می‌شود.

🔺HLOOKUPT:
 
این تابع برای جستجوی سطری استفاده می‌شود.

🔺SLN: 
از این تابع برای محاسبه هزینه استهلاک به روش خط مستقیم استفاده می‌شود.

🔺PMT:
 
این تابع برای محاسبه اقساط وام با پرداخت دوره‌ای ثابت و با نرخ مشخص مورداستفاده قرار می‌گیرد.

🔺PPMT:
 
این تابع نسخه دیگری از تابع PMT است که برای محاسبه اقساط اصل وام مورداستفاده قرار می‌گیرد.

🔺IPMT:
 
این تابع نیز نسخه‌ای از تابع PMT است و برای محاسبه اقساط مربوط به بهره استفاده می‌شود.

🔺RATE:
 
توسط تابع RATE در اکسل می‌توان برای محاسبه نرخ بهره برای پرداخت کامل وام استفاده کرد.

🔺SYD: 
توسط این تابع هزینه استهلاک به شیوه مجموع سنوات محاسبه می‌شود.

🔺DB:
 
این تابع هزینه استهلاک نزولی در زمانی معین را محاسبه می‌کند.

🔺FV: 
این تابع از پرکاربردترین توابع اکسل در حسابداری است. با استفاده از تابع FV ارزش آینده یک سرمایه‌گذاری با نرخ پرداخت ثابت و پرداخت دوره‌ای یکسان محاسبه می‌شود.

🔺PV: 
در مقابل تابع FV که ارزش آینده سرمایه‌گذاری را محاسبه می‌کند، تابع PV ارزش فعلی سرمایه‌گذاری را محاسبه می‌کند.

🔺NPV: 
با استفاده از این تابع می‌توان ارزش خالص فعلی سرمایه‌گذاری را محاسبه کرد.

🔺XNPV: 
این تابع به تابع NPV شبیه است، با این تفاوت که برای محاسبه ارزش خالص فعلی سرمایه‌گذاری‌هایی استفاده می‌شود که پرداخت‌ها و دریافت‌ها دوره‌ای نیستند و هر دریافت و پرداخت تاریخ مشخصی دارد.

🔺NPER:
 
با این تابع می‌توان تعداد دوره‌های مودنیاز برای سرمایه‌گذاری را محاسبه کرد.

🔺IRR:
 
ابن تابع برای محاسبه نرخ بازده داخلی استفاده می‌شود. درواقع در طرح‌های توجیهی برای نشان دادن سوددهی یک پروژه این تابع را مورداستفاده قرار می‌دهند.

🔺XIRR: 
هنگامی که تراکنش‌های مالی برای محاسبه نرخ بازده داخلی در زمان‌های مختلفی صورت بگید از این تابع برای محاسبه نرخ بازده داخلی استفاده می‌شود.

🔺MIRR: 
با فرض صفر بودن NPV یا ارزش خالص فعلی سرمایه‌گذاری، نرخ داخلی کارکرد سرمایه با استفاده از تابع MIRR محاسبه می‌شود.

🔺ACCRINT: 
از این تابع برای محاسبه بهره متعلقه اوراق قرضه از زمان صدور تا بازخرید اوراق استفاده می‌شود.

@accounting_professional
اهرم مالی چیست؟

▫️به عبارت بهتر اهرم مالی، نوعی ابزار مالی است که با هدف افزایش بازدهی سرمایه‌گذاری به کار می‌رود. زمانی که یک فرد (حقیقی یا حقوقی) تلاش می‌کند تا با قرض گرفتن، دارایی خود را افزایش دهد از روش اهرم استفاده کرده است. در این روش سرمایه فرد یا شرکت بدون اضافه شدن سرمایه‌گذاران جدید، افزایش پیدا می‌کند

کاربرد اهرم مالی:

▫️اهرم مالی دارای کاربردهای زیر است:

1️⃣ توجیه کنندۀ تغییرات سود هر سهم در مقابل تغییرات سود قبل از بهره و مالیات
2️⃣ توجیه کنندۀ اشتباهات در پیش‌بینی سود هر سهم
3️⃣ اهرم مالی بیانگر ساختار مالی شرکت‌‌ها است

@accounting_professional
⭕️ اندوخته و انواع آن

از نظر لغوی اندوخته به معنای جمع کردن، پس انداز کردن و فراهم آوردن است.

از منظر حسابداری، به معنای بخشی از سود واحد تجاری است که :

بر اساس الزامات قانونی یا تصمیم مجمع عمومی صاحبان سهام، بمنظور حمایت از منافع بستانکاران و اعتبار دهندگان (سهامداران) ، و یا ایجاد منابع لازم برای طرح‌های توسعه آتی در نظر گرفته می‌شود.

📌به بیانی دیگر،حسابی است:
با ماهیت بستانکار، جزو گروه حقوق صاحبان سهام که در صورت وجود سود در پایان دوره مالی از حساب سود (زیان) جاری حاصل می‌شود.

📌لازم به ذکر است که اندوخته باید:
بصورت مصوبه در هیأت مدیره تأیید و یا در اساسنامه شرکت منعکس شده باشد و در صورت بستن حسابهای موقت و مشاهده زیان این امر قابل اجرا نمی‌باشد.

🔻انواع اندوخته ها:

۱- اندوخته قانونی: (الزامات و محدودیتهای قانونی) تقویت بنیه مالی موسسه

۲- اندوخته احتیاطی_سرمایه ای: (برای مصارف عمومی و احتیاطی) افزایش سرمایه

۳- اندوخته توسعه و تکمیل: (برای مقاصد خاص) به منظور پیشبرد اهداف وخط مشی موسسه و افزایش توان تولید و تشویق کار و روحیه کاری و

▪️۱- قانونی:

هیئت مدیره هر شرکت مکلف است :
هر ساله ۵ درصد (ماده۱۴۰ قانون تجارت) از سود خالص شرکت را با عنوان اندوخته قانونی برای تقویت بنیه مالی موسسه  اختصاص دهند و ذخیره نماید.

همین که اندوخته قانونی به ۱۰ درصد کل سرمایه شرکت رسید، ذخیره‌کردن آن اختیاری است.

▪️۲- احتیاطی_سرمایه ای:

اندوخته احتیاطی بعنوان پشتوانه ای جهت بازپرداخت تعهدات به اشخاص ثالث و بستانکاران درنظر گرفته می‌شود.

▪️۳- توسعه و تکمیل:

اندوخته طرح و توسعه مهمترین اندوخته اختیاری است که اگر بامجوز وزارت صنایع انجام شود از پرداخت مالیات نیز معاف می‌باشد.

 مطابق قانون مالیاتهای مستقیم ماده ۱۳۸ :

شرکتهای صنعتی می‌توانند تا ۵۰% از سود ابرازی برای توسعه و ایجاد واحدهای صنعتی جدید به شرط کسب مجوز از وزارت صنایع و معادن و تصویب مجمع عمومی سالیانه اختصاص دهند و از پرداخت مالیات معاف می‌باشد.



@accounting_professional
⭕️ پرسش
درقراردادهای پیمانکاری به چه نکاتی بایدتوجه کرد وکسورات بیمه ای ومالیات آن به چه صورت است ؟


پاسخ
1️⃣%١٠ ماليات ماده ٨٦ ق م م در صورت مشاور بودن پيمانكار در صورتی که شخص حقیقی باشد.

2️⃣۵% سپرده حق بیمه

                        
3️⃣۱۰% سپرده حسن انجام کار

👈شایان ذکر است که سپرده حق بیمه و سپرده حسن انجام کار پس از پایان کار و ارائه مفاصاحساب به پیمانکار عودت داده می شود .

👈 نکته : طبق ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی و تبصره الحاقی آن کارفرما باید :
1️⃣ :قسط آخرقرارداد پیمانکار و ۵% سپرده حق بیمه  را تازمان ارائه مفاصا حساب سازمان نزد خود نگهداری نماید.
2️⃣ : کارفرما می باید قرارداد هایی که یکسال از تاریخ خاتمه یا تعلیق و یافسخ آنها گذشته و پیمانکار از ارائه مفاصاحساب اجتناب نموده است به سازمان مراجعه نموده و ضمن اعلام فهرست. مشخصات مقاطعه کار و مهندسین مشاور از محل ۵% کل کار و آخرین قسط نگهداری شده ، جهت پرداخت حق بیمه کارکنان شاغل در قرارداد را به سازمان پرداخت نمایند.

3️⃣قراردادهای پیمانکاری اگر بعنوان مشاور باشه طبق ماده 86 ق.م.م 10% مالیات بهش تعلق میگیره ولی اگر عمرانی باشه مالیات بهش تعلق نمیگیره

فقط ارزش افزوده رو بایست کنترل کنید.



@accounting_professional
2024/06/14 16:41:10
Back to Top
HTML Embed Code: