Telegram Group Search
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در ستایش علم و خرد

معاشرت و هم‌نشینی با بی‌خردان سبب فساد و تباهی اخلاق می شود و معاشرت با خردمندان هوشیار، موجب رشد و کمال اخلاق است.

علم دوگونه است؛ علمی که شنیده شود و علمی که عملی شود. علم تا زمانی که بدان عمل نشود، فایده‌ای ندارد.

امام جواد که بر او سلام باد

@massoumehebtekar
🔴 پای ایران در میان است

۱۵۱ نفر از اندیشمندان و فعالان سیاسی و مدنیِ دغدغه‌مند توسعه و مردمسالاری در ایران در بیانیه‌ای تحلیلی و تفصیلی از ضرورت تقویتِ اصلاح‌گریِ میانه و ممکن‌سازیِ توافق‌های مساله‌محور و راهگشا برای ایران در انتخابات زودرس ۱۴۰۳ دفاع کرده‌اند.

راهگشایی کنیم

🟢 گزیده‌ای از محورهای بیانیه:

🔸 ایرانیان در انتخابات پیش رو مشارکت‌گراتر از سه انتخابات قبل شده‌اند. چند نامزد توانا، اصلاح‌گر و توافق‌گرا نیز وارد عرصهٔ انتخابات شده‌اند. نوبت حکمرانان و نیروهای سیاسی است که مجرایی برای نمایندگی و نیک‌اثر کردن این مشارکت بسازند. اجماع‌سازی نهایی و ضابطه‌مند بین نامزدهای اصلاح‌گر و تجمیع رأی‌شان لازمهٔ پیشگیری از خطای پرهزینهٔ انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ است و نقش‌آفرینی شهروندانِ و فعالان مطالبه‌گرِ اجماع و مسئولیت‌شناسیِ رهبران و نهادهای اجماع‌ساز را می‌طلبد.

🔸 عموم ایرانیان ذی‌نفعِ زندگی بهتر و آرامش و گشایش تدریجی‌اند. زندگی‌شان اما در میانهٔ دو لبهٔ ستیزگر و حذف‌گرای سیاسی قربانی می‌شود. راه گشایش و توافق‌های جدید از تقویت اصلاح‌گریِ میانهٔ پل‌ساز در سیاست رسمی و جامعه می‌گذرد و نه تشدید دوقطبیِ خشونت‌پرور. وقت تقویت کنشگریِ مرزی و میانهٔ اصلاح‌گر، توافق‌ساز، بهبودبخش زندگی و حلالِ مسائل است. وقت به‌رسمیت‌شناسیِ تکثر و پذیرفتنِ اقلیت بودن یکایک نیروهای سیاسی است و نه ادعای اکثریتِ یکپارچهٔ ناموجود. وقت برساختنِ جمعیِ امید به ثبات و گشایش تدریجی و مستمر است و نه تشدید خشم و توجیه انفعال یا انتظار برای انفجار.

🔸 ضروری است که دست پر ایران بعد از «وعدهٔ صادق» به سرعت نقد و به امتیازات دیپلماتیک و اقتصادی و توافق‌های در خدمتِ امنیت و منافع ملی ایران تبدیل شود. پنجرهٔ فرصت امروز تا صرفا ۳ ماه دیگر (اوج‌گیری انتخابات آمریکا و زمانی‌که از متحدان اروپایی آمریکا تا رقبای راهبردی آن به تطبیق راهبردها و تاکتیک‌های خود با شرایط جدید می‌پردازند) ازدست‌ندادنی است.

🔸 دولت اهمیت دارد و از جهات پرشمار بر زندگی یکایک ایرانیان تاثیر می‌گذارد؛ از کیفیت آموزش فرزندان‌مان و خدمات درمانی تا میزان بیکاری و تورم و رشد و نابرابری، جایگاه ایران در جهان، میزان گشایش در فضای آنلاین، رسانه‌ها، ظرفیت و کیفیت بروکراسی و میزان رضایت و امید به آینده و اعتماد و همبستگی و نظم و امنیت. تفاوت محسوس و معنادارِ دولت‌های دهه‌های گذشته هم شاهدی روشن برای تاثیر نیروهایی است که بر دولت‌ها حاکم می‌شوند.

🔸 راه‌ها و کریدورهای راهبردی در حال دور زدن ایران‌اند و تنها دولتی با ظرفیت بالاتر امکان تغییر این روند با استفاده از این پنجرهٔ فرصت چندساله را دارد. تامین هزینه‌های امنیت، سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی، سیاست اجتماعیِ کاهندهٔ نابرابری و نارضایتی، و تمهید تولید صنعتی بزرگ‌مقیاس برای افزایش رشد و کاهش بیکاری نیز مستلزم حکمرانی اقتصادی‌ای است که از اصلاح‌گران میانه و توسعه‌گرا با رای بالا و قدرت ساختن وفاق و ائتلاف‌های وسیع ملی برمی‌آید.

🔸 رفتن به سمت مهار و حل مسائل فوری زیست‌محیطی ایران مستلزم افزایش ظرفیت کلی نهادهای حکمرانی و سرمایهٔ اجتماعی بیشتر نظام سیاسی است. همچنین شکستنِ ائتلاف ضد ایران و افزایش تاب‌آوری ملی از طریق نتایجِ حاصل از مشارکت بالا در این انتخابات ضروری‌تر از همیشه است...

👈🏼 متن کامل بیانیه و اسامی امضاکنندگان

👈🏻 فایل صوتی
@jalaeipour

@massoumehebtekar
بعد از سه سال که دوستان در رسانه ملی و تریبون‌های رسمی روزانه مذاکره‌کنندگان برجام را «غربگرا» خواندند، دولت ایران و روسیه و چین در بیانیه‌ای مشترک در واکنش به تصویب قطعنامه ضد ایرانی اخیر در آژانس، از برجام به عنوان یک توافق «بُرد-بُرد» یاد کردند!

https://twitter.com/RezaNasri1/status/1799144543545094212?t=Q-juG5EEBsyWnGA4NHGz6g&s=19

@massoumehebtekar
انتخابات و ابرچالش محیط زیست

معصومه ابتکار در پیام ما نوشت:

تا وقتی فقط برای بقا تلاش شود، کیفیت زندگی خود به خود از اولویت‌ها خارج و سیاست‎های توسعه هرگز به پایداری نمی‌رسد

آمارها و گزارش‌های وضعیت محیط زیست میگوید در چه روندهایی قرار داریم... وقتی داده‌ها گواه ۳۰سال خشکسالی اند نمی‌شود روند تغییر اقلیم را -چنانچه تندروها در داخل آن را انکار میکردند- منکر شد؛ مثل ترامپ که... 

محیط زیست امروز با معیشت مردم و زندگی روزمره آنها سروکار دارد. نمیشود وضع محیط زیست را ندید و برای اقتصاد برنامه‌ریزی کرد؛ نمیشود ادعای سلامت وکیفیت زندگی داشت ولی آلاینده‌ها را ندید؛ نمیشود...

سازمان بهداشت جهانی منشا ۳۵درصد بیماری‌ها را زیست محیطی میداند، یعنی ۳۵درصد هزینه‌های درمان کشور بخاطر آلاینده‌هاست

اگر سیاستگذار با نگاه علمی و مسئولانه دلش برای آینده ایران بسوزد باید براساس وضعیت کنونی اقلیمی تصمیم بگیرد. آنها که به عرصه رقابت ریاست‌جمهوری آمدند گزارش ده ساله وضعیت محیط زیست کشور از ۸۲ تا ۹۲ را ببینند و با ابرچالش‌ها تاثیرگذار بر زندگی تک‌تک مردم آشنا شوند... متن کامل👇
https://payamema.ir/payam/107832

@massoumehebtekar
🗣 آذر منصوری در نشست خبری جبهه اصلاحات:

🔹در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری
ما کاندیداهایی را معرفی کردیم که نشانگر عزم فعال ما باشد؛ این گوی و این میدان که شورای نگهبان پس از آن چه خواهد کرد.

🔹جبهه اصلاحات منسجم‌تر از هر زمان دیگری این‌ آمادگی را دارد که با یک کاندیدا مشارکت فعال داشته باشد.

در انتخابات ۱۴۰۲ نظر به رفتار حکمرانی و متولیان برگزاری انتخابات، با توجه به بی معنا شدن نتیجه ای که از این انتخابات حاصل می‌شود، گفتیم در انتخابات مجلس گزینه‌ای نداریم.

اصلاحات نیوز

@massoumehebtekar
معصومه ابتکار در شبکه X با پیوست یک اینفوگرافی با عنوان دولت دوستدار خانواده و به بهانه سالروز ازدواج علی ع و فاطمه س نوشت:

مروری بر بخشی از اقدامات دولت ۱۱ و ۱۲ برای خانواده ایرانی داشته باشیم؛ اقداماتی که متاسفانه بعد اکثر‌اً به فراموشی سپرده شد.

https://x.com/ebtekarm_ir/status/1799397100750262646?t=QeFzpIzp-nJbE5DKpFabHA&s=35

@massoumehebtekar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▫️توقف انتشار گزارش‌های وضعیت محیط‌زیست کشور چه پیامدهایی داشته است؟

پنجشنبه‌ای که گذشت مرکز صلح و محیط‌زیست با همکاری روزنامه پیام ما، نشست «نقدی بر روند انتشار گزارش‌های وضعیت محیط‌زیست کشور» را به‌مناسبت روز جهانی محیط‌زیست برگزار کرد.

در این نشست «رضا مکنون» نایب‌رئیس سابق کمیتهٔ ملی توسعهٔ پایدار، «محمد ذکایی» استاد دانشگاه شهید بهشتی، «معصومه ابتکار» رئیس اسبق سازمان حفاظت محیط‌زیست و «زهرا جواهریان» مدیرکل سابق دفتر توسعۀ پایدار و اقتصاد محیط‌زیست آن سازمان از لزوم تهیهٔ گزارش‌های وضعیت محیط‌زیست گفتند.

تصمیم‌گیری برای توسعهٔ پایدار کشور بدون داده‌های دقیق حوزه‌های مختلف امکان‌پذیر نیست. در سال ۱۳۷۸ در دولت اصلاحات، سازمان حفاظت محیط‌زیست فعالیت‌ خود را در راه‌اندازی پایگاه جامع برای داده‌های مربوط به محیط‌زیست کشور آغاز کرد و در سال ۱۳۸۳ نخستین گزارش وضعیت محیط‌زیست کشور را برپایهٔ روش‌های استاندارد جهانی ارایه داد. سال بعد دومین گزارش و در دولت یازدهم بار دیگر گزارش وضعیت محیط‌زیست در بازهٔ زمانی ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۲ را منتشر کرد...

گزارش کامل 👇  
https://payamema.ir/?p=107834

@massoumehebtekar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در نسبت محیط زیست و سیاست

فاطمه  شفیعی-کارشناس و فعال محیط زیست در شرق نوشت: 

اگرچه سیاست، به واسطه امکان ایجاد دسترسی‌های مختلف به بازار پررونق ارتباطات و اقتصاد و... و فرصت‌سازی‌های فردی، خانوادگی، گروهی و حزبی، بسیار بیشتر مورد توجه قرار گرفته و بر سر حضور در آن رقابت شکل می‌گیرد اما محیط زیست، امری است مرتبط به سلامت، پایداری و مانایی کل جامعه بشری که شاید امکان دسترسی خصوصی و خانوادگی و گروهی و حزبی به امکانات را تسهیل نکند اما غفلت از آن کل جامعه بشری را تهدید می‌کند و از قضا برای فعالان سیاسی هم چالش ایجاد می‌کند.

محیط زیست تا چند سال پیش خیلی مورد توجه سیاسیون قرار نمی‌گرفت اما این غفلت، آن‌چنان موجب رشد و گسترش چالش‌های ناشی از بی‌توجهی به محیط زیست شد که درحال‌حاضر می‌توان رد محیط زیست و مسائل مرتبط با آن را دست‌کم در ادبیات سیاسیون مشاهده کرد.

این امر در برخی نقاط دیگر دنیا حتی با رشد و گسترش بیشتری هم همراه شده که به انتخاب اخیر خانم «کلودیا شاینبام پاردو» به‌عنوان رئیس‌جمهوری مکزیک می‌توان اشاره کرد. این خانم اقلیم‌شناس، پیش‌از‌ این هم وزیر محیط زیست مکزیک بوده و تمرکز فعالیت‌هایش همواره بر بحث تغییر اقلیم و راه‌های مؤثر بر آن بوده است و حتی در وعده‌های انتخاباتی خود نیز بر این امر تأکید ورزیده است.

در این یادداشت از زاویه دیگری نیز به این موضوع نگاه می کنم و آن حضور فعالان و دانشمندان محیط زیست در عرصه سیاست است. این حضور در مکزیک و در کشورهایی که در آنها احزاب سیاسی محیط‌زیستی فعال شده است، می‌تواند درس مهمی برای فعالان محیط زیست در دیگر کشورها از‌جمله ایران باشد.

در جامعه ما همواره بحث بر سر این موضوع بوده که چه کسی بانی حفاظت از محیط زیست است و چه کسی مسئول تخریب آن...

متن کامل در لینک زیر 👇👇👇

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-933560

@massoumehebtekar
سیدمحمدخاتمی: پزشکیان دلسوزترین و فعال ترین وزیر دولت اصلاحات است

در ۲۶ خرداد ۱۳۸۲ مجلس اقدام به استیضاح دکتر مسعود پزشکیان کرد که شب قبل از برگزاری جلسه، خاتمی رئیس جمهور وقت با دفاع قاطع از پزشکیان او را دلسوزترین و فعال ترین وزیر دولت اصلاحات نامید.

سرانجام با دفاع خاتمی از پزشکیان به دلیل عملکرد او، مجلس بار دیگر به پزشکیان رای اعتماد داد.

@massoumehebtekar
امشب ساعت ۲۲
اولین گفتگوی زنده تلویزیونی دکتر مسعود پزشکیان

@massoumehebtekar

https://chat.whatsapp.com/B95NnFN6F0n9HLdGRYK6bS
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۱۰۸۰ اتوبوسی که خریدید کجاست؟

فروش زمین ۵۰۰۰ میلیارد تومانی شهرداری تهران آن هم در آستانه انتخابات در راستای کدام مولدسازی بود؟!

🔺آقای زاکانی و مدیران شهرداری پاسخ دهند🔻

🟢«فروش یک زمین ۵۰۰۰ هزار میلیارد تومانی» واقع در سعادت‌آباد تهران آنهم با یک فوریت به شورای شهر تهران تقدیم شد. اما فروش این زمین درست در زمان انتخابات برای برخی از اعضای شورای شهر تهران ابهام به وجود آورده بود.

🟢برخی دیگر از اعضای شورای شهر پایتخت هم ضرورت یک فوریت آن را مبهم دانستند و در نهایت فوریت آن رای نیاورد. لطف‌الله فروزنده، معاون مالی و اقتصاد شهری تهران که اخیراً با حفظ سمت رئیس ستاد انتخاباتی زاکانی در انتخابات ریاست جمهوری شده برای قانع کردن اعضای شورای شهر تهران درباره زمین ۵ هزار میلیارد تومانی توضیحاتی داده که بیشتر از چیز "گنگ"، "مشکوک" و "نامفهوم" است

📱گزارش را در #دیدبان_ایران بخوانید👇🏻

https://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-189069

@didebaniran
🔻کهرم؛ شخصیتی علمی و مردمی
| معصومه ابتکار |

◇از الزامات تأثیر آموزش‌ها و پیام‌های فرهنگی، الهام‌بخشی در محتوا و نحوۀ آموزش است؛ کسانی که این هنر یا کاریزمای انگیزشی را نداشته باشند، در کار خود برای انتقال پیام و تغییر رفتار مخاطب موفقیت کم‌تری به دست می‌آورند. این نکتۀ مهم در بحث آموزش و ایجاد حساسیت برای حفاظت از محیط‌زیست بیشتر صدق می‌کند.دکتر اسماعیل کهرم از شخصیت‌های علمی عرصۀ محیط‌زیست است که علاوه‌بر توان بالای سخنوری، دارای اثر الهام‌بخشی در مخاطب بوده و بسیار کسانی هستند که با صحبت و منش "کهرم" با محیط‌زیست آشنا و سپس رفیق شدند.
تسلط علمی و شوق او هنگام صحبت دربارۀ طبیعت، شاگردان بسیاری را پای مکتب محیط‌زیست آورد و فیلم "به‌رنگ ارغوان" چه زیبا این صحنه‌ها را به تصویر کشید.دکتر کهرم در همراهی با کمیتۀ محیط‌زیست شورای سوم شهر تهران حضور مؤثری داشت؛ از ایراد سخنرانی برای پرندگان تهران با صدای چکاوک برای اولین‌بار در صحن علنی شورای شهر تا مشاوره و راهنمایی برای تأسیس باغ پرندگان زیبا و علمی شهر تهران؛ ارتباط و حمایت از تشکل‌های غیردولتی محیط‌زیست نیز از نقش‌های ماندگار ایشان است.

◇دکتر کهرم در دولت یازدهم مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست بود و در این مسیر علاوه‌بر راهنمایی و مشاوره‌های بسیار ارزشمند علمی و اجرایی، در نجات محیط‌بانان (محکوم‌به‌اعدام در دولت دهم) نقش کلیدی ایفا کرد. این شخصیت مردمی با بازکردن راه مذاکره و گفت‌وگو با اولیای‌دم با همکاری معاون و مدیران حقوقی سازمان، چندین محیط‌بان را از اعدام قطعی نجات داد.همچنین نقش اسماعیل کهرم در آگاهی‌بخشی برابر حمله و تخریب‌ها علیه سازمان حفاظت محیط‌زیست را نمی‌توان نادیده گرفت.
همواره قدردان زحمات و تلاش‌های صادقانۀ ایشان هستم و برای عزت و سربلندی و سلامت این استاد بزرگوار از خداوند متعال مدد می‌جویم.

#محیط_زیست #اسماعیل_کهرم

@payamema
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
رئیس جمهور باید تبلور همه ملت باشد؛ نه یک گروه و یک دسته

#مسعود_پزشکیان:

#حرام کدام است؟

اینکه #انصاف را میان کسی که دوست داری و کسی که دوست نداری، رعایت کنی...

زمان این سخنرانی سه سال پیش و مربوط به انتخابات ۱۴۰۰ است

@massoumehebtekar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پیشنهادی علیه ناکارآمدی

🗣 حمیده زرآبادی در گفت و گو با دیدارنیوز:

رئیس جمهور باید برنامه بدهد و امضا کند که اگر نتواسنت برنامه هایش را اجرا کند استعفا می دهد

#دیدار_نیوز
@didarnews1| @didarnewsir

@massoumehebtekar
2024/06/12 10:57:52
Back to Top
HTML Embed Code: