Telegram Group Search
ایرج افشار و «نه»‌هایش

«این دفتر بی‌معنی»، دفتر خاطرات استاد ایرج افشار منتشر شد. ایرج افشار در یادداشتی که آغاز کتاب آمده گفته است:

«این دفتر برنوشت دیگری است از دفتری که در نوامبر و دسامبر ۱۹۹۵ به هنگام بیماری سخت همسرم شایسته از روی یادداشت‌های گذشته جمع کرده بودم، به قصد آن که روزی روزگاری بتوانم یادگارهای فرهنگی خود را بر آن اساس بنویسم.
اینک ژوئن ۲٠٠۳ از روی آن دفتر، این دفتر فراهم شده است. این بار دفتر را به نظم الفبایی عناوین مختار خود درآوردم که یافتن آن‌ها آسان‌تر است.»

ایرج افشار چنان که در خودزیست‌نامه‌ها مرسوم است از خانه و خانواده‌ گفته. از روند تحصیلاتش، جوانی‌اش، سفرهایش، علاقه‌مندی‌هایش، کاروبارش و از رجال فرهنگی و سیاسی زمانه‌اش. ولی کتاب فصلی خاص دارد که در نظرم بسیار جلوه کرد. فهرست «نه»گفتن‌های ایرج افشار! این فصل با نقل قولی از تقی‌زاده آغاز می‌شود:

«به عقیدهٔ قاصر من آزادی به معنی حقیقی آن بی وجود شهامت افراد و مردانگی و مردی و استقلال فکر و سرافرازی و شجاعت اخلاقی و استقامت و استواری و مقاومت در مقابل ارباب قدرت و جرأت و صراحت که این همه را می‌توان در یک کلمه خودمانی «صفت» و لفظ فرنگی «کاراکتر» خلاصه کرد وجود پیدا نمی‌کند. و آن همان است که شانفور با اسناد به اسپارتی‌ها گفته که شخص بتواند «نه» بگوید و اهل تسلیم و زبونی و باز به قول خودمان بی‌صفت نباشد.
بدبختانه در مملکت ما حتی سران قوم از این خصلتِ لازمهٔ آزادی که به حقیقت حیثیت انسانی است کم‌بهره بوده‌اند.»(ص۴٠۵)

در این فهرست بلند انوع و اقسام «نه‌» هست. از نه گفتن به پدر ارجمندشان تا نه گفتن به پیشنهاد کار، قبول مسئولیت و پذیرش جوایز مختلف. خلاصه‌ای از «نه‌»های ایرج افشار را بخوانیم:

«نخستین باری که «نه» گفتم به پدرم بود. او می‌گفت به کار دولتی نرو و بیا آب و ملکی را که داریم سر و سامان بده. من به کار دولتی رفتم و خیری ندیدم.

دومین باری که «نه» گفتم به علی اصغر حکمت بود مرحوم علی اصغر حکمت خواست که من مجلۀ شیر و خورشید را اداره کنم.

پس از آن به سعید نفیسی «نه» گفتم و مدیریت مجلۀ پیام نوین را نپذیرفتم.

پس از آن به تقی‌زاده «نه» گفتم. تمایلی نشان می‌داد که من به مجلس سنا بروم و به امور تحریری او کمک کنم.

پس از آن به مجتبی مینوی «نه» گفتم. وقتی در ترکیه بود فرمود که برای پیشرفت کارهای مربوط به تهیه میکروفیلم از دانشگاه بخواهد که مرا مأمور آن بلاد کنند.

پس از آن بار دیگر به علی اصغر حکمت «نه» گفتم. وقتی وزیر امور خارجه شد علاقه داشت مرا به آن وزارتخانه منتقل کند و می‌گفت به کتابخانه و اسناد آنجا باید سر و سامان داد.

پس از آن به آورندهٔ پیشنهاد قبول رایزنی فرهنگی در افغانستان «نه» گفتم.

پس از آن به دهندگان نخستین جایزهٔ فروغ فرخزاد «نه» گفتم.

پس از آن به مهرداد پهلبد وزیر فرهنگ و هنر «نه» گفتم. در اواخر دوران پهلوی (۱۳۵۶) بی آنکه قبلاً پرسشی از من شده باشد حکمی برایم فرستاد که به عضویت [...] نصب می‌شوید.

پس از آن به دکتر حسین نصر «نه» گفتم. در پاریس بودم (۱۳۵۷) و قصد رفتن به امریکا داشتم. از تهران به من تلفن کرد و گفت چون کارمندان کتابخانه پهلوی اعتصاب کرده‌اند ضرورت دارد که فوری به طهران بیایی و تصدی امور آنجا را به عهده بگیری.

پس از آن به دکتر احسان یارشاطر «نه» گفتم. می‌خواست که عضویت شورای وقفی ایرانیکا را بپذیرم.

پس از آن به انجمن آثار و مفاخر فرهنگی «نه» گفتم قصدشان بر آن بود که مجلس بزرگداشت برایم بگیرند.

پس از آن به سید کاظم بجنوردی «نه» گفتم. ایشان در سمت ریاست کتابخانه ملی مرا به مراسم چهره های ماندگار معرفی کرده بود.»(ص ۴٠۶ تا ۴٠۸)

مشخصات کتاب:
این دفتر بی‌معنی، به کوشش بهرام و کوشیار و آرش افشار، نشر سخن، ۱۴٠۲، ۷٠۳ صفحه.

#عاطفه_طیه



@mosighi_andisje
Forwarded from سخنرانی‌ها
✍️ محمد فاضلی

🖊 آی حذف‌کنندگان محذوف




یکی از واقعیت‌های تاریخی چند دهه حاکمیت جمهوری اسلامی، حضور پررنگ «حذف‌کنندگان» است. این‌ها کسانی هستند که در دوران‌های مختلف، خودشان کمر به حذف دیگران از سپهر سیاست بسته‌اند، یا حذف کردن را همراهی کرده یا در مقابل آن سکوت توأم با رضایت داشته‌اند. بگذارید مصداقی‌تر بنویسم. 

وقتی ملی-مذهبی‌ها و نهضت آزادی از جریان سیاست ایران حذف شدند، بسیاری همراهی کردند. بعدها وقتی جریان اصلاح‌طلب از سپهر سیاست حذف شد، بسیاری یاری و همرانی کردند. و حالا کار به حذف بخش جریان‌هایی از اصول‌گرایی انجامیده است. افرادی نظیر اکبر هاشمی رفسنجانی، علی‌اکثر ناطق نوری، حسن روحانی، علی لاریجانی، صادق لاریجانی، محمود احمدی‌نژاد، باقر قالیباف و اشخاصی در میان اصلاح‌طلبان در دوره‌های مختلف با حذف کردن سایر افراد و جریان‌ها، به شیوه‌های مختلف همراهی کرده‌‌اند. دست آخر، همه خود در زمره حذف‌شده‌ها یا در معرض حذف قرار گرفته‌اند. این‌ها «حذف‌کنندگان محذوف» شده‌اند. 
@sokhanranihaa
اگر این واقعیت را به زبان نظریه «خشونت و نظم‌های اجتماعی» نورث، والیس و وینگاست بیان کنم، می‌توان آن‌را مرحله توسعه‌نیافته «نظم دسترسی محدود پایه» دانست که در آن هنوز فرادستان بین خود درباره «حاکمیت قانون بین خودشان» (نه حتی تعمیم حاکمیت قانون به غیرفرادستان) توافق نکرده‌اند. فرادستان چهار دهه است برای حذف یکدیگر تلاش می‌کنند. عبارت «پیاده شدن از قطار انقلاب» دقیقاً همین روند را نشان می‌دهد. 

وضعیت به گونه‌ای شده که کمیت و کیفیت «حذف‌کنندگان محذوف» که زمانی خود در شمار سینه‌چاکان حذف کردن بودند و اکنون در لشکر محذوفان قرار گرفته‌اند، خیلی زیاد شده است. این منطق «حکومت طبیعی نظم دسترسی محدود» است که دسترسی افراد و گروه‌های بیرون از «ائتلاف مسلط» به سازمان سیاسی و اقتصادی را دائم محدود می‌کند. این آسیاب به نوبت است و حذف‌کنندگان فعلی نیز دیری نمی‌گذرد که به شمار محذوفان درمی‌آیند. 

کشورهایی که بالاخره توانسته‌اند از نظم دسترسی محدود حکومت طبیعی گذر کنند، به توافق نخبگان برای دست کشیدن از این روند حذفی دست یافته‌اند و توافقی (ابتدا بین فرادستان) برای تن دادن به قاعده بازی مبتنی بر قانونی که حقوق برابر همگان را لحاظ کند، به دست آمده است. 

آی «فرادستان محذوف»! شما همین دو سه دهه یا چند سال قبل، خودتان در شمار حذف‌کنندگان بودید و امروز حذف شده‌اید. امروز آرزو می‌کنید کاش هیچ‌گاه روند حذف را یاری و همراهی نکرده بودید. آرزو می‌کنید کاش به رقابت مبتنی بر قانون بدون سازوکار حذف تن داده بودید. حسرتی جانسوز برای شماست و حتماً حرص‌تان درآمده است اما این آشی است که خود پخته‌اید. 

گذشته‌تان تباه شده و به واسطه گذشته تباه‌‌تان، امروز و آینده میلیون‌ها ایرانی را تباه کرده‌اید. اما تا عمر باقی است و نفسی می‌آید و می‌رود، تلاش کنید تا توافقی میان فرادستان شکل دهید که رویه تباه و کشورسوز حذف و رقابت‌گریزی را پایان دهید. اگر رقابتی غیرحذف، در سیاست و به تبع آن در اقتصاد، جریان داشته باشد، گاه رقیبان می‌برند و گاه می‌بازند، اما حذف نمی‌شوند. در رقابت عادلانه، بازندگان نیز خشنود نیستند اما باخت را عادلانه می‌دانند. رویه حذف کردن، خشم، استیصال و تحقیر به بار می‌آورد. 

نیک در چهره‌های یکدیگر بنگرید. هر کدام زمانی کمر به حذف دیگری بسته بودید و اکنون همه در شمار حذف‌شدگان، مستأصل و تحقیرشده، به نظاره سیاست پوچ‌شده نشسته‌اید. شما در تنور رویه حذفی پوچ‌کننده دمیدید و اکنون بادی که کاشتید، طوفان به بار آورده است. 

بارها با خود زمزمه کرده‌اید «ملک را سیاستی دیگر باید.» آن سیاست دیگر، سیاست‌ورزی برای ساختن توافقی است که رقابت را به جای حذف بنشاند. به این دستور کار بیندیشید، همه تلاش‌های خود برای حذف کردن دیگران و تکثر را به یاد آورید، و به سهم خویش در این تباهی نظاره کنید. شاید آن «سیاست دیگر» از میانه این چشم دوختن در پوچی حاضر، سر برآوَرَد. 

آی «حذف‌کنندگان محذوف» به سهم‌تان در تهی ساختن زمین سیاست از مغز و سخنان نغز، بیندیشید و برای جبران مافات کاری کنید: ساختن توافقی برای نشاندن رقابت به جای حذف کردن. 


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @fazeli_mohammad
🆑کانال سخنرانی ها
🌹
Forwarded from Ashkan
*فراخوان ویژه تهیه بسته های غذایی شب عید یکی از محروم ترین نقاط کشور*

(کودکان و دانش آموزان یتیم و زنان سرپرست خانوار و سالمندان را در روزهای پایانی سال دریابیم و سبب خوشحالی آنها شویم)

برآورد تهیه هر بسته غذایی ۲ میلیون تومان است.

*در این آشفته بازار گرانی ها این خانواده ها محتاج نان شب هستند،عید نوروز برای آنها شادی بیاوریم هر چند کوچک و اندک*

شماره کارت نزد بانک کشاورزی به نام موسسه پایکار آدلان تاراز:

*۶۰۳۷۷۰۷۰۰۰۳۷۴۶۴۹*

*شبا:ir۹۷۰۱۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۹۹۹۵۱۸۳۸۹*

*شماره حساب*

*۹ ' ۹۹۵۱۸۳۸ ' ۹*

شماره تماس جهت دریافت اطلاعات بیشتر و ارسال فیش واریزی:۰۹۹۳۹۴۳۳۹۵۰

آدرس دفتر:
خوزستان-شهرستان اندیکا-قلعه خواجه-روبروی اداره شیلات

لطفا فراخوان را در گروه ها و فضای مجازی که در اختیار دارید انتشار دهید.
ebook2291(www.takbook.com).pdf
90.6 KB
دید و بازدید، جلال آل احمد.


سلام به دوستان عزیز
سال نو را به همه همراهان فهیم و وفادار کانال هفت اقلیم تبریک عرض می‌کنم.
امیدوارم سال آینده سالی نیکو همراه با صلح و آرامش برای همه مردمان جهان و سال رونق اقتصادی و پیشرفت برای ایرانیان باشد.

****

اگر می خواهید گوشه ای از نحوه‌ی دید و بازدید عید ۸۰ سال پیش تهران را بدانید و اینکه در آن زمان نه تلفن همراه بود و نه تلفن خانگی فراگیر بود و وسایل ارتباط جمعی هم بسیار محدود. مردم چگونه در ایام نوروز به دیدن یکدیگر می رفتند؟ قصه کوتاه "دیدو باز دید" جلال آل احمد تقدیم شما خوبان می‌شود.

کتاب " دید و بازدید" که مجموعه چند داستان کوتاه و اولین اثر آل احمد است، در سال ۱۳۲۴ و ۲۲ سالگی نویسنده منتشر شده است. اگر چه آغاز راه این نویسنده مشهور است و داستان ها ساده و سطحی و خام می باشند اما این قصه دست خواننده را می‌گیرد و با خود به دید و بازدید طبقه متوسط شهری در عید نوروز سالیان دور تهران می‌برد.

این قصه زیاد وقت شما را نمی گیرد ولی برش‌هایی از عید دیدنی آن سال‌ها را به نمایش می‌گذارد.

عیدتان مبارک.

@Saeed_Maadani
داریوش شایگان:

آنچه که به آن معنویت می‌گویند، الزاماً دینی خاص نیست. معنویت حضوری در دنیاست که از عمق وجود انسان نشئت می‌گیرد و تا دنیا دنیاست، این ساحت انسان وجود خواهد داشت.

● دوم فروردین سالروز درگذشت داریوش شایگان( ۱۳۹۷ - ۱۳۱۳) فیلسوف، هند شناس، نویسنده و شاعر معاصر است. وی آثارش را به زبان فارسی و فرانسوی نوشته است.
مرجان اصلانی، همسر فرامرز اصلانی، از درگذشت این خواننده و ترانه‌ساز در اثر ابتلا به سرطان در شامگاه اول فروردین ۱۴۰۳ در سن ۶۹ سالگی خبر داده است.

آقای اصلانی کمتر از سه هفته پیش از ابتلای خود به سرطان خبر داده بود.

مرجان اصلانی نوشت: «در شامگاه روز اول فروردین ۱۴۰۳، ۲۰ مارس ۲۰۲۴ میلادی، سرطانی جانسوز فرامرز اصلانی، شاعر، خواننده، آهنگساز، روزنامه‌نگار، و یک انسان خوب را، همراه با نسیم نوروزی، با بدرودی همیشگی، با خود برد، در حالی که دستانش در دستان عزیزانش بود.»

آقای اصلانی اواسط اسفندماه در پستی در اینستاگرام نوشته بود: «همانند یک مسافر در این راه پیچیده، من نیز سایه سرطان را لمس کردم. بنابراین اعلام می‌کنم که قصد دارم باقیمانده این سال را به درمان و مراقبت از روحیه‌ام اختصاص دهم. با هر سپیده‌دم، قلب من شجاعت بیشتری پیدا می‌کند و جان را با اندیشه و انرژی بیشتری برمی‌انگیزد تا گامی در مسیر بهبودی بردارم.»

او در بخش دیگری از این نوشته آورد: «پس عزیزانم، من قول می‌دهم که آسمانی از سفر خود را به عنوان یک مسافر در این آب‌های ناشناخته همراه با شما به اشتراک بگذارم، با وعده‌ دوباره‌ ملاقات زیر آغوش تابش نور در سپیده‌دم در سال ۱۴۰۳.»

آقای اصلانی اعلام کرده بود که ارتباط و تماس‌هایش محدود خواهد بود و خطاب به طرفدارانش نوشته بود: «در اندیشه شما، ایران و ترانه و آواز هستم.»

مرجان اصلانی در پیامی که خبر درگذشت او را تایید می‌کند نوشت که «بودن تو تنها برای من، خانواده‌ و یا عزیزانت نبود، تو خویشاوند ملت ایران بودی، از میهنی که با تمام وجودت دوست داشتی، از فرهنگی که همیشه با افتخار از آن حرف می‌زدی، و زبان فارسی که همواره با اشتیاق و با یکدندگی از آن حفاظت می‌کردی، تو همیشه وابسته به همه اینها بودی ....»

فرامرز اصلانی در سال ۱۳۳۳ در تهران و در خانواده‌ای علاقه مند به موسیقی متولد شد.

او بعد از گرفتن دیپلم در تهران در رشته روزنامه‌نگاری در لندن تحصیل کرد و بعد از آن برای چند سال به لس آنجلس نقل مکان کرد.

آقای اصلانی در سال ۱۹۷۵ به ایران برگشت و در یک روزنامه انگلیسی زبان به کار روزنامه‌نگاری پرداخت.

او به تدریج وارد حرفه موسیقی شد و آلبوم «دلمشغولی‌ها» را منتشر کرد که به سرعت به موفقیت رسید.

آهنگ‌هایی مثل «اگه یه روزی»، «دیوار» و «آهوی وحشی» از آثار همین آلبوم بود.

او بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷ ایران را ترک کرد. او ابتدا به بریتانیا رفت اما بعد از حدود ۲۰ سال به کالیفرنیا نقل مکان کرد.

.
درگذشت زنده یاد "فرامرز اصلانی"
خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا و نوازنده‌‌ی ایرانی را به خانواده‌ی ایشان، جامعه‌ی هنری و دوستداران هنر و موسیقی، تسلیت عرض می کنیم.

۲۲ تیر ۱۳۳۳ - ۱ فروردین ۱۴۰۳
.

یادش گرامی و روحش شاد🌹🌹😔😔

@mosighi_andishe
زلف‌آشفته و خَوی‌کرده و خندان‌لب و مست
پیرهن‌چاک و غزل‌خوان و صُراحی در دست

نرگسش عَربده‌جوی و لبش افسوس‌کنان
نیم شب، دوش به بالین من آمد، بنشست

سر فرا گوشِ من آورد به آوازِ حزین
گفت: ای عاشقِ دیرینهٔ من، خوابت هست؟

عاشقی را که چنین بادهٔ شبگیر دهند
کافرِ عشق بُوَد گر نشود باده پرست

برو ای زاهد و بر دُردکشان خرده مگیر
که ندادند جز این تُحفه به ما روزِ الست

آن چه او ریخت به پیمانهٔ ما، نوشیدیم
اگر از خَمرِ بهشت است وگر بادهٔ مست

خندهٔ جامِ می و زلفِ گره‌گیرِ نگار
ای بسا توبه که چون توبه حافظ بشکست

#حافظ
#فرامرز_اصلانی


@mosighi_andishe
ابوریحان بیرونی در البلاغه نوشته است: ۶ فروردین ، نوروز بزرگ است . و نزد ایرانیان جشن بزرگ می‌باشد . گویند خداوند در این روز مشتری را آفرید. زرتشتیان می گویند زرتشت در این روز توفیق یافت که با خداوند مناجات کند. کیخسرو در این روز به آسمان عروج کرد و در این روز برای ساکنان کره زمین سعادت قسمت می‌کنند و از اینجاست که ایرانیان به این روز، روز امید میگویند.

@Saeed_Maadani
Forwarded from کانال تخصصی اقتصاد (M.R. Monjazeb)
❇️ همه نوسانات به تحريم ختم مي‌شود

❇️ دکتر آلبرت بغزیان

چرا نرخ ارز در هفته‌های پاياني سال در دالان صعودي قرار گرفته است؟ اين ابهام اين روزها به يكي از پرتكرارترين پرسش‌هاي عمومي مردم بدل شده است. اقشار مختلف مردم شامل دانشجويان، كسبه، فرهنگيان و... مي‌خواهند بدانند چه اتفاقي در فضاي عمومي كشور رخ داده كه پس از مدتي ثبات، بازار ارز كشور دوباره رنگ نوسان و آشفتگي را به خود ديده است؟ دلايل بسياري وجود دارد كه اقتصاد ايران با كمبود ارز و نوسانات بعدي مواجه شده است:
۱) تحريم‌هاي اقتصادي: بر خلاف ديدگاه‌هايي كه دولتمردان در زمان كسب كرسي ساختار اجرايي مطرح مي‌‌كردند، تحريم‌هاي اقتصادي همچنان مهم‌ترين عامل گراني، نوسان و كمبود ارز در كشور است. هر اندازه كه مقامات تلاش ‌می‌كنند تاثير تحريم‌ها را در اقتصاد كشور و معيشت مردم انكار كنند، واقعيت‌هاي اقتصادي بيشتر نشان مي‌دهد كه بازارها تحت تاثير تحريم‌ها قرار دارند. معناي تحريم، يعني كاهش فروش نفت و ساير اقلام انرژي به عنوان مهم‌ترين كالاي صادراتي كشور. وقتي نفت كمتر صادر شود، درآمدهاي ارزي كشور هم كاهش پيدا مي‌كند و بحران كمبود ارز در داخل نمايان مي‌شود. از سوي ديگر ايران به دليل عدم پيوستن به اف‌اي‌تي‌اف با مشكل نقل و انتقال بانكي هم مواجه است و نمي‌تواند وجوه حاصل از صادرات نفتي را به راحتي به كشور منتقل كند.
۲) خروج سرمايه از كشور: بر اساس برخي آمارهاي رسمي و غيررسمي هر سال ده‌ها ميليارد دلار سرمايه از ايران خارج مي‌شود. بخشي از اين خروج سرمايه‌ها ناشي از شيوه مديريت، بخشي برآمده از تنگناهاي اقتصادي و حجم انبوهي هم ناشي از فساد و رانت و ويژه‌خواري است. وقتي سيستمي با خروج گسترده ارز مواجه شود، طبيعي است كه با كمبود ارز، اخلال در روند عادي عرضه و تقاضا و نهايتا نوسانات ارزي مواجه مي‌شود. اين روند از يك طرف، تقاضاي ارز را بالا مي‌برد و از سوي ديگر كشور را با كمبود ارز مواجه مي‌كند.
۳) تورم: عامل مهم بعدي در نوسانات ارزي، تورم است. سال‌هاست در ايران چالشي ذيل عنوان تاثير گراني ارز بر افزايش تورم يا تاثير تورم بر افزايش نرخ ارز شكل گرفته است. اما واقع آن است كه اين دو عامل از هم تاثير گرفته و بر هم بر هم اثر مي‌گذارند. بر اساس برخي داده‌هاي مستند، نرخ تورم در بسياري از بازارها بسيار بالاتر از نرخ تورم در بازار ارز است. قبلا دولت با روش‌هاي مختلف تلاش كرده بود در بازار ارز ثبات مقطعي ايجاد كند. آمارها حاكي است كه نرخ تورم در بازار خوراكي‌ها، حتي بالاي ۱۰۰ درصد است. در واقع بر اساس اصل همگرايي بازارها، نرخ ارز پس از افزايش قيمت در ساير بازارها روند صعودي به خود گرفته است.
۴) يكي ديگر از عوامل مهم افزايش نرخ ارز انتظارات تورمي است. انتظارات تورمي در اقتصاد ايران پس از انتخابات اسفندماه و حضور چهره‌هايي كه اعتقادي به بخش خصوصي، استفاده از علم اقتصاد، منطق بازار و... ندارند، افزايش يافته است. از سوي ديگر، انتخابات ايالات متحده و احتمال بازگشت ترامپ به راس هرم اجرایي امريكا هم مزيد بر علت شده تا بازار ارز كشورمان نسبت به اين رخدادها واكنش نشان داده و نوساني شود. سال‌هاست كه اقتصاد ايران تحت تاثير عوامل بيروني قرار دارد و انتشار اخبار خوب يا بد مثبت يا منفي آن را در شوك و نوسان فرو مي‌برد. به هر حال در تجربه‌هاي قبلي، ترامپ با برجام مخالفت كرده و از سوي ديگر فشار حداكثري را عليه ايران اعمال كرده است. تداوم احتمالي اين روند باعث شده بازارها با نوعي نگراني به دورنماي آينده نگاه كنند. نتيجه اين نگراني هم در بازار ارز و متعاقب آن ساير بازارها نمود پيدا كرده است.
۵) ذي‌نفعان سوداگر: بانك مركزي به خوبي مي‌داند چه افراد و جريانات سوداگري در نوسانات بازارها سهم دارند. گروه‌هايي كه تلاش مي‌كنند با دميدن بر نوسانات بازار، سودهاي كلان برداشت كنند. اين گروه‌ها و اين افراد كه مي‌توان آنها را ذيل عنوان ذينفعان بازار دسته‌بندي كرد، از كوچك‌ترين فرصتي براي دميدن بر آتش نوسانات استفاده مي‌كنند. مجموعه اين گزاره‌ها در كنار ساير عوامل از دلايل اصلي بروز نوسان در بازار ارز و سپس ساير بازارهاي كشور هستند كه بايد مورد توجه و تحليل قرار گيرند./تعادل










♦️
کانال تخصصی اقتصاد
یادی از مدافعان وطن

عملیات فتح‌المبین

 
عملیات نظامی گسترده نیروهای مسلح ایران، علیه نیروهای مسلح عراق، در خلال جنگ ایران و عراق بود، که در فروردین ۱۳۶۱ با تلفات بالای انسانی، پس از ۷ روز نبرد سنگین و با پیروزی قاطع نیروهای ایرانی و عقب‌نشینی نیروهای عراق از سرزمین‌های اشغال‌شده، به پایان رسید.

این عملیات در ساعت ۳۰ دقیقه بامداد روز دوشنبه ۲ فروردین ۱۳۶۱ در جبهه جنوبی، در منطقه غرب شهرهای شوش و دهلران با وسعت حدود ۲٫۵۰۰ کیلومتر مربع در استان خوزستان انجام شد. طرح‌ریزی عملیات فتح‌المبین از اواسط آبان ۱۳۶۰ آغاز شده بود. بسیاری بر این باورند که این عملیات نقطه‌عطف جنگ ایران و عراق است، که در نهایت منجر به بیرون راندن نیروهای عراقی از بخش بزرگی از خاک خوزستان شد. هر چند برخی دیگر از مفسران جنگ، عملیات بیت‌المقدس را تعیین‌کننده‌ترین عملیات در طول جنگ ایران و عراق می‌دانند. در مجموع عملیات فتح‌المبین باعث آزادسازی ۲٫۴۰۰ کیلومتر مربع از سرزمین‌های اشغالی، شامل ده‌ها بخش و روستا و نیز چندین جاده ارتباطی مهم در استان خوزستان شد، همچنین شهرهای دزفول، شوش، دهلران و اندیمشک، همچنین پایگاه هوایی دزفول از دید و تیر مؤثر نیروهای عراقی خارج گردید.


@Saeed_Maadani
Forwarded from زینب بهرامی در ژاپن (Zeinab ゼイナブ)
دوستان هنوز تو کامنتا درمورد معابد و مساجد دارن بحث میکنن، یاد یه ماجرایی افتادم.

این ماجرا رو وقتی شنیدم خیلی خیلی تعجب کردم چون به نظرم خیلی از شخصیت و سیستم ژاپنیها بعید میومد.
قبلاً بارها گفتم توی ژاپن کل درامد دولت از مالیاته و همه چیز مالیات داره و این سیستمشون خیلی دقیق و منظمه. هر چیزی که به ذهنتون برسه یا نرسه مالیات داره، مثل مالیات هرساله‌ی خونه و ماشین و حتی یک جلسه سخنرانی کردن و مالیات سنگین ماهانه شهروندی و ..

تنها گروه هایی که در این کشور معاف از مالیاتن دودسته ان: کسانی که درامد خیلی خیلی اندکی دارن و از یه سطحی پایین ترن، و؟

و نهادهای دینی!
یعنی مسجدوکلیسا و معبد کاملا معافن!

خب برخی معابد درآمد سوپرنجومی دارن! معابد خیلی پرت و کوچک هم که صاحب شخصی دارن و ازپدربه پسرارث میرسن هم درامدشون به اندازه زندگی خوب و راحت صاحبش هست!
ولی مالیات ندارن!!

ده پانزده سال قبل، مردم خسته شدن! کم کم زمزمه اعتراضات جدی شد و به نماینده هاشون تو مجلس گفتن که یه فکری بکنن!

نماینده ها در مجلس «فقط» عنوان کردن که نظرتون چیه که معابد هم مالیات بدن؟!

آقا قیامت شد!😢

معابد گفتن از ما مالیات میخواین؟! ما جمع میکنیم بریم ببینیم بدون ما چه غلطی میکنید!!

یهو کرکره تمام معابدو کشیدن پایین، دوقفله زدن در معابد و رفتن دنبال شغل و کار دیگه!

اول مردم گفتن بابا خودشون خسته میشن برمیگردن!
ولی ژاپنی خستگی نمیفهمه😂
یه ماه گذشت سه ماه گذشت.. دیدن نه اینا نمیان!

زندگی مردم فلج شد!
ژاپنیها مثل ما نیستن فقط عزا و عروسی یاد راهبا بیفتن، تمااااام بخشهای زندگی ژاپنیها به معابد ارتباط پیدا میکنه!
زمین میخرن خونه میخرن.. کلی پول میدن راهبا بیان دعا بخونن بعد اینا سند امضا کنن! کنکور دارن عمل جراحی سنگین دارن پروژه مهم دارن.. اول میرن از معبد دعا میگیرن! بچه بدنیا میاد سه سالش میشه پنج سالش میشه، کسی فوت کرده پونزده سال از مرگش گذشته.. توماشین و کیف مدرسه و آشپزخونه هرسال دعای جدید میخرن آویزون میکنن و ..همههه اینا با اعمال دینی راهبا اجرا میشن (جالبه خودشون به اینا نمیگن رفتار دینی، میگن رفتار فرهنگی!)

تحصن معابد یکسال تمام طول کشید!
آخر نماینده های مجلس حرفشونو پس گرفتن و تصویب کردن نهاد‌های دینی تاابد معافن!

معابد هم در عوض، تو انتخابات ها نماینده های خودشون یا کسانی که بهشون گرایش داشتن رو حمایت کردن تا دیگه هرگز کسی چنین حرفی نزنه!
الان هم همه میدونن که کدوم نماینده ها و کدوم احزاب گرایش قوی‌تری به معابد و گروه های دینی دارن!!

عجیب نبود؟ !😅
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 فرانچسکا آلبانیزی گزارشگر ویژه سرزمین‌های اشغالی در سازمان ملل:

🔹نزدیک به ۶ ماه از حمله بی امان اسرائیل به غزه اشغالی میگذرد، این‌ وظیفه من است که در مورد هولناکترین چیزی که بشریت قادر به انجام آن است گزارش دهم و یافته های خود را ارائه دهم: "آناتومی یک نسل کشی".

🇺🇸 @US_REVIEW 📍پایش آمریکا 📍
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مردم آمریکا نمی خواهند شاهد گرسنگی صدها هزار نفر باشند.

مردم آمریکا نمی‌خواهند بچه‌های کوچک را هنگام خواب ببینند که تا حد مرگ بمباران می‌شوند.

مردم آمریکا نمی خواهند به تامین مالی جنگ ظالمانه نتانیاهو ادامه دهند.

🇺🇸 @US_REVIEW 📍پایش آمریکا 📍
2024/03/28 07:29:51
Back to Top
HTML Embed Code: