Telegram Group Search
💢 قدر داشته های خود را بدانیم....

یڪی در پیش بزرگى از فقر خود شكایت می ڪرد و سخت می‏ نالید. آن بزرگ به او گفت: می خواهى ڪه ده هزار درهم داشته باشى و چشم نداشته باشى؟ گفت: البته ڪه نه. دو چشم خود را با همه دنیا عوض نمی ڪنم. گفت: عقلت را با ده هزار درهم معاوضه می‏ ڪنى؟ گفت: نه. گفت: گوش و دست و پاى خود را چطور؟ گفت: هرگز.

گفت: اڪنون خداوند، صدها هزار درهم در دامان تو گذاشته است و باز شڪایت دارى و گله می‏ ڪنى؟ و حاضر نیستی ڪه حال خود را با حال بسیارى از مردمان عوض ڪنى و خود را خوشبخت‏ تر از بسیارى از انسان ‏هاى اطراف خود می ‏بینى.

پس آنچه خداوند به تو داده، بسیار بیش‏تر از آن است ڪه دیگران به تو داده ‏اند و تو هنوز شڪر این همه را به جاى نیاورده و خواهان نعمت بیش‏ترى هستى.

📚 منبــع :
کیمیاى سعادت امام محمد غزالی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 بیت المعمور....

"بیت المعمور" در آسمان هفتم قرار دارد ڪه برای اهل آسمان مانند خانه کعبه برای اهل زمین حرمت و کرامت دارد و هر روز در آن هفتاد هزار ملائڪه نماز می خوانند ڪه تا قیامت دیگر نوبت به آنان نمی رسد. حق تعالی در سوره­ "طور" بدان سوگند یاد ڪرده و می­ فرماید:

وَالْبَیْتِ الْمَعْمُورِ

طور 4

◾️حافظ ابن ڪثیر رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى در تفسیر این آیه می فرماید: رسـول الله ﷺ در مورد سفر معراج بعد از عبور از آسمان هفتم فرمودنــد: سپس بیت المعمور برایم کشف و ظاهر شد از جبرئیل پرسیدم، جبرئیل فرمود: این بیت المعمور است و هر روز هفتاد هزار فرشته در آن نماز می گزارند و هنگامی ڪه خارج شدند هرگز به سوی آن بر نمی گردند.

بـخاری 3207 ــ مـسلم 164

↩️ یعنی این فرشتگان در بیت ‎المعمور عبادت می‎ ڪنند و مانند اهل زمین ڪه کعبه­ خود را طواف می‎ ڪنند؛ بیت ‎المعمور کعبه­ ساڪنان آسمان هفتم است. از این رو رسول الله ﷺ ابراهیم خلیل علیه السلام را آنجا دید ڪه به دیوار آن ڪعبه تڪیه زده و نشسته بود. زیرا او بنیانگذار ڪعبه­ زمین است، و پاداش از نوع و جنس عمل است.

⬅️ امام ابن ڪثیر رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى درباره­ نقطه­ وقوع بیت المعمور می‎فرماید: بیت المعمور در مقابل و به موازات ڪعبه قرار دارد، و اگر بیفتد روی کعبه­ مڪه می افتد، و یادآور شده ڪه در هر آسمانی خانه‎ای وجود دارد ڪه ساکنان آسمان در آن عبادت می‎ ڪنند، و خانه‎ای ڪه در آسمان دنیا است [بیت العزّة] نام دارد.

⬅️ این روایت امام ابن ڪثیر رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى مبنی بر این ڪه بیت المعمور در موازات ڪعبه قرار دارد، در واقع از حضرت علی رَضِیَ اللّهُ عَنْهُ روایت شده است ڪه شخصی از حضرت علی رَضِیَ اللّهُ عَنْهُ سؤال ڪرد ڪه بیت المعمور چیست؟ حضرت در جواب فرمود: خانه‎ای است ڪه در آسمان هفتم در موازات خانه­ ڪعبه قرار دارد و بیت المعمور در آسمان، چنان مورد احترام است ڪه خانه­ ڪعبه در زمین مورد احترام است. هر روز هفتاد هزار فرشته آن را زیارت می‎ ڪند، و تا پایان عمر فرشتگانی ڪه یڪ بار وارد آن شدند دیگر نوبت زیارت به آن ها نمی رسد.

📚 منابــع :
تفسیر القرآن العظیم ابن ڪثیر دمشقی
فتح الباری حافظ اِبْن‌ِ حَجَر عَسْقَلانی‌ شافعی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 شان نزول آیات قرآن....

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَسْأَلُوا عَنْ أَشْيَاءَ إِنْ تُبْدَ لَكُمْ تَسُؤْكُمْ

"ای مؤمنان از چیزهایی نپرسید ڪه اگر برای شما آشکار شود شما را اندوهگین می ڪند".

مائده 101

علی بن ابی طالب رَضِیَ اللّهُ عَنْه می فرماید: وقتی آیه وَلِلَّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنْ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلًا "و برای الله حج خانه کعبه بر کسانی ڪه توانایی رفتن به آنجا را دارند فرض است".

آل عمران 97

نازل شد، تعدادی از مسلمانان گفتند: یا رسول الله ﷺ! آیا در هر سال یڪ بار ادای حج واجب می شود؟ رسول الله ﷺ سکوت ڪرد، دوباره پرسیدند: یا رسول الله ﷺ آیا هر سال حج واجب است؟ فرمودنــد: خیر، ولی اگر من بله می گفتم؛ ادای مراسم حج هر سال یک بار بر مسلمانان واجب می شد. آنگاه حق تعالی آیه نازل ڪرد يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَسْأَلُوا عَنْ أَشْيَاءَ إِنْ تُبْدَ لَكُمْ تَسُؤْكُمْ.

📚 منابــع :
ابن ماجه 2884
مــسند بزار 913
مسند احمد 907
تــرمذی 814 ــ 3055
مسند ابویعلی 517 ــ 542
مستدرڪ الصحیحین حاڪم 3211
اسباب نزول آیات قرآن امام جلال الدین سیوطی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD
💢 تلبیه [لبیڪ گفتن حاجیان]....

ابی عمران اسلم بن یزید می گوید ام سلمه رَضِیَ اللّهُ عَنْها می فرماید شنیدم ڪه رسول الله ﷺ فرمودنــد: ای خانواده محمد؛ هر ڪدام از شما به حج می رود، در حج خویش با صدای بلند تلبیه را بگوید.

📚 منابــع :
مـسند ابویعلی 7011
ابـن حبان 3920 ــ 3922
مـسند احمد 26693 ــ 26548
معجم الڪبیر طبرانی 790 ــ 791 ــ 792

🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD
💢 شان نزول آیات قرآن....

أَجَعَلْتُمْ سِقَايَةَ الْحَاجِّ وَعِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ كَمَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَجَاهَدَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ ۚ لَا يَسْتَوُونَ عِندَ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ لَا يَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

"آیا آب دادن به حجاج و آباد ساختن مسجد الحرام را همچون عمل ڪسی ڪه به خدا و روز قیامت ایمان آورده و در راه خدا جهاد ڪرده است، برابر می گیرید؟! خیر، آنها نزد خداوند برابر نيستند، و خداوند گروه ستمکاران را هدایت نمی ڪند".

توبه 19

⬅️ نعمان بن بشیر رَضِیَ اللّهُ عَنْهُما می فرماید: در کنار منبر رسول الله ﷺ بودم، مردی گفت: بعد از ایمان به خدا اگر در راه خدا هیچ عملی انجام ندهم باکی ندارم، جز این ڪه حجاج را سیراب ڪنم، و دیگری گفت: به هیچ ڪاری فڪر نمی ­کنم جز اینکه مسجد الحرام را آباد کنم، و دیگری گفت: جهاد در راه الله بهتر از چیزهایی است ڪه شما گفتید.

عمر بن خطاب رَضِیَ اللّهُ عَنْه آن ها را آرام ڪرد و گفت: صدایتان را در کنار منبر رسول الله ﷺ بالا نبرید، امروز جمعه است، بعد از نماز جمعه نزد رسول الله ﷺ می روم و درباره آنچه اختلاف دارید از ایشان سوال می پرسم. آنگاه حق تعالی آیه نازل ڪرد: أَجَعَلْتُمْ سِقَايَةَ الْحَاجِّ وَعِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ كَمَنْ آمَنَ بِاللهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَجَاهَدَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ لا يَسْتَوُونَ عِنْدَ اللَّهِ وَاللهُ لا يَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِين

📚 منابــع :
مسلم 1879
ابــن حبان 4591
مـسند بزار 3238
مسند احمد 27633
معجم الاوسط الطبرانی 423
ســنن الڪبری البیهقی 17925
اسباب نزول آیات قرآن امام جلال الدین سیوطی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 آب زمزم...

عبدالمطلب می فرماید: نزد ڪعبه خوابیده بودم ڪه ڪسی به خوابم آمد و گفت: پُر خیر را بڪن. گفتم: پُر خیر چیست؟ و دوباره خوابم گرفت.

روز بعد همانجا خوابیدم، دوباره ڪسی در خواب به من گفت: پاڪ را بڪن. گفتم: پاڪ چیست؟ باز خوابم گرفت. روز بعد همانجا به خواب رفتم، در خواب یڪی آمد و گفت: بپاخیز و گرانبها و پر سُود را بڪن. گفتم: گرانبها چیست و بیدار شدم.

روز چهارم نزد ڪعبه خوابیده بودم، یڪی در خوابم آمد و گفت: زمزم را بڪن. گفتم زمزم چیست؟ گفت: زمزم چاهی است ڪه آبش ڪم نمی شود، حاجی های بیت الله را با آن بنوشان.

زمزم نزدیڪ خون و جای نوڪ ڪلاغ و شهر مورچه ها بود [سه نشانه نزدیک آب زمزم ڪه زمزم پر شده بود و معلوم نبود ڪجاست].

روز بعد عبدالمطلب پدر بزرگ پیامبر ﷺ بهمراه پسر بزرگش حارث [عموی پیامبر ﷺ] چاه زمزم را ڪند، وقتی به آب رسیدند قریش مانع شدند و گفتند: این چاه اسماعیل است.

خواستند محاڪمه را به نزد عالم یهودی ڪه در خارج شهر زندگی می ڪرد ببرند ڪه در بیابان نزدیڪ بود از تشنگی بمیرند. عبدالمطلب شترش را برد تا برای آب بگردد ڪه ناگهان زیر پای شتر آبی شیرین پیدا شد.

قریش گفتند: خدا ڪار را برای ما آسان ڪرد، هیچ ڪس مستحق تر از عبدالمطلب نیست ڪه زمزم را بڪند. خدایی ڪه در این بیابان آب را به تو نشان داد، همان خدایی است ڪه زمزم را به تو بخشیده است. و قریش راضی شدند ڪه عبدالمطلب و بنی مناف ساقی آب زمزم برای حاجیان تا آخر الزمان باشند.

📚 منبــع :
السیرة النبویه امام ابن هشام انصاری


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 شان نزول آیات قرآن....

وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوَىٰ

"توشه بر گیرید؛ ڪه بهترین توشه پرهیزگاری است".

بقره 197

◾️مفسر قرآن عبدالله بن عباس رَضِیَ اللّهُ عَنْهُما می فرماید در زمان حضرت رسول الله ﷺ هنگامی ڪه مردم به سفر حج می رفتند، بعضی از اعراب [اهالی یمن] همراه خود توشه سفر به همراه نمی آورند ڪه منجر به محتاج شدنشان به دیگران می شد و در میان راه از مردم غذا درخواست می ڪردند، اما با این حال خود را "توڪل کنندگان" لقب می دادند و می گفتند چگونه‌ ما به‌ حج‌ خانه ‌پروردگارمان‌ رفته‌ و قصد او را می ڪنیم، اما او به‌ ما نان‌ نمی ‌دهد؟! اين‌ ممڪن ‌نيست‌؛ قطعا او روزی ‌مان‌ می ‌دهد. پس‌ با اطمينان‌ از اين‌ امر، بدون‌ زاد و برگی‌ به‌ حج‌ می ‌رفتند و می ‌گفتند: ما بر خدای سبحان‌ توڪل‌ می ڪنيم‌ و با توکل بر الله به حج می رویم، در این وضعیت بود ڪه الله متعال ﷻ این آیه را نازل نمود و فرمود: وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوَىِٰ

📚 منابــع :
بخاری 1523
ابــوداود 1730
ابــن حبان 2691
ســنن الڪبری البیهقی 8436
شعب الایمان امام ابوبڪر بیهقی 1153
تفسیر آیات احکام قرآن محمد علی صابونی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 تاریخچه بنای ڪعبه....

◾️بخش یکم:

❶ نخستین ساخت بیت الله توسط حضرت آدم علیه السلام بود. حضرت آدم علیه السلام برای نخستین بار ڪعبه الله ﷻ را بنا ڪرد؛ چنان‌ ڪه از حضرت عبدالله بن عباس رَضِیَ اللّهُ عَنْهما روایت است ڪه نخستین بانی ڪعبه الله ﷻ حضرت آدم علیه السلام است ڪه به او دستور رسید به محاذاه عرش الٰهی در زمین، بیت الله را تعمیر ڪند و چنان ڪه فرشتگان را دیده بود ڪه عرش الٰهی را طواف می‌ ڪنند، خود آن بیت را طواف ڪند. چون از تعمیر آن فارغ شد، مأمور به طواف آن شد و به او گفته شد: تو اولین انسان و این اولین خانه است ڪه جهت عبادت بندگان ساخته شده است. در نخستین تعمیر، فرشتگان نیز شریڪ بودند.

این نخستین تعمیر ڪعبه است ڪه جای آن را حضرت جبرئیل علیه السلام بنا به دستور الٰهی تعیین ڪرده بود. این مڪان در مرحله اوّل بسیار گود بود ڪه فرشتگان آن را با سنگ های بسیار بزرگی ڪه حمل هر سنگ از عهده 30 نفر از انسان ها هم بر نمی‌آمد هموار ڪردند تا این ڪه به هنگام طوفان حضرت نوح علیه السلام از زمین به آسمان برده شد.

◾️بیت المعمور چیست؟
امام قُرطُبی رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى می‌ فرماید: بیت الله در زمان طوفان حضرت نوح علیه السلام به آسمان ها برده شد و آنجا در بیت المعمور قرار گرفت. سپس حضرت ابراهیم علیه السلام ڪعبه را در زمین بنا نمود و بعد از آن برداشته نشد و مڪرراً تعمیر و ترمیم گردید و تعمیر فعلی از حجاج ثقفی است.

قول صحیح و مشهور این است ڪه بیت المعمور در آسمان هفتم قرار دارد؛ زیرا این قول موافق به روایت صحیح مسلم است ڪه حضرت انس رَضِیَ اللّهُ عَنْه می ‌فرماید: پیامبر ﷺ در آسمان هفتم با حضرت ابراهیم علیه السلام ڪه بر بیت المعمور تڪیه زده بود، ملاقات ڪرد.

قاضی عیاض رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى می فرماید: از میان احادیثی ڪه در این باره از حضرت انس رَضِیَ اللّهُ عَنْه روایت شده، این حدیث ثابت بنانی از همه درست ‌تر و واضح‌ تر است.

❷ تعمیر و ترمیم دوم:

دومین بار، چون در زمان حضرت نوح علیه السلام طوفان آمد، بعد از طوفان، بیت الله چنان بی نام و نشان شد ڪه سنگ های بنیادش نیز نامعلوم گردید. چنانچه جبرئیل امین پیش حضرت ابراهیم علیه السلام آمده و او را از بنیاد آن اطلاع داد. سپس حضرت ابراهیم خلیل الله با کمک حضرت اسماعیل ذبیح الله علیهما السلام، به تعمیرش پرداخت.

آن جا از قبل مشهور و معروف بود و همه مظلومان و بی‌ ڪسان دنیا بدین جا آمده دعا می‌ ڪردند و دعای هر یڪ پذیرفته می ‌شد. از عبدالله بن عمر رَضِیَ اللّهُ عَنْهما روایت است ڪه انبیاء علیهم السلام در اینجا حج می ‌گزاردند.

❸ تعمیر و ترمیم سوم:

قریش ڪعبه را برای بار سوم تعمیر ڪرد؛ زیرا زنی رفته بود ڪه دیوارهای ڪعبه را با عود، خوشبو ڪند ڪه بر اثر آن پرده ڪعبه آتش گرفته بود و بدین سبب در بنای آن خلل آمد. بعداً چندین بار سیلاب آمد و دیوارها بیش از پیش ضعیف شدند و باری چنان سیل بزرگی آمد ڪه دیوارها شڪافته شدند و چاره‌ای جز این نماند ڪه دیوارهای بیت الله را منهدم ڪرده و آن را از اول تعمیر ڪنند.

سومین بار هنگامی بیت الله تعمیر شد ڪه آن حضرت ﷺ سی و پنج سال سن داشت، یعنی پنج سال قبل از بعثت. علتش علاوه بر موارد ذڪر شده این بود ڪه خانه کعبه غیر مسقف بود و ارتفاع دیوارهایش هم بلند نبود.

ارتفاعش از قد انسان کمی بلندتر و تقریبا دو متر بود. علاوه بر آن، چون بیت الله در زمینی شیب دار واقع بود، تمام آب باران در آنجا جمع می شد و به علت کثرت آب، دیوارهایش خیلی پوسیده شده بود. لذا قریش اقدام به تعمیر آن ڪردند.

◾️ادامه دارد....


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
منهاج
💢 تاریخچه بنای ڪعبه.... ◾️بخش یکم: ❶ نخستین ساخت بیت الله توسط حضرت آدم علیه السلام بود. حضرت آدم علیه السلام برای نخستین بار ڪعبه الله ﷻ را بنا ڪرد؛ چنان‌ ڪه از حضرت عبدالله بن عباس رَضِیَ اللّهُ عَنْهما روایت است ڪه نخستین بانی ڪعبه الله ﷻ حضرت آدم علیه…
💢 تاریخچه بنای ڪعبه....

◾️بخش دوم:

چون تمام روسای قریش بر این امر متفق شدند ڪه بیت الله منهدم گردد و از نو بنا شود، عموزاده عبدالله، پدر رسول الله ﷺ [ابو وهب بن عمرو مخزومی] به قریش گفت:

آنچه جهت تعمیر بیت الله جمع آوری می کنید، باید از کسب حلال باشد، زیرا خداوند پاک است و پاکی را دوست دارد. چون همه می خواستند در این ثواب بزرگ سهیم گردند، تعمیر قسمت های مختلف، به قبایل متفرق محول گردید.

هنگامی ڪه تعمیرش به پایه تکمیل رسید، به وقت نهادن حجر الاسود، اختلافی شدید رخ داد و همه شمشیر از نیام کشیده، آماده به قتال شدند. چون چهار یا پنج روز با این حالت گذشت، ابوامیه بن مغیره مخزومی ڪه از تمام قریش مسن تر و ریش سفید تر بود، گفت: هر ڪس فردا صبح زودتر از همه به مسجد الحرام وارد شد، داور شماست. همه این را پسندیدند.

نخستین فردی ڪه در حرم داخل شد، محمد رسول الله ﷺ بود. همه هم صدا گفتند: هذا محمد الامین رضینا هذا محمد الامین یعنی؛ "این محمد است داوری او را قبول داریم، این محمد امین است".

آن حضرت ﷺ از آن ها چادری گرفته، بر زمین پهن کرد. سپس حجر الاسود را بر آن گذاشت و فرمودند: سردار هر قبیله گوشه از این چادر را بگیرد تا هیچ قبیله ای از این شرف بسیار بزرگ محروم نماند. از این قضاوت همه خوشحال شدند. هر کدام از آن ها گوشه ای از چادر را گرفته، تا محل نصبش بردند. سپس آن حضرت ﷺ حجر الاسود را برداشت و برجایش نصب نمود.

❹ تعمیر و ترمیم چهارم:

چهارمین بار عبدالله بن زبیر رَضِیَ اللّهُ عَنْهما ڪعبه الله ﷻ را تعمیر نمود؛ زیرا سردار لشڪر یزید، حصین بن نمیر در حمله به مڪه معظمه، منجنیقی بر ڪوه ابوقبیس نصب ڪرده و عبدالله بن زبیر رَضِیَ اللّهُ عَنْهما و همراهانش را سنگباران ڪرد ڪه بسیاری از سنگ ها به بیت الله اصابت ڪرده، ساختمان بیت آسیب دید و چوب هایش آتش گرفتند و سنگ هایش تڪه‌ تڪه شده و پرده‌اش هم دریده شد. با این وضعیت، نیاز به تعمیر ڪعبه الله بود ڪه عبدالله بن زبیر رَضِیَ اللّهُ عَنْهُما در پرتو احادیث، آن را مطابق به بنای ابراهیمی درآورد و دیوار میانی را برداشت و حطیم را جزو بیت الله ڪرد و در آن دو در ڪار گذاشت و درهای بیت را دو لنگه کرد.

❺ تعمیر و ترمیم پنجم:

حجاج ثقفی برای پنجمین بار بیت الله را تعمیر نمود. او برای خلیفه وقت، عبدالملڪ بن مروان نامه‌ای نوشت ڪه عبدالله بن زبیر رَضِیَ اللّهُ عَنْهُما بر ڪعبه مقداری افزوده است ڪه در اصل جزو آن نیست و در آن دروازه جدیدی قرار داده است؛ به من اجازه بده تا آن را به حالت اوّلش برگردانم. خلیفه نوشت: نیازی ندارد ڪه ما به مفاسد ابن زبیر آلوده گردیم، افزونی‌های بیت الله را کم ڪن و حطیم را مطابق به گذشته قرار بده و دروازه غربی را مسدود ڪن. حجاج به محض رسیدن نامه، فوراً موارد فوق را تعمیر ڪرد و دهلیز دروازه شرقی را ڪه عبدالله بن زبیر رَضِیَ اللّهُ عَنْهُما پایین آورده بود، بالا برد. اما بعداً ڪه خلیفه خبر شد ڪار عبدالله بن زبیر رَضِیَ اللّهُ عَنْهُما مطابق به خواست رسول الله ﷺ بوده و حجاج او را در مغالطه انداخته ڪه از او چنین دستوری گرفته، خیلی پشیمان شد و حجاج را طعن و لعن ڪرد.

◾️خلاصه، بنای فعلی ڪعبه همان بنای عبدالله بن زبیر رَضِیَ اللّهُ عَنْهما است به جز تغییراتی ڪه حجاج ثقفی به جا آورد.

📚 منابــع :
دلائل النبوّه البیهقی
الشفاء قاضی عیاض مالڪی
تاریخ الرسل و الملوک طبری
السیرة النبویه ابن هشام انصاری
فتح الباری حافظ ابن حَجَر عسقلانی
الجامع لاِحڪامِ القرآن قُرطُبی مالڪی
الروض الأنف علامه ابوالقاسم السهیلی
الجامع اللطیف فی فضل مڪه و أهلها و بناء البیت الشریف محمد بن حسین بن ظهيره


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 ابراهیم خلیل الله....

به حضرت ابراهیم خلیل علیه السلام گفته شد: به چه علت حق تعالی تو را خلیل [عزیز] خود انتخاب ڪرد. در جواب فرمود؛ به این خاطر ڪه:

❪❶❫↫فرمان حق تعالی را بر فرمان دیگری برتری دادم.

❪❷❫↫در ضیافت و سفره غذا ننشستم جز با میهمان.

❪❸❫↫به رزق و روزی ڪه حق تعالی ڪفیل و رزاق آن است اهتمام نورزیدم.

📚 منبــع :
توشه راه نجات حافظ اِبْن‌ِ حَجَر عَسْقَلانی‌ شافعی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 در منی هفتاد پیامبر به دنیا آمده اند....

محمد بن عمران انصاری رَضِیَ اللّهُ عَنْه از پدرش روایت می ڪند ڪه در حالی ڪه در مسیر مکه در زیر درخت بزرگی استراحت می‌ ڪردم، عبدالله بن عمر رَضِیَ اللّهُ عَنْهُما نزدم آمد و گفت: چه چیزی تو را به زیر این درخت آورده است، گفتم: سایه‌اش مرا اینجا آورده است. عبدالله بن عمر رَضِیَ اللّهُ عَنْهُما گفت رسول الله ﷺ فرمودنــد:

هرگاه بین آن دو ڪوه بلند در منی بودی ــ و رسول الله ﷺ با دستش به سمت مشرق اشاره ڪرد ــ پس در آنجا یک وادی وجود دارد ڪه به آن السُرَّبه می‌ گویند، در آنجا درخت بزرگی وجود دارد ڪه در زیر آن ناف هفتاد پیامبر را بریده‌اند [در آنجا به دنیا آمده‌اند].

📚 منابــع :
ابـن حبان 6244
موطا مالڪ 966
مسند احمد 6197
ســنن نسائی 2995
ســنن الڪبری البیهقی 9387
ســنن الڪبری النسائی 4177
حِلیَة الأولِیاء وَ طَبَقَاتُ الأصفِیَاء للإمَام أبُو نَعِیم الإصفَهانی الشَّافِعی


🌐 ڪانال اسلامی منهاج 👇
═════❁❁❁═════
⚘Channel || @kanalitasawfHD
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
2024/05/23 11:04:14
Back to Top
HTML Embed Code: