موزه ای برای زباله های پلاستیکی

یک فعال محیط زیست در ایتالیا یک کلکسیون درست کرده است و انرا تبدیل کرده به یک موزه از زباله های پلاستیکی. زباله هایی که در معرفی آنها مشخص شده متعلق به کدام کشور است و در چه سالی ساخته شده است. این نگاه به زباله های پلاستیکی و کنار هم گذاشتن این اطلاعات نشان میدهد چطور قطعات پلاستیکی نابود نشدنی هستند و میان کشورهای مختلف از طریق جریان اب و رودخانه در چرخش هستند. این فرد گاهی تصاویری از زباله هایی که یافته را درر سایت کلکسیونش به اشتراک میگذارد و از مخاطبانش میخواهد در کشف اینکه چه کاربردی داشتند و کجا و کی تولید شده اند کمک کنند. هیجانی برای شناخت و اگاهی و ایجاد حساسیت در مورد پلاستیکهایی که در طبیعت رها میکنیم.

🆔@azambahramiran
سیل همچنان میروبد و نابود میکند

در پس سیل در جنوب استان سیستان و بلوچستان مشکلات بسیار بدتر و سخت تر از قبل شده است. کیفیت اب اشامیدنی در پس سیل بسیار کاهش یافته و غیر قابل نوشیدن است. در بسیاری از این مناطق مردم بدون هیچ کمکی در پی گمشدگان خود هستند و با دست خالی تلاش دارند در نجات در میان راه ماندگان و اوارگان بی خانه سیل. در بخشهایی سوخت بران برای جابجایی و رسادن اولیه ترین مواد غذایی وارد عمل شده اند. مدارس در شهرها و روستاها که عملا نیمه تعطیل بود حالا در اخرین ماه های سال و نزدیک به پایان امتحانات مدتهاست تعطیل شده است. زندگی در سیستان و بلوچستان با توسعه نیافتگی سیستماتیک گره خورده بود و حالا در پی از بین رفتن بسیاری از زیرسازهای ابتدایی شرایط زندگی بسیار دشوار شده است. ویژه برای زنان و کودکان.

🆔@azambahramiran
Forwarded from آب...🌊
انحراف آب از هامون هیرمند توسط افغانستان

آب منحرف شده مساحتی بالغ بر 400 کیلومتر مربع از گودزار گودزاره را پوشانده است. این آب می تواند هامون هیرمند را احیا کند. (تالاب با مساحت 410 کیلومتر مربع) و از تشدید طوفان های گرد و غبار در منطقه جلوگیری کند./تام تدبیر


کانال آب
@water_bio
هوش مصنوعی به کمک اقلیم شناسان میاید


با افزایش رویدادهای شدید آب و هوایی در سراسر جهان به عنوان یکی از دلایل تغییرات اقلیمی، نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد گرمایش سیاره و دیگر تحولات اب و هوایی ان نیز افزایش یافته است.
به گفته ناسا، هوش مصنوعی می تواند به عنوان ابزاری قدرتمند برای دستیابی به این اهداف آشکار شود. سال گذشته، ناسا با آی‌بی‌ام همکاری کرد تا یک مدل واقعی و مناسب با استفاده از هوش مصنوعی ایجاد کند. این مدل با ورودی حجم زیادی از داده های ماهواره ای شارژ شده است و تبدیل به مبنایی برای پرداختن به چالش های زیست محیطی با کمک هوش مصنوعی شد. تا به امروز، دانشمندان این مدلهای هواشناسی و اقلیمی را برای تشخیص آتش سوزی، جلوگیری از سیل، و طبقه بندی محصولات کشاورزی و دیگر دسته بندی های کاربری زمین توسعه داده و استفاده میکردند.
در این مورد، ناسا داده ها و دانش خود را در این موضوعات متمرکز کرده بود و در سالهای اخیر IBM قدرت محاسباتی و تجربه در بهینه سازی الگوریتم های هوش مصنوعی را به این داده ها و الگوریتم مدلسازی افزود.
هدف این مدلسازیها چیست
برای پوشش دادن تمام جنبه های علم زمین شناسی و اقلیم شناسی، نیاز به چندین مدل پایه وجود دارد که بر روی انواع مختلف داده ها آموزش دیده و کالیبره شدند. با این حال، ناسا بر این باور است که این مدل‌های آینده می‌توانند روزی در یک مدل جامع واحد ترکیب شوند و منجر به یک «دوقلوی دیجیتالی» از زمین شود که تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های بی‌سابقه‌ای را برای انواع رویدادهای آب و هوایی و محیطی ارائه دهد. یک کپی از انچه در سیاره ما در حال رخ دادن است. از امواج اقیانوسی و تغییر دما و حجم سخها تا بروز طوفان وسیل که با فاصله های زمانی متفاوت قابل پیش بینی باشد.

🆔@azambahramiran
بنیاد شهید در خراسان رضوی خود را مالک رودخانه #چهل‌بازه معرفی, آنرا مصادره کرده و تازه بخشی از انرا هم برای اهداف نامعلوم و شرایط نامعلوم واگذار کرده به یک سازمان خصوصی. رودی که یکی از منابع مهم تغذیه رودخانه شکننده #کشف_رود است. اعلام مالکیت خصوصی بررودخانه و بستر و حریم آن!!

🆔@azambahramiran
اثار تاریخی قربانی فرونشست

در ایتالیا اثار تاریخی وجود دارد متعلق به 6 یا 7 قرن قبل میلاد مسیح است و نه تنها هنوز سرپاست و گردشگری را زنده نگه داشته و بخش مهمی از اقتصاد استان و ایتالیا است, بلکه به عنوان ساختمانهای قابل استفاده مثل شهرداری وسازمان گردشگری و ساختمان استانداری ومراکز فرهنگی هنوز مورد استفاده قرار میگیرد انوقت ببینید چهار تا بنا در #اصفهان را نتوانستند سرپا نگهدارند و به خاطر تاثیر فرونشت در حال از هم پاشیدن است. میراث تاریخی در ایران قربانی سهل انگاری و عدم سرمایه گذاری و مدیریتی نااگاه است. سهم بسیاری از این دفینه ها و بناهای تاریخی غرق شدن در پس ابگیری سدهاست, یا تبدیل شدن به محل رها سازی و دفن زباله یا محل غارت و تخریب گنج یابان و عتیقه فروشان و حالا فرونشست. ایران در ثروت بناهای تاریخی میتوانست جزو غنی ترین کشورهای خاورمیانه باشد.مهم انجاست که در تخریب با عامل فرونشسا مرمت هم نمیتواند چندان کارساز باشد اما مرمت بد و غیر تخصصی میتواند خود عامل تخریب باشد.

🆔@azambahramiran
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نخاله های ساختمانی بخش اول

در تهران روزانه بیشتر از 35 هزار تن نخاله ساختمانی تولید میشود.
مدیریت نخاله های ساختمانی نیز مانند بسیاری دیگر از دسته بندیهای زباله در ایران با مشکلات جدی مواجه است. هنوز شیوه یکسان و هماهنگی برای ساماندهی نخاله های ساختمانی وجود ندارد.
در بسیاری از انواع ان ابزار و تکنولوژی لازم برای جابجایی با بازیافت ان حتی در کلان شهرها نیز وجود ندارد.دستور و قانون روشنی برای تفکیک زباله های خطرناک و شیمیایی یا قابل اشتعال از باقی نخاله ها وجود ندارد. آموزشی به پیمانکاران ساختمانی داده نشده.
در جابجایی و انباشت نخاله ها شرایط ایمنی کارگران و عابران رعایت نمیشود,مرور زمان مانند همه انباشت گاه های دیگر زباله مدیریت و تفکیک و جابجایی آنرا دشوار و پر هزینه و زمانبر کرده.
کارگاه ها و کارخانه های بازیافت نخاله های ساختمانی تعدادشان بسیار کم است, اغلب تنها در حاشیه کلان شهرها هستند,خودشان هم بسیار الاینده اند. با بارشهای سیلابی در سالهای اخیر این مسئله میتواند مشکلات جدی در سد کردن معابر, محدود بودن مسیلهای آب,آلودن و کوچک کردن محدوده و حریم رودها و کانالها ایجاد کند.(ویدئو کاشان)
🆔@azambahramiran
نخاله های ساختمانی بخش دوم

در ایتالیا نخاله های ساختمانی به 17 گروه تقسیم میشوند و مسئول جمع اوری آنها شهرداری است. در اغلب شهرها مرکزی برای تفکیک و دسته بندی نخاله ها و تقسیم آن در مراکز بازیافت وجود دارد.
این مراکز با شماره تماسهای مشخص شده در سایت شهرداریها قابل دسترسی است.اطلاعات دقیق در قالب قوانین با جریمه های مشخص در مورد نخاله های ساختمانی متفاوت وجود دارد. سرعت در ساماندهی نخاله ها, تفکیک آنها و بازیافت اهداف مدیریت نخاله های ساختمانی است. کانتینرهای متفاوت برای جمع آوری نخاله ها و تکنولوژی مناسب برای سامان دادن به انواع فلزات و سیمان و بتون و خاک برداریها و همینطور تفکیک سریع نخاله های شیمیایی پروسه ای ثابت است در ساماندهی هه زباله ها.ذخیره سازی موقت فقط در محل انجام می شود، یعنی زباله ها را نمی توان به دفتر مرکزی شرکت منتقل کرد و در آنجا ذخیره کرد. زباله‌ها به همراه سند حمل و نقل به دفتر مرکزی منتقل می‌شوند و ذخیره‌سازی موقت طبق همان قوانین در دفتر مرکزی انجام می‌شود.

🆔@azambahramiran
Forwarded from عکس نگار
پوشش جنگلی جهان و اروپا

اروپا یکی از جنگلی ترین مناطق جهان است: حدود 40 درصد از قلمرو آن را جنگل پوشانده است. جنگل ها به دلیل وسعت و مدیریت نسبتاً گسترده در مقایسه با دیگر انواع زمین، نقش اساسی در طبیعت اروپا دارند و میزبان اکثر گونه های زمینی از جانوران، گیاهان و قارچ های بومی اروپا هستند.
متأسفانه بیشتر جنگل های دیگر جهان در خطر هستند.
تنها در 100 سال گذشته، جهان به اندازه مجموع 9000 سال گذشته درخت از دست داده است. برای اینکه تصور کنیم در قرن گذشته چقدر جنگل از بین رفته است، میتوان گفت بیشتر ازمساحت کل قاره آمریکای جنوبی است. بیشتراین جنگل زدایی ناشی از فشار برای ایجاد فضا برای مزارع کشاورزی است که اکثریت قریب به اتفاق آن به چرای حیوانات یا کشت محصولاتی که تبدیل به خوراک دام می شوند اختصاص دارد.
ایتالیا رتبه نخست را در تعداد جنگلبان دارد. یک نفربه ازای هر هزار هکتار. اروپا با بیشترین تراکم «جنگل داران» در هر هکتار در جهان است. یعنی بیش از 0.7 نفردر هرهزار هکتار.
اتحادیه اروپا قوانین تازه ای را وضع کرده است ( که هنوز به تصویب نهایی نرسیده است) تا ازجنگلروبی برای تولید محصولات کشاورزی که بخشی از آن در اروپا مصرف میشود در نقاط دیگر دنیا نیز جلوگیری شود. وزیر محیط زیست چک در این مورد توضیح می‌دهد: " اتحادیه اروپا مقادیر زیادی مواد خامی را مصرف می‌کند که نقش قابل توجهی در جنگل‌زدایی بازی می‌کنند، مانند گوشت گاو، کاکائو، سویا و چوب. هدف از قوانین جدید تضمین این است که با خرید چنین محصولاتی، مصرف کنندگان به تخریب بیشتر اکوسیستم های جنگلی کمک نکنند. حفاظت از محیط زیست در سراسر جهان، از جمله جنگل ها و جنگل های استوایی ، هدف مشترک همه کشورها است و اتحادیه اروپا آماده پذیرفتن مسئولیت های خود است."

🆔@azambahramiran
جی ۷ در ایتالیا زیر ضرب فعالین محیط زیست

جلسه گروه ۷ در تورین همچنان ادامه دارد. حالا سازمان جهانی حیلت وحش WWF از این گروه خواسته تا هدف ۳۰*۳۰ یعنی مدیریت موثر حداقل 30 درصد از مناطق خشکی و آب های داخلی و حداقل 30 درصد از مناطق دریایی و ساحلی تا سال 2030 را مصوب و تامین اعتبار کنند همینطور برخلاف هدف وزیر امور خارجه ایتالیا که می‌خواهد ایتالیا را هاب گاز مدیترانه کند سازمان‌های محیط زیستی معتقدند با توجه به اینکه مسئول تولید۲۰٪co2جهان سوخت گاز است ابن هدف با تلاش برای کاهش گازهای گلخانه ای هماهنگی ندارد. همینطور wwfاز این گروه خواست تا برای اهداف حفظ تنوع زیستی که تعهداتی مربوط به قبل کوپ ۱۶ بوده برنامه و قوانین روشنی اعلام کنند و استراتژی روشنی در پیش بگیرند. اهمیت ابن تصمیمات بر مجموعه تصمیمات اتحادیه اروپا، قوانین سختگیرانه برای حفاظت از حیات وحش و تنوع زیستی و همینطور تعهد به کربن صفر تا ۲۰۵۰ را میتواند تضمین کند و بر انتخابات آتی اروپا اثر بگذارد.

🆔@azambahramiran
2024/04/29 01:03:37
Back to Top
HTML Embed Code: