Telegram Group Search
هزاره_فردوسی.pdf
7.6 MB
📚هزاره فردوسی
📖(مجموعه مقالات)
🔸شامل سخنرانی های هزاره فردوسی



#باشگاه_کتاب_شاهنامه

@ketabshahnameh
📖دستیار شاهنامه خوانی
📚این کتاب به شما کمک می‌کند راحت‌تر شاهنامه بخوانید

✍️حسام ابنوس
🗞روزنامه جام جم

اگر یک مرتبه سمت شاهنامه رفته باشید یا اگر تنها خاطرات دوران مدرسه را در ذهن داشته با خودتان می‌گویید که شاهنامه خواندن کار راحتی نیست وگرنه هرکسی دوست دارد یک بار هم که شده در طول عمرش کاخ بلند حکیم فردوسی را که از نظم پی افکنده بخواند و در هزارتوی آن سیر و سیاحت کند.
شاهنامه خواندن کار راحتی نیست، قبول دارم. بنای رفیعی که به زبان فارسی سروده شده و کلمات دشوار و کهن فارسی به‌کار رفته شده در ساختمان این اثر، خواندن آن را کار دشوار و سختی می‌کند. برای همین اغلب یا از خیر خواندن آن می‌گذرند یا اگر کنجکاوی خواندن این کتاب دست از سرشان بر ندارد دست و پا شکسته سراغ این کتاب می‌روند. البته باید یادآوری کنم که خواندن این کتاب به مرور مانوس و روان می‌شود زیرا خواننده هرچه پیش می‌رود با کلمات و واژگان انس می‌گیرد و معنای بسیاری را درک می‌کند و از سختی ابتدایی دور می‌شود.
شرح‌ها و واژه‌نامه‌های بسیاری نوشته شده‌اند تا شیفتگان این بنای عظیم زبان فارسی را در مسیر رسیدن به آن یاری کنند، حتی برخی از این نیز فراتر رفته و شاهنامه را به نثر در آورده تا دایره مخاطبان این کتاب را گسترده‌تر کنند و حتی نسل‌های تازه‌تر و کم سن و سال‌تر را با آن مرتبط کنند. برای همین هرکس به قدر وسع و توانی که داشته تلاش کرده تا راهی برای رسیدن به این بنای عظیم و کاخ رفیع زبان فارسی باز کند تا جویندگان بیشتری به سرسرای آن راه یابند.
هرچند ایرادی که شاید به برخی شروح و تفاسیر وارد کرد این است که برخی مخاطبان فرضی خود را گروهی از نخبگان و شاهنامه‌پژوهان و افرادی که دارای سطحی از دانش ادبی هستند در نظر گرفته‌اند، به همین خاطر دایره مخاطبان آثارشان محدود و تنگ شده‌است. در واقع برخی از همین شروح و تفاسیر برای مخاطبان علاقه‌مند به خواندن شاهنامه خودشان نیازمند یک شرح و تفسیر و واژه‌نامه کمکی هستند تا مخاطبی که دانش ادبی زیادی ندارد بتواند از آنها استفاده کند و این در واقع یک مرحله دورتر شدن مخاطب از متن اصلی است، متنی که قرار بود به مخاطب کمک کند او به مقصد نزدیک‌تر شود او را یک مرحله نیز دورتر می‌کند.
مهری بهفر، یکی از کسانی است که با ممارست و تلاش بسیار طی این سال‌ها دست به شرح و تصحیح انتقادی بیت به بیت شاهنامه فردوسی با کمک نسخه‌های موجود زده و اثری بزرگ را برای علاقه‌مندان به زبان فارسی و شاهنامه حکیم توس فراهم آورده است. اثری بزرگ که از بزرگی شاهنامه بزرگی یافته ولی بهفر با تلاش و پیگیری بسیار توانسته اثری را برای همه گروه‌های سنی و رده‌های علمی ایجاد کند تا کلیدی باشد برای ورود به بنای عظیم حکیم ابوالقاسم فردوسی. او در تصحیح و شرح بیت به بیتی که از شاهنامه انجام داده و در مقدمه مفصلی که برای کارش نوشته تا راهنمایی برای مخاطب باشد، نحوه استفاده گروه‌های مختلف را شرح داده و هرکس با یک مرور مقدمه و حتی بدون مرور آن نیز می‌تواند از این کتاب ارزشمند استفاده کند تا پا به دنیای شاهنامه بگذارد.
او در کتابش اختلاف میان تصحیح‌های گوناگون را از ضبط ابیات آورده و در ادامه واژگان دشوار را معنا کرده و درباره ریشه آنها حرف زده و اگر لازم بوده شرحی از تاریخچه واژه برای مخاطب آورده‌است. در ادامه به‌خصوص در ابتدای داستان‌ها که شخصیت تازه‌ای به قصه وارد می‌شود پیشینه و سابقه آن شخصیت را شرح می‌دهد و وصف دقیقی به قدری که مخاطب بداند این اسم و شخصیت ریشه در کجا دارد، ارائه می‌کند. در پایان نیز شرح و معنای بیت را می‌آورد و از این‌رو برخی که لازم نمی‌دانند ریشه‌یابی واژگان یا اطلاعات تاریخی را بخوانند می‌توانند مستقیم سراغ شرح بیت بروند و ماجرای شاهنامه را دنبال کنند. تاکنون پنج دفتر از این کتاب به همت نشر نو منتشر شده که می‌تواند راهنمایی علاقه‌مندان به دنیای فردوسی و شاهنامه او باشد. تصحیح انتقادی بهفر برای کسانی که تا امروز راهی برای فردوسی‌خوانی نداشتند گزینه مناسبی است که از این طریق بتوانند با شاهنامه مانوس شوند، کتابی که باید آن را به‌عنوان اثری مهم در این روزگار تلقی کرد زیرا راه و رسم زیستن و اداره جامعه را با زبان داستان به مخاطبان خود نشان می‌دهد.


https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir/product/%d8%b4%d8%a7%d9%87%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87%d9%94-%d9%81%d8%b1%d8%af%d9%88%d8%b3%db%8c-%d8%aa%d8%b5%d8%ad%db%8c%d8%ad-%d8%a7%d9%86%d8%aa%d9%82%d8%a7%d8%af%db%8c-%d9%88-%d8%b4%d8%b1%d8%ad-%db%8c%da%a9-7/
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«مرا مرگ باید بدان زندگی
که سالار باشم کنم بندگی
یکی داستان زد برین بر پلنگ
که با شیر جنگاورش خاست جنگ
به نام ار بریزی ز من گفت خون
به از زندگانی به ننگ اندرون
»


👕تیشرت رستم از مجموعه شاهنامه


🔸رنگ بندی دارد

🏵⁣تیشرت آستین بلند
🏵تیشرت آستین کوتاه
🏵 هودی
🏵پلیور

🌕تولید ایران | گیومرث استایل
🚚ارسال به سراسر ایران

📲سفارش از راه ارسال پیام به شناسه @giomarth_style


🏵 و یا تارنمای گیومرث استایل

Giomarthstyle.ir



#گیومرث_استایل
@giomarthstyle
🎙شاهنامه خوانی به آموزگاری دکتر عاطفه نیک مهر

🔸شماره چهلم (نشست چهلم)


@shahnamehpajohan
https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
شاهنامه خوانی | ۴۰
عاطفه نیک مهر
🎙شاهنامه خوانی به آموزگاری دکتر عاطفه نیک مهر

🔸شماره چهلم (نشست چهلم)


@shahnamehpajohan
https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
#حماسه_خرمشهر

بدانید کین جنگ اهرمن ست
همان درد کین ست و خون جستن ست
میان بسته دارید و بیدار بید
همه در پناه جهاندار بید
کسی کو شود کشته زین رزمگاه
بهشتی بود،شسته پاک از گناه

#فردوسی


@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺تیمسار #داریوش_ضرغامی دریادار‌ دوم تکاور نیروی دریایی ارتش ایران و فرمانده گردان تکاوران دریایی بوشهر بود. او در نبرد خرمشهر، شکست حصر آبادان و آزادسازی خرمشهر فرماندهی گردان تکاوران دریایی را برعهده داشت. تیمسار ضرغامی در این ویدئو خاطراتی از شجاعت مدافعان ایران را روایت می کند.

@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
Forwarded from سیمرغ نهاد
📢سیمرغ نهاد با همکاری باشگاه شاهنامه پژوهان برگزار می کند :⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💠شاهنامه و نقالی برای کودکان
🎙آموزگار : سارا ثبوت
🔸کارشناس ارشد زبان و ادب فارسی
⁣⁣⁣⁣
🔲 چهار نشست #آنلاین (هر نشست یک ساعت) ⁣⁣⁣⁣| امکان ارائه دوره به شکل آفلاین (ضبط شده)

🔹آغاز دوره : دوشنبه، ۲۱ خرداد | هر هفته یک نشست
۵ تا ۶ پسین(عصر)

🌐مکان برگزاری به شکل #آنلاین در بستر گوگل میت
💎هزینه دوره : ۴۰۰ هزار تومان⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
☎️نام نویسی با شماره 09386278607 و یا پیام به شناسه @koroshariadad


#سیمرغ_نهاد

@simurghnahad
#حماسه_جاویدان

📢سوم خرداد ماه سالروز آزادسازی خرمشهر گرامی باد


@shahnamehpajohan
https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir
📢سیمرغ نهاد با همکاری باشگاه شاهنامه پژوهان برگزار می کند :⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💠درآمدی بر مزدیسنا
🔸(کیهان شناسی، مفاهیم، مظاهر، مصادیق و مناسک)
🎙آموزگار :الهام سعادت
🔸 دکترای ادبیات حماسی

🔲 ۸ نشست #آنلاین (هر نشست یک ساعت و نیم) ⁣⁣⁣⁣| امکان ارائه دوره به شکل آفلاین (ضبط شده)

🔹آغاز دوره : یکشنبه، ۳ تیر| یک نشست در یک هفته
۷ تا ۸.۳۰ پسین(عصر)

🌐بستر برگزاری به شکل #آنلاین در بستر گوگل میت
📝همراه با ارائه گواهی پایان دوره

📚هزینه شرکت در دوره ۸۰۰ هزار تومان
⁣⁣⁣⁣
☎️نام نویسی با شماره 09386278607 و یا پیام به شناسه @koroshariadad


@shahnamehpajohan
https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎬معرفی ویدئویی بازی جادوی شاهنامه

🔅 بازی فکری جادوی شاهنامه مدل پادشاهان و پهلوانان، یک بازی کارتی با رویکرد آموزشی است. این بازی که بر افزایش تمرکز، یادگیری عمیق و تقویت حافظه استوار است، تلاش می‌کند تا در یک قالب جذاب و مهیج و با طراحی سوال‌های یک تا پنج امتیازی شما را با جنبه های مختلف شخصیت‌های شاهنامه آشنا سازد.همچنین در کنار سوال‌های اصلی کارت‌ها، اطلاعات کاملی از شخصیت ها، همراه با تبار ، جایگاه و دورۀ تاریخی آنها در اختیار شما قرار داده شده است. بازیکنان در این بازی با پاسخ گویی به سوال‌های مختلف و گزینش اختیاری سطح دشواری این سوال‌ها ضمن محک زدن دانش خود، با یکدیگر به رقابت می پردازند.

💠۷۸ عدد کارت بازی ( 78 شخصیت از شاهنامه ، مشابه با تصویر بالا ) ، ۹۰ عدد کارت امتیاز ، ۱ برگه راهنمای بازی ، کیسه مخصوص کارت های امتیاز

💡قیمت با تخفیف ۲۵۲ هزارتومان


برای سفارش به شناسه @koroshariadad پیام دهید و یا به فروشگاه باشگاه شاهنامه پژوهان بروید. 
👇👇👇👇

https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir/shop

@shahnamehpajohan
#قدمعلی_سرامی :
جوینی با دقت در واژگان به درک صحیح شاهنامه کمک کرد


نخستین‌بار که ایشان را ملاقات کردم، سال‌های نخست انقلاب و در مصاحبه‌ای بود که روزنامه کیهان در آن زمان با من و ایشان درباره «شاهنامه» انجام داد. در آن روزها برخی معتقد بودند «شاهنامه» تنها اثری در تعریف و تمجید شاهان است و برهمین اساس باید از میان برداشته شود. ایشان از یک سو شرح و تلخیصی از «شاهنامه» را به زبان ساده ارایه کرده است که در حقیقت این کار او تحلیل دیگری را از «شاهنامه» به‌دست می‌دهد. از سوی دیگر تحقیق و پژوهش‌های ایشان بیشتر در واکاوی دقایقی از «شاهنامه» مانند سال وفات فردوسی یا مدت زمانی که «شاهنامه» گردآوری شده، بوده و در این زمینه‌ها مقاله‌های متعدد و ارزشمندی نیز از ایشان برجای مانده است. ایشان با دقت در واژگان به‌کار رفته شده در «شاهنامه» معنای تازه، متفاوت و دقیقی را از آن واژگان ارایه کرده است که به درک صحیح «شاهنامه» کمک شایانی می‌کند.


@shahnamehpajohan
https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir
#میر_جلال_الدین_کزازی :
شاهنامه، سرچشمه‌ای جوشان برای سینماگرانی است

سینما در ادب پارسی، به گمانم زمینه‌ای نو پدید است و این هنر در جهان، هنر روزگار نو است که البته چندان پیوندی با هنرهای کهن نمی‌تواند داشته باشد. آیا متنی مانند شاهنامه که بی‌گمان و گزافه، بزرگترین رزم‌نامه جهان است، نمی‌تواند آن شایستگی را داشته باشد که به فیلم برگردانده شود؟ فیلم‌هایی که اسطوره‌های کهن را نشان می‌دهند، پربیننده‌ترین فیلم‌های سینمای جهان هستند. مانند خداوند چنبرها (ارباب حلقه‌ها). به هر روی نوآیین‌ترین هنر كه سینما است، کهن‌سوترین هنر نیز هست. متنی مانند شاهنامه، سرچشمه‌ای جوشان و پایان‌ناپذیر برای سینماگرانی است که می‌خواهند اسطوره‌های کهن را به فیلم برگردانند. از دگرسو به آیین بلند می‌گویم شاهنامه در میان اسطوره‌های جهان، بیشترین پیوند را با هنر نمایش دارد.


@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
💠شاهنامهٔ فردوسی: تصحیح انتقادی و شرح یکایک ابیات(هفت دفتر)⁣
4.240.000 تومان⁣

🔸این کتاب تصحیح تازه‌ای است از شاهنامه‌ی فردوسی بر پایه‌ی مهم‌ترین نسخه‌های موجود، همچون دستنویس موزه‌ی بریتانیا، فلورانس و… نسخۀ سن‌ژوزف که به‌تازگی در بیروت یافته شده و تصحیح حمدالله مستوفی نیز برای نخستین بار در این تصحیح انتقادی بررسی شده‌اند. بخش دیگر این اثر شرح یکایک ابیات، تعابیر کنایی، مجازی، استعاری و… است، به همراه گزارش ریشه‌شناسی واژگان متن و بررسی درونمایه‌ها، رویدادها، شخصیت‌ها و خویشکاری آنها و نیز مقایسه‌ی‌شان با متون همزمان و ناهمزمان. برگردان عربی شاهنامه از فتح بن علی بنداری اصفهانی در اوایل قرن هفتم، برگردان منظوم انگلیسی برادران وارنر، فهرست واژه‌های گزارش‌شده، فهرست واژه‌های پارسی باستان، اوستایی، پهلوی اشکانی، ساسانی و… فهرست واژه‌های عربی، فهرست واژه‌های غیر عربی و غیر ایرانی، فهرست نام مکان و کسـان، بیت‌یاب و کتابنامه از بخش‌های دیگر این کتاب‌اند.⁣


🔹سفارش از  تلگرام @koroshariadad

📘برای خرید آنلاین کتاب اینجا بزنید ⁣


@shahnamehpajohan
https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir
📢سیمرغ نهاد با همکاری باشگاه شاهنامه پژوهان برگزار می کند :⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💠آموزش مربیگری شاهنامه
🔸(مناسب برای مربیان، آموزگاران و خانواده ها)
🎙آموزگار: سارا ثبوت
🔸کارشناس ارشد زبان و ادب فارسی
⁣⁣⁣⁣
🔲 پنج نشست #آنلاین (هر نشست یک ساعت و نیم ) ⁣⁣⁣⁣| امکان ارائه دوره به شکل آفلاین (ضبط شده)

🔹آغاز دوره : دوشنبه، ۲۶ خرداد | هر هفته یک نشست
۷ تا ۸.۳۰ پسین(عصر)

🌐مکان برگزاری به شکل #آنلاین در بستر گوگل میت
💎هزینه دوره : یک میلیون تومان⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
☎️نام نویسی با شماره 09386278607 و یا پیام به شناسه @koroshariadad



@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
🌅امسال دیوارهای *گالری بهارین* میزبان تقویم حامی خواهد بود.

🔸در روز افتتاحیه آقای بهمن حمیدی برایمان از زنان شاهنامه می‌گویند و در روز اختتامیه بانو مهرآفرین به اجرای نقالی می‌پردازند.

🔹فرصتی فراهم شده تا علاوه بر تجربه دو روز دلنشین در فضای شاهنامه با خرید آثار بتوانید به *خانواده بزرگ حامی* بپیوندید.

💡عواید حاصل از فروش، به ساخت مدارس و کتابخانه در مناطق کم برخوردار اختصاص می یابد.

🗒*گشایش*: پنجشنبه ۱۰ خرداد *| ۱۸:۳۰ تا ۲۰*
*اختتامیه*: جمعه ۱۱ خرداد *| ۱۷ تا ۲۰*
*آدرس*: کریم‌خان، خیابان حافظ، نبش ورشو، پلاک ۵۰۹، طبقه اول، واحد ۳

❇️من يك حامى هستم 💚💛💜
انجمن حمایت از توسعه فضاهای آموزشی و فرهنگی


@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
📢سیمرغ نهاد با همکاری باشگاه شاهنامه پژوهان برگزار می کند :⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💠نشست های خوانش و تحلیل تاریخ بیهقی
(از آغاز تا پایان)
🎙آموزگار : عاطفه نیک مهر
🔸 دکترای زبان و ادبیات فارسی
🔲 #آنلاین، هر هفته یک نشست (هر نشست یک ساعت و نیم) ⁣⁣⁣⁣

🔹یک شنبه ها
۶.۳۰ تا ۸ پسین(عصر)

🌐بستر برگزاری به شکل #آنلاین در بستر گوگل میت
⁣⁣⁣⁣
☎️نام نویسی با شماره 09386278607 و یا پیام به شناسه @koroshariadad
⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://باشگاه شاهنامه پژوهان/com.shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
2024/05/26 04:57:05
Back to Top
HTML Embed Code: