#پیشنهاد_نو_روز

4⃣پیشنهاد چهارم

مددکاری گروهی یکی از شاخه‌های پرکابرد و موثر در حرفه مددکاری اجتماعی است. با این حال تعداد اندکی از مددکاران اجتماعی در ایران گروه تشکیل می‌دهند. آنها ترجیح می‌دهند به روش فردی با مراجعان خود کار کنند؛ مراجعانی که مشکلات و شرایط شبیه به هم دارند. در صورت تشکیل گروه نه تنها شرکت‌کنندگان در گروه از منافع حرفه‌ای بیشتری برخوردارد می‌شوند، بلکه فشار کار با تعداد زیاد مراجعه کنندگان و هزینه ارائه خدمات فردی نیز به طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.

دکتر معصومه معارف‌وند نویسنده این کتاب بر اساس تجربیات تدریس خود در دانشگاه و خارج از آن، با یک چالش جدی در کمبود منابع علمی در زمینه مددکاری گروهی برای انتقال مفاهیم مددکاری گروهی به مخاطبانش روبرو بوده است.

شاید فصل جذاب و مفصل کتاب که بیش از نیمی از کتاب را به خود اختصاص داده است، آشنایی با تکنیک‌های تسهیلگری و معرفی ۱۰۱ تکنیک تسهیلگری گروه‌های کوچک باشد. بخش یازدهم کتاب به شیوه‌های ارزشیابی در مددکاری گروهی پرداخته و پایان بخش کتاب در فصل دوازدهم روش گزارش‌نویسی در مددکاری گروهی و مستند کردن فرآیند آن است.

@foundationed
#پیشنهاد_نو_روز

5⃣پیشنهاد پنجم

مستند بندِ آب، بندِ خاک نشان می‌دهد از اواخر دهه سی دریاچه هامون رو به خشکی می‌نهد. گاهی پر از آب و گاهی کم آب می‌شود. در چند سال اخیر روند خشکسالی شدت گرفته و اکنون دریاچه هامون کاملا خشک است.

از دهه ۳۰ گروهی از مردمان سیستان به علت خشکسالی به استان گلستان و استان مازندران مهاجرت کردند و هنوز روند مهاجرت ادامه دارد. این مستند درباره زیست این مهاجران است.

تهیه کننده:
فرهاد ورهرام، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی
کارگردان و پژوهشگر:
فرهاد ورهرام

از اینجا ببینید

@foundationed
#پیشنهاد_نو_روز

6️⃣پیشنهاد ششم

پیش‌آمده وقتی کسی به فکر فرورفته، از او بپرسید، کجایی؟

اگر از ما بپرسند کِی و کجا فکر می‌کنید، احتمالا می‌گویم همیشه و همه جا. اما فکرهای نو دقیقا کجا و در چه شرایطی متولد می‌شوند؟

همه ما بارها این تجربه را داشته‌‌ایم که که رنگ، بو، تصویر، صدا، طعم یا مکان خاصی رشته‌ای از افکار را در سرمان به جریان انداخته اما معمولا چنین تجربه‌های چنان تک و یگانه‌اند که تکرار ناپذیر به نظر می‌رسند. با این حال، فکر کردن به بستر شکل‌گیری ایده کمک‌مان می‌کند که مسیر اندیشه‌هایمان را بهتر بشناسیم.

کتاب #نزدیک_ایده هم دقیقا با خواننده همین کار را می‌کند. این کتاب به سراغ افرادی رفته که مدام سرگرم فکرکردن و نوشتن‌اند و از آنها خواسته درباره مکان‌ها و نامکان‌های شخصی تفکر، نوشتن، خلاقیت و ایده پردازی بنویسند.

این کتاب از دانشمندان، نویسندگان و روزنامه‌نگاران پرسیده کجا می‌اندیشید؟

۹ مکان که این افراد مسیر اندیشیدن متفاوتی را تجربه کرده‌اند:

سالن‌های کنفرانس
فنجان‌های قهوه‌
کافه‌ها
آشپزخانه‌ها
نامکان‌ها
اتوبوس‌ها
فضای میان‌ستاره‌ای
دانشگاه
و زندان

@foundationed
#پیشنهاد_نو_روز

7⃣پیشنهاد هفتم

در سال ۱۴۰۲، واحد رسانه بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان در راستای ماموریت سازمان برای ترویج ادبیات توسعه جامعه محلی، طرحی را تعریف کرد و مجموعه‌ای از ویدئوهای کوتاه و بلند را از تجارب بین‌المللی توسعه جوامع محلی انتخاب و ترجمه کرد.

▫️این ویدئوها با عنوان #تجربه_جهانی در رسانه‌های اجتماعی بنیاد به مرور منتشر شدند. می‌توانید آنها را با جستجوی همین هشتگ در کانال تلگرام ما پیدا کنید، و یا به آپارات بنیاد بروید و همه آنها را تماشا کنید.

#تجربه_جهانی

از ابزارهای تسهیلگری، تا کسب‌وکار اجتماعی، از توان‌افزایی زنان تا مسئله مشارکت، موضوعات زیادی از مناطق آسیایی، آمریکایی و آفریقایی برای شما انتخاب شده است.

امیدواریم این پروژه قدمی در راستای ترویج توسعه محلی باشد. در سال جدید، ویدئوهای تازه‌ای خواهیم داشت.

تماشا در کانال آپارات

پس، #به_پیشواز_آینده_می‌رویم

@foundationed
بنياد توسعه كارآفرينی pinned «🎥مجموعه ویدئوهای #تجربه_جهانی توسعه جامعه محلی انتخاب و ترجمه در بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان کرمک راسل، تمرکز بر نقاط قوت به جای نقاط ضعف فرحیا جاما، توان‌افزایی اقتصادی جوامع محلی حاشیه‌نشین دیوید هیوز، درباره مفهوم توان‌افزایی کرمک راسل، جامعه…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥#تجربه_جهانی توسعه جامعه محلی

بنیاد کودکان تاندانانی، آفریقای جنوبی

تأسیس ۱۹۸۹

▫️بنیاد کودکان تاندانانی که بیش از سه دهه در مناطق مرکزی استان کوازولو-ناتال آفریقای جنوبی فعالیت داشته، تمرکز خود را بر متحول کردن زندگی کودکان و جوانانی گذاشته که در شرایط آسیب‌پذیر به سر می‌برند. این بنیاد با اتخاذ رویکرد کل‌گرایانه در مداخلات محلی خود درصدد است چرخۀ فقر و فلاکت را در جوامع محلی کم‌برخوردار بشکند.

▫️بدین منظور تیم‌های تسهیلگر خدمات خود را در چهار حوزه ارائه می‌کنند: توان‌افزایی اقتصادی خانواده‌ها، تندرستی فردی، رشد شناختی، و به‌زیستی اجتماعی.

در ویدئوی حاضر بخشی از برنامۀ تقویت خانواده و رشد کودکان در خانه از راه بازی‌های هدفمند به تصویر کشیده شده است.

مطالعه بیشتر:
https://www.thandanani.org.za

#بنیاد_توسعه_کارآفرینی
@foundationed
از #کار_ما

توسعه صندوق پس‌انداز خرد کودکان در محلاتی که طرح #توسعه_جامعه_محلی در آن فعال است

کودکان و نوجوانان خانه هدی برای اولین بار با تشکیل صندوق پس‌انداز دور هم جمع شدند و بعدها در دوره‌های آموزشی مختلف شرکت کردند.

تجربه خانه هدی در تمامی مراحل در الگوبرداری بنیاد توسعه کارآفرینی از #توسعه_جامعه_محلی در تمامی ابعاد آن، از توان‌افزایی زنان گرفته، تا شکل گیری کسب‌وکار جمعی و یا توسعه فردی‌اجتماعی کودکان، تاثیرگذار بوده است.

امروز هر کدام از محلاتی که خانه‌های هدی در آن فعال هستند صندوق پس‌انداز خرد کودکانی دارد که خودشان اداره کننده‌ی آن هستند. این عکس مربوط به دوم فروردین ۱۴۰۳ است و اعضا علاوه بر جمع‌آوری پس‌انداز، به قوانین پرداخت وام نیز پرداخته‌اند. آنها همچنین ایده‌هایی برای نیازهای آموزشی تابستان داشته‌اند.

امیدواریم قدرت صندوق کودکان به آنها کمک کند وضعیت تحصیلی و آموزشی خود را توسعه دهند و دسترسی بهتری به رویاها و علاقه‌هایشان داشته باشند. در چشم‌اندازی نه چندان دور صندوق‌های پس‌انداز خرد کودکان در زاهدان از سه محله به محلات بیشتر و از زاهدان به دیگر شهرها گسترش خواهد یافت.

@foundationed
ثواب روزه و حج قبول آن کس برد

که خاک میکده عشق را زیارت کرد

بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان عید فطر را به تمامی کسانی که آن را جشن می‌گیرند، به ویژه دوستان و همراهان عزیزمان در استان سیستان و بلوچستان تبریک می‌گوید. 📿🌙

@foundationed
#نقل_قول

تمام هدف پروژه‌های توسعه جماعت‌محور این است که می‌خواهیم به آن بالای نردبان مشارکت برسیم: آنجایی که مصداق تحقق قدرت شهروندان است. آنجایی که می‌گوییم توان‌افزایی اتفاق افتاده. آنجایی که می‌گوییم که شهروندان توان و امکان مشارکت در تصمیم‌گیری‌های اجتماعی را پیدا کردند.

#بنیاد_توسعه_کارآفرینی

@foundationed
از #کار_ما

اعضای گروه خودیار زنان در روستای تپه دز سیستان در اولین ماه سال دور هم جمع شدند، آش رشته درست کردند، و بین همه روستا پخش کردند.

همچنین در یک روستای دیگر اعضا کنار هم جمع شدند و با درآمدی که از فروش محصولات #کسب_وکار_جمعی به دست آورده بودند، برای یکی از زنان گروه که به تازگی مادر شده هدیه‌ای خریدند.

تعلق و حس همیاری جمعی در گروه‌های خودیار وجود دارد و زنان در کنار یکدیگر می‌ایستند، کار می‌کنند، و همدل و حامی یکدیگر هستند.

بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان تسهیلگری ایجاد و توسعه این گروه‌ها را در سیستان و بلوچستان بر عهده دارد.

#ایجاد_گروه‌_خودیار

@foundationed
سایه‌های روشنا؛ نگاه‌هایی انتقادی به تجربیات نهادهای مدنی در حوزه «توانمندسازی»

تنها قصد نیکو کافی نیست. بسیار قصدهای نیکو و نیات خیر که با خطاهای راهبردی، مشکلی بر مشکلات و باری بر بارهای جامعه افزوده‌اند.

▫️بر مبنای اهمیت و ضرورت «نقد تجربیات مدنی در حوزه توانمندسازی جوامع محلی»، بنیاد تصمیم گرفت محور دومین موج از نشست‌های پژوهشی و ترویجی‌اش در سال ۱۴۰۲ را به مرور و نقد برخی شکست‌ها، موفقیت‌ها،‌ آورده‌ها و وانهاده‌ها در مسیر تجربیات مدنی نهادهای فعال در حوزه توانمندسازی جوامع محلی اختصاص دهد. متن حاضر، برآمده از این نشست‌های برگزارشده است.

با گفتارهایی از:
زهرا اسکندری، زهرا امجدیان، عطیه اشتری، رضا امیدی، آرمان ذاکری، سمانه ذاکری، پیام روشنفکر، مریم کهنسال نودهی، صادق کشاورزیان، جلال کریمیان، ملیکا مقدم، نوح منوری

زمستان ۱۴۰۲
به کوشش واحد توسعه و پژوهش بنیاد

دانلود نسخه الکترونیکی

حمایت داوطلبانه:
شماره کارت: ۶۲۷۴۱۲۱۹۴۰۰۰۳۶۹۲ –بانک اقتصاد نوین به نام بنیاد توسعه کارآفرینی

تعداد محدودی نسخه چاپی در دفتر بنیاد موجود است. برای خرید با شماره ۰۲۱۸۸۵۱۴۵۱۸ تماس بگیرید.

@foundationed
Sayehaye-Roshana-1_240422_194722.pdf
13.5 MB
سایه‌های روشنا؛ نگاه‌هایی انتقادی به تجربیات نهادهای مدنی در حوزه «توانمندسازی»

کاری از واحد توسعه و پژوهش بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان

▫️ویژه‌نامه داخلی

@foundationed
#گزارش_ماهانه

فروردین هم گذشت. ماه اول سال معمولا به برنامه‌ریزی، تعیین استراتژی و بودجه‌بندی و کارهای دیگر می‌گذرد.

در بین همه این کارها، از میدان و پژوهش هم غافل نبودیم. به همت تسهیلگران، و فعالیت زنان عضو گروه‌های خودیار، #کار_ما ادامه دارد.

به جمع همدل ما بپیوندید:

شماره کارت: ۶۲۷۴۱۲۱۹۴۰۰۰۳۶۹۲ –بانک اقتصاد نوین به نام بنیاد توسعه کارآفرینی

#زیست_جمعی
#کار_جمعی

@foundationed
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این یک فراخوان است؛ برای مشارکت و برای همراهی

ما را در تامین مالی برای تجهیز خانه زنان شهرک گاوداران زاهدان یاری کنید.

این خانه فضایی امن و مولد برای فعالیت اجتماعی و اقتصادی زنان عضو گروه‌های خودیار محلات خواهد بود.

حتی می‌توانید با اشتراک این پست، از یک سو به دیده شدن بهتر فعالیت این زنان، و از سوی دیگر به تامین سریع‌تر وسایل مورد نیاز زنان کمک کنید.

شماره کارت: ۶۲۷۴۱۲۱۹۴۰۰۰۳۶۹۲ –بانک اقتصاد نوین به نام بنیاد توسعه کارآفرینی

🏘🌱✌️

تماس با ما:
@foundationed_admin

@foundationed
2024/04/30 02:23:59
Back to Top
HTML Embed Code: