Telegram Group Search
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سه واقعیت درباره اشکانیان و ساسانیان که احتمالا نمی دانستید...
🏛 @tarikhema | تاریخ ما
🗓📒زمانه و دوران زندگی سعدی شیرازی شاعر بزرگ ایرانی
سعدی شاعر ایرانی و آفریننده آثار بوستان و گلستان دریکی از دوران سخت تاریخ ایران زندگی میکرد.او در قرن ۷ هجری و قرن ۱۲ میلادی درزمان حمله مغولان به ایران در شیرازوبغداد زندگی میکرد.
درزمان زندگی سعدی درشیراز حکومت محلی اتابکان فارس بر شیرازحکومت می کرد. ابوبکر بن سعد بن زندگی،ششمین اتابک سلسله اتابکان فارس درزمان سعدی حاکم شیراز بود وبا هوشمندی که داشت،توانست جلوی ویرانی شیراز به دست مغولان رابگیرد.شاید اگر هوشمندی ابوبکر بن سعد درمذاکره نبود،سعدی شیرازی مانند عطار نیشابوری درحمله مغولان کشته میشد.سلسله اتابکان فارس با اجازه مغولان و سلسله ایلخانان به مدت ۱۵۰سال حکومت کرد.
در زمان سعدی،سلسله خوارزمشاهیان به دست چنگیزخان مغول وخلافت بنی عباس در زمان حمله هلاکوخان مغول به بغداد سقوط کرد.سعدی در مدارس نظامیه بغداد در اواخر بنی عباس تحصیل کرد.زمانه سعدی زمان اوج گسترش تصوف و عرفان اسلامی در ایران است.

🏛 @tarikhema | تاریخ ما
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⭕️خوب نیست که ایرانی باشی و از زندگانی سعدی چیزی ندانی!

🔹به مناسبت روز بزرگداشت شاعر و نویسنده بزرگ قرن هفتم، سعدی شیرازی
🏛 @tarikhema | تاریخ ما
نبرد نهایی یعقوب لیث با سپاهیان خلیفه (معتمد عباسی) در کجا روی داد؟
Anonymous Quiz
8%
واسط
31%
شوش
33%
جندی شاپور
28%
دیر العاقول
تصویری از چهارراه ولیعصر زمانی که شبیه جنگل بود
در این عکس چهارراه ولیعصر پر از درختان چنار دیده می‌شود.
شکل و شمایل تهران جدید خیلی تغییر کرده است، اگر الان یک تهرانی که ۷۰ سال پیش فوت شده یا از این شهر خارج شده به آن برگردد، قطعا آن را نمی‌شناسد، به‌خصوص در برخی معابر تهران. این عکس برای سال ۱۳۳۵ است. وقتی چهاراره ولیعصر پر بود از درختان چنار جوان و بیشتر از ماشین شخصی و اتوبوس و عابر پیاده و سواره درخت در این معبر اصلی تهران دیده می شد.

🏛 @tarikhema | تاریخ ما
💠 علیرضا عباسی خوش نویس بزرگ دربار شاه عباس صفوی💠

🔴از خوشنویسان خوش قلم معاصر شاه عباس اول بود و پس از رسیدن به خدمت آن پادشاه، خود را علیرضا عباسی خواند او خطوط ثلث و نسخ را با خطی خوش مینوشت. پس از تصرف تبریز به وسیله ی عثمانی ها علیرضا عباسی به قزوین رفت و قسمتی از کتیبه های مسجد جامع قزوین را با چند آیه قرآن تکمیل کرد.

🟠چون آوازه خوشنویسی او به دربار شاه عباس رسید به آنجا فرا خوانده شد و در ۱۰۰۱ ه.ق به خدمت آن پادشاه درآمد و تا پایان عمر از مقربان و ندیمان مخصوص شاه بود و به لقب «شاه نواز» ملقب شد. دو کتیبه ی فوقانی داخل شبستان مسجد شیخ لطف الله به خط این هنرمند میباشد. از وی همچنین کتیبه هایی در شهرهای قزوین ، کرمان ، مشهد و اردبیل به جای مانده است.

📚منبع
📗تاریخ فرهنگ ایران،علیرضا شادمهانی، ص ۲۹۳
🏛 @tarikhema | تاریخ ما
⭕️تصویر ساخته شده با هوش مصنوعی از نبرد یغوارد، حقارت و تحقیر تاریخی امپراطوری عثمانی مقابل ایران
🔹پس از سقوط اصفهان به دست افغانها، امپراطوری عثمانی تصمیم گرفت یکبار برای همیشه قفقاز را از چنگ ایران خارج کند و دراین راه موفق بودتا شخصی به نام نادر از مشرق زمین برخاست.
جنگ با عثمانی در سال ۱۷۳۰ آغاز شد و به مدت ۵ سال کشمکش سخت میان دو قدرت به طول انجامید تا اینکه در یغوارد نادر با سپاهی کمتر از چهل هزار نفر در مقابل قوای ۸۰ هزارنفری عثمانی قرار گرفت.
نبرد سرنوشت ساز آغاز شد و نادر فورا با ارتشش به تپه ها یورش برد و توپخانه های عثمانی را تحت کنترل گرفت
با این حال کوپرولو پاشا نا امید نشد و جنگ را ادامه داد، نادر ۵۰۰ توپ زنبورکی را به کار انداخت و از دو طرف دشمن را به آتش گشود.
سپاه عثمانی دچار بی نظمی و ترس شدیدی گشت، ارتش نادرشاه از جنگل ها هجوم آورند و ضربه کاری را به عثمانی ها وارد کردند
نادر با هزار سواره راه را بر ارتش عثمانی که قصد فرار داشتند بست و قتل عام عظیمی از عثمانی ها که به خیال خود فاتح جنگ خواهند بود صورت گرفت
و ارتش عثمانی با حقارت برای همیشه قفقاز را از دست داد
🏛 @tarikhema | تاریخ ما
طرحی از کاخ «هفت دست» که دیگر وجود ندارد
کاخ هفت‌ دست و کوشک آیینه‌خانه که دو بنای تاریخی در باغ سعادت‌آباد اصفهان بودند، به همراه عمارت نمکدان که در کنار این دو جای داشت، عمارت‌هایی مربوط به دوران صفوی در کرانهٔ جنوبی زاینده‌رود در اصفهان بودند که در حال حاضر وجود ندارند. فرمانروایی سی و چهار ساله مسعودمیرزا ظل‌السلطان بر اصفهان، با ویرانی بیش از ۵۰ اثر و بنای تاریخی و باغ ایرانی در پایتخت دولت صفوی همراه بود.
🏛 @tarikhema | تاریخ ما
سوم اردیبهشت، جشن اردیبهشت‌گان یا گلستان جشن، فرخنده باد.
🌸 گل مرزنگوش نماد اردیبهشت و جشن اردیبهشت‌گان است.
🏛 @tarikhema | تاریخ ما
تاریخ ما - ایران باستان | هخامنشیان | ساسانیان
سوم اردیبهشت، جشن اردیبهشت‌گان یا گلستان جشن، فرخنده باد. 🌸 گل مرزنگوش نماد اردیبهشت و جشن اردیبهشت‌گان است. 🏛 @tarikhema | تاریخ ما
🌸 جشن اَردیبهشت‌گان، سوم اردیبهشت‌ماه فرخنده باد.

واژه «اردیبهشت» در گات‌ها به صورت «اَشَه» آمده است. «اشه» یا «اَشا» به معنی «راستی» و درستی، هنجار و سامان هستی، و یا نظم آفرینش می‌باشد.

در اوستای نو، اردیبهشت به صورت «اَشَه‌‌وَهیشتَ» به معنی «بهترین اَشَه» یا «بهترین راستی» یکی از امشاسپندان (فروزهای پاک و جاوید اهورامزدا) است که خاستگاهش خرد اهورایی است.

در گاهشماری ایرانی، دومین ماه سال و سومین روز هر ماه به نام «اَردیبهشت» است؛ از این روی در اردیبهشت‌روز (سومین روز) از اردیبهشت‌ماه، به فرخنگی این همنامی، جشن اَردیبهشت‌گان از جشن‌های آتش برگزار می‌شود.

مسعود سعد سلمان، سراینده نامدارِ ایرانی، در دوازده قطعه، از ۱۲ ماه ایرانی و در سی قطعه، از نام روزهای ماه ایرانی یاد کرده است. چند بیت از این سروده‌ها درباره اردیبهشت‌ماه و اردیبهشت‌روز، چنین است:

  بهشت است گیتی ز اردیبهشت
حلال آمد ای مه، می اندر بهشت 

به شادی نشین هین و می خواه مِی
که بی مِی نشستنت زشت است زشت
***
اردیبهشت روز است، ای ماه دلستان
امروز چون بهشت برین است بوستان

زان باده که خرم ازو گشت عیش و عمر
زان باده که گردد ازو تازه طبع و جان 

بر بنیان یک باور کهن، امشاسپند اردیبهشت نگاهبان گیاهان روی زمین است و به یاری او بود که اهورامزدا هنگام آفرینش، گیاهان را برویانید. شاید بر این بنیان است که از اردیبهشتگان با نام دیگر «گلستان جشن» نیز نام برده‌اند.


🌸 بر این پایه، آیین های ویژه جشن اردیبهشت‌گان را چنین می‌توان بر شمرد:

گستردن خوان سبز به نشانه زمین سبز و نهادن گل‌های بهاری همچون مرزنگوش و یا گل سوری یا گل سرخ آتشی بر این خوان گسترده، افروختن آتش در آتشدان یا افروختن شمع و نهادن آتش فروزان بر خوان اردیبهشتگان، پوشیدن تن‌پوش سپید،  نیایش فردی و همگانی و خواندن اردیبهشت‌یشت، شادمانی‌ همگانی و‌ گلگشت بهاری. پختن و خوردن کاله‌جوش از دیرباز در بهار رایج بوده است.
🏛 @tarikhema | تاریخ ما
از بازمانده خاندان هایی از زمینداران و اعیان دوره ساسانی بودند که حفظ رسوم و سنن قدیم ایران را بر عهده داشتند؟
Anonymous Quiz
27%
موبدان
14%
برزگران
21%
دبیران
37%
دهقانان
تاکید بر وحدت دین و سیاست در قبل از اسلام در وصیت نامه چه کسی وجود دارد؟
Anonymous Quiz
13%
بلاش اول اشکانی
15%
هوخشتره (سومین شاه مادها)
43%
اردشیر اول ساسانی
29%
داریوش اول‌ هخامنشی
آم مارسِلَن مورخ رومی، ایرانیان را اینگونه توصیف کرده: «تقریبا تمام ایرانی‌ها قامت موزون دارند. موهای سرشان بلند است. خیلی مواظب ریشند. ایرانیان لاف زن می‌باشند و نیز تودار و متکبرند. آنان بهترین جنگی های عالمند، ولیکن هوش‌شان بیشتر از شجاعتشان است. با همه‌ی این‌ها ایرانی‌ها با ادب و جوانمردند.»
🏛 @tarikhema | تاریخ ما
نامه یک شهید به همراه فیش واریزی ۴۰۰۰ ریال پول به حساب دولت در زمان جنگ با عراق

شهید امیر مقدم: حلال کنید... امروز پای خاکریز، دو تا از گلوله‌های آرپی‌جی به هدف نخورد، حقوق این ماهم حلال نیست، ببخشید.
🏛 @tarikhema | تاریخ ما
چه عاملی در زمان یزدگرد اول ساسانی باعث گردید پیوند ناپایدار میان ایران و ارمنستان گسسته شود؟
Anonymous Quiz
30%
رشد مسیحیت
26%
جنگ های ایران و بیزانس
34%
کینه مردم و بزرگان ارمنی از شاهان و درباریان ایرانی
10%
اختراع خط ارمنی
2024/04/26 03:50:23
Back to Top
HTML Embed Code: