💢 ملا یعقوب: داعش در افغانستان حضور فزیکی ندارد

🔸ملا محمدیعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع ادعا کرده است که داعش در افغانستان حضور فزیکی ندارد.

🔸مجاهد این اظهارات را روز پنج‌شنبه، ۶ ثور در دیدار با هیأت مالیزیایی متشکل از نماینده‌گان وزارت‌های دفاع، داخله، خارجه و نماینده ویژه نخست‌وزیر این کشور مطرح کرده است.

🔸وزیر دفاع گفته است: «در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش به شکل فزیکی وجود ندارد و حکومت به کسی اجازه نخواهند داد از خاک این کشور تهدیدی به کشورهای منطقه متوجه شود.»

🔸گفته می‌شود، نگرانی‌های امنیتی، تولید و قاچاق مواد مخدر از افغانستان مواردی است که هیأت مالیزیایی با مقام‌های نظامی و امنیتی حکومت سرپرست مطرح کرده‌اند.
🔜 @tarjomanaf
💢 بانک جهانی: منع کشت کوکنار در افغانستان به دهقانان یک میلیارد دالر زیان رسانده است

🔸بانک جهانی با ارزیابی وضعیت اقتصادی افغانستان، گزارش داده که امسال برعکس سال گذشته، اقتصاد افغانستان با مشکلاتی همراه خواهد بود.

🔸از این عوامل بدتر شدن وضعیت اقتصادی، منع کشت کوکنار در افغانستان و عدم ارایه کشت بدیل به دهقانان گفته شده است.

🔸در گزارش بانک جهانی آمده که منع کشت کوکنار بالای عاید دهقانان تاثیرات بد بجا گذاشته و دهقانانی که در گذشته کوکنار کشت میکردند، در دو سال اخیر با منع کشت کوکنار توسط طالبان، آنان سالانه از عاید بیش از یک میلیارد دالر محروم شده اند.

🔸در ادامه گزارش بانک جهانی آمده که:

🔸" منع کشت کوکنار از سوی طالبان سبب شده که دهقانان از عاید یک اعشاریه سه میلیارد دالر در سال محروم شوند. این مقدار هشت فیصد عاید ناخالص افغانستان را تشکیل میدهد. با کاهش (۹۵) در صد کشت کوکنار، چهار صد و پنجاه هزار شغل در بخش زراعت از دست رفته است."

🔸حکومت طالبان در سومین سال پیهم عملیات تخریب مزارع کشت کوکنار در ولایتهای مختلف افغانستان را ادامه میدهد.

🔸معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله میگوید که در یک سال گذشته نظامیان آنان سیزده هزار هکتار زمین را از کشت کوکنار پاکسازی کرده اند.

🔸در این میان اما متین قانع، سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان از عدم همکاری جامعه جهانی نیز انتقاد میکند.

🔸" با وجودی که تعهد کردند که همکاری میکنند، متاسفانه هیچ همکاری نشده است، ولی امارت اسلامی افغانستان دار و ندار، و اکثریت بودجه خود را، عاید برخی معادن را صرف تداوی معتادان و مبارزه با این پدیده شوم کرد."

🔸انتقاد حکومت طالبان از عدم همکاری های جامعه جهانی در مبارزه با مواد مخدر در حال است که به شمول ایالات متحده امریکا، جاپان و اتحادیه اروپا کمکها در بخش مبارزه با مواد مخدر را از سال ۲۰۲۲ به اینسو با افغانستان از سر گرفته اند.

🔸سازمان ملل متحد میگوید که به منظور موثریت بیشتر آن، اکثریت این کمکها از طریق ادارههای این سازمان به مصرف می رسد.
🔜 @tarjomanaf
💢 تهدید اصلی علیه کشورهای سازمان همکاری شانگهای از افغانستان سرچشمه می‌گیرد

🔸وزیر دفاع روسیه می‌گوید که تهدید اصلی علیه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از افغانستان سرچشمه می‌گیرد.

🔸سرگئی شویگو گفته که گروه‌های تروریستی بین‌المللی به دلیل وضعیت سیاسی ناپایدار و موهوم در خاک افغانستان پناه می‌گیرند.

🔸آقای شویگو که روز جمعه در نشست وزیران دفاع سازمان همکاری شانگهای در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان صحبت می‌کرد، از تلاش‌های امریکا برای بازگشت به قدرت در آسیای مرکزی و جنوبی پس از خروج از افغانستان انتقاد کرد.

🔸حضور و استقرار گروه‌های ستیزه‌جوی افراطی در افغانستان و افزایش حملات خارجی این گروه‌ها به ویژه داعش خراسان نگرانی‌های امنیتی جدی را برای کشورهای آسیای میانه ایجاد کرده است.

🔸وزیر دفاع روسیه استقرار زیر ساخت‌های نظامی امریکا در منطقه را تهدیدی مستقیم برای ثبات سازمان همکاری شانگهای دانست و گفت که این اهداف باید «تهدید مستقیم علیه ثبات سازمان همکاری شانگهای» تلقی شود.

🔸به گفته او، امریکا تلاش می‌کند برای تسلط خود، سیستم امنیتی جدیدی را در منطقه آسیا و اقیانوسیه تحمیل کند.

🔸سرگئی شویگو در سخنرانی خود در نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای از شرکت‌کنندگان خواست تا از ثبات این سازمان در برابر «تأثیرات مخرب» خارجی محافظت کنند.

🔸او به طور خاص به تلاش‌های «انقلاب‌های رنگی» اشاره کرد و خواستار ایجاد سیستمی شد که در آن امنیت همه کشورهای اوراسیا به طور مساوی تضمین شود.
http://surl.li/tbcib

🔜 @tarjomanaf
💢 مجاهد: کشورهایی که از روابط با ما دوری می‌کنند، پالیسی‌ شان مشکل دارد

🔸حکومت سرپرست افغانستان، سفر هیات‌های چند کشور منطقه به افغانستان را نتیجۀ دپلوماسی موثر این گروه دانسته و گفته است کشورهایی که در حال حاضر از روابط با افغانستان دوری می‌کنند، پالیسی شان مشکل دارد.

🔸ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت به رادیوی ملی کشور گفته است که رفت‌وآمد هیات‌هایی خارجی در رده‌های مختلف به افغانستان، سفر هیات‌هایی از جانب طالبان به خارج و رغبت کشورها به افغانستان کنونی، نشان‌دهندۀ اثرگذاری دپلوماسی حکومت طالبان و درک اهمیت افغانستان است.

🔸مجاهد گفته است: "کشورها هم این را درک کرده اند که تعامل با افغانستان یگانه راهی است که مفید و ممد تمام می‌شود، این نمایندگی از این می‌کند که دپلوماسی امارت اسلامی در ذات خود کدام مشکلی ندارد، ولی بعضی از کشورها که هنوز خود را دور می‌گیرند، مشکل در پالیسی‌های آنها است".

🔸او تاکید کرد که حکومت افغانستان خواهان روابط نیک دپلوماتیک با همۀ کشورها است، از همین‌رو کشورهای که با افغانستان کنونی تعامل کرده اند، تعاملات به خوبی صورت گرفته و تعهدات نیز عملی شده است.

🔸سخنگوی حکومت از کشورهایی که تا اکنون با این گروه تعامل ندارند، خواست که وارد تعامل مثبت شوند، ورنه – بدون آن کشورها – نیز افغانستان و مردم آن پیشرفت خواهد کرد.
🔜 @tarjomanaf
💢 شفیع اعظم از مقامات مسئول در وزارت خارجه افغانستان

🔸افغانستان اکنون در موقعیتی قرار دارد که هر قدرتمند زمان و تاریخ، تهاجم به آن را امتحان کرده است. اما در پنجه، شکست و زخم و فرار گرفتار شده است.
🔸در حال حاضر، بسیاری از فراریان کوشش میکنند تا تهاجم دیگری را به ارمغان بیاورند، اما آنها جواب رد می‌شنوند.
🔸همه دانسته اند که این کشور را کسی جز افغان ها نمی تواند اداره کند.
🔸دنیا به سمت تعامل پیش می رود!
🔜 @tarjomanaf
💢 اعلامیه امارت اسلامی افغانستان در پیوند به روزهای هفتم و هشتم ثور!
🔜 @tarjomanaf
💢شایسته است که با تحریم کالاهای اسرائیلی که متضمن حقوق مادی و معنوی صهیونیست های جنایتکار است، گامی کوچک در حمایت از فلسطینیان مظلوم برداریم.

🔸تصویر، شامل برندی است که یا تماماً در تملک اسرائیل است؛ یا بخشی از سهام آنها متعلق به صهیونیست هاست.
🔜 @tarjomanaf
💢عاملین بدبختی های افغان ها را بشناسید
( هیواد / ۲۷ اپریل ۲۰۲۴)

🔸امروز چهل و ششمین سالگرد کودتای کمونیستی در کابل است. بزرگان ریش سفید ما که کمونیست های افغان، نیروهای شوروی، فجایع ناسیونالیست های کمونیست در جنگ های داخلی پس از آنها و سپس صلیبیون، نوکران بار دوم آنها را به چشم خود دیدند، قطعاً این خیانت به مردم را هرگز نه می توانند ببخشند و نه فراموش کنند، اما شاید این سهل انگاری و تنبلی این رهبران باشد که جوانان خود را از جنایت و خیانت این جنایتکاران ملی آگاه نکرده اند.

🔸بدتر از آن این است که پس از دو فتح در کشور ما، نه کسی خائنان دوران 14 ساله کمونیستی را محاکمه کرد و نه 20 سال اشغال صلیبی را. این جریان به قدری ارزان در اینجا جریان دارد که بعضی بین آن فروشندگان آشکار کشور و مدافعان استقلال فرقی نمی کند و حتی برخی این مزدوران را قهرمان ملی می نامند.

🔸این بدان معناست که وقتی چنین سهل انگاری و تسامح و بی تفاوتی در امور ملی و مهم حاکم شود، طبیعی است که حوادث مشابهی مانند بدبختی های گذشته ما تکرار شود و این گونه گروه ها قطعاً ملت خود را خواهند فروخت و بعد می آیند و ادعاهای قهرمانی خواهند کرد که متأسفانه برخی جوان‌ها مانند جوانان متوهم فعلی می پذیرند.

🔸به هر حال هدف اصلی ما این است که اگر محاکمه خائنین ملی مذکور با توجه به شرایط خاص کشور موفقیت آمیز نبود لااقل این تذکر را تکرار و به گوش همه ملت می‌رساند که آزادی اینگونه است، برده داری این گونه است، مزدوران خارجی مانند فلانی و مدافعان کشور این گونه تعریف می شوند.

🔸شاید از این طریق میتوانستیم به نسل بعدی خود استانداردهای فوق را به شیوه ای صحیح تعلیم دهیم و به گونه ای تربیت کنیم که دیگر بدی های قدیمی در اینجا تکرار نشود.

🔸خلاصه اینکه علما، معلمان، ائمه جماعات، وعاظ و سایر رهبران ما باید مسئولیت خود را در این زمینه انجام دهند و به جوانان خود اطلاع دهند که مقصر اصلی مصیبت ها و مشکلات چهار دهه کشور چه کسانی بوده اند و چگونه درگیر بردگی بیگانگان شدند.

tinyurl.com/m5m7a9fy

🌐 www.tarjomanaf.af
   
Join 🔜 @tarjomanaf
💢 برنی سندرز سیاستمدار و منتقد حکومت امریکا

🔸نظرسنجی ها نشان می دهد که مردم آمریکا نمی خواهند به دولت (موقت) افراطی نتانیاهو کمک نظامی بیشتری برای ادامه جنگ خود در غزه بدهند.

🔸از اینکه این موضوع در کنگره فقط 14 درصد مقبولیت دارد، نباید شوکه شوید.
🔜 @tarjomanaf
💢 معاون وزارت خارجه امریکا برای گفت‌وگو درباره افغانستان، به دوحه و اسلام‌آباد سفر می‌کند

🔸وزارت خارجه امریکا اعلام کرد که جان بس، سرپرست معاونت سیاسی این وزارت برای گفت‌وگو با مقام‌های قطری و پاکستانی درباره افغانستان و امنیت منطقه، به دوحه و اسلام‌آباد سفر می‌کند.

🔸این وزارت گفته که این سفر از هفتم تا یازدهم ثور ادامه خواهد یافت.

🔸در اعلامیه وزارت خارجه امریکا آمده است که جان بس در دوحه با مقام‌های ارشد دولت قطر و سایر هیئت‌های دیپلماتیک در مورد حمایت از افغانستان و منافع مشترک امنیتی در منطقه گفتگو خواهد کرد.

🔸این وزارت افزوده که در اسلام‌آباد نیز این مقام ارشد وزارت خارجه امریکا در مورد «طیف وسیعی از مسائل منطقه‌ای و دوجانبه» به عنوان بخشی از همکاری امریکا و پاکستان،‌ با مقام‌های ارشد دولتی گفت‌وگو خواهد کرد.
http://surl.li/tbdav

🔜 @tarjomanaf
💢 عبدالرحمن محمود از حامیان حکومت سرپرست:

🔸هنوز اجساد اینگونه شهدا در غزه مظلوم پیدا می شود که زنده به گور شده اند، در زیر خاک جان باخته اند، با وجود این، ارتش اسرائیل در حال تدارک بیشتر برای عملیات رفح است و در عین حال، ایالات متحده 15 میلیارد دالر برای حمایت نظامی به اسرائیل می‌دهند تا مردم مظلوم دیگر را زنده به گور کنند و اگر کسی صدای خود را بر علیه این وحشیگری بلند کنند، شکنجه می‌شوند، مثل همان چیزی که در دانشگاه‌های امریکا می‌بینید.

🔸ظلم و ستم در زمین به اوج خود رسید، نمی دانم خداوند، چه زمانی این ستم را بر خواهد چید.
🔜 @tarjomanaf
💢افغانستان، سیاست خیالی و سیاست مداران خیالی
( تاند / ۲۶ اپریل ۲۰۲۴)

🔸تحریف اعداد در افغانستان یک موضوع رایج در چند دهه گذشته بوده است و اعداد بین المللی نیز قابل اعتماد نبود.

🔸در روش شناسی اعداد فاکتورهای زیادی مد نظر است و این علم بزرگی است، زیرا در دنیای اطلاعات کنونی، هر کشوری که دسترسی بیشتری به اطلاعات داشته باشد، آن کشور نیز از قدرت بیشتری برخوردار است.

🔸بزرگ ترین مشکل اکثر افغان ها این است که هر موضوعی را فایده یا پروژه می بینند. بیشتر اوقات در سیاست سرپوش می گذارند، سرپوش می گذارند چون اگر همه چیز خوب پیش برود او قهرمان است و اگر کار اشتباه شود، مسئولیتی بر عهده او نیست.

🔸همه سیاست می کنند، اما به کار گروهی اعتقادی ندارند. افغان ها به سیاست حزبی اعتقاد ندارند، اما سیاست فردی نیز ناپایدار است. به دیگران می گوید متحد شوید، اما نمی تواند با کسی راه برود. بر اساس یک محاسبه اشتباه، یک ریسک غیر منطقی را می پذیرد اما ریسک منطقی یا ریسک پذیری را رد می کند.

🔸زمانی که کار جمهوری خواهی را شروع کردیم، خیلی از دوستان به من می گفتند که ما طرفدار افکار و عقاید شما هستیم، با شما هستیم، اما اسم ما را نزنید. پاسخ من به این دوستان این بود که همه چیز خیالی میشود اما سیاست خیالی نمی‌شود.

🔸اینجا یاد داستان دیگری افتادم. در پیشاور تقریباً هر سازمانی یک کارت داشت. روزی شخصی وارد سازمانی شد، مامور امنیتی به او گفت کارت خود را نشان بده.

🔸همه کارت های سازمانی را از جیبش بیرون آورد که من اینها را نمی‌شناسم، که هر کدام کارت سازمان شماست، قبول کنید تا داخل عمارت شوم.

🔸الان هم خیلی ها کارت هر گروه سیاسی را خریده اند و فکر می کنند اگر هر کدام پیشرفت کند با آن گروه خواهند بود. در اینجا از سیاست فرصت طلبانه نیز استفاده می شود. هر فردی خود را رهبر یک جریان سیاسی می‌داند و مدعی است که ده‌ها جریان دیگر با او هستند، اما حتی ده نفر هم به یک شکل با او نیستند. آنها فکر می کنند که اگر اسامی بیشتری گرفته شود، سهمیه بیشتری به آنها داده می شود.

🔸این روزها نام و نهادهای خبرگزاری ها، رسانه ها، مدافعان حقوق بشر و سایرین بیشتر مطرح می شود و هر کدام در انتظار گرفتن پروژه هستند، نه محل و نه هویتشان مشخص نیست، اما با نام مستعار آژانس های خبری می‌سازند.

🔸متأسفانه به دلیل گرفتاری های چند دهه گذشته فرهنگ سیاست تخیلی، فعالیت های خیالی و اندیشه های خیالی در خاک افغانستانی ها قرار گرفته است.

🔸تغییر فرهنگی کار ساده ای نیست، تغییر فرهنگی مستلزم بستر و تعهد فرهنگی است که فعلا در میان افغان ها وجود ندارد و فقط فرهنگ جنگ و فرافکنی در میان افغان ها حاکم است. جنگ و فرهنگ فرافکنی هرگز ظرفیت ایجاد رفاه را ندارد زیرا هدف گروه های متخاصم جنگ و نابودی است.

🔸جناح های متخاصم نمی توانند حکومت داری را بهبود بخشند، زیرا جنگ برای آنها آسان است و حکومت برای آنها دشوار است. به همین ترتیب، جنبش های پروژه ای پایدار نیستند و نمی توانند تغییر فکری ایجاد کنند، زیرا هدف آنها تغییر فکری نیست، بلکه گرفتن پروژه ها و ملتهب کردن خود از طریق فساد است.

🔸به نظر من کسانی که مدعی حرکت سیاسی یا فرهنگی هستند باید از افکار تخیلی و عقیدتی بیرون بیایند و برای انجام کارهای مشترک فکری و سیاسی متحد شوند. کار فکری و سیاسی به صورت فردی انجام نمی شود. تغییر فرهنگی و سیاسی، اگر غیرممکن نباشد، آسان هم نیست. تغییر فرهنگی و سیاسی مبارزه یک روزه، یک ماهه یا یک ساله نیست. هرکس شهامت مبارزه فرهنگی و سیاسی را دارد، این مبارزه تا آخر عمر است و باید از این مبارزه حمایت کند.

tinyurl.com/ykedfmhe

🌐 www.tarjomanaf.af
   
Join 🔜 @tarjomanaf
💢سخن هفته: نزدیکی امریکا و پاکستان؛ سیاست خصمانه علیه افغانستان؟
( حزب التحریر / ۲۶ اپریل ۲۰۲۴)

🔸به تاریخ 29 مارچ سال روان میلادی بعد از تعیین نخست وزیری شهباز شریف در دولت جدید پاکستان، جوبایدن رئیس جمهور امریکا نامه‌ای را به وی فرستاد.

🔸این نامه که حاوی موضوع مشارکت و توافق دوامدار دولت پاکستان و امریکا می‌باشد، در زمانی از سوی رئیس جمهور امریکا فرستاده می‌شود که پاکستان غرق در بحرانی‌ترین زمان خود می‌باشد.

🔸چنانچه بایدن با اشاره به آن درین نامه، بحران‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و تغییرات اقلیمی پاکستان را فرصتی برای نزدیک شدن دو دولت دانسته تا از آن برای اهداف و منافع منطقوی و جهانی امریکا استفاده نماید.

🔸در پهلوی آن به تازگی یکی از سناتوران عضو تحریک انصاف عمران خان از دادن پایگاه‌های هوایی بلوچستان از طرف دولت پاکستان برای استفاده اهداف امنیتی امریکا در افغانستان و منطقه خبر داده و آن را خیانت از سوی دولت پاکستان دانسته است.

🔸چند ماه قبل نیز رئیس ارتش پاکستان عاصم منیر در یک سفر رسمی با مقامات عالی رتبه ملکی و نظامی امریکا درین کشور دیدارهای داشته و در آن سفر ماموریت و نقش جدیدی برای ارتش پاکستان تعریف گردیده است.

🔸طوری که معلوم می‌گردد بعد از خروج ذلیلانه نیروهای ناتو از افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی، دولت پاکستان در یک درماندگی سیاسی، امنیتی و اقتصادی قرار گرفت.

🔸ازین که حُکام خاین پاکستان همیشه وقت بقای ظالمانه خود را در مدار مزدوری سیاست‌های امریکا دیده‌اند، کوشیده تا بیشتر از قبل منحیث حافظ منافع امریکا در منطقه ظاهر شود.

🔸این بدان معناست افغانستان در همسایگی یک دولت امریکایی قرار گرفته است. دولتی که سیاست‌هایش در رضایت امریکا بوده و از کانال امریکا در قبال افغانستان سیاست می‌کند.

🔸امروزه بزرگترین منافع امریکا در جلوگیری از مبدل شدن افغانستان و اطراف آن به یک دولت مقتدری است که به احیای اسلام در منطقه بکوشد.

🔸منافع امنیتی امریکا در افغانستان و پاکستان در تهدید و متفرق ساختن صفوف مجاهدین در منطقه است تا ازین طریق به اجندای مبارزه با تروریزم خویش ادامه داده و دولت پاکستان را منحیث سرباز خویش درین میدان استفاده نماید.

🔸در بیست سال اشغال افغانستان، دولت پاکستان منحیث دولت همکار و تسهیل‌کننده با ناتو خصوصا امریکا کار می‌نمود.

🔸حال که اشغال فزیکی در افغانستان خاتمه یافته است، امریکا، دولت مزدور پاکستان را از دولت همکار و تسهیل‌کننده به دولت فعال و پیش قدم در مبارزه به آنچه تروریزم می‌نامند، قرار داده است.

🔸استفاده از فضای پاکستان از سوی امریکا برای شهادت دکتور ایمن الظواهری در افغانستان و احتمال دادن پایگاه‌های هوایی در خدمت کفار حربی مثل امریکا گویای این موضوع است که پاکستان اکنون نیز در رکاب امریکا قرار داشته و می‌کوشد از آدرس امریکا با نظام حاکم  در افغانستان روابط داشته باشد.

🔸امریکا به‌خوبی می‌داند جنوب آسیا خصوصا مردمان افغانستان و پاکستان از ظرفیت بالای ایمانی و مادی برخورداند.

🔸در صورت عدم کنترول آنان، امکان از میان برداشتن نظم امریکایی و وحدت دو سرزمین اسلامی درین منطقه وجود دارد.

🔸پس از نظر امریکا نیاز است بشکل دایم آن در سطح کلان از نزدیکی بیشتر مردم دو سرزمین به اشکال متفاوت جلوگیری شود و تخم بی‌اعتمادی و تفرقه در میان شان کاشته شود.

🔸به این اساس نفرت پراگنی‌های که در این اواخر از سوی حُکام پاکستان صورت می‌گیرد، ریشه در این سیاست دارد.

🔸پس لازم است همانطوری که برای از میان برداشتن اشغال فزیکی در افغانستان کوشش صورت گرفته بود، برخورد قاطعانه‌ای با دولت خاین و مزدور پاکستان شود.

🔸برخوردی که در آن مجاهدین دو سوی مرز حمایت گردیده و برای برداشتن مرز استعماری دیورند به اساس اسلام تلاش صورت گیرد.

🔸ضروری است که حُکام و مردمان دو طرف خط دیورند از این آجندای امریکایی خود را آگاه سازند و در دام این سیاست نیافتند.

🔸عناصر مخلص در هر دو سرزمین تلاش ورزند تا برای خنثی سازی بازی که امریکا براه انداخته تلاش ورزند و راه را برای وحدت دو سرزمین، تأسیس خلافت بر منهج نبوت و تطبیق کامل و همه‌جانبه‌ی اسلام فراهم سازند.

tinyurl.com/yc7jn7cy

🌐 www.tarjomanaf.af
   
Join 🔜 @tarjomana
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 ایالت خیبر پختونخوا بار دیگر پیشنهاد مذاکره با طالبان پاکستان را مطرح کرده است.

🔸محمدعلی سیف، مشاور خاص وزیر ارشد خیبر پختونخوا در امور اطلاعات: اگر تروریست‌ها مایل به کنار گذاشتن ترور و تروریسم هستند، باید امکان گفت‌وگو با آنها را در نظر بگیریم. به وضعیت باید واقع بینانه برخورد کرد. جان‌های هر دو طرف در حال از دست دادن است و تنها راه برای توقف این موضوع، دنبال کردن راه‌های صلح‌آمیز است. این به معنای تسلیم شدن به تروریست ها نیست. مذاکرات تنها در صورتی انجام می شود که آنها موافقت نمایند که به دولت و قانون اساسی پاکستان احترام بگذارند."
🔜 @tarjomanaf
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
و فیلمی که به واقعیت تبدیل شد ... 💔
🔜 @tarjomanaf
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 کودکان همچنان در بانک اهداف بمباران‌های شبانه رفح در جنوب غزه
🔜@tarjomanaf
دادگاهی در مسکو اعلام کرد که یک شهروند دیگر تاجیکستان به ظن دست داشتن در تیراندازی مرگبار به سالن کنسرت در حومه مسکو بازداشت شده است. این حمله ۱۴۴ کشته بر جای گذاشت.

جمعه‌خان قربان‌اف متهم است که وسایل ارتباطی و مالی برای مهاجمان فراهم کرده است.
🔜 @tarjomanaf
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 انتقاد شدید وزیر داخله حکومت آقای غنی از جبهه مقاومت

🔸مسعود اندرابی، وزیر پیشین داخله، در یک فایل صوتی از وجود فساد در جبهه مقاومت و ناکارآمدی این جبهه انتقاد کرده است.

🔸به گفته آقای اندرابی، در دو سال و نیم گذشته، جبهه مقاومت نتوانسته چند وجب حتی از طالبان بگیرند. وی همچنین به فساد برخی از مقامات سابق مانند بسم الله خان وزیر دفاع پیشین اشاره کرده که از وی به عنوان "پشقل دزد" یاد کرده است.
🔜 @tarjomanaf
💢 جهان اسلام برای معتدل سازی طالبان، پیش قدم شود
(عرب نیوز / 27 آپریل 2024)

🔸ده ها سال است که وضعیت اسفناک زنان در افغانستان به عنوان نمادی تلخ از چشم انداز سیاسی پرآشوب این کشور بوده است.

🔸با وجود تلاش‌های بیشمار در جهت ترغیب طالبان به اتخاذ رفتار میانه روتری اما واقعیت تلخ این است که همچنان زنان در کشور هدف قرار می‌گیرند، از حقوق اولیه محروم می‌شوند و در معرض تبعیض‌های سیستماتیک قرار می‌گیرند.

🔸این در حالیست که افغانستان با فقر و بی ثباتی بیشماری دست و پنجه نرم می کند، سیاست های سختگیرانه طالبان تنها درد و رنج آسیب پذیرترین شهروندان این کشور را تشدید کرده است.

🔸به طرز بهت آوری، افغانستان تنها کشوری است که در آن دختران بالای 11 سال از رفتن به مکتب منع شده اند و زنان جوان بی شماری را در چرخه نادانی و افسردگی فرو برده اند.

🔸خوب است بدانیم که اقدامات سختگیرانه طالبان ریشه در قوانین اسلامی ندارد بلکه از تعصبات فرهنگی آنها نشأت می‌گیرد.

🔸همانطور که سالم میرآیتی رئیس شورای امور عمومی مسلمانان امریکا به درستی اشاره کرده است که سیاست های طالبان نشان دهنده تحریف آموزه های اسلامی است که بهانه ای برای تداوم آپارتاید جنسیتی است. این تمایز برای درک این نکته مهم است که پلان طالبان صرفاً مذهبی نیست، بلکه محصول فرهنگ پدرسالار قوم پشتون است.

🔸تلاش‌ها برای ترغیب و اتخاذ رویکرد میانه رو از سوی طالبان و حمایت از حقوق زنان، نتایج محدودی به همراه داشته است که بی‌فایده بودن رویکردهای دیپلماتیک سنتی را برجسته می سازد. علیرغم فشارهای بین المللی، طالبان از مصالحه در مورد مسائل مربوط به حقوق زنان امتناع قاطعانه ای از خود نشان داده اند و فضای کمی را برای گفتگو یا پیشرفت معنادار باقی می گذارند. این درحالیست که کشورهای غربی، خود را در بن بستی مابین اصول و ملاحظات عمل گرایانه قرار داده اند.

🔸در نهایت تلاش های جهان اسلام برای تعدیل سیاست های طالبان در زمینه آموزش زنان برای ایجاد تغییرات پایدار در افغانستان ضروری خواهد بود. با ارائه بورسیه های تحصیلی و ارتقای فرصت های آموزشی برای زنان افغان، کشورهای اسلامی می توانند نسل جدیدی از رهبران را که برای به چالش کشیدن هنجارهای ریشه دار و دفاع از برابری جنسیتی مجهز هستند، توانمند سازند.

🔸جهان اسلام موظف است از زنان افغان در تعلیم و تربیت و توانمندسازی آنها حمایت کند.
http://surl.li/tdfnq

🔜 @tarjomanaf
2024/04/28 05:49:03
Back to Top
HTML Embed Code: