Telegram Group Search
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 زنان و فشار فرزند‌آوری

📹 مستند‌‌ گاردین



•ترجمه از انگلیسی به فارسی: ناصر فکوهی
•ویرایش و زیرنویس: پگاه دودانگه
•نامه فرهنگ، ۱۴۰۲

#فرزندآوری
#مادری
#بدن_زن

❤️ @Zane_Ruz_Channel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✉️#گزیده


🗒برخی از زنان طرفدار الغای برده‌داری در دهۀ ۱۸۳۰ با عنوان «بانو» یا «دوشیزه» مخالفت کرده بودند. در سال ۱۸۴۷ الیزابت‌کدی‌استانتن توضیح داد که چرا نمی‌خواهد «بانو» هنری استانتون نامیده شود:

💡" نام، معنای بزرگی را به دوش می‌کشد. چرا برده‌ها نامی ندارند مگر آنکه نام اربابهای خود را به یدک بکشند؟

سنتِ نامیدن زنها به اسم «بانو جان فلان» و «بانو تام بهمان» و نامیدن مردهای رنگین پوست با لقب سامبو، بر این اساس است که مردان سفیدپوست سرور همه هستند.

من این قاعده را عادلانه نمی‌دانم به همین دلیل نمی‌توانم نام دیگری را بر خودم تحمل کنم."


🖋#الیزابت_کدی_استانتون
📄زنان در روزگارشان


🟢#زبان_جنسیت_زده


📖 منبع گزیده‌های فمینیستی:


📷 lnstagram.com/excerpt_from_feminism


❤️ @Zane_Ruz_Channel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
در ارتباط با ماجرای علی هیبتی‌، یادم افتاد یه بار ایران که بودم مشابه همین تعرض برام تو خیابون پیش اومد. دنبال یارو دویدم و با چترم شروع کردم به زدنش. ملت جمع شدن و فک میکنید عکس‌العملشون چی بود؟
"خانوم ول کن حالا! یه کاری کرد. این کارا چیه؟"

🖍Banafsheviola

همیشه زن باید کوتاه بیاد. «حالا» اون آقا یه حرفی زد، یه کاری کرد، یه فحشی داد، شما سکوت کن. واکنش مردم این جور مواقع، در جهت عصبی‌تر نشدن آزارگر هست.

🖍آژیته

یه بار تو ماشین وسط اتوبان یارو کناری هی دست میزد به من هی بهش گفتم نکن، ول نمیکرد منم یکدفعه دیگه طاقت نیاوردم با آرنج زدم تو پهلوش، یارو جیغ و داد کرد و بهله آقای راننده منو وسط اتوبان پیاده کرد و من مجبور شدم نیم ساعت پیاده برم تا به یه جایی برسم که بتونم دوباره ماشین بگیرم.

🖍persuasion_Elli

#امنیت_زنان
#زنان_فضای_شهری


🔮 @Zane_Ruz_Channel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
۵) پادکست مهرانگیز
رضاامیر
🎧 #فایل_صوتی


روزالیند فرانکلین


📻 پادکست مهرانگیز


🎙داستان #روزانیلد_فرانکلین؛ یک زن جسور و پیشرو که متأسفانه از دستاوردهای بسیار بزرگش در زمان زنده بودنش تقدیر نشد و جایزه و افتخار کار بزرگش به سه مرد رسید!



📄 زندگینامه روزالیند فرانکلین را اینجا بخوانید 👉👉


🟢#زنان_علم
🟢#زنان_نامرئی
🟢#تبعیض_جنسیتی
🟢#زنان_تاثیرگذار



❤️ @Zane_Ruz_Channel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📚نام کتاب: جریان‌های پنهان خانوادگی
🖋نویسنده: افسانه نجم آبادی

📖 نجم آبادی در خصوص نگارش این کتاب می‌نویسد با اینکه پدر پدرم فقط یک بار ازدواج کرده بود، مردان زیادی از طایفه بزرگ نجم آبادی‌های هم نسل پدر عباس، بیش از یک زن داشتند؛ لذا سواى تب وتاب کارآگاه بازی درباره خانواده خودم درگیر این شدم تا به درکی از این الگوی کلان دگرگونی در رویه‌های خانوادگی برسم.

هدف از نوشتن این کتاب، توجه به زمینهٔ تاریخی دگرگونیهای ایده‌های برسازنده یک خانواده است؛ اینکه چگونه این دگرگونی‌ها اتفاق می‌افتند و چگونه رویه‌های مربوط به زندگی خانوادگی پذیرفته یا رد شدند.

📚 در فصل نخست با عنوان «ازدواج از سر عشق» این موضوع را دنبال می‌کنم که چگونه ایده ازدواج از سر عشق در میان قشری از طبقه متوسط شهری رواج پیدا کرد و در بین این طبقه تبدیل به ایده مسلط شد بویژه در میان زنانی که انتظار داشتند ازدواج همتا تک‌همسری هم باشد. در این فصل به این موضوع پرداختم که چگونه ادبیات متکثر اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم در این فرایند نقش ایفا کرد.

📚 در فصل دوم با عنوان «اشیا» به نقش اشیای معمولی زندگی روزمره در زناشوهری شدن خانواده می‌پردازم. این اشیا شامل نامه‌های عاشقانه رد و بدل شده بین زن و مرد در دوره‌ای است که به عقد هم درآمده بودند اما هنوز باهم زندگی نمی‌کردند. لباس عروسی که زوجهای جدید را از نسل والدین‌شان متمایز می‌کرد عکسهای عروسی استودیویی و به طور کلی عکسهای خانوادگی که در زناشوهری شدن خانواده نقش داشتند و در عین حال نوعی مقاومت هم در برابر آن بودند.

📚 فصل سوم با عنوان «معانی ازدواج» به بررسی دگردیسی صورت گرفته در هدف ازدواج می‌پردازم. از برداشت قدیمی تشکیل خانواده تشکیل خانواده و زادوولد تا خانواده زوج محور در دوران مدرن روی هم رفته متعه (صیغه) برای تمتع جنسی مردانه از نو در قالب نوعی روسپیگری مجاز از نظر مذهبی مفهوم‌پردازی شد. بسیاری از مردان مدرن، معشوقه را جایگزین صیغه کردند، مردان دیگری آشکارا یا در خفا صیغه می‌کردند.

این فصل همچنین به این موضوع می‌پردازد که زنان وقتی در می‌یافتند شوهرشان زن دیگری گرفته است چه واکنشی نشان می‌دادند.

📚 در فصل آخر با عنوان «دگرگونی‌های شهری» به این نکته پرداخته می‌شود که چگونه رشد و گسترش شهرها، داشتن دو خانواده در یک شهر را ممکن کرد؛ خانواده‌هایی که یکی از وجود دیگری اطلاع نداشت.

بعلاوه پیرو این دگرگونی‌ها، اندازه و معماری خانه‌ها تغییر کرد خانه‌هایی که دیگر برای نگهداری دو همسر در یک خانه مناسب نبودند واحدهای مسکونی کوچکتر زوج محور شدند.

#چندهمسری
#تاریخ_زنان
#معرفی_کتاب
#کتاب_فمینیستی


📄 منبع معرفی کتب مطالعات فمینیستی:

📎
https://www.instagram.com/feministbookcase?igsh=ZTBqdWJ2M3YzbGJ5


🔮feministbookcase
❤️ @Zane_Ruz_Channel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💳 جنس دوم به زبان ساده


📣 دوره جدید مدرسه فمینیستی


✏️مدرس: پرستو فرخی


▶️ تعداد جلسات: ۱۰


🗓 چهارشنبه‌ها ساعت ۱۹:۳۰ به وقت ایران
🖥 برگزاری جلسات در اسکای روم


🔣جنس‌دوم سیمون دوبووار یکی از اصلی‌ترین متون و منابع فمینیستی است که در همان سال انتشارش (۱۹۴۹) سروصدای زیادی به پا کرد و تبدیل به یکی از موضوعات جنجال‌برانگیز شد؛ تا جایی که کلیساهای کاتولیک، خواندن و نشر کتاب را ممنوع اعلام کردند. اما زن بودن در دیدگاه سیمون دوبووار چه بود که اینهمه جاروجنجال به پا کرد؟

💡در این دوره، کتاب جنس دوم را به زبان ساده‌تر تشریح خواهیم کرد و بدنبال پاسخ این سوال از منظر سیمون دوبووار خواهیم بود که «زن چیست؟»🔣


📱برای ثبت‌نام در تلگرام به آیدی زیر پیام دهید:


👍 @Zaneruz_admin

❤️ @Zane_Ruz_Channel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❤️ مسیر پر پیچ و خمی که به طلاق آسان انجامید
🖋لارنس فریدمن


🔹آمریکا در قرن بیستم شاهد ظهور شکل‌هایی از خانواده بود که در چارچوب سنتی مفهوم خانواده نمی‌گنجیدند. جامعه در حال تحول بود و این تحول بر تمام مناسبات اجتماعی و عاطفی تاثیر مستقیم می‌گذاشت. قانون برای اینکه بتواند پاسخگوی خواسته‌های جامعه‌ی نو باشد می‌بایست پابه‌پای تحول جامعه اصلاح و به‌روز می‌شد. به این ترتیب بود که در قرن بیستم تغییر قوانینِ مربوط به حقوق کودکان در دستور کار دادگاه‌های ایالتی و عالی ایالات متحده امریکا قرار گرفت.

این قوانین چه ملاحظاتی را برای طرفین ازدواج باید می‌اندیشند؟ چگونه باید در هنگام طلاق عدالت را در تأمین حقوق زوج‌ها و حقوق فرزندان برقرار می‌کردند؟ لارنس فریدمن استاد پرآوازه‌ی حقوق دانشگاه استنفورد در فصلی از کتاب قانون آمریکایی در قرن بیستم به بررسی همین پرسش پرداخته است.

🔻فریدمن نشان می‌دهد که چگونه اجازه‌ی طلاق که زمانی دست کلیسا و سپس در دست دادگاه بود، بالاخره تمام و کمال به طرفین ازدواج سپرده شد؛ امری که طلاق را به خصوص برای زنان آسان‌تر کرد، اما همزمان دولت و جامعه را با مشکل جدیدی روبرو کرد: مشکل کودکان طلاق که هنوز هم راه‌حل خوبی برایش پیدا نشده است.

در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم در آمریکا خیلی از ازدواج‌ها ثبت رسمی نمی‌شدند و صرفاً بر اساس توافق طرفین صورت می‌گرفتند. در عین حال در خانواده‌ی سنتی آمریکایی، مرد رئیس بود و زن در خانه می‌ماند، آشپزی می‌کرد و بچه‌ها را نگه می‌داشت. اما هرچه زمان می‌گذشت شمار کم‌تری از خانوادها بر این تصویر سنتی منطبق بودند و مهم‌ترین دلیلش هم بیشتر شدن اشتغال زنان در خارج از خانه بود.

در طول جنگ جهانی دوم، اشتغال زنان جهش زیادی داشت و کل جامعه را تحت تاثیر قرار داد. در این زمان میلیون‌ها نفر از مردان به ارتش فراخوانده شدند و درگیر جنگ شدند، به این ترتیب بود که زنان در کارخانه‌ها و مشاغل دیگر جایگزین آنها شدند.

در این موقعیت بود که بسیاری از زنان به اتحادیه‌های کارگری پیوستند و برای دستمزد برابر به ازای کار برابر با مردان تلاش کردند. با تغییر نقش زن و مرد بنیاد خانواده هم دچار تحول شد و درک سنتی از این نهاد دیگر با نیازها و رویاهای افراد جور درنمی‌آمد.

🔺تغییر نهاد خانواده دلایل دیگری هم داشت، از جمله: تلاش دولت برای کنترل نرخ موالید، جنبش فمینیستی و انقلاب جنسی. این عوامل، به‌ویژه در نیمه‌ی دوم قرن بیستم مجموعاً فهم جدیدی از خانواده را در جامعه‌ی آمریکایی ایجاد کردند.

از اوایل قرن بیستم رویکرد دولت به مدیریت جامعه دستخوش تحول شد و رفته‌رفته قوانین سختگیرانه‌تری برای نظارت بر نهاد خانواده و کنترل جمعیت وضع شد. افراد ملزم شدند به صورت رسمی ازدواج کنند و تشریفات و مراحل اداری ثبت ازدواج ارزان شد. دادگاه‌ها نیز دیگر رسیدگی به دعواهای زوجین که ازدواج‌ رسمی ثبت‌شده نداشتند را نمی‌پذیرفتند و لاجرم افراد، برای دسترسی به داوری قانون، ناچار شدند ازدواج خود را رسمی کنند.

⬅️قانونگذاران معتقد بودند ازدواج غیررسمی راهی برای اخاذی است؛ راهی که معمولاً زنان فریبکار با توسل به آن می‌خواستند ثروت و املاک مردان مسن متمولی را که با آنها رابطه جنسی برقرار کرده بودند به دست بیاورند. از طرف دیگر اگر دو نفر به یکدیگر قول ازدواج می‌دادند و بعد یکی از آن‌ها منصرف می‌شد، دیگری می‌توانست به خاطر نقض قرارداد، از او شکایت کند. این بار شاکیان معمولاً زنانی بودند که به خاطر بارداری یا از دست‌دادن باکرگی شکایت می‌کردند. همین دست شکایت‌ها هم دلیلی مضاعف شد که قوانین ازدواج سخت‌گیرانه‌تر شوند.

🔻به‌این ترتیب ازدواج عملا تبدیل شد به قراردادی بین زن و مرد که، برخلاف اکثر قراردادها، خارج شدن از آن بسیار سخت بود. فقط دادگاه می‌توانست ازدواج را فسخ کند. دلایل محکمه‌پسند طلاق با فرهنگ و نیازهای محلی پیوند می‌خورد و از ایالتی به ایالت دیگر متفاوت بود: اعتیاد به الکل، عدم تأمین مخارج، حبس، ناتوانی جنسی، جُذام و روسپیگری می‌توانستند از دلایل مورد قبول باشند. از سال ۱۹۲۰ به بعد خشونت و آزار جسمانی و جنسی در خانه نیز در شمار دلایل مورد قبول درخواست طلاق در برخی از ایالت‌ها قرار گرفت./دانشکده

#ازدواج
#طلاق
#تاریخ_زنان

🗂 ادامه مطلب 👉👉

🔗
https://yalebooks.yale.edu/book/9780300102994/american-law-in-the-twentieth-century/


🔮@Zane_Ruz_Channel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Audio
🎧 #فایل_صوتی


🟡#معرفی_زنان_تاثیر_گذار


📻 پادکست سمر


#فاطمه_سیاح؛ منتقد ادبی، اولین زن استاد دانشگاه تهران و فعال حقوق زنان


📄زندگینامه فاطمه سیاح را اینجا بخوانید👉👉


🟢#زنان_تاثیرگذار



❤️ @Zane_Ruz_Channel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پناهگاه عزیزتر از جانمان، خانه امن غیردولتی مهر شمس آفرید با بدترین شکل ممکن، تعطیل شد!

یه قشون‌کشی تمام عیار علیه پناهگاه راه انداختن! با کلی مسئول و مدیر و حراست ریختن توی پناهگاه!

حتی به خودشون زحمت ندادند از طریق قانونی و نامه‌نگاری رسمی اقدام کنند!

من:
درها رو قفل کردم و پشت دخترانم ایستادم، زنانی که از خشونت خانگی به ما پناه آوردند!

🖍فاطیما باباخانی


🔣گزارش شبکه شرق:

❗️تلاش بهزیستی برای تعطیلی یک خانه امن/ مدیرعامل خانه مهر شمس آفرید: می‌خواهند پناهگاه را تعطیل و زنان آسیب دیده را با خود ببرند

باباخانی تشریح کرد: « دیروز صبح بدون اطلاع قبلی حدود ۸-۹ نفر از بهزیستی برای بازرسی آمدند. البته گفت‌و‌گوها محترمانه اما بیشتر شبیه جلسه بازجویی بود و می‌خواستند چگونگی تامین مالی موسسه را بررسی کنند. همه اسناد و مدارک مالی موسسه موجود بود که در اختیارشان قرار داده‌شد. بعد از آن گفتند که می‌خواهیم از خانه امن بازدید کنیم که همگی به سمت محل خانه امن رفتیم. تا رسیدیم دیدم که اورژانس اجتماعی دم در است. فکر کردم کیس (زنان آسیب‌دیده) جدید آورده‌اند.

وقتی پرس و جو کردم، متوجه شدم که می‌خواهند همه زنانی که در خانه امن هستند را ببرند و به محل اورژانس اجتماعی انتقال دهند.»

#خانه_امن
#خشونت_خانگی

❤️ @Zane_Ruz_Channel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❤️ گسترش اجاره رحم میان دختران دهه‌های هشتاد و هفتاد

🔹با بحرانی‌تر شدن وضعیت اقتصادی ایرانیان در سال‌های اخیر و گسترش فقر، حالا اجاره رحم میان دختران جوان به راهی برای فرار موقت از فقر تبدیل شده است. تجارت‌نیوز نوشت: «قیمت‌ها از ۴۰۰ میلیون تومان شروع می‌شود و بسته به شرایط فرد که شامل سن، سلامتی و زیبایی ظاهری است، تا ۹۰۰ میلیون تومان می‌رسد. این رقم برای خیلی از افراد که درگیر مشکلات اقتصادی و معیشتی هستند، به‌مراتب بیشتر از قبل وسوسه‌انگیز شده است.»

به نوشته این رسانه و به نقل از پزشکان زنان و پرستاران در یک زایشگاه، دختران متولد دهه هفتاد خورشیدی، بیشترین اجاره‌دهندگان رحم هستند و همچنین متولدان دهه هشتاد نیز به تازگی از مشتریان زیادی برخوردارند و به دلیل فقر، به این کار رو می‌آورند.

عاطفه رحیمی، پرستار یکی از زایشگاه‌های خصوصی تهران هم به تجارت‌نیوز گفت: «مساله اینجاست که هیچ نظارتی بر این بازار وجود ندارد. همان‌طور که در زمینه فروش اعضای بدن همه‌چیز دست واسطه‌هاست، در این زمینه هم باز واسطه‌ها هستند که شرایط را تعیین می‌کنند. درحال حاضر متولدین دهه ۷۰ بیشترین آمار را در بین افرادی که رحم خود را اجاره می‌دهند دارند. البته چند نمونه دهه هشتادی هم در بیمارستان ما بوده‌اند که زود ازدواج کرده و فرزند داشته‌اند و باز هم بنا به دلایل اقتصادی، مجبور به این کار شده‌اند. به هر حال این مبلغی که دریافت می‌کنند، می تواند حداقل تا مدتی مشکلات معیشتی آنها را رفع کند.»

#زنان_فقر
#بدن_زن

🗂 بیشتر بخوانید...

🔮 @Zane_Ruz_Channel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Audio
🎧 #فایل_صوتی


🎙پادکست «چهل خواننده‌ی زن ایرانیِ زیر چهل سال»


📻 نشر آسو


🟡در بخش دوم این پادکست به معرفی این پنج هنرمند پرداخته‌ایم: صنم پاشا، شهرزاد بهشتیان، آیدا شاه‌قاسمی، سحر محمدی و
دلارام کفاش‌زاده.


🎤بخش اول پادکست را اینجا گوش دهید


#صدای_زن


❤️ @Zane_Ruz_Channel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🎭 فمینیستی اندیشیدن با فیلم

👥 دوره جدید مدرسه فمینیستی


🎤ارائه‌دهنده: طاهره جورکش؛ دانش‌آموخته علوم اجتماعی دانشگاه تهران، تحلیلگر سینما ‌و فعال حوزه زنان

💬 هدف دوره: گشت و گذاری بین فیلم و فمینیسم از مباحث نظری تا حوزه‌های موضوعی 

📌 تعداد جلسات: ۸


💬عناوین مورد بحث:

➡️🌸جلسه اول: مروری بر نظریه های فمینیستی فیلم و مواجهه های فمینیستی با سینما
➡️🌸جلسه دوم: کشاکش ها و کلیشه ها در تصویر کودکی
➡️🌸جلسه سوم: بلوغ سینما و نمایش قاعدگی
➡️🌸جلسه چهارم: تاریک‌خانه خانواده در سالن سینما
➡️🌸جلسه پنجم: لانگ شاتِ طبقه و کلوزآپِ جنسیت ، نابرابری و آزار در محیط کار
➡️🌸جلسه ششم: اینترسکشنالیتی سینمایی: جنسیت، نژاد و حاشیه‌ها
➡️🌸جلسه هفتم: بدن زن چون میدان نبرد: شطرنج سیاست و رینگ جنگ
➡️🌸جلسه هشتم: زنان در قاب تنگِ مذهب و سنت


🗓 آغاز از خرداد ۱۴۰۳
🗓 یکشنبه و پنجشنبه‌ها ساعت ۱۸ به وقت ایران

🌐برگزاری جلسات در اسکای روم


👥برای ثبت‌نام در تلگرام به آیدی زیر پیام دهید:

👍 @Zaneruz_admin

❤️ @Zane_Ruz_Channel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/04/29 03:25:13
Back to Top
HTML Embed Code: