Telegram Group Search
گروه تجسمی خانه فرهنگ گیلان:

🔹️ نمایشگاه گروهی طراحی

🔸️گشایش: ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۷
🔸️ بازدید: ۱۹ تا ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
     ساعات:  ۱۰ تا ۱۳ |  ۱۷ تا ۲۰
🔸️گالری خانه فرهنگ گیلان

🔹️ با آثار:
#محسن_نعمت‌خواه
#مهشید_امین #شهلا_باقری #ژاله_خیاط  #نسرین_فلاحتی  #سعیده_نبی‌پور #مریم_نژاد #ریحانه_نظری  #میترا_واقع‌طلب

@kfgil
گروه شعر فارسی خانه فرهنگ گیلان:

نقد و بررسی مجموعه شعر

🔹 خاک ترکیب شیمیایی غمناکی‌‌ست |  زهرا حیدری

🔹 منتقدین: امیر کمالی | دکتر سینا جهاندیده

🔸 یکشنبه |  ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ | ساعت  ۱۷:۳۰

@kfgil
🔹ثبت‌نام دوره چهارم درس‌گفتارهای تاریخ هنر استاد امیر کمالی تا ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ تمدید شد.


🔸 دوره چهارم: فرنهوفر و پرتره بلا گردانی
(تحلیل تاریخی و مضمونی نقد مارکسیستی در شعر)

📌 حضوری _ آنلاین

📌  شروع دوره: ۲۳ خرداد ۱۴۰۳

برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید:
Telegram: @a_yazdaani
❗️Instagram: instagram.com/khane.farhang.gilan
گروه شعر گیلکی خانه فرهنگ گیلان:

رونمایی دو کتاب

🔹 کوتا واز (پرش کوتاه)
🔹چاکوده هوش(هوش مصنوعی)

🔸️محسن آریاپاد

🔹 سخنران‌ها: مسعود پورهادی | دکتر سینا جهاندیده | دکتر بهرام علیزاده

🔸 پنج‌شنبه |  ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ | ساعت  ۱۷:۳۰
@kfgil
گروه داستان گیلکی خانه‌ فرهنگ گیلان
🔹داستان‌خوانی و نقد
🔸دوشنبه | ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ |ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
گروه داستان فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان
🔹داستان‌خوانی و نقد
🔸سه‌شنبه| ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ |ساعت ۱۷:۳۰

@kfgil
🔖 اطلاعیه

🔴 زمان برگزاری مجمع عمومی و انتخابات هیات‌مدیره خانه فرهنگ گیلان

به اطلاع اعضا محترم می‌رساند مجمع عمومی و انتخابات هیات‌مدیره خانه فرهنگ گیلان، با توجه به تمدید مهلت ثبت‌نام کاندیداهای هیات‌مدیره، در روز جمعه ۱ تیر ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۰ صبح در محل عمارت خانه فرهنگ گیلان برگزار خواهد شد.

هیات‌مدیره خانه فرهنگ گیلان

@kfgil
به گزارش گروه شعر فارسی خانه‌ی فرهنگ گیلان؛ نقد و بررسی مجموعه شعر «خاک ترکیب شیمیایی غمناکی‌ست» سروده‌ی زهرا حیدری عصر یکشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ با حضور جمعی از هنرمندان و هنردوستان در هوای بهاری خانه‌ی فرهنگ برگزار شد. در ابتدا، اعظم اسعدی، مجری نشست به معرفی زهرا حیدری و کتاب¬های منتشر شده از ایشان پرداخت و در ادامه از وی دعوت کرد تا به جایگاه حاضر شود و تعدادی از اشعارشان را برای حاضران قرائت کند.
در بخش بعد این نشست، از نخستین منتقد، امیر کمالی برای ایراد سخنرانی دعوت به عمل آمد تا به بیان نظراتی پیرامون مجموعه شعر «خاک ترکیب شیمیایی غمناکی‌ست» بپردازد. کمالی گفت: که آنچه بیان می‌دارد نقد این کتاب نیست و نوعی جُستار است. او سپس به بیان نقل قولی از سورن کیرکگور پرداخت. «داشتن زندگی جذاب و روزمره، جایی میان زیبایی‌شناسی و اخلاق است.» و سپس این نقل قول را با «جبران‌ناپذیری»، اصطلاحی از آگامبن پیوند زد. «نخستین گام تفسیر زندگی جذاب، نوعی یگانگی و غریب بودن را در خود دارد.»
کمالی اضافه کرد: شارل بودلر نیای شعر مدرن است و همو بود که شاعران را آخرین قدیسان جهان توصیف کرد. «می‌توانیم ویژگی دیگری را به شاعران اضافه کنیم و بگوییم چیزی که آن‌ها را جبران‌ناپذیر می‌سازد و باعث می‌شود آثاری شاهکار بیافرینند، رمزدانی و نقشه‌خوانی زندگی جذاب است. شاعران با ما از زندگی جذاب حرف می‌زنند.»
این منتقد سپس با اشاره به مفهوم «حرکت» بیان داشت که می‌خواهد نظراتش را بر این مفهوم استوار کند. «شعر امروز، حرکتی دائمی از زیبایی‌شناسی به سمت اخلاق است، حرکتی که هیچگاه به اخلاق دست پیدا نمی‌کند. اگر هم به آن برسد، دیگر شعر نیست و از حیثیت شاعرانه‌ی خود دست می‌شوید. همین نرسیدن‌ها است که باعث شکل گرفتن‌شان می‌شود.»
نویسنده کتاب از مصائب معنا افزود: به میانجی همین حرکت دائمی است که شعر نوعی گره‌خوردگی با مفهوم «تقاضا» دارد. «این اصطلاح را در وجه مارکسیستی خودش هم می‌شنویم و بر این اساس است که بنیاد اقتصادی عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد. در این کتابِ شعر، موضوع مهم و ارزشمند برای من، پیوندخوردگی مفهوم تقاضا و مکان‌مندی است. این پیوند، ما را هدایت می‌کند به سمت الگوی الهیاتی که این‌بار، نوعی مکان‌مندی دارد. نباید فراموش کنیم که شاعران در خلق الهی مشارکت می‌کنند و کسانی هستند که همچون خداوند خلق می‌کنند و این خلق، در عرصه‌ی لغت اتفاق می‌افتد. گویی شاعران متصل به لوگوس هستند و نوعی کلام خلاقه دارند.»
نویسنده کتاب مانیفست خاموشان، سپس با اشاره به میلان کوندرا بیان داشت که گویی تمام آثار ادبی جزیی تمام‌نشده دارند و این جزء تمام‌نشده پیوند با تقاضا و خواستن دارد؛ خواستن برای تحقق آن. «بنابراین شعر خوب اکنون، دربردارنده‌ی حالتی غریب از تقاضا است.»
این منتقد و مترجم سپس با تکیه بر مفهوم «مکان» افزود که این مفهوم، شما را از هر بلای آسمانی برحذر می‌دارد و شر خدایان را به خودشان برمی‌گرداند. «جایی که کنش‌های ما در آن اتفاق می‌افتد، می‌توانیم از سعادتی حرف بزنیم که ما را به زمین گره می‌زند و خدایان نمی‌توانند ادعا کنند که سعادت را به ما ارزانی داشته‌اند.»
در ادامه‌ی نشست از دکتر سینا جهاندیده شاعر و  منتقد ادبی دعوت شد تا به بیان نظرات خود درباره‌ی این محموعه شعر بپردازد. جهاندیده در ابتدا با اشاره به جُستار امیر کمالی بیان داشت: «اگر بخواهیم جُستار ایشان را با خوانش درزمانی بررسی کنیم، دو موقعیت مختلف وجود دارد.» این منتقد سپس افزود که دو مفهوم درزمانی و همزمانی، اصطلاحاتی سوسوری هستند.
این منتقد سپس بیان داشت که باید ببینیم فروغ فرخزاد امر اجتماعی را تا چه اندازه در شعر خود وارد می‌کرد. «در شعر زهرا حیدری هم می‌توانیم ببینیم که ایشان بعد از مجموعه شعر «مات»، خواستند در فرم و زبان آفرینش داشته باشند و اخلاق را به آن اضافه کنند. در چهار مجموعه اول، هویت زنانه بسیار کمرنگ است. مدام در شعر با یک نفر گفتگو می‌کنند؛ بنابراین ساخت شعرشان روایی است.»
این مدرس دانشگاه سپس با اشاره به اشعار حیدری افزود که دور شدن از مکان‌مندی، یعنی شعری بگویم که دیگر فاسد نشود و هر کسی اسطوره‌ی خود را در آن پیدا کند، موجب نوعی آسیب‌شناسی بزرگ در شاعر می‌شود. «دچار لذت بردن از گزاره‌های مبهم می‌شوند. گرفتار و وارد باتلاق می‌شوند. بخشی از شعر مبهم زیباست، چون ساختار ندارد و دچار پرش‌های خیال هست زیرا قرینه ندارند. بنابراین شعر مبهم باید مانند اشعار رویایی باشد، زیرا کلید دارد و سرانجام قابل باز شدن است.»
این شاعر در ادامه گفت: شعر رویایی، کشفی است. «هر شعر ضد ساختار، در خوانش ساختار پیدا می‌کند. شعری که با گزاره‌های مبهم جلو می‌رود، دچار اشکال می‌شود و جلو نمی‌رود و تداعی در آن‌ها شکل نمی‌گیرد.»
جهاندیده با اشاره به این نکته که زهرا حیدری از کتاب مقدس هم در اشعارش بهره برده است، افزود: «ما در قرآن، آیات مدنی داریم و آیات مکی. در آیات مکی تخیل اسطوره‌ای حاکم است و گزاره‌ها هیجانی است.» این منتقد در پایان اظهاراتش بیان داشت که شاعر در این مجموعه به زبان اسطوره‌ای دست پیدا کرده است.
سپس زهرا حیدری از تمام حاضران و منتقدان برای حضورشان تشکر کرد و با قرائت دو شعر جدید خود، به این نشست پایان داد.
@kfgil
🔻🔻🔻
🔖 اطلاعیه

با درود
لیست نهایی کاندیداهای هیات مدیره و بازرسان خانه فرهنگ گیلان در انتخابات ۱۴۰۳ خانه فرهنگ گیلان (مورخ جمعه ۱ تیر، ساعت ۱۰ صبح)، در تاریخ قانونی مقرر و اصلاحات نهایی، با تایید هیات برگزاری انتخابات به شرح ذیل منتشر می‌شود:

کاندیداهای هیات مدیره:
۱.طاهره آرمیون
۲.حامد اریب
۳.اعظم اسعدی
۴.منوچهر بهدانی
۵.مزدک پنجه‌ای
۶.شهرام دفاعی
۷.سهیلا فرزاد
۸.مسعود حقانی

کاندیداهای بازرسان:
۱. حامد بشارتی
۲. خسرو خاقانی
۳. غلامحسن عظیمی

کمیته برگزاری انتخابات خانه فرهنگ گیلان
@kfgil
🔹 از اعضای محترم خانه فرهنگ گیلان درخواست می‌شود جهت شرکت در مجمع عمومی و انتخابات هیات مدیره و بازرسان، نسبت به پرداخت حق عضویت معوقه خود اقدام نمایند.

هیات مدیره خانه‌ فرهنگ گیلان

@kfgil
2024/06/15 10:16:42
Back to Top
HTML Embed Code: