Telegram Group Search
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 محاسبه نفس و اهمیّت آن

🎙جناب استاد معاونیان

@tazvir3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ابتدا فیلم را نگاه کنید تا متن ذیل برایتان مبهم نباشد

کسی دارد مدح سید علی #قاضی را می‌گوید که چندین سال است در وادیِ #جعل_تحریف راه نرفته، بلکه دَویده، به مقام تمکّن در جعل و تحریف رسیده، برای رسیدن به این مقام، باید گلوگاه‌هایی را پشت سر گذاشت، نقد دارد، بررسی دارد، تأسف و طعن دارد، امّا نباید جا زد، باید با پررویی تمام باز روی منبر به اهل بیت علیهم السّلام دروغ بست و به طعن ناقدان اهمیّت نداد، در نهایت شهرت به دست می‌آید. نزدیک‌ترین راه به شهرت، بیان سخنان جدید و دروغ بستن به اهل بیت علیهم السّلام است.

👈🏻 مشخّص است جناب #صراف توحید را نیز مانند مباحث دیگر کار نکرده، و خودش معانی و بطن این الفاظی را که با آب و تاب می‌گوید، نمی‌داند. البتّه توحیدِ این جماعت توحیدی است که در آن دروغ بستن به خداوند متعال قبحی ندارد، تشبیه و تجسیم مثل آب خوردن است.

@tazvir3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#مشترکات_عرفانی

🎥 دکتر الهی #قمشه‌ای که پیشتر به فقه تشیّع إشکال کردند (اینجا)، و پیرامون أشک بر امام حسین علیه السّلام کلامی داشتند (اینجا)، و در موضعی زيارت قبور را به إستهزاء گرفتند (اینجا)، این‌بار در مورد حجاب نیز اظهار نظر نمودند‼️

اوّلا: ایشان عرفان‌‌پژوه است، نه فقیه و عالِم، لذا إظهار نظر ایشان خالی از إعتبار است. از کلامشان نیز پیداست که مبانی فقه را نه آگاهند، نه آموخته‌اند. لذا مردم و خود ایشان باید در این زمینه به أهلش رجوع نمایند و اگر شکّ و شبهه‌ای دارند، مطالبه دلیل نمایند.

👈🏻 ثانيا: امامت را شیعیان به عقاید اضافه نکرده‌اند بلکه امامت اصلی بوده که در تمام انبیاء و اوصیاءِ آنان علیهم السّلام جاری و حاکم بوده‌ست. بسیاری از علمای عامّه نیز به صورت صریح خلافت و امامت را جزء اصول دین می‌دانند، و یا مطالبی را مطرح کرده‌اند که نتیجه آن پذیرفتن چنین اعتقادی است؛ امّا وقتی به امامت امیرمومنان علی علیه‌السّلام و عقیده شیعه می‌رسند، خدشه می‌کنند. عدل را نیز شیعیان اضافه نکرده‌اند، بلکه سُنّیان (معتزله و أشاعره) نیز یا عدل را از اصول عقاید می‌دانند، یا در تعریف عدل بحث دارند، نه در اصل آن.

@tazvir3
#شرف_شمس #بدعت #صوفیه

💡شرف شمس، سنّت يا بدعت؟

🔻 مطلب إجمالی:

www.tg-me.com/herz_asemani/720

🌐 مطلب تفصیلی با توضیحات کامل، در لینک ذیل:

B2n.ir/e94938


@herz_asemani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#مشترکات_عرفانی

🎥 مرحوم بهاءالدّینی:

«در دوره‌ای ارواح برخی مؤمنین که آنها را می‌شناختم، به من فشار می‌‌آوردند که روزه نگیر، و من دیگر روزه نگرفتم، البتّه از روی دلسوزی می‌گفتند، چون ظاهرا روزه برای من خطر مرگ داشت، در لیالی قدر دوباره گفتند روزه بگیر، که بعد از آن ایّام من دیگر نتوانستم روزه بگیرم و با روزه خداحافظی کردم.»

❗️عجیب است! مگر انسان روزه واجب را بدون حجّت شرعی ترک می‌کند؟! خواب و ارواح مگر جزء ادلّه شرعی محسوب می‌شود؟! اگر انسان توان و قدرت روزه ندارد، واضح است که معذور است، دیگر نیاز به تذکّر ارواح و خواب و این مسائل نیست، اگر انسان می‌داند که می‌تواند روزه بگیرد، خواب و ارواح هم نمی‌توانند انسان را منصرف کنند.

عزیزان، این وادی خواب و ارواح و #کشف_شهود و امثالهم، بسیار خطرناک و لغزنده است، به شدّت مراقب باشید.

@tazvir3
#علمای_شیعه #خواب_رؤیا #کشف_شهود

⚠️ جایگاه خواب و رؤیا، در فقه و استنباط حکم شرعی

بسیار دیده و شنیده‌ایم که بر اساس خواب و رؤیا، حکمی از احکام‌ را نفی یا إثبات کرده‌اند. این در حالی است که خوابِ غیر معصوم، غالب اوقات در اثر تصرّفات شیطانی یا مشکلات جسمی و پریشانی ذهن است. به فرض صادقه بودن هم حجیّت شرعی ندارد.

1⃣ شیخ مفید رحمه الله:

«... فإنا لسنا نثبت الأحكام الدینیة من جهة المنامات» _ باید توجّه داشت كه ما احكام دینى را به وسیله رؤیا و خواب اثبات نمى‏كنیم. (الفصول المختارة، ص ١٣٠)

2⃣ علّامه مجلسی رحمه الله پس از نقل یک روایت صحیح می‌نویسد:

«ثم إن هذا الخبر یدل على أن بالنوم لا تثبت الأحكام» _ این خبر دلالت می‌کند که با رؤیا و خواب نمی‌توان احکام الهی را اثبات کرد. (مرآة العقول، ج ١۵، ص ۴۶٩) همچنین در (بحارالأنوار، ج ۵٨ ص ٢٣٨) بیان می‌کنند که سیره متشرّعه عدم إعتنا به رؤیا در احکام شرع است، و تکیه بر ادلّه ظاهری و شرعی باید نمود.

3⃣ محدّث نوری رحمه الله:

«و لا یخفی علی الارباب النهی عدم کون الرؤیا طریقاً فی غیر الانبیاء فی الاحکام بأسرها.» _ بر عقلا و اهل فن پوشیده نیست که رؤیا برای غیر معصومین عليهم السّلام، در استنباط هیچ حکم فقهی به کار نمی‌آید. (دارالسلام، ج ۴ ص ١٩٠)

4⃣ محدّث بحرانی رحمه الله:

«... مجرد التخیّل و التصوّر لا یصح أن یترتب علیه حکم شرعی لا وجوبا و لا استحبابا.» _ با خواب و خیال، هیچ حکم واجب و مستحبّی را نمی‌توان اثبات نمود. (الدرر النجفیة، ج۲ ص۲۸۳)

5⃣ سیّد مرتضی رحمه الله، بحثی دارد پیرامون عدم حجیّت خواب غير معصوم و عدم کاشف بودن آن از حکم شرعی. (رسائل، ج ٢ص ١٣)

6⃣ ابن إدريس حلّی رحمه الله، عمل به حکم شرعی بر اساس‌ خواب و رؤیا را بی اساس می‌داند. نهایتا در امر مستحبّی مانند زیارت، فرد مختار است که عمل کند یا نه. (أجوبة مسائل، ص ٣١٢)

7⃣ شیخ حرّ عاملی رحمه الله، بابی دارد با عنوان: «لا يجوز العمل بالمنامات في الأحکام الشرعیة» و آنجا پس از نقل روایاتی می‌نویسد:
«واجب است که در احکام شرعی به روایات اهل بیت علیهم السّلام استناد کرد، نه خواب و رؤیا که مشتمل است بر صدق و کذب.» (الفصول المهمة، ج ١ ص ۶٩٠)

8⃣ آیت‌الله #جوادی_آملی در عدم حجیّت خواب در مباحث علمی و اعتقادی می‌نویسد:

«شاید سرّش آن باشد كه در آن صورت حدّ و مرزی برای رؤیا و مكاشفات عرفانی وجود نمی‏داشت و هر كس هرچه می‏خواست در عالم رویا می‏دید یا در عالم مكاشفه مشاهده می‏كرد؛ از امور ساده‏ای مثل این‌که فلانی باید فلان مبلغ را به فلان كس بدهد؛ فلانی باید فلانی را به عقد خود درآورد یا به عقد فلانی درآید یا... گرفته تا امور مهمی مانند ادعای نیابت و سفارت از حضرت بقیة‌الله _ ارواحنا فداه _ و...، در نتیجه بسیاری از امور، واجب و بسیاری دیگر حرام می‏شدند و الزامات و التزامات فراوانی پدید می‏آمدند و راهی برای نفی و اثبات آن‏ها نبود و خلاصه، سنگی روی سنگی بند نمی‏شد؛ در حالی كه معیار الزامات و التزامات فقهی در عصر غیبت آن است كه دیگران راه عالمانه‏ای برای اثبات یا نفی آن داشته باشند و این، راهی جز استناد و اتكّا به ادله اربعه (كتاب، سنّت، عقل و اجماع) در استنباطات فقهی ندارد.» (ادب فنای مقرّبان، ج ۶ ص ١۴١)

توجّه شود که این بحث دالّ بر عدم رؤیای صادقه نیست، بلکه محل بحث "استنباط و إثبات حکم شرعی با رؤیا" است. رؤیای صادقه و مبشّرات در جای خود قرار دارد، ولی از ادلّه احکام شرعی محسوب نمی‌شود.

مطلب بعد: بحث رؤیای صادقه و تعبیر خواب و انواع رؤیا. (ان شاء الله)

@tazvir3
شب بیست ونهم ماه رمضان 1445
<unknown>
#شاهد_بازی #مشترکات_عرفانی #شرع_گریزی #سراب_عرفان

🎙 جناب استاد معاونیان

فضايح صوفیه، و روش‌های ابداعی برای سلوک

www.tg-me.com/moaveniyan
#خواب_رؤیا #کشف_شهود #مشترکات_عرفانی

🌌 خواب و انواع آن، و تأثیرش در مسائل إعتقادی

در مطلب قبل، جایگاه خواب در استنباط احکام شرعی بررسی شد. حال باید دید به طور مطلق، خواب‌ها به چند دسته تقسیم می‌شود و آیا می‌توان عقاید را بر پایه خواب بنا کرد؟

می‌دانیم که بسیاری از گروه‌های عرفانی و صاحب جریان، یا افرادی که به دنبال اغراض خاص هستند، بسیار به خواب و رؤیا تمسّک می‌کنند. هم برای اثبات ایمان، و هم برای اثبات کفر؛ و مکرّر دیده شده برخی مؤمنین بر پایه خوابِ خود یا دیگران، مسیر زندگی خود را تغییر داده‌اند.

🔻علّامه مجلسی رحمه الله، به نقل از "الکافی" می‌نویسد:

از امام صادق علیه السّلام روایت شده است که فرمودند: «رؤیا و خواب‌دیدن بر سه قسم است: بشارت خداوند متعال برای مؤمن، ترسانیدن شیطان، خواب‌های پریشان.»
در روایت دیگری فرمودند:
«خواب دروغ که اثرش ظاهر نمی‌شود خوابی است که در اوّل شب دیده می‌شود، همان زمانی که وقت سلطه شیطان است و آن خواب، خیالاتی است که شیاطین نزد انسان جلوه می‌دهند و ریشه‌ای ندارد. امّا خواب راست خوابی است که در یک سوّم آخر شب، هنگام نزول ملائکه دیده می‌شود. خوابی که به هنگام سحر می‌بیند خواب راست است و إن شاء الله تخلّف نمی‌کند، 👈🏻 مگر آنکه در حال جنابت بوده یا بی وضو خوابیده باشد، یا آنچه از ذکر و یاد خداوند متعال که سزاوار است پیش از خواب بگوید، بجای نیاورده باشد که در این صورت، خوابش یا تحقّق نمی یابد و یا با تأخیر محقّق می‌شود.» (حلیة المتّقین، انتشارات امام علی علیه السّلام، ص ٣٩١)
لذا از سه مورد رؤیا، دو مورد شیطانی است.
ابوبصير گويد: امام باقر علیه السّلام فرمودند: ابليس، گماشته‌ای دارد بنام "هُزَع" كه هر شب ميان مشرق و مغرب را پر كند و به خواب مردم می‌آید، و به این دلیل است که مردم خواب پريشان می‌بينند. (أمالی، صدوق، نشر: مؤسسة البعثة، ص ٢١٠)
واضح است ابلیس و أعوانش لعنهم الله، می‌توانند براحتی به خواب انسان بیایند و حتّی در مغز انسان خواب بسازند و إلقا کنند و انسان را بترسانند. به همین دلیل، اهل بیت علیهم السّلام اذکار و آدابی برای قبل از خواب به ما آموخته‌اند تا از شرّ شياطين در أمان باشیم. به این مسئله در روایات متعدّدی إشاره شده. (نمونه: الکافی، ج ٢ ص ۵٣۴، بَابُ الدُّعَاءِ عِنْدَ النَّوْمِ وَ الِانْتِبَاهِ؛ ح ٣ و ۴ و ۵ و ٧) و در همین باب، أذکار و آدابی نیز برای محافظت در خواب، توصیه شده است.
این مسئله به دلیل خلقت خاصّ جنّ است که حتّی می‌تواند مانند خونی که در رگ‌ها جاری است وارد بدن انسان شود. روایاتی به این نکته اشاره دارند که در کتب فریقین وارد شده. (در شیعه: الکافی، ج ٢ ص ۴۴٠، و ج ٨ ص ١١٣، کتاب الزهد، ص ٧۵، تفسير عیاشی، ج ١ ص ٢٧۶، تفسیر قمّی، ج ١ ص ۴٢، مصباح المتهجّد، ص ۵۶٠، صحيفه سجّادیه، دعای بیست و پنجم.)
از طرفی در روایات متعدّدی تصریح شده که مؤمن نیز خواب‌های آشفته دارد و همیشه رؤیاهای او صادقه نیست. بعنوان نمونه:
«نوفلی گوید: به امام صادق عليه السّلام گفتم: بسا مؤمن خوابى ببیند و همان‌طور واقع شود، و بسا خوابى ببیند و اثرى ندارد! فرمودند:
"فَكُلَّمَا رَآهُ رُوحُ الْمُؤْمِنِ فِی مَلَكُوتِ السَّمَاءِ فِی مَوْضِعِ التَّقْدِیرِ وَ التَّدْبِیرِ فَهُوَ الْحَقُّ وَ كُلَّمَا رَآهُ فِی الْأَرْضِ فَهُوَ أَضْغَاثُ‏ أَحْلَام"
وقتی مؤمن بخوابد، از روحش حركتى تا آسمان بكشد و هر چه را روح مؤمن در آسمان _ كه محل تقدیر و تدبیر است _ ببیند حق است، و هرچه را در زمین ببیند اضغاث و احلام است.» (أمالی، صدوق رحمه الله، ص ١۴۶)
لذا با این وضعیت، تا زمانی که ثابت نشود خواب انسان رؤیای صادقه است، باید حمل بر شیطانی بودن شود. و بر فرض رؤیای صادقه بودنش هم برای دیگران حجّت نیست و چیزی را ثابت نمی‌کند، تا حکمی از شرع یا عقاید را بر پایه آن استوار کنند. تشخیص صادقه بودن رؤیا امری دشوار است، و از آنجا که این مهم با "تعبیر خواب" مرتبط است، در بخش بررسی "تعبیر خواب" به آن اشاره خواهد شد ان شاء الله.

از آنجا که در قسمت‌های بعدی این بحث، برخی إبهامات دیگر در باب خواب و رؤیا بررسی خواهد شد ان شاء الله، لذا باید تمام جوانب بحث را در کنار يکديگر مشاهده نمائید.

قسمت بعد: تکلیف خواب‌هایی که از اهل بیت علیهم السّلام دیده می‌شود چیست؟!

@tazvir3
↪️ بخش دوم

👈🏻 آیا ممکن است در خواب، شیطان خود را بنام معصومین علیهم السّلام معرّفی کند؟!

از آنجا که در برخی روایات آمده: "شیطان نمی‌تواند به شکل معصومین عليهم السّلام ظاهر شود." افرادی که در خواب‌، نور یا فردی نورانی را می‌بینند، بطور قطع و یقین حمل بر این می‌کنند که آن شخص یکی از معصومین عليهم السّلام بوده است.
ابتدا این نکته را باید توجّه داشت که اگر شخصی در دوره‌ معصومین علیهم السّلام زندگی نکرده و چهره مبارک ایشان را ندیده، نمی‌تواند تشخیص دهد که معصوم به خواب او آمده یا نه؛ کسی که چهره مبارک رسول اکرم و اهل بیت علیهم السّلام را ندیده و قرینه‌ای بر شناخت آنان ندارد، چگونه قطع حاصل می‌کند که ایشان بوده‌اند؟! آری، اگر شیطان قدرت نداشت در خواب انسان دخل و تصرّف کند، این مسیر هموارتر بود و احتمال خطای آن کمتر، امّا مشاهده کردیم که تا چه حدّ راه نفود و تصرّف آن ملعون باز است.
لذا در عصر حیات امام رضا عليه السّلام، یکی از شیعیان خواب رسول اکرم صلی الله علیه و آله را دید که خبر از شهادت امام رضا عليه السّلام دادند، و او خوابش را بر امام عرضه کردند و امام تأیید نمودند. یعنی اعتبارسنجی خوابش بر عهده خود معصوم بود. (عیون اخبار الرضا علیه السّلام، ط_أعلمی، ج ١ ص ٢٨٧)
شیطان ملعون، مکرّر بنام معصومین عليهم السّلام در خواب افراد مختلفی آمده است و خود را یکی از معصومین عليهم السّلام معرّفی کرده است. در چند مورد که برخی غلات مدّعی این مسئله بودند، امام فرموده‌اند آن شخصی که خود را در خواب بعنوان معصوم معرّفی کرده، شیطان ملعون بوده است. (اینجا) و پیشتر گذشت که در بحث #کشف_شهود هم همین مبنا برقرار است. آنجا شواهد و قرائن بسیاری ارائه شد، و یک نمونه جالب را باز اینجا تکرار می‌کنم:

بسیاری از عُرَفا نیز به این واقعیت پی برده‌اند که خواب و کشف_شهود دارای معیار و ملاک است، زیرا چه بسا القائات شیطانی و خیالات ذهنی، سراب را برای سالک، آب جلوه دهد. #قیصری در مقدّمه شرح "فصوص الحکم" می‌نویسد:
«چنین نیست که مکاشفات عرفانی همواره مصون از خطا و اشتباه باشد، بلکه در بسیاری از موارد آنچه مکاشفه و شهود و حقیقت بنظر می‌رسد، ساختهٔ خیال و القائات شیطانی است که نه تنها پرده از حقایق برنمی‌دارد، بلکه حقیقت را واژگون کرده و موجب گمراهی می‌گردد.»

جالب توجّه اینکه بسیاری از مستبصرین، در دوره انحراف، خواب معصومین عليهم السّلام را دیده‌اند که آن انوار إلهی، خلفای ظلم و جور و سران بدعت و انحراف را تأیید کرده‌اند، ولی بعد از استبصار و هدایت، باز خواب دیده‌اند که آنان در حال عذابند و معصومین عليهم السّلام از آنها برائت جسته‌اند.
#ابن_عربی مدّعی است که رسول اکرم صلی الله علیه و آله در خواب به او دستور داده تا کتابی تألیف کند، بعد که در مطالب کتاب نظر می‌کنیم، سراسر انحراف و دشمنی با مکتب اهل بیت علیهم السّلام را مشاهده می‌کنیم.
#طاهری رئیس #عرفان_حلقه نیز چنین ادّعایی دارد. و بسیاری از افراد دیگر که در ضالّ و مضل بودنشان شکّی نیست، رسالت شیطانی خود را بر پایه خواب یا دستور معصومین عليهم السّلام بنا نهاده‌اند، که البته دستور شیطان ملعون بوده‌ست. (اینجا را هم مشاهده کنید.)

قسمت بعد: تعبیر خواب

@tazvir3
↪️ بخش سوّم

💡 تعبیر خواب و حواشی آن

افرادی بوده و هستند که به تعبیر خواب معروفند و مراجعینی دارند، برخی‌شان منحرف و لامذهب، و برخی متشرّع و شیعه هستند. ابتدا باید دید علم تعبیر خواب را چه کسانی و تا چه حدّ دارند.

💠 علّامه مجلسی رحمه الله:

بِدان که چون این پرده‌های رنگارنگِ تعلّقاتِ جسمانی، و شیشه‌های الوان و زینت‌های دنیوی به هنگام خواب در پیش چشمِ دل آویخته است، و با وجود عروج به مراتب بالای روحانی باز بصیرتش با این خیالات آمیخته است، لذا در خواب اشیاء به صورت‌های دیگر دیده می‌شود و هرچیزی را به اعتبار مناسبات، شکل‌ها و صورت‌هایی است که در کلام الهی و سخنان انبیاء و اوصیاء علیهم السّلام، برای عقل‌های ضعیف و بصیرت‌های آفت زدهٔ محبوسانِ سرای غرور یعنی دنیا، به آنها مَثََل زده‌اند. یعنی با توجه به اینکه دنیادوستان، خود را از معقولات معزول ساخته و مدار و ملاکشان بر محسوسات است، لذا معقولات را در لباس محسوسات به آنها نشان می‌دهند.
چنانچه فرموده اند: «دنیا مانند ماری است که خطّ و خال نیکو دارد، و کودک نادان، فریب آن را می‌خورد در حالی که در درونش زهر کُشنده‌ای است.» و همان گونه که "علم" را که باعث حیات قلوب است، به "آب" که باعث حیات بدن‌هاست تشبیه کرده و فرموده اند: «چنانچه سبزی زمین به آب است، سرسبزی قلب به علم است.» و همان گونه که "علم" را بار دیگر به نور آفتاب و چراغ تشبیه کرده‌اند، زیرا نور، تاریکی‌های ظاهر را برطرف می‌کند، و علم ظلمت‌های شُبهات و شک و تردیدها و حیرت‌های جهل و ضلالت را زایل می‌سازد.
آری، کلام حق تعالی و انبیاء و اوصیاء علیهم السّلام مملو از این مثال‌هاست و سِرّش همان است که گذشت. از این روی، در عالم خواب نیز هرچیزی به صورت و شکلی جلوه می‌کند و به همین علّت، خواب نیاز به تعبیر دارد و کار تعبیرکننده آن است که از آن شکل و صورت به حقیقت برسد. مثلا کسی که در خواب مشاهده می‌کند در میان فضله افتاده، یا دستش به فضله آلوده شده، مُعبّر می‌داند که این صورت و شکلِ حب دنیاست که در نزد مردمِ آگاه، از فضله و مُردار گندیده‌تر است، و می‌داند که مالی بدست او می‌آید. یا اگر در خواب ببیند ماری متوجّه او شده، مالی به او روی می‌کند. یا اگر دید که در میان آب است، علم و دانش نصیبش می‌شود. و این (علم تعبیر خواب) دانش عظیمی است و مخصوص پیامبران وجانشینان آنهاست
و معجزه حضرت یوسف علیه السّلام محسوب می‌شد.
(حلیة المتّقین، انتشارات امام علی علیه السلام، ص ٤٠١)

همچنین مجلسی اوّل رحمه الله نوشته:

«تعبیر رؤیا را انبیاء و اوصیاء یا کسانی که الهام الهی را دریافت می‌کنند می‌دانند، و تعبیر رؤیا دریای عمیقی است، بلکه به تجربه یافته‌ایم که برای هر فرد و رویای او تعبیری خاص وجود دارد که همان خواب برای فردی دیگر متفاوت تعبیر می‌شود.» (روضة المتّقین، ج ۵ ص ٣٩)

محدّث بحرانی رحمه الله:
«آن‌چه در خواب دیده می‌شود، اگر از اقسام خواب‌های آشفته نباشد، به دلیل عدم درک صحیح تعبیر خواب و پیام‌های داده شده، نمی‌تواند حجّت قرار گیرد.» (الدررالنجفیة، ج ٢ ص ٢٨٣)

🔘 علّت این مسئله واضح است. از آنجا که تعبیر خواب از یک نظام روشمند برخوردار نیست، و مبانی آن مانند فقه و علوم حدیث توسّط اهل بیت علیهم السّلام در دسترس همگان قرار نگرفته، لذا مشخّص نیست که معبّر بر چه أساسی خواب را تعبير می‌کند. برخی سران بدعت، توسّط جنّ خواب را تبیین می‌کنند. (در مطلب پیش گذشت که شیطان ملعون توانایی پدیدآوردن و تصرّف در خواب را دارد.) به این نحو که ابتدا برای شخصی خوابی می‌سازد، از آن طرف به سرکرده بدعت اطّلاع می‌دهد که فلان شخص چنین خوابی دیده، تو از خواب او اطّلاع بده تا با این خبر پنهانی، مریدت شود. گاهی هم در قالب یک معصوم در خواب به کسی می‌گوید که بزودی یک ولیّ خدا بر سر راهت قرار می‌گیرد که تو را هدایت می‌نماید و نشانه‌اش این است که از خواب تو خبر می‌دهد، و از آن طرف به آن شخص منحرف اطّلاع می‌دهد. دقيقا مثل کارگردانی که از کمّ و کیف سریال و فیلم خود باخبر است و می‌داند چه کسی در چه نقشی باید قرار بگیرد. لذا غالب اوقات جنّ است که معبّر را آگاه می‌کند. (👇🏻ادامه)

@tazvir3
👆🏻گاهی هم معبّر از منحرفین و اهل بدعت نیست و تعبیرش صحیح از کار در می‌آید. حال ممکن است بر اساس تجربه و صفات ظاهری و روحی طرف مقابل تعبیر کند که بر اساس حدس بالایی که وجود دارد آگاه می‌شود. مانند پزشکی که با مشاهده شواهد و قرائنی که تجربی می‌باشد، احتمال فلان بیماری را می‌دهد و غالبا صحیح است.
و یا ممکن است تعبیر، القائاتی باشد که معبّر نمی‌داند منشأ آن چیست، و این مشکوک است. لذا در حدیثی از امام باقر علیه السّلام می‌خوانیم که حضرت رسول صلی الله علیه و آله فرمودند:
«خواب مؤمن بر بالای سرش در میان زمین و آسمان پرواز می‌کند تا خودش آن را برای خود تعبیر کند، یا دیگری این کار را انجام دهد، سپس به همان شکلی که تعبیر شده واقع می‌شود؛ بنابراین، خوابِ خود را جز برای شخص عاقل بازگو مکنید.»
باز از امام باقر علیه السلام روایت شده است که فرمودند: «خواب را جز برای مؤمنی که دارای حسادت و عداوت و طغیان نباشد، نباید بازگو کرد.» (حلیة المتّقین، انتشارات امام علی علیه السّلام، ص ٣٩۵)

باید توجّه نمود که اوّلاً: انسان باید تا جایی که می‌تواند خواب را نزد خود نگاه دارد و حمل بر خیر نماید. ثانیا: نقل آن حتّی برای مؤمن واجب نیست که تصوّر شود حتما باید برای کسی نقل کنیم. ثالثا: اگر قرار شد نقل کنیم، بايد طرف مقابل مؤمن باشد، زیرا ممکن است مؤمن به دلیل شناخت معارف دین، به نکته باطلی در خواب پی ببرد و گوشزد کند. أیضا مؤمن چون‌ از حسادت و بخل خالی است، خواب را حمل بر خیر می‌نماید، زیرا "طيَره" يا فال‌بد بسيار نهی ‌شده و در روند یک جریان تأثیر بسزایی دارد. و در خواب هم فرموده‌اند حمل بر خیر نمائید. (در ادامه، مواردی خواهد آمد.)

جالب توجّه است که علّامه مجلسی هنگام بيان نکات تفسیریِ مُعَبِّرین در کتاب شریف بحارالانوار، چنین می‌گوید:

«در این باب، برخی از آنچه که اربابِ تعبیر و تأویل گفته‌اند را نقل می‌کنیم، هر چند بیشترِ آنها، مأخذِ درستی ندارند که قابل اتکا و اعتماد باشد.» (ج۵٨ ص٢١٩) و در انتهای همین باب می‌نویسد:

«در اینجا آنچه را که از کتاب‌های معتبرشان آوردیم به انتها رسید و بر بیشتر این موارد، نمی‌تواند اعتماد کرد؛ زیرا مبتنی بر مناسباتِ مخفی و خیالاتِ بی ارزش است؛ بیشترِ روایاتی را هم که ذکر می‌کنند ثابت نیست و حتی در بسیاری از موارد، تجربه بر خلافِ گفته‌های آنها بوده است … همچنین این موارد غالبا با تفاوت اشخاص و احوال و زمان‌ها، متفاوت می‌شوند، و لذا این علم از معجزات پیامبران و اولیاء علیهم السّلام است و دیگران از این علم، بهره‌ای ندارند مگر مقداری بسیار اندک که آنهم قابل اعتنا نیست. اما خواب‌های پریشانی که ناشی از غذاهای بی‌کیفیّت و اخلاطِ بدنی است نیز بسیار هستند و با تجربه، ثابت شده که این خواب‌ها ناشی از آن اخلاط و غذاهاست.» (ج۵٨ ص٢٣٣)

در واقع، آنچه در تعبیر خواب تا کنون ارائه شده، صرفا مجموعه‌ای از استحسان و تخمین و ظنون است و مبنا و نظام روشنی ندارد. در این بازارِ مکّاره، کسانی هستند که بر موجِ تعبیر خواب سوار شده و از آن ارتزاق کرده و همچنین از طریقِ آن، خرافات و توهّمات و اسطوره‌ها و افسانه‌ها را – که هیچ علمی به آن ندارند – ترویج نموده و حتّی از رسانه‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای برای هدف خویش استفاده می‌کنند، و برخی سران بدعت و جریانات انحرافی، این مسئله را وسیله شکار ساده‌لوحان قرار داده‌اند.

✴️ حال خوب است به چند نمونه از تعبیر خواب‌های معصومین عليهم السّلام مروری داشته باشیم که فهم آن و شناخت ربطش با شخصی که خواب دیده، برای غیر معصوم ممکن نیست:

«کسی به امام صادق علیه السّلام عرض کرد: خوابی دیدم که از آن بسیار می‌ترسم. دامادی داشتم که از دنیا رفته، خواب دیدم دست در گردن من انداخته، می‌ترسم بمیرم. حضرت فرمود: هر صبح و شام در انتظار مرگ باش و از آن گریزان مباش، ولی معانقه (به اصطلاح روبوسی) با مُردگان نشانه طول عمر است. دامادت چه نام داشت؟! گفت: حسین. حضرت فرمودند: زیارت امام حسین علیه السّلام نصیب تو خواهد شد، زیرا هرکس با همنام آن حضرت در خواب معانقه کند، توفیق زیارت آن حضرت نصیبش می‌شود. (الکافی، ج ٨ ص ٢۴۴)

«شخصی خدمت امام صادق علیه السّلام رسید و عرض کرد: خواب دیدم آفتاب فقط بر سرم می‌تابد نه بر بدنم. حضرت فرمودند: نور ساطع و دین کاملی نصیب تو می‌شود. اگر آفتاب همه وجودت را فرا می‌گرفت در دینِ حق غوطه ور می‌شدی! آن شخص گفت: دیگران خواب مرا به پادشاهی تعبیر می‌کنند. حضرت فرمودند: کدام یک از پدرانت پادشاه بودند که چنین خیالی برای تو پدید آمده است⁉️ و کدام پادشاهی بهتر از دین حق که با آن امید رفتن به بهشت را داشته باشی؟» (الکافی، ج ۸، ص ۲۴۳)

ادامه 👇🏻

@tazvir3
👆🏻 «امام کاظم عليه السّلام فرمودند:
زنی در زمان رسول اکرم صلی الله علیه و آله، خواب دید ستون خانه‌اش شکست. نزد رسول اکرم آمد و خواب خویش را برای ایشان تعریف کرد.
فرمودند: همسرت به سلامت نزد تو بر می‌گردد. اتّفاقا همسر این زن، غائب بود و همانطور که پیامبر اکرم فرمودند نزد آن زن، در صحت و سلامت برگشت. اما دوباره از نزد این زن رفت و آن زن در خواب دوباره دید که گویا ستونِ خانه‌اش شکسته است. نزد پیامبر اکرم آمد و خواب خود را تعریف کرد و ایشان فرمودند: همسرت در صحّت و سلامت نزد تو می‌آید. همینگونه شده و همسرش در صحت و سلامت، نزد وی بازگشت. بعد از مدّتی همسر آن زن، از نزدش رفت و این زن نیز برای مرتبه‌ی سوم، همان خواب را دید و این مرتبه، مردِ شومی را دید و خوابش را برای او تعریف کرد و آن مرد – که انسان خوبی نبود – گفت: "همسرت می‌میرد". این خبر به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رسید و ایشان فرمودند: چرا خواب آن زن را، به خوبی و خیر، تعبیر نکرد؟!» (الکافی، ج ۸، ص ٣٣۶)

🔹در پایان دو نکته را یادآور می‌شوم:

الف) چند سؤال از آیت الله صافی گلپایگانی رحمه الله

آيا كتب تعبير خواب، مانند كتاب ابن سيرين معتبر است؟

✍🏻 جواب: بطور كلّى، تعبير خواب اگر از جانب غير معصوم باشد، اعتبار شرعى ندارد.

آيا با يادگرفتن علم پيشگويى، مى توان آينده را پيش بينى كرد؟

✍🏻 جواب: تعليم اينگونه علوم براى اكثر اشخاص، لزوم و ضرورت ندارد، بلكه بعض آنها شرعاً جايز نيست و موجب اتلاف عمر مى‌شود.

آيا كسانى كه با جنّ ارتباط دارند، صاحب كرامت و فضيلت محسوب مى‌شوند؟

✍🏻 جواب: اين عمل، فضيلت و كرامت كه نيست، بلكه بنابراحتياط، جايز هم نمى‌باشد. (معارف دین، ج ۳، ص ۴۴٣)

ب) ابن‌سیرین یک سنّی متعصّب و شخصی منحرف بوده که از فقهای عامّه محسوب می‌شود و بسیار مورد توجّه صوفیان قرار گرفته است. (اینجا را ببینید.)

فراموش نکنیم که فرمودند: ‌«شأن دین خداوند متعال و معارف آن، بالاتر از آن است که با خواب و خیال شناخته و فهمیده بشود.» (الکافی، ج ٢ ص ۴٨٢) و احتیاط در این دوره از توصیه‌های اهل بیت علیهم السّلام است، مؤمن خود را در معرض پرتگاه هلاکت و گمراهی قرار نمی‌دهد، و به محکمات و واضحات و فرامینی که در منابع معتبر دینی آمده، بسنده می‌کند تا از شک و شُبهه و لغزش در امان باشد.

@tazvir3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#مشترکات_عرفانی #علم_ستیزی

🎥 جناب #شفیعی_کدکنی، در عین اینکه #ابوالحسن_خرقانی را مدحی غلوآمیز می‌کند، تصریح می‌کند که او خواندن و نوشتن نمی‌دانسته! معلوم نیست که آن سخنان را از کجا آورده! او مردی بزرگ است.

👈🏻 حال از ایشان می‌پرسیم:

اگر یک نفر نزد شما بیاید و بگوید من اصلا خواندن و نوشتن نمی‌دانم، شما پای سخنان و تعالیم من بنشین، و جای خود را نیز به من بده، آیا می‌پذیرید؟! آیا شاگردان شما حاضرند خود را به او بسپارند؟ آیا برایشان مضحک نیست که پای گفته‌های یک فرد بیسواد و خالی از علم و سواد بنشینند؟ چرا چنین شخصیّتی که اولیّات را نداشته و مانند عوام بوده را اینقدر پر و بال می‌دهید و به اوج می‌رسانید؟ خب تعطیل کنید و علم و مدرک و کرسی درس را وانهید و مشغول همان حالاتی شوید که خرقانی داشته! مگر بیان شطحیّات و کفریّات فضلیت و هنر است؟ از هرکسی برمی‌آید! تأسف‌بار است که ذهن جوانان را به جریانی سوق دهید که مکرّر خودتان به مبانی و اصولش نقدهای جدّی داشته‌اید. آیا خرقانی باید الگو و اسطوره دانشجویان باشد!؟

عنوان #شفیعی_کدکنی را دنبال کنید تا نقد ما روشن‌تر شود.

@tazvir3
#صوفیه_در_صفویه #مشترکات_عرفانی

أخّاذی بنام اهل بیت علیهم السّلام

بارها بیان شد که انگیزهٔ سران گمراهی و ضلالت و جریانات فرقه‌ای، یا شهرت است، یا ثروت، یا قدرت، یا همه این موارد؛ اگر انگیزهٔ مدّعی، ثروت باشد، غالبا با یک بهانه شرعی و مقدّس، از مریدان و دیگران اخذ اموال می‌کند، چنانکه مکرّر دیده و شنیده‌ایم که فلان قطب و عارف و صوفی و سرکرده، به بهانه دستوری از طریق #خواب_رؤیا و یا #کشف_شهود به مریدان و اطرافیان گفته باید پولی بدهند تا فلان مأموریّت إلهی انجام شود، یا این پرداخت مال، امتحانی است برای آنان، یا مانند فرقه #نعمت_اللهی _ #گنابادی که بجای خمس، "عشريه" را معیّن کرده‌اند. خلاصه کافی‌ست بوی پول به مشام‌شان برسد.

امروز به دنبال مطلبی درباره شیخ بهایی رحمه الله بودم که با گزارش ذیل مواجه شدم. دیدم این حالت چقدر شبیه به حالات برخی عُرفا و صوفیه متأخر و معاصر است.

وقتی هنوز جریان صوفیه در دولت صفویه حاکم و نافذ بود، گاهی گروه‌های مختلفی از صوفیان در جای‌جای قلمرو دولت صفویه، به دنبال کسب قدرت بودند که تفصیلش موجب خروج از مطلب است. در این میان افرادی هم که از طریق سلاطين وقت به منسبی می‌رسیدند، صاحب جایگاه می‌‌شدند و بعضاً از این جایگاه سوءاستفاده می‌کردند، خصوصاً در آن دوره که بازار کرامات‌‌بافیِ عارفانه داغ بود و مردمِ ساده‌ی زودفریب نیز همیشه در صحنه!

"صوفیان خلیفه" مدّتی حاکم خراسان در دوره شاه تهماسب بود که سرکرده صوفیان روملو محسوب می‌شد. در همان ایّام حاکم هرات در جنگی کشته شد و هرات در خطر بود و قزلباش‌ها از خوف تهدید سپاه ازبک، صوفیان خلیفه را به هرات دعوت کردند، وی پسرش را بجای خود گماشت و راهی هرات شد. "اسکندر بیگ منشی" پیرامون وی نوشته:

«صوفيان خليفه مرد شجاع دلير مردانه و صوفى يك‌جهتِ اين دودمان مقدّس بود، امّا جنونى بر طبيعتش غالب بود، و اعمال و افعال ديوانگان از وی بسيار به ظهور مى‌رسید، بعضى عُقلاء او را مرد مزور ابله طراز مى‌دانستند، در هرات به سخن جمعى اشرار، ابواب جور و اعتساف بر روى خلايق گشوده استشفاع و التماس را دربست، و به هركس از مردم شهر و بلوكات گمان اندك تَموّلى بود به مصادره و مؤاخذه او گرفتارگشته، از غايت جنون با كمال تزوير و ابله طرازى اظهار مى‌كرد كه 👈🏻 دوشينه در واقعه‌ای از حضرات دوازده امام عليهم السّلام به من اشاره شد كه از فلان شخص مبلغ كذا گرفته به غازيان ده و دفع دشمنان ما كن، و حكم امام را چاره نيست، اكثر بر دوستان خود كه هوس حكومت او كرده (با دعوت خود) به شهر آورده بودندش، تحميلات حكمى كرده، گريان‌گريان در مجمع هذيان مى‌گفت كه هر چند در خدمت حضرات ائمه درخواست كردم كه فلان شخص دوست من است مرا ازين تكليف معاف داريد (که از او پول بگیرم)، در معرض قبول نيفتاد، فرموده امامان را كم و زياد جايز نيست. القصّه بدين حيله با جنون سرشار زرِ بسيار به حصول پيوسته، مردم از جور او به جان رسيده....»

📘 تاریخ عالم آرای عبّاسی، ج ١ ص ۴۶

اگر زحمات فقهاء و علمائی چون علّامه مجلسی و ملّا محمد طاهر قمّی و شيخ حرّ عاملی و أمثالهم که جهاد مردانه در ردّ صوفیه نمودند، نبود، هیچ‌گاه دولت صفویه و زندگی مردم آن دوره، از لوث صوفیه و شیّادان پاک نمی‌شد. هرچند بعد از روشنگری، سران صفویه نیز جبران نموده و در نشر و وسعت مکتب اهل بیت علیهم السّلام پا به پای علمای وقت دویدند. غرض آنکه همیشه افرادی در لباس و بنام تشیّع بوده و هستند که برای أغراض خود، راهزنی معنوی کنند، ولی از برکت وجود عالِمان نقشه‌های شوم آنان به هدف نمی‌رسد.

@tazvir3
#صوفیه_در_صفویه #علمای_شیعه

↪️ پیرو مطلب قبل

التماس شاه سلیمان به علّامه مجلسی رحمه الله برای شیخ الإسلام شدن، و شرط علّامه برای پذیرش این منصب

📢 شعار شیعه باید حفظ شود ...

آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله:

شاهان صفوی اگر نبودند، شاید هیچ گاه تشیّع در میان مردم ایران فراگیر و رسمی نمی‌شد. شاه سلیمان موقوفه ای را برای استنساخ و نشر بحارالانوار مرحوم مجلسی قرار داده بود و اینکه کتب مرحوم مجلسی درکشور منتشر و در منازل مردم کتاب های مجلسی وارد شده بود، در سایه حمایت همین شاهان بود و اگر آنها نبودند، این کار عملی نبود. در سال 1098 شاه سلیمان تصمیم می گیرد مقام "شیخ الاسلامی" را به مرحوم مجلسی اعطا کند. در «وقائع السنین والأعوام» خاتون آبادی که در زمان حیات شاه سلیمان نوشته شده، آمده است که شاه چند مرتبه کلمه التماس را به زبان خود جاری کرد، با اینکه اینگونه تعابیر از زبان شاهان به ندرت خارج می‌شد. همچنین نوشته است که هندی‌ها در دولتخانه شاهی بُت می‌پرستیدند و مجلسی حدود دو ماه بعد از تصدّی شیخ الاسلامی، بُت‌خانه آنها را خراب کرد. 👈🏻 در آن زمان مقام شیخ الاسلامی مقام اول روحانی کشور بود که همه تصرّفات مربوط به امور دینی به دستور او بود و مرحوم مجلسی تصدّی این مقام را پذیرفته بود، مشروط به اینکه مظاهر کفر را از بین ببرد و احکام شرع و تشیّع را بر ایران حاکم کند. در آن اوضاع اگر علمای شیعه و از جمله مرحوم مجلسی شاهان شیعی را تقویت نمی کردند، حکومت عثمانی که متصل به ایران بود، ایران را نابود می کرد. شهادت ثالثه هر چند جزء اذان نیست، ولی در عین حال چون شعار شیعه شده، این شعار باید محفوظ بماند. ناصرالدین شاه بعد از اینکه با سختی بسیار شهر هرات را گرفت، همان روز اول دستور داد در آنجا اذان شیعی گفته شود؛ زیرا علامت حیازت آن جا همین اذان شیعی بود.
شاهان قاجار و صفویه، بی دین نبودند و نباید فسادشان سبب شود که ما بر تمام اعمال آنها خط بطلان بکشیم. در زمانی که حکومت عثمانی می‌خواست ایران را ببلعد، اگر این علما مقابل حکومت قرار می گرفتند یا کوتاه می آمدند و حکومت شیعی را تأیید و تأکید نمی‌کردند، عثمانی غلبه می کرد.

📚 جرعه‌ای از دریا، ج ۴ ص ٣٩۴

در واقع، این علّامه مجلسی بود که بر شاه تسلّط داشت، نه او بر علّامه.

@tazvir3
Audio
شیخ احمد احسائی از امام حسین مظلوم تر است!!!

🔸 مظلومیت امام حسین علیه‌السلام یک روز بود، اما شیخ احمد ۲۰۰ سال است که مظلوم است!!!

من به گمانم این صدای عبدالرسول احقاقی (م ۱۳۸۲ش) است، احقاقی ها شاخه ای از شیخیه هستند که موطن اصلی شان تبریز بوده است. میرزا محمدباقر اسکویی جد خاندان احقاقی است.

غلو در مورد اشخاص و محبت بی قاعده نتیجه اش می شود این سخنان.

#شیخیه
#شیخ_احمد_احسائی
🔺@abasmofid69
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#مشترکات_عرفانی #عقل_ستیزی

🎥 معنای "عذاب" در عرفانِ #ابن_عربی

🎙 استاد معظّم، جناب سیّدان

با توجه به تحلیل و کلام ابن‌عربی، جای دارد دعا کنیم:

خداوندا، هرچه زودتر ابن‌عربی و اتباعش را به جهنّم واصل کن تا لذّت ببرند و از اصحاب‌النّار شوند.

@tazvir3
2024/04/26 13:05:27
Back to Top
HTML Embed Code: