Telegram Group Search
دادکست
🔴 حق بیمه ایام مرخصی زایمان به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ 🔵در این اپیزود از دادکست پلاس خیلی کوتاه به سه سوال رایج درخصوص حق بیمه ایام مرخصی زایمان پاسخ می‌دهیم: 1)در چه شرایطی کمک‌هزینه بارداری به بیمه‌شدگان زن پرداخت می‌شود؟ 2)مدت مرخصی استراحت زایمان چقدر…
🔴 حق بیمه ایام مرخصی زایمان به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

🔵 بیمه‌شدگان زن با ارائه گواهی ولادت و شناسنامه نوزاد و مادر می‌توانند در صورت عدم اشتغال بکار از غرامت دستمزد ایام بارداری و مرخصی زایمان بهره‌مند شوند.

🔵 همچنین مسئولیت پرداخت حق بیمه ایام زایمان با سازمان تامین اجتماعی است.

در چه شرایطی کمک‌هزینه بارداری به بیمه‌شدگان زن پرداخت می‌شود؟

۱) ظرف یک سال پیش از زایمان، حق بیمه ۶۰ روز کار را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرده باشند

۲) در مدت استراحت مشغول کار نبوده و مزد یا حقوق دریافت نکرده باشند

۳) در تاریخ اعلام بیماری، مشغول کار بوده یا در مرخصی استحقاقی باشند

4) در دوره استراحت، مزدی برای وی مطرح باشد

مدت مرخصی استراحت زایمان چقدر است؟

🔵 کمک‌هزینه بارداری از اولین روز شروع استراحت، محاسبه و پرداخت می‌شود. مدت مرخصی زایمان برای مادرانی که فرزاندانشان را از شیر خود تغذیه می‌کنند، ۹ ماه است که ۳ ماه آن باید بعد از دوران زایمان باشد. مدت مرخصی زایمان برای وضع حمل‌های دوقلو نیز ۹ ماه و برای زایمان‌های سه قلو یا بیشتر نیز یک سال است.

برای دریافت کمک‌هزینه بارداری و غرامت دستمزد ایام بارداری چه مدارکی لازم است؟

مدارک لازم برای این کار عبارتند از دفترچه درمانی، گواهی پزشک معالج و تاییدیه مراجع پزشکی ذیربط.

📢 کانال دادکست را به دوستان خود معرفی کنید.

#دادکست‌پلاس

@dadcastt
دادکست
🎙اپیزود 9 دادکست: آنچه باید درباره سربازی بدانید 🔴در این اپیزود از تاریخچه سربازی اجباری در ایران و قوانین مرتبط با آن گفته‌ایم. 🔴با شنیدن این اپیزود، با انواع معافیت‌ها و کسری خدمت‌ها آشنا می‌شوید. 🔴مجازات فرار از سربازی و شرایط خدمت طلاب و روحانیون نیز…
🔴همه چیز درباره معافیت تحصیلی مشمولان سربازی

🔵 معافیت تحصیلی دانش‌آموزان

📌از اول ماه ورود به 19 سالگی باید درخواست معافیت تحصیلی به مراکز خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) ارائه شود.

📌صدور معافیت تحصیلی دانش‌آموزان با سقف سنوات تحصیلی حداکثر تا 20 سالگی تمام امکان‌پذیر است.

📌 معافیت تحصیلی باید به واحد آموزشی داده شود.

📌در صورت انتقال مشمول به واحد آموزشی شهر دیگر باید درخواست ثبت انتقال معافیت تحصیلی از واحد آموزشی ثانویه به مرکز خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) ارائه شود و پس از صدور معافیت تحصیلی جدید، به محل تحصیل جدید ارائه شود.

📌پس از فراغت از تحصیل، ترک تحصیل، اخراج یا انصراف از تحصیل نیز باید فرم تکمیل‌شده آخرین وضعیت مشمولان دانش‌آموز به مراکز خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) ارائه شود.

📌سقف سنوات تحصیلی دانش‌آموزان طبق ماده 33 قانون خدمت وظیفه عمومی تا 20 سالگی است.

📌 شرط صدور معافیت تحصیلی برای فارغ‌التحصیلان مقطع متوسطه که در دانشگاه‌ها پذیرفته می‌شوند، این است که حداکثر بیش از یک سال از فراغت از تحصیلشان نگذشته باشد و در صورت اعزام به خدمت نیز در صورت نداشتن غیبت و پذیرش در دانشگاه در مقطع کارشناسی و بالاتر، امکان ترخیص از خدمت جهت ادامه تحصیل وجود دارد.

🔵 معافیت تحصیلی دانشجویان

📌سقف سنوات مجاز تحصیل در دانشگاه‌ها و استفاده از معافیت تحصیلی برای مقطع كارداني 2.5 سال، كارشناسي ناپيوسته 3 سال، كارشناسي ارشد ناپيوسته 3 سال، کارشناسی پیوسته 5 سال، کارشناسی ارشد پیوسته 6 سال، دکتری پزشکی پیوسته 8 سال و دكتري تخصصی ناپيوسته 6 سال است.

📌بازگشت به تحصیل مشمول انصرافی از دانشگاه‌ها به این شرط امکان‌پذیر است که کمیسیون موارد خاص استان یا دانشگاه با اعاده به تحصیل موافقت کرده باشد، به خدمت دوره ضرورت اعزام نشده باشد، در سنوات ارفاقی یا به عبارتی در سنوات اولیه انصراف، اخراج و ترک تحصیل قرار نداشته باشد، بیش از یک سال از تاریخ انصراف، اخراج یا ترک تحصیلش نگذشته باشد و نهایتا اینکه امکان فراغت از تحصیل در سنوات مجاز تحصیلی برایش وجود داشته باشد.

🔵 معافیت تحصیلی طلاب حوزه‌های علمیه

📌طلاب علوم دینی سطح 1 از پایه 1 تا پایه 6 به مدت 6 سال و حداکثر 9 سال، سطح 2 از پایه 7 تا پایه 9 به مدت 3 سال و حداکثر 6 سال، سطح 3 از پایه 10و 2 سال حضور در کلاس خارج فقه به مدت 3 سال و حداکثر 6 سال و سطح 4 با تحصیل در دروس خارج فقه، مادامی که مرکز مدیریت حوزه علمیه قطع رابطه تحصیلی آنان را اعلام نکند، می‌توانند از معافیت تحصیلی استفاده کنند.

📌طلاب با ورود به سن مشمولیت باید درخواست معافیت تحصیلی‌شان از مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان به مراکز خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) ارائه شود تا معافیت تحصیلی برای مقطع درخواست‌شده صادر شود.

📌پس از اتمام مقطع تحصیلی نیز باید فرم تکمیل‌شده آخرین وضعیت تحصیلی طلبه مشمول به مراکز خدمات الکترونیک انتظامی ارائه و تمدید معافیت تحصیلی وی درخواست شود تا در صورت عدم اتمام سنوات مجاز تحصیلی، معافیت تحصیلی برای مقطع تحصیلی جدید صادر و به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان ارسال شود.

🔵 معافیت تحصیلی افراد مقیم خارج کشور

📌فرزندان ایرانیان مقیم خارج از کشور، فقط چنانچه هنگام ورود به سن مشمولیت در مدارس ایرانی آن کشور یا مدارس خارجی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش به تحصیل اشتغال داشته باشند حداکثر ظرف مدت 6 ماه پس از ورود به سن مشمولیت باید با مراجعه به نمایندگی دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور مربوط نسبت به اخذ معافیت تحصیلی خارج از کشور اقدام کنند و تا 20 سالگی مجاز به تحصیل در مقطع متوسطه هستند.

📌مشمولان ایرانی مقیم خارج از کشور که با دارا بودن معافیت دانش‌آموزی خارج از کشور از مقطع متوسطه فارغ‌التحصیل شده‌اند در صورت پذیرفته‌شدن در یکی از دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم یا بهداشت مشروط بر آنکه بیش از یک سال از تاریخ فراغت از تحصیل آنان نگذشته باشد با مراجعه به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور مربوط نسبت به اخذ معافیت تحصیلی باید اقدام کنند.

📌فارغ‌التحصیلان مقطع متوسطه داخل کشور مجاز به ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور قبل از اخذ مدرک کارشناسی داخل کشور نیستند.

📌سنوات مجاز استفاده از معافیت تحصیلی دانشجویان خارج از کشور همانند دانشجویان داخل کشور است.

📌در صورت عدم اتمام تحصیل مشمولان در سنوات مجاز، با موافقت وزارت علوم یا بهداشت، سنوات تحصیلی تا 2 ترم افزایش می‌یابد اما مشمول تا پایان خدمت یا اخذ معافیت دائم از خدمت، مجاز به ادامه تحصیل نخواهد بود.

@dadcastt
Audio
🔴 آیا با ازدواج مجدد زن، امکان دریافت مستمری همسر فوت شده وجود دارد؟

🔵در گذشته زنان در صورت فوت همسر حقوق وی را دریافت می‌کردند، اما این پرداخت‌ها پس از ازدواج مجدد آنها قطع می‌شد.

🔵اما از تاریخ هفتم اردیبهشت ماه ١٣٩٢ و با تصویب قانونی جدید شرایط تغییر کرد.

🔵همچنین امروز سرپرست اداره‌کل مستمری‌های سازمان تامین‌ اجتماعی در این باره توضیحاتی ارائه داد.

🔵در این اپیزود از دادکست پلاس، خیلی کوتاه نکات مهمی را در این باره به شما می‌گوییم.

📢 کانال دادکست را به دوستان خود معرفی کنید.

#دادکست‌پلاس

@dadcastt
🎙اپیزود 12 دادکست: قبل از اینکه ضامن کسی شوید این موارد را بدانید

🔴در دوازدهمین اپیزود دادکست درباره موضوع پر دردسر و حساس ضمانت، شرایط ضامن و همچنین شرایط ضمانت برای شما توضیح داده‌ایم.

🔴 یکی از مهمترین شرایط ضمانت این است که ضامن پس از قبول عقد ضمانت، فرم قرارداد (وام) را امضا می‌کند و با امضای ضامن به طلبکار این اختیار داده میشود که درصورت عدم پرداخت بدهی توسط بدهکار، طلبکار بدهی خود را از فیش حقوقی و موجودی حساب‌ها و سپرده‌های متعلق به ضامن برداشت نماید.

🔴 در این اپیزود به شما هشدار داده‌ایم که با توجه به شرط فوق الذکر اگر ضامنی روزی برای برداشت پول از حساب بانکی خود با حساب خالی مواجه شد نباید تعجب بکند چرا که از قبل اجازه هر گونه برداشت را از حساب خود به طلبکار داده است.

🔴همچنین به شما توصیه کرده‌ایم که اگر به هر دلیلی ضامن فردی شدید، ضمانتی مانند چک و سفته از او بگیرید. این چک درصورتی اعتبار دارد که چند نکته مهم برای نوشتن آن رعایت شده باشد.

🔴یکی دیگر از شرایطی که افراد ضامن دیگران میشوند و بعدش برای آنها مشکلات زیادی ممکن است پیش بیاید، موقعیتی است که برای یک زندانی آشنا وثیقه می‌گذارند و یا کفیل میشوند. در این باره هم چند توصیه مهم به شما کرده‌ایم تا در دردسر نیفتید.

🔴چند نکته کلی هم به شما گفته‌ایم مانند اینکه وقتی بازپرداخت وام تمام شد، حتما مدارک را از بانک بگیرید و یا کپی مدارک مهم مثل کارت ملی و شناسنامه را رها نکنید.

🔈دادکست را می‌توانید هر پنجشنبه ساعت ۲۲ از کانال تلگرامی دادکست و حساب رسمی دادکست در کست‌باکس و سایر اپ‌های پادگیر بشنوید

@dadcastt
Audio
🎙اپیزود 12 دادکست: قبل از اینکه ضامن کسی شوید این موارد را بدانید

🔴اگر دوست یا آشنایی از شما خواسته تا ضامن او شوید، به شما توصیه می‌کنیم پیش از ضامن شدن، حتما به دوازدهمین اپیزود دادکست گوش کنید؛ به احتمال خیلی زیاد تغییر عقیده خواهید داد.

🔴اما اگر باز هم تصمیم خود را تغییر ندادید، به شما چند نکته مهم را خواهیم گفت تا اگر فردی که ضامن او شدید از اعتماد شما سوءاستفاده کرد و یا به هر دلیلی بدهی خود را پرداخت نکرد، بتوانید تا حدودی با او تقابل قانونی کنید.

🔴همچنین اگر می‌خواهید برای یک آشنایی که پشت میله‌های زندان است وثیقه بگذارید و یا کفیل او شوید، در این اپیزود از دادکست نکات مهمی را به شما گوشزد کردیم‌.

🔈دادکست را می‌توانید هر پنجشنبه ساعت ۲۲ از
کانال تلگرامی دادکست و حساب رسمی دادکست در کست‌باکس و سایر اپ‌های پادگیر بشنوید

@dadcastt
دادکست
🎙اپیزود 12 دادکست: قبل از اینکه ضامن کسی شوید این موارد را بدانید 🔴اگر دوست یا آشنایی از شما خواسته تا ضامن او شوید، به شما توصیه می‌کنیم پیش از ضامن شدن، حتما به دوازدهمین اپیزود دادکست گوش کنید؛ به احتمال خیلی زیاد تغییر عقیده خواهید داد. 🔴اما اگر باز…
🔴اگر بدهکار، بدهی خود را ندهد، تکلیف ضامن چیست؟

🔹خیلیا تصور می‌کنن که بدهکار رفت که رفت و دیگه نمیشه ازش پولو گرفت. گرچه سخته ولی اینطوریا هم نیست و یه راه‌حل‌هایی واسه این ماجرا وجود داره.

🔹البته تاکید میکنیم که اساسا حواستونو جمع کنید که به این میدون پردردسر پا نذارید که بخواید بدویید دنبال پولتون از بدهکار ولی به هر حال اگر توی رودربایستی موندید و مجبور شدید ضمانت کسی رو کنید و طرف قسطاشو نداد، این راه‌ها وجود داره.

🔹طبق ماده ۷۰۹ قانون مدنی، ضامن فقط زمانی میتونه بره سراغ بدهکار و پولو ازش بخواد که بدهی رو پرداخت کرده باشه. پس اول باید از حساب شما چیزی کم بشه و بعد برید به بدهکار بگید پول منو بده. حالا برای محکم‌کاری، میتونید چیکار کنید؟

🔹میتونید به بدهکار بگید من ضامنتون میشم اما تو هم یه ضمانتی بده که اگه قسطتو ندادی و از حساب من کم شد، بتونم ازت پولمو بگیرم.

🔹 در این حالت میشه از بدهکار، چک یا سفته گرفت. به این ترتیب طرف از ترس زندان‌رفتن یا محدودیت‌هایی بسته‌شدن حساب بانکی و محرومیت از گرفتن دسته چک، بدهیشو به ضامن میده و تمام.

🔹اما اگر بعنوان ضامن، خواستید از بدهکار چک بگیرید، این مواردو یادتون باشه: چک حتما تاریخ‌دار باشه یعنی اگه مثلا برای یه وام دو ساله ضامن شدید، تاریخ چکی که از بدهکار میگیرید، بعد از تاریخ بیست و چهارمین قسط یعنی آخرین قسط وام باشه.

🔹مورد بعدی اینه که تاریخ صدور چک ضمانت وام رو اون گوشه پایین چک ننویسید وگرنه نمیتونید تعقیب کیفری کنید. مورد مهم بعدی اینه که توی متن چک نباید بنویسید بابت ضمانت یا هر شرط دیگه‌ای. مورد آخر هم اینکه حواستون باشه چک حتما امضا بشه.

@dadcastt
Audio
🔴اگر موبایلمان را دزدیدند چه کار کنیم؟

🔵سرقت گوشی که یکی از رایج‌ترین شیوه‌های آن موبایل قاپی است، با توجه به افزایش هر روزه قیمت‌ها یکی از پر تکرارترین سرقت‌های روزمره است.

🔵در این اپیزود از دادکست پلاس به شما می‌گوییم اگر موبایلتان را دزدیدند چه اقداماتی انجام دهید.

📢 کانال دادکست را به دوستان خود معرفی کنید.

#دادکست‌پلاس

@dadcastt
🔴 اگر موبایلمان را دزدیدند چه کار کنیم؟

🔵اولین کاری که باید بعد از سرقت موبایلتان انجام دهید این است که خونسرد باشید و سعی کنید فورا به خودتان مسلط شوید.

🔵در گام بعدی با شماره خود تماس بگیرید. شاید دزد، اهل مذاکره باشد و ماجرا با پرداخت مبلغی پول و پس گرفتن گوشی فیصله پیدا کند. البته این مورد، بسیار نادر است اما امتحانش ضرری ندارد.

🔵اقدام بعدی که باید انجام دهید، سوزاندن سیم کارت یا همان مسدود کردن آن است که یا می‌توانید از طریق مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و اپراتورهای تلفن همراه این کار را انجام دهید یا به نحوی با اپراتور خود تماس بگیرید و با اعلام سرقت، درخواست مسدودی کنید.

🔵در مرحله بعد باید اعلام شکایت کنید. مرجع دریافت شکایت شما کلانتری یا دادسرا است. البته اگر به دادسرا بروید بهتر است چون کلانتری هم شکایت شما را به دادسرا می‌فرستد. بنابراین به دادسرای محل وقوع سرقت بروید و با پرداخت هزینه جزئی دادرسی، شکایت خود را ثبت کنید. در دادسرا پس از دریافت شکایت، پرونده‌ تان را به یک شعبه دادیاری یا بازپرسی ارجاع می‌دهند. درباره متن شکایت هم نگران نباشید چون در دادسرا واحد ارشاد و معاضدت قضایی مستقر است و خودشان بلدند چه چیزی بنویسند.

🔵توجه داشته باشید که مدارک لازم برای پیگیری شکایت سرقت گوشی عبارت است از اصل و دو نسخه فتوکپی از فاکتور خرید گوشی، اصل و دو نسخه فتوکپی از شماره سریال پشت کارتن گوشی و اصل و دو نسخه فتوکپی از کارت ملی. با توجه به این مدارک که مورد نیاز است، یادتان باشد که هرگز جعبه موبایل خود را دور نیندازید.

🔵بعد از اعلام شکایت، معمولا دادسرا نامه‌هایی به اپراتورها برای ردیابی موبایل شما می‌دهد تا به محض روشن شدن گوشی مشخص شود در چه محلی است اما مدتی است سامانه‌ای به نام «همیاب ۲۴» از سوی معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه راه اندازی شده که با مراجعه به این سامانه و درج مشخصات خود می‌توانید درخواست ردیابی بدهید.

🔵با همه این اوصاف، این را در نظر داشته باشید که سارقان حرفه‌ای گوشی، معمولا دم به تله ردیابی نمی‌دهند و بلافاصله موبایل را می‌فروشند و خریدار هم موبایل را قطعه قطعه می‌کند و قطعاتش را می‌فروشد. پس بهترین کار این است که با استفاده از هندزفری هنگام مکالمه و خارج نکردن گوشی از جیب و کیف در خیابان، مانع از سرقت موبایل خود شوید.

📢 کانال دادکست را به دوستان خود معرفی کنید.

#دادکست‌پلاس

@dadcastt
🎙اپیزود ۱۳ دادکست: ماجرای پر رمز و راز قتل میترا استاد توسط محمدعلی نجفی

🔴یکی از استثنایی‌ترین جنایات در ایران، قتل زنی به نام میترا استاد توسط همسرش بود

🔴همسر میترا استاد یکی از مشهورترین سیاستمداران و دولتمردان ایران است که مقتول، همسر دوم او بود

🔴در تازه‌ترین اپیزود دادکست به بازخوانی این جنایت و ابعاد مختلف آن خواهیم پرداخت

🔴اپیزود سیزدهم دادکست را می‌توانید ساعت ۲۲ پنجشنبه از کانال تلگرامی دادکست و اقتصادآنلاین و حساب رسمی دادکست در کست‌باکس بشنوید

@dadcastt
Audio
🎙اپیزود ۱۳ دادکست: عشقی که به نفرت تبدیل شد؛ بازخوانی پرونده قتل میترا استاد توسط شهردار سابق پایتخت

🔴در سیزدهمین اپیزود دادکست به صبح روز هفتم خرداد سال ۹۸ می‌رویم؛ روزی که یک نوجوان ۱۶ ساله به اسم مهیار، وارد منزلشان شد و فجیع‌ترین صحنه زندگی خود را دید؛ مادرش غرق در خون، داخل وان حمام، بدنش سردِ سرد.

🔴بسیاری محمدعلی نجفی را یکی از علمی‌ترین چهره‌های سیاسی ایران می‌دانند. به لحاظ سیاسی، نجفی به جبهه اصلاح‌طلبان نزدیک است. نجفی در آخرین فعالیت خود در هشتم مرداد سال ۹۶ به عنوان شهردار تهران انتخاب شد اما تنها ۷ ماه بعد، با این عنوان که کسالت دارد از این سمت استعفا کرد.

🔴اما داستان آشنایی و عشق دو طرفه محمدعلی نجفی و میترا استاد چه بود و چرا شهردار سابق پایتخت که همسر اولش در وصف او گفت مردی به آرامی و مودبی او ندیده است، میترا استاد را به قتل رساند؟

🔴سرگذشت یکی از پرونده‌های مهم جنایی ایران و همچنین سرنوشت یکی از چهره‌های سیاسی کشور را در این اپیزود از دادکست بشنوید.

🔈دادکست را می‌توانید هر پنجشنبه ساعت ۲۲ از کانال تلگرامی دادکست و حساب رسمی دادکست در کست‌باکس و سایر اپ‌های پادگیر بشنوید.

@dadcastt
دادکست pinned an audio file
Audio
🔴در چه شرایطی زنان و مردان می‌توانند نام همسر سابق را از شناسنامه حذف کنند؟

🔵اغلب یا شاید بتوان گفت تمام کسانی که ازدواج کرده و سپس از همسر خود جدا شده‌اند، به هر دلیلی دوست ندارند نام همسر سابقشان همچنان در شناسنامه‌شان وجود داشته باشد.

🔵حذف نام همسر سابق از شناسنامه به گواهی پزشکی قانونی مبنی بر تایید باکرگی و همچنین تعداد دفعات ازدواج زن و مرد بستگی دارد.

🔵البته قانون برای زنان و مردانی که بیش از یک بار ازدواج کردند هم راهکاری مبنی بر حذف نام همسر سابق خود از شناسنامه گذاشته است.

📢 کانال دادکست را به دوستان خود معرفی کنید.

#دادکست‌پلاس

@dadcastt
🔴در چه شرایطی زنان و مردان می‌توانند نام همسر سابق را از شناسنامه حذف کنند؟

🔵بر اساس قانون، بعد از عقد نام زن و شوهر در شناسنامه‌ یکدیگر ثبت می‌شود.

🔵 اگر طلاق در دوران پیش از نزدیکی و ارتباط جنسی که باعث از بین رفتن باکرگی دختر شود اتفاق بیفتد، ثبت‌احوال با دریافت گواهی پزشکی قانونی مبنی بر تایید باکرگی، نام زن و شوهر را از شناسنامه یکدیگر حذف می‌کند.

🔵اما این اتفاق برای مرد، فقط یک بار امکان‌پذیر است یعنی اگر مردی برای بار دوم دختر باکره‌ای را به عقد درآورد و در همان حالت طلاق دهد، حذف نام همسر از شناسنامه‌اش دیگر ممکن نخواهد بود و این فرد تنها پس از ازدواج مجدد و ثبت رسمی ازدواج می‌تواند به اداره ثبت‌احوال مراجعه و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.

🔵همچنین زنانی که بیش از یک بار ازدواج می‌کنند و همچنین زنانی که برای بار اول ازدواج می‌کنند اما به هر دلیلی باکره نیستند، نمی‌توانند نام همسرشان را از شناسنامه حذف کنند بلکه پس از ثبت ازدواج جدید، زن و مرد می‌توانند برای دریافت شناسنامه المثنی و حذف نام همسر سابق اقدام کنند.

🔵البته فراموش نکنید که اطلاعات ازدواج و طلاق هر فردی با هر تعداد که باشد در سامانه سازمان ثبت‌احوال موجود است و حتی با حذف آن از شناسنامه نیز از این سامانه پاک نخواهد شد.

📢 کانال دادکست را به دوستان خود معرفی کنید.

#دادکست‌پلاس

@dadcastt
🎙اپیزود ۱۴ دادکست: سیر تا پیاز طلاق و حضانت

🔴یکی از مهم‌ترین موضوعات حقوقی در جوامع مختلف از جمله در ایران، موضوع طلاق و متارکه قانونی زن و شوهر از یکدیگر است

🔴طلاق در ایران تابع مقررات و تشریفاتی است و انواع مختلفی دارد

🔴معمولا ضمن موضوع طلاق، در صورتی که زن و شوهر دارای فرزند باشند موضوع حضانت یعنی نگهداری از فرزند مشترک هم مطرح می‌شود

🔴در چهاردهمین اپیزود دادکست تلاش می‌کنیم به انواع طلاق و مقررات مربوط به آن و همچنین موضوع مهم حضانت بپردازیم

🔴اپیزود ۱۴ دادکست را امشب ساعت ۲۲ از کانال تلگرامی دادکست و اقتصادآنلاین و حساب رسمی دادکست در کست‌باکس بشنوید

@dadcastt
Audio
🎙اپیزود 14 دادکست: با انواع طلاق و شرایط آن آشنا شوید

🔴اگر قصد جدایی از همسرتان را دارید و یا در درحال سپری کردن پروسه طلاق هستید، این اپیزود حاوی نکاتی است که این مسیر را برای شما راحت‌تر خواهد کرد.

🔴ما در این اپیزود به سه سوال مهم پاسخ داده‌ایم؛ انواع طلاق در قوانین ایران چیست؟ برای انواع مختلف طلاق چه مراحلی را باید طی کرد؟ حضانت فرزندان پس از طلاق به چه صورت است؟

🔴همچنین در خصوص طلاق توافقی خوب است که بدانید پس از توافق اولیه، باید در سامانه «تصمیم» ثبت‌نام کنید و به جلسات مشاوره بروید.

🔴 این مورد را نیز به خاطر داشته باشید که در تمام موارد طلاق، در وهله اول زن و مرد باید حکم را از دادگاه بگیرند و سپس به دفترخانه مراجعه کنند تا صیغه طلاق با حضور دو شاهد خوانده و طلاقنامه صادر شود.

🔴درباره حق طلاق هم صحبت و به این نکته مهم اشاره کرده‌ایم که گرفتن وکالت طلاق در هنگام عقد و ثبت آن در سند ازدواج، فایده‌ای ندارد و این وکالتنامه باید بصورت جداگانه در دفتر اسناد رسمی ثبت شود.

🔈دادکست را می‌توانید هر پنجشنبه ساعت ۲۲ از کانال تلگرامی دادکست و حساب رسمی دادکست در کست‌باکس و سایر اپ‌های پادگیر بشنوید.
دادکست pinned an audio file
دادکست
🎙اپیزود 14 دادکست: با انواع طلاق و شرایط آن آشنا شوید 🔴اگر قصد جدایی از همسرتان را دارید و یا در درحال سپری کردن پروسه طلاق هستید، این اپیزود حاوی نکاتی است که این مسیر را برای شما راحت‌تر خواهد کرد. 🔴ما در این اپیزود به سه سوال مهم پاسخ داده‌ایم؛ انواع…
🔴دو نکته مهم در مورد حق طلاق که باید بدانید!

1️⃣آیا میدانستید که عبارت حق طلاق صرفا برای آقایان است و چیزی که در عرف به دادن حق طلاق به زن مشهور است، در واقع دادن وکالت در طلاق به زن است؟

📍حالا تفاوت این دو چیست؟

🔵شما وقتی حقی را به کسی می‌دهید، یعنی آن حق را از خودتان می‌گیرید و دیگر خودتان نمی‌توانید از آن حق استفاده کنید. ولی وقتی به دیگری وکالت می‌دهید، یعنی هم خودتان می‌توانید آن کار را انجام دهید، هم کسی که به او وکالت دادید.

2️⃣نکته مهم دیگر درباره گرفتن وکالت در طلاق این است که صرف گرفتن وکالت موقع عقد در سند ازدواج، اثری ندارد و این وکالتنامه باید جداگانه در دفتر اسناد رسمی ثبت شود. در این حالت، زن می‌تواند به دادگاه برود و به وکالت از مرد، حکم طلاق خودش را بگیرد.

@dadcastt
دادکست
🎙اپیزود 14 دادکست: با انواع طلاق و شرایط آن آشنا شوید 🔴اگر قصد جدایی از همسرتان را دارید و یا در درحال سپری کردن پروسه طلاق هستید، این اپیزود حاوی نکاتی است که این مسیر را برای شما راحت‌تر خواهد کرد. 🔴ما در این اپیزود به سه سوال مهم پاسخ داده‌ایم؛ انواع…
🔴برای طلاق توافقی باید این مراحل را طی کنید

🔵 برای طلاق توافقی، قبل از هر اقدام قانونی دیگری، زن و شوهر باید بر سر تمامی موارد از جمله مسائل مالی، حضانت فرزندان و ... با یکدیگر توافق کنند. دادگاه هم معمولا به تمام توافقات زن و مرد تا جایی که خلاف قانون نباشد، احترام میگذارد.

🔵قانون درباره طلاق توافقی می‌گوید اگر زن و شوهر متقاضی طلاق توافقی باشند، دادگاه باید موضوع را به مركز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در این موارد دو طرف می‌توانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتدا در این مراكز مطرح كنند و حتی نیازی نیست اول به دادگاه بروند.

🔵 زن و شوهر برای مراجعه به مرکز مشاوره باید در سامانه‌ «تصمیم» ثبت نام کنند و برای جلسات مشاوره وقت بگیرند. این جلسات معمولا بین 4 تا 8 جلسه‌ است. نکته قابل توجه اینکه زن و مرد میتوانند برای کل مراحل طلاق توافقی وکیل بگیرند و کلیه امور را به آقا و یا خانم وکیل بسپارند.

🔵 در مراکز مشاوره با زن و شوهر با هدف انصراف آنها از طلاق صحبت میکنند. اما اگر دو طرف همچنان اصرار به جدایی داشته باشند، مركز مشاوره موضوع را با مشخص‌كردن موارد توافق، برای تصمیم‌گیری نهایی به دادگاه گزارش میکند.

🔵مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی: گواهی عدم امکان سازش، شناسنامه زن و شوهر، تصویر کارت ملی زن و شوهر، سند ازدواج و آزمایش عدم بارداری خانم. ایرانیان مقیم خارج از کشور هم میتوانند برای طلاق توافقی طبق قانون ایران از طریق مراجعه به سامانه میخک یا سامانه ثنا، به یک وکیل وکالت بدهند و مراحل مربوط به طلاق را از آن طریق پیش ببرند.

🔵همچنین یکی از باورهای غلط درخصوص طلاق توافقی این است که زن نمی‌تواند مهریه و نفقه‌ بگیرد. این درحالی است که چنین باوری کاملا نادرست است و همانطور که گفته شد همه چیز در طلاق توافقی بر پایه توافق است. بنابراین زن میتواند بر موضع خود مبنی بر گرفتن مهریه و نفقه‌ پافشاری کند. مهریه در هر صورت قابل دریافت است و فقط درصورت نشوز که به معنای عدم تمکین است، نمی‌تواند نفقه بگیرد.

@dadcastt
📌پاسخ به مهمترین ابهامات حقوقی درباره فاجعه متروپل

دکتر علیرضا نوبهاری طهرانی، استاد دانشگاه و وکیل دادگستری، در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین با واکاوی قوانین موجود به چند سوال اساسی در خصوص حادثه متروپل پاسخ داد:

🔸سوال اول این است که اساسا نوع جنایت واقع‌شده در این حادثه، در حقوق ایران و بر اساس قوانین ما چه نوع جنایتی است؟

🔹با توجه به تقصیر گسترده‌ای که توسط مالک و سازندگان صورت گرفته، این جنایت منطبق با بند پ ماده ۲۹۱ قانون مجازات اسلامی است. بر اساس این ماده، اگر مرتکب قصد رفتار و جنایت نسبت به شخص معین نداشته باشد اما مرتکب تقصیر اعم از بی‌احتیاطی، بی‌مبالاتی، عدم مهارت و عدم رعایت نظامات‌ دولتی شده باشد - که در حادثه متروپل تقریبا تمام این موارد رخ داده - و بطور کلی مرتکب دارای تقصیر باشد، در این حالت نوع جنایت، جنایت شبه عمد است.

🔸حال که نوع جنایت مشخص شد، سوال این است که واکنش کیفری در این نوع از جنایت چیست؟

🔹در پاسخ باید گفت که در جنایات شبه عمد توام با تقصیر، شخص یا اشخاص متخلف علاوه بر ضمان دیه در صورت مطالبه اولیای دم، به تعزیر مقرر در ماده ۶۱۶ کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد. لذا این جنایت به هر فردی که منتسب باشد، علاوه بر پرداخت دیه کلیه مجروحان، مصدومان و افراد متوفی در صورت مطالبه اولیای دم، به مجازات ذکر شده در ماده ۶۱۶ تعزیرات که یک تا سه سال حبس است، محکوم خواهد شد. البته به شرط آنکه، مقصران در قید حیات باشند.

🔸اما سوال اساسی بعدی این است که اگر شخص متخلف فوت کرده باشد - که در فرض این حادثه بر اساس گزارش‌های رسانه‌ها، قوه قضاییه و ماموران انتظامی یکی از افرادی که این جنایت منتسب به اوست در حین حادثه جان خود را از دست داده - فوت این شخص چه تاثیری بر مجازات خواهد داشت؟

🔹 باید گفت مجازات تعزیر مورد نظر ماده ۶۱۶ تعزیرات که منتفی است اما دیه از اموال مرتکب باید پرداخت شود. بر اساس ماده ۴۵۲ قانون مجازات اسلامی، دیه تابع آثار ضمان یا مسئولیت مدنی است و ذمه مرتکب بری نمی‌شود جز با پرداخت، تهاتر، ابرا یا مصالحه و از طرف دیگر طبق ماده ۴۷۴ قانون مجازات اسلامی، در جنایت شبه عمدی درصورتی که به دلیل مرگ یا فرار به مرتکب دسترسی نباشد، دیه از مال او گرفته می‌شود و درصورتی که مال او کفایت نکند از بیت‌المال پرداخت می‌شود.

🔸سوال اساسی بعدی این است که این جنایت منتسب به کیست؟

🔹با توجه به گزارش‌های منتشرشده، «تعدد اسباب» منجر به بروز چنین حادثه‌ای شده است، یعنی افراد متعددی در بروز این حادثه نقش داشته‌اند و مرتکب تقصیر شده‌اند. در این صورت اگر نظر کارشناسان مبنی بر تعدد اسباب باشد، ما با فرض «تعدد اسباب در عرض هم» مواجه خواهیم بود؛ این بدان معناست که یک جنایت مستند به چند سبب است که همگی با هم و بصورت همزمان منجر به بروز حادثه و جنایتی می‌شوند که در متروپل نیز اینطور به نظر می‌رسد.

🔸سوال بعدی این است که آیا این جنایت را می‌توان منتتسب به اشخاص حقوقی از جمله نظام مهندسی و شهرداری کرد؟

🔹در خصوص مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در باب پرداخت دیه و خسارت باید به تبصره ماده ۱۴ قانون مجازات اسلامی توجه کرد که اگر نتیجه مستند به رفتار شخص حقوقی باشد، حتی شخص حقوقی دولتی یا عمومی غیردولتی مسئول پرداخت دیه خواهد بود.

🔸آیا حادثه متروپل منتسب به رفتار اشخاص حقوقی مانند شهرداری و سازمان نظام مهندسی بوده است؟

🔹بنظر می‌رسد پاسخ منفی است و باید این مورد را ناظر بر رفتار اشخاص حقیقی یعنی مهندسان ناظر و ماموران مربوطه شهرداری بدانیم.

🔸و آخرین سوال مطرح‌شده درخصوص مسئولیت جبران خسارت وارده است که آیا مستلزم طرح دعوی جداگانه است یا در همان مرجع کیفری به تبع رسیدگی به جرم، موضوع قابل رسیدگی است؟

🔹اگر شخصی که متحمل ضرر و زیان شده از بزه‌دیدگان مستقیم این حادثه، یعنی افراد مصدوم، مجروح و اولیای دم متوفی باشد، برای مطالبه خسارات در کنار دیه نیازی به طرح دعوی جداگانه نیست و با عنایت به ماده ۱۴ و ماده ۱۵ قانون آیین دادرسی کیفری با تقدیم دادخواست ضرر و زیان به مرجع کیفری می‌توان در همان مرجع به هر دو موضوع یعنی هم مطالبه دیه و هم جبران خسارات وارده موضوع را طرح کرد که مسئول جبران خسارات هم با توجه به قواعد مسئولیت مدنی باز با استناد به ماده ۵۳۹، بطور مساوی افراد مقصر هستند.

👈برای خواندن مشروح این گزارش کلیک کنید
@eghtesadonline
دادکست
🎙اپیزود 14 دادکست: با انواع طلاق و شرایط آن آشنا شوید 🔴اگر قصد جدایی از همسرتان را دارید و یا در درحال سپری کردن پروسه طلاق هستید، این اپیزود حاوی نکاتی است که این مسیر را برای شما راحت‌تر خواهد کرد. 🔴ما در این اپیزود به سه سوال مهم پاسخ داده‌ایم؛ انواع…
📌در پروسه طلاق این مهلت‌ها را فراموش نکنید:

🔹مدت اعتبار حكم طلاقی که دادگاه صادر میکند، 6 ماه بعد از تاریخ ابلاغ رأی قطعی است.

🔹اگر حكم طلاق از طرف زن به دفترخانه ارائه شود و مرد ظرف يک هفته از تاريخ ابلاغ به دفترخانه مراجعه نکند، سردفتر یک بار به هر دو طرف ابلاغ میکند که به دفترخانه مراجعه کنند. اگر باز هم مرد بدون عذر موجه به دفترخانه نیامد، صيغه طلاق خوانده میشود و به آقا اعلام میکنند که صیغه طلاق جاری شده است.

🔹اما در شرایطی که مرد بتواند عذر موجهی برای عدم مراجعه به دفترخانه بیاورد، سردفتر فقط یک بار دیگر از دو طرف دعوت میکند که اگر مرد باز هم نیامد، صیغه طلاق خوانده میشود. البته در این شرایط، دادگاه باید حتما در رأی خود تاکید کند که اگر مرد نیامد، سردفتر اجازه اجرای صيغه طلاق را دارد.

🔹یک مهلت دیگری که باید به خاطر داشته باشید، مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای ارائه به دفترخانه‌ است. این مدت، سه ماه بعد از تاریخ ابلاغ رأی قطعی است. اگر گواهی در این مدت ارائه نشود و از سه ماه بگذرد، گواهی دیگر اعتباری ندارد و همه مراحل دوباره باید از ابتدا طی شود.

@dadcastt
2024/05/15 07:05:21
Back to Top
HTML Embed Code: