Telegram Group Search
⭕️ آغاز به کار قرارگاه طرد اتباع غیرمجاز استان تهران

🔹 محسن نایبی ، معاون امنیتی انتظامی استاندار تهران در جلسه اجرایی قرارگاه طرد اتباع غیرمجاز استان تهران که به‌ریاست علیرضا فخاری؛ استاندار تهران و با حضور احسان حیدری؛ سرپرست اداره‌کل امور اتباع و مهاجرین خارجی، فرمانداران و دیگر مسئولان برگزار شد، با تأکید بر طرد اتباع غیرمجاز کنار دیگر اقدامات اظهار کرد: در خصوص اتباع غیرمجاز ساماندهی معنایی ندارد و فقط باید بازگشت به کشورهای مبدأ صورت بگیرد.

🔹 معاون امنیتی انتظامی استاندار تهران عنوان کرد: این طرح زمانی با موفقیت اجرایی می‌شود که همه فرمانداران استان تهران پیگیر طرد اتباع غیرمجاز از شهرستان حوزه خود باشند.

🌎 منبع

🆔 @diaran_ir
⭕️ رمیتنس اجتماعی؛ مفهومی مهم در گذار به توسعه
✍️ رزگار سلیمی

🔹 رمیتنس اجتماعی مفهوم جدیدی است که بنا به تعریف سازمان بین‌المللی مهاجرت به معنای «انتقال ایده‌ها، رفتارها، هویت ها و سرمایه اجتماعی از مهاجران به جوامع مبدا آنها»ست. این اصطلاح عموما در مورد انتقال دارایی‌های غیرپولی درنتیجه مهاجرت، مانند انتقال دانش، تخصص، شبکه‌سازی و مهارت‌ها استفاده می‌شود.

🔹 مهاجران در جامعه مقصد دانش‌ها، مهارت‌ها، ارزش‌ها و سبک‌های جدیدی از زندگی اجتماعی را فرامی‌گیرند که بر سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی آنان تاثیر خواهد گذاشت. هرچه میزان ادغام اجتماعی مهاجر در جامعه مقصد بیشتر باشد تغییرات اساسی‌تری در سرمایه اجتماعی وی به وجود خواهد آمد.

🔹 ایران یکی از کشورهایی است که شدیدا با مهاجرفرستی و مهاجرپذیری درگیر است. مطابق برخی آمارهای رسمی، جمعیت مهاجران خارجی در ایران بیش از ۵میلیون و جمعیت مهاجران ایرانی ساکن خارج از کشور هم بیش از ۵میلیون است. با وجود این حجم از مهاجر، اهمیت رمیتنس‌ اجتماعی برای کشور ما بسیار هویداست...

🌎 متن کامل یادداشت

🆔 @diaran_ir
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 انتقاد علی‌اکبر صالحی از قانون تابعیت ایران

▫️علی اکبر صالحی، دیپلمات و وزیر پیشین امور خارجه کشور در نشست «آسیب شناسی مهاجرت نخبگان» از قانون تابعیت انتقاد کرد و گفت: «هرچه قوانین خوب در قبل از انقلاب بوده است، لغو شده اما به نظر من هرچه قوانین بد بوده است، نگه داشتیم. یکی از این قوانین بد که به نظر من مانده است، تابعیت سال 1308 است.»

▫️به گفته صالحی این قانون تابعیت را براساس خون و از طریق پدر گذاشته است: «تکلیف فرزندانی که مادر ایرانی دارند روشن نیست. یکبار هم به مجلس رفت و مجلس پس گرفت.»

📺 @ecoiran_webtv
دیاران
⭕️ صفر تا صد اقامت سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون تومانی برای اتباع 🔹 ۱۲ تیر ماه سال ۱۴۰۲ خبر امضای تفاهم‌نامه‌ی «جذب و مدیریت سرمایه‌های خرد و کلان اتباع و مهاجرين خارجی» در راستای اجرای «طرح ملی مدیریت منابع مالی و سرمایه‌گذاری اتباع افغانستانی در زنجیره تأمین…
⭕️ انتشار جزییات کامل طرح سپرده‌گذاری اتباع و مهاجرین در زنجیره‌های تولید ایران
(اقامت صد میلیون تومانی)

🔹روز گذشته سازمان ملی مهاجرت جزییات کامل طرح جذب و مدیریت منابع مالی و سپرده گذاری اتباع و مهاجرین در زنجیره های تولید این کشور(طرح سرمایه گذاری 100 میلیون تومانی) را اعلام کرد. بر اساس این جزییات، این طرح اختیاری بوده، و سهولت های متعددی از جمله قسط بندی 10 ماهه و 20 ماهه برای متقاضایان در نظر گرفته است.

🔹 جزئیات بیشتر:
https://diaran.ir/12898
⭕️ آیا ایران از مواهب رمیتنس برخوردار خواهد شد؟
✍️ پیمان حقیقت‌طلب

🔹 در شهریورماه سال ۱۴۰۲ معاون توسعه‌ کارآفرینی و اشتغال وزارت کار، از برنامه‌ ایران برای اعزام ۱۰۰هزار نیروی کار ایرانی به کشور ارمنستان در آینده نزدیک خبر داد.

🔹 در تیر‌ماه ۱۴۰۲ نیز معاون اشتغال وزارت کار از صدور ۵۰۰ویزای کاری برای ایرانی‌ها در قطر خبر داده بود. در حال حاضر حدود ۳۰هزار ایرانی در قطر مشغول به کار هستند و دولت تفاهم‌نامه‌ای با قطر برای اعزام حدود ۴۵۰۰نیروی کار ایرانی به این کشور امضا کرده است.

🔹 مجموعه‌ اقداماتی که وزارت کار در حال حاضر برای اعزام نیروی کار مازاد ایرانی به کشورهای همسایه با محوریت ارمنستان، عراق، عمان و قطر انجام می‌دهد،به «دیپلماسی بازار کار» موسوم شده است. امری که امیدوارم با موفقیت و در مقیاسی کلان اجرایی شود.

🔹 اما در این میان موانعی بسیار جدی نیز وجود دارند.این‌گونه نیست که همه‌ دولتمردان برای اعزام نیروی کار ایرانی به خارج از مرزها و کاهش بیکاری و افزایش ارزآوری برای کشور از این طریق همراه باشند. عمده‌ این همراهی نکردن‌ها شاید به تلقی از مفهوم مهاجرت برگردد...

🌎متن کامل مقاله

🆔 @diaran_ir
⭕️ رد مرز ۲۰ هزار نفر طی ۱۵ روز اول ماه بهمن ۱۴۰۲ از مرز دوغارون

🔹 فرمانده مرزبانی خراسان رضوی گفت: مرزبانان هنگ مرزی تایباد طی ۱۵ روز اول بهمن‌ماه جاری ۲۰ هزار نفر از اتباع کشور افغانستان را که در داخل کشور حضور داشتند از طریق مرز دوغارون طرد و تحویل نماینده کشور افغانستان دادند.

منبع

🆔 @diaran_ir
طرح_جذب_و_مدیریت_منابع_مالی_و_سپرده‌گذاری_اتباع_و_مهاجرین_خارجی.pdf
10.4 MB
⭕️ فایل جزئیات طرح اقامت ۱۰۰ میلیون تومانی

🔹 محسن دودانگه، معاون اقتصادی سازمان ملی مهاجرت: طرح زنجیره تولید با هدف گشایش اقتصادی ویژه مهاجرین خارجی اجرایی شده و با این طرح مهاجرین در زنجیره تولید مشارکت می‌کنند.

🔹 اتباع خارجی با سپرده گذاری خرد از امتیازهایی همچون مجوزهای اشتغال، بیمه، اقامت ۶ تا ۱۲ ماه با قابلیت تمدید برخوردار می‌شوند.

🔹 در این طرح همچنین امکان سهام دار شدن مهاجرین خارجی در شرکت‌های ایرانی- افغانستانی وجود خواهد داشت.

🌎 منبع
⭕️ تجربه‌ی همزیستی مهاجران افغانستانی در آلمان به روایت دکتر داوود عرفان

🔹 دکتر داوود عرفان، استاد دانشگاه هریوای افغانستان بود که بعد از تسلط طالبان بر افغانستان به ایران و سپس به آلمان مهاجرت کرد. در این نشست که با همکاری انجمن علمی مطالعات صلح ایران برگزار می‌شود در خدمت ایشان خواهیم بود تا یک روایت مهاجرتی را بشنویم.

زمان: چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸
🏢 مکان: تهران- خیابان انقلاب- چهارراه ولیعصر- ضلع شمال غربی چهارراه- قبل از خیابان مظفر- پلاک ۹۰۷ خانه‌ی اندیشه‌ورزان ایران- طبقه‌ی اول، کافه‌ی غربی

🆔 @diaran_ir
⭕️ باز هم افغانی‌بگیر
✍️ پیمان حقیقت‌طلب

🔹 برخلاف تصوری که برخی افراد در جامعه ایجاد کرده‌اند، اخراج مهاجران افغانستانی در ۴-۵ سال اخیر به ویژه پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان بسیار افزایش یافته است. در آبان ماه امسال،‌ اصغر بلوکیان مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور بیان کرد که در سال ۱۴۰۱ حدود ۱ میلیون نفر مهاجر افغانستانی رد مرز شدند. این آمار به گفته‌ی سردار احمد گودرزی فرمانده‌ی مرزبانی ناجا در هفت ماه نخست سال ۱۴۰۲ برابر با ۷۳۸ هزار نفر بوده است. پیش‌بینی می‌شود که با توجه به تمرکز پلیس به ویژه در استان تهران، آمار اخراج مهاجران افغانستانی از ایران در سال ۱۴۰۲ به بیش از یک میلیون نفر برسد.

متن کامل این مقاله

🆔 @diaran_ir
⭕️ زنگ خطر برای ظهور شکاف “ایرانی-افغانی”
✍️ محمدمهدی دهدار

🔹حالا اما می‌توان صحبت از شکاف جدیدی کرد که گرچه دهه‌هاست زمینه‌های آن در ایران وجود داشته است، اما اکنون خطر فعال شدنش بیش از پیش حس می‌شود. این شکاف یا گسل جدید را می‌توان “شکاف ایرانی-افغانی” نام نهاد.

🔹این گسل حول گفتمانی مهاجرستیز یا به عبارت دیگر افغانستانی‌ستیز شکل گرفته است؛ گفتمانی که مجموعه‌ای از ادعاهایی کلیشه‌ای دارد: «مهاجران افغانستانی عامل جرم و جنایتند»، «مهاجران افغانستانی مشاغل را از ایرانیان دزدیده‌اند»، «مهاجران افغانستانی حق و سهم ایرانیان را خورده‌اند» و چندین و چند گزاره کلیشه‌ای دیگر. این کلیشه‌ها همواره در اذهان بخشی از جامعه ایرانی حضور داشته است، اما بنظر می‌رسد اکنون بیش‌تر از همیشه رواج یافته و البته برخی رسانه‌ها هم در ترویج آن نقش قابل توجهی ایفا کرده‌اند.

🌎 متن کامل مقاله:
🌑 https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-918766

🆔 @diaran_ir
📢 مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری برگزار می‌کند:

💡سومین رویداد #کانکت_تاک، با محوریت «ارتباط اثرگذار مهاجران متخصص ایرانی با سرزمین مادری»

سخنرانان:
🔹 مسعود شادنام
* دکتری مدیریت بازرگانی از دانشگاه سیمون فریزر، کانادا
* سابقه تدریس در دانشگاه‌های فرانسه، کانادا، چین و امریکا
* همکار پژوهشی در دانشگاه پراگ، جمهوری چک

🔸 سارا پهلوان
* پسادکتری فیزیولوژی سلولی از دانشگاه پزشکی کارولینا جنوبی، امریکا
* دکتری فیزیولوژی سلولی از دانشگاه سارلند، آلمان

🔹 فرشاد حق‌پناه
* دکتری مدیریت کسب‌وکار (مالی) از دانشگاه کالیفرنیا برکلی، امریکا
* قائم‌مقام مدیرعامل شرکت سانا گستر سبز

🔸 پیمان محرابیان
* کارشناسی‌‌ارشد مدیریت کسب‌وکار در تجهیزات پزشکی مراقبت‌های بهداشتی از دانشگاه علوم کاربردی فورتوانگن، آلمان
* بنیانگذار شرکت‌های دیجی هوس در کانادا و اینوتک در ازبکستان
* مدیرعامل دارو درمان پرشیا

🗓 تاریخ رویداد: یکشنبه ۱۳ اسفند‌ ۱۴۰۲
زمان: ساعت ۱۱ الی ۱۴
🏫محل برگزاری: سالن کوشک باغ هنر

ثبت‌نام
🌐 https://evnd.co/aRqLM
مهلت ثبت‌نام: ۱۱ اسفند‌

💻 پشتیبانی
☎️ 02188688467
📲 09038638707

🆔 @InfoConnectISTI
⭕️ مهاجران افغانستانی در کریدور مهاجرتی آمریکای مرکزی به آمریکا

🔹 هفته‌ی گذشته یک قایق حامل پناهجویان افغانستانی در سواحل پاناما واژگون شد. تعداد دقیق افراد حاضر در این قایق مشخص نشد. اما جسد دو مرد و دو زن افغانستانی پیدا شد. مقامات پانامایی گفتند که این قایق توسط قاچاق‌بران کلمبیایی در اختیار این افراد قرار گرفته بود تا بتوانند به صورت غیرقانونی وارد پاناما شوند و از آن‌جا خود را به مرزهای آمریکا برسانند. (منبع)
@diaran_ir
🔹 بعد از روی کار آمدن طالبان در افغانستان در سال ۲۰۲۱، برزیل یکی از کشورهایی بود که اقدام به صدور ویزای بشردوستانه برای افغانستانی‌ها گرفت و تعدادی از افغانستانی‌ها راهی کشور برزیل شدند. طبق آمارها برزیل برای حدود ۱۳ هزار پناهجوی افغانستانی ویزای بشردوستانه صادر کرد تا آنان به برزیل بروند. اما ۲ سال پس از طالبان و در اکتبر ۲۰۲۳ این کشور صدور ویزاهای بشردوستانه را منوط به ظرفیت سازمان‌های مدنی در برزیل کرد و عملا صدور این ویزاها در افغانستان متوقف شد. در حال حاضر این ویزاها برای اتباع افغانستانی فقط در سفارتخانه‌ی برزیل در ایران و پاکستان قابل دسترسی است. (منبع)

🔹 مدتی پس از حضور افغانستانی‌ها در برزیل، خبرهایی مبنی بر سفر طولانی برخی از آنان از دل جنگل‌های آمازون برای رسیدن به سواحل دریای کارائیب، عبور از کانال پاناما و کشورهای آمریکای مرکزی و رسیدن به مرز آمریکا و مکزیک منتشر شد (منبع).

🔹 مسیر مهاجرتی کشورهای آمریکای مرکزی همچون السالوادور، هندوراس، گواتمالا به مکزیک و آمریکا یکی از شناخته‌شده‌ترین کریدورهای مهاجرتی در دنیا است که در حقیقت دیوارهای مرزی ترامپ هم برای مقابله با این کریدور مهاجرتی ساخته شد. در حال حاضر یکی از چالش‌های بزرگ آمریکا عبور مهاجران از دیوارهای مرزی مکزیک-آمریکا است که در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور هم انعکاس فراوانی دارد. حال علاوه بر اتباع آن کشورها، برخی از پناهجویان افغانستانی‌ها هم از این کریدور مهاجرتی استفاده می‌کنند.

🆔 @diaran_ir
2024/05/09 20:54:50
Back to Top
HTML Embed Code: