در گفت‌وگوی هفته‌نامه «سلامت» با عوامل نخستین کنگره علمی طب ایرانی اعلام شد

کسب رتبه چهارم جهان در حوزه گیاهان دارویی

◀️ دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از کسب رتبه چهارم جهانی تولید علم در حوزه تولید گیاهان دارویی و طب سنتی از سوی محققان ایرانی خبر داد و گفت: «سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در ایران چند هزارساله است ولی پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ در حوزه تولید علم در دنیا شتاب مناسبی در این زمینه نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم.»

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27268

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
«خواب»؛ فرایندی پیچیده‌تر از حد تصور

«اختلال خواب» هشدار سلامت است

◀️ یک‌سوم زندگی انسان در حالت «خواب» سپری می‌شود و یکی از روندهای طبیعی بدن است که همانند آب، غذا و اکسیژن جزو نیازهای حیاتی محسوب می‌شود. به‌طور متوسط هر فرد بالغ به 7 تا 8 ساعت خواب در شبانه‌روز نیاز دارد. در آزمایش‌های حیوانی نیز مشخص شده که محرومیت از خواب منجر به تهدید حیات حیوان شود. در مورد خواب طبیعی علاوه بر جنبه زمانی، کیفیت خواب نیز باید مدنظر قرار گیرد. خواب مطلوب و باکیفیت خصوصیاتی دارد که در علم خواب کاملا شناخته شده‌است. طی مدت زمان خواب حدود هشت ساعت، چهار تا پنج سیکل یک تا یک و نیم ساعته تکرار می‌شود که هر کدام از این سیکل‌ها حداقل شامل سه بخش خواب سبک، نیمه‌سنگین و سنگین است.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27269

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
مبتلایان به «اختلال دوقطبی» بیشترین آسیب‌پذیری را نسبت به بی‌خوابی دارند

همراه بودن مشکلات خواب با بیشتر اختلالات روانپزشکی از ابعاد مختلفی قابل‌بررسی است. علت‌شناسی اختلالات روانی، به‌هم‌خوردن تنظیم سروتونین و دوپامین است که این ماده در تنظیم خواب مطلوب نیز نقش دارند. بنابراین، طبیعی است زمانی که سطح سروتونین و دوپامین در بدن نامتعادل باشد، فرد نتواند خواب خوبی را نیز تجربه کند. از طرفی، مبتلایان به اختلالات روانپزشکی مشکلات دیگری نیز دارند که به‌صورت مستقیم بر کیفیت و کمیت خواب تاثیر می‌گذارد. یکی از مهم‌ترین آنها، افکار آزارنده، افکار خودآیند منفی، نشخوار فکری و افکار وسواسی است. فردی که درگیر چنین علائمی باشد در به‌خواب‌رفتن مشکل دارد زیرا گذار از مرحله بیداری به مرحله خواب نیاز به آرامش فکری دارد که اگر وجود نداشته‌باشد طبیعتا خواب مطلوب نیز اتفاق نمی‌افتد.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27270

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
دکترآزاده نجارزاده متخصص تغذیه در گفت‌وگو با هفته‌نامه «سلامت»

ایرانی‌ها 4 برابر میانگین جهانی نوشابه مصرف می‌کنند!

◀️ دوغ جزئی از فرهنگ غذایی ما ایرانی‌ها از قدیم بوده و است اما این روزها دیگر دوغ پای ثابت سفره‌های ایرانی نیست و مصرف نوشابه به گونه‌ای افزایش یافته که جشن و مهمانی بدون این نوشیدنی برگزار نمی‌شود. متاسفانه در سال‌های اخیر، تمایل به مصرف فست‌فود و به تبع آن نوشابه‌های گازدار و حتی مصرف غذاهای سنتی با نوشابه کاملا فراگیر شده و به ویژه در بین کودکان و نوجوانان این قضیه بیشتر مصداق دارد. در حالی که سرانه مصرف لبنیات در کشور روندی کاهشی دارد، در مقابل سرانه مصرف نوشابه چهار برابر دنیاست. نکته نگران‌کننده اینکه مضرات مصرف نوشابه بر کسی پوشیده نیست ولی یک نوشیدنی پرمصرف و پرطرفدار و مصرف آن رو به افزایش است.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27271

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
«میزگرد تغذیه» درباره مشکل اضافه وزن محمد صادقی با حضور دکترسیدعلی کشاورز متخصص تغذیه و دکترایرج خسرونیا متخصص داخلی

افزایش وزن به‌دلیل کم‌تحرکی

◀️ در «میزگرد تغذیه» این شماره، میزبان آقای محمد صادقی هستیم که به‌گفته خودشان با وجود کم‌خوری نمی‌توانند وزنشان را کاهش بدهند. در ادامه بیشتر با شرایط ایشان آشنا می‌شویم و نظر متخصصان سلامت را هم درباره‌شان می‌پرسیم.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27272

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
نگاهی به یک ماده غذایی پرطرفدار و ارزان قیمت

اما واگرهای نودل‌های فوری

◀️ انواع نودل‌های فوری جزو مواد غذایی ارزان‌قیمت و تقریبا پرطرفدار، مخصوصا در میان کودکان هستند. از آنجایی که در جهان ماشینی امروز، فرصت آشپزی برای بسیاری از افراد محدود شده است، خیلی‌ها ترجیح می‌دهند که از مواد غذایی فوری، ساده و با قیمت مناسب برای وعده‌های غذایی اصلی‌شان استفاده کنند. نودل‌های فوری و آماده جزو خوراکی‌هایی هستند که اما و اگرهای زیادی درباره آنها مطرح است. بعضی از متخصصان تغذیه بر این باورند که مصرف نودل باید محدود باشد تا سلامت افراد به خطر نیفتد. از این‌رو، در ادامه این مطلب در صفحه «سفره سالم» این هفته به بررسی تمامی زوایای این ماده غذایی پرطرفدار می‌پردازیم تا ببینیم که آیا یک بسته نودل فوری می‌تواند در یک رژیم غذایی سالم جای داشته باشد یا نه.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27273

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
تلاش برای افزایش زیبایی و جذابیت چهره بدون آرایش‌ سنگین

لیفت مژه راهی برای زیباتر کردن مژه‌های طبیعی

◀️ جهان زیبایی در سال 2023 با اتفاقاتی همراه بود که نشان می‌دهد گرایش انسان‌ها درحال تغییر به سمت زیبایی طبیعی و سادگی است بنابراین می‌توان گفت که دوران تلاش‌های بی‌وقفه برای دستکاری‌های گسترده در بافت طبیعی صورت و همچنین آرایش‌های خیلی غلیظ و سنگین تمام شده است. آنچه اکنون اهمیت دارد، در دو نکته خلاصه می‌شود؛ تلاش برای برجسته‌سازی آن دسته از ویژگی‌های چهره که حالت مطلوب و منحصربه‌فردی دارند و تلاش برای افزایش زیبایی و جذابیت چهره بدون آرایش سنگین. یکی از اقدام‌های زیبایی که کاملا با این گرایش جدید سازگار می‌شود، لیفت مژه است. به همین دلیل در این مطلب می‌خواهیم به مهم‌ترین موضوعات و مسائل درباره لیفت مژه بپردازیم.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27275

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
هیچ روش کاشتی نمی‌تواند انحنای زیبای مژه‌ها را بازگرداند

مو در نواحی مختلف بدن شرایط رشد، دوره رشد و ویژگی‌های متفاوتی دارد. معمولا رشد موها در همه قسمت‌های بدن به‌طور دوره‌ای است؛ به این ترتیب یک دوره رشد فعال دارد، سپس رشد متوقف شده و در نهایت می‌ریزد. این دوره رشد فعال در ناحیه سر بین سه تا پنج سال است، طی دو هفته رشد متوقف می‌شود و در مدت سه سال می‌ریزد.

◀️ در مورد مژه، دوره رشد فعال حدود یک ماه است، بنابراین حداکثر رشد مژه، یک تا یک‌ونیم سانتی‌متر است. ضخامت موهای مژه نیز به زمینه ژنتیک افراد بستگی دارد. ویژگی خاص موهای مژه که در مورد موهای هیچ قسمت بدن وجود ندارد این است که به‌خاطر کمبود نوعی کراتین، تارهای موی مژه مستقیم رشد نمی‌‌کند و دچار انحنا می‌شود که این خصوصیت، عامل حالت زیبای مژه‌ها ست.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27276

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
توصیه‌های تخصصی و کاربردی به والدین درباره یک موضوع دخترانه

چگونه با دختر خود درباره قاعدگی صحبت کنیم؟

◀️ قاعدگی برای دختران نوجوان یک تجربه گیج‌کننده و تکان‌دهنده است، به‌خصوص اگر دختران نوجوان از قبل اطلاعاتی درباره آن نداشته باشند. جالب است بدانید1.8 میلیارد نفر در سراسر جهان عادت ماهانه می‌شوند. این موضوع کاملاً طبیعی است و نشان‌دهنده یک زندگی عادی و سالم در بین زنان در سنین باروری محسوب می‌شود.

اما متاسفانه موضوع عادت ماهانه همچنان در بسیاری از نقاط به‌صورت تابو یا ناپسند و ممنوعه باقی مانده است و بسیاری از دختران به‌خاطر چیزی که کاملاً طبیعی است، مورد تمسخر و شرمساری قرار می‌گیرند. بعضی حتی به‌دلیل پریود بودن از رویدادهای اجتماعی و خانوادگی کنار گذاشته می‌شوند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27277

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
دردسرهای جوش‌های پوستی مقاوم به درمان

◀️ جوش‌های پوستی یکی از مهم‌ترین مشکلات پوستی است که به‌دلیل تاثیر جدی بر زیبایی فرد بسیار آزاردهنده است. تقریبا همه افراد در دوره‌ای از زندگی کم‌وبیش تجربه انواع جوش‌های پوستی را دارند اما این مشکل در بعضی افراد بسیار شدید است و حتی سال‌ها ادامه می‌یابد. با توجه به شیوع بالای این مشکل به پرسش یکی از خوانندگان «سلامت» پرداخته‌ایم: «حدود شش سال است که جوش می‌زنم. به پزشکان زیادی مراجعه کردم اما هیچ درمان مناسب و قطعی‌ای دریافت نکردم. مادرم هم هنوز جوش می‌زند اما نه به‌اندازه من. داروهای مختلفی استفاده کردم اما متاسفانه حتی در دوره‌ درمان به‌شکل موقت جوش‌های پوستی رفع نشد. یکی از خاله‌هایم هم حدود ۳۰ سال است که جوش می‌زند و نگرانم این وضعیت برای من هم به‌وجود آید. جوش‌هایم کیستی یا فرورفته نیست و تقریبا همه‌شان سر باز می‌کنند. جوش‌های سرسیاه نیز دارم. واقعا خسته شدم و حالت افسردگی پیدا کردم. لطفا راهنمایی کنید.»

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27278

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
به ‌مناسب 8 ژوئن برابر با 19 خرداد، روز جهانی «کبد چرب»

هنوز داروی قطعی برای «کبد چرب» ارائه نشده‌ است

◀️ «کبد چرب» یکی از بیماری‌های شایع امروز است که متاسفانه در بیشتر جوامع به‌خصوص جوامع صنعتی و در حال ‌توسعه شیوع بالایی دارد. دلایل مختلفی می‌تواند در ایجاد کبد چرب نقش داشته ‌باشد. به‌ نظر می‌رسد حدود سی درصد از افراد جامعه دچار درجاتی از کبد چرب باشند. با توجه به علل ایجاد کبد چرب از جمله کم‌تحرکی، اضافه وزن و چاقی و مصرف غذاهای با کالری بالا و سوخت‌وساز ناکافی کالری دریافتی، چربی‌های اضافی و کربوهیدرات‌ها در بدن به چربی تبدیل می‌شوند و در بافت‌های مختلف مخصوصا ناحیه شکم و کبد رسوب می‌کنند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27279

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
پرسشی از دکترشاهین صالحی متخصص پزشکی ورزشی

نوشیدنی ورزشی را به چه کسانی توصیه می‌کنید؟

◀️ اگر اهل ورزش کردن منظم یا نیمه‌حرفه‌ای تا حرفه‌ای هستید، حتما اسم نوشیدنی‌های ورزشی به گوشتان خورده است. شاید این سوال برای بعضی افراد مطرح شود که آیا تمام ورزشکاران یا تمام کسانی که فعالیت ورزشی منظم دارند باید از نوشیدنی ورزشی استفاده کنند؟ یا اساسا اینکه نوشیدنی ورزشی چیست و چه کاربردی برای ورزشکاران دارد؟

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27281

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
درباره ایمپلنت‌های مغزی

وقتی مغز را سیم‌کشی می‌کنند

◀️ ایمپلنت‌های مغزی که به عنوان ایمپلنت‌های عصبی نیز شناخته می‌شوند، دستگاه‌هایی هستند که با مغز ارتباط دارند. آن‌ها را روی سطح مغز یا درون بافت مغز قرار می‌دهند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27282

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
پوشش بیمه‌ای انسولین‌های نسل جدید به نفع جامعه است

یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: زیر پوشش قرار دادن انسولین‌های نسل جدید تولید داخل باعث کاهش قیمت برای مصرف‌کننده می‌شود و از عوارض بیماری دیابت ازجمله میزان دیالیزی شدن بیماران و نیز بستری شدن افراد به‌دلیل سایر عوارض ناشی از کنترل نامناسب دیابت می‌کاهد و این موضوع از همه لحاظ مفید است.

◀️ دکتر محمدرضا مهاجری تهرانی ادامه داد: انسولین دگلودک-آسپارت تنها ترکیب انسولینی موجود در دنیا است که دو نوع انسولین کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت را در یک قلم جا داده است (کو-فرمولاسیون). تا قبل از ظهور این نوع انسولین‌ نسل جدید فرد باید برای کنترل مناسب قند خون در طول روز معمولا تا چهار مرتبه انسولین تزریق می‌کرد که اثر کوتاه‌‌مدت و طولانی‌مدت داشته و قند خون فرد را کنترل کنند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/n7809

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
شماره 938 هفته‌نامه سلامت منتشر شد
salamat.ir

دانلود شماره ۹۳۸  شنبه بیست و ششم خردادماه ۱۴۰۳👇


https://salamat.ir/d/archive/1403/03/26/938.pdf

@Salamatweekly
عید سعید قربان مبارک باد

@Salamatweekly
در همایش روز جهانی «ایمنی غذا» اعلام شد

رونمایی از سند امنیت غذایی ایران درآینده نزدیک

◀️ همایش روز جهانی ایمنی غذا با حضور مقامات وزارتخانه‌های بهداشت، صمت، سازمان ملی استاندارد و جمعی از تولیدکنندگان برتر مواد غذایی روز یکشنبه ۲۰ خردادماه در سالن همایش‌های بین‌المللی سازمان صداوسیما برگزار شد.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت در ابتدای این همایش با تاکید بر مبحث امنیت غذایی، اظهار داشت: «دولت سیزدهم به‌منظور دسترسی به غذای مناسب توزیع کالابرگ را در دستور کار قرار داد و این طرح توانست خطر عدم‌دسترسی به مواد غذایی سالم را در مناطق محروم کاهش دهد.»

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27335

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
نتایج یک مطالعه بزرگ ملی نشان داد

شیوع کم‌خونی در بزرگسالان ایران

◀️ نتایج یک مطالعه بزرگ ملی حاکی از شیوع ۹ درصدی کم‌خونی در بین جمعیت بزرگسال (افراد ۳۵ سال و بالاتر) کشور است و استان هرمزگان در صدر «شیوع کم‌خونی» قرار دارد.

به گزارش هفته‌نامه سلامت به نقل از پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، نتایج این مطالعه تحت عنوان Anemia among Irania- populatio- aged35≥ years Persia- Cohorکه توسط جمعی از محققان علوم پزشکی کشور به سرپرستی دکتر رضا ملک‌زاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده در مجله معتبر بین‌المللی PLOS ONE منتشر شده است.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27336

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
گزارش هفته‌نامه «سلامت» به مناسبت هفته جهانی «سلامت مردان»

سلامت مردان ایرانی درخطراست

◀️ در هفته جهانی «سلامت مردان» قرار داریم. هفته‌ای که قرار است زنگ‌ هشدار خطر سلامت مردان بلندتر به صدا درآید تا مردان نسبت به سلامت جسمی و روحی خود حساس‌تر شوند. متاسفانه آمارها حکایت از آن دارد که کمتر از 20 درصد مردان برای کنترل سلامت خود به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کنند که این آمار ضرورت توجه جدی به سلامت نیمی از افراد جامعه را دوچندان می‌کند.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27338

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
گزارشی از بیستمین کنگره بین‌المللی انجمن متخصصان زنان و زایمان ایران

تزریق واکسن اچ‌پی‌وی‌ از ضروریات کشور است

◀️ بیستمین کنگره بین‌المللی انجمن متخصصان زنان و زایمان ایران در تاریخ ۲۲ تا ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد با هدف جوانی جمعیت، فرزندآوری، سلامت زنان و مادران با محوریت سونوگرافی در مامایی، بارداری‌های پرخطر، چسبندگی غیرطبیعی جفت، انواع خونریزی‌ها، یائسگی، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک و...، چالش‌های آندومتریوز، سرطان‌های زنان، اختلالات کف لگن، لاپاروسکوپی، ناباروری، مسائل اخلاق و قانون در طب زنان، افزایش جمعیت و چالش‌های آن برگزار شد.

مشروح مطلب:

salamat.ir/d27339

@Salamatweekly

کانال هفته‌نامه سلامت در واتساپ👈 واتساپ
2024/06/18 04:05:55
Back to Top
HTML Embed Code: