Telegram Group Search
#صدای_دانشجو

سلام
وقت شما بخیر
ممنون که پیگیر گرمای کتابخانه مرکزی هستید.
متاسفانه انقدر سالن گرم هست که چند روزی هست از کارهام عقب افتادم.
دو کولر در حال کار کردن هستند اما هیچگونه سرمایی نیست.
اطلاعیه زده‌اند که به دلیل فرسودگی این اتفاق افتادهاما سوال اینجاست که گرمای تابستان و فرا رسیدن موعد امتحانات غیرقابل پیش‌بینی بوده؟
از چند ماه گذشته بایستی سرویس‌های لازم انجام میشد.
واقعاً آدم تاسف میخوره کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران در این شرایط هست.

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌞 با خورشید گرفتگی که همه آشنا هستید!

🐘 آیا می‌دونید که این اتفاق چه اثری روی زندگی حیوانات می‌ذاره؟

🔭 دانشجویان فیزیک و ادبیات دانشگاه تهران در چهاردهمین مجله ویدئویی علوم طبیعی، شما را با این موضوع آشنا می‌کنند!

#مجله_ویدئویی_علوم_طبیعی 

@ut_internet_tv | شبکه دانشگاه تهران
🔻 علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری می گوید برای مناظره با حسن روحانی در دانشگاه تهران آماده است

🔹درصورت موافقت رییس جمهور اسبق به حضور در دانشگاه تهران، این مناظره بطور زنده از تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران پخش می شود

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
🔻 حدس میزنید اسامی یازده استاد برگزیده دومین آئین اعطای نشان عالی دانش چه کسانی هستند؟

🔹این برنامه دوشنبه ساعت ۹ در تالار علامه امینی برگزار می شود


@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
#صدای_دانشجو

سلام چرا مسولان پاسخ نمیدهند؟ تعدادی از دانشکده‌ها روز شنبه ۱۶ تیر امتحان پایان‌ترم دارند (به دلیل تعطیلی ۵ تیر یا برگزاری امتحانات آزمایشگاه‌ها)ولی از آن جا که خوابگاه روز شنبه ۱۶ تیر صبح تعطیل می‌شود، دانشجویان به مشکل می‌خورند برای امتحان دادن.

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
🔻یک صحنه¬پردازی قرون وسطایی
نقد استاد دانشگاه تهران به طراحی صحنه برنامه مناظره نامزدهای ریاست جمهوری 

شاید در تاریخ مناظرات ریاست جمهوری که در سیمای جمهوری اسلامی برگزار شده است، صحنه¬پردازی مناظره در حال انجام، از جمله ناشیانه¬ترین و غیر علمی¬ترین نمونه¬ها باشد. در این نوشتار تلاش می¬شود تا به واکاوی چرایی «عدم صلاحیت» طراحی صحنه این مناظره پرداخته شود.   

پیام فروتن
استادیار گروه هنرهای نمایشی دانشکدگان هنرهای زیبا، دانشگاه تهران


🔹در سینما رویکرد تقریبا پذیرفته شده¬ای وجود دارد که هرگاه بخواهند تاکید بیشتری بر یک یا چند شخصیت کنند، او را در فضایی خالی یا نسبتا خالی قرار می¬دهند تا توجه و تمرکز هرچه بیشتری بر شخصیت ایجاد شود. هرگونه مولفه اضافی یا «سرشار» می¬تواند منجر به از دست رفتن اهمیت آن پلان یا سکانس شود و ذهن تماشاگر را به سمت چیزی غیر از شخصیت هدایت کند.
آن¬چه در طراحی صحنه مناظره ریاست جمهوری دیده می¬شود، نه¬تنها از این ویژگی برخوردار نیست، بلکه دقیقا برخلاف آن عمل می¬کند.
@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
ضمن این که کلیت صحنه از مشکلات متعددی رنج می¬برد که در این نوشتار به آن¬ها خواهیم پرداخت. برای این منظور از نماهای باز شروع کرده و به نماهای بسته¬تر می¬رسیم.

1– نمای گسترده: ابعاد و تناسبات
هدف از برداشت نماهای گسترده چیست؟ از جمله این اهداف می¬توان به معرفی فضا، ارائه میزانسن، معرفی رابطه مکانی شخصیت¬ها نسبت به یکدیگر و نسبت به اجزاء صحنه اعم از وسایل و معماری صحنه، نمایش یک کنش خاص با چند شخصیت و البته ارائه بینش و زیبایی¬شناسی کارگردان اشاره کرد. اگرچه طراحی صحنه یک مناظره قطعا، رابطه مستقیمی با صحنه¬پردازی یک اثر سینمایی ندارد، اما از برخی عناصر کلیدی آن بهره می¬برد. ویژگی¬هایی نظیر تناسب، ابعاد و اندازه، مقیاس، زیبایی¬شناسی، معرفی معماری و...
در گام نخست به نظر می¬رسد مسئولان و طراحان صحنه این مجموعه مناظره، در انتخاب استودیو دچار اشتباهی راهبردی شده¬اند. واقعا برای یک جمع شش هفت نفره، انتخاب چنین استودیوی وسیع و گسترده¬ای نیاز بود؟ انتخاب این استودیوی وسیع دو مشکل عمده را رقم زده است. اول آن که نامزدها در چنین نمای گسترده¬ای تقریبا دیده نمی¬شوند و به چند لکه در دوردست تبدیل شده¬اند. دیگر آن که به واسطه وسعت بیش از حد استودیو، طراح مجبور شده است از حجم وسیعی از دکور استفاده کند که عمیقا غیر ضروری بوده و دکور افقی صحنه را به چیزی شبیه «پیست رقص» یا برنامه-هایی شبیه «شعر یادت نره» تبدیل ساخته است! اصولا دکورهای دارای اختلاف سطح، ویژه صحنه¬های اکتیو هستند. صحنه¬هایی که از بازیگران یا شخصیت¬های متعدد برخوردار بوده و در طول اجرا، از این پله¬ها و اختلاف سطوح استفاده می¬شود؛ در حالی که در این¬جا به واسطه پر کردن اجباری فضای گسترده استودیو، صرفا جنبه تزئینی پیدا کرده و مناظره را به سمت ژانر تلویزیونی دیگری هدایت کرده است. نگاه کنیم به استودیوی جدید شبکه ایران اینترنشنال که آن هم از این مشکل برخوردار است. یک استودیوی بسیار وسیع که البته تلاش نشده با عناصر مختلف پر شود؛ اما تهی بودن آن تماشاگر را در نماهای باز آزار می¬دهد.


زمانی که صحبت از تناسبات می¬شود، بحث مهمی شکل می¬گیرد به نام Shoot of Decor که در این¬جا آن را به اختصار SOD می¬نامیم. SOD رویکرد بسیار مهمی است که طراح در زمان طراحی و تعیین ابعاد و اندازه¬های دکور، نسبت به ارتفاع و عرض استودیو در نظر می¬گیرد. اگر این مولفه رعایت نشود، اتفاقی رخ می¬دهد که در این¬جا شاهدیم. در نمای گسترده، قسمت¬های فوقانی دکور و خط لته¬ها در قاب تصویر دیده می¬شوند و دکور بودن و تصنعی بودن فضا خود را آشکار می¬سازد. برای حل این مشکل یا باید از عرض کمتر دکور استفاده کرد و یا بر ارتفاع آن¬ها افزود. در نهایت، آن¬چه دیده می¬شود، یک خط محکم و قدرتمند آزاردهنده است که در بالای لته¬ها خودنمایی کرده و قاب را نازیبا می¬سازد.
از دیگر مشکلات عمده نمای گسترده این مجموعه مناظره¬ها، وجود 2 لته گوتیک در انتهای دو سر لته¬ها است که در جای خود به آن¬ها می¬پردازیم. این لته¬ها – از منظر فرم و زیبایی¬شناسی - هیچ نسبتی با سایر اجزاء دکور برقرار نمی¬کنند و حتی یک نمای بسته نیز از آن¬ها گرفته نمی¬شود. اگرچه در جایی نیز قرار گرفته¬اند که به هیچ¬وجه استفاده از آن¬ها محلی از اعراب ندارد.

   
- (راست) لته به کار رفته در مناظره؛ (چپ) نمونه هایی از پنجره¬هایی به سبک گوتیک.

2 – نماهای بسته و اختصاصی
شاید یکی از بزرگترین مشکلات به وجود آمده در نماهای بسته، وجود پس¬زمینه هریک از نامزدها باشد. لکه¬های نوری¬ای که خاموش و روشن می¬شوند، کم¬سو و پر نور می¬شوند و مدام خود را در چشم تماشاگر فرو می¬کنند. نتیجه مجددا عدم تمرکز تماشاگر است. ضمن این که از منظر زیبایی¬شناسی نیز هیچ نسبتی با موضوع برنامه نداشته و تماشاگر را به یاد انواع و اقسام شوهای تلویزیونی با حضور یک خواننده می¬اندازد.
از سوی دیگر نگاه کنیم به آن سوی استودیو: پس¬زمینه مجری مناظره کاملا با پس¬زمینه نامزدها تفاوت دارد. گویی هریک از این بخش¬ها (بخش نامزدها و بخش مجری) دو برنامه مختلف بوده که در دو زمان متفاوت ضبط شده¬اند و در تدوین با یکدیگر ترکیب شده¬اند.   
از دیگر مشکلات عمده پس¬زمینه عدم تفکیک آن با کف استودیو است. در طراحی صحنه تئاتر و سینما به راحتی می¬توان فضایی نظیر یک پشت¬بام، یک پنت¬هاوس و... را به وجود آورد. تنها کافیست روی کف صحنه در قسمتی که به پرده پروجکشن یا صفحه LED می¬رسیم فرمی شبیه به یک جان¬پناه بسازیم که نقطه تلاقی پرده عمودی با کف افقی صحنه آشکار نشود. در حالی که در این طراحی صحنه شاهد چنین رویکردی نیستیم و صفحه عمودی با آن تصاویر آزاردهنده¬اش از شهر، تا کف استودیو امتداد یافته است.

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
3 – تزئینات و جزئیات
استفاده از چلیپا در مرکز تزئینات هریک از لته¬ها و فرم گوتیک 2 لته انتهایی مجموعه دکورها به شدت شگفت¬انگیز است و ایجاد ارتباط میان مناظره نامزدهای ریاست جمهوری یک کشور ایرانی و اسلامی با صلیب و سبک گوتیک که عمیقا مسیحی و قرون وسطایی است را غیر قابل درک می¬سازد. جالب این¬جاست که روی لته¬های گوتیک، فرم¬های دواری نیز به چشم می¬خورند که تماشاگر آشنا به سبک گوتیک را به یاد روزون¬ها یا روزت¬های کلیساهای جامع گوتیک می¬اندازند.


- فرم¬های چلیپایی هر لته.

از سوی دیگر نگاه کنیم به چراغ¬های دیواری که روی هر لته نصب شده¬اند. در جایی که نور استودیو کاملا تخت بوده و از تقریبا هیچ سایه روشنی استفاده نشده است، به کارگیری این چراغ¬ها که در نور شدید استودیو بی¬فروغ شده¬اند چه الزامی داشته است؟ در حالی که این مولفه همراه با فرم دوار و قهوه¬ای دکور، تماشاگر را به یاد سریال «آقای قاضی» می¬اندازد (شاید طراح صحنه هر دو برنامه یک نفر باشند که در این صورت باید گفت طراح از روی دست خود کپی کرده است. یک کپی نازیبا و جعلی).
استفاده از کف براق نیز ظاهرا به مد برنامه¬های تلویزیونی بدل شده است و طراحان این روزهای تلویزیون اصولا به ژانر برنامه¬ها نمی¬اندیشند. آن¬ها از برنامه¬های مناسبتی گرفته تا همین مناظره، از چنین ویژگی¬ای بهره می¬برند. در حالی که اصلا به بحث مهمی به نام از مد افتادن و عادت یافتن چشم تماشاگر نمی¬اندیشند.
و بالاخره ضروی است که به فرم حجیم کیک عروسی (اشاره به یک سبک معماری که در اتحاد جماهیر شوروی رواج داشت) پرچم ایران اشاره شود که بر فراز استودیو و در پیش¬زمینه تصاویر باز خودنمایی کرده و نسبت خود با مجموعه را تعریف نمی¬کند. این فرم نه زیباست و نه کمکی به کمپوزیسیون طراحی صحنه کرده است.

در نهایت باید به زیبایی¬شناسی اثر (البته اگر بتوان به آن عنوان اثر را اطلاق کرد) اشاره کرد. صحنه¬پردازی این دوره از مناظره¬های ریاست جمهوری، هیچ نشانی از زیبایی¬شناسی ندارد. طراحی فرم¬ها، رنگ قهوه¬ای غالب بد رنگ کهنه¬کاری شده و جزئیات نامفهوم و بی¬ربط، نشان دهنده آن است که طراح صحنه با تماشای چند تصویر در پینترست یا گوگل، دست به ترکیب چند عنصر زده است؛ بی آن¬که به معنا، زیبایی¬شناسی، ترکیب¬بندی، ژانر، نمادپردازی و... بیندیشد.         
 
@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
🔻رئیس دانشگاه تهران می گوید نگهداری برنامه‌ها در قفسه‌ها و فاصله میدان عمل با برنامه‌نویسی، عارضه مهم در کشور است

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 نبض علم (قسمت بیست و یکم)

نبض علم آخرین اخبار علمی دانشگاه‌های ایران و جهان 🩺🧬🔭🔎

از ساخت بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان در یک کشور تا پیوستن ایران به جمع کشورهای دارنده یک ربات خاص!

📽 حتما نظرات خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید :)

🟢 الهه دهنادی به اتفاق سایر دانشجویان دانشکده فیزیک دانشگاه تهران این هفته هم دست پر به شبکه آمده است

#نبض_علم
#اخبار_علمی

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 دومین آیین اعطای نشان عالی دانش در نودمین سال تاسیس دانشگاه تهران و ۱۵۷۵ سنت آموزش عالی کشور در دانشگاه جندی شاپور نخستین نهاد آموزشی

دوشنبه ۴ تیر ماه
تالار علامه امینی دانشگاه تهران

@ut_internet_tv | شبکه دانشگاه تهران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 مناظره تقی ازاد ارمکی و مهدی جمشیدی درباره عاقبت قصه فرهنگ در ایران

🔻دیدن مشروح کامل اینجا کلیک کنید

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
🔻دعوت به جشن عید غدیر و همایش نهج البلاغه کتاب زندگی
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
زمان: دوشنبه ۴ تیرماه ساعت ۱۴ تا ۱۶
مکان: پردیس مرکزی دانشگاه تهران. خ انقلاب. خ ۱۶ آذر . کتابخانه مرکزی. تالار علامه امینی
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
همراه با برنامه های متنوع علمی؛ فرهنگی؛ مسابقه و هدایا با قرعه کشی
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻 شمارش معکوس برای اعلام اسامی اساتید برگزیده نشان عالی دانش

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 حضور دکتر قاضی زاده هاشمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در دانشگاه تهران

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
🔻برگزدیدگان نشان عالی دانشگاه تهران تا دقایقی دیگر معرفی می شوند

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
🔻 هم اکنون گفتگوی utv با نویسنده کتاب تمام نهج البلاغه

@ut_internet_tv|شبکه دانشگاه تهران
2024/06/24 08:43:37
Back to Top
HTML Embed Code: