Telegram Group Search
«شفافیت اطلاعات اقتصادی» مهم‌ترین اصل در نقشه راه دولت سیزدهم

🔶 مدیرکل دفتر امور شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: در ابتدای استقرار دولت سیزدهم، آقای رئیس‌جمهور نقشه‌ای به همه وزرا برای پیشگیری و مقابله با فساد اداری ابلاغ کردند که نخستین اصل آن نقشه شفافیت با تمرکز به شفافیت اطلاعات اقتصادی بود. بر این اساس وزیر اقتصاد دستور انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی را دادند.

🔶 عنبری اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰، صورت‌های مالی منتهی به ۱۳۹۹ برای اولین بار حدود ۳۰۰ مورد منتشر شد و این اتفاق در طول تاریخ حکمرانی ما برای نخستین بار بود که رخ می‌داد. ۳۰۰ شرکت در سال ۱۴۰۰ به هزار و ۱۲۴ شرکت در سال ۱۴۰۱ رسید و در سال ۱۴۰۲ این تعداد را به ۲ هزار و ۵ مورد صورت‌ مالی منحصر به فرد رساندیم.

🔷 مدیرکل دفتر امور شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: امروز در سراسر دولت و حکومت شرکتی پیدا نمی‌کنید که بالای ۵۰ درصد آن متعلق به دولت باشد و صورت‌های مالی آن منتشر نشده باشد. بخش عمده این اتفاقات ماحصل شفافیت است، اگرچه شفافیت ابتدای مسیر است و گام بزرگی نیست، اما شناسایی این نقشه تودرتو و این شبکه پیچیده گام مهمی بود که اتفاق افتاد.

🔷 وی ادامه داد: یعنی آن اتفاق بزرگ اینجا بود؛ اینطور هم نیست که به طور مثال آمده باشند و صورت‌های مالی را تحویل ما داده باشند و ما منتشر کرده باشیم؛ بلکه اسامی این شرکت‌ها، روابط سهامداری‌شان و شبکه شرکت‌داری کاملاً اکتشافی بوده است و احصای صورت مالی و انتشار آن هم با ابزارهایی که در اختیار وزارت امور اقتصادی و دارایی بوده، انجام شده است.

🔷 عنبری در پایان افزود: همین الان کلی نامه روی میز بنده است که نهادها و سازمان‌ها درخواست داده‌اند که صورت‌های مالی شرکت‌های ما را از روی کدال بردارید و منتشر نکنید و این بدون محرمانگی خاصی رخ داده است.
#شرکتهای_دولتی

🆔 @Tp4_ir
لایحه دولت در خصوص تعارض منافع در انتظار طرح در صحن مجلس است

🔶 نشست رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با هیئت رئیسه فراکسیون ارتقاء سلامت اداری و مقابله با فساد مجلس شورای اسلامی ۱۸ فروردین ماه در این سازمان برگزار شد. در این نشست، معاونان و کارشناسان سازمان اداری و استخدامی کشور، گزارشی از اقدامات این سازمان در راستای ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد ارائه کردند.

🔶 بر اساس این گزارش، از ۱۰۹ دستگاه اجرایی، ۹۰ دستگاه مصادیق تعارض منافع را شناسایی کردند و ۱۶ دستگاه حداقل یک اقدام عملی در راستای مدیریت تعارض منافع در دستگاه خود انجام داده‌اند. طراحی و اجرای دوره‌های آموزشی در حوزه ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد با شرکت ۴ هزار نفر از کارکنان دولت، از دیگر اقداماتی بود که در این جلسه مطرح شد.

🔶 تصویب و ابلاغ «منشور اخلاقی کارکنان دولت» در هیئت دولت که کارمندان جدیدالورود را ملزم به پذیرش آن می‌کند، از دیگر اقدامات سازمان در این راستا بوده است. همچنین سازمان اداری و استخدامی کشور با استقرار سامانه دولت‌سنج و انتشار عمومی نتایج ارزیابی دستگاه‌های اجرایی، گام بزرگی در ارتقای شفافیت و تقویت نظارت مردمی برداشته است.

🔶 در پایان رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از اعضای فراکسیون ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد خواست تا با پیگیری نمایندگان مجلس در خصوص مطرح کردن لایحه تعارض منافع که مدت‌ها است در انتظار طرح در صحن مجلس شورای اسلامی قرار دارد، تسریع شود.
#تعارض_منافع

🆔 @Tp4_ir
آخرین وضعیت طرح شفافیت قوای سه گانه

🔶 رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت طرح شفافیت قوای سه گانه اظهار کرد: اگر تمامی قوا موافق شفافیت باشند تا همه چیز در اتاق شیشه‌‌ای قرار بگیرد، قطعا سرمایه اجتماعی افزایش پیدا خواهد کرد؛ این موضوع خود یک عامل بازدارنده در برابر فساد و کج روی‌ها است.

🔶 محمدصالح جوکار افزود: همگی باید دست به دست هم دهیم تا در نهایت قانون شفافیت قوای سه گانه تصویب و نهایی شود. در آخرین مرحله بررسی این طرح، اصلاحات مد نظر هیات نظارت بر سیاست‌های کلی نظام انجام شد اما بار دیگر شورای نگهبان ایراداتی را به طرح وارد کرده است.

🔶 جوکار در پایان تصریح کرد: درحال حاضر اصلاحات دیگری را بر روی این طرح انجام می‌دهیم که احتمالا در هفته پیش رو این اصلاحات در کمیسیون تصویب شود و به شورای نگهبان ارسال شود. شفافیت آرا نمایندگان نیز در این طرح وجود دارد و در صورت تصویب اجرایی خواهد شد.
#شفافیت_قوا
🆔 @Tp4_ir
 راهکارهای قانونی کاهش گلوگاه‌های فساد در مدیریت شهری؛ فضایی قابل رصد در مدیریت شهری فراهم شود

🔶 به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری رئیس این مرکز در حاشیه جلسه کمیته علمی دبیرخانه دائمی مقابله با فقر و فساد و تبعیض، با اشاره به اهمیت توجه به مسائل حوزه مدیریت شهری، اظهار کرد: مدیریت شهری جایگاه مهمی در اعمال حکمرانی مطلوب دارد و نقش آن در ارتقای کارآیی مجموعه شهر اجتناب‌ناپذیر است.

🔶 وی راهکار شناسایی و مسدودسازی گلوگاه‌های فساد در حوزه مدیریت شهری را شفافیت در نظام مدیریت شهری دانست و افزود: باید تا حد ممکن فضایی شفاف از روندها، تصمیمات، توافقات و تغییرات قوانین و آیین‌نامه‌ها برای عموم مردم ایجاد شود.

🔶 نگاهداری با تأکید بر اینکه باید یک فضای تمام دید، قابل رصد و بررسی در حوزه مدیریت شهری فراهم شود، گفت: شفافیت در ارائه قوانین و مقررات به مردم و پیگیری اجرایی شدن آن از سوی کارگزاران در یک سامانه شفاف می‌تواند به کاهش فساد در این سیستم، کمک کند.

🔷 وی با تأکید بر ضرورت ایجاد زمینه‌هایی برای شفافیت، بیان کرد: پیشنهاد دیگر می‌تواند این باشد که شهرداری‌ها موظف شوند سازوکاری لازم برای دسترسی برخط و شفاف شهروندان نسبت به طرح‌های شهری، اعلام وضعیت پرونده‌ها، ملک و قراردادها، احکام صادره از سوی کمیسیون‌های مختلف به‌ویژه کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها و کمیسیون ماده ۵ در قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری را ایجاد کنند.

🔷 نگاهداری پیشنهاد کرد که یک پنجره واحد و سامانه یکپارچه برخط برای صدور مجوزهای ساخت و پایان‌کار از سوی شهرداری‌ها و از طریق وزارت کشور ایجاد شود. وی افزود: این سامانه باید به‌گونه‌ای باشد که طی یک دوره یک ساله همه فرایندهای صدور مجوز را با رویکرد تسهیل و زمان‌مند کردن فرایندها بازنگری کند.

🆔 @Tp4_ir
ابلاغ سند جدید تحول و تعالی قوه قضاییه

🔶 سند جدید تحول و تعالی قوه قضائیه که در تاریخ ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ به تصویب رئیس قوه قضائیه رسیده بود، ۲۸ فروردین ماه توسط رئیس قوه قضائیه ابلاغ شد.

🔶 با توجه به تحقق برخی راهکارها و ضرورت بازنگری و روزآمدسازی سند تحول قضایی و درنظر گرفتن تحولات جدید، ضمن تأیید نقاط قوت و راهکارهای مهم و اولویت‌دار در نسخه پیشین، راهکارهای جدید با تمسک به آسیب‌شناسی صورت گرفته و با توجه به شرایط جدید قوه قضائیه و کشور، تدوین گشت.

🔶 زمان اجرای این سند به گونه‌ای پیش‌بینی شده که از ابتدای سال ۱۴۰۳ آغاز و تا پایان اسفندماه سال ۱۴۰۵ اجرایی شود.

🔶 در تنظیم این سند، به موضوعات مقابله با فساد و تحقق کارآمدی توجه ویژه‌ای شده و بر اساس مفاد قانون اساسی و انتظارات مردم، پیامد نهایی تحول در قوه قضائیه دستیابی به عدالت و رضایتمندی مردم درنظر گرفته شده است.

🆔 @Tp4_ir
بخشنامه مهم وزارت کار در راستای مدیریت تعارض منافع

🔶 اداره کل روابط کار، جبران خدمت و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ضمن ارائه بخشنامه‌ای با موضوع تعارض منافع، از ممنوعیت ارائه مشاوره روابط کار توسط کارمندان ادارات کل اجرایی وزارت کار خبر داد.

🔶 بر اساس این بخشنامه با عنایت به مواد ۹۰ تا ۹۲ قانون مدیریت خدمات کشوری و اصول مقرر در مواد مزبور از جمله صداقت، امانت و انصاف در انجام وظایف و نیز وجود تعارض منافع در ارائه مشاوره‌های روابط کار به شرکت‌ها، سازمان‌ها و بنگاه‌ها توسط کارمندان ادارات کل اجرایی، ارائه هرگونه مشاوره روابط کار و تشکیل تیم‌های مشاوره روابط کار توسط کارشناسان و کارمندان ادارات کل اجرایی ممنوع است.

🖋️ برای مطالعه بیشتر و مشاهده متن کامل این بخشنامه به وبسایت اندیشکده «شفافیت برای ایران» به آدرس  https://tp4.ir/?p=7178 مراجعه نمایید.
#تعارض_منافع

🆔 @Tp4_ir
شفافیت برای ایران
ابلاغ سند جدید تحول و تعالی قوه قضاییه 🔶 سند جدید تحول و تعالی قوه قضائیه که در تاریخ ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ به تصویب رئیس قوه قضائیه رسیده بود، ۲۸ فروردین ماه توسط رئیس قوه قضائیه ابلاغ شد. 🔶 با توجه به تحقق برخی راهکارها و ضرورت بازنگری و روزآمدسازی سند…
سند تحول قوه قضاییه زیر ذره‌بین شفافیت

🔶 سند تحول و تعالی قوه قضائیه که در تاریخ ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ به تصویب رئیس قوه قضائیه رسیده بود، ۲۸ فروردین ماه توسط رئیس قوه قضائیه ابلاغ شد.

🔶 این سند ۹۸ صفحه‌ای از یک مقدمه و چهار فصل تشکیل شده است و زمان اجرای آن به گونه‌ای پیش‌بینی شده که از ابتدای سال ۱۴۰۳ آغاز و تا پایان اسفندماه سال ۱۴۰۵ اجرایی شود.

🔷 از سند تحول قضایی به عنوان عالی ترین اولویت دستگاه قضایی کشور یاد شده است. در بخشی از مقدمه این سند آمده است: « در تنظیم سند، به موضوعات مقابله با فساد و تحقق کارآمدی توجه ویژه‌ای شده است».

🔷 موضوع شفافیت و ارتقاء آن در این سند از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است به گونه‌ای که در هر چهار فصل این سند به طور مستقیم به بحث شفافیت پرداخته شده است. در فصل نخست این سند و ذیل عنوان مبحث چهارم سیاست‌های تحول آفرین «افزایش شفافیت عملکرد و پاسخگویی در تعامل با جامعه» به عنوان یکی از سیاست‌های تحول آفرین قوه ذکر شده است.

🖋 جهت مطالعه متن کامل یادداشت تحلیلی با عنوان «سند تحول قوه قضاییه زیر ذره‌بین شفافیت» به سایت اندیشکده «شفافیت برای ایران» به آدرس https://tp4.ir/?p=7184 مراجعه نمایید.


🆔 @Tp4_ir
گزارش «پیوست عدالت پیرامون لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی»

🔶 گزارش «پیوست عدالت پیرامون لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی» توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی منتشر شد.

🔶 در این گزارش سعی بر آن بوده تا از منظر عدالت لایحه «نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی» ارزیابی و تحلیل و پیشنهادهایی برای افزایش انطباق و هم راستایی آن با عدالت طرح شود.

🔶 مدیریت تعارض منافع به عنوان مسئله محوری این لایحه، جزو مسائل دارای اولویت از منظر عدالت است؛ اما با وجود این، این لایحه نتوانسته پوشش جامعی از مسئله تعارض منافع و مدیریت آن داشته باشد، اگرچه اندیشه زیربنایی این طرح با مبانی نظریه عدالت در تناسب است.

🖋 علاقه مندان جهت مطالعه بیشتر و دانلود این گزارش به سایت «اندیشکده شفافیت برای ایران» به آدرس https://tp4.ir/?p=7187 مراجعه نمایند.
#تعارض_منافع

🆔 @Tp4_ir
ممنوعیت دریافت هدیه توسط کارکنان دولت

🔶 بخشنامه «ممنوعیت دریافت هدیه» توسط کارکنان دولت، از سوی «مدیرکل دفتر تعالی فرهنگ سازمانی و سلامت اداری» سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.

🔶 بنابر این بخشنامه با عنایت به مواد (۹۰) و (۹۱) قانون مدیریت خدمات کشوری و نظر به وجود تعارض منافع جدی در دریافت هدیه از کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی (اعم از افراد، سازمانها، شرکتها، موسسات و نهادهای عمومی دولتی و غیردولتی)، دریافت هرگونه هدیه به هر شکل و تحت هر عنوان توسط کارکنان دولت در همه سطوح مختلف اداری ممنوع می‌باشد.

🔶 همچنین بر اساس این بخشنامه طبق ماده ۹۲ قانون مزبور، مدیران و سرپرستان بلافصل مسؤول نظارت و کنترل کارمندان خود در انجام وظایف محوله بوده و در مورد عملکرد آنان باید پاسخگو باشند. در صورتی که این موضوع در حیطه مدیریت مسئولین مزبور مشاهده و اثبات گردد، علاوه بر برخورد با کارمندان خاطی، با مدیران و سرپرستان کارمندان نیز، مطابق قوانین رفتار خواهد شد.

🖋 جهت مطالعه و دانلود متن کامل این بخشنامه به سایت اندیشکده «شفافیت برای ایران» به آدرس https://tp4.ir/?p=7205 مراجعه نمایید.
#تعارض_منافع

🆔 @Tp4_ir
ایجاد سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان همزمان با هفته معلم

🔶 مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام کرد: همزمان با هفته گرامیداشت مقام معلم و در راستای یکپارچگی سازمانی، شفافیت حداکثری، نظارت هوشمند و انضباط مدیریتی به عنوان یکی از مطالبات و خواسته‌های فرهنگیان، سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان تحت عنوان «پنجره» امروز آغاز به کار کرد.

🔶 احمدی تاکید کرد: از آنجا که نظارت و شفافیت دو روی یک سکه هستند، این سامانه از طریق افزایش شفافیت، امکان پایش و ارزیابی دقیق، سریع و جامع برای کلیه ذینفعان را فراهم می‌کند.

🔶 احمدی در همین زمینه افزود: در تکمیل این رویکرد، سامانه یکپارچه برنامه، بودجه و عملکرد، با هدف پایش منظم میزان تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه و بودجه سالیانه هر یک از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و مقایسه با شاخص‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

🔶 مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درخصوص چگونگی دسترسی به سامانه هوشمند پنجره خاطرنشان کرد: بعد از تکمیل مرحله ورود داده‌ها و اطلاعات به این سیستم و طی یک زمان بندی مشخص بتدریج همه ذی‌نفعان به اطلاعات سامانه پنجره دسترسی خواهند داشت.

🆔 @Tp4_ir
گزارش «وضعیت رشوه در نظام اداری» از مرکز پژوهش‌های مجلس

🔶 مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی تحت عنوان «تحلیل وضعیت رشوه در نظام اداری و راهکارهای پیشگیری از آن» به تحلیل وضعیت رشوه در نظام اداری پرداخت و راهکارهایی برای پیشگیری از آن ارائه کرده است.

🔶 رشوه به‌عنوان یکی از مصادیق اصلی و بارز فساد در نظام اداری، معضل تمام کشورهای دنیا بوده و همه کشورها در تلاشند تا بهترین و کارآمدترین سیاست‌ها و راهبردها را برای مبارزه با این پدیده شوم اتخاذ کنند، چرا‌که رشوه یکی از مخرب‌ترین آسیب‌هایی است که می‌تواند تعاملات سالم انسانی (چه درون دولت و چه فراتر از آن) را تخریب نماید.

🔶 این گزارش بیان می‌کند که براساس بررسی‌های انجام‌شده، دلایل اصلی بروز ارتشا در نظام اداری کشور شامل برهم‌خوردن نظام ارزش‌ها، برهم‌خوردن تقسیم‌کار اجتماعی، کاهش همبستگی، اتحاد و هم‌دردی، کاهش وجدان اجتماعی، نبودن نظام کنترل و پیشگیری اجتماعی، ضعف ایمان، سودجویی و منفعت‌طلبی، پایین بودن حقوق کارکنان دولت و... است.

🖋 جهت مطالعه بیشتر و دانلود متن کامل این گزارش به وبسایت اندیشکده «شفافیت برای ایران» به آدرس https://tp4.ir/?p=7220 مراجعه نمایید.

🆔 @Tp4_ir
رئیس سازمان بازرسی: صندوق توسعه ملی نیاز به شفافیت بیشتری دارد

🔶 رئیس سازمان بازرسی کل کشور در چهارمین همایش بین المللی صندوق توسعه ملی بیان کرد: صندوق توسعه ملی نیاز به شفافیت بیشتری دارد؛ هیات عامل باید رعایت کنند اینکه تکلیف یک دولت به صندوق توسعه ملی چقدر است و چه میزان به تعهدات خود عمل کرده یا نکرده نباید محرمانه باشد بلکه همه باید بدانند.

🔶 خدائیان در ادامه افزود: البته برخی برداشت‌ها محرمانه است که خیلی اندک است. همه مردم باید در جریان برداشت‌های صندوق قرار بگیرند و شفاف سازی باید صورت بگیرد. باید شفاف باشد که میزان ورودی یک دولت به صندوق چقدر بوده و میزان برداشت چقدر بوده است. اگر برای یک دولت شفاف سازی کردیم برای دولت دیگر هم شفاف سازی کنیم.

🔶 وی در پایان افزود: وقتی گفته می‌شود از ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه صندوق توسعه ملی، ۱۰۰ میلیارد دلار آن توسط دولت‌های مختلف برداشت شده، آیا می‌توانیم بگوییم مسئولان دولت‌ها به صندوق به عنوان سرمایه نگاه کردند؟ این ۱۰۰ میلیون دلار در کجا هزینه شده است؟ آیا در فعالیت‌های مولد هزینه شده یا برای کسری ناترازی‌ها منابع بودجه؟
#شفافیت

🆔 @Tp4_ir
معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی: تشکیل سازمان ملی سنجش و ارزشیابی، نتیجه مدیریت تعارض منافع

🔶 سید جلال موسوی در اولین نشست خبری سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور گفت: موضوع ایجاد سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور بیش از یک دهه است که در سیاست‌های کلان کشوری در حوزه آموزش مورد بررسی قرار دارد.

🔶 وی افزود: در سال ۹۲ در سیاست‌های کلی آموزش و پرورش و در سال ۹۳ در سیاست‌های کلی علم و فناوری و همچنین در سند تحول آموزش و پرورش و در سند نقشه جامع علمی کشور به موضوع ایجاد سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور مورد تاکید بوده است و دلیل آن که تاکنون ایجاد نشده بود به دلیل تعارض منافع میان سازمان‌ها و نهادها بود.

🔷 معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: باید از رییس جمهور و وزرای علوم، بهداشت، آموزش و پرورش تشکر کرد که تعارض منافع را کنار گذاشتند تا نهاد سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور بتواند اهدافی را که برای آن تعریف کرده اند را محقق کند.

🔷 موسوی خاطرنشان کرد: ارزیابی کیفیت و نظارت بر آموزش یکی از مهمترین وظایف سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور است که باید به نحو احسن انجام شود.

🆔 @Tp4_ir
مسئول انتشارات سازمان بازرسی کل کشور: تمامی فعالان حوزه ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد، مخاطبین آثار سازمان هستند

🔶 انتشارات سازمان بازرسی کل کشور امسال برای نخستین بار در سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت کرده است.

🔶 آمنه کاشانی موحد، مسئول انتشارات سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اولین حضور این انتشارات در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: امسال دومین سالی است که انتشارات سازمان بازرسی کل کشور مجوز انتشار کتاب را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده است. طی دو سال اخیر تمام تلاش ما بر این بود که محتوا‌ها برای نمایشگاه سال ۱۴۰۳ آماده شود.

🔷 مسئول انتشارات سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مخاطبین آثار این انتشارات گفت: تمامی فعالان حوزه ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد، مخاطبین آثار و تألیفات سازمان هستند. نهاد‌های مردمی، پژوهشگران، دانشجویان و اساتیدی که در این حوزه فعال هستند نیز می‌توانند از کتاب‌های انتشارات سازمان استفاده کنند.

🔷 گفتنی است غرفه انتشارات این سازمان در شبستان اصلی مصلی راهروی ۱۴ غرفه ۲۷۲ قرار دارد. علاقه‌مندان به موضوعات مبارزه با فساد و ارتقای سلامت نظام اداری می‌توانند به غرفه این سازمان در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مراجعه کنند.

🖋 علاقمندان برای مطالعه مشروح این مصاحبه و اطلاع از عناوین و مشخصات کتاب‌های سازمان بازرسی به سایت اندیشکده «شفافیت برای ایران» به آدرس https://tp4.ir/?p=7229 مراجعه نمایند.

🆔 @Tp4_ir
نقد و بررسی کتاب «نقش رسانه‌ها در فرایند نظارت و ایجاد شفافیت» با حضور نویسنده کتاب

🔶 نقد و بررسی کتاب «نقش رسانه‌ها در فرایند نظارت و ایجاد شفافیت» با حضور دکتر منصور ساعی نویسنده کتاب و عضو هیئت علمی «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی»، روز جمعه ۲۸ اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی برگزار می‌شود.

🔶 موضوع اصلی این کتاب رسانه‌ها و نظارت بر سازمان‌های دولتی است. رسانه‌های جمعی به عنوان یک نهاد اجتماعی و مدنی، همواره از عوامل و متغیرهای مهم در بحث نظارت برمحیط و حراست از آن از طریق اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و تحلیل و تفسیر و نقد رویدادها بوده‌اند.

🔷 رسانه‌ها با ایجاد شفافیت و انتقاد از انحرافات و کژکارکردی‌ها و قانونگریزی‌ها در یک نظام سیاسی و اجتماعی، سبب اتخاذ و تقویت تصمیمات و عملکرد درست و اصلاح اقدامات و رویه‌های مخرب و جلوگیری از فسادهای اداری می‌شود و به عنوان یک عامل کنترلی به شفاف‌سازی تصمیمات و عملکرد دولت و سازمان‌ها عمل می‌کند.

🔷 این نشست جمعه ۲۸ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۰:۳۰ لغایت ۱۲ در سرای «ناشران دانشگاهی»، واقع در طبقه همکف رواق غربی مصلی امام خمینی برگزار خواهد شد.
#اطلاع_رسانی

🆔 @Tp4_ir
إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

◾️ اندیشکده «شفافیت برای ایران» شهادت ریاست محترم جمهور دکتر رییسی و هیئت همراه را در سانحه هوایی، به عموم شهروندان تسلیت عرض می‌کند.
#شهید_جمهور
#شهید_خدمت

🆔 @Tp4_ir
شفافیت برای ۱۶ میلیون کارگر ایرانی

🔶 سازمان تامین اجتماعی، بنا دارد ماهانه اطلاعات بیمه‌ای شاغلان کارگاه‌های مشمول قانون تامین‌اجتماعی را از طریق پیامک به آنان اطلاع رسانی کند تا چنان چه، مغایرتی در اطلاعات توسط کارگر مشاهده شد، امکان پیگیری برای رفع مشکل و احقاق حق وجود داشته باشد.

🔶 میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی در توضیحات بیشتر گفت: این طرح با هدف افزایش شفافیت، اطلاع بیمه‌شدگان از حقوق خود و همچنین حمایت از حقوق بیمه‌ای کارگران از سوی سازمان تامین‌اجتماعی اجرا شده تا سه موضوع مهم دستمزد مبنای کسر حق بیمه، تعداد روزهای کارکرد در ماه و همچنین عناوین شغلی به‌صورت ماهانه به اطلاع بیمه‌شدگان برسد.

🔷 درصورتی‌که بیمه‌شده مغایرتی در اطلاعات دریافتی مشاهد کند، می‌تواند با مراجعه به شعب سازمان یا سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین‌‌اجتماعی به نشانی es.tamin.ir اعتراض خود را ثبت کند.

🔷 این طرح از ابتدای خرداد ماه جاری عملیاتی شده و کارگران باید از همین ماه منتظر پیامک هایی باشند که اطلاعات شغلی شان در آن گزارش شده باشد. ۱۶ میلیون کارگر ایرانی مشمول این طرح هستند.
#تامین_اجتماعی

🆔 @Tp4_ir
شفافیت نقطه قوت کسب و کارهای تجارت الکترونیکی است

🔶 رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در جلسه تخصصی کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: اکنون قریب به ۲۰۰ هزار شرکت تجارت الکترونیکی فعال و رسمی در کشور وجود دارد که گردش مالی این کسب و کار‌ها در سال ۱۴۰۲، قریب به ۳۲۰۰ همت بوده است.

🔶 وی با اشاره به سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد)، تصریح کرد: حجم معاملات دولتی سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) در سال گذشته بیش از ۱۱۰۰ همت بوده است که نشان از عملکرد قابل توجه این خدمت در کشور دارد.

🔷 امین کلاهدوزان در ادامه با تاکید بر وظیفه تسهیل‌گری مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، اظهار داشت: تسهیل‌گری در حوزه فعالیت‌های کسب و کار‌ها یعنی رفع موانع و پیش بینی قوانین و مقررات لازم برای این حوزه، که اکنون همین رویکرد در مرکز ساری و جاری است. لازم به ذکر است شفافیت در انتشار اطلاعات معاملات پیش از مزایده یا مناقصه و حتی پس از آن از جمله ویژگی‌های برجسته سامانه ستاد برای کاربران است.

🔷 وی در پایان، افزود: مزیت حوزه تجارت الکترونیکی، شفافیت قابل توجه کسب و کار‌های فعال در این بخش در مسائلی همچون شیوه عرضه کالا و خدمات، تراکنش‌های مالی، ارسال و تحویل کالا و ... بوده که یک نقطه قوت مهم برای توسعه و بهبود آن در مقایسه با شیوه‌های سنتی در کشور است.
#شفافیت

🆔 @Tp4_ir
طرح شفافیت قوای سه‌گانه به قانون تبدیل شد

🔶 هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ در نشستی خبری با حضور رسانه‌های داخلی به ارائه گزارشی از آخرین طرح‌ها و لوایح مورد بررسی در شورای نگهبان پرداخت.

🔶 سخنگوی شورای نگهبان در این نشست اعلام کرد: طرح شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها که چند بار در رفت آمد بین مجلس و شورای نگهبان بود و هئیت نظارت هم ایراداتی به این طرح داشت و در مرحله آخر یک ایراد باقی مانده بود که با تاکید و اصرار مجلس موضوع ارجاع به مجلس مصلحت نظام شد.

🔶 به گفته طحان نظیف، این ایراد در جلسه گذشته تعیین تکلیف شده است و طرح شفافیت قوای سه‌گانه و دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها به قانون تبدیل شده است.
#شفافیت_قوا

🆔 @Tp4_ir
گزارش «بررسی و تحلیل مبانی و ابعاد شفافیت قوای سه‌گانه»

🔶 «قانون شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرائی و سایر نهادها» پس از رفت و برگشت‌های فراوان سرانجام از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد و ۱۷ خرداد ماه رئیس مجلس آن را به سرپرست ریاست جمهوری ابلاغ نمود.

🔶 به همین منظور گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با عنوان «بررسی و تحلیل مبانی و ابعاد شفافیت قوای سه‌گانه» که بهمن ماه سال ۱۴۰۲ انتشار یافته، بازنشر می‌گردد.

🔶 در این گزارش ابتدا به ارتباط شفافیت و مبارزه با فساد و مبانی شفافیت پرداخته شده و در ادامه ابعاد شفافیت بررسی می‌شود و تجلیات تقنین این اصل در قوانین مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و درنهایت نیز «طرح شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» مورد بررسی قرار می‌گیرد.

🖋️ علاقه‌مندان جهت مطالعه و دانلود متن کامل این گزارش می‌توانند به وبسایت اندیشکده «شفافیت برای ایران» به آدرس https://tp4.ir/?p=7250 مراجعه نمایند.
#شفافیت_قوا

🆔 @Tp4_ir
2024/06/12 03:22:26
Back to Top
HTML Embed Code: