🔻چند کلمه با حجت الاسلام غلامی!

۱- جناب آقای غلامی!
بنده قصد داشتم که قسمتهایی از به ظاهر نقدهای شما رو نسبت به این کتاب پاسخ بدم، ولی از این امر بنا به وقت گیر بودن صرف نظر کردم.

۲- شما حدودا ۲۷ نقد بر کتاب عصر حیرت مرقوم کردید.
وقتی از نقد شما با خبر شدم مشتاقانه شروع به خواندن کردم. علت اشتیاق بنده هم علاقه بنده به مباحث علمیست.

🔻اما متاسفانه وقتی چهار یا پنج نقد از ۲۷ نقد شما را خواندم دیگر ادامه ندادم.

چون

الف: پر واضح بود که یا کتاب را نخواندید و به شنیده‌هایتان از این کتاب اکتفا کردید و‌ یا اینکه تورق روزنامه ای از فهرست و سرفصلهای این کتاب کردید.

ب: بیش از نود درصد از نقدهای شما بوی علمیت نداشت و صرفا ادعاهای عاری از دلیل و یا دلیل های مشکل دار مطرح می‌کردید.

۳- متاسفانه شما مدرنیته را خوب متوجه نشدید و اصلا با اقتضائیات مدرنیته آشنایی ندارید و ملتفت نیستید که مدرنیته چگونه زندگی بشر را تحت سیطره خود قرار داده. فلذا مبارزه با مدرنیته را ساده انگارانه تصور کردید.

۴- جناب غلامی!
بنده شمارا به سیر و تعمق در مورد روایات آخرالزمان توصیه میکنم.
باشد که با نگاه واقع بینانه و بدون پیش فرض این احادیث را مطالعه کنید.

و من الله التوفیق
حسینیان.
🔸آقای غلامی در ابتدای سخنانشان از ادب و آداب نقد و گفتگو خارج شده و گفته که کتاب عصر حیرت علمی نیست و ارزش نقد ندارد اما جالب این است که بلافاصله می گوید: "از نظر من برآیند کتاب عصر حیرت خواسته یا ناخواسته به خنثی کردن گام دوم انقلاب اسلامی منجر می شود. هر چند امیدوارم در این برداشت اشتباه کرده باشم."

سئوال این است که چطور کتابی که علمی نیست و ارزش نقد ندارد، می تواند به خنثی کردن گام دوم انقلاب که دستگاه رهبری و نظام پشت آن هستند منجر شود!
حسام - ر
📔نشست علمی خانه اندیشمندان علوم انسانی به مناسبت نیمه شعبان و میلاد حضرت ولیعصر (عج)؛
نقد و بررسی کتاب عصر حیرت و امکان حکمرانی دینی در عصر غیبت

اساتید سخنران:
# محمد اسفندیاری
# مهدی نصیری

دبیر علمی:
# مالک شجاعی جشوقانی

شعر خوانی:
# استاد سهیل محمودی

زمان: دوشنبه 9 فروردین 1400 ساعت 20

پخش از طریق لینک زیر (ورود با گزینه میهمان):

https://www.skyroom.online/ch/hossein5092811/phi

🔹با سخنرانی های زنده خانه اندیشمندان علوم انسانی همراه باشید.

🆔 @iranianhht
@asrehairat
Forwarded from کانال مهدی نصیری (مهدی نصیری)
سالروز میلاد بقیة الله اعظم امام مهدی علیه السلام بر همگان مبارک باد
4_6008149413011130470.mp4
7.8 MB
حامد کاشانی: در عصر غیبت حجت داریم اما (در خیلی از موارد) یقین نداریم.
@asrehairat
عصر حیرت
Photo
ادامه این گفتگو فردا شب در کلاب هاوس ساعت ۲۲
Forwarded from اتچ بات
◀️ بازخوانی اعدام حبیب الله آشوری نویسنده کتاب توحید در سال ۱۳۶۰

مهدی نصیری

📝حبیب الله آشوری (زاده ۱۳۱۵ گناباد - مقتول شهریور ۱۳۶۰ زندان اوین) روحانی انقلابی که در دهه ۵۰ در زمره شاگردان و دوستان آیت الله خامنه ای در مشهد بود، در سال ۱۳۵۶ کتابی را با عنوان توحید منتشر می کند.

🔻این کتاب مباحثات و مجادلات زیادی را در محافل انقلابی حوزوی بر می انگیزد. عده ای از جمله آقای خامنه ای مدافع کتاب و محتوای آن بوده و حتی بر اساس برخی نقل‌ها ایشان محتوای کتاب را برگرفته و نوعی انتحال و اقتباس از مباحث خود می دانسته بدون آن که در کتاب به آن اشاره شود، و از این جهت از آشوری گله مند بوده است.

🔻اما عده ای دیگر از جمله مرحوم آیات مصباح و خزعلی، سخت منتقد محتوای کتاب بوده و آن را تا آنجا التقاط با مبانی ماتریالیستی می دانسته اند که بر اساس آن حکم به ارتداد آشوری می دادند.

🔻در سال ۱۳۵۶ که سال دوم طلبگی من بود، روزی را به خاطر می آورم که در حوزه علمیه دامغان که مرحوم آیت الله خزعلی در شهر ما تبعید بود، جلسه داغ و پرچالشی را با حضور طلاب دامغانی مقیم قم در مدرسه حاج فتحعلی بیک دامغان در نقد کتاب توحید آشوری برگزار کرده بود.

🔻تا اینجای ماجرا هیچ اشکال و امر غیر طبیعی وجود ندارد. کتابی نوشته شده و مخالفان و موافقانی دارد. عالمانی آن را توحید ناب و عالمانی دیگر آن را توحید التقاطی می دانند و پیرامون آن بحث می کنند.

🔻اما فاجعه از اینجا آغاز می شود که
پس از پیروزی انقلاب که بحث پیرامون کتاب توحید ادامه داشت روزی حجت الاسلام حبیب آشوری که برای شنیدن مذاکرات نمایندگان پیرامون گروگان‌های آمریکایی به مجلس شورای اسلامی می رود، با گزارش مرحوم دیالمه نماینده مردم مشهد از سوی دادستاني بازداشت شده و به اوین برده می شود و در کمال تاسف و شگفتی، پس از مدتی بازداشت به استناد فتوای ارتداد آقایان مصباح و خزعلی بابت نگارش کتاب توحید از سوی آقای لاجوردی اعدام می شود.

📌در اینجا چند نکته وجود دارد:

🔻۱. چرا آیات مصباح و خزعلی، نسبت به محتوای کتابی که محل اختلاف بین عالمان و فقیهان بوده، با قاطعیت حکم به التقاطی بودن آن کرده و احتمال خطا در برداشت خود را از کتاب نداده اند؟

🔻۲. با فرض این که دیدگاه آقایان مصباح و خزعلی در باره التقاطی بودن محتوای کتاب توحید قطعا درست بوده، چرا بر خلاف نظر مشهور فقهای شیعه حکم به ارتداد متفکر و نویسنده ای مسلمان داده اند که از سر شبهه و تشخیص اشتباه مطلبی التقاطی و حتی فرضا کفر آمیز نوشته است؟

🔻۳. چرا دستگاه قضائی جمهوری اسلامی به استناد نظر و فتوای یک یا چند فقیه که بر خلاف نظر فقهای دیگر بوده اقدام به اعدام یک روحانی مبارز (و احتمالا بدون محاکمه رسمی و قانونی) می کند و جان انسانی بی گناه را می گیرد؟

🔻۴. چرا موافقان کتاب توحید، به دفاع از مرحوم آشوری نپرداختند و مانع اعدام وی نشدند؟

🔻۵. اساسا صدور حکم ارتداد و مجازات اعدام به خاطر طرح یک اندیشه و عقیده ولو باطل و کفر آمیز در حالی که صاحب اندیشه و عقیده در مقام ستیز با حقیقت نیست و دریافت خود را درست و حق می داند، بر خلاف یک قرائت متین و قابل دفاع فقهی از آزادی اندیشه است، که باید ترویج شود تا در آینده مانع از برخورد تکفیری و ریختن خون بی گناهان در جامعه اسلامی شود.

🔻۶. بر اساس فتوای برخی فقهای شیعه اساسا اجرای حدود الهی از مناصب امام و حاکم معصوم است و در عصر غیبت کسی حق اجرای حدود از جمله حد ارتداد را ندارد.

🔻۷.وظیفه دستگاه‌های مربوطه، جبران مادی و معنوی این خون به ناحق ریخته شده و دیگر خون‌های به ناحق ریخته از این قبيل و دلجویی از بازماندگان است.

🔻۸. توجه به نقطه محوری دیدگاه حیرت یعنی عدم اتمام حجت بر اغلب قاطع انسانها در عصر غیبت و فقدان حاکمیت امام معصوم، باب هر گونه خشونت ورزی با پیروان ادیان و مذاهب و دگراندیشان را بسته و تنها به گفتگو و بلاغ مبین و منطقیِ آنچه مؤمنان و صاحبان عقاید، حق و حقیقت قلمداد می کنند، توصیه می کند.
@nasiri42
عصر حیرت
◀️ بازخوانی اعدام حبیب الله آشوری نویسنده کتاب توحید در سال ۱۳۶۰ مهدی نصیری 📝حبیب الله آشوری (زاده ۱۳۱۵ گناباد - مقتول شهریور ۱۳۶۰ زندان اوین) روحانی انقلابی که در دهه ۵۰ در زمره شاگردان و دوستان آیت الله خامنه ای در مشهد بود، در سال ۱۳۵۶ کتابی را…
📌چند نکته پیرامون یادداشت اعدام حبیب الله آشوری

مهدی نصیری

📝یادداشتی که دیروز در کانال من در باره اعدام نویسنده کتاب توحید مرحوم حبیب الله آشوری به جرم ارتداد در سال ۱۳۶۰ منتشر شد و با استقبال گسترده خوانندگان و مخاطبان فضای مجازی مواجه شد، موجب برخی سوء تفاهمها شد که توضیح نکات زیر را لازم می دانم:

۱. انتشار این مطلب در این مقطع به این دلیل بود که در شهریور ماه سالگرد اعدام آشوری، با بازخوانی این اتفاق تلخ و تحلیل آن، از بروز اتفاقات مشابه و برخوردهای تکفیری و خشونت آمیز در جامعه با صاحبان اندیشه و فکر و آثار آنان جلوگیری شود و تنها به گفتگو و جدال احسن و نقد و بررسی اندیشه و عقاید اکتفا شود.

۲. پس از انتشار مطلب، برخی از افراد موثق به من اطلاع دادند که از سوی آیت الله خامنه ای برای نجات و رهایی مرحوم آشوری پس از دستگیری، تلاشها و پی گیریهایی صورت گرفت اما متاسفانه از سوی مسئولان قضایی ترتیب اثر داده نشد.

۳. این که در یادداشت از حکم آیات مصباح و خزعلی مبنی بر ارتداد آشوری به خاطر محتوای کتاب توحید سخن گفته شد قطعا بدین معنا نیست که آنان حکم اعدام آشوری را برای دستگاه قضا صادر و امضا کرده بودند و ای بسا با وجود ارتدادی دانستن برخی از مطالب کتاب، هرگز قائل به اعدام او نبودند اما بر اساس شواهد و قرائنی این دادستاني زندان اوین بود که اعدام آشوری را مستند به دیدگاه فقهی آیات مصباح و خزعلی کرده بود.

جا دارد در اینجا مشخصا در مورد مرحوم آیت الله خزعلی این نکته را یادآور شوم که ایشان از جمله افراد معترض به برخی افراطها و زیاده روی ها در مجازات‌ها و مصادره های غیرقانونی اموال در سال‌های نخست انقلاب بود و بارها به طور خصوصی و علنی مخالفت خود را به عنوان فقیهی مبرز و عضو شورای نگهبان اعلام کرده بود.

۴. بر این که فقیهی بر اساس اجتهاد خود مطلبی را کفر یا ارتداد بداند، اشکالی نیست اما این که این اجتهاد بویژه با وجود اجتهادات دیگر بر خلاف آن، دستاویز برخورد دستگاه قضا یا نهادها و افراد دیگر برای مجازات و برخورد خشن با افراد شود، بر خلاف قانون اساسی و قوانین عادی بوده و باید مقابل آن ایستادگی شود.

۵. جا دارد فقها و محققان در حوزه علمیه نسبت به حکم مشهور ارتداد در فقه که با ابهامات و سئوالاتی جدی از منظر محکمات قرآن و سنت و عقل مواجه است و در زمانه کنونی نیز برای بسیاری قابل درک و فهم نیست، بررسی و تجدید نظر عالمانه داشته باشند همان طور که برخی فقها و صاحب نظران این مسیر را رفته اند.

۶. به نظرم گشودن بابی در دستگاه قضا برای بررسی مجدد برخی پرونده ها و مجازات‌هایی که شبهه و شائبه خلاف قانون و ظالمانه عمل کردن در آن به خصوص در سال‌های نخست انقلاب وجود دارد و جبران مادی و معنوی آنها، می تواند موجی از رضایت و اعتماد را به قوه قضائیه و نظام ایجاد کند.
@nasiri42
🔰مدرسه مجازی حکمت با مدیریت و تدریس مهدی نصیری از علاقه مندان به مباحث دینی (فقه سیاسی، کلام، حدیث و ...) ثبت نام می کند.
برای اطلاعات بیشتر با آیدی زیر تماس بگیرید:
@HMostafavy
🔻به اطلاع می رساند کانال تلگرامی  مهدی نصیری هک و کل محتوای آن حذف شد. در تلاش برای ایجاد کانال جدید هستیم.
ادمین کانال مهدی نصیری
⭕️ مردم و اعدام محسن شکاری

🔻در بولتن لو‌رفته خبرگزاری فارس (مربوط به تاریخ ۳ آذر) یک نظرسنجی از وزارت کشور درج شده که در آن آمده است: ۳۰.۹ درصد مردم علت مرگ مهسا امینی را ناشی از ضرب و شتم عنوان کرده‌اند. ۲۵.۳ درصد گزینه احساس ترس، ۱۶.۴ درصد گزینه بیماری و ۲۷ درصد گزینه نمی‌دانم را انتخاب کرده‌اند.

🔻 یعنی حتی بر اساس نظرسنجی وزارت کشور، دو ماه پس از درگذشت مهسا امینی، با همه بیانیه‌های پلیس و پزشکی قانونی و مجلس و... کمتر از ۱۷ درصد مردم روایت رسمی از فوت او را پذیرفته اند.

🔻 اگر کسی هیچ ارتباطی با جامعه نداشته باشد و فقط همین آمار را بشنود، باید متوجه شود که افکار عمومی چطور شکل گرفته و اکثریت جامعه چطور می‌اندیشد؛ چه برسد به اینکه کسی در بطن جامعه باشد و بداند که روز و روزگار چگونه است.

🔻 در این وضعیت اگر کسی به دنبال آرامش است، اگر کسی می‌خواهد فضا را تغییر دهد، اگر می‌خواهد راه تازه‌ای باز کند، اگر دنبال تحقق شعار گفتگو است؛ هزارها دلیل برای پرهیز از اعدام پیدا می‌کند، حتی اگر اعدام را عین عدالت بداند!

🔻 مگر جز این است که بابک زنجانی بیش از شش سال است که حکم اعدام گرفته ولی زنده است و امید به زندگی‌اش از عموم ایرانیان بیشتر است؟! آنجا کدام مصلحت وجود داشته که این‌جا نیست؟ و البته جرم او تا چه اندازه سنگین‌تر، زیان‌بارتر و بحران‌آفرین‌تر از جرم محسن شکاری است؟!

🔻 در حکم اعدام بابک زنجانی، کمتر حقوقدانی اما و اگر آورد، مردم نه تنها آن را بی‌عدالتی ندانستند، که از چنان حکمی استقبال کردند، اما اجرای آن لابد بنا به مصلحتی متوقف مانده است؛ اما در ماجرای محسن شکاری چطور؟
این قدر بی‌توجهی... نه، بیگانگی و رودررویی با افکار عمومی، اگر خودزنی نیست، پس چیست؟!

🖋 محمدحسین روانبخش
@shoukarani
https://www.tg-me.com/nasiri1342238
Forwarded from مهدی نصیری
🔰به نام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه بر نگذرد

با سلام و احترام به همه هموطنان و دنبال کنندگان کانال اینجانب❤️

می دانید که کانال قبلی ام با نزدیک به ۳۰ هزار عضو توسط بدخواهان و دشمنان آگاهی و روشنگری و آزادی عقیده و بیان، هک و مطالب آن حذف شد. اکنون با کانالی جدید در خدمتتان هستم. امیدوارم در معرفی کانال جدید یاورم باشید.
با سپاس و آرزوی روزهایی خوب و سرشار از امید برای ملت بزرگ ایران🌹
مهدی نصیری

با لینک زیر به کانال جدید مهدی نصیری بپیوندید:
📚https://www.tg-me.com/nasiri1342238
📌چاپ دوم کتاب "عصر حیرت" با تجدید نظر/ توضیحی پیرامون تجدید نظر در چاپ دوم.

مهدی نصیری

این کتاب در حال و هوایی به نگارش در آمد که همچنان امید به اصلاح و تغییر ریل حکمرانی را در جمهوری اسلامی داشتم و می خواستم از این زاویه که امکان تحقق یک نظام و تمدن تراز اسلام و دین در عصر غیبت با توجه به تنگناهایی که دین شناسی این عصر و زمانه بدان دچار است، وجود ندارد، زمینه را برای اصلاحگری نظام فراهم کرده باشم اما با برخی رخدادها و حوادث تاسف بار و مشروعیت زدا از نظام مانند سرکوب و کشتار تکان دهنده شهروندان در آبان 98 و مهندسی آخرین انتخابات مجلس و ریاست جمهوری و پس از آن حادثه دلخراش مرگ مهسا امینی و باز کشتار جمعی دیگر از بی گناهان از سوی حکومت ـ در حالی که با یک تدبیر دم دستی می شد از این فاجعه جلوگیری کرد ـ از سویی امیدم به اصلاح بسیار کاهش یافت و از سوی دیگر به نظرم جامعه از حکومت دینی و نظام ولایت فقیه ـ هر چند بتوان با گذشت از اسلام جباری به اسلام رحمانی از امکان تئوریک و نسبی و حداقلی آن در قالب نظامی دموکرات و مردم سالار و قانون مدار همچنان دفاع کرد ـ عبور کرده است و نیازی به آن نیست که هدف گیری اصلی کتاب پیرامون عدم امکان تحقق یک نظام تراز دین در این زمانه باشد.
با این تغییر رویکرد در کتاب، مطالب و بخشهایی را که مربوط به مساله عدم امکان تحقق نظام و تمدن تراز دین بود به استثنای اشاراتی را که در لابلای فصول به این موضوع شده بود، حذف کردم و آن بخش از فصول و مطالب کتاب که به تبیین عصر حیرت ـ بدون محور قرار دادن نتایج سیاسی آن ـ می پردازد، باقی ماند. نتایج متفرع بر دیدگاه عصر حیرت منحصر به امر سیاسی نبوده و دارای ابعاد معرفتی، فقهی، اجتماعی و فرهنگی نیز می باشد اما در عین حال اگر کسی همچنان بر امکان تحقق یک نظام و تمدن تراز دین در عصر غیبت اصرار دارد، بی نیاز از توجه به این دیدگاه نیست و باید برای آن پاسخی داشته باشد.
@nasiri1342238
2024/04/27 16:41:46
Back to Top
HTML Embed Code: