Telegram Group Search
بخشنامه عوارض صادراتی.pdf
666.4 KB
#مهم

انتشار جدول عوارض صادرات مواد خام و نیمه خام برای سال 1403

تداوم عوارض معقول که می تواند به نفع صادرات کشور و شرکت های بورسی شود.

سال گذشته عوارض غیر منطقی که در مقطعی از سال در نظر گرفته شد که البته بعدا اصلاح و معقول شد، مشکلات زیادی برای صادرکنندگان ایجاد کرده بود

@fardaname
#تحلیل_بازار

مثبت انفجاری، بالاترین مثبت شاخص کل از ابتدای سال 1402

شاخص کل 3.52 درصد مثبت خورد تا بیشترین رشد روزانه از ابتدای سال 1402 (بیش از یکسال) گذشته را تجربه کند. بعد از اینکه تنش نظامی فروکش کرد و دامنه نوسان در روز جاری به حالت عادی برگشت یک مثبت انفجاری در بورس رخ داد. نمادهای پرتراکنش و شاخص ساز در کانون توجه خریداران بود که به نظر می رسد چند دلیل داشت. اول اینکه ریسک نقدشوندگی این نمادها پایین است و به خوبی بازارگردانی می شود، از این رو تمایل به خرید آنها بیشتر بود. دوم اخباری که به عنوان اخبار مثبت در بازار می چرخد بیشتر برای سهام بزرگ به حساب می آید مانند افزایش نرخ دلار نیما یا بحث تعدیل بند مالیاتی بودجه. در حالی که معاملات سهم ها تمام شده، اکثر صندوق های اهرمی و صندوق دارا و پالایش با صف خرید به معاملات بعدازظهر ادامه می دهند، ارزش معاملات خرد تا سال 12.30 دقیقه به 7300 میلیارد تومان رسیده که مدتها بود تجربه نشده بود. این کندل برگشتی قوی در شاخص کل و اکثر نمادهای پرتراکنش نوید یک حرکت صعودی سریع و قدرتمند را در بورس می دهد که البته شرایطی دارد که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.

خریداران امروز

امروز کسانی در سمت خرید ایستاده بودند که به قول معروف حرفه ای به حساب می آیند. تعداد خریدار 135 هزار نفری نیز نشان می دهد حتی لایه ی دوم فعالان در بورس یعنی کسانی که مثلا هفته ای یکبار قیمت های بازار را چک می کنند هم در سمت خریدار حضور نداشتند. سال گذشته در روزهای معمولی که خریدار قوی می شد، تعداد خریدار به راحتی به 200 هزار نفر می رسید. پس ما امروز با موج اول خرید مواجه بودیم. موج اولی که امیدوار است با خبر مثبت انفجاری امروز در اخبار، لایه دوم فعالان و حتی شاید لایه های بالاتر تمایل به خرید سهام پیدا کنند. به نظر می رسد خریداران امروز ریسک سنگینی برنداشته اند. آنها در بدترین حالت به بهای تمام شده ی امروز می توانند در روزهای آتی سهام خودشان را بفروشند اما اگر حرکت صعودی شکل بگیرد حداقل 20 درصد سود خواهند کرد.

پرتراکنش ها کماکان بهتر

امروز بازهم پرتراکنش ها بهتر از نمادهای کوچک و متوسط معامله شدند. روند برتری شاخص کل نسبت به شاخص کل هم وزن از اواسط بهمن شروع شده است و کماکان ادامه دارد. اگر این حرکت صعودی با قدرت ادامه پیدا کند و با فروش نوسان گیرها در روزهای آتی متوقف نشود، می توان انتظار داشت بعد از آن نمادهای کوچک و متوسط نیز به بازی وارد شوند. اما اگر این حرکت صرفا یک نوسان گیری کوتاه باشد، بازنده بودن کوچک و متوسط ها ادامه پیدا خواهد کرد. به نظر می رسد در یک بازه ی یک تا دو ماه آتی اکثر سهم ها با توجه به پتانسیل بنیادی خودشان بازده داشته باشند.

دلار در مسیر اصلاح

یکی از مهمترین دلایل خرید دلار و طلا فعلا کم رنگ شده است. دلار در ماه های اخیر به واسطه افزایش تقاضا رشد کرده است و اخلالی در سمت عرضه بوجود نیامده است. علی رغم اینکه دیگر فاکتورهای موثر بر تقاضا مانند رشد نقدینگی و تمایل به خروج سرمایه کماکان پابرجاست، با کاهش تقاضای ناشی از ترس می توان انتظار استراحت یا حتی اصلاح از دلار داشت. روندی که می تواند برای چند ماه تداوم داشته باشد و حتی قیمت هم به حدود 60 هزار تومان افت کند. البته هر نوع تنش نظامی که منجر به افزایش ترس شود (مشابه آن چیزی که در 13 فروردین رخ داد) می تواند این اصلاح و استراحت را از بین ببرد.

1403/02/01
@fardaname

.
آخرین تهدید دولت و مجلس بر سر تولید و صنعت و البته بازار سرمایه

در تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ بندی به شرح ذیل آمده است.

"مجموع معافيت ها، نرخ صفر مالياتي، كاهش نرخ مالياتي و ساير مشوقهاي مالياتي اشخاص حقيقي و حقوقي از محل مجموع درآمدهاي حاصل شده براي عملكرد سال 1403 كليه مؤديان به استثناي معافيت هاي داراي سقف زماني مشخص و موارد مندرج در ماده (139) قانون ماليات هاي مستقيم و قانون جهش توليد دانش بنيان براي اشخاص حقوقي تا پنج هزار ميليارد (5.000.000.000.000) ريال و اشخاص حقيقي تا پانصد ميليارد (500.000.000.000) ريال قابل اعمال است."


با نگاهی به ضریب مالیاتی صنایع بزرگ بازار که در جدول اسلاید پیوست آمده است، می‌توان به این نکته پی برد که کمترین اثر منفی ناشی از اجرای این بند متوجه صنعت پالایشی است و احتمالا بیشترین اثر منفی را در پتروشیمی‌ها می‌توان انتظار داشت. شایان توجه است سازمان بورس و فعالان بازار سرمایه پیگیر رفع مشکل موارد ماده 143 و مالیات مضاعف هستند.

پ.ن: عدد مثبت ضریب مالیاتی سال ۱۴۰۰ گروه کود و اوره ناشی از برگشت مالیات پتروشیمی پردیس و کرمانشاه در سال مورد نظر بوده است.

@fardaname
#تحلیل_بازار

مثبت متعادل
بعد از مثبت سنگین دیروز که امیدها را به شکلگیری یک حرکت مثبت در بورس افزایش داد، امروز شاهد شناسایی سود توسط نوسانگیرها بودیم و همین باعث شد به نسبت بازار متعادل تری داشته باشیم و قیمت آخرین معاملات از بالاترین قیمت تجربه شده در روز پایین تر باشد. برخی نمادهای پرتراکنش که روز گذشته بسیار مورد توجه بودن، امروز تقاضای کمتری داشتند و حتی منفی نیز معامله شدند. ارزش معاملات خرد امروز به 6600 میلیارد تومان رسید که نسبت به دیروز کمتر شد اما نسبت به میانگین یک ماه اخیر به صورت قابل ملاحظه ای بالاتر است.

سناریو پیش رو
امروز نوسان گیرهایی که ریسک بالایی کردن و هفته ی پیش سهم خریدن با سود خوب از اقدام به فروش کردند. معمولا این معامله گرها به امید خرید مجدد در قیمت پایین تر اقدام به فروش می کنند. از سوی دیگر نرخ بهره ی بالا انگیزه ی نگهداری سهام را پایین آورده. حالا اگر در روزهای آتی نوسانگیرها و در کل فعالان اگر به نتیجه برسند قرار نیست قیمت های پایین تری تجربه شود، احتمالا مجدد وارد بازار شده و سهم خواهند خرید. اما اگر رفتار قیمتی جوری پیش رود که نوسان گیرها احساس کنند فروش درستی انجام داده اند و امکان خرید در قیمت پایین تر وجود دارد، مجددا شاهد درجا زدن بازار و فرسایش خواهیم بود.

صنعت برق نفس می کشد؟
روز گذشته وزیر نیرو از تغییر نحوه ی تصفیه با نیروگاه ها سخن گفت و عنوان کرد قرار است بهای خرید برق از نیروگاه ها به صورت نقدی پرداخت شود. از سوی دیگر امروز خبری منتشر شد که 30 هزار میلیارد تومان از بدهی وزارت نیرو به بخش های مختلف زنجیره تامین برق کشور پرداخت شده است. صنعت برق در حال نفس گرفتن است و اگر در کنار این تصفیه بدهی، خرید نقدی نیز محقق شود حداقل از نظر وضعیت نقدینگی می توان انتظار داشت وضع نیروگاه ها و سایر شرکت های فعال در این صنعت بهتر شود.

بازار مبادله ی غیرقانونی تحت پیگیرد

تا سال گذشته برای ساماندهی معاملات مالی ارزی (معاملات ارز به صورت حواله و غیره) قرار بود یک بازاری تشکیل شود به نام بازار متشکل ارزی که اتفاقا تشکیل شده بود و اتفاقا مجوز شورای عالی بورس به عنوان نهاد اعطای مجوز بازارهای مالی را داشت. از قضا اولین مدیرعامل آن نیز آقای هامونی مدیرعامل پیشین فرابورس بود. سال گذشته در مرداد ماه در یکس تصمیم عجیب بانک مرکزی اقدام به انحلال این بازار کرد. البته اسفند ماه 1401 یک بازار جدید برای ارز در بانک مرکزی کلید خورده بود به نام بازار مبادله ارز و طلای کشور. بازاری که مجوز لازم از شورای عالی بورس را ندارد و عملا غیرقانونی ایجاد شده است. حالا با پیگیری کارشناسان و دیوان عدالت اداری این بازار غیرقانونی در شرف تعطیلی یا ساماندهی قرار دارد. اینکه یک نهاد پولی (و به نوعی مالی) مثل بانک مرکزی که خود مجری قانون در بازار پول است، چنین بی قانونی را انجام داده و می دهد در نوع خودش جالب است.

1403/02/02
@fardaname

.
قبض برق صنایع فولاد و پتروپالایشگاهی از اردیبهشت تا دی‌ماه به صورت علی‌الحساب صادر شده بوده است و طبق مصوبه وزارت نیرو بهای برق مشترکان این صنایع در کل این دوره نیز باید بر اساس تعرفه ۱۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو وات ساعت پرداخت شود.

پیش از این، بهای برق این صنایع ۶۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت بوده است. در واقع، بخشنامه تعرفه برق صنایع عطف به ماسبق شده و صنایع فلزی و پتروپالایشگاهی باید بهای برق از اردیبهشت تاکنون را بر اساس نرخ جدید پرداخت کنند.

با توجه به برآورد ما، در زنجیره فولاد بیشترین تاثیر منفی این مصوبه بر گروه فروآلیاژ و سپس سازندگان شمش خواهد بود. گروه اسفنجی و نورد، ورق و میلگرد تاثیر کمتری را احساس خواهند کرد.

@fardaname
واگذاری شاراک قطعیت پیدا کرده است

غروب امروز خبری در برخی کانال ها منتشر شد که واگذاری شاراک لغو شده و مالکیت به وبانک برمی گردد. علی رغم نامه ی رئیس مجلس در مورد مغایرت قانونی دستورالعمل واگذاری دارایی های بانکی و حتی اگر بلا اثر شدن آن، واگذاری شاراک قطعیت پیدا کرده و این معامله لغو نمی شود.

اول اینکه رئیس مجلس دستورالعمل واگذاری مصوب هیات دولت را مغایر قانون دانسته و آن را بلااثر کرده است و بعد از این واگذاری دارایی های بانک های دولتی با آن دستورالعمل انجام نخواهد شد تا دستورالعمل جدیدی تدوین شود. و این این بلااثر شدن در مورد معاملات قبلی اثری ندارد.

دوم اینکه معامله ی واگذاری شاراک قطعیت پیدا کرده است. هیات مدیره وبانک بنا به هر دستورالعملی یک دارایی را برای فروش گذاشته اند و حالا اگر دستورالعمل فعالیت آنها در واگذاری دارایی ها تغییر کرده، ربطی به تصمیم قبلی آنها و خریدار و غیره ندارد.

سوم اینکه حتی اگر هیات مدیره وبانک تصمیم مغایر با قانون یا هر موارد مشابه گرفته باشند، معامله قطعیت پیدا کرده و تحت هر شرایطی معامله ابطال نمی شود. سهامداران، ناظران یا هر ذینفع دیگری اگر خواستار پیگیری باشد بایستی از هیات مدیره وبانک پیگیر موضوع باشد.

شاراک واگذار شده، معامله قطعیت پیدا کرده و شتران مالک بلوک مدیریتی آن است. با بلااثر شدن دستورالعمل واگذاری دارایی های بانک های دولتی توسط رئیس مجلس یا هر تصمیم دیگری این معامله باطل نخواهد شد. تنها راه بازگشت مالکیت بلوک مدیریتی به وبانک، آگهی آن توسط شتران و خرید آن توسط وبانک است. (معامله ی مجدد)

پ.ن: جناب اسدی از حقوقدان های بازار سرمایه پیام دادن و گفتن راه استرداد شاراک به وبانک، اقاله است که با توافق طرفین معامله قابل انجام است. در واقع در هر صورت باید شتران راضی به بازگشت باشد و البته خود وبانک پیگیر بازگشت

@fardaname
چه خرجی امشب بابت انتشار خبر ابطال معامله ی شاراک شد

به قول همدانی ها نوش جان ببرش

@fardaname
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بند س در مورد سقف معافیت مالیاتی چیست؟

دستپخت کیست و چه کسی آش را شورتر می کند؟

تبعات این حرکت مخرب چه خواهد بود؟

@fardaname
#تحلیل_بازار

تکمیل مسخره بازی

مسخره بازی واگذاری دو باشگاه فوتبال پرسپولیس و استقلال تکمیل شد. پرسپولیس به بانک ها و استقلال به پتروشیمی ها واگذار شد. از سر تا ذیل این واگذاری ایراد دارد و به نوعی مسخره بازی هر سند، قانون، دستورالعمل و هر کاغذ پاره ی دیگری بود که در حوزه شرکت داری و خصوصی سازی و سرمایه گذاری در کشرو وجود دارد. از بحث بنگاهداری بانک ها گرفته تا سهام مدیریتی یک باشگاه برای یک هلدینگ پتروشیمی، از چاپ پول برای رفع و رجوع هزینه های پرسپولیس تا پرداخت از جیب سهامداران هلدینگ خلیج فارس برای جمع و جور کردن استقلال. البته همین فاجعه در مورد دیگر مجموعه های اقتصادی نیز از قبل وجود داشته. تقریبا همه ی باشگاه های فوتبال به نوعی به یکی از بنگاه های اقتصادی که مثلا خصوصی شده اند وابستگی دارند. از سوی دیگر با این متد و عدم پرداخت حق پخش تلوزیونی و تبلیغات و دیگر منابع درآمد باشگاه ها را نیز نابود کرده اند. خلاصه اینکه امروز آخرین حلقه از مسخره بازی تکمیل شد و دو باشگاه هم شبیه دیگر باشگاه ها شدند و البته مدیریتش در اصل و نه روی کاغذ دست دولت ماند.

بورس متعادل و نوسانی

بورس امروز در نمادهای پرتراکنش متعادل و نوسانی بود و یک رفت و برگشت از منفی به مثبت در اکثر نمادهای بزرگ تجربه شد. هم زمان از دیروز تمایل به خرید نمادهای کوچک و متوسط جامانده افزایش پیدا کرده است. همین باعث شد امروز علی رغم تقریبا درجا بودن شاخص کل، شاخص هم وزن 6 دهم درصد مثبت بخورد. البته همه نمادهای کوچک و متوسط به یک اندازه مورد توجه نبودند. اساسا بازار تمایل به سود کوتاه مدت دارد و اگر احساس تقاضا و رشد سریع در یک یا چند نماد بکند به سمت آن حرکت می کند. وگرنه کسی حوصله خریدن سهام ارزنده و صبر را ندارد. فعلا همین وضعیت نوسانی و متعادل پابرجا به نظر می رسد تا با یک خبر جدی و مهم تقاضا در بازار قوی تر شود.

اقتصاد علی الحساب

اول این دولت گفته شد که ما می خواهیم اقتصاد را پیش بینی پذیر کنیم. این حرف از روند واگذاری باشگاه های فوتبال هم مسخره تر به نظر می رسد. سال گذشته تقریبا همه چیز تا ماه های پایانی سال علی الحساب جلو رفته است. نرخ گاز تا پاییز علی الحساب بود، دستورالعمل فروش نفت و خرید فراورده های نفتی از پالایشگاه ها علی الحساب بود، نرخ برق تا بهمن ماه علی الحساب بود. برخی از این موارد با جنگ و دعوا همراه بود اما در نهایت سهامداران دیدند در نهایت دولت هر مدل دلش می خواهد تصمیم می گیرد و از اعتراض خسته شدند. به جای پیش بینی پذیری اقتصاد باید بگویم علی الحسابی اقتصاد.

فوریت اصلاح بند س

مدل اتفاقا اقتصادی در چند سال گذشته اینگونه بوده که یک نفر یا گروه یا سازمان یا وزارتخانه یک ضربه ای به تولید و صنعت وارد کرده یا پیشنهادش را داد، بعد کلی آدم افتادن دنبال بیرون کشیدن سنگی که آن به ته جاه انداخته است. اخرش هم یا سنگ در نیامده یا چاه خراب شده یا 10 نفر زیر دست و پا له شده اند و یا در بهترین حالت نصف سنگ شکسته و در چاه مانده و نصف دیگر به زور بیرون آمده است. حالا ظاهرا هفته ی بعد در مجلس قرار است به سنگ نماینده محترم پرداخته شود تا ببینیم چقدرش را از چاه بیرون می کشند.

پ.ن: ضریب مقاطع فولادی طویل بهبود پیدا کرده و به نفع تولیدکنندگان این مقاطع خواهند شد.

1403/02/03
@fardaname

.
کف دلاری بازار کجاست؟

همراه با رکود بورس در سال‌های گذشته و رشد نرخ دلار، شاهد کف‌های جدیدتری در ارزش دلاری بازار هستیم. اما این ارزش دلاری آیا سطوح جدید ارزندگی را نیز در پی دارد؟

با بررسی روند ارزش دلاری بازار از سال ۹۰ تا ۱۴۰۳ مشاهده میکنیم که کف میانگین سالانه ارزش دلاری بازار در سال ۱۳۹۷ با ارزش ۶۳ میلیارد دلاری به ثبت رسیده است. در همان سال میانگین ارزش دلاری سود خالص TTM در محدوده ۷ میلیارد دلاری بوده است.
در سال ۹۹ نیز به سقف این میانگین و عدد ۲۷۰ میلیارد دلاری میرسیم اما سود خالص TTM در میانگین ۱۲ میلیارد دلاری قرار گرفته است.
بالاترین میانگین سود خالص TTM در سال ۱۴۰۱ با ۲۴ میلیارد دلار به ثبت رسیده است و ارزش بازار در این سال بطور میانگین ۱۹۰ میلیارد دلار بوده. پس از آن با رشد شارپی دلار نسبت به سود سازی شرکت‌های بازار در ۱۴۰۲، ۱۷ درصد از سود دلاری کاسته می‌شود و به رقم ۲۰ میلیارد دلاری میرسیم اما ارزش دلاری بازار در همین بازه ۶ واحد درصد کمتر یعنی ۱۱ درصد افت کرده است.
لازم به ذکر است که سود دلاری بورس بسیار تحت تاثیر تصمیمات دولت است. نرخ ارز دسترس شرکت های بورسی و هزینه های تحمیل شده از سوی دولت نقش بیشتری از نوسان قیمت جهانی کالاها در سود دلاری شرکت ها دارد. این در حالیست که شاهد بالاترین نرخ بهره در سال ۱۴۰۲ و کماکان در ۱۴۰۳ نسبت به تاریخ مورد بررسی هستیم!
آقای ناظر فرابورس دهدشت یک ماه است قفل صف خرید است و قیمت نمی خوره امروز رفته گره حجم مبنا هم طبق دستورالعمل یک شده، الان چرا ابطالش کردی

صبح تا شب از سر تا ذیل دولت و مجلس ۱۰۰۰ تا جای دیگر را ردیف می کنیم انتقاد می کنیم

حتما باید به شما هم گیر بدیم؟

😡😡😡😡

@fardaname
شاخص قیمت (هم وزن) که در واقع وضعیت بورس از نظر قیمتی را بهتر نشان می دهد و تقریبا می توان گفت بهترین شاخص برای سنجش عملکرد کلی بورس است، در یکسال گذشته 6.5 درصد منفی بوده است.

این شاخص از سقف سال گذشته در 16 اردیبهشت 17.26 درصد پایین تر است. قیمت سهام و وضعیت بورس تحت سیاست های علی الحسابی دولت در یکسال گذشته کماکان خوب نیست

@fardaname
#تحلیل_بازار

ادامه ی تعادل
به نظر می رسد وضعیت تعادلی نوسانی کماکان در بورس ادامه دارد و بازار در نمادهای پرتراکنش کماکان نه توان بالا رفتن دارد و نه توان پایین آمدن. امروز یک رنجی در نمادهای خودرویی تجربه شد که با افزایش عرضه تقاضای مذکور نیز فروکش کرد. ارزش معاملات خرد نیز نسبت به چند روز قبلی کاهشی بود و به ۵۲۰۰ میلیارد تومان رسید.

تلاش برای سرزندگی
بورس فعلا در تلاش است که به رکود نرود و خریدار با بهانه های مختلف بعضا رنج می کشد. امروز با تقاضای افزایش در خزامیا این جریان در خودرویی ها برقرار شد. خزامیا احتمالا به خاطر گزارش ۱۲ ماهه مورد توجه قرار گرفته است. البته شایعاتی در مورد افزایش سرمایه نیز دارد.

آیا صنعت برق متحول می شود
وزارت نیرو برق را برای صنایع و حتی خانوارها گران کرده است و به قول معروف وضعش خوب شده است. اخیرا بخشی از بدهی صنعت برق نیز پرداخت شد. شاید این پرداخت بدهی و اصلاح نرخ خرید برق می تواند صنعت برق را متحول کند.

۱۴۰۳/۰۲/۰۴
@fardaname

.
سیستم مدیریت در دولت به این مرحله رسیده که هر کی هر چی داره می زاره وسط و بی ریا می رن جلو

داداش پول جوجه ها یادم رفت بزنم تو حساب، از دنگ وزارت اقتصاد بردارد

😁

@fardaname
🥛کاهش انحصار = افزایش سودآوری

🌽 مواد مستقیم در صنعت دامپروری حدود ۸۰ درصد بهای تمام شده را تشکیل می‌دهد.
عمده مواد مستقیم ، کنجاله سویا ،دانه ذرت و علوفه ذرت هستند که حدود ۵۰ درصد از مواد مستقیم را تشکیل می‌دهند. حدود ۳۰ درصد سایر مواد می‌باشد. در این بررسی با توجه به همبستگی نرخ نهاده‌ها، از ۲۰ درصد مابقی (جو ،تفاله چغندر،پودر چربی...) صرف نظر کرده‌ایم.
از سه قلم اصلی، دو قلم ارز 28500 را دریافت می‌کنند و علوفه ذرت معمولاً در اواخر تابستان و اوایل پاییز خریداری و در سیلوها انبار می‌شوند (پس تغییر نرخی برای علوفه ذرت در زمستان و بهار متصور نیستیم.)
🐄 با توجه به داده‌های وبسایت ITPnews و همچنین با توجه به مدیریت دولت در آزادسازی واردات و عدم کمبود در بازار، کنجاله سویا و ذرت با نرخ‌های بهتری به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد. (نرخ‌های itp به طور معمول از نرخ‌های در دسترس شرکت‌ها پایین‌تر بوده است. نرخ مصرف گذشته‌نگر را بر اساس گزارشات فصلی، در اسلاید پیوست مشاهده میفرمایید.)
🤠 به طور معمول در اردیبهشت ماه افزایش نرخ شیر (انتظار حدود ۱۷۵۰۰-۱۸۰۰۰ تومان است) اعلام می‌گردد و با توجه به ثبات و حتی کاهش نرخ سه قلم اصلی مواد اولیه، انتظار افزایش حاشیه سود تولید شیر کاملاً محتمل است.

@fardaname
رشد سهم دلار توافقی؛ 22 درصد از ارز صادرکنندگان از ابتدای سال به نرخ توافقی فروش رفته است

بانک مرکزی گزارش کرده است که از ابتدای سال تا 4 اردیبهشت جمعا 3 میلیارد 465 میلیون دلار ارز برای واردات تامین شده که 585 میلیون دلار از آن به شکل توافقی و واردات در مقابل صادرات بوده، یعنی چیزی در حدود 17 درصد. اگر ارز ترجیحی 28500 را از محاسبات خارج کنیم و صرفا ارز نیما دو و توافقی را در نظر بگیریم از حدود 22 درصد از ارز صادرکنندگان (غیر از دولت) به شکل توافقی به واردات کنندگان واگذار شده است.

این در حالی است که سال گذشته میانگین ارز توافقی واگذار شده صادرکنندگان کمتر از 15 درصد بوده است. سهم ارز توافقی نسبت به سال گذشته افزایش کرده و به نظر می رسد این رویکرد ادامه دار باشد. نرخ ارز توافقی بسیار نزدیک به نرخ ارز در بازار آزاد است و معمولا 10 تا 15 درصد زیر آن معامله می شود

صادرات زیر یک میلیون دلار، صادرات محصولات کشاورزی و کالاهای ساخته شده، صادرات مواد معدنی مانند فلزات، کنسانتره ی آهن، گندله، اقلامی مانند سیمان کاشی شیشه، صادرات مواد غذایی، صادرات فولاد (شمش و مقاطع) توسط تجار معمولا با نرخ توافقی رفع تعهد می شود

@fardaname
2024/04/26 13:27:52
Back to Top
HTML Embed Code: