Telegram Group Search
گفت و گو با نوشین احمدی خراسانی (1).pdf
1.4 MB
🟢 نقش پدر و پدرسالاری در بدیل‌های نظم سیاسی

🎤گفت‌و‌گوی انکار با نوشین احمدی خراسانی در رابطه با خیزش «زن، زندگی، آزادی»


#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
سازندگی:
هاشمی: مسئله حجاب را نباید به هیچ چیز از جمله درمان گره زد.

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
گل:
ورود آقایان ممنوع!

#مطالعات_زنان

👉 @womenstudies
مطالعات زنان
گل: ورود آقایان ممنوع! #مطالعات_زنان 👉 @womenstudies
🟢 پرسپولیس - سپاهان فقط با حضور هواداران زن! اتفاقی برای اولین بار در فوتبال ایران!

🔹 کمیتۀ انضباطی فدراسیون فوتبال اعلام کرد به‌خاطر توهین به بانوان در بازی پرسپولیس-سپاهان بازی رفت‌ و برگشت دو تیم در فصل آینده صرفا با حضور تماشاگران خانم برگزار خواهد شد.

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 سهمیه دارویی داروخانه ها براساس وضع حجاب تعیین می شود!

🔹 سیدحیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانه‌ها گفته سازمان غذا و دارو از نخستین مجموعه‌هایی بود که به موضوع رعایت پوشش ورود کرد و به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد.
▫️محمدی ادامه داد: اگرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانه‌ها ابلاغ شده اما ناهنجاری‌هایی در این زمینه گزارش می‌شود. موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد. اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند./ مهر


#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 یک روز حسرت ترکیه را خواهید خورد

اظهارات بانکی پور نماینده مجلس در مورد وضعیت مردان و زنان در ترکیه که گفته بود: «الان در ترکیه به طور متوسط هر مرد با 15 زن شریک جنسی است و بعضی تا 50 زن» توجه بسیاری را به خود جلب کرده  و از چند منظر باید به آن پرداخت.

اول: در ترکیه حجاب ایمانی است نه اسلامی. آنها که در ترکیه (و یا دیگر کشورهای مسلمان) حجاب بر سردارند، از سر اجبار این نوع پوشش را انتخاب نمی‌کنند. به آنها در ترکیه به خاطر داشتن حجاب، برتری در ادارات دولتی داده نمیشود. نداشتن حجاب هم آنها را از حقوق اجتماعی محروم نمیکند. حتی پیشتر، زمانی که بی‌حجابی در ترکیه اجباری بود (این قانون در دوران آتاتورک وضع شده و در دوران اردوغان حذف شد) دختران برای حضور در دانشگاه از کلاه گیس استفاده می کردند تا موی سر واقعی آنها دیده نشود. برعکس حجابی که مدنظر نویسندگان قانون حجاب در ایران است.

حجابی که امروز نویسندگان این قانون می‌خواهند حجابی «تسلیمی» است نه حجاب «ایمانی». از همین روست که کیهان‌نشینان معتقدند، زن ایرانی حتی اگر اعتقادی به حجاب نداشته باشد، اما به صورت ظاهری هم آن را رعایت کند، باز ارزشمند است. از نگاه آنها اصلا مهم نیست که زن ایرانی به حجاب اعتقاد داشته باشد. فقط کافی است تمکین کند و «تسلیم» شود. اما حجاب در سایر کشورهای مسلمان ایمانی است. زن مومن همچنان که خود را موظف به رعایت نماز و روزه می‌داند، بدون هیچ فشار و زور بیرونی، به صورت کامل حجابش را رعایت می کند.

دوم:‌ لازم نیست حتما به کشور ترکیه سفر کنید تا از جمعیت عظیم مردم در مساجد و یا اجتماع آنها در افطاریهای شهرداری استانبول تعجب کنید. کافی است به گزارش‌های رسانه‌ها رجوع کنید و حسرت بخورید از اجتماع کسانی که با اعتقاد قلبی برای نمازخواندن حتی در خیابان کنار هم صف می بندند. در عین حال میشود به مانند دیگران به جای دیدن این صحنه‌ها چشم به جاهای دیگر دوخت و نسخه پیچید.

سوم: وجهه مهم دیگر حرفهای این نماینده مجلس، بدون سند و مدرک حرف زدن است. سندی که قابل اندازه گیری و راستی‌ آزمایی باشد، دیده نمیشود.

چهارم: دقت کنیم که گوینده این سخنان یک فرد عادی نیست. او از جمله اصلی ترین نویسندگان قانون جدید حجاب است. در واقع همین تفکر در درون قانون جدید ریزش کرده که نشان دهنده نوع نگاه آنها به جامعه است.

پنجم:حتی این حرف‌ها هم باعث نشده که واپسگرایانی که خواهان بگیر و ببند در امر حجاب هستند از او راضی شوند. آنها از این فراتر میخواهند در خیابان «اقتدار کمیته‌ای» داشته باشند. به نحوی که مردم از «ترس» جرات نکنند بدون حجاب باشند. نمونه های زیادی از متن‌هایی که علیه بانکی پور و قانون حجاب در ایتا منتشر میشود موید این مساله است که با وجود همه این تلاش‌ها اما بخش تندرو هم از این افراد راضی نیست.

ششم: برای درک مدل تفکر این افراد کافی است به این بخش از نوشته اخیر مهدی جمشیدی از کسانی که نوشته‌های او در رجانیوز منتشر میشود دقت کنیم. او معتقد است: «اقلیّت تجدّدی و ولنگار، اگر رها شوند قدرتِ پیشروی بالایی دارند و تمام جامعه را از جهت ظهوراتِ بیرونی و تجلّی اجتماعی، خواهند بلعید. فقط این مواجهه، «ضمیمه‌ها» و «پیوست‌ها»ی مهم‌تر از متن دارد، از جمله جلوه‌گریِ اقتدارِ حاکمیّت. جریان سکولار باید احساس کند که حاکمیّت، اهل عقب‌نشینی نیست.»

بنابراین هر دو دسته (چه نویسندگان قانون حجاب، چه آنها که اقتدارکمیته‌ای می‌خواهند) نگاهشان به جامعه از یک منطق برخوردار است. آنها جامعه را «تسلیم» شده میخواهند.

📝 داود حشمتی

#مطالعات_زنان

👉 @womenstudies
🟢 کاهش آمار طلاق بعد از سه دهه

🔹 سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: در سال گذشته (۱۴۰۲) ۲۰۱ هزار و ۴۶۸ رویداد طلاق در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن (۱۴۰۱) ۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

🔹 همچنین بر اساس این گزارش حدود ۳۰ درصد از طلاق‌های رخ داده در سال ۱۴۰۲ دارای طول مدت زندگی مشترک کمتر از ۵ سال بودند که نسبت به سال‌های قبل از آن از روند کاهشی برخوردار است| مهر


#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اطلاعات:
رئیسی: نگاه متحجرانه حذف زن از عرصه اجتماعی را قبول نداریم.

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
آرمان:
جریمه معلق ۲ و یک و نیم میلیونی برای حجاب!

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
پیام ما:
وزیرکشور: گواهینامه موتورسواری بانوان در دستور کار نیست.

#مطالعات_زنان
@womenstudies
آرمان:
تداوم روند کاهشی حضور زنان در مجلس

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 اعتماد گزارش داد: ۲۳ زن؛ آمار وحشتناک قتل زنان توسط مردان خانواده در کمتر از دو ماه!

روزنامه اعتماد نوشت:

🔹️بررسی‌ها از اخبار رسمی منتشر شده نشان می‌دهد از ابتدای فروردین تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ دست‌کم ۲۳ زن و دختر توسط همسر، پدر، برادر و خواستگار سابق خود به قتل رسیدند.

🔹️این درحالی است که در همین بازه زمانی دست‌کم ۲ مرد مورد خشونت خانگی قرار گرفتند که یکی از آنها توسط همسرش به قتل رسیده است. این آمار مشخص می‌کند زنان و دختران نسبت به مردان بیشتر در معرض خشونت‌های خانگی قرار می‌گیرند.

🔹️اکثر کارشناسان یکی از مهم ترین دلایل خشونت‌های خانگی را برخی «قوانین ناکارآمد یا عدم قوانین حمایتی از زنان» می‌دانند./ اعتماد

این مطلب را #اینجا_بخوانیم👇

https://www.etemadonline.com/fa/tiny/news-659839

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 درباره دو دختر از خانواده خزعلی؛ كبری و انسيه كه بازيگران اثرگذار حوزه قوانين و سياست‌های مربوط به زنان در سال‌های اخير هستند؛

خواهران عجیب

🔹کبری- که تاریخ تولد مشخصی از وی در جایی پیدا نمی‌شود اما مشخصا از انسیه بزرگ‌تر است- عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و سردمدار دفاع از موارد جنجالی قانون جمعیت از جمله لغو غربالگری اجباری و موضوعات مربوط به سن ازدواج و حجاب زنان است.

🔹شهریور سال ۱۴۰۱ نام دو دختر آیت‌الله خزعلی، از روحانیون نزدیک به مصباح‌یزدی در یک ماجرا در کنار هم قرار گرفت. آن هم بر اساس گفته‌های پسر مطرود خانواده. بعد از اینکه برخی مدعی مهاجرت حمیدرضا رضازاده، پسر انسیه خزعلی به کانادا شدند او در واکنش به این انتقادها، در توییتی خبر سفر پسرش به کانادا را تایید کرد.

📌متن کامل:
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-15935

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
مطالعات زنان
آرمان: تداوم روند کاهشی حضور زنان در مجلس #مطالعات_زنان 👉 @womenstudies
🔹 باتوجه به اتمام برگزاری دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و اعلام نتایج انتخابات و باتوجه به تبلیغات برخی جریان‌های اصولگرا برای افزایش تعداد خانم‌ها در مجلس دوازدهم، تنها ۱۴ منتخب زن به مجلس دوازدهم راه پیدا کردند.
لازم به‌ذکر است که در مرحله اول انتخابات مجلس دوازدهم که ۱۱ اسفند برگزار شد، زنان ۱۱ کرسی مجلس دوازدهم را بدست آورند که این تعداد در مرحله دوم با پیروزی ۳ زن به ۱۴ کرسی رسید.

ادامه مطلب

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 پیشنهاد حدادعادل برای تأسیس وزارت رشد جمعیت!

🔹 عضو مجمع تشخیص مصلحت: امروز خیلی از کشورهای دنیا به فکر تأسیس وزارت رشد جمعیت افتاده‌اند. ما هم باید هر آنچه که در توان داریم در این مسیر بگذاریم که درآینده دچار بحران‌ نشویم.
🔹 در وضع قانون من بعد ۱۶ سال نمایندگی مجلس می‌‎دانم که قانون‌گذاری سخت است. به برخی دوستان که در مجلس هستند تذکر دادم که برخی چیزهایی که شما تصور می‌کنید تشویق هست بیشتر باعث آشفتگی بازار می‌شود تا اینکه چیزی گیر خانواده‌ها بیاید./ راوی آنلاین

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 معاون وزارت بهداشت: ایران در نرخ باروری بدترین وضعیت را در منطقه دارد

🔹 حسین فرشیدی، معاون درمان وزارت بهداشت در نشست خبری «هفته ملی جمعیت» گفت: نرخ باروری در افغانستان حدود ۶، پاکستان بالای چهار، کشور‌های حوزه جنوبی خلیج فارس تقریبا ۲، عراق ۲.۵ و ترکیه هم مثل ایران است یعنی ۱.۶. ایران در نرخ باروری در دنیا در رتبه‌های میانی قرار دارد./انتخاب

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 رحیم‌پور ازغدی: در آمریکا یک آقا با میمون ازدواج کرده و یک خانم با یک خر /کسی هست بگوید هرچه برهنه‌تر، و چشمک بیشتر شود، خیانت جنسی کمتر می‌شود؟

حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در برنامه «به اسم زن، علیه زن»:

🔹همین الان بالاترین آمار تجاوز جنسی مربوط به آمریکاست که آزادی مطلق جنسی است. در آنجا حتی آدم‌ها با حیوانات ازدواج می‌کنند. یک آقایی با میمون و یک خانمی با یک خر رفتند و خطبه عقد خواندند؛ حتی یک خانم با خودش ازدواج کرد؛ فیلم‌های آنها موجود است.

🔹کسی هست بگوید هر چه برهنه‌تر و جذابیت عمومی بیشتر و آرایش و چشمک و روابط و شوخی بیشتر شود خیانت جنسی کمتر می شود و آمار طلاق پایین تر می آید؟ هر کس چنین ادعایی دارد بگوید./ هم میهن

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 ماجرای حضور زنان در ورزشگاه؛ چرخ را از اول اختراع نکنیم

🔴 «زیرساخت‌ها» آماده‎‌باش!

🔹 فرهیختگان: هفته گذشته بود که در حاشیه دیدار پرسپولیس و سپاهان در آزادی، بی‌احترامی‌هایی نسبت به زنان حاضر در ورزشگاه از سوی تماشاگران تیم میزبان روا شد. به‌دنبال این هتک‌حرمت، چالش پیش‌آمده به کمیته انضباطی پیش کشیده شد و درنهایت کمیته انضباطی رای داد تا در لیگ آینده بازی رفت و برگشت این دو تیم، تنها با تماشاگران زن برگزار می‌شود.

🔹 ما در گروه نقد روز فرهیختگان، از افراد مختلف جامعه یادداشت‌هایی پیرامون این رای کمیته انضباطی و حضور زنان در ورزشگاه دریافت کرده‌ایم که در ادامه بخشی از آن‌ها را می‌خوانید.

🔻 تنبیه مردان یا تشویق زنان؟ مساله فراتر از این انگاره است!

رویا متهور، معلم:
چند روز گذشته اما خبری آمد، خبری که با خواندنش احتمالا دخترهای فوتبالی دهه 70 را ذوق زده کرده باشد یا شاید یک لبخند آرام و عمیق را میهمان لب‌هایشان کرده بود. خبری که برای آنها شبیه یک رویاست. چیزی فراتر از یک رویا، شاید حتی گاهی به‌عنوان یک انتقام دلنشین در دل‌شان چنین نقشه‌ای را کشیده باشند.  کمیته انضباطی به‌دلیل بدرفتاری و توهین به بانوان حاضر در ورزشگاه در بازی پرسپولیس و سپاهان، بازی‌های این تیم را در فصل بعدی بدون حضور تماشاگران مرد برگزار خواهد کرد. من هنوز نمی‌دانم این حکم جایزه‌ای برای زنان می‌تواند باشد یا تنبیه مردان و در این باره حرف زیاد است. بیشتر اما دلم می‌خواهد دستان دوستانم و دست فرزندم را بگیرم و بروم رویای نوجوانی‌ام را زندگی کنم. همانجا به فرزندم بگویم که برای همین خوشی ساده، چه بازی‌های پیچیده‌ای نکردیم مادرجان.

🔻یک رای، یک نور

سیده‌فریضه سیدی‌کیانور، دکتری مدیریت ورزشی:
یک رأی، یک نور، شاید یک جوانه زده درخت امید ما و شکوفه می‌کند این تن خسته از نادیده شدن و عجیب است که عرصه ورزشگاه آزادی بعد از آن همه هیاهو خاک این درخت را آبیاری کرده است، گرچه تلخ شد کام ما از شنیدن اخبار آن روز اما روز سپید بعد از شب سیاه می‌آید. بعد از شنیدن این خبر احتمالا مانند دختران دیگر سرزمین ابتدا در شک بودم که آیا واقعا این رای صادر شده است و این خبر واقعیت دارد. بعد از اطمینان از آن حس عجیبی از شعف و شادمانی کردم، شاید این دستاورد ناچیزی باشد اما همین دیده شدن‌ها و حق‌های کوچک است که ما را به سوی امید رهنمود می‌سازد.

🔻همیشه شعبون یه بار هم رمضون!

نعیمه موحد، دبیر سایت فرهیختگان آنلاین:
این اقدام کمیته انضباطی از جهت اینکه فوتبال کشور دوباره به دام حاشیه‌سازی تعمدی احتمالی برای بانوان هوادار و حذف مجدد زنان از حضور در ورزشگاه‌ها نیفتاد، قابل‌تقدیر و تحسین است. سال‌ها یک قشر به‌خاطر فضای فرهنگی نامناسبی که قشر دیگر می‌آفرید، از حضور در یک سرگرمی مهیج به‌عنوان یکی از معدود سرگرمی‌های جوان ایران منع شد، حالا یک بار هم آن قشری که فضای ورزشگاه را مناسب تم اخلاقی خودش می‌دید حذف بشود، شاید این بار مردان هوادار مجبور شوند برای بهبود اوضاع فرهنگی ورزشگاه چاره‌ کنند.

🔻مخالف حضور زنان در هر جایی

زهرا میرزایی، دکتری حقوق زن در اسلام:
پیرامون مساله ورزشگاه رفتن خانم‌ها، بیش از یک‌دهه است که ما درگیر چالش‌های مختلفی در این حوزه هستیم. کدام بخش از جامعه مخالفت ویژه‌ای با ورزشگاه رفتن بانوان دارند؟ آن بخش از جامعه که درباره هویت اجتماعی زنان و دختران همیشه مخالفت کرده‌اند. اینکه زنان در ابعاد مختلف نیاز به حضور اجتماعی دارند و اساسا در موقعیت‌هایی حتی حضور اجتماعی، یکی از وظایف‌شان است. اما این بخش از جامعه باید درک کنند که دختران نوجوان و زنان جوان جامعه ما، بخشی از نیاز ذاتی‌شان است که تمایل دارد در هیجانات اجتماعی، شادی و اتفاقات درون جامعه شرکت کند و میل به شادی و هواداری از یک گروه و جریان، خصوصا فضایی با ابعاد هویت ملی، در تمام جوانان و نوجوانان وجود دارد و فرقی ندارد که دختر باشند یا پسر. این اتفاق یک جریان بسیارخوبی رقم خواهد زد و می‌تواند یک انقلاب رفتاری درباره خشونت علیه زنان باشد تا به‌جای مقصر جلوه دادن زنان هنگام روا داشتن خشونت علیه آنان، با کسی که آسیب زده، قرار است از این به بعد برخورد شود. 

🔻می‌شود امید داشت!

سارا مسعودی، دانشجوی دکتری رسانه:
معتقدم که در موضوع استادیوم باید به جای پاک کردن صورت‌مساله‌ها به دنبال حل‌مساله باشیم. به هرحال باید بپذیریم که اولا مساله استادیوم آنقدر عجیب‌وغریب نیست. به هرحال جو استادیوم براساس مطالعات پژوهشی صورت‌گرفته پر از هیجان و نشاط است و شاید انتخاب یک زن این باشد که چنین فضایی را گاهی تجربه‌‌ کند. پس بهتر است پرونده «ورود خانم‌ها ممنوع» برای همیشه پاک شود و به جای آن به دنبال راه‌حل‌های عملیاتی‌تری باشیم.

متن کامل یادداشت‌ها را در سایت فرهیختگان بخوانید

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 شروع طوفانی هاکی زنان ایران در آسیا

🔹تیم ملی هاکی سالنی بانوان ایران در اولین دیدار خود در رقابت‌های قهرمانی آسیا ، تیم ملی عمان را با نتیجه 8 بر 0 شکست داد.

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
2024/05/14 12:01:53
Back to Top
HTML Embed Code: