Telegram Group Search
⚪️ در ستایش سفیدی

علیرضا چگنی

🔺 سؤالی که این روزها ذهن برخی را مشغول کرده است این است که در انتخابات پیش رو چه کار کنیم؟
این سؤال پاسخ خیلی ساده‌ای دارد: باید در انتخابات به بهترین گزینه رأی داد؛ البته ملاک‌های شایستگی برای شخص اصلح همیشه چالش‌برانگیز است که بحثی جدا را می‌طلبد. این پاسخ تحت فروض و شرایطی صحیح است که به نظرم اکنون برقرار نیستند. به ۳ شرط مهم برای صحیح بودن این پاسخ می‌پردازیم:
سلامت انتخابات، عدم مانع برای ورود گزینه اصلح به فرایند انتخابات و تأثیر گذار بودن انتخاب فرد اصلح
شرط نخست یعنی سلامت انتخابات از نظر بنده محل تردید نیست. اما شورای نگهبان در ورود افراد به عرصه انتخابات دست به رد صلاحیت‌ها و عدم احراز صلاحیت‌های عجیبی می‌زند که با توجه به واضح نبودن معیار‌های تابید صلاحیت و رویه غیر شفاف شورا شرط دوم را مورد تردید قرار می‌دهد. انتقادات زیادی به شورای نگهبان وارد می‌شود که به ذکر دو نمونه اکتفا می‌شود. شورای نگهبان اشخاصی که سال‌ها پست‌های مهمی را در کشور داشته و دارند را بدون محکومیت قضائی رد صلاحیت می‌کند. رد صلاحیت‌هایی مانند: علی لاریجانی (ریاست جمهوری 1400)، محمود احمدی‌نژاد (ریاست جمهوری ۹۶ و ۱۴۰۰)، اسحاق جهانگیری (ریاست جمهوری ۱۴۰۰)، علی مطهری (مجلس یازدهم)، محسن مهرعلیزاده (مجلس یازدهم)، حسن روحانی (خبرگان امسال)، سید محمود علوی (مجلس امسال) و... البته این اشخاص توانستند پست‌های مهمی را تصاحب کنند و بعد از رد صلاحیت هم در پست‌های مهمی مشغول می‌شوند. اما شورای نگهبان مانع از ورود خیلی از اشخاصی که تاکنون نقش جدی در ساختار حاکمیت نداشتند هم می‌شود. مثلاً در انتخابات مجلس کنونی میلاد گودرزی به‌دلیل عدم التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی بدون توضیحات اضافی عدم احراز صلاحیت شد!
شرط سوم یعنی تأثیری گذاری انتخاب بهترین گزینه نیز با چالش‌هایی مواجه است. نماینده مجلس قدرت زیادی دارد اما با رأی دادن به اشخاص نمی‌توان هر تغییری را ایجاد نمود. نهادهای زیادی مانند شورای نگهبان، نیروهای مسلح، ستاد اجرایی فرمان امام و... تحت‌تأثیر انتخابات نیستند و با تغییر نمایندگان یا دولت تغییر قابل توجهی در رویکرد این بخش‌ها صورت نمی‌گیرد.
در کنار این، ساختار مجلس نیز مشکلاتی دارد که باعث می‌شود اصلاحات به‌سختی رقم بخورد. به‌عنوان مثال اکثر نمایندگان از حوزه‌های انتخابیه کوچک و بعضاً با کمتر از ده هزار رأی وارد مجلس می‌شوند و دغدغه‌های محلی بر دغدغه‌های ملی آن‌ها سایه می‌افکند. این تعارض در کنار برخی تعارضات دیگر تاکنون باعث تصمیمات دردآور فراوانی شده‌است.
جدای از بحث بالا می‌توان از حق رأی به شیوه‌ای غیر از کارکرد اصلی آن استفاده‌کرد. کارکرد اصلی کتاب مطالعه و آموختن مطالب درون آن است اما شرایطی ایجاب می‌کند کتاب را زیر لپ‌تاپ قرار دهیم. در وضعیت کنونی که شرایط برای اعتراضات قانونی مهیا نیست با عدم استفاده از حق رأی به‌صورت رأی ندادن یا رأی سفید می‌توان به شرایط موجود اعتراض کرد.
در شرایط کنونی عدم مشارکت ضدیت با نظام تفسیر می‌شود؛ شاید عده‌ای فکر کنند با وجود نظام فعلی امکان اصلاح فراهم نیست و راه اصلاح وضعیت کنونی تقابل و سرنگونی نظام است، اما من این‌گونه نمی‌اندیشم و معتقدم با سرنگونی نظام نه‌تنها شرایط بهبود نمی‌یابد بلکه خیلی از داشته‌های فعلی را هم از دست می‌دهیم و به شرایطی به‌مراتب بدتر از حال دچار می‌شویم.
به همین دلیل در نظر دارم امسال رأی سفید دهم تا به حاکمیت این پیام را مخابره کنم که به بسیاری از اشتباهاتت اعتراض دارم ولی امید به اصلاح دارم و اصلاح را در تغییر نظام نمی‌بینم.
در این متن مختصر ادعاهای بسیاری مطرح شده که فرصت کافی برای بیان ادله آن‌ها نبوده است بنابراین این متن نیازمند نقد و نظرات شما می‌باشد.

ارتباط با ما: @Maktubat_admin
نظرات خود برای انتخابات و مبحث مردم‌سالاری را می‌توانید از طریق لینک زیر ارسال نمایید.

📎 سروش‌پلاس | تلگرام
💢 «امر، امر کیست؟»

💠 منتظر شماره شصت‌وچهارم نشریه #حیات باشید.

به زودی...

🌿 سروش‌پلاس | تلگرام
🔰 معرفت امام عصر

✍🏻 سعید الهی اصل (۹۹ برق)

📚 شماره ۳۲ #منبر

🔺همۀ ما حدیث معروف «مَن ماتَ وَ لَم یَعرِف اِمامَ زَمانِهِ ماتَ میتَةً جاهِلیَّةً» را که شیعه و سنّی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل کرده‌اند کمابیش شنیده‌ایم و هر یک با توجّه به تلقّی خود از شناخت امام زمان علیه‌‌السّلام از آن معنایی می‌فهمیم.

🔺همه می‌دانیم که این شناخت به صرف دانستن نام و نَسَب ایشان تحقّق پیدا نمی‌کند. چرا که منکرینِ آن حضرت و غیر مسلمانان هم چنین اطّلاعی از ایشان می‌توانند داشته باشند. پس تعبیر «معرفت» در این حدیثِ شریف معنایی بالاتر از این حد را می‌رساند.

🔺این «معرفت» چیست که با نداشتنش به مرگ جاهلی می‌میریم و با داشتنش مانند کسی هستیم که همراه امام زمان علیه‌السلام در خیمه‌ی ایشان حضور داریم؟

🌐 متن کامل این نوشتار را می‌توانید در ویرگول یا در نسخه دیجیتالی نشریه مطالعه نمایید.


📃 #یادداشت
زمان مطالعه: ۶ دقیقه
حیات 64.pdf
5.9 MB
📣 (امر،امر کیست؟)
📖شماره شصت و چهارم #حیات منتشر شد

🔹 هزارتوی زندگی
(#سرمقاله | سید محمد طاها حسینی)

🔸 نام آشناترین گمنام!
(#یادواره | محمد مهدی حسین بیکی)

🔹سخن بزرگان
(#یادداشت | محمد صادق باقری)

🔸یکی به جای همه
(#یادداشت | احمدرضا ضیائی)

🔹یک ریش و هزار قیچی
(#یادداشت | سارا سروش )

🔸نفس کشیدن فضای پاک می خواهد.
(#یادداشت | علی درگومه )

🔹خواص یا عوام؟!
(#یادداشت | امیرمحمود دهقانی )

🔸مردم سالاری زیر خیمه ولایت
(#یادداشت | علی محمد اسماعیلی )

🔹گلوله ها را نمی بینم.
(#یادداشت | متین یوسفی )

🔸آقای کارگزار!(قسمت سوم)
(# یادداشت | عرفان یوسفیان )

🔹میزان، رأی ملت است.
(#یادداشت | پرستش اسدی )

🗓 هفته دوم اسفند ۱۴۰۲

#فایل_نشریه
#نسخه_الکترونیکی

سروش پلاس | تلگرام
🔰 و چقدر این روزها سخت می‌گذرد...

✍🏻 سید علی موسوی (۱۴۰۱ ارشد برق)

📚 شماره ۳۲ منبر

🔺بارها شده که به خودمان گفته‌ایم کاش می‌توانستم بدانم تصمیم درست چیست! کاش می‌توانستم وظیفه خود را به خوبی بدانم! کاش می‌توانستم... در این روزها و در این دنیا پر از هیاهو و در زمان غیبت ولی خدا، سخت‌ترین کار برایمان شده تصمیم‌گیری؛ تصمیم‌گیری یعنی بتوانم تشخیص دهم بهترین کار چه کاریست و همان را انجام دهم. تصمیم‌گیری یعنی در مسیری حرکت کنم که رضای خدا در آن باشد و چقدر سخت است دانستن آن و چقدر شیرین است کسب رضای الهی...

🌐 متن کامل این نوشتار را می‌توانید در ویرگول یا در نسخه دیجیتالی نشریه مطالعه نمایید.


📃 #یادداشت
زمان مطالعه: ۶ دقیقه
🔰 مروری بر مناجات شعبانیه

✍🏻 علی الله‌وردی زاده (۱۴۰۱ برق)

📚 شماره ۳۲ #منبر

🔺خداوند منّان برخی روز­ها و ماه‌ها را بر زمان‌های دیگر فضیلت بخشید؛ از جمله ماه شعبان. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می­‌فرمایند: «بدانید که رجب، ماه خداوند و شعبان، ماه من و رمضان، ماه امت من است.» مناجات مدّنظر منقول از قطب عالم امکان، مولایمان امیرالمؤمنین علی علیه‌السّلام می­‌باشد. آمده است حضرت، و همچنین مابقیِ ائمه اطهار، بر خواندن این مناجات اهتمام داشته‌اند؛ خصوصاً در ماه شعبان. راوی این مناجات حسین بن خالویه است که از نحوشناسان و دستوردانان زبان عربی قرن چهارم هجری شناخته می­‌شود. این مناجات را سیّد بن طاووس در کتاب اقبال و علّامه مجلسی در بحارالانوار روایت کرده‌اند.

🌐 متن کامل این نوشتار را می‌توانید در ویرگول یا در نسخه دیجیتالی نشریه مطالعه نمایید.


📃 #یادداشت
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
🔰 یکی به جای همه
📌شناخت آنان که به جای ما تصمیم می‌گیرند.

✍🏻 احمدرضا ضیائی (۰۱ مکانیک)

📚 شماره ۶۴ #حیات

دیکتاتور کیست؟

همۀ ما احتمالا تا به حال یک بار اسم دیکتاتور را شنیده‌ایم. دیکتاتور معمولاً به فرد یا گروهی اطلاق می‌شود که نظر خود را به نظر اکثریت ترجیح می دهد.
دیکتاتورها ممکن است محبوب یا منفور باشند؛ دیکتاتور‌های محبوب...

🌐 متن کامل این نوشتار را می‌توانید در ویرگول یا در نسخه دیجیتالی نشریه مطالعه نمایید.

📃 #یادداشت
زمان مطالعه: ۵ دقیقه
🔰 یک ریش و هزار قیچی
📌در زمین دموکراسی همه بازیگر هستند.

✍🏻 سارا سروش (۱۴۰۰ فلسفه علم)

📚 شماره ۶۴ #حیات

انسان در بدو تکامل نه شعورِ امروزی را داشت و نه آگاهی‌های امروز را. انسان مانند هر حیوانِ دیگری به دنبال معیشت و زاد‌ و‌ ولد بود، یک مجموعه‌ی ژنتیکی که عوامل اقلیمی جایگاهش را معین می‌کرد، او هنوز با خردمند شدن فاصله داشت.

انسان اما در فردیت زندگی نمی‌کرد...

🌐 متن کامل این نوشتار را می‌توانید در ویرگول یا در نسخه دیجیتالی نشریه مطالعه نمایید.

📃 #یادداشت
زمان مطالعه: ۵ دقیقه
🔰 نفس کشیدن فضای پاک می‌خواهد!
📌اهمیت جمهوری اسلامی در معارف دینی

✍🏻 علی درگومه (۰۰ مهندسی مکانیک)

📚 شماره ۶۴ #حیات

چرا و چطور امام خمینی(ره) اعتماد به مردم و تکیه‌ به مردم را پایه اصلی حرکت خود قرار دادند؟

شخصیت و روحیاتی که از امام خمینی(ره) ظهورکرده؛ این را فریاد می‌زند که...

🌐 متن کامل این نوشتار را می‌توانید در ویرگول یا در نسخه دیجیتالی نشریه مطالعه نمایید.

📃 #یادداشت
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
🔰 تراژدی خون در «دیریاسین»

🔹عروسکم را در بغل گرفته بودم و می‌فشردم. صدای وحشتناکی می‌آمد، همه بیرون رفته بودند، من ماندم و عروسکم. مادر گفته بود هرچه که شد بیرون نیایم و همینجا کنج دیوار پناه بگیرم، ساعت چهار نصف شب بود. با فروریختن یک تکه از سقف دیگر نتوانستم همانجا بمانم و جیغ‌زنان به طرف در رفتم. در را که باز کردم خشکم زد. آتش بود که می‌بارید. مردم روستا با سنگ و هر آنچه در توان داشتند به طرف نیروهای نظامی حمله‌ور می‌شدند اما...
🔹اما آن‌ها انگار خوی انسانی نداشتند. به هرکس می‌رسیدند او را سر می‌بریدند، عده‌ای بی‌جان را به طرف آتش‌های زبانه‌کشیده‌شده می‌بردند. وای خدای من چه می‌خواستند بکنند. دستانم را جلوی صورتم گرفتم، حتی نمی‌توانستم گریه کنم یا از سرجایم تکان بخورم. خواهرم را دیدم که می‌دوید، خواستم به طرفش بروم اما یک نیرو او را از پشت گرفت. فاصله زیاد بود و نمی‌فهمیدم به او چه می‌گوید اما خواهرم ضجه می‌زد. او را کشان کشان می‌برد و می‌خندید. مگر اینجا بزمی بود که اینگونه خوشحال بود؟
🔹در کنجی پناه گرفته بودم، رمق در پاهایم نبود، گرسنه نبودم، تشنه نبودم، فقط جانی در بدن نداشتم. چشم های عروسکم را تمام مدت گرفته بودم تا مبادا روح او مانند من از دیدن این وحشی‌گری، شرحه شرحه شود. باورم نمی‌شد به اهالی بگویند هرکجا می‌خواهید پناه بگیرید و بعد یکباره همه خانه‌ها را تخریب کنند. چشمه اشکم خشک شده بود و حالا مانند عروسکم بی‌جان نشسته بودم روی زمین.
🔹صدایی که شنیدم غیرقابل وصف بود. خمپاره‌ای در وسط میدان به زمین آمد، حالا دیگر مطمئن شدم همه چیز تمام شده. مردان روستا که تا دقایقی پیش تا آخرین نفس با این نظامیان می‌جنگیدند حالا تکه‌تکه شده بودند. ترسی که هر ثانیه مرا بیشتر به وحشت می‌کشاند و خدا خدا می‌کردم که ای کاش قلبم بایستد و مانند خانواده‌ام که جلوی چشمانم ریز ریز شده بودند، من هم می‌مردم اما خیال باطل بود، انگار تا با چشمان خودم همه چیز را تماشا نمی‌کردم، این جنگ تمامی نداشت.
🔹آن طرف تر چند تن از اهالی را به خودرو می‌بستند، نمی‌دانستم چرا. به ذهنم خطور کرد شاید از آن به عنوان چوبه دار می‌خواهند استفاده کنند اما دیری نگذشت که ماشین‌ها روشن شدند و نفس در سینه‌ام حبس شد. آری آن‌ها را در کوچه ها می‌گرداندند و شعار سر می‌دادند. کسی اینجا به فریاد ما نمی‌رسید.
🔹مادرم برایم قصه می‌گفت، قصه حضرت رقیه (ع). شب‌های جمعه خانه‌امان عزاخانه بود. می‌گفت حدود سن من را داشته است، سر پدرش را که دیده دیگر تاب نیاورده و به سوی او پر کشیده است اما من...
🔹اما من چگونه سر بریده پدر خود را می‌دیدم و هنوز زنده بودم و هنوز چشمانم به دنبال اثری از خانواده‌ام بود. وقتی کار به روضه می‌رسید مادر ما را از اتاق بیرون می‌کرد اما یک بار شنیدم روضه را. روضه را نمی‌فهمیدم، جنایت‌هایی که شده بود را درک نمی‌کردم اما حالا با چشمانم آن ها را می‌دیدم.
🔹دیریاسین من با تلی از خاک تفاوتی نداشت، دیریاسین من شبیه نینوا شده بود. دیریاسین من درس عبرتی شده بود برای دیگر مناطق فلسطین تا بدانند نباید مقاومت کنند وگرنه تمام جنایاتی که یک روز می‌شنیدیم را به عینه می‌بینیم.

#یادداشت
#دل_نوشته
#فلسطین

🌿 تلگرام | سروش‌پلاس
🔰 خواص یا عوام!
📌چگونگی برطرف کردن تضاد ها بین مردم و حکومت

✍🏻 امیرمحمود دهقانی (۰۱ مهندسی مکانیک)

📚 شماره ۶۴ #حیات

نقش مردم در حکومت دینی

از دیدگاه علی(ع)، یکی از ویژگی‌ها و صفات مهم کارگزاران نظام اسلامی، عدالت، ظلم‌ستیزی و مساوات‌نگری است. عدالت و ظلم‌ستیزی از مقوله‌هایی است که در فرهنگ امام علی (ع)، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این نگاه امام با دیدگاه قرآن و منظر رهبران الهی دیگر نیز هماهنگ است؛ آن حضرت به مالک اشتر توصیه می‌کند...

🌐 متن کامل این نوشتار را می‌توانید در ویرگول یا در نسخه دیجیتالی نشریه مطالعه نمایید.

📃 #یادداشت
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
🔰 مردم سالاری زیر خیمه ولایت
📌روابط و شرایط ولی و مردم در قبال جامعه

✍🏻 علی‌ محمداسماعیلی (ارشد مهندسی هوافضا)

📚 شماره ۶۴ #حیات

حکم از آنِ اوست!

دین مبین اسلام، حق حاکمیت تکوینی و تشریعی بر مخلوقات را در انحصار خداوند متعال می‌داند. فلذا در آیات متعدد قرآن کریم به این مسئله اشاره شده‌است که حکومت از آن خداست :« إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ» و...

🌐 متن کامل این نوشتار را می‌توانید در ویرگول یا در نسخه دیجیتالی نشریه مطالعه نمایید.

📃 #یادداشت
زمان مطالعه: ۵ دقیقه
🔰 گلوله ها را نمی‌بینم!
📌روند تأثیر رسانه بر افکار عمومی

✍🏻 متین یوسفی (۹۹ علوم کامپیوتر)

📚 شماره ۶۴ #حیات

روزگاری، وقتی می‌گفتند رسانه؛ روزنامه، مجله و بعضاً سینما در اذهان تداعی می‌شد. کمی گذشت و وقتی می‌گفتند رسانه؛ تلویزیون و شبکه‌های تلویزیونی به یاد می‌آمد. زمانی که اگر صدا و سیما، اراده می‌کرد ماست مضر باشد؛ ظرف چند روز تمام مردم فکر می‌کردند ماست مضر است. در آن روزگار، می‌گفتند رسانه قدرت است؛ البته امروز هم رسانه قدرت است؛ اما توزیع و شکل این قدرت...

🌐 متن کامل این نوشتار را می‌توانید در ویرگول یا در نسخه دیجیتالی نشریه مطالعه نمایید.

📃 #یادداشت
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔰 #خلاصه_سخنرانی #شب‌های_قدر
👤 حجت الاسلام #قاسمیان

📆 ۱۲ فروردین ۱۴۰۳

🔻در سوره مبارکه حج، آیه ۳۹ آیاتی راجع به اکنون غزه می‌میبینیم. آیه می‌فرماید: (کسانی که به آنها ظلم شده ماذون اند به حمله متقابل و خداوند به نصر آنان تواناست. و آنان که از سرزمینشان به غیر حق اخراج شدند، اگر دفاعشان نبود، تمام مراکزی که در آنها نام خدا به کثرت یاد می شود منهدم می‌شدند. و خدا حتما کسانی را که دین خدا را نصرت می‌کنند، یاری می کند)

🔻دقت داشته باشید که الان ما در زمان پس از انقلاب امام و در همین مرحله مکنت هستیم. پس ما باید اول دو کار اول را انجام دهیم، یعنی نماز و زکات را بپا داریم. سپس در مرحله دوم باید هنجار بسازیم. یعنی معروف را در جامعه به فرهنگ تبدیل کنیم. حال چه گروهی این کار را انجام می دهند؟ عده ای که حاضراند هزینه بدهند، کار رسانه ای کنند و فرهنگ بسازند.

📑 مشاهده خلاصه سخنرانی
مدت مطالعه: ۴ دقیقه

🌿 تلگرام | سروش‌پلاس
💢 «از صدای سخن عشق، ندیدم خوشتر»

💠 منتظر شماره شصت‌وپنجم نشریه #حیات در هفته پیش رو باشید.

به زودی...

🌿 سروش‌پلاس | تلگرام
🔰 #خلاصه_سخنرانی #شب‌های_قدر
👤 حجت الاسلام #قاسمیان

📆 ۱۴ فروردین ۱۴۰۳

🔻همانگونه که تاکید شده هیچ موقع نزاع نکنید، گفته شده که نگذارید دشمن هیچ‌گاه احساس سبقت کند. مردم و مسئولین باید به این نکته دقت کنند.

🔻اقدام پشیمان کننده در قران اینگونه است که جوری بزن که در پشت‌صحنه دشمن کنار بکشد. روندی که تو یه چیزی می‌گویی اون یک چیز دیگر و تا آخر، به جنگ منجر می‌شود.

🔻یک نوع امر به معروف در قرآن آورده شده و یک نوع دیگر را ما انجام می‌دهیم. امر به معروف و نهی از منکر نظام هنجارساز ما هستند و جزو فروع دین نیست بلکه اصول دینی است که هنجارهای فروع دین را می‌سازد. قران ویژگی منافقان را نهی از معروف و امر به منکر می‌داند. هنجار منکر و معروف را انچنان عوض می‌کنند که جایگاهشان برعکس می‌شود.

📑 مشاهده خلاصه سخنرانی
مدت مطالعه: ۴ دقیقه

🌿 تلگرام | سروش‌پلاس
🔲 عقل

🔰 #خلاصه_سخنرانی #سخنرانی_هفتگی
📆 ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

👤 حجت‌الاسلام #علوی
2️⃣ جلسه هفدهم

🔺 دانشجوی عزیز، طلب علم واجب است و شما باید این کتاب‌ها را بخوانید و اگر نخوانید، فرق علما با یکدیگر را درک نخواهید کرد.
حداقل فهرست را بخوانید تا شاید طمع کنید برخی فصل‌ها را بخوانید.

🔺 عقل از جنس حافظه و خلاقیت و هوش نیست، بلکه درست انتخاب کردن و درست دیدن است. شیطان اصلاً عقل ندارد و آنچه دارد شیطنت است؛ اگر عقل داشت، درست عمل می‌کرد.
عقل دستگاهی است که انسان را به درستی می‌کشاند؛ عقل درک درست از بایدها و نبایدهاست که این زشت است...

🔺از این موج‌ها (داستان دانشگاه‌های آمریکا) برداشتی نکنید، فطرت روشن و خاموش می‌شود چون با عقل نیست.

🔶 مشاهده خلاصه سخنرانی
⏱️ مدت مطالعه: ۳ دقیقه

#هیأت_هفتگی

🌱 سروش‌پلاس | تلگرام
2024/04/29 13:18:06
Back to Top
HTML Embed Code: