✔️منتشر شد:
🔸انقلاب را زیستن، نوشته‌ی آصف بیات، ترجمه‌ی شیرین کریمی، نشر بیدگل، 1403
__________
🔸تلاشی برای ارائه‌ی شیوه‌ای متفاوت در اندیشیدن به انقلاب. این تلاش فقط بر نخبگان، دولت و تغییر رژیم متمرکز نیست، بلکه بر معنای انقلاب نزد مردم عادی، تهی‌دستان، جوانانِ به‌حاشیه‌رانده‌شده، زنان و سایر گروه‌های فرودست در زندگی روزمره‌شان تکیه دارد. پس این شیوه فقط روایت رخدادهایی که در سطوح بالا رخ می‌دهد نیست، بلکه روایت آن وقایعی هم هست که در سطوح پایین روی می‌دهند: در مزارع، کارخانه‌ها، خانواده‌ها و مدارس؛ در مناسبات اجتماعی‌ای که با سلسله‌مراتب قدیمی اداره می‌شود؛ در ذهنیت مردم؛ و در کردوکارهای زندگی روزمره. موضوع اصلی این پژوهش فقط این نیست که انقلاب با روزمرگی‌های مردم چه می‌کند، بلکه به‌همان‌میزان این است که روزمرگی‌ها با انقلاب چه می‌کنند.
در این‌جا قصد ندارم درباره‌ی تمام استدلال‌هایی که مدافعان مالکیت خصوصی بر زمین ازجمله حقوق‌دانان، فیلسوفان و اقتصادسیاسی‌دانان مطرح می‌کنند، بحث کنم. با این حال بدواً به بیان این نکته اکتفا می‌کنم که همه‌ی آنها به‌سختی تلاش کرده‌اند تا واقعیت بدوی «تصرف» را زیر ردای «حق طبیعی» پنهان کنند. اگر تصرف برای معدودی از افراد برسازنده‌ی یک حق طبیعی است، پس آنها که بسیارند باید نیروی کافی گردآوردند تا حق طبیعی بازتصرف چیزی را که از ایشان سلب شده است، فراهم آورند.
_________
👈متن کامل
این مقاله تلاشی است برای ترسیم طرح کلی ایده‌ای از نحوه‌ی برخورد با کسانی که «مجرم کیفری» نامیده می‌شوند. این بحث به سه بخش تقسیم می‌شود. در ابتدا ایده‌ی اصلی بحث را، امعطوف به نظریه‌ی سیاسی جمهوری‌خواهی ارائه می‌دهم: مفهومی از آزادی که دولت باید حامیِ آن باشد، نه آزادی به‌مثابه عدم‌مداخله (یعنی نبودن مانع و محدودیت) بلکه آزادی به‌مثابه عدم‌سلطه است. در بخش دوم به این مسئله می‌پردازم که چگونه این ایده‌آل سیاسی ما را به سوی جرم‌انگاری اعمال خاصی سوق می‌دهد. سپس در بخش سوم نشان می‌دهم که مجرمانه‌بودن این اعمال، مسیری مشخص را برای نحوه‌ی برخورد با افرادی نشان می‌دهد که به این اعمال محکوم شده‌ یا به آن اعتراف کرده‌اند.
____________
👈متن کامل
گفت‌وگو با زنان رادیکال فلسطینی (3)
_______________
فمینیسم ربوده شده است؛ گفتمان حقوق بشر ربوده شده است. هر آنچه که ما فکر می‌کردیم زیبا است و نمایانگر حس انسانیت است توسط قدرت‌هایی ربوده شده است که می‌کوشند با حرف‌های پوچی که هرگز اجرا نمی‌شوند، مشروعیتی برای اعمال خود بیابند.
_______________
👈متن کامل
تا به امروز مطالب زیادی پیرامون افت‌و‌خیزها و سوخت‌وسازهای درونی جنبش موسوم به چریکی مارکسیستی در ایران، به‌ویژه سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران (سچفخا) منتشر شده‌اند که عموماً بر روایات، حکایات و خاطرات شخصی استوارند. خاطرات سیاسی نقی حمیدیان نسخه‌ی جدیدی از این سلسله روایت‌پردازی‌هاست که تمرکزش را بر سازمان فدائیان (اکثریت) گذاشته ‌است.
______________
👈متن کامل
چه بخواهیم توضیحی یکسره اخلاقی و متافیزیکی داشته باشیم و چه توضیحی اجتماعی و هنجاری، در زیست روزمره‌ی خود مدام با وظیفه‌ی اخلاقی به‌صورت یک «بایست» روبرو هستیم. وظیفه‌ی اخلاقیْ نهیب یا فرمانی است که ما را به در نظر گرفتن اصولی و در پیش گرفتن رفتاری معین فرامی‌خواند. فرمان وظیفه را اعلام کرده ما را متوجه دستوری می‌سازد که مخاطبش خود ما هستیم.
______________
👈متن کامل
سرمایه‌داری این‌گونه به پایان می‌رسد: نه با یک انفجار انقلابی، بلکه با ناله‌ای تدریجی. درست همان‌طور که سرمایه‌داری به‌آرامی و پنهانی جایگزین فئودالیسم شد تا جایی که روابط انسان‌ها بر بازار مبتنی شد و فئودالیسم از میان رفت. امروز نیز سرمایه‌داری به‌دست شیوه‌ی اقتصادی جدیدی به نام تکنوفئودالیسم سرنگون خواهد شد.
_____________________
👈متن کامل
براهنی در رمان «روزگار دوزخی آقای ایاز» رابطه‌ا‌ی بغرنج با گذشته‌ی قومی خود و احضار تاریخ آن پیدا می‌کند. او واقعیت تاریخی را کنار می‌گذارد و دسترس‌ناپذیر می‌بیند و تجلی واقعیت ادبی را در بازخوانی‌اش از ملت و مردم در این روایت تاریخی می‌بیند. از مردم و مفعولیت‌شان در برابر امیر مضحکه‌ای می‌سازد و آن‌ها را محل پرسش قرار می‌دهد و هم‌زمان سویه‌هایی از خُلق ایستای قوم و مفعولیت همیشگی آن نیز، در روایت حضور پیدا می‌کند.
_______
👈متن کامل
«مقاومت ضعیف» تعریف متعارف از عاملیتِ سیاسی را زیر سؤال می‌برد و بر امکان‌هایی در مقاومت می‌اندیشد که در انتظار هیچ امکانی فراتر از آن‌چه هست، نیست. با هر آنچه می‌توانیم و نمی‌توانیم. با پذیرش شکست‌ها و پیشروی. با به رسمیت شناختن «عموم»‌هایی از مردم که بی‌صدا اما مؤثر، «عمومِ مردم» دلخواه دستگاه سلطه و سرکوب را انکار می‌کنند. این «پادعموم»‌ها نه‌تنها عاملیت سیاسی و امر مشترک را از نو تعریف و تبیین می‌کنند، بلکه می‌توانند در برابر هیبت هزارچهره‌ی ستم بایستند.
______________
👈متن کامل
عرفان حبیب، تاریخ‌نگار برجسته‌ی مارکسیست هندی، در بحث حاضر چگونگی تکوین دولت – ملت در کشوری کثیرالمله مانند هند را شرح می‌دهد. وی با نگاهی تاریخی و از خلال نشان دادن خطرات ناسیونالیسم و قوم‌گرایی افراطی مخاطرات روند کنونی را برای دموکراسی سکولار هند تبیین می‌کند.
____________
👈متن کامل
✔️سلسله نشست‌های بینارشته‌ای انجمن مستندسازان سینمای ایران با اندیشمندان
🔸نشست دهم: دیدار و گفت‌و‌گو با محمد مالجو
____________
🔸یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۴
👈نشانی: تهران، خیابان وصال شیرازی، بالاتر از ایتالیا، بن‌بست استاد شیرین بیانی، موزه‌ی تصاویر معاصر
____________
ایده‌های موجود در نظریه‌ی سیاسی و اجتماعی مارکس، در ماهیت خود مشخصه‌های جمهوری‌خواهی رادیکال را دارد. منظور از اصطلاح جمهوری‌خواهی رادیکال، نظریه‌ای از طبیعت انسانی است که آن را سرشتی اجتماعی می‌داند، فردیت آزاد را تابع وابستگی متقابل بسط‌یافته در بافتاری اجتماعی در نظر می‌گیرد که هر کس برای خودشکوفایی به آن دسترسی دارد
__________
👈متن کامل
دانشجویان در ناامیدی هم‌دل‌اند. ناامیدی خصیصه‌ای روانی و همچنین فرهنگی است که عامل همدلی گسترده‌ی جوانان با فلسطینیان است. فکر می‌کنم اکثر دانشجویان امروزه آگاهانه یا ناآگاهانه بدتر شدن مدام شرایط زندگی، تغییرات برگشت‌ناپذیر اقلیمی، یک دوره‌ی جنگ طولانی‌مدت و خطر هولناک منجر شدن درگیری‌های جاری در بسیاری از نقاط نقشه‌ی ژئولتیک به جنگ اتمی را پیش روی خود می‌بیند. هدف جنبش کنونی واژگونی توازن قوا نیست و آن را ممکن نمی‌داند؛ تفاوت اصلی آن با جنبش 1968 همین است.
___________
👈متن کامل
🔸جدیدترین شماره‌ی کتاب ماه «نقد اقتصاد سیاسی» در 812 صفحه منتشر شد. در این شماره مجموعه‌ی متنوعی از یاداشت‌ها و مقالات حول مسایل روز و روز جهانی کارگر، بحران فلسطین و مسایل جهانی، مسایل زنان، نقدهای فرهنگی و اجتماعی، مسایل محیط زیست، مباحثات جمهوری‌خواهی رادیکال و سوسیالیستی، تأملات و جدل‌های نظری و یادمان پرویز بابایی منتشر شده است.
🔸همکاران:
عرفان آقایی، سروناز احمدی، سینا باستانی، کیانوش بوستانی، احمد جعفری، محمد جوانمرد، نادر خسروی، پدرام رمضانی، علی رها، آریا سلگی، فرناز شجاعی، خسرو صادقی بروجنی، پرویز صداقت، هومان صدری، محسن صفاری، محمد صفوی، شکیبا عابدزاده، کاظم فرج‌الهی، فرزاد فرهمند، همایون کاتوزیان، شیرین کریمی، یوسف کهن، کوهیار گُردی، امیر گرایش‌نژاد، مهرشاد گلستانی، محمد مالجو، ماهان مباشر، محمدرفیع محمودیان، ژینا مدرس گرجی، هایده مغیثی، شیما مقدسی، محسن ملکی، دریا موسوی، حمید نامجو، کامران نیری، محمدمهدی هاتف،...

🔸برای دریافت نسخه‌ی پی‌دی‌اف کتاب ماه به پیوند زیر یا پست بعدی مراجعه فرمایید
👉https://wp.me/p2GDHh-7Ne
Monthly 33-.pdf
13.5 MB
فایل پی‌دی‌اف متن کامل کتاب ماه «نقد اقتصاد سیاسی»، شماره‌ی 33
آنچه نظریه‌پردازان «مدرنیست» در مورد ناسیونالیسم را متحد می‌کند، این ایده است که دولت‌های ملی همیشه به‌عنوان شیوه‌ای برای سازمان‌دهی جوامع انسانی وجود نداشته‌اند و به‌طور ضمنی به این معناست که لزومی ندارد در آینده برای همیشه وجود داشته باشند. در دنیای امروز، خطر اصلی این نیست که نیروی ناسیونالیسم را دست‌کم بگیریم، بلکه این است که آن را به عنوان یک نیروی تماماً فاتح و بخشی ابدی از وضع بشر ببینیم.
________________
👈متن کامل
من در دنیای رازها و ایده‌آل‌های جنسیتی بزرگ شدم. حدس می‌زنم این‌گونه بود که شروع کردم به فکر کردن درباره‌ی بی‌رحمی هنجارهای جنسیتی و اهمیت آزادی جنسیتی - آزادی برای ساختن جهانی که در آن افرادی که همیشه مطابق با هنجارها نیستند، آزاد باشند که زندگی کنند و نفس بکشند، بدون هیچ تبعیضی پذیرفته شوند، بی آن‌که بخواهند آسیب‌شناسی شوند مورد قبول واقع شوند، دوست داشته شوند و با همان هویت که دارند شناخته شوند.
______________
👈متن کامل
در روان-‌داستان‌های هدایت، زنان از یک‌سو به‌مثابه یک فرشته‌ی ایدئال، دست‌نیافتنی، از سوی دیگر به‌مثابه یک لکاته توصیف می‌شوند. این با توصیف مردان مطابقت دارد: روایت‌گران تنها، گمراه شده، فهمیده نشده، خوش‌نیت، صادق، صمیمی و اخلاقی و ضدقهرمانانی که در تمام جنبه‌های زندگی خود شکست می‌خورند؛ درحالی که افراد پست در همه‌ی جنبه‌های زندگی خودشان موفق هستند.
___________
👈متن کامل
ما هسته‌ی عقلانی خردگرایی جهان‌شمول روشنگری را نفی نمی‌کنیم، بلکه وجه نامعقول آن را به مثابه اسطوره‌ی قربانی‌کننده نفی می‌کنیم. به بیان دیگر، ما خرد را نفی نمی‌کنیم، بلکه نامعقولیت خشونتِ تولید شده برپایه‌ی اسطوره‌ی مدرنیته را نفی می‌کنیم. به بیان دیگر، در برابر خردستیزی پست‌مدرن‌ها، ما «خرد دیگری» را تصدیق می‌کنیم.
___________
👈متن کامل
به نظر می‌رسد وارد دوره‌ای از «جنگ بی‌پایان» شده‌ایم که در سراسر سیاره امتداد یافته و حتی گره‌های مرکزی سیستم جهانی را دچار ناآرامی ساخته است. هر ستیزه‌ی معاصر تبار و چالش‌های خاص خودش را دارد، اما ارزش آن را دارد که قدمی به عقب برداریم و آنها را در چارچوبی بزرگتر قرار دهیم. فرضیه‌ی ما این است که یک رژیم جهانی جنگی در حال ظهور است ــ رژیمی که در آن حکمرانی و ادارات نظامی با ساختارهای سرمایه‌داری درهم تنیده شده‌اند.
____________
👈متن کامل
2024/05/25 19:38:02
Back to Top
HTML Embed Code: