Telegram Group Search
🦋 بنجامین فرانکلین پینکرتون افسر نیروی دریایی آمریکایی در ناکازاکی توسط یک دلال ازدواج بنام گورو با یک گیشای ژاپنی ۱۵ ساله بنام #چوچوسان (پروانه) آشنا میشود. پینکرتون خواهان ازدواج با چوچوسان میشود. شارپلس Sharpless از کنسول آمریکا،  متوجه میشود که پینکرتون حقیقتا عاشق چوچوسان نیست و این چوچوسان است که از تمام قلب عاشق اوست. پینکرتون برای شارپلس توضیح میدهد که عقدنامه ای ۹۹۹ ساله امضا کرده و هر وقت بخواهد میتواند آنرا فسخ کند. شارپلس از فلسفه لذت گرایی پینکرتون متاسف است و به او میگوید که نگران حال دخترک ژاپنی است و بهتر هست با زنی آمریکایی ازدواج کند.
چوچوسان به شارپلس توضیح میدهد که بعد از هاراکیری پدرش به دستور امپراطور، خانواده اش گرفتار فقر شده و او به اجبار گیشا شد. چوچوسان همچنین به پینکرتون میگوید که با کنسولگری درباره تغییر مذهب و پذیرش مذهب شوهرش صحبت کرده است. عموی چوچوسان که راهبی بودایی است از تغییر کیش برادرزاده اش به خشم آمده و خواهان طرد اوست.  با وجود تمام مخالفت ها از سوی خانواده امریکایی ها و نیز ژاپنی ها ازدواج آن دو توسط عاقد ژاپنی صورت می گیرد.

چوچوسان از سوی خانواده اش طرد می شود.
🔻
پس از مدتی پینکرتون Pinkerton به دلایل کاری به امریکا باز می گردد و چوچوسان (مادام باترفلای) مدتی طولانی را همراه با ندیمه اش سوزوکی Suzuki و فرزند خردسالش به‌سر می برد.
🔻
سه سال بعد مادام باترفلای بی صبرانه منتظر بازگشت همسرش است در حالی که پولی در بساط ندارد.
دلال ازدواج، چو چو سان را به دام می اندازد و به او میگوید تا شوهر جدیدی بگیرد. او هشدار می دهد که اگر پینکرتون بازگردد، احتمالاً فقط برای بازیابی فرزندش خواهد بود. او را به شاهزاده ای به نام یامادوری Yamadori معرفی می کند که به چو چو سان Cho-Cho-San می گوید که پینکرتون هرگز ازدواج آنها را دائمی نمی دانست. یامادوری پیشنهاد ازدواج با چو چو سان را می دهد.
🔻
مادام باترفلای متکبرانه به پرنس یامادوری پیغام میفرستد که هنوز در قید تاهل است و بالاخره روزی کشتی پینکرتون در لنگرگاه ناکازاکی پهلو خواهد گرفت.

چو چو سان از کنسول آمریکا، آقای شارپلس دیدن می کند و به او اطمینان میدهد که خانه اش را به سبک آمریکایی اداره میکند. شارپلس شرمنده از عدم حس وظیفه شناسی پینکرتون نامه ای از پینکرتون را میخواند و از دخترک می پرسد اگر او دیگر باز نگردد، چه بر سرش خواهد آمد.
مادام باترفلای  پاسخ میدهد احتمالا دوباره به زندگی گذشته خود باز خواهد گشت که در این صورت ترجیح میدهد بمیرد. شارپلس به او پیشنهاد میکند تقاضای یامادوری را بپذیرد و به همسری او درآید. مادام باترفلای میگوید که از پینکرتون پسری دارد و اگر همسرش این قضیه را بداند بی درنگ باز خواهد گشت. آنگاه با لحنی محزون میگوید اگر چنین نشود همراه پسرش برای گذراندن زندگی گدایی خواهد کرد.
🔻
چند هفته بعد، کشتی نظامی از راه می رسد. چو چو سان چشم به راه، بر  احساساتش غلبه میکند و به کمک خدمتکارش سوزوکی خانه را با گل تزیین میکند و اشیا و یادگاری های پینکرتون را طوری که او آنها را به یاد آورد مرتب میکند. سوزوکی آینه ای را در دست گرفته و از چو چو سان می خواهد تا قبل از ورود پینکرتون کمی استراحت کند.
🔻
چوچوسان خود را آماده پذیرایی از شوهرش میکند. بعد از نگاه کردن در آینه متوجه چین و شکن هایی میشود که در گذر این سالها بر پوستش نشسته است.
🔻
چو چو سان بهترین کیمونوی خود را می پوشد و همراه سوزوکی و پسرش پشت یک شوجی پنهان می شود تا ورود پینکرتون را تماشا کند. او تمام شب را بی فایده، منتظر می ماند.
🔻
یک هفته بعد یک کشتی غیرنظامی از راه می رسد. چو چو سان هنگام جاسوسی از شوهرش، پینکرتون را با یک زن بلوند روی عرشه می بیند. با فرا رسیدن شب فانوس کاغذی روشن میکند و بیهوده در انتظار بازگشت شوهرش در خانه شب دیگری را سپری میکند.
🔻
وقتی کشتی پینکرتون بندر را ترک می کند، چو چو سان به دفتر شارپلس باز می گردد. شارپلس نا امید از تحمیل درد بیشتر به چوچوسان به دروغ میگوید که پینکرتون برای ماموریتی به چین اعزام شده است و نمی تواند نزد او بازگردد. شارپلس یک پاکت پر از پول به او پیشنهاد می کند. در این هنگام زن بلوند از کشتی بخار وارد دفتر می شود و خود را همسر پینکرتون معرفی می کند. او از شارپلس می خواهد که به پینکرتون تلگرام بفرستد و بگوید که به خانه چو چو سان رفته است اما نتوانسته او را پیدا کند و از او می پرسد که آیا وقتی هفته بعد به پینکرتون ملحق شد، می تواند بچه را با خود بیاورد.

چوچوسان متوجه می شود که پینکرتون او را دوست ندارد و حتی مجددا ازدواج و همسری امریکایی اختیار کرده است.
🔻
مادام باترفلای اندوهگین و شکست خورده در عشق یکسویه خود، با عجله به خانه می رود. او با سوزوکی و بچه اش خداحافظی می کند و خود را در اتاقش حبس میکند تا خودکشی کند. باترفلای در تنهایی خنجر پدر را بیرون می آورد و نوشته روی آن را میخواند: "هر آنکس که نمی تواند با افتخار زندگی کند، با افتخار خواهد مرد" آنگاه گلو و سینه اش را زخمی میکند. سوزوکی بی صدا همراه نوزاد وارد اتاق می شود. خنجر روی زمین می افتد. در حالی که کودک روی دامان چو-چو-سان می خزد، سوزوکی زخم او را پانسمان می کند. وقتی خانم پینکرتون روز بعد به خانه برمی گردد، خانه خالی است. 🦋
🦋 جان لوتر لانگ
John Luther Long

تولد: ۱ ژانویه۱۸۶۱ - هانوفر، پنسیلوانیا
وفات: ۳۱ اکتبر ۱۹۲۷ - آسایشگاهی در کلیفتون اسپرینگز، نیویورک

وکیل و نویسنده آمریکایی که بیشتر به خاطر داستان کوتاهش "مادام باترفلای" در سال ۱۸۹۸ مشهور است. این کتاب بر اساس خاطرات خواهرش جنی کورل بود که به ژاپن سفر کرده بود.

🔸 در داستان مادام باترفلای به "ازدواج موقت" یا "ازدواج ژاپنی" توجه شده است که پس از آزادسازی قوانین ازدواج در این کشور پدیده ای گسترده بود.
عشق بدفرجام دختر ژاپنی چوچوسان به یک افسر آمریکایی و رویارویی دو فرهنگ و سنت دور از یکدیگر. اعتقاد چوچوسان به دائمی بودن ازدواجش انحراف از هنجار بود.

@Shintaishi
🦋 نام اپرا:مادام باترفلای
خالق اپرا: #جاکومو_پوچینی
خالق اپرانامه:لوئیجی ایلیچا و جوزپه گیاکوزا
(اپرانامه بر اساس روایت نمایشی اثر دیوید بلاسکو david belasco که آن هم از روی داستان کوتاهی به نام مادام باترفلای اثر جان لوتر لانگ نوشته شد.)
تاریخ اولین اجرا: ۱۷ فوریه ۱۹۰۴
محل اولین اجرا: لا اسکالا ، میلان
تعداد پرده:سه (در اصل دو)
زبان اپرا:زبان ایتالیایی
مکان و دوره زمانی داستان: ناکازاکی ژاپن ابتدای قرن ۲۰

@Shintaishi
🦋 در تابستان ۱۹۰۰ ، زمانی که پوچینی در لندن بود نمایش مادام باترفلای را دید. او که زیاد انگلیسی نمیدانست، داستان نمایش او را به عنوان یک موضوع ایده آل برای یک اپرا مورد توجه قرار داد. او به پشت صحنه شتافت تا از دیوید بلاسکو نویسنده نمایش اجازه بگیرد. در آوریل ۱۹۰۱، پوچینی سرانجام اجازه حقوق ساخت اپرا بر اساس این داستان را گرفت. اپرای حاصل، «مادام باترفلای» یکی از آثار مورد علاقه پوچینی بود و به سنگ بنای کارنامه تبدیل شد.

🔹عکس: صفحه ۱۵۹ از کتاب "۶۸ داستان اُپرا"
انتشارات: روزنه کار
هایکو
🦋 در تابستان ۱۹۰۰ ، زمانی که پوچینی در لندن بود نمایش مادام باترفلای را دید. او که زیاد انگلیسی نمیدانست، داستان نمایش او را به عنوان یک موضوع ایده آل برای یک اپرا مورد توجه قرار داد. او به پشت صحنه شتافت تا از دیوید بلاسکو نویسنده نمایش اجازه بگیرد. در آوریل…
🦋 در آن زمان گرامافون به تازگی به بازار آمده بود و پوچینی که جداً می‌خواست حالت و روحیهٔ ژاپنی را در اپرایش پدیدآورد، با شنیدن چند صفحهٔ موسیقی ژاپنی توانست این خواست را به خوبی به انجام رساند و به آهنگ اپرا حالتی از موسیقی خاور دور بدهد.

این اپرا در ۱۷ فوریه سال ۱۹۰۴ در La Scala با نقش اول روزینا استورچیو Rosina Storchio به روی صحنه آمد. اجرای اول اپرا در دو پرده بود که با اقبال چندانی روبرو نشد. در این اجرا کیمونوی استورچیو به طور تصادفی در حین اجرا بلند شد، برخی از حضار شروع به فریاد زدن کردند: "پروانه باردار است" و "توسکانینی کوچک وجود دارد". (کنایه به آرتورو توسکانینی رهبر ارکستر.)
مادام باترفلای چهار ماه بعد مجدداً در شهر برشا و این بار در سه پرده روی صحنه رفت، به این شکل که در این اجرای جدید، پرده دوم که بیش از اندازه طولانی بود به دو قسمت تقسیم شد و اندک تغییراتی دیگری هم در اپرا انجام شد. این اجرا با موفقیت زیادی همراه بود.
در سال ۱۹۰۷، پوچینی آخرین تجدید نظرهای خود را در نسخه پنجم اپرا انجام داد، که به "نسخه استاندارد" معروف شد. امروزه نسخه استاندارد اپرا نسخه ای است که اغلب در سراسر جهان اجرا می شود. با این حال، نسخه اصلی ۱۹۰۴ گاهی اوقات نیز اجرا می شود و ضبط شده است.

🔸 مادام باترفلای امروزه به یکی اپراهای اصلی در برنامه‌های اپراهای جهان بدل شده و رتبه ششم را در فهرست بیشترین اجرای اپرا در سرتاسر جهان را داراست.
@Shintaishi
🦋 #جاکومو_پوچینی
(جاکومو آنتونیو دومنیکو میشل سکوندو ماریا پوچینی)

 Giacomo Puccini

تولد: ۲۲ دسامبر ۱۸۵۸ - لوکا، توسکانی، ایتالیا
وفات: ۲۹ نوامبر ۱۹۲۴ - بروکسل، بلژیک


خانواده و خویشان پوچینی، کم و بیش همه در کار موسیقی بودند. اگر چه دایی‌اش او را در این کار بی‌استعداد می‌دانست، اما پوچینی در همان دوران نوجوانی در سن ۱۴ سالگی موفق شد به اُرگ نواز کلیسای محل بدل شود.
تحصیلاتش را در کنسرواتور میلان در شرایط بسیار سختی گذراند. موفقیت اولین اپرایش که پس از پایان تحصیلات در ۳۱ سالگی نوشت، توجه یکی از ناشران را جلب کرد و سبب شد که به پوچینی آثار دیگری نیز سفارش دهند. چندین اپرای او بسیار مشهور شده بودند. او در مقوله ملودی، رنگ‌آمیزی ارکستر و ایجاد تأثیر دراماتیک استعداد ذاتی داشت.

🔹عکس: #پوچینی - سال ۱۹۱۰

🔻
#پوچینی در اپراهای خود بیشتر به رویارویی زن و مردهای دلباخته و تیرگی‌ها و آلایش ذهنی آن‌ها می‌پردازد. او پیرو مکتب رومانتیسم است، یعنی آثارش هدفمندند و بیشتر رویداد یا حالتی را توصیف می‌کنند. صاحبنظران و منتقدان موسیقی، جاکومو پوچینی را پس از #جوزپه_وردی ، بزرگترین اپرانویس ایتالیا می‌دانند. پوچینی در چهار دهه فعالیت هنری خود (بین سال‌های ۱۸۸۴ و ۱۹۲۴) مجموعاً دوازده اثر اپرایی خلق کرد و از آهنگسازانی است که در همان دوران حیات خود توانسته‌اند، موفقیت‌های بزرگی را جشن بگیرند.

برخی آثار: مانون لسکو، توسکا، ادگار، بوهم، دختری از باختر، مادام باترفلای و توران‌دخت( که توسط آلفانو کامل شده است.)

🔹 عکس: پوچینی در کنار همسرش الویرا Elvira و پسرش آنتونیو Antonio
سال ۱۹۰۰
👇
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🦋 انیمیشن کوتاه #آریا Aria (2001)

کارگردان: پیوتر ساپگین Pjotr Sapegin
محصول مشترک کانادا و نروژ -  ۲۰۰۱

یک نسخه انیمیشن استاپ موشن #مادام_باترفلای ، که با تنظیم نورماند راجر از قطعاتی از اپرای اصلی جاکومو پوچینی تنظیم شده است.

🌸 https://www.tg-me.com/joinchat-BavCQDxFz89fojtk7HfCbg
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🦋 انیمیشن #مادام_باترفلای

با قطعاتی از اپرای اصلی مادام باترفلای از جاکومو پوچینی

🌸 https://www.tg-me.com/joinchat-BavCQDxFz89fojtk7HfCbg
🦋 در تنظیم خلاصه داستان #مادام_باترفلای از این کتاب استفاده شده است؛

📚 ۶۸ داستان اُپرا
(مجموعه ای از اپراهای مشهور جهان)

نویسنده: جان و. فریمن John W. Freeman
مترجم: تبسم آتشین جان
طراح روی جلد: امیر اثباتی
ناشر: روزنه کار
چاپ دوم ۱۳۸۹
2024/03/29 06:24:34
Back to Top
HTML Embed Code: