هفته نامه ٩ دی
🔰رقابت اصلی در تهران بین دو لیست/ بخش اول 🔸 گمانه‌زنی ۹دی درباره فهرستهای انتخاباتی مطرح برای مجلس شورای اسلامی 🔹 در حالی‌که کمتر از دو هفته به روز برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان باقیمانده، تقریبا می‌توان نقشه سیاسی وضعیت این انتخابات را…
🔰رقابت اصلی در تهران بین دو لیست/ بخش دوم و پایانی

🔸 گمانه‌زنی ۹دی درباره فهرستهای انتخاباتی مطرح برای مجلس شورای اسلامی

🔹از همین رو اکنون پایداری، بر سر یک دو راهی و در میانه میدان رقابت قرارگرفته است. از طرفی چشم به ائتلاف دارد و از طرف دیگر به اتحاد نیروهای انقلاب و منتقدان جدی شانا که در قالب ائتلاف امناء فعالیت می‌کنند، توجه دارد. ظاهرا پایداری هنوز تصمیم نگرفته به کدام سمت حرکت کند البته در این ميان یک احتمال دیگر هم هست و آن ارائه لیست مستقل است که در آن صورت ترکیب لیست پایداری و اینکه از چه افرادی حمایت کند، نشان‌دهنده عیار آن است.

🔻امناء
اما در کنار جریانات پیش گفته، بخشی از گروههای سیاسی انقلابی جوان، عدالتخواه و منتقد اصولگرایان سنتی، ائتلافی را تشکیل داده اند که می تواند رقیبی جدی برای اصولگرایان سنتی و حتی اصلاح طلبان (در صورت حضور جدی در انتخابات) باشد. امناء را جریانات پرقدرتی مثل شریان با حضور چهره هایی مانند حمید رسایی، حزب رزما با حضور الله کرم، جمعیت انقلاب اسلامی با محوریت زریبافان و بسیاری از احزاب دیگر تشکیل داده است.

🔹امناء در بیانیه اعلام حضورش در انتخابات، مهمترین مبنای کنش سیاسی و انتخاباتی خود را پایان دادن به شخص محوری، پدرخواندگی سیاسی و سهمیه بندی قبیله ای عنوان کرده است. با توجه به بدنه اجتماعی جریانات و افراد حاضر در این ائتلاف در میان بدنه رای دهنده، به نظر می رسد یکی از جدی ترین رقبا برای ائتلاف اصولگرایان یا اصلاح طلبان، در شهر تهران لیست امناء باشد.

🔹از طرف دیگر از آنجا که اساسا جریان امناء با مبانی شکل‌گیری ائتلاف اصولگرایان، زاویه دارد، تصور شکل‌گیری وحدت و ائتلاف میان این دو جریان چیزی شبیه محال است. اما اشتباه راهبردی ائتلاف اصولگرایان این است که همچنان بر مبنای غیر انقلابی خود در خصوص سهمیه بندی پافشاری می کند و به دنبال ائتلاف با جریاناتی است که بدنه موثری در میان رای دهندگان ندارند.

🔻جریان رائفی‌پور، محمد و غلامرضا
یکی دیگر از جریانات فعال انتخاباتی در عرصه رسانه، مجموعه‌ای است که علی اکبر رائفی پور با همکاری سعید محمد و محمدرضا غلامرضا شکل داده است؛ هر چند این جریان از نظر سیاسی تازه کار است و در محافل سیاسی تاثیر چندانی ندارد؛ اما به دلیل تاثیرگذازی رائفی پور در میان فعالین فضای مجازی و بخشی از جوانان انقلابی، قابلیت تاثیرگذاری بر فضای انتخاباتی را دارد.

🔹البته طی هفته های گذشته این جریان، سطح درگیری و رقابت سیاسی با اصولگرایان سنتی را به برخی مسائل تقلیل داده و کنشهای میان دو طرف شکل گرفته است که یادآور افشاگریهای سالهای گذشته است؛ در حالیکه رائفی پور می تواند با مشورت و تمرکز بهتر، سطح رقابت سیاسی در انتخابات پیش رو را ارتقاء داده هم به افزایش مشارکت کمک کند و هم به کیفیت انتخاب مردم تهران. در هر حال اخبار شنیده شده از احتمال ائتلاف جریان رائفی پور با امناء حکایت می‌کند و اگر این اتفاق نیفتد، قطعا لیست‌های انتخاباتی این دو مجموعه، اشتراکات زیادی خواهد داشت.

🔻جمع بندی
اصلاح طلبان تقریبا بدون لیست جدی در انتخابات مجلس و خبرگان تهران حضور دارند (البته لیست خبرگان آنها در تهران احتمالا جدی تر از مجلس باشد). شورای ائتلاف اصولگرایان مطابق روند دوره قبل و بر اساس سهمیه بندی قبیله‌ای، فهرست انتخاباتی خود را تکمیل خواهد کرد که البته به دلیل حاکم بودن رویه سهمیه بندی و وجود مدعیان بسیار، کار راحتی در پیش ندارد.

🔹 فهرست جدی اصلی دیگر جریان انقلابی، فهرست امناء است که مجموعه ای از انقلابیهای منتقد سیره سیاسی ائتلاف و قالیباف، انقلابیهای مستقل و عدالتخواه و چهره های جوان و متخصص معتقد به کارآمدی نظام و عقلانیت انقلابی، آن را شکل داده اند.
بنابراین در تهران برای مجلس، دو لیست اصلی وجود خواهد داشت که رقابت حول آنها شکل می‌گیرد؛ لیست شانا و فهرست امناء.

🔹البته در پایان باز هم بر این نکته تاکید می‌کنیم که این وضعیت و افرادی که به عنوان چهره‌های احتمالی در ۹دی معرفی شده‌اند، وضعیت فعلی و بر اساس پیش بینی وضعیت انتخابات تا این لحظه است و تا روز انتخابات و آغاز ایام تبلیغات، هر لحظه و به دنبال تصمیم هر یک از جریانات سیاسی ممکن است در چینش سیاسی گروها، احزاب و چهره‌ها در انتخابات تغییر ایجاد شود.


🔻به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔺
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir
💠 شماره ۵۵۶ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا در تهران توزیع می‌شود

🔻 لیست مردم
🔹 تفاوتهای مهم فهرست انتخاباتی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با فهرست معرفی شده از طرف شورای ائتلاف اصولگرایان

🔻ائتلاف از هم پاشیده اصولگرایان
🔹اعتراض و آشفتگی در شورای ائتلاف پس از اعلام فهرست نهایی نامزدها



🔸تکلیف شرعی ما در مواجهه با فهرست سهمیه‌ای چیست؟

🔸کارآمدسازی یا خالص‌سازی؟

🔸مردم از سیسمونی‌گیت و کانادا گیت و تراول‌گیت ناراحتند!


🔸حکم شرعی شرکت در انتخابات؟

🔸وظیفه نماینده مجلس نظارت است نه دخالت!




♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://www.tg-me.com/www_rasaee_ir
هفته نامه ٩ دی
💠 شماره ۵۵۶ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد 👈 فردا در تهران توزیع می‌شود 🔻 لیست مردم 🔹 تفاوتهای مهم فهرست انتخاباتی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با فهرست معرفی شده از طرف شورای ائتلاف اصولگرایان 🔻ائتلاف از هم پاشیده اصولگرایان 🔹اعتراض و آشفتگی در شورای ائتلاف…
🔰 لیست مردم/ بخش اول

🔸تفاوتهای مهم فهرست انتخاباتی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب با فهرست معرفی‌شده از طرف شورای ائتلاف اصولگرایان


🔹تنها چند روز به برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی مانده است و در تهران وضعیت فهرستهای انتخاباتی روشن شده است. طبق پیش بینی هفته قبل ۹دی، بعد از انتشار لیستهای انتخاباتی مشخص شد رقابت اصلی در تهران میان دو لیست ائتلاف اصولگرایان (شانا) و لیست ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب (امناء) است. اما درباره این دو لیست در محافل رسانه‌ای و سیاسی مباحث مختلفی مطرح است؛ در اینجا قصد داریم مقایسه ای بین این دو فهرست انجام دهیم تا مسیر انتخاب برای مردم دغدغه مند راحت تر شود.

🔻انسجام هویتی یا تشتت گفتمانی؟
با نگاهی به ترکیب اعضای فهرست انتخاباتی شورای ائتلاف مهمترین نکته ای که به چشم می خورد، عدم انسجام هویتی، گفتمانی و معرفتی اعضا و تفاوت جهت گیریهای راهبردی نامزدهای ائتلاف اصولگرایان است.

🔹به عنوان نمونه در لیست شانا حامیان پرو پا قرص برجام که از ظریف تقدیر کردند، در کنار افرادی قرار گرفته اند که از منتقدین جدی برجام بوده و در نقد برجام و رویکردهای ظریف کتاب نوشته اند. یا طراحان طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی (موسوم به طرح صیانت) در کنار مخالفین جدی این طرح قرار گرفته اند. یا کسانی که در مساله حجاب رویکردهای کاملا متفاوتی نسبت به هم داشتند و در دو سر طیف صورتی بازی و انقلابی گری قرار می گرفتند، در این لیست در کنار هم معرفی شده اند!

🔹این مساله نشان دهنده عدم انسجام ترکیب نامزدهای شاناست و مشخص است افراد فهرست ائتلاف اصولگرایان، هیچ گفتمان و رهیافت واحدی ندارند و صرفا بر اساس سهمیه کنار هم نشسته اند.

🔹یکی از ریشه های این عدم انسجام، وحدت صوری و زوری و نامتناجس پایداری و شانا است؛ افرادی که علیه قالیباف مقاله می نوشتند حالا در یک لیست با سرلیستی قالیباف قرار گرفته اند. نشان می دهد در مجلس آینده نمی توانند با هم به صورت منسجم کار کنند و مجلسی به هم ریخته شکل خواهد گرفت.

🔹این عدم انسجام در صورت ورود این نامزدها به مجلس، به صورت جدی تر در مجلس دوازدهم نمود پیدا خواهد کرد و وضعیت آشفته، غیر منسجم و به هم ریخته مجلس فعلی در مجلس بعدی نیز تشدید خواهد شد.

🔹اما در مقابل با نگاهی به نامزدهای منتخب فهرست امناء می توان یک انسجام گفتمانی و رهیافت واحد در پرداختن به مسائل کلان و اساسی انقلاب مانند فسادستیزی و مقابله با انحراف در آن مشاهده کرد و اگر به عنوان نمونه منتقدین جدی برجام در آن حضور دارند، طرفداران برجام را نمی توان در این لیست پیدا کرد.

🔻مبارزه با فساد یا همراهی با فساد؟
فهرست امناء اصلی ترین شعار خود را نه به فساد قرار داده است؛ سوابق و عملکرد افراد حاضر در لیست امناء هم بر خلاف این شعار نیست؛ اما در مورد لیست شانا و افرادی که در آن هستند در مساله مبارزه با فساد اشکالات، ابهامات و سوالات بسیار زیادی مطرح است.

🔹مسائلی مانند سیسمونی گیت، کانادا گیت و تراول گیت همچنان بدون هیچ پاسخ روشن و قانع کننده ای باقیمانده است. آقای قالیباف همچنان نسبت به اسناد انتشاریافته در خصوص حساب فرزندش و درخواست اقامات برای کانادا، سکوت کرده است. حتی اگر انتشار این اسناد را در مقطع کنونی بازی کثیف انتخاباتی یا امنیتی بدانیم، اما سکوت قالیباف نه تنها تایید کننده فسادستیز بودن او نیست بلکه به انگاره چشم پوشی او در برابر فساد نزدیکان، دامن می زند.


ادامه در بخش دوم👇


🔻به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔺
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir
هفته نامه ٩ دی
🔰 لیست مردم/ بخش اول 🔸تفاوتهای مهم فهرست انتخاباتی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب با فهرست معرفی‌شده از طرف شورای ائتلاف اصولگرایان 🔹تنها چند روز به برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی مانده است و در تهران وضعیت فهرستهای انتخاباتی روشن شده است.…
🔰 لیست مردم/ بخش دوم

🔸تفاوتهای مهم فهرست انتخاباتی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب با فهرست معرفی‌شده از طرف شورای ائتلاف اصولگرایان


🔹در ماجرای مشهور به تراول گیت هم اسناد منتشرشده در خصوص فرد نزدیک به رئیس مجلس و عضو لیست ائتلاف، با سکوت همراه شده است. چرا قرارداد رپورتاژهای رسانه ای مجلس از طرف مشاور رسانه ای رئیس مجلس با شرکتی منعقد شده که جناب مشاور در آن شرکت ذی نفع بوده و حضور داشته است؟ هر چند سندی وجود ندارد که این فرد یا شرکت که به عنوان واسطه عمل می کرده، مبلغی را به عنوان حق الزحمه یا حق واسطه گری برداشت کرده باشند؛ اما سوال این است که چرا پیمانکار یعنی مشاور رئیس مجلس پرداخت پول به شرکت مجری پروژه (همان شرکتی که خودش در آن حضور داشته) را با تراول انجام می‌داده است و پولها به صورت شفاف به حساب بانکی منتقل نمی شده؟

🔹حداقلی ترین نکته ای که از این اسناد می توان فهمید این است که حضور این فرد در لیست ائتلاف، با ژست فسادستیزی و مبارزه با فساد و رانت و ویژه خواری همخوانی ندارد.


🔻خصم الدوله یا وکیل المله؟
در نسبت با دولت هم تفاوتهای آشکاری بین دو لیست وجود دارد. در لیست ائتلاف افراد خصم الدوله و درگیر با دولت وجود دارند. افرادی که با دولت اصطکاکاتی دارند و اگر رای بیاورند حداقل دو سال ابتدایی مجلس آینده را به صحنه درگیری با دولت بدل خواهند کرد. اما در لیست امنا افرادی وجود دارند که وکیل الدوله نیستند اما خصم الدوله هم نیستند؛ گرایشات همگرایانه و دلسوزانه با دولت دارند و سوابقشان نشان می دهد با وکالت از مردم قصد کمک به دولت برای حل مشکلات مردم را دارند.

🔻شاخص محوری یا سهمیه بندی؟
اخبار ۹دی حاکی از این است که تعداد قابل توجهی از افراد لیست ائتلاف اصولگرایان از قبل مشخص شده و در پشت پرده تصمیمگیری نهایی برای حضور آنان صورت گرفته بود و اساسا برخی از آنها در فرایندهای انتخاب نامزدها هم حضور نداشتند. در صورتی که فهرست انتخاباتی امناء طی فرایندهایی مشخص و با انجام مصاحبه و بر مبنای شاخصهای اعلام شده، نهایی و انتخاب شده است.

🔹به عنوان نمونه چطور اعضای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) مدعی شاخص محوری هستند اما در لحظه آخر نامزد مد نظر آنها در شهر ری که در فرایندها هم رای آورده بود، به دلیل رد صلاحیت(!) کنار گذاشته می شود؟!
یا فردی که سابقه چندین بار رد صلاحیت در یکی از استانها را دارد و امسال نیز ابتدا رد صلاحیت شده بوده، بر اساس چه معیار و شاخصی بدون اینکه در فرایند انتخاب ۹۰ نفر ابتدایی بیاید، در نهایت نامزد منتخب شانا معرفی می شود؟ آیا ریاست او بر اتاق اصناف دلیل این انتخاب نبوده است؟ چرا همان روندی که در انتخاب اکبری تالار پشتی طی شد و مورد نقد شدید بدنه انقلابی قرار گرفت امسال مجددا درباره این فرد طی شد؟

🔹نمونه ناراحت کننده دیگر، نامزد نهایی شانا در شهر ری است. وقتی فرد مد نظر ائتلاف اصولگرایان در لیست نهایی قرار نگرفت، طبیعتا باید بر اساس فرایند انتخاب و رای گیری، نفر بعد از او یعنی سیدعلی یزدی خواه انتخاب می شد؛ اما ناگهان نفر آخر لیست که تعداد رایهای او به اندازه انگشتان یک دست هم نبوده، به عنوان نامزد نهایی معرفی می شود. آیا داماد رئیس شورای ائتلاف آن منطقه بودن، دلیل این انتخاب و ارحجیت او بر فردی خوشنام و شناخته شده مثل سید علی یزدی خواه است؟

🔹جالب آنکه سید علی یزدی خواه به عنوان نامزد شهر ری در لیست امناء قرار گرفت و همین یک مصداق نامزدهای شهر ری کافی است تا نشان دهد امنا بر اساس شاخصها عمل کرده و شانا بر مبنای ارتباطات و نسبتها و سهم ها!

🔹در اینجا خوب است جبهه پایداری هم باید به این سوال پاسخ دهد که بر چه مبنایی داماد رئیس شورای ائتلاف منطقه، در لیست ائتلاف برای شهر ری قرار گرفته است؟ آیا پایداری صرفا به دنبال ۸ سهمیه خود بوده و روی نفرات دیگر هیچ نظری نداده است؟! آیا حضور میرزایی برای شهر ری برای دوستان پایداری هیچ نکته منفی ای نداشته و اعتراضی نداشته اند؟! آیا معتقدند بر اساس شاخص‌محوری این افراد انتخاب شده اند؟!

ادامه در بخش سوم👇


🔻به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔺
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir
هفته نامه ٩ دی
🔰 لیست مردم/ بخش دوم 🔸تفاوتهای مهم فهرست انتخاباتی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب با فهرست معرفی‌شده از طرف شورای ائتلاف اصولگرایان 🔹در ماجرای مشهور به تراول گیت هم اسناد منتشرشده در خصوص فرد نزدیک به رئیس مجلس و عضو لیست ائتلاف، با سکوت همراه شده است. چرا…
🔰 لیست مردم/ بخش سوم و پایانی

🔸تفاوتهای مهم فهرست انتخاباتی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب با فهرست معرفی‌شده از طرف شورای ائتلاف اصولگرایان


🔻تبعیض یا شاخص محوری؟
یکی از شاخصه های گفتمانی مهم برای مردم تبعیض است؛ با ذکر همین چند نمونه از فهرست شانا می توان مساله تبعیض را مشاهده کرد. در لیست امناء تا حد زیادی به مسائل مطرح شده در بیانیه شروع به کار این ائتلاف، پایبندی و تعهد وجود دارد. اما دوستان ائتلاف باید اعلام کنند بر مبنای چه شاخصی این لیست را نهایی کرده اند؟ بر مبنای مبارزه با فساد؟ کارآمدی؟ مبارزه با تبعیض؟ یا بر مبنای سهمیه و قبیله و نسبت و آشنایی و تامین مالی و ....؟


🔻تحول خواهی یا حفظ وضع موجود؟
مساله مهم دیگر تحول خواهی و تلاش برای تغییر به نفع مردم است؛ مجلس آینده باید شعار و رویکردش تغییر به نفع مردم باشد. در میان افراد فهرست شانا چهره های حضور دارند که در سوابقشان هیچ رویکرد تحولی مشاهده نمی شود و اساس بدون حضور در فرایندهای انتخاب ائتلاف، مستقیما به فهرست نهایی راه پیدا کرده اند.

🔹افرادی مانند دکتر حسن خجسته، علی اصغر پور محمدی، اسماعیل کوثری و حسین نجابت آیا در فرایندهای انتخاب افراد در ائتلاف حضور داشته اند یا مستقیم در لیست پایانی قرار گرفته اند؟ این افراد چه رویکرد تحولی ای داشته و دارند و در مسئولیتهای سابقشان چه تحولی ایجاد کرده اند که می خواهند در مجلس تحول ایجاد کنند؟

🔹بنابراین مجلسی که باید شعارش تغییر به نغع مردم باشد، با نامزدهای ائتلاف اصولگرایان هیچ تغییری را ایجاد نخواهد کرد بلکه توان ایجاد تغییر را نخواهد داشت. اما با انتخاب افراد فهرست امنا قطعا تغییر و تحول ایجاد خواهد شد و مجلس به سمت کارآمدتر شدن و روزآمد شدن حرکت خواهد کرد.

🔻جمع بندی
طبیعتا هر دو فهرست اشکالات و امتیازاتی نسبت به دیگری دارد؛ اما در مجموع می توان گفت اشکالات لیست شورای ائتلاف بر امتیازات آن می چربد؛ اشکالاتی که علاوه بر تعداد قابل توجه، اهمیت و اثرگذاری بالایی هم در انتخاب مردم دارند.

🔹مهمترین ایراد فهرست شانا، عدم انسجام سیاسی، هویتی، فکری و رویکردی آن است که ریشه در محوریت سهم‌خواهی به جای شاخص‌محوری در فرایند بستن لیست دارد. عدم انسجامی که در صورت ورود به مجلس روی عملکرد مجلس آینده نیز تاثیر خواهد گذاشت و منجر به ناکارآمدی و آشفتگی آن خواهد شد. در مقابل فهرست امناء دارای انسجام هویتی و گفتمانی به مراتب بهتری است و در صورت انتخاب از سوی مردم به انسجام مجلس دوازدهم کمک خواهد کرد.

🔹همین عدم انسجام به طور طبیعی از سوی مردم نیز درک شده و فهم می شود؛ مردم بر اساس معیارهای مد نظرشان انتخاب خواهند کرد و بر همین اساس به نظر می رسد نتیجه انتخاب مردم تهران در این دوره چیزی شبیه مجلس نهم در سال ۹۰ خواهد شد و نمایندگان منتخب، ترکیبی از فهرستهای مختلف به ویژه دو فهرست شانا و امناء خواهند بود.


🔻به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔺
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir
💠 شماره ۵۵۷ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا در تهران توزیع می‌شود

🔻 بازگشت امید به جبهه انقلاب
🔹 استقبال رای‌دهندگان تهران از نیروهای مستقل عدالت‌خواه و فسادستیز انقلابی

🔻نه های معنادار مردم!
🔹شگفتانه‌های انتخابات یازدهم اسفند



🔸ملت تحریم‌شکن

🔸نگاهی به پدیده کوچ آرا در تهران





♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://www.tg-me.com/www_rasaee_ir
🔰بازگشت امید به جبهه انقلاب/بخش اول

🔸استقبال رای‌دهندگان تهران از نیروهای مستقل، عدالتخواه و فسادستیز انقلابی

🔻معجزه حضور
انتخابات یازدهم اسفند با حد نصاب نزدیک به ۴۱ درصد مشارکت به پایان رسید. ضربات هولناکی که مدیریت هشت ساله حسن روحانی بر پیکر نحیف سفره و معیشت مردم وارد کرد و زیرساختها و سازه های اقتصاد بیمار ایران را مجروح تر و سست تر از قبل نمود، از یک طرف و فضای سنگین محاصره تبلیغاتی دشمنان در رسانه و فضای مجازی از سوی دیگر موجب شدند طی سالهای اخیر زمینه های افزایش بی اعتمادی مردم به نظام و رشد ناامیدی بیش از گذشته فراهم شود.

🔹اینها را بگذارید در کنار بزرگترین عملیات ترکیبی آمریکا و اسرائیل علیه ملت ایران از ابتدای انقلاب تا کنون که در پاییز ۱۴۰۱ کلید خورد. حالا آمار مشارکتهای سه چهار سال اخیر مردم در انتخاباتها را مرور کنید.

🔹هر بیننده منصف و مشاهده گر عادلی با دیدن جمیع این شرایط، ثابت ماندن میزان مشارکت مردمِ فتنه زن، زندگی، آزادی گذرانده در انتخابات مجلس دوازدهم نسبت به انتخابات مجلس یازدهم در سال ۹۸ چند ماه پس از فتنه و آشوب بنزینی، را چیزی شبیه معجزه تعبیر خواهد کرد. اتفاقی که جز از نجابت و بصیرت مردم ایران بر نمی خیزد.

🔻دلالتهای هشداردهنده حضور ۴۱ درصدی
اما این همه ماجرا نیست؛ در هر حال مشارکت زیر پنجاه درصد در نظام مردمسالاری دینی، دلالتهای هشداردهنده ای دارد؛ اتفاقی که در سه انتخابات اخیر افتاده است. بخشی از مردم نسبت به وضعیت اداره کشور معترضند و گلایه دارند. تا جایی که انگیزه مشارکت در انتخابات را ندارند. تجربه انتخاباتهای گذشته نشان داده هر موقع مجموعه مسئولان و قوای نظام عملکرد کارآمدتر و مردمی تر و عدالت طلبانه تری داشته اند، با افزایش مشارکت روبرو بوده ایم.

🔹همین معجزه ثابت ماندن مشارکت مردم نسبت به انتخابات مجلس قبل علی رغم فتنه سال گذشته، تا اندازه ای به رویکرد عدالت طلبانه و مردمی دولت رئیسی بر میگردد؛ هر چند این رویکرد هنوز نتوانسته خود را در سفره و زندگی و معیشت مردم بروز و ظهور دهد.

🔻ناامیدی در هسته سخت
در همین چارچوب تحلیلی، در میان بدنه انقلابی و هسته سخت نظام هم طی سالهای اخیر شاهد افزایش ناامیدی نسبت به کارآمدی نظام و عمل مسئولین بر مبنای مطالبات رهبر انقلاب بوده ایم؛ تا جایی که رهبر انقلاب گفتمان تبیین را سر دست گرفتند که اکثریت همچنان امیدوارِ هسته سخت، پای کار بیایند و جور کم کاریها و ناکارآمدیهای مسئولین را بکشند.

🔹 هرجا مجلس یا دولت کوچکترین اقدام انقلابی عدالت خواهانه ای انجام داد، رهبری آن را برجسته کردند تا اولویتها را به مسئولان نشان دهند؛ اما رفتارهای قدرت طلبانه و سهم خواهانه، تبعیض و حتی فساد اقتصادی در میان بخشی اصولگرایان حاکم بر نهادها و دستگاههای حاکمیتی، همچنان مانعی برای بازگشت امید به بخشی از هسته سخت نظام و در ادامه به عموم مردم شده است؛ تکلیف نقش مسئولین غربگرا و اشراف رانت خوار و نجومی بگیر در این ماجرا که به طریق اولی مشخص است!

ادامه در بخش دوم👇


🔻به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔺
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir
هفته نامه ٩ دی
🔰بازگشت امید به جبهه انقلاب/بخش اول 🔸استقبال رای‌دهندگان تهران از نیروهای مستقل، عدالتخواه و فسادستیز انقلابی 🔻معجزه حضور انتخابات یازدهم اسفند با حد نصاب نزدیک به ۴۱ درصد مشارکت به پایان رسید. ضربات هولناکی که مدیریت هشت ساله حسن روحانی بر پیکر نحیف سفره…
🔰بازگشت امید به جبهه انقلاب/بخش دوم و پایانی

🔸استقبال رای‌دهندگان تهران از نیروهای مستقل، عدالتخواه و فسادستیز انقلابی


🔻جرقه امید
در این شرایط، طی ماههای منتهی به انتخابات مجلس که همه نظرسنجیها از مشارکت پایین مردم تهران حاکی بود، عده ای از افراد و چهره های مستقل از اصحاب پول و قدرت، صریح اللهجه، فسادستیز و عدالتخواه خسته از باندبازیها و قبیله گراییهای مرسوم اصولگرایان و اصلاح طلبان، تصمیم گرفتند این بار زیر میز بزنند و مستقل از احزاب و قبایل اصولگرایی، نامزدهای خود را به مردم معرفی کنند.

🔹حضور چهره های خوش سابقه در فسادستیزی و مطالبه حق مردم و دارای صراحت لهجه در نقد ناکارآمدیها و فسادها موجب شد بدنه انقلابی مردم تهران به آنها اعتماد کنند. چهره هایی که سه نفر از شاخص ترین آنها (نبویان، رسایی و ثابتی) نفرات اول تا سوم تهران شدند.

🔹در نهایت دو جریان اصلی در بدنه انقلابی شکل گرفت؛ یک جریان که فهرستهای شورای ائتلاف (قالیباف)، شورای وحدت (متکی) و جبهه متحد (زاکانی) آن را نمایندگی می کردند و جریان دیگر که فهرستهای امناء(رسایی) و صبح ایران (رائفی پور) نماینده آن بودند.

🔹جریان اول به ویژه فهرست شورای ائتلاف در همان چارچوب اصولگرایی قبیله ای و سهم خواه در انتخابات کنش کرد و فهرستهای خود را هم بر همان اساس نهایی کرد. جریان مقابل هم کاملا مستقل و بر اساس شاخص محوری اقدام به تهیه فهرست کرد که حاصل آن حدود ۱۸ نامزد مشترک بود.

🔹البته در این میان برخی از اقدامات افشاگرانه به سبک افشاگریهای باندهای کثیف امنیتی، بداخلاقیهای انتخاباتی و رفتارهای کودکانه از میان بخشهایی از هر دو جریان سر زد. هر چند گفتمان اصلی جریان مستقل، مقابله با سهم خواهی و پایان دادن به پدرخواندگی احزاب و سیاسیون بر مردم بود.

🔹در نهایت نتایج انتخابات نشان می‌دهد جریان نوظهور دوم توانست اعتماد بخش بیشتری از مردم به ویژه هسته سخت نظام را به خود جلب کند. انقلابیهای کوچه و خیابان و بسیجیهایی که همواره در فتنه ها سینه خود را در برابر دشمنان سپر می کنند، دیدند که می توان بر احزاب قدرت و ثروت پیروز شد و در یک رقابت قانونی و سالم، اعتماد مردم را به دست آورد.

🔻گام دوم؛ مجلس عدالت و تزریق امید به توده مردم
اکنون امید به مویرگهای جریان انقلاب تزریق شده و رایحه خوش عدالت و فسادستیزی مجددا به مشام می رسد. پدیده انتخابات مجلس دوازدهم در تهران و برخی کلان شهرها مثل مشهد و شیراز را می توان شبیه انتخابات شورای شهر دوم تهران تفسیر و تحلیل کرد. همان اتفاقی که موجب سر دست گرفتن پرچم و گفتمان عدالت در کشور شد که رهبر انقلاب از آن تمجید کردند و فرمودند انقلاب اسلامی به ریل خود بازگشت.

🔹اکنون نیز جریان انقلابی با تجربه گرفتن از سالهای دهه هشتاد و روندهایی که منجر به انحراف آن گفتمان عدالتخواهانه شد، فرصت دوباره یافته تا اینبار در مجلس شورای اسلامی علم عدالت خواهی و فسادستیزی را بلند کند. امیدی که در بدنه نیروهای انقلابی ایجاد شده باید در رویکردها و عملکرد مجلس دوازدهم تزریق شود تا منجر به امیدآفرینی در میان عموم مردم گردد.

🔹امروز محوری ترین نقطه امیدآفرین و اعتمادزا برای مردم ایران، مساله عدالت است. پیروزی جریان فسادستیز مردمی در انتخابات مجلس تهران، گام اول حرکتی است که می تواند در مجلس آینده به نقطه عطف تبدیل شده و نظام جمهوری اسلامی را از این مرحله خطیر و حساس هم به سلامت عبور دهد تا شروع محکمی برای طی مسیر گام دوم انقلاب باشد.

🔹از این نکته نیز نباید غافل شد که جریان مستقل مردمی رای آورده در تهران، جریانی همسو با دولت مردمیو عدالت خواه آیت الله رئیسی است. بنابراین هم افزایی مجلس عدالتخواه ضد فساد با دولت مردمی در دو سال آینده می تواند تضمین تداوم دولت در دوره بعد برای تکمیل گامهای برداشته شده در حل معضلات به جامانده از دهه نود در اقتصاد و معیشت مردم باشد.


🔻به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔺
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir
🔰نه‌های معنادار مردم!/ بخش اول

🔸شگفتانه‌های انتخابات یازدهم اسفند


🔹نتایج انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری تقریبا مشخص شده و به جز معدودی از حوزه ها که انتخابات به دور دوم کشیده شده، ترکیب سیاسی آراء و منتخبین مردم روشن شده است. شگفتیهای نتایج این دو انتخابات کم نیستند.

🔻پایان ائتلاف اصولگرایان
🔹پربسامدترین اتفاق در انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه تهران رقم خورد؛ جایی که فهرست یاران قالیباف و بزرگان اصولگرا در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، با شوک بزرگ روبرو شد. چهارم شدن قالیباف آن هم پس از نبویان، رسایی و ثابتی به عنوان جدی ترین منتقدانش طی سالهای اخیر چه از نظر گفتمانی و چه از نظر کنشی، به تنهایی کافی است تا پایان شانا یا همان ائتلاف اصولگرایان را اعلام کنیم.

🔹ابعاد این اتفاق تا مدتها موضوع بحث محافل اصولگرایی خواهد بود و نباید صرفا با نگاه انتخاباتی به آن نگریست. می توان ادعا کرد به معنای واقعی کلمه شعار اینبار زیر میز می زنیم، محقق شد.
سرلیست سرشناس، با سابقه، پر عده و عده، پر رسانه و پرطرفدار در میان سیاستمداران و مسئولان اصولگرا از جریان و افرادی عقب ماند که صراحت در نقد، حریت در استقلال و عدم وابستگی به احزاب و اصحاب پول و قدرت، شجاعت در فسادستیزی و همدلی و همزیستی با توده مردم مشخصه بارز آنها بود. افرادی که به پشت گرمی تلاش و جهاد خودشان با حرکت بر یک شیب منطقی در مسیر سیاست ورزی رشد کرده اند نه مثل دامادها و آقازاده ها و فامیلها و کیف کشها یک شبه سر از لیستها و پستها در آورده باشند!

🔹دعواهای قدرت طلبانه شب آخر انتخاباتی لیست شانا که بخشی از آن علنی و رسانه ای هم شد، در تصیم عموم بدنه مردم انقلابی بر نفی سهمیه‌سالاری و پدرخواندگی تاثیر مضاعفی گذاشت.
جالب آنکه مردم هم به درستی تفاوت میان چهره های موثر و افراد دنباله رو و وابسته را فهمیدند و همان تعداد اندک از جوانان فهرست شانا که مستقیما به مجلس راه یافته اند، سوابق قابل دفاعی در مجلس داشته اند.

🔹این انتخابات نشان داد، بدنه مردم انقلابی که احتمالا اکثریت رای دهندگان این دوره را تشکیل می دهند، از زد و بندهای پشت درهای بسته اصولگرایان خسته شده اند؛ از تناقض رفتار و گفتار آنها شاکی هستند. بدنه هسته سخت نظام از تبعیض خسته شده اند؛ مساله آنها عدالت است نه اصولگرا و اصلاح طلب.

🔻شگفتی انتخابات خبرگان در استان مازندران!
شگفتانه ای این انتخابات به تهران و انتخابات مجلس ختم نشد؛ در انتخابات مجلس خبرگان رهبری مازندران تنها ۵ داوطلب برای ۴ کرسی داشت و مردم با داوطلبان معدود و رقابت محدودی دست به انتخاب می‌زدند و به تعبیر علی لاریجانی، خالص‌سازی خوبی البته به نفع برادرش اتفاق افتاده بود!

🔹اما مردم مازندران، به ترتیب آیت‌الله محمدباقر محمدی لایینی، آیت‌الله علی معلمی، آیت‌الله سید رحیم توکل و آیت‌الله سید صادق پیشنمازی را به عنوان نمایندگان خود در ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری انتخاب کردند و آیت‌الله صادق لاریجانی آملی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز از حضور مجدد در مجلس خبرگان باز ماند.

🔹این نتیجه نشان می‌دهد که یک روح جمعی در میان مردم مازندران شکل کرفته و آنان دقیقا می‌دانستند به چه کسی رای ندهند. زیرا آقای آملی، شناخته‌شده‌ترین چهره خبرگان در این استان بود. شاید در محیط‌هایی ۴ داوطلب دیگر، ناشناخته بودند اما حضور مداوم بیش از دو دهه در صدر رسانه به سبب ریاست بر قوه قضائیه و سپس مجمع تشخیص مصلحت نظام، برای او فرصتی بی‌نظیر ساخته بود.

🔹آملی هیچ تخریب و معارض فعالی هم نداشته و تازه از این انگیزه‌ی رای‌دهندگان که مردم هر استان می‌خواهند چهره‌ی ملی داشته باشند هم برخوردار بود؛ اما مردم در انتخاب به چهار نفر بین پنج نامزد باید رای می‌دادند به همه رای دادند جز او.
البته این انتخاب برای علی لاریجانی نیز درس‌آموز و برای آینده سیاسی او نیز معنا دارد.

ادامه در بخش دوم👇


🔻به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔺
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir
هفته نامه ٩ دی
🔰نه‌های معنادار مردم!/ بخش اول 🔸شگفتانه‌های انتخابات یازدهم اسفند 🔹نتایج انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری تقریبا مشخص شده و به جز معدودی از حوزه ها که انتخابات به دور دوم کشیده شده، ترکیب سیاسی آراء و منتخبین مردم…
🔰نه‌های معنادار مردم!/ بخش دوم و پایانی

🔸شگفتانه‌های انتخابات یازدهم اسفند


🔻«نه سنگین» مردم رشت و کرمان به «حامیان برجام و روحانی»
نتایج انتخابات در رشت و کرمان، نشان می‌دهد حامیان برجام و روحانی مورد اقبال مردم نیستند. آقای محمدباقر نوبخت حقیقی، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه و معاون آقای روحانی در دولت سابق که برای اطمینان از کسب آرای مردم رشت، تهران را برای عزیمت به حوزه انتخابیه وطن خود، ترک کرد، با «نه سنگین» همشهریان خود مواجه شد.

🔹در کرمان نیز «محمدرضا باهنر» رفیق پارلمانتاریست علی لاریجانی و حامی دولت برجامی روحانی، نتوانست آرای مردم را به خود جلب کند. آقای باهنر نیز ابتدا در تهران داوطلب شده بود اما برای ورود به انتخاباتی کم‌هزینه‌تر حوزه انتخابیه خود را به وطن خود تغییر داد.

🔹به ویژه با تاکید آقای نوبخت بر احیای برجام و تاکید آقای باهنر به سوابق پارلمانی خود به نظر می‌رسد این دو چهره با سابقه احزاب سیاسی اصولگرا و اعتدال، تنها با تکیه بر کارنامه خود نمی‌توانند آرای مردم را جذب کنند. نیازمند بازتعریف گفتمان خود برای جلب نظر مردم در ادوار بعد باشند.

🔹دیگر کرمانی مطرح «محمدرضا پورابراهیمی» از اعضای نسبتاً جوان حزب موتلفه است؛ وی با سابقه سه دوره پیاپی نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه کرمان و راور و ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس، از افراد ذی‌نفوذ مجلس به شمار می‌رفت که در این دوره با کسب حدود ۵۲ هزار رأی به عنوان نفر سوم حوزه انتخابیه خود برگزیده شد و منتخب اکثریت مردم کرمان و راور واقع نشد که به همین سبب در دوازدهمین دوره شاهد حضور او در خانه ملت نخواهیم بود.

🔹علی اصغر عنابستانی، نماینده دوره یازدهم مجلس از حوزه سبزوار بود که نامش با سیلی زدن به یک سرباز راهنمایی و رانندگی در شهر تهران که در خط ویژه جلوی ماشین او را گرفته بود بر سر زبان‌ها افتاد. موضوع «سیلی زدن به سرباز» بالاخره در این دوره از انتخابات گریبان‌گیر عنابستانی شد و منتخب اکثریت مردم سبزوار در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس واقع نشد.

🔻جاماندن فهرست اصولگرایان در مشهد و شیراز
در مشهد و شیراز هم مانند تهران، فهرست معرفی شده از سوی شانا با عدم اقبال مردم روبرو شد. شیرازیها نماینده جوان فعلی خود را که از لیست اصولگراها کنار گذاشته شده بود، بر سایرین ترجیح دادند و مستقیم او را به مجلس فرستادند. بقیه نامزدهای اصولگرا هم به دور دوم رفتند. در مشهد هم نامزدهای فهرست حامیان مردمی عدالت حائز بیشترین تعداد رای شدند.


🔻به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔺
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir
.
💠 شماره ۵۵۸ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻 تغییر برای مبارزه با فقر، فساد و تبعیض
🔹 شعار اصلی جریان مستقل مردمی راه‌یافته به مجلس که برخی رسانه‌های اصولگرا را عصبانی کرده است

🔻بهار بندگی
🔹خلاصه‌ای از مراقبتهای معنوی ویژه ماه مبارک رمضان



🔸پول‌پاشی رسانه‌ای برای پیروزی در دور دوم انتخابات

🔸قالیباف و دست ناپیدای تقدیر




♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://www.tg-me.com/www_rasaee_ir
💠قرآن، کتاب محبوب ایرانیها

🔹علیرضا معاف طی یادداشتی نوشت:

نظرسنجی‌های دقیق از نگرشهای ایرانیان در سالهای اخیر نشان می‌دهد ۹۵درصد ایرانیان، قرآن را کتابی «مقدس و آسمانی و به شدت قابل احترام» می‌دانند

طی دو سه سال اخیر، رویدادها و برنامه‌هایی در حوزه قرآن تولید شده که هم مردمی بودن قرآن را نشان می‌دهد، هم چالش جذابیت-محتوا را حل کرده، هم توانسته میان معنویت و شادی جمع کند، هم قرآن را کتاب زندگی معرفی کند و هم از شیوه های مختلف بیانی و غیر بیانی برای معرفی قرآن به طیفهای مختلف بهره ببرد و جذابیت بالای هنری و رسانه ای هم داشته باشد

پدیده تلویزیونی محفل، نمایشگاه بین‌المللی قرآن و محفل قرآنی صدهزارنفری ورزشگاه آزادی که استقبال گسترده مردمی از آنها نشان داد، قرآن همچنان محبوب‌ترین کتاب برای ایرانیهاست

استقبال مردم از این اتفاقات قرآنی، پدیده‌ای مهم است که با نگاه پدیدارشناختی و با مولفه‌های نشانه‌شناختی و معناشناختی، نشان از وجود یک گرایش شدید در مردم به قرآن دارد.

متن کامل در لینک زیر:
https://dana.ir/2054253


🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir
.
♻️ تروریست‌های جیش‌الظلم نمی‌توانند حواسمان را از تنبیه رژیم صهیونیستی پرت کنند. محکم‌تر از سیلی در راه است.

🔺برای دیدن تحلیل‌های حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
@www_rasaee_ir
.
💠 شماره ۵۵۹ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻 تهرانی‌ها کار را تمام خواهند کرد
🔹 تکمیل روند تغییر در مجلس با رای مردم به جریان تحول‌خواه مردمی در دور دوم انتخابات

🔻لیست تغییر به نفع مردم
🔹فهرست نامزدهای ائتلاف امناء برای مرحله دوم انتخابات مجلس در تهران


🔸وقتی صدای مردم غزه از آمریکا شنیده می‌شود

🔸قرآن؛ کتاب محبوب ایرانیها

🔸نقد موقعیت فرهنگی انقلاب


♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://www.tg-me.com/www_rasaee_ir
.
💠 شماره ۵۶۰ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻 تغییر قالیباف قطعی شد
🔹 با اعلام نتایج دور دوم انتخابات و اکثریت‌یافتن جریان تحول‌خواه ضد فساد در مجلس:

🔻برکت بهشت
🔹چند سرفصل درباره کرامت و ارزش زنان و دختران به بهانه آغاز دهه کرامت


🔸نمایشگاه کتاب دماسنج فرهنگی کشور است

🔸ساختارشکنی تاریخ‌ساز!

🔸برداشتن غم هزینه درمان از دوش پدرها


♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://www.tg-me.com/www_rasaee_ir
هفته نامه ٩ دی
. 💠 شماره ۵۶۰ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد 👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات 🔻 تغییر قالیباف قطعی شد 🔹 با اعلام نتایج دور دوم انتخابات و اکثریت‌یافتن جریان تحول‌خواه ضد فساد در مجلس: 🔻برکت بهشت 🔹چند سرفصل درباره کرامت و ارزش زنان و دختران به بهانه آغاز دهه کرامت …
.
🔰تغییر قالیباف قطعی شد/ بخش اول

🔸با اعلام نتایج دور دوم انتخابات و اکثریت یافتن جریان تحول‌خواه ضدفساد به مجلس

🔹 با برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، پرونده دوازدهمین دوره انتخابات مجلس هم بسته شد و ۲۹۰ نماینده منتخب مردم مشخص شدند. همانگونه که پیش بینی می شد روند تغییر و تحولی که در دور اول رخ داد، در این مرحله نیز تداوم یافت به گونه ای که در تهران به عنوان نماد و شاخص رقابت دو جریانی که یکی به دنبال تثبیت وضع موجود و دیگری به دنبال تغییر و تحول است، ۱۲ منتخب از ۱۶ منتخب مردم، از جریان ضد فساد تحول خواه و تنها ۴ نفر از راه یافتگان به مجلس متعلق به جریان اصولگرا با سرلیستی قالیباف بودند.

🔻شکست لیست قالیباف
بازنده اصلی این انتخابات در لایه رقابتی درون نظام، کسی نبود جز محمد باقر قالیباف. به طوری که در تهران از ۱۷ سهمیه اختصاصی قالیباف در لیست ایران سربلند فقط ۲ نفر به مجلس راه یافتند.

🔹بررسی نتایج انتخابات تهران نشان می دهد، در لیست شانا و جبهه پایداری موسوم به ایران سربلند، سهمیه مستقیم قالیباف که همراهی حدادعادل را نیز با خود در این باره داشت، ۱۷ سهمیه بوده که از این تعداد فقط قالیباف و روح الامینی موفق شدند رای مورد نیاز برای نمایندگی مجلس را کسب کنند. از لیست ایران سربلند کاندیداهایی که جز سهیمه قالیباف محسوب می شدند این افراد بودند: زهرا قلن‌بر، فاطمه قاسم‌پور، فاطمه حائری شیرازی، الهه عطایی، حسن خجسته باقرزاده، امیرابراهیم رسولی ، عبدالحسین روح‌الامینی، علی‌اصغر پورمحمدی، سعید احدیان، بابک نگاهداری، مرتضی کامل نواب، مجتبی صفایی، مصطفی غفاری، حجت الاسلام محمدحسین بحرینی، سعید آجرلو و میلاد میرزایی به همراه قالیباف.

🔹نکته حایز اهمیت دیگر آنکه اعضای جبهه پایداری بیش از سایر شاخه های دیگر شورای ائتلاف موفق به کسب کرسی های مجلس شدند. جبهه پایداری ۸ سهمیه از لیست ایران سربلند را به خود اختصاص داده بود که این افراد شامل: آقاتهرانی ، نبویان، خضریان، تقی پور، لاجوردی، زارعی ، طبیب زاده و رضوانی بودند که به غیر از دو نفر آخر بقیه راهی بهارستان شدند.

🔹کوثری، نجابت و شریعتی به زاکانی نزدیک بودند که نجابت برخلاف آن دو نتوانست به مجلس راه پیدا کند. سلیمی و شریفیان نیز مورد وفاق همه شاخه های شورای ائتلاف بودند که سلیمی موفق شد به عنوان نفر سی ام تهران، دوران نمایندگی خود را ۴ سال دیگر تمدید کند.

🔻نه به اشرافیت سیاسی
همانگونه که قبلا نیز اشاره کرده بودیم طی ماههای منتهی به انتخابات مجلس که همه نظرسنجیها از مشارکت پایین مردم تهران حاکی بود، عده ای از افراد و چهره های صریح اللهجه، فسادستیز و عدالتخواه خسته از باندبازیها و قبیله گراییهای مرسوم اصولگرایان و اصلاح طلبان و مستقل از اصحاب پول و قدرت، تصمیم گرفتند این بار زیر میز بزنند و مستقل از احزاب و قبایل اصولگرایی، نامزدهای خود را به مردم معرفی کنند.

🔹حضور چهره‌های خوش سابقه در فسادستیزی و مطالبه حق مردم و دارای صراحت لهجه در نقد ناکارآمدیها و فسادها موجب شد بدنه انقلابی مردم تهران به آنها اعتماد کنند. چهره هایی که سه نفر از شاخص ترین آنها (نبویان، رسایی و ثابتی) نفرات اول تا سوم تهران شدند و در نهایت ۱۹ نفر از آنها به مجلس راه یافتند.

🔹علی رغم تعدد ظاهری لیستها همانطور که ۹دی دو سه هفته مانده به انتخابات یازدهم اسفندماه، رقابت اصلی در تهران را میان دو دسته اصولگراها و جریان تحول خواه عنوان کرده بود، دو جریان اصلی در بدنه انقلابی شکل گرفت؛ یک جریان که فهرستهای شورای ائتلاف(قالیباف)، شورای وحدت (متکی) و جبهه متحد (زاکانی) آن را نمایندگی می کردند و جریان دیگر که فهرستهای امناء(رسایی) و صبح ایران(رائفی پور) نماینده آن بودند.

🔹جریان اول به ویژه فهرست شورای ائتلاف در همان چارچوب اصولگرایی قبیله ای و سهم خواه در انتخابات کنش کرد؛ به گونه ای که اصغر پورمحمدی از نامزدهای این فهرست، در گفتگو با خبرآنلاین گفت: «به من گفتند که اگر در لیست شانا حضور داشته باشید صددرصد رأی می‌آوری. گفتم چه کار کنم؟ گفتند هیچ کاری نکنید شما بخورید، بخوابید و مسافرت بروید، لیست رأی می‌آورد.»

ادامه در بخش دوم👇

🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir
هفته نامه ٩ دی
. 🔰تغییر قالیباف قطعی شد/ بخش اول 🔸با اعلام نتایج دور دوم انتخابات و اکثریت یافتن جریان تحول‌خواه ضدفساد به مجلس 🔹 با برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، پرونده دوازدهمین دوره انتخابات مجلس هم بسته شد و ۲۹۰ نماینده منتخب مردم مشخص شدند. همانگونه…
.
🔰تغییر قالیباف قطعی شد/ بخش دوم و پایانی

🔸با اعلام نتایج دور دوم انتخابات و اکثریت یافتن جریان تحول‌خواه ضدفساد به مجلس

🔹حمید رسایی در همین رابطه در صفحه خود نوشت: «از عبارتی که آقای پورمحمدی نقل کرده تعجب نکنید. شبیه این را یکی از مشاوران قالیباف در محافل خصوصی نقل می‌کرد: کُت قالیباف با ۲۹ چوب خشک در تهران رأی می‌آورد!»
مساله مهم در اینجا نوع نگاه این جریان به مردم است؛ نگاهی که برگرفته از یک اشرافیت سیاسی رسوخ کرده در میان طیفی از نیروهای انقلاب است. اشرافیت سیاسی‌ای که در مقاطعی به فساد سیاسی منجر شده و زمینه ساز و بستر ساز فساد اقتصادی می شود.

🔹ریشه بسیاری از مفاسد اقتصادی را باید در فساد سیاسی مدیران و جریانات سیاسی جستجو کرد؛ مفاسدی که در این انتخابات بخشی از آنها در قالبهای افشاگرانه رو شد. هرچند این اقدامات به سبک افشاگریهای باندهای کثیف امنیتی، بداخلاقیهای انتخاباتی و رفتارهای کودکانه از میان بخشهایی از هر دو جریان سر زد. اما گفتمان اصلی جریان مستقل ضد فساد، مقابله با سهم خواهی و پایان دادن به پدرخواندگی احزاب و سیاسیون بر مردم و مقابله با اشرافیت سیاسی فسادآفرین بود.

🔻مجلس عدالت و تزریق امید به توده مردم
اکنون امید به مویرگهای جریان انقلاب تزریق شده و رایحه خوش عدالت و فسادستیزی مجددا به مشام می رسد. پدیده انتخابات مجلس دوازدهم در تهران و برخی کلان شهرها مثل مشهد و شیراز را می توان شبیه انتخابات شورای شهر دوم تهران تفسیر و تحلیل کرد. همان اتفاقی که موجب سر دست گرفتن پرچم و گفتمان عدالت در کشور شد که رهبر انقلاب از آن تمجید کردند و فرمودند انقلاب اسلامی به ریل خود بازگشت.

🔹اما این تازه شروع کار است؛ ادامه مسیر قبلی برای جریان اشرافیت سیاسی که قالیباف نماینده شاخص آن در مجلس است، دشوار و سخت خواهد بود. برای تثبیت تغییر ایجاد شده و امید شکل گرفته در بدنه مردمی پای کار نظام، مردم از نمایندگانشان انتظار دارند در مدیریت مجلس نیز تحول و تغییر ایجاد شود. هیات رئیسه مجلس باید نماد و نماینده تحول ایجاد شده در مجلس باشند. مجلس عدالت، مجلس ضد فساد و مجلس شفافیت، با مدیریت و ریاست جریان اشرافیت سیاسی محقق نخواهد شد.

🔻چه کسی رئیس مجلس می‌شود؟
در همین رابطه حمید رسایی در صفحه خود نوشت: «قالیباف به عنوان سرلیست جریان تثبیت وضع موجود علی‌رغم اینکه سال‌ها فرماندهی نظامی، فرماندهی نیروی انتظامی، ۱۲ سال شهرداری تهران و چهار سال نمایندگی تهران و ریاست مجلس را به عهده داشت و چهار سال قبل بیش از یک میلیون و دویست هزار رأی از مردم تهران گرفته بود و برخی مشاورانش می‌گفتند کُت او با ۲۹ چوب خشک در تهران رأی خواهد آورد، بهت‌زده علی‌رغم میزان مشارکت واحد، با کاهش دو سوم آرا مواجه شد و سبدش به چهارصد هزار رأی تقلیل پیدا کرد و نفر چهارم تهران شد!

🔹 همه اینها حکایت از یک واقعیت دارد، مردم تغییر و تحول را می‌خواهند. طبیعی است که نماد این تغییر و تحول، باید در ویترین و مدیریت مجلس خود را نشان دهد. مردم انتظار دارند که این نه‌ی معنادار آنها شنیده شود. از مجلس آینده باید صدای عدالت و مبارزه با فساد به گوش برسد.....

🔹در دوره دوازدهم با توجه به عدم اقبال مردم به این جریان و کاهش شدید آرای رییس فعلی مجلس، اساسا در بیرون از مجلس، توافقی روی استمرار ریاست قالیباف وجود ندارد بلکه برخی متحدان دیروز، امروز در صف مخالفان پنهانی و علنی تغییرش قرار گرفته‌اند. برخی افراد ذی نفوذ که چهار سال قبل در پیروزی لیست ائتلاف و ریاست قالیباف نقش پنهانی و مؤثری داشتند، این بار به دلیل جابجایی و عزل از آن جایگاه، اساسا در رأس کار نیستند تا امداد برسانند....

🔹اکنون با عدم تحقق وحدت کانون‌های بیرونی مجلس، تمام امید قالیباف به اختلافات درون مجلس است که خوشبختانه در خصوص تغییر و تحول در مدیریت مجلس، بین عناصر برجسته و با سابقه مجلس نه تنها اختلافی نیست که طیف‌ها و سلایق مختلف مجلس روی یک نقطه توافق دارند: مجلس باید صحن‌محور باشد نه شخص‌محور؛ مجلس شورای اسلامی همانطور که از نام آن پیداست، باید نماد اراده جمعی باشد نه اراده شخصی؛ اکثریت مجلس معتقدند که قدرت باید به صحن علنی برگردد، در حالی که مدیریت چهار سال گذشته نشان داده که عملا یک شخص، سلیقه خود را در مواقع مختلف بر نمایندگان مردم تحمیل کرده است.»


🔺به کانال هفته‌نامه ۹دی بپیوندید🔻
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir
.
💠 شماره ۵۶۱ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻 بدعت تعطیلی شنبه
🔹 پرونده ۹دی پیرامون مصوبه مغایر با قانون اساسی مجلس برای تعطیل‌شدن شنبه‌ها

🔻رضاشهر ایران
🔹پنج نکته راهبردی درباره دهه کرامت و هجرت امام رضا به ایران


🔸ائتلاف اصلاح‌طلبان با قالیباف خودکشی سیاسی است

🔸روسیاهان انتخاباتی

🔸حمایت دولت از مستاجران


♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://www.tg-me.com/www_rasaee_ir
.
💠 شماره ۵۶۲ هفته‌نامه ۹دی منتشر شد

👈 فردا روی دکه‌های مطبوعات

🔻 منتخب مردم منتخب خدا شد
🔹 پرونده ویژه ۹دی در پاسداشت مجاهدتهای سیدالشهدای خدمت شهید سیدابراهیم رئیسی



♨️ فروش نسخه pdf هفته نامه ۹ دی ♨️
با توجه به درخواست مکرر برخی علاقمندان داخلی و بویژه عزیزان خارج از کشور، از سال ۹۸ فروش نسخه دیجیتال ۹دی آغاز شد. برای خرید نسخه PDF روی لینک زیر بزنید:
jaaar.com/kiosk/archives/9day

هفته نامه ۹ دی 👇
http://www.tg-me.com/هفته نامه ٩ دی/com.www_9day_ir

مدیر مسئول 👇
http://www.tg-me.com/www_rasaee_ir
2024/06/01 12:55:50
Back to Top
HTML Embed Code: