Forwarded from معیار
ریچارد فاینمن، فیزیک‌دان بزرگ، زمانی گفت: "تصور کنید اگر الکترون‌ها احساسات داشتند، فیزیک چقدر سخت‌تر می‌شد." خب، سرمایه‌گذاران احساسات دارند؛ تعداد زیادی از آنها. به همین دلیل است که پیش‌بینی این که در آینده چه‌کار خواهند کرد، فقط بر اساس آنچه درگذشته انجام داده‌اند، سخت است.
سنگ بنای علم اقتصاد این است که همه چیز در طول زمان تغییر می‌کند، زیرا دست نامرئی از هر چیزی که برای همیشه خیلی خوب یا خیلی بد بماند متنفر است.
بیل بائر، سرمایه‌گذار یک‌بار نحوه کار آقای بازار را توضیح داد: "او یک تیشرت سرمایه‌داری در حال کار است به تن دارد و یک پتک در دست." چیزهای کمی برای مدت طولانی ثابت می‌مانند، که به این معنی است که نمی‌توانیم با مورخان مثل پیشگوها رفتار کنیم.
مهم‌ترین عامل تأثیرگذار بر چیزهای مرتبط با پول داستان‌هایی است که مردم برای خودشان تعریف می‌کنند و ترجیحاتی که در مورد کالاها و خدمات دارند. آن چیزها تمایلی به بیکار نشستن ندارند؛ بافرهنگ و نسل تغییر می‌کنند؛ همیشه در حال تغییر هستند و خواهند بود.
وقتی صحبت از پول است، ترفند ذهنی که در مورد خودمان به کار می‌بریم، تحسین بیش از حد افرادی است که فلان‌جا بوده‌اند و فلان کار را انجام داده‌اند. تجربة رویدادهای خاص لزوماً به شما این توانایی را نمی‌دهد که بدانید در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. در واقع به‌ندرت چنین می‌شود، زیرا تجربه بیشتر از آن که به توانایی پیش‌بینی منجر شود، به اعتمادبه‌نفس بیش از حد منجر می‌شود.
Www.meyarco.ir
کوه یخ فساد دولت
لیبرالیسم و طبقه کارگر
لیبرالیسم و طبقه کارگر/
با حضور موسی غنی‌نژاد و مهدی تدینی

◻️ جدیدترین قسمت #دورهمی_اقتصادی با موضوع «لیبرالیسم و طبقه کارگر» با حضور موسی غنی‌نژاد و مهدی تدینی با میزبانی مرتضی کاظمی در استودیوی فردای‌اقتصاد برگزار شده است.
 
◻️ در این گفت‌وگو ضمن بررسی تاریخچه مواجهه اندیشه‌های اقتصادی با موضوع کارگران به نقش رویکردهای آزادی‌خواهانه در توجه به طبقه کارگر و موضوعات مربوطه از جمله نظام بازنشستگی و مسأله دستمزد دستوری و همچنین نقش آنتروپرنورها در کمک ایجاد خدمات رفاهی به‌منظور بهبود زندگی کارگران پرداخته شده است.

برای مشاهده فیلم کامل این گفت‌وگو در وبسایت فردای‌اقتصاد کلیک کنید

#نسخه_صوتی

◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️  
@Feghtesad
سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

معضل مالیات و تامین مالی هزینه‌های دولت

👤 دکتر موسی غنی‌‏‌نژاد

✍️ ازآنجاکه هرگونه مالیاتی به معنای انتقال ثروت از مردم به دولت است، هر شیوه مالیات‌ستانی که بیشترین اختلال را در تولید ثروت ایجاد کند در حقیقت نقض غرض کرده و از آن باید پرهیز کرد. امروزه در کشورهای پیشرفته دنیا تاکید بیشتر بر اخذ مالیات از درآمد شخصی افراد (مالیات بر مجموع درآمد) است که هم کمترین لطمه را به تولید می‌زند و هم به لحاظ رعایت عدالت مالیاتی قابل قبول‌تر است.

✍️ متاسفانه در کشور ما مدت‌هاست این شیوه مالیات‌ستانی، به دلایلی غیرقابل‌توجیه، به کلی از دستور کار دولت‌ها خارج شده و توجه متولیان امر صرفا بر آسان‌ترین شیوه مالیات گرفتن متمرکز شده است که معنای دیگری جز فشار آوردن بر بخش شفاف اقتصادی یعنی حقوق‌بگیران و تولیدکنندگان کالاها و خدمات ندارد.

✍️ بنابراین با وجود اینکه رفتن به سمت مالیات‌ستانی به‌عنوان عمده‌ترین منبع تامین مالی هزینه‌های دولت اقدامی معقول و قابل دفاع است؛ اما در‌سازوکار آن باید دقت کافی به عمل آورد که نقض غرض نشود. به سخن دقیق‌تر، تا زمانی که نظام مالیاتی کنونی به‌طور اساسی در جهت گذاشتن بیشترین بار مالیاتی روی مالیات بر درآمد شخصی اصلاح نشود افزایش فشار مالیاتی بر اقتصاد ملی در شرایط کنونی نه‌تنها نتیجه مطلوب به بار نخواهد آورد، بلکه با ضربه وارد آوردن به نظام تولید ثروت، سرکنگبینی خواهد بود که بر صفرا خواهد افزود.

✍️ وانگهی، با وجود اینکه کاستن از وابستگی بودجه دولت به درآمدهای پر نوسان نفتی در کل اقدام درستی است، اما سیاست کنونی دولت در خصوص این درآمدها به‌هیچ‌وجه درست نیست...👇

🔗متن کامل سرمقاله

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #غنی_نژاد #مالیات

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اقتصاد_علم_انسانیت،_تالیف_محمد_طبیبیان.pdf
26.5 MB
دکتر محمد طبیبیان:
این نگارش اول کتاب است و احتمالاً عاری از خطا هم نیست. کتاب به جوانان ایران تقدیم می شود. پرینت محدود آن برای استفاده های شخصی و آموزشی غیر تجاری و همچنین ارسال آن برای  دوستان به صورت پی دی اف آزاد است. امید که مورد استفاده قرار گیرد.
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 آموزگار آزادی

▫️یکشنبه شب در مراسم ۲۱ سالگی دنیای اقتصاد، از موسی غنی نژاد اقتصاددان بابت سال‌ها دفاع از آزادی انتخاب تجلیل شد. غنی نژاد اعتقاد دارد آزادی در سرشت انسان ها است و هیچ فرد یا گروهی حق ندارد با هر نیتی اندیشه خود به دیگران را تحمیل کند.

▫️در مراسم تجلیل از او جمعی از اقتصاددانان و صاحب نظران حضور داشتند.این ویدیو که از سوی اکو ایران به پاس کوشش او برای ترویج آزادی ساخته شده در مراسم تجلیل به نمایش درآمد.

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
☪️✝️🕎ارزش‌ها در دنیای بدون دین

این ترس بزرگ وجود دارد که اگر پشتوانه
دین نباشد، یا دین قدرتش را روی مردم از
دست بدهد، هیچ توافقی روی باورها یا
ارزش‌ها وجود نخواهد داشت ..
تمام ارزش‌ها نسبی می‌شوند و هیچ کسی
روی هیچ چیزی توافق نخواهد کرد.

🔍آلن دوباتن فیلسوف و نویسنده سوئیسی
در این ویدئو توضیحاتی را راجع به این
مسئله بیان می‌کند

ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری
@cafe_andishe95
Forwarded from فردای اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
غنی‌نژاد: علم اقتصاد توضیح سرریزهای فضیلتی به نام آزادی است

◻️ راهکارهای علم اقتصاد برای اصلاحات اقتصادی در تازه‌ترین دورهمی اقتصادی رسانه «فردای اقتصاد» بررسی شد. به اعتقاد موسی غنی‌نژاد، آزادی اقتصادی و آزادی به معنای اعم کلمه است که باعث توسعه اقتصادی و افزایش رفاه عمومی در بلندمدت می‌شود و علم اقتصاد صرفا توضیح سرریزهای این فضلیت در زندگی اقتصادی است.

◻️فیلم کامل این نشست که با حضور امیرمحمد گلوانی، امیررضا عبدلی، امیرمحمد تهمتن و با میزبانی مرتضی کاظمی برگزار شد به زودی از سوی رسانه «فردای اقتصاد» منتشر خواهد شد.


▪️غنی‌نژاد: لغو قیمت‌گذاری و انحلال سازمان حمایت نخستین گام اصلاحات اقتصادی است


⬜️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad
سرمایه هدیه خدا یا طبیعت نیست. سرمایه ماحصل محدودیت دوراندیشانه‌ی مصرف از جانب آدمی است. سرمایه به وسیله‌ی پس‌انداز پدید آمده، افزایش می‌یابد و با خودداری از مصرف حفظ می‌شود.


#میزس
#ذهنیت_ضد_سرمایه_داری


🔻انستیتو لیبرتی
🆔 @liberty_institute
Tejarat Farda 532.pdf
483.9 KB
🔰سیره اولیانوفسکی؛ تبیین نظریه راه رشد غیر سرمایه‌داری و ریشه‌هایش درگفت‌وگو تجارت فردا با دکتر موسی غنی‌نژاد

انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A
Forwarded from IndyPersian
⭕️ رئیس‌جمهوری آرژانتین: سوسیالیسم خطری برای غرب است

♦️ خاویر میلی، رئیس‌جمهوری جدید آرژانتین که برای شرکت در نشست داووس به سوییس سفر کرده است، سوسیالیسم را یک «تهدید برای غرب» و اقتصاد بازار آزاد را تنها راه موجود برای حل مشکل فقر دانست.

میلی که خود را «آنارکو-کاپیتالیست» می‌داند، با انتقاد از مفاهیمی چون «عدالت اجتماعی» و «فمنیسم افراطی»، کارآفرینان را «قهرمان» توصیف کرد.

میلی ۵۳ ساله، برای سفر به سوییس که اولین سفر خارجی او به‌عنوان رئیس‌جمهوری آرژانتین است، به جای هواپیمای خصوصی، از هواپیمای تجاری استفاده کرد. این اقدام او بخشی از برنامه‌اش برای ریاضت اقتصادی در آرژانتین است که میزان تورم آن از ۲۰۰درصد فراتر رفته است.

@indypersian
قیام علیه عقل به علیه هدف دیگری هم معطوف شد. هدف آن علوم طبیعی نبود، بلکه اقتصاد بود. حمله به علوم طبیعی تنها پیامد منطقی حمله به اقتصاد بود. غیرقابل قبول بود که عقل را تنها در یک زمینه سرنگون کنیم و آن را در سایر شاخه‌های دانش نیز زیر سوال نبریم.

این انقلاب بزرگ از وضعیت تاریخی موجود در اواسط قرن نوزدهم متولد شد. اقتصاددانان توهمات خارق العاده یوتوپیاهای سوسیالیست را کاملاً ویران کردند. کاستی های سیستم کلاسیک آنها را از درک این موضوع که چرا هر طرح سوسیالیستی باید غیرقابل تحقق باشد، بازداشت، اما آنها به اندازه کافی می‌دانستند که بی فایده بودن تمام طرح‌های سوسیالیستی تولید شده تا زمان خود را نشان دهند. ایده‌های کمونیستی تمام شد. سوسیالیست‌ها به هیچ وجه نمی‌توانستند در برابر انتقادهای ویران کننده از طرح‌های خود اعتراضی کنند و یا استدلالی به نفع آن‌ها ارائه دهند. به نظر می‌رسید که سوسیالیسم برای همیشه مرده است.

#کنش_انسانی
#میزس
ترجمه: محمد کهربی





🔻انستیتو لیبرتی
🆔 @liberty_institute
سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

بن‌بست «خصوصی‌سازی»

👤 دکتر موسی غنی‌نژاد

✍️ ناکارآمدی چشمگیر اقتصاد دولتی در ۱۰سال نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی را می‌توان علت اولیه و اصلی طرح موضوع خصوصی‌سازی دانست.

✍️ «سیاست‌های کلی اصل۴۴ قانون اساسی» در سال۱۳۸۴ ابلاغ شد تا قانون اجرایی آن تهیه شود.

✍️ اما به‌زودی معلوم شد که این فرآیند اصلاحی بیش از آنکه خصوصی‌سازی به معنی واقعی کلمه باشد، فرآیند «واگذاری» مالکیت شرکت‌های دولتی به «نهادهای عمومی غیردولتی» است و اتفاقا سهم بخش خصوصی در این میان بسیار اندک است.

✍️ فرآیند واگذاری شرکت‌های دولتی، معضلات جدیدی به‌وجود آورده که مهم‌ترین آنها عدم شفافیت بیش از پیش در این نظام اقتصادی است که بالقوه می‌تواند عامل بروز فساد، رانت‌خواری و سوءاستفاده از قدرت اقتصادی برای اهداف سیاسی خاص باشد.

✍️ شرکت‌های واگذارشده در واقع از شمول نظارت دولتی خارج شده و تابع قانون تجارت می‌شوند؛ اما از آنجا که مدیران آنها هنوز از سوی صاحبان قدرت سیاسی تعیین می‌شوند و همیشه پشت‌گرم به قدرت فائقه آنها هستند، مکانیسم‌های متعارف نظارتی قانون تجارت درباره آنها جاری نیست؛ یعنی عملا هیچ نظارتی روی آنها صورت نمی‌گیرد.

✍️ به همین دلیل بود که در سال ۱۳۹۸در سرمقاله‌ای در «دنیای اقتصاد» با عنوان «خصوصی سازی را متوقف کنید»، خواستار توقف خصوصی‌سازی شدم و ادامه این فرآیند را مغایر با منافع ملی دانستم.

اما خصوصی‌سازی حقیقی چیست و چگونه محقق می‌شود؟👇

🔗متن کامل سرمقاله را اینجا بخوانید

#دنیای_اقتصاد #خصوصی_سازی #سرمقاله

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 محدودیت‌های اقتصادسنجی در علم اقتصاد

نسخه صوتی

▫️در قسمت سوم از گفت‌وگوی امیرحسین خالقی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه، با موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان و مؤلف کتاب «گفتارهایی در روش شناسی علم اقتصاد»، به تفاوت روش شناسی اقتصاد اتریشی با اقتصاد جریان اصلی پرداخته می‌شود.

▫️همچنین غنی‌نژاد درباره تفاوت مکتب شیکاکو و مکتب اتریشی و نمایندگان فکری این دو مکتب توضیح می‌دهد.

▫️در ادامه غنی‌نژاد، درباره مفهوم «علیت» در علم اقتصاد و خطای ساموئلسون صحبت می‌کند.

▫️در پایان این قسمت، غنی‌نژاد توضیح می‌دهد که ارزش، ذهنی است و به محدودیت‌های کاربرد اقتصادسنجی در علم اقتصاد می‌پردازد.

#روش‌شناسی_علم_اقتصاد


📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from مهرپویا علا
اقتصادسنجی یا بازی بیهوده با ریاضی
(بخش ۲/۲)


کسی که نظریۀ اقتصادی می‌داند [نظریۀ اقتصادی همان است که مثلاً میزس توضیح داد] می‌کوشد «قانع» کند. می‌کوشد با مردم حرف بزند و با ساده‌ترین وجهی که امکانش باشد توضیح بدهد. چون نظریه به او می‌گوید باید مردم را با استدلالی که نظریه در اختیارت گذاشته است قانع کنی که کدام روش درست است و کدام غلط. مردم اگر بدانند چرا تورم اتفاق می‌افتد و تورم باعث نابرابری غیرسازنده می‌شود نمی‌گذارند دزدها حاکم شوند؛ مگر آنکه دوست داشته باشند دزدها حاکم شوند. راز اینکه مکتب اتریشی‌ها اغلب قابل فهم حرف می‌زنند همین است. چون واقعاً حرفی برای گفتن دارند. ولی کسی که نظریۀ اقتصادی نمی‌داند و به جایش اقتصادسنجی می‌داند نمی‌کوشد قانع کند. او می‌کوشد تحمیل کند. چون شما باید مطابق فرضیات او رفتار کنید.

لازمۀ درست بودن اقتصادسنجی این است که کسی از مد پیروی نکند. کسی ناگهان از چیزی نترسد. کسی گوش به شایعه ندهد. کسی به هر دلیلی از یک شرکت خاص کینه به دل نگیرد و نکوشد دیگران را با آن کینه همراه کند. کسی دچار عواطف سانتیمانتال نشود. کسی اختراعی نکند. ابتکارات تازه در بازاریابی وجود نداشته باشد. کسی چپ نباشد. کسی راست نباشد. زمین‌لرزه و سیل نیاید یا اگر آمد در رفتار انسان اثری نگذارد. همچنین کسی سعی نکند عمداً با انتخاب‌هایش پیشبینی اقتصادسنجی‌دانان را باطل کند! به طور کلی لازمۀ اقتصادسنجی این است که فقط سردمداران دولت انسان باشند و بقیه حیوان هم نباشند. اما مشکل اینجاست که حتی در این صورت هم اقتصادسنجی فقط یک بار کاربرد دارد و پس از آن همه چیز مثل ماشین کار خواهد کرد، مگر اینکه استالینِ قصۀ ما از اسباب‌بازی کنونی خسته شود و هوس دیگری به سرش بزند!

اقتصادسنجی در بازه‌های کوتاه‌مدت هم کاربرد ندارد. در اقتصاد کوتاه‌مدت و بلندمدت نداریم. معیار بلندی و کوتاهی چیست؟ ممکن است گفته شود ما بازه‌هایی را که در آن جمعیت هدف به احتمال زیاد رفتار کم‌وبیش مطابق پیش‌بینی انجام خواهند داد به عنوان بازۀ کوتاه‌مدت در نظر می‌گیریم و اقتصادسنجی در آن بازه‌ها کاربرد دارد. این حرف اشتباه است. از کجا می‌دانید وسط آن بازۀ زمانی ناگهان همان مشتریان پیرو یک مد جدید نشوند؟ اختراعی جدید صورت نگیرد؟ حساب احتمالات هیچ کمکی نمی‌کند. احتمال زمانی معنا دارد که ما بدانیم چه چیزی را نمی‌دانیم. در امور طبیعی ما می‌دانیم در فلان بازۀ زمانی کدام اتفاق قطعاً می‌افتد و کدام اتفاق ممکن است بیفتد. با اتکای اولی احتمال دومی را محاسبه می‌کنیم. می‌دانیم که اگر بازه را کوچک یا بزرگ کنیم کدام دانسته‌ها به نادانسته تبدیل می‌شوند. در امور انسانی ما نمی‌توانیم «اصل عدم قطعیت» داشته باشیم. اگر امکان محاسبۀ احتمال در امور انسانی وجود داشته باشد تمام کنش‌گران در صحنه از آن استفاده می‌کنند. آنگاه آنتروپرونری معنا ندارد و یک ناظر بیرونی می‌تواند سود و زیان و احتمال هر کسی را بسنجد و به او بگوید. آنگاه همه تمایل پیدا می‌کنند انتخاب با احتمال موفقیت بالاتر را انتخاب کنند. اگر امکان موفقیت یک انتخاب پنجاه درصد باشد و دیگری شصت درصد چرا باید اولی را انتخاب کنم؟ اگر هم می‌گویند اولی در صورت موفقیت سود بیشتری در بر دارد، پس کل اقتصاد به یک مذاکره میان طرفین و جای‌گیری هر کس در جای مناسب بر اساس توافق فرو کاسته خواهد شد. انتخاب اول یک قیمت پیدا می‌کند و انتخاب دوم یک قیمت دیگر. مسئله اینجا صرفاً قیمت‌گذاری می‌شود. ریسکی وجود نخواهد داشت. این یکی از آموزه‌های ظریف میزس است که ریسک اقتصادی را نباید با احتمال اشتباه گرفت. نتیجه اینکه حد وسطی وجود ندارد: یا اقتصادسنجی درست است یا آنتروپرونری.

اگر به ریاضیات علاقه دارید انواع رشته‌های مهندسی و شاخه‌های مختلف خود رشتۀ ریاضی تا دلتان بخواهد مطلب برای غرق شدن در ریاضیات دارند. ولی اگر می‌خواهید از عملکرد جوامع سر در بیاورید باید نظریه اقتصادی بدانید و نظریه اقتصادی کوچک‌ترین ربطی به ریاضیات ندارد.

در آکادمی جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی و اقتصاد و علوم سیاسی هم هیچ حرفی از نظریۀ اقتصادی نخواهید شنید. در نتیجه این رشته‌ها به کلی اتلاف وقت هستند. البته ممکن است بتوانید از طریق این رشته‌ها به کشوری بهتر از ایران مهاجرت کنید. نباید کسی را بابت این هدف سرزنش کرد. اگر هدفتان این است همان دروس این رشته‌ها را خوب بخوانید و نمرۀ بالا بگیرید و مقاله بنویسید. نوش جان‌تان. ولی آن دانش را برای خود نگاه دارید. اگر منظورتان این است که عملکرد جوامع را بشناسید هیچ‌کدام از مواد درسی این رشته‌ها را جدی نگیرید. مفروضات و اهداف تمام این رشته‌ها با مفروضات و اهداف رژیم‌های توتالیتر قرن بیستم یکسان است. این رشته‌ها را آدم‌کش‌ها پایه‌گذاری نکردند و پایه‌گذاران‌شان هم نیت بد نداشتند؛ اما جهان‌بینی مانند لنین و موسولینی داشتند.
Forwarded from Finance & Economics
📕 تازه‌های نشر

اخلاق آزادی

👤 مورای روتبارد

ترجمه: مهران خسروزاده، علیرضا کتانی، رضا زارع‌پور

◽️@utfinance◽️
راه های اساسی برای دزدیدن پول توسط دولت:

-اگر آن را به دست آورید، مالیات بر درآمد

-اگر جایی زندگی می کنید، مالیات بر دارایی

-اگر آن را خرج می کنید، مالیات بر فروش

-اگر آن را پس انداز کنید، مالیات تورمی

-اگر آن را سرمایه گذاری کنید، مالیات بر سرمایه به دست می آید

-اگر کسب و کاری راه اندازی می کنید، مجوز بدهید

-اگر صاحب یک کسب و کار خوب هستید، مالیات بر سود

-اگر آن را ببخشید ، مالیات بر هدیه

-اگر بمیرید، مالیات بر ارث

2024/04/30 09:35:47
Back to Top
HTML Embed Code: