Telegram Group Search
در تمام بازدیدهایی که از زندان‌های اوین و تبریز صورت گرفت، فارغ از نوع جرم زندانیان و دلایل زندانی شدن و یا جنسیت، تعلقات قومی و گرایشات سیاسی و فرهنگی آنها، باوجود داشتن زاویه فکری با بسیاری از آنها، صرفا به‌خاطر اینکه فرد زندانی، شرعا، اخلاقا و قانونا از حقوقی برخوردار می‌باشد، مطالبات و حقوق شهروندی همه آنها مورد پیگیری قرار می‌گرفت. به همین سبب در میان صدها زندانی و بازداشتی که حقوق و مطالباتشان پیگیری شده، از هر طیفی وجود دارد، از زندانیان و بازداشتی‌های سیاسی، مدنی و یا هویت‌طلب ترک و آذربایجانی گرفته، تا اصلاح‌طلب، ملی‌مذهبی، جمهوری‌خواه، پادشاهی‌خواه و سلطنت‌طلب و حتی جدایی‌طلب کرد و عرب و فارس و غیره و زندانیان عادی که در ادامه به برخی از تنها بطور مستند اشاره است:

کانال اطلاع‌رسانی #اکبر_اعلمی
@alami_akbar
کارنامه سیاسی و اجتماعی اکبر اعلمی
@karnamehe_alami
✳️ بازداشت‌های زنجیره‌ای فعالان جریان موسوم به ملی-مذهبی در اسفند سال ۱۳۷۹ و واکنش ما- ۱

🔻۱. در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۰، روز يكشنبه ۲۱اسفندماه ۱۳۷۹، ۲۱ نفر از فعالان موسوم به نيروهاي ملي - مذهبي كه برای ديدار با #احمد_زيدآبادي(به مناسبت آزاد شدنش از زندان) در منزل مرحوم #محمد_بسته‌نگار داماد زنده‌یاد آیت‌الله طالقانی و از پیش‌کسوتان مبارزه با استبداد و استعمار و زندانی سیاسی دو رژیم، گرد هم آمده بودند، با حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به صورت جمعي بازداشت شدند.
چهره‌های شاخص بازداشت‌‌شدگان که اغلب از مبارزان سیاسی دوره پهلوی بوده‌اند به شرح زير است: محمد بسته‌نگار، حبيب‌الله پيمان، تقي رحماني، عليرضا رجايي، رضا رئيس‌طوسي، حسين رفيعي، نظام‌الدين قهاري، مرتضي كاظميان، محمد محمدي‌اردهالي، سعيد مدني، محمد ملكي، مرضيه مرتاضي‌لنگرودي(همسر پيمان)، فاطمه‌ گوارايي،‌ دکتر قهاری، احمد زيدآبادي، محمد محمدي گرگاني، علی محمدی(پدرزن و برادر زيدآبادي)، بهمن رضاخانی، ناصر هاشمي و بهروز طیرانی. در ۲۳اسفند همان سال، ۹ نفر آخر آزاد شدند.

🔻دستگیری‌های زنجیره‌ای فعالین موسوم به ملی‌_مذهبی‌ در تهران و سایر استان‌ها تا حدود ۴۰نفر تا فروردین ۱۳۸۰ ادامه یافت و هاشم صباغیان(وزیر کشور دولت موقت)، صدرحاج سيدجوادي(عضو شورای انقلاب، وزیر کشور و دادگستری دولت بازرگان)، خسرو منصوريان، محمود توسلي، ابوالفضل بازرگان(برادر زاده‌ي مهندس بازرگان) غلامعباس توسلي(جامعه‌شناس) و بني‌اسدي در تهران، و به نیابت از دادگاه انقلاب تهران، دكتر غروي و مسكين در استان اصفهان و دكتر فرزدي(عضو شوراي مركزي نهضت آزادي و استاد دانشگاه تبريز)، يحيايي، دكتر گوگاني و كيوانچهر توسط دادگاه‌های انقلاب شهرستان‌های مربوطه دستگیر و به تهران منتقل شدند.

🔻پیش از آن نیز، زنده‌یاد مهندس‌عزت الله سحابي، مرحوم هدي صابر، رضا عليجاني(سردبير نشريه توقيف‌ شده‌ي ايران فردا) و حسن يوسفي اشكوري از دیگر اعضای جریان ملی- مذهبي بازداشت و در زندان به‌سر می‌بردند.

🔻دلیل دستگیری‌ها:

🔹#علی_مبشری رييس دادگاه انقلاب استان تهران، علت اصلي دستگيري‌ها را ناشی از اظهارات افرادي عنوان کرد كه قبلا دستگير شده بودند و گفت؛ "در صورت اثبات اتهامات با آنها برخورد مي‌شود".
🔹#روزنامه_جمهوری‌اسلامی در ستون «جهت اطلاع» نوشت: «بعضي از دستگير شدگان موسوم به ملي - مذهبي در بازجويي‌ها گفته‌اند طرحي را در دست اجرا داشته‌اند كه به‌موجب آن قرار بوده با ايجاد تضاد ميان مسئولان و تضعيف نهادها و دستگاههاي اداره كنندهً كشور، در وقت مناسب عده‌اي را مسلح نموده و قدرت را در دست بگيرند.»!!
🔹#حميدرضا_ترقي عضو شوراي مركزي جمعيت موتلفه‌ي اسلامي مدعی شد؛ این بازداشتها از سوي دستگاه قضايي در پي دسترسي اين دستگاه به اعترافات، اسناد و مداركي است كه از نيروهاي ملي -مذهبي به دست آمده است و اتهام آنها را طراحي براندازي نظام، از طريق دموكراتيك و با شيوه‌هايي خاص از طریق تجمعات،‌ اجتماعات و برنامه‌ريزي عنوان کرد!!

🔻در زمان بازداشت‌های فوق؛ سیدمحمد خاتمی، رییس‌جمهور، مرحوم هاشمی شاهرودی رییس قوه قضاییه، شیخ‌عباسعلي عليزاده، رييس كل دادگستري استان تهران و شیخ‌علی مبشری رییس دادگاه انقلاب تهران بودند.(ادامه دارد)
#زندانیان‌سیاسی #زندان‌_اوین #حقوق‌بشر #تاریخ‌نگاری #کارنامه #خاطرات

اکبر اعلمی و آذربایجان
@azarbayjan_alami
کانال اطلاع‌رسانی اعلمی
@alami_akbar
کارنامه سیاسی و اجتماعی اکبر اعلمی
@karnamehe_alami
✳️ واکنش اکبر اعلمی به بازداشت‌های زنجیره‌ای فعالان جریان موسوم به ملی-مذهبی در سال ۸۰-۷۹ -بخش پایانی

🔻بخشی از اعتراضات و پیگیری‌های به عمل آمده توسط اکبر اعلمی، در رابطه با دستگیری و بازداشت‌های زنجیره‌ای جمعی از فعالان وابسته به جریان موسوم به ملی-مذهبی به‌شرح زیر می‌باشد:

📌۱. نامه ۱۵۵ نماینده خطاب به رییس قوه‌قضاییه

در ۲۲ اسفند ۱۳۷۹، نمایندگان مجلس ششم، با نوشتن نامه سرگشاده‌ای خطاب به مرحوم شاهرودی، ریاست وقت قوه قضاییه که به امضای ۱۵۵ نماینده از جمله اینجانب رسیده بود و در صحن علنی قرائت گردید، خواستار رسيدگي رييس قوه‌ي قضاييه به دستگيري‌هاي اخير شدیم. مشروح نامه در لینک زیر درج شده است👇
https://www.isna.ir/news/8001-00892/

📌۲. بیانیه ۱۵۲ نماینده مجلس خطاب به ملت ایران

در ۲۳اسفند سال ۷۹ نیز با صدور بیانیه‌ای خطاب به ملت ایران که به امضای ۱۵۲ نماینده مجلس ششم رسیده بود به دستگیری‌های فله‌ای اعتراض گردید. هیات رییسه محلس ششم برخلاف آیین‌نامه داخلی مجلس از قرائت این بیانیه در صحن علنی خودداری ورزید👇
https://www.irna.ir/news/5664549/152
که با اعتراض امضاکنندگان بیانیه روبرو شد.👇
https://www.irna.ir/news/5664560

🔹مشروح پاسخ ۲۹ فروردین ۱۳۸۰، شیخ علیزاده رييس كل دادگستري استان تهران در جواب نامه‌ي ۱۵۵ نماينده مجلس، خطاب به رياست مجلس در لینک زیر موجود است.👇
https://www.isna.ir/news/8001-01911

📌۳. تعدادی از نمایندگان مجلس از جمله اینجانب نیز صرفا در راستای وظایف و سوگند نمایندگی، بطور جداگانه‌ای در نطق‌ها و مصاحبه‌های خود به این دستگیری‌ها اعتراض کردند که در ادامه به بخشی از موضع‌گیری‌های خودم اشاره خواهم کرد.

🔹شیخ‌ #علی_مبشری رییس وقت دادگاه انقلاب تهران در واکنش به اعتراضات نمايندگان مجلس ششم، به ویژه بیانیه و نامه حدود ۱۵۵ تن از آنها خطاب به ریاست قوه قضاییه و ملت ایران اعلام کرد؛ درصورت انتشار اسناد و مدارک مربوط به دستگیرشدگان، عده‌ای شرمنده می‌شوند.

📌۴. اعتراض اکبر اعلمی به بازداشت چهار تن از فعالان سیاسی تبریز
👈مشروح مصاحبه: ایسنا- سه‌شنبه ۲۱ فروردین ۱۳۸۰ و روزنامه حیات‌نو- چهارشنبه ۲۲ فروردین ۸۰
https://www.tg-me.com/karnamehe_alami/29
https://www.tg-me.com/karnamehe_alami/30
http://www.isna.ir/fa/news/8001-00791/

📌۵. اکبر اعلمی: در ادامه دستگیری‌های اخیر، چهارنفر از شخصیت‌های سیاسی استان آذربایجان‌شرقی(تبریز) تحت عنوان نیروهای ملی‌مذهبی دستگیر شدند.
https://www.tg-me.com/karnamehe_alami/31
👈مشروح مصاحبه: ایرنا- ۲۱ فروردین ۱۳۸۰
و روزنامه همبستگی - ۲۲ فروردین ۸۰

📌۶. اعتراض اکبر اعلمی به بازداشت برخی ملی‌_مذهبی‌‌ها در شبکه دو تلویزیون در مناظره با غلامحسین الهام در سال ۱۳۸۰
https://www.tg-me.com/کانال جدید اکبر اعلمی خط آزادگی/com.alami_akbar/1433
https://www.tg-me.com/karnamehe_alami/32
https://www.tg-me.com/karnamehe_alami/33

📌۷. اکبر اعلمی: كساني بايد شرمنده شوند كه با افكار و عقايد قرون وسطايي و اقدامات غيراصولي خود موجبات وهن نظام و تضعيف آن را فراهم مي‌سازند.
👈مشروح مصاحبه: ایسنا- ۲۹ فروردین ۱۳۸۰
www.tg-me.com/karnamehe_alami/36
www.isna.ir/news/8001-01953

📌۸. دادگاه انقلاب دلایل و مدارک خود را منتشر کند.
👈مشروح مصاحبه: نوروز- چهارشنبه ۲۹فروردین ۸۰
www.tg-me.com/karnamehe_alami/38

🔹دلایل دستگیری‌ها براساس بیانیه دادگاه انقلاب

دادگاه انقلاب استان تهران در ۳۱ فروردین ۱۳۸۰ با صدور اطلاعیه ای، اعلام کرد؛ براساس تحقيقات اسناد و اعترافات متهمان دستگير شده هدف آنها براندازي حكومت از راه نفوذ و تاثير گذاري ، ايجاد شكاف و اختلاف بين قواي كشور و تعرض به جايگاه رفيع رهبري بوده است و عناصر دستگير شده كه تحت عناوين نهضت آزادي و تشكلهاي ملي، مذهبي فعاليت مي‌كردند ، قصد داشتند يك مدل حكومت غربي را جايگزين كنند و براي نيل به اين نيت شوم ، مقاومت فعال و درنهايت مقاومت مسلحانه را در نظر قرار داده بود.
👈مشروح اطلاعیه در لینک‌های زیر درج شده است:
https://www.irna.ir/news/5591488
https://www.isna.ir/news/8002-00033

📌۹. کسانی باید شرمنده باشند که با عملکرد خود سبب وهن نظام شده‌اند
👈مشروح مصاحبه: روزنامه نوروز، ۴اردیبهشت ۸۰
https://www.tg-me.com/karnamehe_alami/40

📌۱۰. نباید منتقدان را بصورت فله‌ای بازداشت کرد.
👈مشروح مصاحبه: خبرگزاري ایسنا- ۱۳۸۰/۰۲/۱۰ و وبسایت شخصی:
https://www.tg-me.com/karnamehe_alami/41
https://www.tg-me.com/karnamehe_alami/42
www.isna.ir/news/8002-01810
B2n.ir/w73623

👈لینک‌ بخش اول:
https://www.tg-me.com/کانال جدید اکبر اعلمی خط آزادگی/com.alami_akbar/1889
#زندانیان‌سیاسی #زندان‌_اوین #حقوق‌بشر #تاریخ‌نگاری #کارنامه #خاطرات #فعالان_ملی‌مذهبی

اکبر اعلمی و آذربایجان
@azarbayjan_alami
کانال اطلاع‌رسانی اعلمی
@alami_akbar
کارنامه سیاسی و اجتماعی اکبر اعلمی
@karnamehe_alami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️ دومین نطق اعتراضی اکبر اعلمی به بازداشت سال۸۰ لقمانیان:
زمانی که در خانه خدا بودید، به خانه ملت تعرض شد.

اکبر اعلمی در اعتراض شدید به دستگیری #حسین_لقمانیان از نیروهای ملی_مذهبی، عضو شورای‌عالی سیاستگذاری ادوار تحکیم وحدت و رییس شاخه همدان جبهه مشارکت و نماینده همدان در مجلس ششم، خطاب به کروبی؛
📌زمانی که در خانه خدا بودید، به خانه ملت تعرض شد.
📌 "من به نمایندگی از سوی تمام نمایندگان می‌گویم، این نمایندگان نه از زندان می‌ترسند، نه از تیغ و درفش"
#زندانیان‌سیاسی #زندان‌_اوین #حقوق‌بشر #تاریخ‌نگاری #کارنامه #خاطرات #فعالان_ملی‌مذهبی
لینک مرتبط:
www.tg-me.com/karnamehe_alami/45

گزیده نطق‌های اعلمی
@notghe_alami
کانال اطلاع‌رسانی اعلمی
@alami_akbar
کارنامه حقوق بشری اکبر اعلمی
@karnamehe_alami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️🎥 اکبر اعلمی خطاب به کروبی: ما در مجلس مقلد هیچکس نیستیم، بلکه سخنگوی ملتیم و براساس تشخیص خود عمل می‌کنیم

🔻۱۳۸۰/۱۰/۱۱ دومین نطق اعتراضی اکبر اعلمی نماینده تبریز به دومین بازداشت حسین لقمانیان، از نیروهای ملی_مذهبی، عضو شورای‌عالی سیاستگذاری ادوار تحکیم وحدت و رییس شاخه همدان جبهه مشارکت و نماینده همدان در مجلس ششم

📌"درحضور نمایندگان به رهبری هم گفتم؛ ما در مجلس مقلّد هیچکس نیستیم، نه مقلد شورای نگهبانیم، نه مقلّد قوه قضاییه و نه هیچ مقام دیگر، بلکه سخنگوی ملتیم و براساس تشخیص خود عمل می کنیم
📌ما نیامده‌ایم اینجا مجامله و مداهنه کسی را بگوییم.
#زندانیان‌سیاسی #زندان‌_اوین #حقوق‌بشر #تاریخ‌نگاری #کارنامه #خاطرات #فعالان_ملی‌مذهبی

گزیده نطق‌های اعلمی
@notghe_alami
کانال اطلاع‌رسانی اعلمی
@alami_akbar
کارنامه حقوق بشری اکبر اعلمی
@karnamehe_alami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️🎥 اکبر اعلمی در اعتراض شدید به دستگیری #حسین_لقمانیان نماینده وقت همدان در مجلس ششم و از نیروهای ملی_مذهبی؛ این نمایندگان نه از زندان می‌ترسند، نه از تیغ و درفش

🔻۱۳۸۰/۱۰/۱۱ دومین نطق اعتراضی اکبر اعلمی نماینده تبریز به دومین بازداشت حسین لقمانیان، از نیروهای ملی_مذهبی، عضو شورای‌عالی سیاستگذاری ادوار تحکیم وحدت و رییس شاخه همدان جبهه مشارکت و نماینده همدان در مجلس ششم

📌"من به نمایندگی از سوی تمام نمایندگان می‌گویم، این نمایندگان نه از زندان می‌ترسند، نه از تیغ و درفش"
📌ما همان ترکش خوردگان جبهه‌ایم، مرگ را خورديم و اکنون زنده‌ایم.
#زندانیان‌سیاسی #زندان‌_اوین #حقوق‌بشر #تاریخ‌نگاری #کارنامه #خاطرات #فعالان_ملی‌مذهبی

گزیده نطق‌های اعلمی
@notghe_alami
کانال اطلاع‌رسانی اعلمی
@alami_akbar
کارنامه حقوق بشری اکبر اعلمی
@karnamehe_alami
کانال جدید اکبر اعلمی/خط آزادگی pinned «✳️ «فرقی میان دوغ و دوشاب نیست»! سلام به منظور شناخت هرچه بیشتر علاقمندان از سوابق و مواضع اکبر اعلمی و دسترسی آسان به آن، از این پس زندگینامه، خاطرات، سوابق و کارنامه قابل دسترس ایشان در مجلس (شامل؛ متن سوالات، نطق‌ها، تذکرات، اخطارها، نامه‌ها، طرح‌های ارایه،…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️ واکنش اعلمی به گرگ نامیدن نمايندگان توسط رييس کل دادگستری استان تهران و قطع میکروفن وی

در پي اظهارات عليزاده، رييس كل دادگستري استان تهران که گفته بود برخی نمایندگان گرگ در لباس میش‌اند، اكبر اعلمي، نماينده‌ي مردم تبریز خطاب به رييس مجلس گفت: عليزاده در حدي نيست كه شما پاسخ او را بدهيد. اين اتهامات براي چندمين بار است كه تكرار مي‌شود اما متأسفانه پاسخ مناسب به آن داده نشده است. او به مجلس و مردم توهين مي‌كند.
مگر علیزاده معيار تشخيص گرگ از ميش است. آيا درست است كه من هم بگويم بعضي از مسئولین قوه قضاییه و قضات گرگ در لباس ميش‌اند؟
...در پي بيان اين سخنان و دو بار تذكر رييس مجلس، ميكروفون قطع شد. اين در حالي بود كه بسياري از نمايندگان اعلمي را به خاطر تذكرش تشويق كردند.
وقتي ميكروفون قطع شد و اعلمي هنوز در حال ادامه‌ي صحبت‌هايش بود با اعتراض محمدي نماينده‌ي سلسله و دلفان مواجه شد كه اين امر باعث واكنش نمايندگان نسبت به سخنان محمدي شد.
👈مشروح خبر: ایسنا، ۲۶اردیبهشت ۱۳۸۰
www.isna.ir/news/8002-05301
#تاریخ‌نگاری #خاطرات #مطبوعات

گزیده نطق‌های اکبر اعلمی
@notghe_alami
کانال جدید #اکبر_اعلمی
@alami_akbar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️ وقتي ملت را تضعيف می‌کنید، آیا اقتدار ملی موضوعیت دارد؟

اکبر اعلمی در ۲۶اردیبهشت ۱۳۸۰ در مجلس ششم: آن فردی که اعلام می‌کند؛ اقتدار ملي، اقتدار ملي یعنی چی؟ شما وقتي ملت را تضعيف می‌کنید، اصلا اقتدار ملی نيز موضوعیت پیدا می‌کند؟
اینکه اعلام می‌کنید؛ تضعيف نظام، تضعيف نظام یعنی چه؟ آيا نظام چیزی بجز قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضائیه است؟
کروبی: اقتدار ملی یعنی همه کنار هم
#تاریخ‌نگاری #خاطرات #اقتدار_ملی #نظام #تضعیف_نظام

گزیده نطق‌های اکبر اعلمی
@notghe_alami
کانال جدید #اکبر_اعلمی
@alami_akbar
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔘مشروح کامل اولین نطق اعتراضی اعلمی به بازداشت لقمانیان در سال۷۹: اگر وضع به همین منوال ادامه یابد، نمایندگان نیز ساکت نخواهند نشست/ ... موجیم که آسودگی ما عدم‌ ماست

🔻#اعلمی درجلسه علنی مجلس به بازداشت #لقمانیان نماینده همدان اعتراض کرد.

📌پشت سر  نمایندگان شمشیری بنام شورای نگهبان وقوه قضائیه قرار داده‌اند و می‌گویند "مواظب باشید بعد از دوره نمایندگی، ممکن است ردصلاحیتتان کنند".
نماینده‌ای که چنین فشاری را پشت سر خود می‌بیند، می‌تواند آزادانه اظهارنظر کند؟
📌 امروز #لقمانیان را در خانه‌اش گرفته‌اند. این کار به شان مجلس لطمه می‌زند. 
با این رویه، ما مجلسی مرعوب خواهیم داشت و اگر وضع این گونه ادامه یابد، نمایندگان ساکت نمی‌نشینند.
اعلمی که سخنانش با فریاد "احسنت" نمایندگان همراهی می‌شد ، ادامه داد: این شتری است که درخانه همه نمایندگان می‌خوابد. هیات رییسه مجلس به وظیفه قانونی خود عمل کند، وگرنه ما هم واکنش نشان خواهیم داد.

👈مشروح خبر: ایرنا- ۹بهمن ۷۹
www.irna.ir/news/5658483
http://B2n.ir/z71226
#تاریخ‌نگاری #خاطرات #حقوق_بشر

گزیده نطق‌های اعلمی
@notghe_alami
کانال جدید اعلمی
@alami_akbar
✳️ تذکر اکبر اعلمی و ۸ نماینده مجلس هفتم، به وزرای اطلاعات و کشور در اعتراض به برخورد با تجمع زنان در میدان هفت تیر تهران

در ابتدای جلسه علنی روز سه‌شنبه ۳۰خرداد ۱۳۸۵، تذکرات نمایندگان مجلس هفتم به مسئولان اجرایی قرائت شد. در این میان #اعلمی نماینده تبریز، #تابش نماینده اردکان، #پورفاطمی نماینده دشتی، #پیرموذن نماینده اردبیل، #صدیقی نماینده بناب، #علیخانی نماینده قزوین، #قمی نماینده پاکدشت، #قنبری نماینده ایلام و #گرامی‌مقدم نماینده بجنورد، در تذکری به وزرای #کشور و #اطلاعات خواستار رسیدگی به علت برخورد با تجمع عصر روز ۲۲خرداد در میدان هفت‌تیر تهران، در حمایت از حقوق زنان شده و بر لزوم رعایت ق.اساسی و قانون مربوط به حقوق شهروندی در خصوص دستگیرشدگان تأکید کردند. به گفته وزیر دادگستری ۷۰ تن بازداشت شده بودند.
🔹مشروح خبر: همشهری ۳۱خرداد
www.hamshahrionline.ir/news/593
👈روزنامه رسمی ۲۶تیر ۱۳۸۵- مشروح مذاکرات مجلس- جلسه ۲۳۱- ۳۰خرداد ۸۵

#حقوق‌بشر #تاریخ‌نگاری #کارنامه #خاطرات #زندان‌اوین #زنان
#زندانیان_سیاسی #حقوق_شهروندی

کانال رسمی اعلمی
@alami_akbar
کارنامه حقوق بشری اعلمی
@karnamehe_alami
✳️ سوال ۴ نماينده از وزير اطلاعات؛ با وجود هماهنگي به عمل آمده چرا بازديد از بند ۲۰۹ اوين ميسر نشد؟

اکبر اعلمی نماینده تبریز، اسماعیل گرامی مقدم نماینده بجنورد، محمدرضا تابش نماینده اردکان و ولی الله شجاع پوریان نماینده بهبهان از محسنی اژه‌یی وزیر اطلاعات که بناست در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مطرح شود، پرسیده‌اند:
در این بازدید و در دیدار با برخی زندانیان مشخص شد که در بند ۲۰۹ این زندان برخی از بندهای ماده واحده قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی توسط ماموران اطلاعات نقض می شود، چرا؟
علی رغم هماهنگی‌های به‌عمل آمده پاسخ فرمایید مبنای قانونی این عدم همکاری چه بوده است؟
مشروح خبر: 👈خبرگزاری ایسنا، یکشنبه/ ۵ شهریور ۱۳۸۵ / کدخبر: 8506-02553
https://www.isna.ir/news/8506-02553
👈روزنامه اعتماد، دوشنبه ۶ شهریور ۱۳۸۵، شماره ۱۱۹۷
http://www.magiran.com/npview.asp?ID=1186613
#حقوق‌بشر #زندانیان #تاریخ‌نگاری #کارنامه #خاطرات #زندان‌اوین #بند۲۰۹
#زندانیان_سیاسی #حقوق_شهروندی

کانال رسمی اکبر اعلمی
@alami_akbar
کارنامه حقوق بشری اکبر اعلمی
@karnamehe_alami
✳️ این شاه است که در روز قیامت گریبان مرا چسبیده و سوال خواهد کرد که چرا چنین مقایسه ناروائی کرده ای!؟(قسمت اول)

👈بازنشر خاطره‌ جالبی که در تاریخ ۱۳۹۱/۰۶/۲۸ در وبسایت پیشین اکبر اعلمی منتشر شده است:

🔻پس از آنکه نماینده وزارت اطلاعات در زندان اوین، مانع از بازدید ما از #بند۲۰۹ شد، وزیر اطلاعات را به مجلس فراخواندیم و ادامه ماجرا:
... چندی بعد حجت الاسلام #اژه‌ای وزیر وقت اطلاعات باتفاق چند تن از معاونین و مدیران وزارتخانه در اوایل شهریور سال ۱۳۸۵ در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم حضور یافت تا به پرسش مذکور پاسخ دهند.
از میان امضاکنندگان سوال مورد اشاره تنها آقای #تابش نماینده اردکان در کمیسیون غایب بود.

🔻پس از آن که #گرامی‌مقدم نقطه نظرات خود را مطرح کرد، نوبت به اینجانب رسید. لذا خطاب به آقای #اژه‌ای گفتم اگر یادتان باشد روزی که از سوی آقای #احمدی‌نژاد به عنوان وزیر اطلاعات به مجلس معرفی شدید و جهت معرفی برنامه های خود در این کمیسیون حضور یافتید از شما پرسیدم که آیا به قانون احترام به #حقوق_شهروندی و حقوق اساسی مردم به شرح مندرج در قانون اساسی اعتقاد دارید یا خیر و اگر پاسختان مثبت است توضیح دهید که آیا پس از انتصاب در سمت وزیر اطلاعات مانع از تکرار حوادث تلخی مانند #قتل‌های_زنجیره‌ای و بگیر و ببندهای غیرقانونی خواهید شد یا نه؟
پاسخ دادید: "من به بخش هائی از قانون احترام به حقوق شهروندی و حقوق اساسی مندرج در قانون اساسی اعتقاد ندارم اما نسبت به همه آنها التزام عملی کامل دارم".
بنده هم به شما گفتم همین که به اجرای قوانین التزام دارید برای ما کافیست، اما در همین جا تاکید می‌کنم که اگر در عمل نتوانید این ادعا را ثابت کنید اولین نماینده‌ای خواهم بود که شما را جهت #سوال و #استیضاح به مجلس احضار می کند!

🔻اکنون پس از بازدید از زندان اوین به این نتیجه رسیده‌ایم که وقت سوال کردن از شماست حالا بفرمائید که چرا به مفاد مذکور در قانون احترام به حقوق شهروندی در برخورد با زندانیان سیاسی بند ۲۰۹ ملتزم نیستید و چرا مانع از بازدید نمایندگان مجلس از #بند۲۰۹ شده‌اید؟ و در ادامه با طرح کامل سوال مطرح شده به صورت مصداقی به بعضی از موارد نقض قانون احترام به حقوق شهروندی اشاره کرده و در خاتمه علت مرگ #اکبر_محمدی همزمان با بازدید هیات از زندان اوین را از ایشان جویا شدم.

🔻آقای #اژه‌ای پاسخ خود را این گونه آغاز کرد: «ببینید! یک زمان ما موافق بازدید و گفتگوی شما یا مسئولان دیگر با یک یا چند زندانی سیاسی در بند ۲۰۹ هستیم اما بازپرس پرونده مخالف است. گاهی ممکن است که بازپرس موافق باشد اما ما مخالف باشیم. گاهی نیز هم ما و هم بازپرس مخالف است و البته بعضی وقت ها هم ممکن است که هم ما و هم ...».
در این جا سخنان آقای اژه‌ای را قطع کرده و خطاب به او گفتم؛ «این پاسخ پرسش من نیست و شما بجای این که در توجیه عملکرد نادرست خود صغرا و کبرا بچینید بفرمائید که در این کشور چندتا شاه وجود دارد؛ ...، #احمدی‌نژاد هم ادعا می‌کند که مملکت گل و بلبل است؛ #وزیر_دادگستری ساز همراه کوک می کند، آیت الله #شاهرودی مدعی است همه جا قانون مراعات می‌شود و لذا با اطمینان اجازه بازدید از همه بندهای اوین را صادر می‌کند؛ رئیس سازمان زندان ها چیز دیگر می‌گوید و حالا شما هم برای توجیه اقدامات خود فلسفه می‌بافید»!

🔻سخنانم که به اینجا رسید، آقای #اژه‌ای به شدت برآشفته شد و با چهره‌ای کاملا بر افروخته ایستاد و در حالیکه با عصبانیت انگشت اشاره‌اش را با حالتی آمرانه و تهدید امیز رو به من بالا و پائین می برد با تندی هرچه تمام گفت؛ «من به شما اجازه نمی‌دهم که سران و مسئولان این کشور را با "شاه" مقایسه کنید».
باتوجه به اینکه در قاموس بعضی از سیاسیون از جمله دستگاه اطلاعاتی کشور، #احضار_وزیر_اطلاعات به مجلس، آن هم وزیری در سطح آقای #اژه‌ای، عملی ناخوشایند، نامانوس و نامتعارف و یک بدعت خطرناک و جسورانه محسوب می شد، شاید ایشان می پنداشت که از این طریق می‌تواند مرا به عقب‌نشینی و انفعال وادار کرده و مانع از ادامه یافتن چنین بدعتی شود، اما سخت در اشتباه بود، زیرا راقم نیز در واکنش به رفتار تهدیدامیز و پرخاشگرانه وی از جای خود برخاسته و با صدای بلند در پاسخ به او گفتم: «...صدایتان را پائین بیاورید. با توجه به عملکرد بعضی از شماها و خدشه ای که به باورها و اعتقادات مردم وارد ساخته اید، این شاه است که در روز قیامت یقه مرا می چسبد و از من سوال خواهد کرد که چرا چنین مقایسه ناروائی کرده ای»!؟ (ادامه دارد)

👈 لینک قسمت پایانی:
https://www.tg-me.com/کانال جدید اکبر اعلمی خط آزادگی/com.alami_akbar/1904

کانال رسمی اکبر اعلمی
T.me/کانال جدید اکبر اعلمی خط آزادگی/com.alami_akbar
کارنامه حقوق بشری اکبر اعلمی
@karnamehe_alami
✳️ این شاه است که در روز قیامت گریبان مرا چسبیده و سوال خواهد کرد که چرا چنین مقایسه ناروائی کرده ای!؟(قسمت پایانی)

🔻با این سخنم حجت‌الاسلام اژه‌ای عصبانی‌تر شد و با داد و فریاد بیشتر به رفتارهای تهدیدگونه خود ادامه داد. بنده هم کوتاه نیامده و در واکنش به داد و فریادهای وزیر اطلاعات خطاب به او گفتم؛ «....فکر کرده‌اید که من هم #کرباسچی هستم که با یک تهدید و داد و فریاد از میدان به در شوم، این انقلاب محصول زحمات و جانفشانی‌های کسانی است که بنده هم یکی از کوچکترین آنها هستم اما حالا شما آنرا ملک طلق خود می‌پندارید و ...»!

🔻مناقشه و مشاجره لفظی میان راقم و #وزیر_اطلاعات دقایقی همچنان ادامه یافت و وقتی اوضاع خیلی بحرانی شد و هر دو خشمگینانه بر سر هم فریاد می زدیم، آقایان #گرامی‌مقدم، #شجاعپوریان و #نوروززاده امضاکنندگان سوال از وزیر اطلاعات بنا بدلایلی ترجیح دادند که سریعا کمیسیون را ترک کنند، اما چند نفر از اعضای کمیسیون مانند آقایان؛ #شیخ‌قدرت_علیخانی، #آشوری و #جهانگیرزاده(هردو از مدیران پیشین اطلاعات) و معاونین و مدیران وزارت اطلاعات دور ما را گرفته و تلاش می‌کردند با میانجیگری‌های خود آبی بر آتش خشم هر دو طرف ریخته و ما را آرام کنند، با این وصف در چنین شرایطی آقای #علاءالدین_بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی در اقدامی نامتعارف و دور از انتظار به جانبداری از وزیر اطلاعات پرداخت و اظهارات عیر مسئولانه‌ای را ایراد کرد که با واکنش تند بنده مواجه شد و خطاب به او گفتم که اگر امثال شما شان نمایندگی و ریاست کمیسیونی مانند امنیت ملی و سیاست خارجی را رعایت می کردید اکنون یک وزیر به خود اجاره نمی داد که به یک نماینده پرسشگر عضو این کمیسیون این چنین جسارت کرده و با داد و بیداد و بالا و پائین بردن دستش او را تهدید کند!

🔻از این پس موضع آقای #بروجردی و لحن و رفتار آقای #اژه‌ای تغییر یافت و لبخند بر لبان هر دو نقش بست و در ادامه آقایان #بروجردی، #شیخ‌قدرت_علیخانی، #جهانگیرزاده و #آشوری از ما خواستند که با یکدیگر روبوسی و آشتی کنیم، اما بنده هرگونه آشتی و مصالحه را به متعهد شدن وزیر اطلاعات به دو شرط زیر موکول کردم:
۱. وزیر اطلاعات هرچه زودتر زمینه بازدید از بند ۲۰۹ را برای ما فراهم سازد.
۲. دیگر به خود اجازه ندهد که در مجلس با بالا و پائین بردن تهدیدآمیز انگشت اشاره‌اش نماینده‌ای را مخاطب قرار دهد.
وزیر با لبخند، از این دو پیش شرط استقبال کرد، رئیس کمیسیون و یکی از معاونین وزیر اطلاعات بجای او قول دادند که دو شرط مزبور مراعات شود، لاجرم یکدیگر را در آغوش گرفته و صورت هم را بوسیدیم. از ان تاریخ ظاهرا روابط میان بنده و وزیر اطلاعات بسیار گرمتر از گذشته شد اما وعده انها مبنی بر آماده کردن بستر مناسب برای بازدید از بند ۲۰۹ هرگز فراهم نشد!

🔻از این رو در حالیکه آقایان؛ #گرامی‌مقدم، #شجاعپوریان و #نوروززاده امضای خود از سوال از وزیر اطلاعات را پس گرفتند(اینجا، اینجا و اینجا)، اما بنده و آقای #تابش به هیات رئیسه اعلام کردیم که از پاسخ وزیر اطلاعات در کمیسیون قانع نشده‌ایم و لذا لازم است که ایشان در صحن علنی به پرسش های مطرح شده پاسخ دهند و این سوال در ۱۵آبان ۱۳۸۵، جلسه ۲۷۰ مجلس هفتم، فقط بنام ما دو نفر اعلام وصول شد(اینجا، اینجا و اینجا). اما باتوجه به تراکم سوال های نمایندگان، عمر مجلس هفتم کفاف نداد تا این سوال در صحن علنی نیز مطرح شود! (اینجا و اینجا و اینجا).

🔻طرفه آن که؛ این قبیل تنش‌ها و مشاجرات و تحمل سختی‌های پشت پرده بخاطر انجام وظایف اخلاقی و انسانی، مصداق مشت نمونه خروار است و گرچه ممکن است سرانجام به اعلام عدم صلاحیت یک فرد از سوی حکومت منجر شود، اما نهایتا به خاطره و نوعی رضایتمندی تبدیل می شود؛ مشروط بر این که برای بعضی از تازه به دوران رسیده‌های سیاست و یا گروهی غافل از حقایق و واقعیت‌های پشت پرده، دوغ و دوشاب یکسان نباشد و یا از این که همچنان مصرّ بر حفظ استقلال فکری خود بوده و می‌خواهیم به تشخیص خود عمل کنیم، مورد شماتت آنان قرار نگیریم!

👈مشروح خاطره: آرشیو وبسایت پیشین اکبر اعلمی که در سال ۱۳۹۱ از دسترس خارج شد.👇👇
تاریخ انتشار : ۱۳۹۱/۰۶/۲۸ |
👉 https://web.archive.org/web/20120930204317/http://www.akbaralami.com/Public/ContentBody.aspx?ContentID=4679
#حقوق‌بشر #تاریخ‌نگاری #کارنامه #خاطرات #زندان‌اوین #زندانیان_سیاسی #حقوق_شهروندی #بند۲۰۹

😊لینک قسمت اول:
https://www.tg-me.com/کانال جدید اکبر اعلمی خط آزادگی/com.alami_akbar/1903

کانال رسمی اکبر اعلمی
T.me/کانال جدید اکبر اعلمی خط آزادگی/com.alami_akbar
کارنامه حقوق بشری اکبر اعلمی
@karnamehe_alami
همزمان با دولت احمدی‌نژاد، پس از انتشار کاریکاتور جنجالی روزنامهٔ ایران در ۲۲اردیبهشت ماه ۱۳۸۵، در ۲خرداد۸۵ دامنهٔ اعتراضات برای محکوم کردن آن علاوه بر شهرهای مختلف آذربایجان به تهران نیز کشیده شد.
در تبریز تظاهرات از سمت دانشگاه تبریز و میدان نماز آغاز و به سمت استانداری آذربایجان‌شرقی ادامه پیدا کرد.
در اثر عدم موضع‌گیری و اقدام به موقع و بی‌تدبیری برخی از مدیران ملی و استانی وقت، این تظاهرات مسالمت‌آمیز در #تبریز، #اردبیل، #ارومیه، #مشکین‌شهر و #نقده به خشونت کشیده شد و علاوه بر خرابی‌ها، طبق گزارش #پورمحمدی وزیر وقت کشور در پاسخ به سوال اعلمی، ۱۸۲۵ نفر دستگیر، ۱۸۳ نفر مجروح و ۵ نفر کشته برجای گذاشت که چهارنفر از کشته‌شدگان به اسامی؛ آذریون، اسمزاده، فتحی‌پور، قاسمی مربوط به #نقده بود.
ایراد نطق اعتراضی در ۳خرداد ۸۵، اولین واکنش #اکبر_اعلمی به این برخوردها بود.
#زندانیان #حقوق‌بشر #تاریخ‌نگاری #زندانی_سیاسی #کارنامه #خاطرات #آذربایجان #ناآرامی

کانال رسمی اعلمی
@alami_akbar
گزیده نطق‌های اکبر اعلمی
@notghe_alami
اعلمی و آذربایجان
@azarbayjan_alami
کارنامه حقوق بشری اعلمی
@karnamehe_alami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔘 توصیف الیگارشی و شارلاتانیسم سیاسی در ۳دقیقه پایانی نطق تاریخی اعلمی در حضور خاتمی

🔻 ۳دقیقه بخش پایانی نطق تاریخی اکبر اعلمی که در سال ۱۳۸۱ در مجلس ششم و در حضور خاتمی رییس‌جمهور وقت ایراد شده، به رغم گذشت ۲۳سال از ایراد آن، همچنان تبیین کننده #الیگارشی و #شارلاتانیسم_سیاسی در کشور و روابط و مناسبات و شیوه فعالیت و رقابت‌های سیاسی ۴۵ساله حاکم در میان جناح‌ها و جریانات سیاسی کشور و اشخاص و گروه‌هایی است که در فصل انتخابات فعال شده و از #حقوق_مردم و #تغییر دم می‌زنند، لیکن در عمل به‌ هیچ چیز جز رسیدن به قدرت و مقام و تقسیم و توزیع انحصاری آن میان باندهای ثابت و تکراری اعتقادی ندارند.

🔻متاسفانه مردم با وجود تجربه فراوان، همچنان فریب اعضای این الیگارشی و شارلاتان‌های سیاسی را خورده و پس از فریب خوردن  آه و فغان سرمی‌دهند!

گزیده نطق‌های اکبر اعلمی
@notghe_alami
کانال رسمی اعلمی
@alami_akbar
2024/05/31 07:48:52
Back to Top
HTML Embed Code: