Telegram Group Search
#اخبار #شماره_دوم
#نفیسه_پیرهادی #محمد_نوروزی

از خانه تکانی تا افتخارآفرینی

نادری برنده جایزه کارکنان برجسته سال شد
به گزارش آنتروپی، در مراسم تقدیر از برگزیدگان انجمن دانشگاه صنعتی شریف SUTA در سال ۲۰۲۰ میلادی که در روز شنبه، نوزدهم مهرماه ساعت ۱۹:۳۰ به وقت ایران برگزار شد، مهرنوش نادری، مسئول آزمایشگاه شیمی تجزیه ۲ و آنالیز دستگاهی به پاس بیش از ۳۰ سال خدمات شایسته و صادقانه برنده جایزه کارکنان برجسته سال شد.

🔸️@entropymag🔸️
#پرونده #شماره_دوم
#سروش_فدایی‌تهرانی

مدت زمان غیرواقعی آزها، بلای جان انتخاب واحد دانشجویان

مدت زمان آزمایشگاه‌ها همواره گستردگی‌های زیادی داشته و شاید هیچکس دقیق نداند جلسات آزی که در انتخاب واحد برداشته، چقدر طول می‌کشد.این موضوع هر چند اتفاق عجیب و غریبی در دروس عملی دانشگاه به حساب نمی‌رود اما حالا با مجازی شدن آزمایشگاه‌ها مانند واحدهای نظری، تایم جلسات آن‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته ولی با این حال همچنان ساعات نسبتاً طولانی‌شان در برنامه‌های درسی به قوت قبل باقی است و دانشجویان شیمی را از برداشتن واحدهای فراوانی به علت تداخل زمانی محروم کرده است.

🔸@entropymag🔸
#معرفی_آزمایشگاه #شماره_دوم
🖋#مصطفی_نجاتی

آزمایشگاه تجزیه زیست محیطی و بیولوژیکی

درست
در پشت آکواریم دانشکده شیمی، آزمایشگاه تحقیقاتی دکتر باقری، استاد ممتاز دانشگاه صنعتی شریف یا همان آزمایشگاه تجزیه زیست محیطی و بیولوژیکی قرار دارد. هدف اصلی پژوهش‌های این آزمایشگاه، اندازه‌گیری مقادیر بسیار کم و گسترش روش‌های دستگاهی می‌باشد. رویکردهای موردنظر آزمایشگاه در راستای روش‌های ریز استخراج برای پیشبرد اهداف و رسالت شیمی سبز و مصرف هرچه کمتر و یا حتی استفاده نکردن از حلال‌های آلی است.

🔸@entropymag🔸
📣 #شماره_سوم، سال نخست
💫 بی نظمی یک نظم کشف نشده است !

شنبه دهم آبان‌ماه ۱۳۹۹
منتظر شماره جدید آنتروپی باشید.


🔸@entropymag🔸
دوهفته نامه آنتروپی-شماره سوم.pdf
914.2 KB
آنچه در #شماره_سوم میخوانیم:
#سرمقاله
✍🏻 بحران مجازی

#یادداشت
🗒 ترم مجازی؛ توفیق اجباری یا بلای دامن‌گیر

#پرونده
📂 مجازی؛
کلید واژه دایر کردن کلاس در تعطیلات!

#معرفی_آزمایشگاه
🔬آزمایشگاه کاتالیست های معدنی

#علم‌و‌تکنولوژی
🏅شرودینگر؛ مردی با طیفی از توانمندی‌ها!

#اخبار
🗞 گزارش؛ شریف-نوبل شیمی برگزار شد
نشست معاونت دانشجویی با فعالان دانشکده

🔸@entropymag🔸
#سرمقاله #شماره_سوم
🖋#مصطفی_نجاتی

بحران مجازی

این
روزها همه ما به دنبال همه‌گیری کرونا مجبور به گذراندن کلاس‌ها به صورت مجازی هستیم اما با توجه به اینکه در دومین ترم مجازی قرار داریم، متأسفانه شاهد زورگویی‌هایی جدیدی متناسب با آموزش مجازی از سوی برخی استادان دانشگاه هستیم.

🔸@entropymag🔸
#پرونده #شماره_سوم

"مجازی"، کلید واژه دایر کردن کلاس در تعطیلات!

دایر
بودن یا نبودن کلاس‌های درس در روزهای تعطیل موضوعی است که نه تنها به محل بحث در میان دانشجویان دانشکده شیمی تبدیل شده بلکه به بسیاری از محافل دانشگاهی در داخل دانشگاه شریف و خارج آن نیز کشیده شده است. این روزها برنامه‌های درسی درست مثل ترم پیشین مجازی ارائه می‌شود و همین موضوع باعث شده تا برخی از اساتید نپذیرند که کلاس‌های غیرحضوری خود را در تعطیلات رسمی، برگزار نکنند.

🔸@entropymag🔸
#علم‌و‌تکنولوژی #شماره_سوم
🖋#پریناز_ناصحی

شرودینگر؛ مردی با طیفی از توانمندی‌ها!

اروین شرودینگر در سال 1887 در وین اتریش متولد شد. پس از دریافت مدرک دکترای شیمی قصد کرد که همه زندگی خود را به نقاشی به سبک ایتالیایی بپردازد اما پس از مدتی به شغل پدرش که گیاه‌شناس بود علاقمند شد و به تحقیق و بررسی در این زمینه پرداخت و نتایج مطالعاتش را در مجموعه‌ای با عنوان تکامل نسل گیاهان به چاپ رساند. از طرفی شرودینگر به زبان آلمانی که زبان مادری‌اش بود نیز بسیار علاقه داشت و شعر و ادبیات کهن آلمانی را ستایش می کرد سر انجام چند سال را در موسسه‌ای به عنوان دستیار تحقیقاتی کار کرد اما با شروع جنگ جهانی به ارتش اتریش-مجارستان پیوست و در ایتالیا به عنوان افسر توپخانه خدمت کرد.

🔸@entropymag🔸
#معرفی_آزمایشگاه #شماره_سوم
🖋#امیررضا_ارباب‌صادقی

آزمایشگاه دکتر باقرزاده

در ضلع غربی دانشکده شیمی، آزمایشگاه‌‌هایی را می‌بینیم که در گذشته نه چندان دور کلاس درس بوده و امروز تبدیل به آزمایشگاه تحقیقاتی شده‌اند؛ یکی از آنها که آزمایشگاه کاتالیست‌های معدنی نام‌ دارد متعلق به دکتر باقرزاده و گروه تحقیقاتی اوست.
ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

🔸@entropymag🔸
#یادداشت #شماره_سوم
🖋#محمد_نوروزی

ترم مجازی؛ توفیق اجباری یا بلای دامن‌گیر؟

با
افزایش شمار مبتلایان در کشور طی روزهای گذشته و کاهش نرخ درمان به ۶ درصد، بعید است بتوان نیمسال تحصیلی دوم ۱۳۹۹-۱۴۰۰ را فرصتی برای حضور دانشجویان در کلاس درس متصور شد. حال که بیش از ۸ ماه از شیوع بیماری کووید -۱۹ در کشور و به دنبال آن، شکل‌گیری سبک جدیدی از آموزش در بستر فضای مجازی می‌گذرد، بهتر است نگاهی به کارنامه آموزش مجازی در این بازه زمانی بیاندازیم.
ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

🔸@entropymag🔸
📣 #شماره_چهارم، سال نخست
💫 بی نظمی یک نظم کشف نشده است !

یکشنبه بیست و پنجم آبان‌ماه ۱۳۹۹
منتظر شماره جدید آنتروپی باشید.

🔸@entropymag🔸
دوهفته نامه آنتروپی-شماره چهارم .pdf
916.6 KB
آنچه در #شماره_چهارم میخوانیم:
#سرمقاله
✍🏻 سخنی با ورودی‌ها

#یادداشت
🗒 بحران در مدیریت بحران

#پرونده
📂 صنف بی‌شورا

#مصاحبه
🗣 دکتر جمشیدی در گفت‌وگو با آنتروپی؛
آشنایی با شیمی محاسباتی و جزییات مدرسه شیمی محاسباتی

#اخبار
🗞 گـزارش فعالیت شـورای صنفی؛
چـراغ امـور رفاهـی همچنـان روشن است!

🔸@entropymag🔸
#سرمقاله #شماره_چهارم
🖋#مصطفی_نجاتی

سخنی با ورودی‌ها

به
همه شما دانشجویان ورودی ورودتان به دانشکده شیمی را تبریک می‌گویم. شروع مجازی شما کم و کاستی‌هایی به دنبال خود خواهد داشت. ورود به این شکل به دانشگاه باعث شکل نگرفتن و یا دیر شکل گرفتن رابطه شما و دانشگاه می‌شود.

باید توجه داشته باشید که دانشگاه قرار نیست تنها محل درس و نمره باشد. تفاوت بزرگ دانشگاه و مدرسه همین نکته است. در دانشگاه با طیف‌های گوناگون افراد و استادان معاشرت و برخورد خواهید داشت و در دانشگاه است که شما تعامل با دیگران را یاد خواهید گرفت اینکه چگونه با کسی موافقت یا مخالفت کنیم و یا چگونه کسی را نقد کنیم و به چالش بکشیم. نکته‌ای که اندازه نمره‌های شما اهمیت خواهد داشت گذار از یک دانش‌آموز وابسته به خانوده به یک فرد ایده‌آل و مستقل در جامعه است. در دانشگاه است که شما باید مطالبه‌گری و حق‌طلبی را بیاموزید و متوجه اثر خود به عنوان یک عضو جامعه در محیط پیرامون خود باشید. اگر شما امروز نتوانید به شیوه درست با دوستان و استادان و مسئولان دانشگاه تعامل داشته باشید بعد از فارغ شدن هم نخواهید توانست که با کارفرمایان خود رابطه موثری داشته باشید.

لازمه این رشد اجتماعی در دانشگاه ایجاد حس تعلق بین خودتان و دانشگاه به عنوان خانه دوم شما است. دانشگاه چه به صورت حقیقی و چه به صورت مجازی بخشی از محیط زندگی شما خواهد بود و مقدار قابل‌توجهی از وقت شما صرف مسائل مربوط به آن خواهد شد. مهم است که چنین دیدی به دانشگاه داشته باشید تا امورات مربوط به آن برای شما دغدغه باشد. پیشرفت این محیط وابسته به همکاری همه ما دانشجویان و سایر اعضای دانشگاه و دانشکده است.

🔸@entropymag🔸
#پرونده #شماره_چهارم
🖋#سروش_فدایی‌تهرانی

صنف بی‌شورا

اگرچه
چند ماهی از برگزاری انتخابات صنفی و مشخص شدن نتایجش می‌گذرد، اما با این حال سرانجام این تشکل دانشجویی مشخص نیست. اختلافات میان معاونت دانشجویی و شورای صنفی دانشگاه باعث شده تا دو راهی مختومه اعلام کردن انتخابات و رفت به دور دوم، هنوز پا بر جا باشد.
ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

🔸@entropymag🔸
#یادداشت #شماره_چهارم
🖋#محمد_نوروزی

بحران در مدیریت بحران

پدیده
‌ها، شرایط و موقعیت‌ها از آنجا که از محدوده پیش‌بینی و کنترل خارج شوند لفظ بحران به خود می‌گیرند، اما تشکیل گروه‌ها و کمیته‌هایی با هدف بررسی وضعیت و ارائه راهکار و رویکردی مناسب، تدبیری است که ممکن است گره از کار بگشاید.

راه‌کار و اعمال روش‌هایی که در خصوص مدیریت بحران اتخاذ می‌شود اما، در مواردی خود به آشفته‌بازاری تبدیل شده که برای مدیریت و سازمان‌دهی آن، عده‌ای را به تشکیل کادری برای مدیریتِ مدیریت بحران ‌وامی‌دارد!

با نگاهی مختصر به برنامه‌ای که دانشگاه برای جبران تاخیر ایجاد شده در برگزاری کلاس‌های نودانشجویان تنظیم کرده، ضمن مشاهده افزایش دوبرابریِ زمان کلاس‌های درس، حل‌تمرین و آزمایشگاه‌ها، با غیبت دروس عمومی به منظور کاهش حجم و فشار ترم! مواجه می‌شویم که فرش قرمز دروس پایه و اختصاصی را در بدو ورود، مقابل پای دانشجویان گسترانده است.

عدم پیش‌بینی افزایش ناگهانی نودانشجویان مقاطع مختلف به سامانه کلاس‌های مجازی نیز، موردی بود که صدای بسیاری از اساتید و دانشجویان را در هفته اخیر درآورد. کاهش سرعت و قطعی‌های مکرر سامانه، برگزاری برخی از کلاس‌ها را به تعویق انداخت و اساتید را ملزم به برگزاری کلاس‌های جبرانی خارج از زمان آموزشی نمود.

چالش‌ها و بحران‌ها، ویروس‌هایی هستند که با سامان‌دهی و مدیریت کارآمد، می‌توان اثر آن‌ها را تضعیف و تضییع کرد و پیش از بروز خطرات و آسیب‌های احتمالی آینده، در نقش واکسنی به‌ کار برد که با بهره‌گیری از تجربیات گذشته خود اثربخشی می‌کند و با آن به مقابله می‌پردازد. اما اگر همین ویروس ضعیف شده به بدن جامعه بیمار تزریق شود، با آگاهی از نقاط ضعف و عملکرد ضعیف سیستم های مدیریتی، رفتار متقابلی از خود به جای می‌گذارد و آن را از پای درمی‌آورد.

🔸@entropymag🔸
#مصاحبه #شماره_چهارم
🖋#مصطفی_نجاتی

دکـتـر جمشـیـدی در گفت‌وگو با آنـتـروپـی؛
آشنایی با شیمی محاسباتی و جزئیات مدرسه شیمی محاسباتی

برگزاری نهمین دوره مدرسه شیمی‌محاسباتی در دانشگاه صنعتی شریف بهانه‌ای شد تا با دکتر زهرا جمشیدی دانشیار شیمی در دانشکده شیمی، یکی از استادان حاضر در این رویداد و از پژوهشگران پیشگام شیمی‌محاسباتی در کشور گفت و گویی داشته‌باشیم.
دکتر جمشیدی دکترای شیمی فیزیک خود را از دانشگاه شیراز اخذ کرده است و نیز مدتی به عنوان پژوهشگر مدعو در دانشگاه بازل در سوئیس و دانشگاه آلبرتا در کانادا حضور داشته‌است. دکتر جمشیدی تدریس درس‌های شیمی‌محاسباتی، شیمی کوانتوم، شیمی کوانتوم پیشرفته و طیف‌سنجی مولکولی را برعهده دارد. از دیگر سوابق دکتر جمشیدی می‌توان به فعالیت به عنوان دانشیار در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران اشاره کرد.
ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

🔸@entropymag🔸
📣 #شماره_پنجم، سال نخست
💫 بی نظمی یک نظم کشف نشده است!

شنبه هشتم آذرماه ۱۳۹۹
منتظر شماره جدید آنتروپی باشید.

🔸@entropymag🔸
دوهفته‌نامه آنتروپی-شماره پنجم.pdf
1 MB
آنچه در #شماره_پنجم میخوانیم:

#سرمقاله
✍🏻 جای خالی آزمایشگاه

#یادداشت
🗒 لطفا دانشجو باشید!

#پرونده
📂 درس‌هایی با استاد ثابت

#معرفی_آزمایشگاه
🔬آزمایشگاه مکانیک آماری

#علم‌و‌تکنولوژی
🏅شیمی در دل جنگل‌های آمازون

#اخبار
🗞 چراغ سبز معاونت به برگزاری انتخابات دور دوم
آئین استقبال از نودانشجویان دانشکده برگزار شد

🔸@entropymag🔸
#سرمقاله #شماره_پنجم
🖋#مصطفی_نجاتی

جای خالی آزمایشگاه

حدود یک سال از تولد ویروس کووید -۱۹ می‌گذرد. یکی از اثرات عمده همه‌گیری بر آموزش دانشگاهی، ارائه تمامی درس‌های عملی به صورت مجازی بوده که البته این امر برای رشته شیمی که رشته‌ای تجربی و وابسته به آزمایشگاه و حضور مداوم دانشجویان آن در آزمایشگاه است، موجب کمبود جبران‌ناپذیری در کیفیت آموزشی شده‌است.

بسیاری از ما آخرین باری که در آزمایشگاه بوده و آزمایشی را انجام داده را از یاد برده‌ایم. می‌توان گفت در دو ترم اخیر که واحدهای عملی به صورت مجازی برگزار شده‌اند معنای واحد عملی به کلی از بین رفته است. علی‌رقم تلاش دانشجویان، مسئولان آزمایشگاه‌ها، استادان و دستیاران آموزشی ارائه واحدهای عملی به صورت مجازی تاکنون بازده مناسبی نداشته‌است. مسئله ارائه واحدهای عملی در شرایط فعلی همه‌گیری دغدغه بسیاری دیگر از دانشکده‌های شیمی جهان نیز هست.

دانشکده‌های شیمی در سایر کشورهای دنیا روش‌های متفاوتی برای ارائه درس‌های عملی اتخاذ کرده‌اند که از جمله این راهکارها می‌توان به ارائه حضوری با رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از نرم‌افزارهای شبیه ساز آزمایشگاه، تعریف آزمایش‌های جدید که بتوان در منزل انجام داد، حتی برگزار نکردن واحدهای عملی تا زمان پایان قرنطینه غیره اشاره کرد. در این بین استفاده از نرم‌افزارهای شبیه‌ساز در کنار فیلم‌های انجام آزمایش می‌تواند گزینه مناسبی جهت افزایش بازدهی آزمایشگاه‌های مجازی شود.

از طرف دیگر با توجه به اخبار ساخت واکسن کووید -۱۹ می‌توان به بازگشایی دانشگاه‌ها از سال تحصیلی آینده امیدوار بود، راهکار دیگر برای جبران ضررهای واحدهای عملی، ارائه دوباره آن‌ها در ترم‌های حضوری بدون ثبت نمره است به گونه‌ای که دانشجویان بتوانند به دلخواه خود هر کدام از آزمایشگاه‌هایی که به صورت مجازی گذرانده‌اند را به صورت عملی نیز تجربه کنند. در انتها امیدواریم که هرچه زودتر تکلیف همه‌گیری و قرنطینه مشخص شود و دانشجویان از شرایط بلاتکلیفی موجود رهایی یابند.

🔸@entropymag🔸
#یادداشت #شماره_پنجم
🖋#سروش_فدایی‌تهرانی

لطفاً دانشجو باشید!
به مناسب روز دانشجو

ورودی
‌های عزیز سلام و تبریک. قطعاً این روزها ذهن شما پر از حس تنوع و تازگی است. پا به مقطعی جدید گذاشته‌اید و احتمالاً به خاطر قبول شدن در شریف، در پوست خود نمی‌گنجید. شاید به این فکر کنید که گذر از غول کنکور و دانشجو شدن، رنسانس زندگی‌تان بوده و از این به بعد حیات متفاوتی را تجربه خواهید کرد‌.

باید بگویم هر چند این حس دیگر برایمان آن معنا اولیه را ندارد اما کاملاً شما را درک می‌کنیم. با این حال شاید لازم باشد این را بدانید که خیلی از دانشجوها پس از گذشت یک یا دو ترم زمانی که فشار درس و امتحانات روی دوش شأن سنگینی کند، احساس کاملاً متفاوتی دارند. آنها می‌گویند دانشگاه هم برایشان درست مثل دبیرستان بوده و تنها تفاوت، افزایش دشواری دروس آن است.

احتمالاً بپرسید علت چنین تصور کاملاً متضاد روزهای اولیه ورود به دانشگاه با نگرش این افراد پس از گذشت چند ترم چیست؟ در پاسخ باید گفت کافی است تفاوت "دانشجو" بودن را با "دانش‌آموز" بودن را درک کنیم.

مشکل دقیقاً همین جا است‌. کسی‌که می‌خواهد همان روالش در مدرسه را با خود به دانشگاه آورده و صرفاً به مطالعه و یادگیری علوم دیکته شده به خودش بپردازد، قطعاً دانشگاه با دبیرستان برایش فرقی‌نمی کند. اما دانشجو به معنای واقعی کلمه فردی است که دانش را بی حد و مرز بجوید. دانشی که لزوماً کلمات چاپ شده روی کتاب نیست. یونسکو می‌گوید دانش آن چیزی است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن، در زندگی شما تغییر ایجاد کند.

مهارت و دانش ارتباط با دیگران، مدیریت، کارگروهی و حتی عاشقی و بسیاری از موارد دیگر را شاید در دوران دانشجویی بهتر از سایر زمان‌ها می‌توان فراگرفت. البته این به آن معنای نهیدرس خواندن نیست بلکه نگاه به نقش پررنگی دانش‌هایی است که ساده از کنارشان می‌گذریم. پس برای خودتان؛ لطفاً دانشجو باشید!

🔸@entropymag🔸
2024/04/29 10:40:24
Back to Top
HTML Embed Code: