دنیای اقتصاد: نواصولگرایان مخالف گشت ارشاد

#مطالعات_زنان

@womenstudies
🔻 افزایش ۷۰ درصدی تعداد تولدها از مادران غیر ایرانی در ۴ سال

🔹 بررسی داده‌های منتشرشده در مرکز آمار ایران نشان می‌دهد تعداد تولدها از مادران غیرایرانی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۶ بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است.

#مطالعات_زنان

@womenstudies
اعتماد:
۱- مقاومت رادیکال ها
۲- نسل زد تابو شکن یا سر به راه؟
۳- نقد حقوقی سیاست ها و اقدامات حوزه حجاب

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
آرمان:
فرصت جمعیتی یا حبس در سیاه چاله پیری

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 درخواست مجدد برای ذکر «نام مادر در کارت ملی»

🔹معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به مطالبه بانوان برای درج نام مادر در کنار نام پدر در کارت‌های ملی، خواستار به جریان افتادن مجدد این مطالبه شد./ایسنا

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 علیرضابیگی: انشقاق در جامعه پیامد‌ شومی دارد/ انتشار فیلم‌هایی از برخورد گشت ارشاد با زنان، وجهه بین‌المللی ما را دچار آسیب می‌کند

↩️ احمد علیرضابیگی، نماینده مجلس:

🔹 نیروی انتظامی و طراحان طرح نور بی‌حجابی را جرم‌انگاری کرده، مانند یک جرم با آن برخورد می‌کنند و هیچ کاری با دین و الزامات دین ندارند.  

🔹 اقتضای امروز جامعه ما وحدت و انسجام ملی است. کشور برای اینکه بتواند برای جلوگیری از طمع‌ورزی دشمن اسرائیلی و حامیانش شرایط دفاعی ایجاد کند، لزوما نیازمند یک پشتوانه قوی برای مواجه با دشمنی صهیونیست‌ها است./اصلاحات نیوز

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 محسنی اژه‌ای: در یک جلسه مهم با رئیس‌جمهور در اواخر سال گذشته تأکید شد که نمی‌شود مقوله عفاف و حجاب را رها کرد، پس از فراجا خواسته شد به میدان بیاید. تعرض به پلیس قابل پذیرش نیست.

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه:

🔹در جلسه مشترک بنده با رئیس‌جمهور تاکید شد که نمی‌شود مقوله عفاف و حجاب را رها کرد. جلسات مشترکی برگزار شد و از فراجا و برخی نهاد‌های دیگر و چندین وزارتخانه دعوت کردیم؛ در آن مباحث و جلسات، تاکید شد که دشمن در حال تحریکات و تحرکات و پشتیبانی‌هایی در قضیه ترویج ناهنجاری اجتماعی و فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب است.

🔹آیا اکنون می‌توان خود را کنار بکشیم و اصطلاحاً به تعبیر عامیانه بگوییم «کی بود کی بود؛ من نبودم»؟!

🔹ممکن است در صحنه نیروی فراجا نتواند عنصر سازمان‌یافته دشمن را از فرد غافل و فریب‌خورده، متمایز کند و یا ممکن است خدای‌ناکرده مأموری نیز مرتکب تخلف شود؛ خُب، مگر در سایر دستگاه‌ها، تخلف صورت نمی‌گیرد؟

🔹فرمانده فراجا اولین فردی است که نسبت به خطای احتمالی نیروی خود حساس است و موضوع را دنبال می‌کند همه باید طبق قانون از فراجا حمایت کنیم نباید نیروی حاضر در میدان احساس کند او را در میدان رها کرده‌ایم./اعتماد

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
کیهان:
همه باید به پلیس در ماموریت عفاف و حجاب کمک کنیم.

#مطالعات_زنان
@womenstudies
اعتماد:
کی بود کی بود من نبودم؟!
بررسی نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در راه اندازی گشت های ارشاد و مقابله با زنان

#مطالعات_زنان

@womenstudies
هم میهن:
روایت اژه ای از جلسه با رئیسی برای بازگرداندن گشت ارشاد پس از اعتراضات ۱۴۰۱

#مطالعات_زنان
@womenstudies
آرمان ملی:
۱- به فراجا در زمینه حجاب کمک کنیم.
۲- ارشاد ایجابی و اقناعی
۳- جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پالاس!

#مطالعات_زنان
@womenstudies
🟢 فقط یک پریود است، بزرگ‏‌نمایی نکنید!

زاگاه- یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که در بریتانیا، بیش از یک‌سوم (۳۶٪) از دختران چند روز در ماه به دلیل دردهای پریود، امکان مدرسه رفتن ندارند. این نظرسنجی که از بیش از سه هزار دختر و زن نوجوان ۱۲ تا ۱۸ ساله انجام شده است، نشان می‎‌دهد که پریود تا چه اندازه برای دختران نوجوان ایجاد مشکل کرده و در روند زندگی روزمره آنان اختلال ایجاد می‏‌کند.

🔹 در این نظرسنجی حدود ۴۳ درصد گفته‌‏اند که قاعدگی بر غذا خوردن یا خواب آنها تاثیر می‌گذارد و ۹۲ درصد نیز گفته‌اند که خونریزی‌شان آنقدر شدید است که ناچارند تغییراتی در فعالیت‌های روزانه‌شان ایجاد کنند. با اینحال تقریباً یک‌سوم از پاسخ‌‏دهندگان گفته‌‏اند که هرگز به دنبال کمک پزشکی نرفته‌‏اند و بیش از نیمی از آنها نیز می‏‌گویند که علائم آنها جدی گرفته نمی‌شود.

چندی پیش نیز نظرسنجی مشابه دیگری بر روی زنان بین ۱۶ تا ۴۰ ساله انجام شده بود که نتایج مشابهی را نشان می‌‏داد. درد شدید، خونریزی شدید و سیکل‌های نامنظم علائم شایع در زنان و دختران مبتلا به بیماری‌هایی مانند اندومتریوز، آدنومیوز، فیبروم و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک است که نیاز به درمان و حمایت دارند.

🔹 این نظرسنجی‌ها به عنوان بخشی از کمپین «فقط یک پریود است!» انجام شده است که هدفش توانمندسازی زنان و بهبود آموزش و منابع برای افزایش آگاهی در مورد علائم و مشکلات مرتبط با پریود است. مساله‌‏ای که به اعتقاد کارشناسان اغلب به عنوان وضعیت نه چندان جدی، از آن چشم‌پوشی می‌شود.

🔹 دکتر عزیزه سیسی به اسکای‌نیوز می‌گوید: «من مراجعان نوجوانی دارم که مادرانشان آنها را به زور به کلینیک می‌آورند و از آنها می‌خواهند که در مورد پریودشان حرف بزنند. اما آنها رو برمی‏‌گردانند و می‌گویند «نه این فقط یک پریود است، مشکلی نیست.» یعنی ما با روایت غالبی مواجه هستیم که دائم تکرار می‌کند این فقط یک پریود است. نباید انقدر بزرگش کنید. لازم نیست در موردش نگران باشیم.

🔹 رئیس کالج سلطنتی زنان و زایمان می‌‏گوید: «یک پریود عادی برای هرکس متفاوت است، اما مهم است که بر فعالیت‌های روزمره مانند رفتن به محل کار و یا مدرسه تاثیر نگذارد و شما را ناتوان از امور روزمره نکند.»

🔹 یکی از زنانی که در این نظرسنجی شرکت کرده است می‌گوید:«همیشه فکر می‌کردم باید با پریود سنگین و دردناکم کنار بیایم. مادرم هم همینطور بود بنابراین فکر می‌کردم این موضوع ارثی است. اما حوالی سی‌سالگی متوجه شدم که فیبروئید دارم. تا آن زمان چیزی در مورد فیبروئید نشنیده بودم. دکترم هم می‌گفت که جای نگرانی نیست. مساله شایعی است. اگر همچنان درد داشتی، ایبوبروفن بخور! اما دردها بدتر شدند و علاوه بر خونریزی شدید، معده‌ام هم متورم شد و حالت تهوع مداوم داشتم.»

🔹 در نهایت او به متخصص زنان و زایمان خصوصی مراجعه کرد. برایش هجده فیبروئید تشخیص داده شد و شانزده‌تای آنها برداشته شد. « پس از آن بود که پریودهای من بهتر شدند، بدون درد، سبک و کوتاه. سال‌ها رنج کشیدم و زندگی‌‎ام را براساس این درد برنامه‏‌ریزی می‌کردم.»

🔹 برای بسیاری از نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ ساله دیگری که به این نظرسنجی پاسخ دادند، پریود دقیقا همین‎گونه عمل می‌کند. تاثیرات قابل توجهی بر زندگی‌شان می‏‌گذارد و آنها را از انجام امور روزمره باز می‌دارد. در این نظرسنجی حدود ۱۱ درصد از پاسخ‌دهندگان گفته‏‌اند که گاهی آنقدر در دوره پریودشان احساس درد و ناتوانی می‌کنند که فکر می‎کنند زندگی ارزش زیستن ندارد.

#زاگاه
#مطالعات_زنان

👉 @womenstudies
🟢 معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده: در زمینۀ حجاب کار اجرایی انجام نمی‌دهیم، دنبال فرهنگ‌سازی هستیم./فارس

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 چگونه عرف، قانون را می‌بلعد

🔹در ایران معارضه عرف و قانون یکی از ویژگی‌های اجتماعی حقوق مدرن بوده است که یک قرن است خودنمایی می‌کند.
اینجا یک نمونه از این معارضه را خواهیم دید که به عقد ازدواج مربوط است.
روابط بین زن و شوهر فاقد موازنه حقوقی است. حق زن عمدتا فقط شامل نفقه و مهریه است. ادامه تحصیل و اشتغال زن و خروج او از خانه و به‌ویژه مسافرت به خارج نیازمند اجازه شوهر است. سرپرستی فرزندان از آنِ شوهر است. زن موظف به تمکین از شوهر است. اگر زن تمکین نکند، نفقه به او تعلق نمی‌گیرد (مواد 1102 تا 1118 قانون مدنی و برخی مواد دیگر). طلاق به طور کامل در اختیار مرد است.
این مقررات در قانون مدنی پیش‌بینی شده‌اند که براساس فتاوای مشهور فقه شیعه در سال 1312 تصویب شده و تاکنون تغییر چندانی نکرده است.
اما در این فاصله 90‌ساله موقعیت فردی و اجتماعی زنان، به تبع تحولات عمومی جامعه ایران تغییرات اساسی فراوانی را پشت سر گذاشته است.

🔻یادداشت کامبیز نوروزی را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-927821


#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 سکینه سادات پاد، دستیار رئیسی: اجازه ندهیم درباره حجاب تک صدایی شود، به شعور مردم احترام بگذاریم

🔹 سکینه سادات پاد دستیار رئیسی در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفته اجازه ندهیم در صدا و سیما تک صدایی درباره حجاب داشته باشیم؛ باید به شعور همه مردم احترام بگذاریم. ما باید حرف‌های مختلف را در صدا و سیمای خود بشنویم و همین موضوع خیلی از مشکلات را حل می‌کند.

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 کشورهای با بیشترین مدیر ارشد زن

🔹سوییس با ۵ مدیر ارشد زن رتبه‌ اول را دارد. بعد از آن فنلاند با ۴ مدیر ارشد زن و ایسلند با ۳ مدیر ارشد زن در جایگاه‌های دوم و سوم قرار دارند.

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
آرمان امروز:
دیر پدری و دیر مادری، خطر گسست نسلی!

#مطالعات_زنان
@womenstudies
🟢 حکم هاروی واینستین نقض شد: آیا جنبش من‌هم شکست خورده است؟

حکم تاریخی ۲۳ سال حبس برای هاروی واینستین، غول بزرگ صنعت سینمای هالیوود که به آزار و تجاوز جنسی متهم شده بود در دادگاه نیویورک نقض شد. آیا نقض این حکم تاریخی برای جنبش روایت‌گری می‌تو یک شکست است؟

هاروی واینستین، غول بزرگ صنعت سینمای هالیوود، در سال ۲۰۱۷ پیرو اتهامات تعرض و تجاوز جنسی از سوی دادگاه فدرال نیویورک مجرم شناخته شد و به ۲۳ سال زندان محکوم شد. با اتهاماتی که از سوی ۸۰ زن علیه او ارائه شد، کمپین رسانه اجتماعی «#می‌تو» یا [من‌هم] به راه افتاد. این کمپین باعث شد اتهامات و ادعاهای بسیاری در رابطه با سوءاستفاده جنسی مشابه علیه مردان قدرتمند در سراسر جهان مطرح شود.

حال دادگاه این حکم را به‌خاطر خلاء‌های قانونی نقض کرده است و برخی از «شکست جنبش من‌هم» صحبت می‌کنند. ترانا بورک، بنیان‌گذار جنبش من‌هم و برخی دیگر فعالان این جنبش با این برداشت مخالف‌اند. اما ماجرا از چه قرار است؟

🔹دادگاه نیویورک در سال ۲۰۲۰ واینستین را به‌دلیل سوءاستفاده جنسی از دو زن به ۲۳ سال حبس محکوم کرد؛ اما این محکومیت همراه شد با عقب‌راندن مرزهای عادی قانون و به همین دلیل، آن‌طور که گزارشگر نیویورک تایمز عنوان کرد، کمی متزلزل بود.

خلاء قانونی در این نهفته است که علی‌رغم این‌که نزدیک به ۱۰۰ زن از کژرفتاری جنسی واینستین آسیب دیده بودند و از آن روایت کردند، در ساختار قانونی موجود تعداد اندکی از آن‌ها برای تشکیل پرونده و طرح شکایت «مناسب» بودند؛ بسیاری از روایت‌ها به «آزار جنسی» ارجاع می‌داد که در ساختار قانونی جرمی با مجازات حبس نمی‌شود. برخی از این کژرفتاری‌ها خارج از نیویورک رخ داده بود و برخی از آن‌ها مربوط به زمانی بسیار دور بود. در نتیجه، نهایتا پرونده دو زن برای شکایت در دادگاه مناسب تشخیص داده شد. با این‌حال، درباره همین دو پرونده نیز مساله این بود که این زنان به سکس «با رضایت» به واینستین اقرار کرده بودند و پرونده‌هایشان پیچیدگی‌های زیادی داشت.

🔹دادستان‌ها برای قوی‌کردن پرونده، شاهدان بیش‌تری (نزدیک به ۸۰ زن) را به دادگاه دعوت کردند تا الگوهای رفتاری واینستین، که بسیار تکرارشونده بوده است را شفاف کنند؛ امری که در ساختار قانونی به‌طور معمول پذیرفته‌شده نیست چرا که شاهدان می‌بایست حتما مستقیما مرتبط با شکایت مطرح‌شده باشند. دادستان‌ها ریسکی کردند که در آن زمان نتیجه داد اما حال دادگاه حکم را به دلیل مرزهای نامخشص مفهوم «رضایت»، و ابهام در تعریف آزار جنسی نقض کرده و خواهان شروع دوباره‌ی روند دادرسی شده است.

🔹آیا جنبش من‌هم شکست خورده است؟

ترانا بورک، بنیان‌گذار جنبش من‌هم، با استفاده از کلمه‌ی «شکست» مخالف است. او می‌گوید اولین بار نیست که خلاءهای قانونی زنان را ناامید می‌کند و هر بار یک پرونده آزار جنسی در دادگاه شکست می‌خورد، اعلام می‌شود که جنبش من‌هم شکست خورده است. اما یادآور می‌شود که بعد، باز دوباره بعد از مدتی جنبش جان می‌گیرد و ادامه می‌دهد و مساله بر سر تغییر ساختارهای قانونی و فرهنگ حاکم بر جامعه است نه صرفا متهم شدن این یا آن آزارگر جنسی.

بورک هم مانند بسیاری دیگر فعالان جنبش من‌هم، معتقد است که اطلاق شکست یا پیروزی به این جنبش به صرف شکست یا پیروزی‌اش در دادگاه‌ها تقلیل‌گرایانه است. او می گوید «ده سال پیش حتی نمی‌توانیستیم مردی مثل هاروی واینستاین را به دادگاه ببریم» و به این جهت، معتقد است که جنبش #من‌هم نقش مهمی در یک تغییر فرهنگی بزرگ دارد – بدون توجه به سرنوشت غول‌های بزرگ صنعت سینما همچون هاروی واینستین.

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 شیما قوشه، وکیل دادگستری:
شرایط برای شکایت زنانی که تحت خشونت خانگی قرار می‌گیرند، فقط روی کاغذ فراهم است

🔸️شیما قوشه:

🔹️خیلی از زنان که تحت خشونت قرار گرفته‌اند، می‌دانند که شرایط شکایت‌ کردن برای آنها روی کاغذ فراهم است، اما با چند بررسی ساده متوجه می‌شوند که اثبات این خشونت، کار دشواری است و به‌طور ویژه حمایتی از آنها به عنوان زن نمی‌شود و قرار است در روندی فرسایشی‌ قرار بگیرند.

🔹️بزرگ‌ترین مساله سکوت زنان در خشونت خانگی، ناتوانی از اثبات خشونت است و وقتی نتوانند اثبات کنند، ممکن است با بحران‌های بیشتری مواجه شوند یا حتی خشونت از طرف مرد آزارگر چند برابر شود. این موضوع هم ناشی از نبود قانون حمایتی خاص درمورد خشونت خانگی است، درواقع مکانیزم‌های حمایتی ویژه از زنان در این موارد وجود ندارد./ اعتماد

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
🟢 قیمت رحم اجاره‌ای؛ ۴۰۰ میلیون تا ۹۰۰ میلیون تومان/ دهه هفتادی‌ها روی بورس هستند

🔹مسئله رحم اجاره‌ای سالیان زیادی است که نه‌تنها در کشور ما که در بسیاری از کشورهای دیگر وجود دارد. در واقع یکی از تجارت های پررونق به شمار می رود و پیش بینی می شود تجارت این بازار جهانی تا سال ۲۰۳۲ به ۱۲۸ میلیارد دلار برسد.
🔹قیمت‌ها از ۴۰۰ میلیون تومان شروع می‌شود و بسته به شرایط فرد که شامل سن، سلامتی، زیبایی ظاهری و ... است گاهی به ۹۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد.
🔹طاهره میرزایی، فوق تخصص زنان و زایمان، در این باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: اجاره رحم هم برای بسیاری از افرادی که داوطلب این کار می‌شوند مانند کسانی است که به دلیل مشکلات مالی و فقر اقتصادی حاضر به فروش اعضای بدن خود می‌شوند. در اکثر موارد زنان برای این کار داوطلب می‌شوند تا بتوانند مشکلات اقتصادی و معیشتی خود و خانواده‌هایشان را حل و فصل کنند.

#مطالعات_زنان
👉 @womenstudies
2024/04/28 18:52:27
Back to Top
HTML Embed Code: